Dampisolering af vægge

Dampisolering til væggene i et træhus

Boligets komfort afhænger af temperatur og luftfugtighed i rummet. I et træhus kan dette opnås ved opvarmning og højkvalitets termisk isolering. Desuden er det nødvendigt at styre graden af ​​dampspærre for at reducere den negative virkning af fugt på vægge, gulve og tag, og denne opgave er vanskelig.

Overdreven fugt har en negativ indvirkning på træets træstruktur. Isoleret når du bruger brusebadet, madlavning, vask, vådrensning, er damp på udkig efter en vej ud af rummet. Da trykket langt overstiger atmosfærisk tryk, presser damp på loftet, vægge, gulv, som sammen med temperaturforskellen fremmer dannelsen af ​​kondensat. Ved langsomt imprægnering af træstrukturen og sælerne deformerer og ødelægger vandet dem: materialerne rotner, bliver mugne, deres præstation falder.

Hvis man i færd med at forberede bjælkerne til tag og vægge har udført damp og vandtætning af materialerne, har pladerne til bjælkerne og gulvet ikke sådan beskyttelse. Derudover er gulvbelægningen på første sal af huset arrangeret på jorden, hvilket øger den negative virkning af fugt på den. For at undgå processen med at ødelægge opførelsen af ​​et træhus skal man sørge for at sikre en pålidelig dampspærre. Det beskyttende lag tjener som varmelegeme og forhindrer fugt i at kontakte træet og frigiver luft fra rummet til gaden. Takket være dette vil husets driftstid stige betydeligt.

Fordele ved dampisolering af træhuse

Træ (selv ubehandlet) har en høj grad af varmeisolering og god permeabilitet. Naturen i dette materiale gør det muligt at bygge huse uden frygt for, at skadelige dampe vil blive frigivet i rummets luft. Ud over fordele har træet betydelige ulemper. Evnen til at opsamle fugt forårsager et fald i niveauet af modstand over for varmeoverførsel og fremkalder nedbrydning af træ. Udseendet af en svamp på væggene og andre dele af huset forværrer de æstetiske egenskaber ved boligen og kan forårsage forskellige sygdomme hos beboerne.

Som følge af regelmæssig fugtning og tørring af træstrukturen forringes tætningen af ​​leddene, som følge heraf de bliver renset. Hvis dampspærren til træhusets vægge ikke er tilvejebragt, lader materialerne fugtig luft gennem dem og holder nogle af fugtigheden væk fra den. For at forbedre arbejdsvilkårene for vægge og andre elementer lavet af træ, er det nødvendigt at placere en vandtæt barriere ved krydset af varmluft og koldt omslutningsstrukturer.

Markedet for byggematerialer tilbyder forskellige typer vanddampbarriere, som har fremragende egenskaber. Åndedrætsmembraner og film bruges som regel til at beskytte træhusens vægge mod fugt, men der findes andre typer vandtætning. Hvilke materialer er egnede til isolering af et hjem og en dampspærre:

 1. Tagdækning. Fordelen ved denne type materiale til vandtætning er lav pris, men tagmateriale er mere egnet til at lægge på taget i udhusene end til at beskytte træhuse. Derudover er det mere hensigtsmæssigt at anvende et sådant værktøj ikke som hoveddampbarrieren, men i rollen som et ekstra lag til mere effektive materialer.
 2. Aluminiumsfolie. Filmen er belagt på den ene side med metal, på den anden har en forstærket mesh. En sådan anordning hjælper med at skabe en indendørs dampbarriere og et lag, der afspejler varme. For at isolere et træhus er folie dampspærren dækket af en metalliseret belægning udenfor. Lægning på væggene af sådant materiale skal være omhyggeligt for ikke at skade dets integritet. Hvis du beslutter at folie dit hus, vil boligen ikke kun være beskyttet mod korrosion, men også isoleret.
 3. Diffusionsmembran. Det dampgennemtrængelige materiale beskytter boligen mod fugt, regulerer mængden, takket være evnen til at passere luft (fra to eller en side). Dampbarriamembranen har en høj dampfugtighedskoefficient, hvilket skyldes materialets mikrostruktur. En væsentlig fordel ved en diffus film er fraværet af et ventilationsgab mellem varmeisoleringen og membranen, som sikrer den mest rationelle udnyttelse af rummet. En sådan dampbarriere til en træhusvægge giver god opvarmning af rummet. I modsætning til andre typer dampspærre har membranen en høj pris - dette er den eneste ulempe.
 4. Polyethylen eller polypropylenfilm. I sammenligning med polyethylen er polypropylen mere stabil, resistent over for atmosfæriske fænomener. Ikke desto mindre plejede dampspærrefilmen fra dette materiale at have en betydelig ulempe - på varmeisoleringssiden dannede kondens på den, hvilket førte til et hurtigt tab af ydeevnen af ​​en sådan dampspærring for væggene. En moderne type materiale har et særligt lag viskose med et celluloseindhold. Det absorberer en stor mængde fugt, der efterhånden tørrer ud under luftventilationens virkning. De vigtigste fordele ved film til vægge af trækonstruktioner er deres demokratiske værdi, styrke, enkelhed af lægning.

