Dampisolering af badet

Dampisolering af loftet og badets vægge

I lang tid gik vores bedstefar til badehuset, siden forstod hele essensen af ​​disse helingsprocedurer. I øjeblikket er næsten hver anden person en fan af sundhedsfremgangsmåder udført i et russisk bad. Men det er værd at bemærke, at hver persons legeme reagerer forskelligt på den høje temperatur, som opnås i dampbadet. Nogle foretrækker at parkere parken og skabe en meget varm atmosfære, mens andre tværtimod føler sig mere komfortable i et ikke-fedtet miljø. For at føle sig godt i badet og dem og andre, i opførelsen af ​​en sådan genstand er det nødvendigt at udføre højkvalitets dampspærre.

Dampisolering i badet udføres til ét formål: at opretholde den optimale lufttemperatur. For at skabe en højkvalitets dampspærre anvendes specielt materiale, der er bredt repræsenteret på moderne byggemarkeder.

Hvad er en dampbarriere? Dette er en speciel dampspærre lavet af damptæt film, der tjener som beskyttelse mod isoleringen, der ligger i badets væg og tagkonstruktion. Filmen beskytter varmeren mod at få vanddamp på den, dvs. Giver ikke fugt, som er i varm luft, gennem det at sive.

Formål og formål med dampspærren i badet

Enhver rejst bygning kan blive truet af mange forskellige faktorer, der påvirker dens holdbarhed og holdbarhed. Faktorer som:

 • et aggressivt eksternt miljø,
 • seismologisk fare,
 • kendetegn ved lokalt klima,

selv på arkitektonisk plan bør være helt reduceret eller helt elimineret. Dette, de såkaldte eksterne faktorer, men der er ikke mindre farlige interne faktorer. Under de interne faktorer, der påvirker holdbarheden af ​​din bygning, især bade, forstår:

For at forhindre sådanne ting blev materialer specielt udviklet, der skaber en dampspærre for badet. Det var højkvalitets dampspærre for badet vil spare gulve, vægge osv. fra for tidlig aldring og slid. Med andre ord kan du sige, at dit bad er udsat for fugt både udefra og indefra. Vand kommer ind i rummet som kondensat.

Det skal bemærkes, at dampspærren også kan fungere som et energibesparende lag. Hvis du nærmer dig badets design og konstruktion korrekt, kan du øge den såkaldte lethed for at skabe den nødvendige temperatur ved hjælp af varmeelementer på grund af det rigtige valg og installation af dampspærre. Takket være denne tilgang kan du betydeligt reducere omkostningerne ved elektricitet eller brændstof, som skal bruges til opvarmning af lokalerne, dvs. dampbad.

Det er også værd at bemærke, at installationen af ​​højkvalitets dampspærre i badet ikke alene vil spare, men også skabe særlige forhold, behagelig for en person. Dette skyldes det faktum, at dampspærren spiller en vigtig rolle for at skabe et mikroklima, som alle mennesker er forelsket i det russiske bad.

Moderne materialer, der producerer en dampspærre, har flere yderligere kvaliteter, såsom hydrobeskyttelse og vindbeskyttelse. Takket være brugen af ​​sådanne vindtæt membraner er al den damp, der ophobes i toppen af ​​rummet, udhulet udad. Derudover skabes der en hindring for indtrængning af fugt fra det ydre miljø ind i rummet. Derfor er de tekniske mellemrum mellem gulve og vægge altid tørre, korrosion er helt elimineret, og bygningens levetid er betydeligt udvidet.

Dampisolering til loftet på badet

Sikkert ved alle, at varm luft altid har tendens til at stige opad - til loftet. Det er denne kendsgerning skal tages i betragtning ved opførelsen bade og på forhånd at skabe en pålidelig beskyttelse af loftet fra dampens indtrængning.

For nylig er der sket nyskabelser og ændringer i metoderne til at skabe en dampbarriere til loftet i saunarummet. Men nogle byggefirmaer, selv i moderne tider, foretrækker beprøvede teknologier, så at sige, gammeldags metoder.

