Apple beskæring i efteråret

Beskæring af æbletræer i efteråret

Næsten hver gartner har et æbletræ på plottet. Men ikke alle ved, hvordan man korrekt skærer et æbletræ og på hvilket tidspunkt at producere sådan beskæring. Men det afhænger af høsten af ​​dine træer. Ærbearbejdning udføres på forskellige tidspunkter: i forår, efterår og til tider om sommeren. Når foråret beskæres, skal du fjerne alle frosne og ødelagte grene. Så vil træet ikke bruge på dem styrker i begyndelsen af ​​vækstsæsonen. Ved hjælp af denne forår beskæres, er trækronen dannet. Desuden stimulerer foråret beskæring en stigning i frugtudbyttet.

Metoder til efteråret æblebeskæring

Om efteråret, efter at bladene er faldet fra træerne, udføres efteråret beskæring, før æbletræerne er tilberedt til vinteren. Forbereder træet til vinteren, klippe gamle, rådne, ødelagte og brudte grene. Efterår beskæring anbefales at afslutte før frostens begyndelse, fordi hvis du skærer grenen i frosten, vil såret blive meget langvækst.

Der er tre måder til efterår beskæring af æbler: svage, mellemstore og stærke.

 1. For unge træer bruger en svag beskæring: for at gøre dette, forkorte grene vokset i løbet af sæsonen med en fjerdedel af deres længde. Om foråret vil de give nye skud og således danner æblebomens krone.
 2. Til pleje af modne æbler anvendes mellembeskæring, hvorved antallet af frugtaggrene øges. Ved en sådan beskæring afkortes stærke grene med en tredjedel af længden. Denne beskæring bruges også som et foryngende middel til gamle æbletræer.
 3. Stærk beskæring bruges til at tynde træet og sikrer fri adgang til sollys til frugten. For dette er forgreningerne forkortet med halvdelen af ​​deres længde.

I dag er spørgsmålet om beskæring af gamle træer meget presserende. Som alle levende ting bliver æbletræet også gammelt, væksten af ​​skud på den sænker og udbyttet falder. For at forlænge frugtperioden skal træet fornyes beskæring. Hvornår kan du afskære det gamle æbeltræ? Forynge det gamle træ bedre gradvist, i 2 år. For det første udføres en stærk udtynding af kronen. Derefter forkortes skelettgrene, som er blevet forældede eller tørrede. For at reducere kronen og forbedre belysningen afskæres den øverste del af bagagerummet. Stærkere afkorte de øvre grene og lavere - svagere.

Sådan skal du skære æbletræerne korrekt i efteråret:

 • fjern alle store ødelagte og tørre grene;
 • hvis grenene ligger meget tæt på hinanden, så skal de svageste af dem blive skåret;
 • Afskær alle de grene, der vokser i en spids vinkel;
 • Påfør alle skiver med haveneslak eller som en sidste udvej med olie maling;
 • indsamle og brænde alle de udskårne grene.

Ved beskæring af æbletræer bør du følge visse regler for ikke at skade træet med dine uhensigtsmæssige handlinger. Det er på ingen måde umuligt at trimme grene nær deres base. Dette kan forårsage dannelse af en hul i stedet for en tørret knude, som igen kan føre til træets død. For at gøre denne operation korrekt skal du først klippe grenen til den første nyre fra bagagerummet. Derefter skæres der med en fintandet sav den resulterende stub fra bunden mod toppen af ​​grenen. Det resulterende skive er obligatorisk den behandles af en havevin. Så æbletræet vil ikke miste sine saft gennem disse skiver. Hvis vejret er regnigt, skal behandlingen med dampen gentages.

Alle værktøjer til beskæring af æbletræer skal skærpes skarpt. Ellers vil sårets kanter være "shaggy", og det vil vare længere. Tynde kviste er skåret med en sekatør, og grene er tykkere med en sav. Det skal huskes, at forarbejdning af snittet skal udføres straks kun for gamle tørre grene, men når du beskærer de unge net, skal du vente en dag og derefter smøre træets sår.

Udover beskæring i efteråret vaccineres mange gartnere med æbler.

Kopiering af oplysninger er kun tilladt med en direkte og indekseret reference til kilden

Efterår beskæring af æbletræer eller hvordan man trimmer og behandler grene

Hvorfor dyrker nogle æbler æbletræer hvert år med store lækre æbler, mens i andre er udbyttet af træer reduceret af ukendte årsager, grene går ned, æbletræer dræbes? For at undgå sådanne problemer må du lære at passe godt på appleplantagen uden at glemme at regelmæssigt klippe grene.