Funktioner ved installation af en dampspærre til vægge i et træhus

En dampspærre er fastgjort ikke kun for at beskytte boligens vægge mod fugtighed, men også med det formål at opvarme rummet. Teknologien for materialeinstallation afhænger af anvendelsesstedet. Bygherrer kan sætte en dampbarriere på ydersiden eller indersiden af ​​væggen afhængigt af bygningens tilstand, typen af ​​logfiler og andre faktorer. Der er visse funktioner ved montering af dampspærren, når du lægger materialet inde eller ude.

Hvis husets vægge er lavet af runde bjælker, må ventilationsgabet måske ikke overlades: deres funktion udføres ved huller i bjælkets knudepunkt. Hvis strukturen består af glat træ med et rektangulært eller firkantet tværsnit, er det umuligt at sætte en dampspærre direkte på væggene - dette vil medføre en sværhedsgrad i dampens flugt. I dette tilfælde er logfilerne først fyldt med skinner på 2,5 cm (steget mellem dem er 1 cm). Efter at kassen er installeret, hvorpå den termiske isolering er placeret. Over vandtætningsfilmen er strakt, og først efter det er det muligt at begynde at dekorere væggene.

Ved korrekt udførelse af værker i rummet opretholdes et normalt mikroklima, hvilket er ideelt ikke kun for tømmerhuse, men også til rammekonstruktioner. Den beskrevne metode til ekstern installation af dampspærreisolering til vægge er enkel, så den kan udføres uafhængigt uden involvering af dygtige bygherrer.

Når intern isolering af et træhus

Den første fase af den indre placering af dampspærringen involverer rengøring af væggens overflade med deres efterfølgende behandling med et antiseptisk middel. Yderligere, ifølge instruktionen, er stativkassen installeret. I hylderens lumen er der placeret en varmelegeme (for eksempel en mineraluld), på hvilken et lag af dampspærre er fastgjort med negle eller en hæftemaskine. Hvis der vælges en diffusionsmembran til dette formål, placeres den direkte på det termiske isoleringsmateriale eller efterlader et mellemrum på 5 cm mellem varmeisoleringen og dampspærren. Filmen skal strækkes godt, ellers vil beskyttelsesegenskaberne være lave.

Hvor skal man bestille og hvor meget er væggeens dampspærre

Materiale til isolering og dampspærre af trævægge kan købes i bygningsforretninger. Det bredeste valg er tilgængeligt i specialiserede hypermarkeder. Derudover kan du bestille en parobarrier på internettet, men sørg for kvaliteten af ​​de varer, du kun kan, når du modtager et køb. Hvor meget er dampspærren til træhusets vægge? Nedenfor er en tabel med eksempler på priser for materialer fra forskellige producenter.

Dampisolering af murvægge

For ethvert murhus er dampspærring et vigtigt og nødvendigt element i dets konstruktion, der beskytter vægge og isolering mod uønskede fugtighedsvirkninger. Det er denne form for beskyttelse, der forhindrer dannelsen af ​​mange nuancer, herunder svampe, skimmel og andre problemer. Det skal bemærkes, at lægning af passende materialer ikke kræver særlig indsats. Hovedpunktet er passende forberedelse af husets vægge. Sammen med dette skal du stå over for valg af bygningskomponenter, der skal bruges til arbejde.