For eksempel i loftshytter sættes lofter med plaques, dvs. plader med en omtrentlig tykkelse på 6-7 cm, men du kan også bruge brædder og tyndere. Dampisolering udføres ved hjælp af aluminiumsfolie, som er monteret over disse plader. Ud over aluminiumsfolie er tilladt påføring af vokspapir eller en tæt karton, der på forhånd er imprægneret med en tørreolie. Efter fastgørelsen af ​​folien påføres et lag myk ler og loftet er isoleret.

Der er en anden ikke mindre populær metode til at skabe dampspærre loft bad. Ved hjælp af ubebyggede brædder er bunden af ​​loftbjælker foret, tykkelsen af ​​pladerne er ca. 5-6 cm. De samme planker fastgøres på siden af ​​dampbadet på skovkassen. Med denne metode udføres den indvendige finish ved hjælp af en lime eller aspenforing. Og foringen skal fastgøres, hvilket skaber en luftgab. Dampisolering i form af karton imprægneret med hørfrø påføres over brædderne. Herefter påføres et lag af blød ler og et lag af isolering spredes.

Det skal bemærkes, at det seneste bløde ler er blevet mindre almindeligt. Den moderne erstatning for dette materiale var udvidede polystyrenplader, som har fremragende dampbarriereegenskaber og ikke mister dem, når de udsættes for fugt. Derudover hjælper brugen af ​​sådanne plader under konstruktionen at undgå snavs, der opnås ved arbejde med ler. Generelt er moderne teknologi god.

Det skal bemærkes, at skabelsen af ​​en dampspærre i loftet det er kun nødvendigt i dampbadet selv, fordi i andre rum i dit bad er det tilladt at fastgøre beklædningen direkte til brædderne uden at lægge dampspærre laget.

Før den endelige udsmykning af væggene, dvs. væg clapboard beklædning, er det nødvendigt at omhyggeligt overveje varme, hydro og dampisolering af rummet. Når alt kommer til alt er det simpelthen umuligt at levere kvalitetsvarme i badet. Mest fælles materialer til dampspærre De er:

 • tagmateriale,
 • aluminiumsfolie,
 • pergamyn,
 • polyethylen.

For at skabe en dampbarriere af vægge i et dampbad anbefales det ikke at bruge ruberoid og pergamene. når de opvarmes, kan disse materialer frigøre skadelige stoffer, samt skabe ubehagelige lugte. Som regel anvendes specielle dampfolier til dampbadet.

Den mest almindelige måde at skabe dampspærring på i dampbadet er en metode baseret på applikationen polyethylenfilm. Og densiteten af ​​denne film skal ikke være mindre end 140 mikron. For et vaskerum anvendes der normalt folie, og kraftpapir er fantastisk til et skab eller toilet. Den mest almindelige og billige måde at isolere et værelse på er en lerbelægning, hvor 1 - 2 cm arkeringer blandes.

På nuværende tidspunkt har sådanne materialer som Steamproofing film Armitix og Izolteks fået den største popularitet. Isoltex-film skal installeres oven på varmeisoleringen udefra badet, og Armitex-filmen er installeret under huden inde i rummet.

Der er også specielle kombinerede materialer, som samtidig skaber en dampbarriere og isolering af rummet. Disse er brugervenlige materialer, der har vist sig at være pålidelige og hurtige at installere og installere.

Sådanne materialer hedder varme-dampisolerende materialer. Det mest almindelige givne materiale er PP polypropylen, kaldet Penotherm NPP LF. Sådant materiale anvendes meget effektivt i parret. Det modstår nemt forholdene med høj luftfugtighed og tolererer også let påvirkning af høj temperatur. Penotherm NPP LF sælges i form af plader, der er fastgjort til badets vægge eller loft med en byggestifter eller ved hjælp af negle.

Takket være folielaminering forhindrer disse plader dannelsen af ​​fugt og dannelsen af ​​svampe og tillader ikke at varm luft køles ned hurtigt. Strukturen af ​​sådanne plader omfatter kraftpapir, der på den ene side er dækket af folie.