Ved du hvordan skære æbletræet korrekt, og på hvilket tidspunkt af året er det bedre at gøre dette? Er du sikker på at du danner kronen korrekt? Hvis ikke - vores artikel indeholder de vigtigste anbefalinger om dette emne, og den vedhæftede video viser tydeligt, hvordan æblebeskæring sker i efteråret.

Afhængigt af træets alder anvendes beskæring til forskellige formål:

 • dannelse af en smuk krone af almindelig form;
 • styrkelse af unge grene
 • stigning i antallet af frugtbærende grene;
 • sikre god adgang til sollys til æbler
 • fjernelse af gamle grene til udskiftning af nye
 • Forbereder træet til vinteren.

Beskæring af et gammelt æbeltræ giver i de fleste tilfælde mulighed for at blive reddet, og unge træer vokser og bliver bedre frugtede ved en sådan procedure.

Hvornår skal man skære æbletræer - om foråret, om sommeren eller om efteråret?

Unge træer skæres hvert år om efteråret og foråret. Beskæring af æbletræer i foråret er nødvendigt for at fjerne grenene frosne om vinteren, for at danne kronen og for at øge udbyttet. Foråret beskæringen begynder, indtil sap bevæger sig, indtil knoppene vises. I det sene efterår, som løvet falder, beskæres gamle, forkælet, knuste, rådne grene for at forberede træet til vinteren. I sjældne tilfælde skæres æbletræer også om sommeren for at sikre den bedste adgang til lys for frugt. Vinter beskæring med æbletræer er nemmere, da de er i ro, men den kan kun udføres i varme sydlige områder, ellers vil skorpeskorpen, der er skrøbelig fra frost, blive beskadiget.

Er det muligt at beskære et æbletræ i efteråret efter frysning? Det er bedre ikke det værd, ellers vil barken omkring grenens udskæringssted fryses, og såret bliver overvokset i lang tid. Alt arbejde med æbletræet, prøv at afslutte før den første frost.

Unge træer skæres hvert år om efteråret og foråret

gennemført efterår beskæring som følger:

 • For det første fjernes store brækkede og tørre grene;
 • Skær de svageste grene fra dem, der er for tæt på hinanden;
 • Skær grene vokser i en spids vinkel;
 • Alle skader forårsaget af æbletræer i omskæringsprocessen, omhyggeligt dækket med havefarv eller oliebaseret maling;
 • De udskårne grene samles og brændes.

Omskæring af æbletræer i efteråret kan være af tre typer: svag, medium og stærk. Svag beskæring lave unge æbletræer - nye grene, der voksede i løbet af året, forkortes med en fjerdedel af længden. I foråret vil friske skud gå fra de afskårne grene, og en smuk krone vil danne. Mellembeskæring gælder for 5-7 år gamle æbletræer og på gamle træer også for at øge antallet af høstede grene og dannelsen af ​​kronen. Stærke grene skæres til en tredjedel af længden. Stærk beskæring Det er nødvendigt at tynde grene, så æblerne modnes bedre under solen, for denne gren forkortes med halvdelen.

Omskæring af æbletræer i efteråret kan være af tre typer: svag, mellem og stærk

En særskilt type beskærings æbletræer - fjernelse af tørrede grene. Det er vigtigt ikke at begå den fejl at skære grenen ved siden af ​​æble træstamme, eller en tørret kvist snart falder ud af træet, og dannede en hule, som kan føre til sidst til døden af ​​æble. Skær grenen til det sted, hvor den første nyre kommer frem. Så en tynd neglefil med en fintandet fil off stump så underskriften på stammen venstre i retning af de grene, som du så. Klippepunktet i dette tilfælde anbefales at blive behandlet, ikke med maling, men med haveavstøvning. Hvis det efter denne behandling er blevet regnet, gentag det igen.

Separat type beskærende æbletræer - fjernelse af tørrede grene

Beskæring af unge æbletræer med tynde grene udføres af en pruner, og de forstærkede grene skæres med en sav. Værktøjet skal være rent og meget skarpt, skærpet som en barberkniv. Blunt hage saks eller en hacksav vil "raspolmatat" barken stærkt, og såret vil vare længere. Malingen til forarbejdning er kun egnet til olie baseret på tørringsolie, andre former for maling vil brænde barken som syre. Nogle gartnere til behandling af sår efter beskæring af grene bruger en desinfektionsmiddel af kalk med kobbersulfat i et forhold på 10: 1. Bemærk, at øjeblikkelig behandling kun er nødvendig for gamle tørre grene, og når beskæring af unge grene, mindst en dag at vente, og selv da dække snit med maling eller var.