Typisk er dampbarriereelementerne ikke simpelthen fastgjort til den vandrette overflade, men rullet ud, fra bunden opad. Stoffer af materialet placeres ikke lodret, men vandret. Deres fastgørelse udføres ved hjælp af galvanisering og træplader.

På nuværende tidspunkt er sådanne dampbarrierematerialer kendt for opvarmning af murene i et murstenhus:

 • - almindelig polyethylenfilm
 • - glasin, tagdækning og andre dampbaserede materialer baseret på bitumen
 • - aluminiumsfolie
 • - flydende gummi
 • - isospan, megasol og andre
 • - polyurethanskum

Klassikere af dampspærre betragtes stadig som polyethylenfilm. Til brug er der pålagt særlige krav, da materialet let beskadiges under lægningen. Husk at dette element nødvendigvis skal have en perforeret base, ellers vil det holde fast luften sammen med dampen. For at sikre det optimale mikroklima fra indersiden af ​​rummet i dette tilfælde vil det højst sandsynligt ikke fungere.

Det er tilladt at perforere dampbarriemembranen alene. Til disse formål kræves der en speciel rulle, på arbejdsfladen, hvor der er skarpe spidser eller drevne negle.

Forskellen mellem et membranisolerende materiale og en konventionel film er, at den består af flere lag, som hver især udfører en vis funktion.

Montering isolering og isolering er ved hjælp af en konstruktion hæftemaskine, eller manuelt negle med galvaniseret belægning. For at forhindre, at fugt trænger ind i huset, og også i væggene, anbefales det, at dampkammerets nedre kant placeres under basislinjen for de præfabrikerede markeringer. Placering af ark af materiale bliver nødvendigvis overlappende med overlappning af det foregående lag i 50 mm og mere. Professionelle gør også deres tætning ved hjælp af et specielt vandafvisende klæbebånd eller skotbånd til dampspærre. Alle sømme skal være godt limet, der må ikke være huller.

Tag ikke denne beskyttelse af husets vægge og isolering som en ubetinget udelukkelse af indånding af dampen indeni. Normalt anvendes membrankomponenter, som på trods af alt er i stand til at passere en vis mængde luft. Ellers vil der blive dannet en drivhuseffekt fra indersiden af ​​rummet, hvis konsekvenser er meget værre end befugtningen af ​​isoleringen og opførelsen af ​​murens murvægge. Fugt adskiller kvalitativt fra passerende luftstrømme, hvorved det ikke længere påvirker hovedkomponenterne indefra. Ved anvendelse af en speciel termisk isolering med en intern "frakke" garanteres strømmen af ​​våd strøm gennem udstødningsventilationen.

Eksperter som en dampbarriere komponent vælger i stigende grad almindelig mastiks. Efter hærdning og opnåelse af dens ydeevneegenskaber er det i stand til perfekt at bevare fugt, samtidig med at tilstrækkelig luft passerer igennem. Behandlingen af ​​murstenen af ​​huset udføres normalt før bygningens endelige afslutning.

a. Antikondensatnaya flerlags dampbarriere "Brane D Super";

b. Forstærket damptætning Izospan RS;

i. Reflekterende varme-vanddampbarriere Izospan FX;

Et-lag vandtætningsmateriale med høj dampgennemtrængelighed Tyvek Solid.

Funktioner af dampbarrieren af ​​murvægge indefra

En høj kvalitet og vanskeligt at installere dampspærre er nødvendig for dyre elitsten. Anordningen af ​​dampbarriere af sådanne strukturer er meget kompliceret. Derudover kan der kræves dampisolering i moderne store huse, som har en masse vægafsnit, der deler rummet i mange zoner. De behandles normalt med lydabsorberende materialer, såsom glasfiber eller mineraluld, som er bange for fugt. Hvis dette ikke er forhindret, vil disse komponenter snart miste deres positive egenskaber og form. Af denne grund er dampspærren desuden lagt ovenpå. Dens installation kan udføres ved hjælp af almindelige træskinner behandlet med antiseptisk sammensætning.

