Beskæring af solbær

Beskæring af solbær

Har du et par solbærbuske på stedet, og en afgrøde med en gulkin næse? Sandsynligvis danner du bare buske, og beskæring af solbær er en meget vigtig operation. Og ved du hvorfor? Sort currant (Ribes nigrum) frugter bedst på sidste års skudd, selv om bær kan danne på ældre grene. For at opretholde et godt årligt frugtbærende bær af sorte vinmarker er det nødvendigt at trimme grene, nemlig at erstatte de forældede grene af den sorte fætter med unge, mere produktive skud.

Opgaven med at beskære vinmarken er at stimulere den årlige dannelse af nye rodskud, god vækst og forgrening af busken. En voksen sorte buske bør indeholde et vist antal ujævne grene.

Sort currant trimning af årene

Så du ved præcis, hvordan man skal afskære dine solbærbuske, overveje alle faser "strizhki9quot; efter år.

Beskæring en busk busk i det første år

I det første år skal den overtagne blackberryplante være alvorligt afskåret - op til 5 cm fra jorden. Sådan en "hård" 9raquo; Beskæring er nødvendig for den rette udvikling af bushen. Hvis du fortryder kimplanten og ikke udfører denne operation, vil væksten af ​​skud blive svag.

Hvis skuddene fra de tilkøbte frøplanter er sunde og stærke, kan deres udskårne dele blive forankret, og du vil modtage yderligere plantemateriale.

Om sommeren vil frøplanten efter en stærk beskæring give 3-4 skud på 45 cm eller mere i længden. I efteråret er beskæring af en ung busk ikke færdig.

Beskæring en solbær buske i andet år

Det næste år vil sortbæren bære frugt på sidste års vækst og danner flere kraftfulde rodskud. I slutningen af ​​vækstsæsonen kan det være nødvendigt at trimme svage, syge eller skadedyr, misplacerede og unødvendige skud.

Disse grene skal fjernes fuldstændigt, idet de forsøger at lave et snit så tæt som muligt på bunden.

Fra næste år bliver det nødvendigt at rydde op 3 gamle grene hvert år. At skelne dem er ret simpelt. Unge skud af vinmarken er lettere end de gamle grene. Det er også nødvendigt at normalisere antallet af unge trin hvert år.

I den voksne frugtbush skal grenene være 10-15 stykker.

Det er bedre at forlade det samme antal grene af hver alder, for 2-4, men de årlige grene 1-2 mere og den gamle 1-2 mindre.

Ved beskæring af solsikker skal man ikke kun se på grenens alder, men også på sin tilstand. Hvis grenen er gammel, men veludviklet, godt placeret og har stærke vækninger med frugtknopper, kan den efterlades i et andet år. Omvendt, hvis den yngre gren er dårligt udviklet, skygges og små gode frugttræer bevares på den, skæres den først.

Vær opmærksom når beskåret til nyrerne. Det er fra dem, at blomster og bær vil blive dannet. Hvis nyrerne på grenen er små, er de hævede (nyrenesten), er det bedre at slippe af med en sådan gren.

Skæreblade af forskellige sorter

Beskæring af forskellige currantsorter har sine egne egenskaber. Så blandt sorten kan opdeles i flere grupper af sorter:

  • med god skydedannende evne,
  • med dårlig skydedannelse.

Currant trimning med god skydeformning evne

Denne gruppe omfatter coptha currants med god skydeevne - de har årligt mange nulskud, der vokser fra den underjordiske del af bushen. Disse skud skyder ikke godt ud, giver nogle stærke grene af første og anden ordre.

Beskæringen af ​​denne gruppe reduceres til at forkorte de årlige nulskud. Det er fornuftigt at forkorte det etårige trin i den første og anden ordreforgreninger, hvis deres længde overstiger 20-25 cm; afskåret spidsen med dårligt udviklede nyrer.

Currant trimning med svag budding

Sorten af ​​den anden gruppe omfatter buske, hvor skuddene vokser sparsomt, der er få af dem, og det gør det svært at skabe en fuld busk med det rigtige antal grene af forskellig alder. Men skelettgrenerne danner mange stærke laterale grene af første, anden og endda tredje ordre.

Varianterne af denne gruppe nul skud ikke forkorte eller forkorte meget dårligt, Fjern kun den umodne top med svage nyrer.

