Beregning af taget fra metal

Funktioner i beregningen af ​​metal tagdækning på taget

Metalfliser er blandt de moderne, nemme at installere og æstetiske tagdækning. For at købe den krævede mængde materiale er det nødvendigt at beregne metaldækningen på taget korrekt.

Grundlæggende principper for beregning af tagdækning

Fabrikanter i materialets tekniske egenskaber angiver normalt to bredder: generelle og nyttige (arbejde). Det nyttige område er som regel 1,11 meter. For at beregne antallet af lodrette rækker af en given tagdækning, skal hældningens maksimale bredde divideres med arkets arbejdsbredde. Den resulterende værdi afrundes. Dette beregningsprincip giver dig mulighed for at tage højde for, at arkene er monteret overlappende.

Så skal du beregne længden af ​​den lodrette række og antallet af nødvendige ark. I dette tilfælde er det nødvendigt at folde:

 • længde af rampen (afstand fra kant til højderyg, fra bunden af ​​rampen til toppen);
 • Størrelsen af ​​overhænget fra tagene
 • størrelsen på overlapningen.

Størrelsen på tagskærer er normalt 40-50 mm. Den nøjagtige værdi vælges ud fra tykkelsen af ​​det metal, hvorfra metalpladen fremstilles, og graden af ​​profilstivhed. Cornice-overhænget er et vigtigt element i taget, og dets tilstedeværelse gør det muligt at forhindre fugt (sne, regnvand) at komme ind i tagkagen og til de steder, hvor tag og vægge på bygningen støder op.

Den lodrette overlapning af tagpladerne er 150-250 mm. Denne parameter vælges ud fra materialets egenskaber og takets vinkel, før man beregner mængden af ​​metal tag på taget. Tag med en lille hældning kræver forbedret vandtætning og styrke af overfladebeklædningen, som skal modstå høje driftsbelastninger. Til dette formål lægges pladematerialet på sådanne tag med den maksimale overlapning.

Jo større hældningsvinklen er, desto mindre er den lodrette overlapning, mens den skal være mindst 120 mm.

Hvordan man reducerer mængden af ​​affald?

Ved beregning af tagmaterialet afrundes de resulterende nøjagtige resultater. Forskellen mellem den afrundede værdi og det oprindelige resultat viser størrelsen af ​​resten af ​​materialet, som ikke vil blive brugt. Hvis metallet bruges til montering på et allerede færdigt tag, er det nødvendigt at starte fra parametrene for sine skøjter.

Beregning af metal tagdækning på taget i fase af design af en tagdækning gør det muligt at justere rampernes størrelse, så mængden af ​​affald er minimal. Til dette formål kan de rektangulære tage forstørres med kasseens størrelse, der stikker ud over pedimenterne. Montering under hoftelag er at korrigere vinklen på de trekantede hofters hældning.

Ved beregning af tagdækningsmaterialet er det nødvendigt at tage højde for højderygets bredde. Et kniv med brede knive (16,5 centimeter) hjælper pålideligt tætningen mellem tagpladen og ryggen, hvis arkstørrelsen ikke er nok til 3-5 centimeter til standardplaceringen. Størrelsen af ​​rampen kan forøges eller formindskes ved at justere fjernelsen af ​​fileterne ved kanterne (brædder, der strækker bjælkebenene og danner overhænget). Hvis det drejer sig om at bygge et hofte tag, skal fyldet flyttes ud af væggen en afstand fra alle sider.

Mange producenter indser tagmaterialet ikke kun med lagner med fast længde, men også klar til at skære arkene til den angivne størrelse. Individuel rækkefølge giver dig mulighed for at montere tagdækket uden lodrette overlapninger, da længden af ​​arket svarer til længden af ​​rampen i mængden af ​​fremspringet af cornice overhang. En sådan service kræver normalt en specialmåleres opkald. Den minimale arklængde er 70 cm, den maksimale længde er 8 meter.

Fordelene ved at installere tagdækning med metal tagdækning, skåret på bestilling, omfatter en betydelig reduktion af affaldsmængden og forbedret ydeevne af tagdækningen. Blandt ulemperne er følgende faktorer:

 • ark længere end 4,5 meter er meget sværere at levere og opbevare, i modsætning til standard
 • ark med øget længde er vanskeligere at installere, da de kræver en stor indsats for at løfte og rette installationen før fastsættelse.

Det anbefales at montere taget af plader af metalfliser 4 - 4,5 meter i længden.