Der er også traditionelle dampbarriere materialer, Såsom rullefolie og glasfiberplader. Disse materialer er ens i ejendomme til penotherm. Ved hjælp af glasfiberplader er det muligt at skabe en dampbarriere, ikke kun af vægge, men også af gulv og loft. Desuden kan glasfiber ikke brændes og er ikke bange for fugt og har også høj frostbestandighed.

De sømme og led, der dannes ved montering af dampspærrepladerne, er forseglet ved hjælp af folie scotch. Montering af pladerne på badets loft skal ske ved at skabe et mellemrum på 2 cm mellem dampspærre laget og finishmaterialet. Således kan du undgå den øgede virkning af fugt på loftets modstående materiale.

Ved montering af dampspærren bør kun et vigtigt punkt noteres. Det er vigtigt at vide, at når du fastgør dampspærren til væggene eller loftet på dit bad, skal du ikke forsøge at skjule det så dybt som muligt og forsøge at efterlade kun dekorativt efterbehandling materiale i syne. Således kan du nedbryde egenskaberne af din dampspærre. Held og lykke med dine bestræbelser.

Spørgsmålene besvares

For samarbejde kontakt venligst via email:

#&400; 2018. Alle rettigheder forbeholdes.

Kopiering af byggematerialer er mulig uden forudgående aftale, hvis der installeres en aktiv indekseret link til vores hjemmeside.

Dampbadisolering - valg af materiale og installation

Det vigtigste for et russisk bad er, at det kan holde damp i en vis periode, så det er nødvendigt at opretholde et optimalt mikroklima. Nedenfor vil vi overveje, hvilken slags dampbarriere der skal vælges til bad, samt deres ordninger til vægge og tagdækning.

Hvad er en dampspærre

En simpel dampspærre er en hvid eller blå film, der er ensartet og med forstærkende fibre. Materialet har en tæt struktur, overfladen kan være enten glat eller struktureret. Isolering til bad og saunaer kan være membran med bølgeplade og med belagt belægning.

Særlig film til badet er lavet med en belægning af folie eller metalliseret lavsan.

Hvorfor bruge dampspærre materialer

For at skabe dampforhold med høj luftfugtighed og temperatur skal du gøre en stor indsats og viden. Der lægges særlig vægt på at beskytte varmeisoleringslaget mod for høj luftfugtighed. Varmeisolering i badet udføres som regel basaltuld. Under tørre forhold holder den varme godt og er ikke bange for høje temperaturer.

Men under indflydelse af fugt forværres dets varmeisoleringsegenskaber betydeligt - saunaen begynder at miste varme. Og hvis i dette tilfælde også varmen påvirkes af frost, så vil den kollapse meget hurtigt. Det er af denne grund, og det er nødvendigt at lægge et lag dampisolering af badet.

Årsager til varmeisoleringsfejl:

 • På grund af fugtigheden der er inde i rummet. Det russiske bad udmærker sig ved dens temmelig høje fugtighed, så dampen forsøger altid at komme ind i værelserne støder op til dampbadet. Derudover går det på gaden gennem varmeisolatoren. Dette kan ikke tolereres.
 • På grund af fugt som følge af forskellen i temperaturer i dampbadet, i gaden og på loftet. Kondensering vises, før dampen leveres, når luften i dampbadet opvarmes af sig selv.

Hvordan man korrekt pakker en dampspærre i et bad

For at dette materiale skal fungere korrekt, skal du:

 • så meget som muligt at forsegle sømme og leddene
 • Giv afstand mellem efterbehandling og folie.

Absolut forsegling af isolationssømme vil sandsynligvis ikke fungere, men det er muligt at reducere mængden af ​​damp, der kommer ind i varmelegemet, betydeligt. Det vil være nødvendigt at folie dampspærren for badet overlappe, et sted på 5-10 cm.

Leddene skal limes enten med et dobbeltsidet tape eller med foliebånd. Du kan købe det hos enhver byggeforretning.