Behandling af væggeafsnit er altid tosidet. Samlinger bør overlappe mindst 30 mm. En betydelig nuance er et andet punkt, at de ikke bør falde sammen på begge sider og være tættere end 500mm en i forhold til den anden. Den ideelle løsning vil være brugen af ​​en film med et lag folie. Den skinnende side skal pege udad.

I tilfælde af yderligere bearbejdning af murstenen af ​​huset med sidespor skal dampspærren overvejes i den indledende fase af konstruktionen. Og i dette tilfælde vil foliefilmen være et glimrende valg. Isolering er anbragt på en træramme med tætningsforbindelser med fugtighedsbestandig tape.

Hvordan er dampspærren af ​​murens murvægge?

Dampisolering kan udføres på flere måder, som hver især har sine egne fordele, funktioner og specifikationer.

Det er nok blot at udføre den ønskede beskyttelse af væggene indefra, ved hjælp af polyethylenfilm og diffusionsmembraner med en tykkelse på ikke mere end 1 mm. Så det er realistisk at minimere indtrængen af ​​damp fra rummet ind i varmeapparatet. Derudover vil termisk modstand stige, hvilket gør designet mere holdbart. Glem ikke, at dampbarrieren på murstenen fra indersiden skal blive en enkelt kontur, herunder under hensyntagen til kælderen og loftet.

Ofte anvendes et specielt materiale baseret på folie med varmereflekterende evner. Det er let at klare på overflader med enten hardware eller limopløsning. Sørg for at placere den reflekterende side korrekt. Dens retning skal være inde i værelserne.

I første omgang er det nødvendigt at bestemme arbejdsområdet. Beregn det overfladeareal, hvor dampspærringsbeskyttelsen skal stables, og multiplicér dette tal med 0,1-0,15 (tilføj 10-15% af det samlede areal). For eksempel antager vi, at den termiske isolering af strukturen vil blive udført med mineraluld. Mineral bomuldsuld bør beskyttes mod to sider: fra væggen - fra kondensat og fra indersiden af ​​rummet - fra damp.

Som dampspærre foreslår vores specialister at vælge et af de sammensatte foliereflekterende materialer: alufom, penotherm eller penofol.

Efter valg af materialet er det nødvendigt at forberede en overflade til at lægge dampspærren. Da materialer af denne type har ekstremt lav styrke, er det nødvendigt at omhyggeligt inspicere vægoverfladen - skarpe fremspring kan let beskadige isolatoren. Fjern alt, der kan reducere isoleringseffektiviteten, og fjern også støv og snavs.

Derefter skal du fastgøre vandtætningen fra den kolde side af isoleringen. Da emnet i denne artikel ikke er vandtæt, antager vi, at mursten er beskyttet mod fugt ved en dyr og kvalitativ måde at injicere mikrocement, acrylat eller methacrylatgeler på.

Derefter installeres mineraluldsisoleringen ved at lægge mineraluldsplader i mellemrummet mellem lamellerne.

Det næste trin er at lægge dampspærren oven på varmeren og derefter fastgøre den med stativ. Duvene bør passe tæt på hinanden, og leddene skal limes med metalliseret tape til dampspærre.

I slutningen er finishen færdig, for eksempel ved foring, hvis du var involveret i opførelsen af ​​et bad.

Når det er umuligt at undvære dampbarrieren af ​​murens murvægge indefra?

Det er yderst vigtigt at beskytte overfladerne i følgende situationer:

 • 1. Væggene er dækket af intern isolering. Ofte er det en mineraluld, fordi den giver en vejrtrækningseffekt. En væsentlig ulempe ved denne fremgangsmåde er materialets høje hygroskopicitet, hvilket fører til dets ødelæggelse. Den eneste vej ud er at lægge dampspærren.
 • 2. Når det er nødvendigt at opretholde det ønskede mikroklima i rummet. Yderligere vægbeskyttelse hjælper med at skabe en pålidelig, effektiv og effektiv barriere for fugt og tilstrækkelig ventilation.
 • 3. Om nødvendigt for at give kraftig vindbeskyttelse, især i bygninger med ventileret facade. Som følge heraf er det virkelig muligt at reducere belastningen på hovedvarmeren og give en "vejrtrækningseffekt". Det er værd at huske gennemførelsen af ​​ventilationsgabet, hvorigennem overskydende fugt vil blive udført.