Beregning af metal tag på et tag med rektangulære skøjter udføres i flere faser:

 • længden af ​​hver af dem måles;
 • størrelsen af ​​overhænget tilføjes til resultatet;
 • længden af ​​højderammen måles;
 • beregningen af ​​antallet af rækker af materiale langs bredden af ​​hældningen er lavet: bredden af ​​hældningen (over ryggen) er opdelt af arkets arbejdsbredde, resultatet bliver afrundet op;
 • Beregningen af ​​antallet af ark langs længden udføres under hensyntagen til vertikale overlapninger.

Hvis skøjterne ikke er symmetriske, så for denne ordning beregnes beregningen for hver af dem, så summeres resultaterne.

Hvis du ønsker at beregne mængden af ​​metal tagdækning til et brudt tag, beregnes beregningerne for hvert enkelt plan.

For at beregne materialet i en kompleks form anbefales det at anvende et specielt program. Hvis beregningen udføres manuelt, er det nødvendigt at tegne en tegning på millimeterpapir, idet man skaler skalaen og ikke glemmer de nødvendige langsgående og tværgående overlapninger. Hele området skal være helt dækket med metalfliser.

Skøjterne til et komplekst tag har normalt form af en trekant eller en trapezform. Uden tegning er det svært at beregne deres nøjagtige dimensioner. Ved uafhængige beregninger af den krævede mængde materiale skal man tage hensyn til den generelle regel: Det nødvendige samlede areal på plader, der anvendes på tage af kompleks form, er ca. 18-20% større end området af den geometriske figur af hældningen.

Beregning af yderligere og fastgørelseselementer

Ud over materialet kræver installation af taget brug af yderligere elementer:

 • skate (halvcirkelformet eller fladt);
 • vind eller ende strip
 • give (lavere og øverste);
 • adjacency bar;
 • gardinstav;
 • snebeskyttelsesremme.

Dobors standardlængde er 2 meter. For at beregne det krævede nummer er det nødvendigt at måle dimensionerne af de steder på taget, hvor de vil blive installeret. Det skal tages i betragtning, at overlapningen af ​​højspændingselementerne, cornice og vindstængerne ikke er mindre end 100 mm og enderne - 300 mm. Således bør højden af ​​kammen divideres med 1,9, og det resulterende resultat skal afrundes opad. På lignende måde beregnes antallet af andre yderligere elementer.

I betragtning af hvordan man beregner metal tagdækning på taget, bør man ikke glemme fastgørelserne. Materialet er fastgjort til selvskærende skruer på 4,8 × 35 mm eller 4,8 × 29 mm. I gennemsnit, når man installerer metalfliser, 7 selvskærere pr. 1 kvm. tagdækning. Selvdrejende skruer sælges i pakninger på 250 stk hver.

Installation af ekstra elementer udføres ved hjælp af selvskærende skruer 4.8 × 70 mm. Fastgørelse af en løbemåler til det ekstra element kræver brug af 6 skruer. Sådanne fastgørelseselementer realiseres i pakninger på 100 stykker hver.

Korrekt beregning af metal tagdækning på taget - hvordan man beregner selvstændigt og effektivt

Populariteten af ​​metal skyldes dets æstetik, pålidelighed og nem installation. Indkøb af den krævede mængde materiale udføres efter dens omhyggelige beregning.

Principper for beregning af metal tagdækning til tagdækning

For at forstå, hvordan man beregner metaltaget, er det vigtigt at lære sig de grundlæggende principper i denne proces. Ledsagende teknisk dokumentation indeholder normalt en angivelse af produktets samlede og anvendelige bredde. Display nytteareal serveres normalt som 1,11 m. Ved beregningen af ​​metal på taget, nemlig de lodrette rækker af materialet udføres division maksimal hældning bredde parameter for bearbejdning af arket bredde. Resultatet afrundes. I dette tilfælde kan muligheden for at lægge lister overlappe hinanden.

Endvidere beregnes længden af ​​den lodrette række og hvor mange ark der kræves generelt. Dette indebærer tilføjelsen af ​​skøjternes længde (afstanden mellem cornice og højderyg, mellem bund og toppunkter), størrelsen af ​​overhænget fra tagskæggene og størrelsen på overlapningen. For størrelsen af ​​overhængsklodserne tager der hovedsagelig 40-50 mm: denne figur er direkte påvirket af tykkelsen af ​​metalpladen, der anvendes til fremstilling af metalfliserne. Størrelsen på overhænget afhænger også af profilens stivhed.