Isolering med folie til badet kan ikke beskadiges. Hvor filmen vil blive fikseret med brusks, vil huller også vises. For at minimere dem skal du bruge en byggestifter. For at opnå maksimal kvalitet på steder, hvor du kan fastgøre, kan du igen gå over overfladen med scotch tape.

Der er en anden god metode til fastgørelse af panelerne - træklemmer. Negle er kørt i hver 15-20 cm. I dette tilfælde opnås fremragende beskyttelse mod dampindtrængning.

Oprettelse af clearance for ventilation

Afklaringen gives under afskalningsprocessen for finishet. Det bør overstige 2 cm. Efter at stængerne er valgt, bliver de spidset over dampspærren. Dernæst fastgøres træbeklædningen. Igen skal du huske at folien skal forblive helt hel.

Som følge heraf falder noget af dampen, der stiger op, på dampspærrefilmen med kondensat. De dannede dråber tørres straks med naturlige luftstrømme, som passerer gennem rummet mellem isoleringen og foringen. Med ordentligt udførte værker på forfald kan der ikke være nogen tvivl.

Det bedste damp- og vandtætningsbad vil være materialet på foliebaseret basis. Den bevarer perfekt damp og reducerer samtidig tab ved at afspejle varmebølger inde i rummet. Der er mennesker, der er overbevist om, at folie eller ved nedslaget, og det er spild af ressourcer, men i praksis næsten alle i konstruktionen af ​​badene anvendes er belagt materialer med folie.

Naturligvis vil ingen bruge en simpel tynd folie, da den er meget let beskadiget. Fortrinsvis har en byggfolie et papirsubstrat.

Det er muligt at skelne flere navne på sådant materiale, der er til stede på markedet:

 • Rufisol S. Har et fugtafvisende grundlag af kraftpapir. Kan bruges ved temperaturer fra -60 til 120 o C.
 • Alukraft. Denne slags materiale har et yderligere mellemlag mellem folien og kraftpapiret i form af en polyethylenfilm.
 • Isospan FB. Det er et kraftpapir med et lag af metalliseret lavsan. Det betragtes ikke som metal, hvilket rejser spørgsmål om dets hensigtsmæssighed at bruge i en terma. Ifølge fabrikanten er materialet imidlertid i stand til at modstå temperaturer op til 140 ° C.
 • Megaflex KF. Den analoge af den tidligere version.
 • Yutafol H170 AL. Den har en membran bestående af 4 lag, og en dampspærre til saunaer og bade er velegnet.

Der er også en dampbarriere til dampbadet i et bad med en glasdugbase. Det har øget styrke og er i stand til at modstå op til 450 ° C (kort op til 600 ° C), hvilket endog er en overskydende værdi. Sådanne indikatorer gør det muligt at bruge det til isolering af skorstene.

Naturligvis vil omkostningerne ved sådant materiale være meget højere. Det har forbedrede varmeisoleringsegenskaber, så det bliver muligt at spare på ekstra isolering (reducere lagret).

Ifølge fabrikanterne er glasfiberisolering miljøvenlig, hvilket gør den ideel til efterbehandling af bade. Selvom det skal betales, skal det være tre gange mere end for materialet på kraftpapir.

Næsten alt materiale på markedet er unbranded.

Blandt de berømte mærker kan nævnes:

 • Thermophol ALST - op til 400 о С;
 • foil isolerende;
 • Armofol - op til 150 о С, der er variationer på selvklæbende basis.

Alligevel er det muligt at udnytte den fugtede varmeisolering. Den måde, den ligger på, er den samme som for simpel isolering, så du kan spare på installationstid.

Der er sådanne mærker af foliemateriale:

Det er også værd at bemærke, at når man vælger materialer, er det vigtigt at tage hensyn til dets antændelighed. Det er bedre, hvis det er et ubrændbart eller let brændbart materiale, fordi badeværelserne tilhører brandfarlige strukturer, og i dette tilfælde er det ønskeligt at blive genforsikret.