Væksten af ​​nulskud i disse sorter gøres lettere ved skæring af toppe, der vokser fra bunden af ​​de gamle grene, og skæringen af ​​overskydende gamle grene giver endog et relativt godt udbytte. Græderne i denne gruppe er frugter længere og skæres ud i en ældre alder (5-6 år).

Beskæring af solbær sorter af Altai avl

Der er særlige træk ved beskæring af Altai racer: Golubki, Stakhanovka Altai osv.

I disse sorter er flertallet af nyrerne på rods skud af nulordren og førstegangsbrancherne blomstrede.

I den midterste og øverste del af basalskytningen vises ofte veludviklede frugtformationer (blomsterknopper, ringe). Hovedudbyttet af sorter af denne type er koncentreret i øvre og midterste del af skud af den første og anden ordre af forgrening, så enhver formindskelse af sådanne skud fører til et fald i udbyttet.

Beskæring sorter af denne type af currant er reduceret til tynde buske ved at fjerne de befrugtede 4-årige grene uden at forkorte basalskuddene og forgreningerne af den første og anden ordre.

Kend gardeners og gartnere, rettidig og korrekt beskæring af vinmarker - garanti for en god og høj kvalitet høst!

Se vores video om korrekt beskæring af solbær i foråret:

Vi skærer bønnerne i overensstemmelse med alle reglerne - dette er garantien for høsten! Hvordan og hvornår skal man klippe brasen

Vok en sund vinmark buske, glædelig høsten - det er for meget arbejde.

Hver sort kræver særlig pleje, hovedsagelig i beskæring.

Beskæring af krybdyr bruges ikke blot til at danne en buske, men også for at forbedre belysning, ventilation og øge udbytte.

Fra den korrekte beskæring afhænger kvaliteten af ​​høsten af ​​en nyttig bær. Du skal begynde at passe på busken fra det øjeblik du lander. Fra tidlig pleje afhænger udviklingen af ​​vinmarken og væksten. Beskæring fremmer dannelsen af ​​stærke skud, hvor gode store bær modner.

Hvis beskæringen er udført forkert og tidligt, bliver skuddene dannet svage, mange dør og uden høst.

Voksende buske af vinmarker generelt uden at skære kan ikke. Dette er dårligt for plantens helbred. Det bliver modtageligt for skadedyr, især nyrenesten. Beskæring er en forebyggende foranstaltning i bekæmpelsen af ​​skadedyr, hjælper med at genoprette bushens styrke for en ordentlig udvikling.

Tidlig beskæring af vinrank giver et nyt plantemateriale, som du kan udvide din plantage af currant.

Selvfølgelig er det ikke kun nødvendigt at beskære unge frøplanter. Hertil kommer, at jorden løsnes, befrugtning, vanding og mulching anvendes. Sådan pleje øger overlevelsesgraden af ​​kimplanter, giver en god høst.

Grundlæggende regler om vindyrkning

Beskæring udføres efter forskellige regler afhængigt af formålet.

Sanitær beskæring udføres for at fjerne syge og skadede grene. Det hjælper med at fortynde kronen, forbedre belysningen.

Formning beskæring hjælper med at danne den rigtige buske. Skær unødvendige skud.

Foryngende beskæring hjælper med at forny busken, slippe af med ufrugtbare grene, stimulerer væksten af ​​nye unge skud.

Klemning udføres for at fjerne spidsens spids.

Hovedformålet med denne beskæring er at opnå en bedre høst. Det er nødvendigt at gennemføre proceduren, således at grene af forskellige aldre forbliver på busken. Skær alle de skud, der ophører med at bære frugt og er ældre end seks år.

Udfør efteråret beskæring hvert år efter bladene falder. I det første år efter plantning afskæres alle skud over den tredje nyre. Efter trimning består buskene af 5-6 grene.

For andet år efter plantning skal du fjerne overskydende skud og efterlade ikke mere end 5 stk. Disse er de fremtidige skelett grene af bushen. Jo tykkere buske planter, jo færre skud vi forlader.

Ved udgangen af ​​det tredje år slutter dannelsen af ​​bushen. Forlad ikke mere end 5 nulskud, resten er skåret ud. Toppen af ​​årlige grene er forkortet til 3 knopper, og treårige skud er også skåret.