Betydningen af ​​cornice overhæng er stor nok, da det forhindrer indflydelsen af ​​atmosfærisk fugt på tagets indre hulrum. Desuden kræver beskyttelsen områder, hvor taget er forbundet med bygningens vægge. Størrelsen af ​​den vertikale overlapning er normalt i området 150-250 mm: dette påvirkes af materialets egenskaber og graden af ​​hældning af taget. Det er valgt inden beregningen af ​​den krævede mængde materiale.

På tag med en lille forspænding vil der kræves yderligere vandtætning og brugen af ​​en mere slidstærkt overflade: i dette tilfælde er der en øget driftsbelastning på konstruktionen. Dybest set er dette realiseret på grund af den største overlapning, når du lægger arkmaterialet. Generelt er den vertikale overlapningsparameter direkte afhængig af hældningsvinklen (dens minimumsværdi er 120 mm).

Forvente metal tagdækning på taget, afrunding af de præcise resultater. Forskellen mellem den faktiske og afrundede størrelse angiver det materiale, der vil blive spildt. Hvis opgaven er, hvordan man beregner metalfliserne til færdige stingrays, tages der hensyn til deres faktiske dimensioner. Gennemførelsen af ​​beregningen, selv inden taget er bygget, gør det muligt at rette takstrålerne, hvilket reducerer mængden af ​​affald betydeligt. I tilfælde af rektangulære tage opnås dette ved at øge kasseens størrelse, der strækker sig ud over pedimenterne. Justering af hoftelaget udføres ved at ændre vinklen på de trekantede hofters hældning.

Før du beregner metallet, skal du altid tage højde for bredden af ​​ryggen. Hvis den har brede knive (16,5 cm), kan det pålideligt dække spalten fra tagpladen til højden. Således løses situationer, når arket er 3-5 cm kortere end tegningen kræver. Forøgelse eller fald i hældningen kan også opnås ved at ændre fremspringene af fileterne over kanterne: de såkaldte brædder bruges til at forlænge rafterbenene og udstyre overhænget. På hofte tagene, når man fjerner fileterne over kanterne af væggene, skal den samme afstand observeres.

Beregning af antal og længde af ark

Ofte når man køber tagmaterialet, er det muligt at skære arkene til de ønskede dimensioner. I dette tilfælde kan vertikale overlapninger undgås, da længden af ​​pladen vil omfatte både længden af ​​rampen og størrelsen af ​​bredden af ​​overhænget af corniceen. For at realisere denne metode kaldes en specialist-zamerschik til byggepladsen. Længden af ​​ark kan variere mellem 70-800 cm.

Fordelene ved at skære plader af metalplader under ordren er den maksimale reduktion i procenten af ​​affaldsmaterialet og forbedring af de tekniske parametre i tagteripajen.

I denne metode er der også ulemper:

 1. Opbevaring af meget lange plader medfører yderligere vanskeligheder. Standardprodukter i denne henseende er meget mere bekvemme.
 2. Ark på over 4,5 m er ret kompliceret med at lægge: dette vedrører både deres opstigning og korrekt fastsættelse. Det mest hensigtsmæssige materiale i denne henseende er 4-4,5 m lang.

Sådan beregnes materialet til taget korrekt

Beregning af mængden af ​​metal tagdækning på et hældet tag af en rektangulær type udføres i flere faser:

 1. Længden af ​​hver rampe måles.
 2. Resultatet tilføjes sammen med overhængets størrelse.
 3. Mål skøjten.
 4. Antallet af rækker beregnes under hensyntagen til bredden af ​​hældningen: for dette skal den opdeles i arkets arbejdsbreddeparameter. Resultatet afrundes.
 5. Ved beregning af antallet af ark langs længden tages der hensyn til lodrette overlapninger. I tilfælde af skæv asymmetri beregnes hver af dem særskilt, og de opnåede resultater summeres.

Hvad angår det ødelagte tag, skal hver af sine fly beregnes separat. Generelt vil i tilstedeværelsen af ​​komplekse former for beregning af mængden af ​​metal på taget hjælpe et særligt program. Når man manuelt udfører proceduren, anbefales det at bruge millimeterpapir med den nødvendige overholdelse af skalaen og under hensyntagen til den nødvendige overlappende tværgående og langsgående type.

Komplekse skøjter har ofte en trekantet eller trapezformet form: Tilstedeværelsen af ​​tegningsberegninger er i dette tilfælde obligatorisk. Ved beregning af plader af metal tagdækning på taget selv er det vigtigt at følge den generelle regel at materialets samlede areal altid er større end det samlede areal af taghældningerne i en kompleks form med 18-20%.