Montering af dampspærre i loftet

Når du installerer dampspærreisoleringen til et bad i loftet, følg leddene tæt på det - materialet skal lægges med overlæg på væggen for at minimere varmetab. Du kan rette materialet med det samme dobbeltsidede tape eller trykke det med lameller. Således sikres maksimal pålidelighed.

Ofte ud over de vigtigste isolering på loftsrummet lægger de ofte et lag af fugtafvisende materiale. Der er det specielt nødvendigt, fordi efter fældning kan fugtighedsdråber trænge ind gennem taget. Under alle omstændigheder vil det ikke skade at blive genforsikret. Kun i dette tilfælde vil det kræve en dampgennemtrængelig vandtætning - det vil lade trængte gennem varmeapparatparet for at komme til loftet og fordampe der.

For at lave en dampbarriere i loftet i et bad er det muligt og med anvendelse af offentlige materialer. Denne metode indebærer arkivering af loftbjælker tykke, mere end 50-60 mm, brædder, nogle gange ubearbejdet. På loftet er der en dampspærre på brædderne.

Hvis budgettet løber ud på alle, kan i sin egenskab af lak imprægneret karton anvendes, vokspapir, pergamentpapir, et materiale, der svarer i egenskaber. Kanterne og leddene behandles omhyggeligt, hvorefter en blanding af pastaformet ler spredes på toppen. Nogle gange er der tilføjer halm eller savsmuld for at give det færdige materiale af øget viskositet, og uddannelse i fremtiden, det mindste antal revner.

Efter at lerlaget er helt tørret, dækkes de nydannede revner og venter igen, indtil materialet tørrer. Desuden passerer de allerede til lægningen af ​​det varmeisolerende lag, og loftet i det parret selv sys med en træforing.

Beklædning af vægge med dampspærre materiale

Dampisolering i dampbadet på væggene udføres på næsten samme måde som loftets indretning. Forskellen er kun tykkelsen af ​​dette meget isolerende lag (for vægge er det halvt så meget). I dette tilfælde er det også velegnet folie eller membran film, som Lad i et par på loftet (også læses: "Hvordan laver loftet i dampbad og tilbringe gennem skorstenen").

Det vil også være nødvendigt at lime leddene i dampspærens ledd med dør og vinduesåbninger samt andre strukturer. Jo mere kvalitative dampspærren er, jo længere bad vil tjene uden en pause, og det vil ikke være nødvendigt at erstatte nogle af elementerne i opvarmning forud for tiden.

Montering af dampspærre laget i vasken

For at sikre, at saunaen har arbejdet uden problemer så længe som muligt, er det nødvendigt at give en dampspærre i vaskerummet. Det har også for høj luftfugtighed, og temperaturværdierne er meget lavere, hvilket er langt fra normale forhold.

Derfor er det vigtigt ikke bare at levere dampkammer af høj kvalitet i dampbad, men også til vask. Selvom det i dette tilfælde er muligt at dispensere med foliebaseret materiale. Fremragende fit diffusion membraner. De vil ikke lade dampen trænge ind i varmeren, og hvis membranen indefra er udstyret med et hygroskopisk lag, vil fugtigheden, der opbevares i isolationen, blive bevaret.

Dette tyder på, at hvis dråber dannes på membranets ru overflade, bevares de, indtil de fordampes under påvirkning af luftstrømme. For at dette kredsløb skal fungere, skal der være et hul for ventilation mellem efterbehandlingstrimmen og dampspærren.

Sørg for, at dampspærrelaget er fastgjort til overfladerne med højre side - folien vender udad. Ellers vil materialet kollapse meget hurtigt, og det skal udskiftes helt, ellers vil det ikke være muligt at bruge badet.