Afslutningsvis vil vi sige, at en hvilken som helst dampbarriere skal give en pålidelig og effektiv forsegling af stederne for sammenføjning af isoleringsmaterialer. Hovedopgaven med at anvende de rette komponenter er at beskytte varmeren mod fugt, da det naturligt fjernes meget lang og ekstremt ineffektivt. At ignorere dette problem vil resultere i, at den termiske beskyttelse af murens murvægge indefra inden for få år vil miste sine positive kvaliteter og blive uegnede til brug.

Dampisolering til væggene i et træhus indefra og udenfor

Traditionelt materiale til opførelse af huse er et træ. Det begyndte at blive brugt i den fjerne fortid. I et forsøg på at opnå miljøvenlige boliger er moderne mennesker i stigende grad opmærksomme på dette materiale. Men redigeringsprocessen er blevet anderledes. Og det er på grund af dette, at vi i dag skal bruge yderligere byggematerialer. Disse omfatter en dampbarriere til vægge i et træhus. Om hvad det er og hvad det bruges til, lad os snakke om denne artikel.

I gamle dage behøvede træhuset ikke yderligere isolering eller efterbehandling. Dens varmeisoleringsegenskaber var tilstrækkelige til at sikre luftcirkulationen mellem rummet og gaden. Skoven simpelthen "åndede", og det var nok.

I dag udføres alt arbejde i overensstemmelse med visse krav og beregninger. Derfor skal træhuset også ud over miljøvenlighed også overholde energibesparelsesstandarder. Og dette førte til en ændring i selve begrebet "hus af træ." I øjeblikket forstås det oftest af ham som "piro9raquo; fra flere lag af byggematerialer.

Naturligvis er luften svært at komme igennem alle disse lag. Dens frie omsætning er forstyrret. Dampstænger inde i denne "pie9raquo; Som et resultat dannes kondens indeni. Som et resultat viser det sig, at isoleringslaget er vådt.

Materialer der bruges til at varme huset, under påvirkning af fugt mister deres egenskaber, deformeres. Derudover forårsager kondensering udseendet af skimmel og svampe på træet. Som følge heraf forstyrres strukturen af ​​materialet. Træ begynder at "vride ud", leddene af logs er overtrådt.

Forståelse af ovennævnte proces nødvendiggjorde brugen af ​​et beskyttende lag. Til dette formål anvendes en dampspærre til vægge i et træhus.

Hvordan ser muren "piro9raquo" ud? ramme type

For fuldt ud at forstå, hvorfor en dampbarriere bruges til vægge i et træhus, er det bedst at sortere alle lagene af "pie9raquo; Hvis huset er bygget i rammetype, ser det ud som "piro9raquo; som følger:

 • slutningen af ​​rummet
 • dampisolering af indvendige vægge i et træhus;
 • ramme;
 • isolering;
 • Isolerende lag (fra vind, fugt);
 • udvendig efterbehandling af huset.

Dampisolering til træhusets ydervægge udføres også for at beskytte strukturen mod vind og fugt.

Opførelse af en bygning af massive logs

Anvendelsen af ​​logfiler ændrer rækkefølgen af ​​fiksering af byggematerialer, der er karakteristiske for bygninger af rammetype. I disse tilfælde lægges dampspærren til træhusets vægge udefra og ikke indeni.

Isoleringslaget er anbragt oven over bjælkerne. Derefter er et skelet til en varmelegeme bygget. For at gøre dette, brug oftest en træbjælke. Derefter fastgøres vandtætningslaget. Frem for alt slutter et lag af finish. Eventuelle egnede byggematerialer kan anvendes som sidstnævnte. Deres valg til i dag er meget stor. Alt afhænger af ejendommens præferencer og økonomiske muligheder. På denne måde er en dampspærre fastgjort til væggen i et træhus under sidespor.