Sådan beregnes ekstra og fastgørelseselementer

Sammen med tagdækningsmaterialet vil opstillingen af ​​taget kræve nogle yderligere elementer:

 • Hesten.
 • Vind-, side- og endeplade.
 • Flagon.
 • Drip.
 • Plank til sneholder.

De ekstra elementer har en standardlængde på 2 m. Ved beregning af deres nøjagtige antal måles tagafsnittene, hvor de skal monteres. I dette tilfælde har skøjter, cornice og vindstænger overlapning fra 100 mm og dal - 300 mm. Højden af ​​kammen er divideret med 1,9, efterfulgt af afrunding af resultatet opad. På samme måde beregnes andre elementer.

Når man studerer spørgsmålet om, hvordan man tæller metal tagdækning på taget, er det også vigtigt at huske fastgørelseselementer. Det er et spørgsmål om selvdæmpning 4,8 x 35 mm eller 4,8 x 29 mm. Normalt, når du bruger metalfliser til hver 1 m2, kræves 7 skruer: En pakning indeholder 250 stk. De ekstra elementer er fastgjort med selvskærende skruer 4.8x70 mm, 6 stk. Pr. Element. I en pakke er der 100 sådanne fastgørelsesdele.

Regnemaskine til beregning af taget fra metal

Gennemførelsen af ​​afviklingsoperationer udføres uden problemer, især når man køber dyre finish og tagmaterialer. Dette tillader ikke kun at spare penge ved køb af materiale, men også at udføre finishen, uden at blive distraheret af søgningen efter det krævede parti, i tilfælde af mangel.

Online beregner metal tagdækning på taget giver dig mulighed for at beregne materialet i henhold til arbejdsstørrelsen af ​​de mest almindelige typer tagdækning.

Ved beregning af regnemaskinen blev der brugt en simpel formel under hensyntagen til det samlede tagområde og arbejdsstørrelsen på pladen af ​​metalplader. Til beregninger skal du vælge typen af ​​tag i det relevante felt.

Derefter skal du, i henhold til den valgte type, indtaste parametrene: rampens længde, rampens bredde, tagets højde, højderygets længde osv.

Når du har brug for at indstille arkets størrelse og mængden af ​​overlap, med hvilken den vil blive monteret på overfladen af ​​taget. Det skal bemærkes, at parametrene af taget er angivet i meter, og metallets fliser er dimensioneret i centimeter.

Som et resultat beregner onlineprogrammet antallet af hele plader, der er nødvendige for at dække tagfladen. Til den opnåede værdi anbefales det at tilføje 5-10% af materialet. Dette beløb er tilstrækkeligt til at dække eventuelle fejl eller problemer under installationen i forbindelse med beskadigelse af metalplader.

Dimensioner og dimensioner af metalplader

Ved udførelsen af ​​beregninger er kun de egnede dimensioner af den spiselige særlig vigtige

Metal fliser er et profileret tagmateriale og stålplader, aluminium og kobberlegeringer. Profilering udføres ved koldtryk. For at beskytte materialet på metaloverfladen påføres et polymer beskyttende lag.

Bølgen på flisen har en jævn stigning og skarpe dråber, hvilket forbedrer nedbørshældningen i form af regn og sne.

Fliser af metal bruges i vid udstrækning til at beskytte skårne tag af enhver art. Praktiske tests har vist, at en sådan singelbrønd tolererer et ikke-aggressivt miljø i temperaturområdet fra -50 til 50 ° C.

Ved montering i mere aggressive forhold anbefales brug af specielle fliser med forstærket beskyttelseslag.

Ved installation af en hvilken som helst type flise er det vigtigt at overholde installationsteknologien og beskytte dockings-, slids- og fastgørelsespunkterne på arkene. For at beskytte disse områder anvendes en særlig maling.

Vægten, længden og bredden af ​​fliserne fremstillet af metal er som følger:

 • Den specifikke tyngdekraft på 1 m2 er ikke mere end 4,5-5 kg, hvilket gør det muligt at montere materialet på taget uden at styrke raftersystemet. Dette reducerer omkostningerne ved erektion og efterbehandling taget flere gange, især sammenlignet med keramiske fliser, der vejer mere end 30 kg pr 1 m2.
 • Længdeprofil - varierer fra 80 til 800 cm, afhængigt af producenten. Det er vigtigt, at længden altid er en multipel på 5 centimeter. Det vil sige, at arkets samlede længde kan være 350, 355, 360 cm osv. De mest populære ark er 222, 223, 362, 363 cm lange. Overlapningslængden er i dette tilfælde henholdsvis 12 og 13 cm.
 • Profilens bredde afhænger af producenten. Bred efterspørgsel anvendes til rullende arbejdsbredder på 116, 118 og 119 cm med overlapning på henholdsvis 6, 8 og 9 cm. Lidt mindre populært blad med en bredde på 114, 115 og 118,5 cm.
 • Profilens højde - bølgens højde afhænger af arkets samling og design. Den ligger i gennemsnit fra 20 til 50 mm i trin på 330-350 mm.