Mulighed for at installere et dampspærrelag i andre rum

Det er umagen værd eller ikke at foretage installationen af ​​dampspærre i andre lokaler, det er op til dig. I samme skab, efter badprocedurer, vil fugtighedsniveauet nødvendigvis stige. Hvis dit værelse er lavet af træ, og du ikke planlægger at bruge nogen af ​​dets isolering fra den eksterne side, indefra, er det muligt og ikke at lægge en dampspærre - tørring vil blive udført på en naturlig måde, som træet ånder, og det vil gå gennem et par. Men i dette tilfælde gør det ikke ondt at etablere et normalt ventilationssystem, ellers kan der opstå problemer med tiden.

Men hvis dit bad er rejst fra skumblokke eller mursten, så skal dampspærren lægges inde i hele badehuset uden fejl. Desuden er det værd at tænke på, at det ikke kun er nødvendigt at tørre lagene af isolering og damp- og gyroisolering, men også vægge, fordi de er lavet af hygroskopisk materiale ved udformning af et ventilationssystem.

Følgelig komplementeres dampbarrierelaget med et lag af fugtafvisende materiale. Der er to metoder til opvarmning af murstenet, og de indebærer begge lagt på foliemateriale, som vil fungere som dampspærre, og samtidig opbevare varmen.

At lægge en dampspærre på badets tag

For at sikre en normal dampspærre i badet, skal du installere det ikke kun på vægge og loft, men også på taget. Til dette lægges en dampspæremembran ud på trærammen på loftet, og der anvendes en varmelegeme og vandtætning ovenpå. Og allerede på det er montage af et modgitter med den efterfølgende fastgørelse af et tagmateriale lavet.

I artiklen ovenfor undersøgte vi i detaljer hvordan man laver en dampspærre i et bad. Det er nødvendigt at forstå tydeligt forskellen mellem dampbarrieren og vandtætningen, for at forstå deres egenskaber, således at uforudsete nuancer efter færdiggørelsen af ​​alt arbejde ikke opstår. Hvis alt er gjort korrekt, vil det færdige bad vare meget lang tid.

Sådan fordampes badet korrekt

Enhver badprocedure kræver en stor mængde damp. Selvfølgelig er dette både nyttigt og meget behageligt. Men med hensyn til bygningen af ​​bygningen er dampen dødelig. På den ene side fremmer opvarmet fugt fornyelsen og fornyelsen af ​​hudceller, på den anden side - gulvet, vægge og loft er underkastet en seriøs test, hvilket fører til aldring og ødelæggelse af materialet.

At finde den rigtige vej i dette ikke enkle dilemma vil hjælpe med at bruge særlige barrierer, som beskytter badebadets eller saunaens design mod skadelige faktorer. Til disse formål installeres specielle dampisoleringsmaterialer, hvis valg er ret stort til i dag.

Hvad skal du isolere i første omgang?

I betragtning af de fysiske egenskaber og egenskaber ved vanddamp skal der lægges særlig vægt på isolering af loft og vægge. Normalt er disse elementer foret med træ, som har mange revner, hvilket bidrager til indtrængen af ​​uønsket fugt til varmeren. Det er ikke svært at gætte, at der er behov for en dampspærre mellem disse materialer. Det er han, der vil holde isoleringen tør, med en svampet struktur, der bidrager til at absorbere en stor mængde vand. I bedste fald vil varmeisoleringskvaliteten blive permanent tabt, og om vinteren bliver is skabt.

Glem ikke gulvet, hvilket også er underlagt virkningerne af kondens og vand, hvilket forpligter dig til at sørge for korrekt vandtætning af overfladen og kompetent fjernelse af vand.

I brusebad er fugtigheden og temperaturen meget lavere end i dampbadet. Varm damp går gennem åbningsdøren ind i dampbadet, hvilket medfører fugtighedsniveauer i de kommunale rum. Det betyder, at dampspærren skal udføres, men det er muligt at anvende materialer, der er meget kritiske for temperaturændringer.

Dampisolering udføres også i fritidsrummet. Dette rum får også damp, men i små mængder er der dog stadig meget varmt og fugtigt.

Organiseringen af ​​dampbadets korrekte dampisolering er skabelsen af ​​en slags "dampbarriere", hvis hovedopgave er at skabe en "termoseffekt" i rummet. Du kan opnå dette gennem afspejler dampbarriere materialer.