Det begynder beskæring æbletræer efter plantning i det første år for at genoprette balancen mellem reduceret rodsystem og spredning antennen del af træet, hvilket vil kræve mere vand og næringsstoffer end rødderne kan levere. I de næste 3-5 år unge æbletræer er bedre ikke at trimme - kun fjerne Frigang og tørrede grene. Forkortede skud skal være, hvis træet vokser op for hurtigt.

Vi trimmer æbletræer efter efteråret

Erfarne gartnere ved godt, at regelmæssig beskæring af frugtafgrøder er nøglen til succesfulde æbleplantager og opnå en god høst. Vi vil fortælle dig, hvordan du korrekt udfører efteråret beskæring af æbletræer, som vil give dig mulighed for at få en fremragende høst.

Beskæring af æbletræer i efteråret - ofte begynder gartnere simpelthen ikke at forstå, hvad beskæring af frugttræer er til, og hvorfor det skal ske på et bestemt tidspunkt. Lad os undersøge dette spørgsmål mere detaljeret.

I processen med at vokse et træ danner sin krone, og de nye og gamle grene er der mange grene, der kan vokse ordentligt, de ikke bærer frugt og frø vitale safter fra træet eller blot føre til substitution af plantning vækst.

Derfor skal gartneren regelmæssigt skære træer, som forhindrer fortykning. Gardener, fjerne ukorrekt voksende grene, vil være i stand til at danne den korrekte kronen af ​​træer.

Det skal huskes, at et sådant arbejde kan ske i det tidlige forår og efterår. Ved at udføre denne trimning i efteråret, kan du korrekt forberede pæren til vinteren, hvilket vil være nøglen til dens succesfulde efterfølgende vækst og frugtning.

Bestemmelse af timing af æbling beskæring i efteråret

Efterår beskærer æbletræer

Erfarne gartnere anbefaler at udføre et år i året to beskæringer af æble og pære. Om foråret er kronen dannet, og i efteråret udføres den såkaldte hygiejnebeskæring. Sidstnævnte giver dig mulighed for at fjerne beskadigede og ukorrekt voksende skud.

Den korrekte definition af den optimale timing af dette arbejde er ikke svært. Begynd gennemførelsen af ​​en sådan agroteknisk procedure kan ikke være før efterårsløvet helt. Samtidig skal der være en positiv temperatur i gården og forblive mindst to uger før den første frost.

Bemærk, at frysning påvirker de uhelvede sår af æble- og pæretræ efter opskæring. Derfor skal alle sektioner behandles med havevin, og selve proceduren udføres 10-15 dage før koldt vejr.

Den bedste tid til efteråret beskæring af æbler og pærer vil være oktober måned efter høst og faldende løv. Men at gøre dette arbejde i september anbefales ikke. På dette tidspunkt er træet stadig i den aktive fase af vækst, så beskæring kan have negativ indflydelse på den samlede tilstand af æble og pære.

I september eller i vegetationsperioden kan kun de berørte forgreningsgrene fjernes. Derfor, hvis du opdager brudte eller tørrede skud på træet, skal de straks fjernes, hvilket vil være en fremragende forebyggelse mod en række svampe- og infektionssygdomme.

Trim æblet i efteråret - som korrekt

Først og fremmest, lad os tale om, hvilke værktøjer du har brug for til dette job. For at trimme enhver frugtkultur har du brug for følgende:

Efter at have forberedt alle de nødvendige værktøjer og værktøjer, kan du begynde at arbejde. Det skal siges, at ordningen med beskæring af en dværg æble og pære afhænger af træets alder. Det enkleste arbejde udføres med 2-3 sommerplanter.

I dette tilfælde vil det være nødvendigt at forkorte hovedstammen med 20-30 centimeter. Normalt ved tre års alderen har æbletræer allerede 5-6 formede skeletafdelinger. Det er nødvendigt at forlade to af disse grene uhørt, og tre af dem skal afkortes med en tredjedel af længden.

Skæring af beskæring af træer i alderen 4 til 6 år er allerede en stor udfordring. Normalt i denne alder når træet tre meter i højden og har en fuldt dannet krone. I dette tilfælde anbefales det også at beskære spidsen og også at forkorte en del af sidegrenene med en tredjedel.

I dette tilfælde skal alle grene og skud, der vokser inde i kronen, fjernes. Vær også opmærksom på forekomsten af ​​forvitrede og syge grene. De fjernes uden fejl.

Træer i alderen 7 til 10 år vil også kræve betydelig opmærksomhed fra dyrkeren, og deres beskæring udføres i henhold til den relevante ordning. På dette tidspunkt vokser æble og pære deres maksimale grønne masse, hvilket kan føre til fortykkelse af plantager og derfor påvirker udviklingen af ​​forskellige sygdomme negativt og fører til vækstproblemer.