Efter det femte år, hvor man planter en bras, skal man forynge buskene. Gamle grene fjernes under roden. De resterende skud er skåret efter alder.

Korrekt trimning af vinmarken i efteråret øger vinterhårdheden. Unge grene samler nok næringsstoffer til en god overvintring.

Sådan skæres vin i foråret

Om foråret, rydde busken. Støbning af støbning udskydes til efteråret. På foråret skærer de frostbeskadigede grene ud, tørre og snoede skud, der vokser inde i busken.

Gennemfør beskæringen før knoppeblomstrerne og begyndelsen af ​​sapflowet. Lufttemperaturen må ikke falde under nul.

Du skal trimme alle de skud, der vokser i bunden af ​​bushen, samt skud, der dukkede op fra under jorden.

Hvorfor skære kronblade om sommeren

Det anbefales at skære sorten på sommeren inden blomstringen begynder. Dette hjælper med at lægge flere blomsterknopper. I begyndelsen af ​​juli skal skuddens tip nippes. Denne metode bidrager til en god høst, hurtig modning af bær og en god forgrening af busken.

Mange gartnere holder sig til en helt anden tilgang til voksende vinmarker. Michurin Institute foreslår andre regler for beskæring af solbær.

1. I de første fem år efter plantning afskæres buskebuske ikke. Harvest fra det andet år af dyrkning.

2. Det sjette dyrkningsår er skåret i roden af ​​50% af alle buske. De resterende buske er tilbage til frugt.

3. I det syvende år skæres de resterende vinranker også til roden. De resterende planter beskæres og tynder kronen.

4. Efter denne foryngelse udføres høsten i tre årstider. Så tømmer alle buske.

Brug denne teknologi kan kun dyrkes i industriel skala og store arealer med plantedyr.

Sanitær beskæring af solbær

Sanitetsbeskæring udføres kun med skarpe værktøjer og sav. Du kan ikke nedbryde skud, det fører til infektion af planten med svampesygdomme.

Når du beskærer, skal du huske på, at sorten frugter på grene på tre år, alle andre skud kan fjernes sikkert.

Når du fjerner skud under roden, kan du ikke forlade en stub, ellers er bushen ramt af rot.

Det er nødvendigt at tynde den tyndt fortykkede krone. Ved dårlig belysning og luftning er bushen angrebet af skadedyr, pollineringstab, udbyttetab.

Radisk beskæring af sort currant

Hvis buskens buske er ophørt med at behage afgrøden, er det nødvendigt at udføre radikal beskæring, hvilket stimulerer væksten af ​​nye skud. Dette er den billigste og mest effektive måde at forynge bushen på.

Det er bedre at gøre denne beskæring i forår eller efterår. Skær alle grene på et niveau på 3 cm over jorden. Jorden under buskene er godt befrugtet med humus. Efter sådan beskæring vil bushen igen begynde at vokse godt i den næste sæson, og om et år vil det være behageligt med en høj afgrøde.

Nyttige tips til beskæring af solbær

1. Høstning af solbær forekommer på toårige grene. Ved beskæring kan du sikkert fjerne alle grene, der er ældre end 4 år. Skær dem til bunden.

2. Gamle grene adskiller sig fra de unge ved barkens farve. Jo ældre den skyde, jo mørkere barken.

3. For fortykkede buske er tynde ikke umiddelbart, men i flere år.

4. For at øge udbyttet skal du knibe tipets skud til seks knopper. Hvert år er der kun 4 stærke skud tilbage.

5. Efter høst skal du fjerne de grene, der er høstet, hvilket gør plads til unge skud.

6. I hybridfrugter er frugtdannelsen mere intens i det første år, så er det nødvendigt at regelmæssigt rense de stilk, der er vokset. I almindelige sorter af currant fjernes kun en del af skydningen. Fruiting fortsætter med to år.

Gennemførelse af beskæring af solbær skal ikke blot tage hensyn til skuddens alder, men også fokusere på sortsegenskaber. Sorter med en svag forgrening af skud skal prishchipke og forkorte grene med 1/3 længde.

Udbyttet af solbær afhænger direkte af den udførte skæring. Du kan opnå rigelig frugt og forynge busken ved at udføre en planlagt trimning af vinranden.