Aluminiumsfolie - et fremragende materiale, der ikke er bange for høje temperaturer, fugt eller ydre påvirkninger, hvilket gør det muligt at lægge det i ethvert rum. Derudover har folien ingen kontraindikationer og er absolut harmløs. Et stort plus er også det faktum, at folien ikke passerer infrarød stråling, hvilket betyder at opvarmningen af ​​dampbadet bliver hurtigere. Det anbefales at fastgøre skødet sammen med fastgøring af forbindelsespunkterne med et varmebestandigt bånd.

Kraft papir. Det repræsenterer den sædvanlige byggepap, som kan reducere dampens passage til saunaens saunavægge. Materialet anvendes i rum med medium fugtighed. Velegnet til udsmykning af hvilerum.

Vapor materialer baseret bitumen tætningsmaterialer - tagmateriale og asfalt, samt produkter baseret på trætjære - tagdækning anbefales ikke til anvendelse som isoleringsmateriale til damp. Når de opererer i miljøer med høje temperaturer disse materialer udsender giftige stoffer med en ubehagelig lugt. Derudover kan tagmateriale og tagdækning kun begynde at eksfolieres over tid, og dette er uønsket for bade og saunaer. Normalt bruges de til efterbehandling af hvilerum.

Polyethylenfilm er en af ​​de tilgængelige og enkle metoder til dampbarriere. Det er nok til at dække alle overflader med et materiale. Filmen tillader ikke fugt at trænge ind i varmeren og holde varmen. Ulempen er manglende evne til at opretholde sine egenskaber ved høje temperaturer, og det kan ikke kaldes holdbart. Derfor er det tilrådeligt at trimme hendes bruserum og afslapningsrum. Det er nødvendigt at forlade et mellemrum mellem varmeapparatet og filmen, da kondensatet på bagsiden er i stand til at blive absorberet i materialet og ødelægge det.

Separat vil jeg nævne specielle flerlagsfilm. På grund af flerlagsstrukturen og forstærkningen af ​​det aluminiumbaserede mesh er filmene mere holdbare og pålidelige end andre materialer. En fremragende mulighed kan være foliefilm med en ensidig bunkeoverflade. Fordelene ved dette materiale er som følger:

 • - Folie er en fremragende fugtisolator;
 • - den hårede del er i stand til at holde kondensatet, hvilket ikke tillader det at trænge ind i varmeisolatoren;
 • - forstærket forstærkning gør materialet holdbart, slidstærkt og modstandsdygtigt over for virkningerne af temperaturændringer.

Dampisolering loft

Da loftet oplever maksimal eksponering for høj temperatur og fugt, skal den isoleres først og samtidig behandles med specielle materialer, der er resistente over for disse faktorer.

Dampbarrierematerialet er anbragt på en flad overflade. Det anbefales at bruge en folie på mindst 100 mikron. Hvis badets loft er lavet af logs, så er de forsynet med brædder.

I stigende grad er der måder at dampbarriere loftet på badet med glasfiber. Det er et progressivt byggeprodukt, der samtidig kombinerer egenskaberne af fleksibelt materiale og glas. Det er kendt, at glas absolut ikke er bange for høj temperatur og fugtændringer, hvorfor det bruges som køkkengrej beregnet til kogende vand eller mikrobølgeovne.

Grundlaget for landdistrikterne "mudderhytter" er en blanding af savsmuld og fedt ler, hvilket ikke er tilfældigt, da varme og fugt blot hærder sådanne overflader. For eksempel kan jordlærsteder, hvor vand er tilstrækkeligt langt i forhold til chernozem eller andre strukturer, nævnes. I øjeblikket anvendes denne metode stadig, men i stedet for ler er i de fleste tilfælde konkrete.

Den bedste løsning til afslutning af loftet er den kombinerede anvendelse af en kombination af folie (eller glasfiber) og ler (eller beton). Især relevant er løsningen med hensyn til trælofter.