Når du beregner taget fra metalplader ved hjælp af online-regnemaskinen, skal du omhyggeligt indtaste profilens samlede længde og den estimerede længde og bredde. Størrelsen på overlapningen afhænger af profilens overordnede dimensioner og er angivet i instruktionerne for det produkt, der skal købes.

Formler til beregning af tagarealet

Grundlæggende formler, der er nødvendige til beregning af tagområdet

Beregning af mængden af ​​metal ud over en speciel regnemaskine kan udføres manuelt. For at gøre dette er det nødvendigt at måle takets parametre og beregne dets område ved hjælp af simple geometriske formler.

For det første skal du måle længden af ​​strålerne. Det er vigtigt at forstå, at det er nødvendigt at måle strålerne og ikke længden af ​​huset. Endvidere måles bredden af ​​rampen fra højderyggen til enden af ​​overhænget af corniceen.

Hvis taget har en kompleks form (hofte, mansard), så måles alle elementer separat. For eksempel har hofte tag typen to parede skøjter trekantet og trapezformet. Mansard tag består af to lige skøjter, der kommer fra højderyggen og to parede skøjter, der slutter med cornice overhæng.

Det vil sige, hovedopgaven i manuel måling er at bryde tagfladen i simple geometriske elementer. Dette giver mulighed for beregninger uden brug af komplekse formler.

For at beregne området for hver enkelt hældning, skal følgende formler anvendes:

 • Triangle - for en rampe med lige sider beregnes området med formlen: S = AB / 2, hvor A og B er længderne af siderne faldt til bunden. For en hældning af den forkerte form, brug følgende: S = AH / 2, hvor A er længden af ​​basen, og H er højden fra top til bund.
 • Trapezium - S = (A + B) H / 2, hvor A er længden af ​​rampen, B er bredden af ​​rampen, H er højden eller afstanden fra begyndelsen af ​​højden til slutningen af ​​overhænget.
 • Rektanglet er S = AB, hvor A er længden og henholdsvis B er bredden af ​​hældningen.

Disse formler er de mest enkle at bruge og blev brugt i sammenstillingen af ​​en metalfliseregner. Med deres hjælp kan du beregne området af absolut ethvert tag.

Beregning af antallet af helvedesild

Beregning af antallet af paneler til Adamante helvedesild

Efter beregning af arealet af hvert element af taget, kan du begynde at beregne, hvor mange plader af metalflise du har brug for på taget. Dette kan gøres ved hjælp af to metoder.

I det første tilfælde kan beregningen udføres for hvert element separat. Dette vil hjælpe med at spare en vis mængde materiale, fordi der for hvert enkelt element købes metalplader af en vis længde.

Den anden metode giver dig mulighed for at beregne det krævede antal ark baseret på det samlede areal af taget. Denne tilgang er hurtigere, men til den opnåede værdi anbefaler vi at dække 10 til 15% af materialet.

Vi anbefaler at bruge lidt mere tid, men udfører afviklingsoperationer på den første måde. Dette vil give et garanteret resultat. Hvis det er nødvendigt, kan du oprette en omtrentlig ordning for mere præcist at repræsentere placeringen af ​​hvert element på overfladen.

For at beregne kvadraturen af ​​fliserpladen anvendes standardformlen: S = AB, hvor A og B er henholdsvis den anvendelige længde og bredden af ​​pladen. Desuden skal tagets areal opdeles i et bladareal og afrundes til en højere værdi.

Som følge heraf får vi det samlede antal fliser af fliser, der er nødvendige for at dække et bestemt område. Det skal forstås, at ved beregning af arkets areal er det kun nødvendigt at anvende nyttige dimensioner, da den resterende del vil gå til vandret og lodret tillæg.

Alle ovenstående formler kan ses i billederne ovenfor med alle de nødvendige kommentarer. Hvis du har spørgsmål om driften af ​​metalkalkberegneren, skal du kontakte webstedsadministrationen via feedbackformularen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 1 =