Sap flow ved solsvin begynder ganske tidligt, i marts, kan unge blade allerede vises. Beskæring udføres i to faser. Det meste af busken skæres om efteråret, så i foråret forbliver det kun at rense og afhjælpe de identificerede mangler.

© 2012-2018 "Kvindernes mening". Ved kopiering af materialer kræves der et link til kilden!

Portrætredaktør: Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

Redaktionen: +7 (965) 405 64 18

Ogorodko

Ogorodko er en gartner og gartner på ét sted!

Sæsonmæssige tips

Nu læser

Sådan skærer du en solbær?

Beskæring af solbær er en agroteknisk teknik, hvis formål er at fjerne dårlige syge skud, der tykker og befrugter for at opnå en god høst. Frustringen af ​​busken er direkte afhængig af den rigtige beskæring, så du skal rettidigt opdatere og forynge sorten. Kom godt i gang i de bær, du har brug for at tage hensyn til de biologiske karakteristika af kulturen, fordi Fjern grene skal bortskaffes i henhold til de regler landbrugsteknikker, for ikke at forblive uden lækre bær.

Indhold:

Funktioner af strukturen af ​​vinmark bush

Crop black currant kan skære i efterår og forår, men det er at foretrække at arbejde om foråret, før udbrud begynder. Hvis der er tvivl, fjern skuddene eller gå, vente til efteråret. Når du er overbevist om grenens uproduktivitet, fortsæt til beskæring.

Frugtknopper på sorte vinbuske er placeret jævnt langs hele længden af ​​skuddet. Frugtbærende grene er ikke for holdbare, og normalt overstiger sådanne branchers alder ikke to eller tre år. Frugt ved sortebær sker hovedsagelig på årlige grene, mindre ofte toårige og treårige. Jo ældre busken er, desto mere skifter frugtknopperne mod slutningen af ​​skudene.

Regler for beskæring af solbær

Mange nybegynder gartnere mener, at beskæring af beskæringsbønner er kun nødvendig for at give dekorativitet og til hygiejneformål. En sådan fejl kan føre til et lavt og minimalt frugtbærende bær, alt sammen fordi beskæringen og dannelsen af ​​svedbusken øger udbyttet 3-4 gange. Nogle sorter danner en masse rod skud, kan anlægget ikke klare så store mængder, som følge af høsten går tabt, buske svække, skrumpende bærrene.

Hvorfor er det nødvendigt at afskære sorten, læs videre:

➤ Kornskæring på foråret, som i efteråret, tillader det ødelægge mange svampe, insekter, forskellige skadedyr. Et velkendt faktum, 85% af parasitter angriber unge skud, især den øverste del, så omsorg for vinmarken efter vinteren er simpelthen nødvendigt. Så, nyrenesten, lever og vintre i nyrerne, som i udseende ligner svulmede runde bolde. Ved beskæring ødelægger du et stort antal parasitter. Affald og grene efter skæring udføres altid fra haven og brændes;

Øger udbyttet. Unødvendig svag vækst reducerer mængden af ​​høst, så det skal også udskæres rettidigt. Klemning eller beskæring er nødvendigt for at stoppe væksten, således at andre stærkere grene dannes;

Korrekt dannelse af en busk sort currant - organisationen af ​​skud giver dig mulighed for at skabe ikke blot et æstetisk billede af planten, som vil se smukke ud i haven, men også give en rig høst.

At opnå en høj afgrøde fra solbær er ikke for svært, du skal bare vide, at han elsker busken og tager sig af, henholdsvis:

➤ Til basale skud voksede godt, løsne jorden i træstammerne, holde rent i foråret, sommeren og efteråret, være særlig opmærksom på i foråret, når planterne begynder at vokse. Løsn forsigtigt for at undgå beskadigelse af rødderne;

➤ anden hemmelighed af en rig afgrøde af solbær - fodring, som holdes i foråret kvælstofgødning i sommeren give organisk gødning med sporstoffer sammen, planterne i efteråret brug phosphor-kalium kost for god overvintring;

➤ Husk, selv med en god og ordentlig pleje, solbær falder produktiviteten på det fyldte 10-12 år, bærrene er små, ofte begynder busk at gøre ondt. Erfarne gartnere anbefaler at erstatte gamle buske med nye unge planter for altid at være med høsten.

Seneste kommentarer

Favorit ombordstigningsdage og en kalender for januar 2018 ... læs mere


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + 6 =