Ved at skære dette æbletræ kan du fjerne en del af sidegrenene, såvel som væksten i indeværende år. Den første, anden og tredje skeletbranche skal være den største opmærksomhed, men det er ikke længere nødvendigt at trimme skudene direkte nær toppen.

Ved 8-10 år på dværgen kan æble og pære fremstå som såkaldte toppe. Disse er grene, der er store i størrelse, vokser lodret opad og har store, langt adskilte blade.

Det skal siges, at sådanne østers aldrig danner æggestokke, men de tager mikronæringsstoffer fra hele træet. De skal nødvendigvis fjernes, hvilket vil holde det samme niveau af æbleudbytter.

Når du laver denne type arbejde, er det nødvendigt at bruge et højkvalificeret skærpet og nødvendigvis behandlet værktøj. Hvis gartnere ikke bruger desinficerede beskærere, en hacksav og en sav, er der risiko for forurening af træer, indtil deres fuldstændige ødelæggelse. Derfor skal kvaliteten af ​​det anvendte værktøj og dets korrekte forberedelse anbringes så ansvarligt som muligt.

Sådan skal du pleje et æbeltræ efter en efterårsbeskæring

Behandling af sår efter trimning

Mange gartnere betaler ikke nok opmærksomhed på den rette pleje af et dværg æbletræ efter beskæring. Det skal siges, at selv den korrekte opskæring af frugttræet fører til en vis belastning af æbletræet. Og det er på den rette pleje af plantager, at et træ vil overleve sådan en forstyrrelse.

Det anbefales, at alle store sektioner dækkes med havefarv. Du kan købe en sådan have i de fleste haverbutikker eller koge den på basis af tørring af olie.

Efter et par dage efter beskæring af æbletræet er det nødvendigt at inspicere træet, udføre dets rigelige vanding og begynde forberedelse til vinteren. I unge plantager er det bedst at dække jorden ved at dække selve træet med gran lapnik eller andre lignende materialer. Sådan pleje vil beskytte æbletræet fra vinterkulden.

Voksne træer kan simpelthen indpakkes med tagbeklædning, der beskytter stammen af ​​træet fra gnavere, som om vinteren kan spise bark af et træ. Det anbefales, at voksne træer suppleres med organiske gødninger, som bliver nøglen til forbedring af frostresistensen af ​​æbletræer. Mere end nogen yderligere pleje af æbletræet efter efteråret beskæring er ikke påkrævet.

Efterår beskæring af dværg æble

I de sidste par årtier er dværgssorter af æbletræer blevet udbredt blandt indenlandske gartnere. De er små i størrelse, let at dyrke og giver samtidig en fremragende høst.

Omhu for dværgarter er ikke svært. Det er nødvendigt at udføre deres vanding, befrugtning af gødning og årligt beskæring af træer.

Regelmæssig beskæring af dværg æbletræer vil give mulighed for at danne den korrekte krone, og gartneren vil undgå overdreven fortykning af plantager. Når man udfører denne beskæring, skal gartneren i første omgang bestemme antallet af skelettgrene og knopper på unge grene.

Mens du laver dette arbejde, skal du fjerne en del af løvet, men læg ikke for meget træ ud, da det i dette tilfælde måske ikke modtager ordentlig ernæring, og æbletræer vil blive alvorligt beskadiget.

I dværgssorter af æbletræer springer de første knopper op i de øvre knopper, og nye skud vokser aktivt fra dem. Ofte begynder unge skud fra de øvre nyrer under betingelse af ordentlig pleje at overtage de grundlæggende skelettgrene i vækst.

Lignende med den korrekte dannelse af kronen og kompetent pleje bør ikke forekomme. Det er nødvendigt at fjerne en del af de øvre nyrer, som efterfølgende bidrager til udseendet af laterale processer, hvormed afgrøden efterfølgende vil modnes.

Når du danner kronen, prøv at handle på en sådan måde, at de stærke grene er under de svage og tynde skud. I fremtiden vil denne teknologi for kronformation sikre den optimale vækst af træet, og æbletræer vil bære frugt godt.

Som du kan forstå fra denne artikel, er beskæring af et dværg æbletræ i efteråret ikke særlig vanskeligt. Det er nødvendigt at bruge et kvalitetsværktøj til dette værk og vælge de rigtige grene og frugter, der fjernes fra træet.

Husk også, at det er yderst vigtigt at vælge det tidspunkt, hvor du kan udføre denne procedure korrekt, hvilket vil være nøglen til succesen med dens adfærd. Træer efter den udførte beskæring vil kræve korrekt pleje af gartneren.

Beskæring af gamle æbletræer i efterårssystemet

 • Trimning af et æbletræ i forårssystemet

 • Udgiv webstedsmaterialer på din side


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  52 + = 53