En af mulighederne for stabling af materialer:

 1. 1. Folieplader (glasfiber) er fastgjort til træbasen.
 2. 2. Flydende masse anbringes på basis af beton (ler) og savsmuld (til tider tilsat med tørret strå) med en tykkelse på ikke over 30 mm.
 3. 3. Påfør en lerbestandssammensætning af flydende ler og vermikulit.
 4. 4. Tiden for fuldstændig tørring af komponenterne gives i gennemsnit fra 2 uger i den varme sæson til 2 måneder i kulden.
 5. 5. Fastgør polymerens varmebestandige isolering.
 6. 6. Til sidst lægges cementmørtel med skumplastik.

I tilfælde af at loftet ikke senere anvendes til beboelsesrum, kan arbejdet på dampspærren betragtes som komplet. I et andet tilfælde skal det færdige trægulv på loftet desuden sættes i vandtætning og derefter fortsætte med det efterfølgende arrangement.

Én side glasfiber med folie. Materialet er universelt, samtidig er det i stand til at isolere rummet og tilvejebringe en højkvalitets dampspærre, da den består af glas og folie, hvis egenskaber tidligere er beskrevet.

Oftest som materialer til isolering af vægge, er der brug af pergament, aluminiumsfolie og polyethylenfilm som de mest tilgængelige og praktiske materialer. Hvis byggeprojektet ikke er begrænset - kan du se på kvalitet og dyre produkter.

Skummet polymerer baseret på folie. Produktet er designet som en to-lags version og kan bestå af en skumpolymer, herunder skum eller polypropylen, såvel som aluminiumsfolie. Aluminium tillader ikke kun at bevare fugt, men også at afspejle infrarød stråling, samtidig med at der opretholdes en behagelig temperatur, der sikrer hurtigere opvarmning, både bade og saunaer.

Samtidig har den skummede polymer fremragende varmeisoleringsegenskaber og har heller ingen bivirkninger, herunder når de udsættes for fugt. Trods det faktum, at producenter hævder muligheden for at modstå folieisolerede temperaturer til 140 grader, er det ikke værd at teste det på grænsen af ​​muligheder. Som det fremgår af praksis, når det opvarmes til over 100 grader, begynder smeltning og carbonisering af polymerer gradvist, med frigivelse af skadelige giftige stoffer, så det anbefales ikke at anvende en sådan isolering for at beskytte lofter.

Det er meget vigtigt at opnå et kontinuerligt isoleringslag - uden led. Til dette er det nødvendigt at gå gennem alle sømme med specialtape af aluminium.

Mellem folien og foringen er det nødvendigt at skabe et ventilationshul på mindst 1 cm. På grund af dette hul kan kondensatet tørre ud. Dette kan opnås ved at vælge stænger af passende tykkelse. Sikre dem vandret og foderet modsat - lodret. Denne ordning vil gøre det muligt for vandet at rulle ned langs overfladen af ​​foringen langs træets fibre.

Afslutningsvis bemærker vi, at for at udføre en dampspærre og placering af relevante materialer bør gribes an meget omhyggeligt og ansvarligt, fordi den eneste måde at opnå pålidelige og af høj kvalitet dampbadet at beskytte mod fugt og den efterfølgende ødelæggelse.

Vi anbefaler andre artikler om emnet:

En kommentar til artiklen "Hvordan man korrekt udfører dampbadet i et bad"

Strange selvfølgelig folk bygger badehus, en masse unødvendig og dyr materiale, og i virkeligheden, hvis man ser på historien om vores russiske bade, er det dog stadig har en masse ting der var ingen damp blev Gud forbyde! Så jeg forstår ikke, hvorfor det er sådan, hvis alt er meget lettere og vigtigt, meget billigere! Bare nødt til at gå med sindet, det vigtigste kriterium - er ved at opbygge til dig selv eller en andens onkel? Du kan slå alt med guld, spørgsmålet er i pris og fordel! Damp, og om de respektive materialer er lettere, er det ikke nødvendigt at genopfinde hjulet og bly begyndere ned den forkerte vej.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

36 + = 38