Som dampbarrierelag kan flere typer byggematerialer anvendes:

 • Filmen er lavet af polyethylen, som har en tykkelse på kun en millimeter. Dette er den enkleste og billigste løsning. Men det har en betydelig ulempe. Faktum er, at filmen fuldstændig blokerer for den normale luftcirkulation. Som følge heraf kan væggene ikke "trække vejret" 9raquo; Brug denne slags materiale skal være meget omhyggeligt. Det tårer nemt. Træk det ikke for hårdt. Ellers kan den uundgåelige sæsonudvidelse af materialerne føre til filmskade.

 • Dampbarrieren mastic passerer perfekt luft og bevarer fugt, hvilket forhindrer det i at trænge indad. Det anbringes lige før slutningen af ​​rummet.
 • Membranfilm - den bedste mulighed. Isoleringen er pålideligt beskyttet mod fugt, mens luftcirkulationen udføres i det foreskrevne volumen.

Den mest almindelige dampbarriere til væggen i et træhus af den tredje type. Det er en beskyttende membran. Derfor vil vi dvæle mere om dens egenskaber.

Dampbarriamembranen er et innovativt materiale, der ikke syntes for længe siden. Dens vigtigste fordele er:

 • Fremragende beskyttelse mod fugtindtrængning.
 • Luft passerer gennem membranen, hvilket forhindrer udseendet af den såkaldte drivhuseffekt.
 • Helt sikkert for folk.
 • Udsender ikke skadelige og farlige stoffer.

Selv på tidspunktet for valg af byggematerialer skal der tages højde for spørgsmålet om membranstyrke. At reducere omkostningerne ved nogle producenter reducere denne figur. Når den anvendes, er denne membran let brudt. Og hvem har brug for en beskadiget dampspærre for vægge i et træhus?

Hvilken side at lægge membranen på - en vigtig nuance. Det skal overvåges nøje, så dampspærren ligger præcis som krævet af fabrikanten. Hvis du udvider den med den anden side, vil den ikke medføre den ønskede effekt.

Metoder til fastgørelse af det beskyttende lag

Til opførelse af en bolig kan bjælker af forskellige typer anvendes. Afhængig af dette kan dampspærren til træhusets vægge udefra fastgøres på to måder.

Den første bruges i de situationer, hvor logfilerne er runde. Det beskyttende lag kan fastgøres direkte til loggen.

Til logfiler med rektangulært eller firkantet tværsnit er denne indstilling ikke egnet. I sådanne situationer bliver en rake på omkring to og en halv centimeter bredt på selve loggen. Mellem dem observeres et interval på en meters rækkefølge. Dampspærren er fastgjort til de installerede skinner.

Brug en dampspærre inde i rummet

Beskyttelse mod fugt tilvejebringes ikke kun uden for bygningen. Der er også en dampbarriere til træhusets vægge indefra. Hele processen vil se sådan ud:

 • På indersiden er væggen fastgjort med en trækasse. For at gøre dette skal du bruge stænger, der måler fem centimeter bredt.
 • Derefter er laget af vandtætning foret. I dette tilfælde dannes et mellemrum mellem væggen og den givne film. Det er nødvendigt for ventilation af rummet.
 • Metalprofilerne er fastgjort til kasserens tavler gennem vandtætningen.
 • I de celler, der dannes mellem profilerne, lægges en varmelegeme.
 • Fra oven er alt lukket med en dampbarriere membran. Hun lægger det ud lappet. Leddene er forseglet.
 • Afslutter "piro9raquo; ydre skal, der er dækket med efterbehandling.

Dampspærren, der således er lagt til træhusets vægge indendørs, forhindrer kondensatet i at forekomme i "pie9raquo".

Hvad du skal huske under installationen

Det er meget vigtigt at forberede trævæggen korrekt, inden du fastgør dampspærren. Til dette skal alle led og slids være fuldstændig forseglet.

På ydersiden af ​​bygningen bør dampspærrematerialet ikke fastgøres tæt til trævæggen. Det er nødvendigt at holde åbninger mellem dampspærren og trimmen. De er nødvendige til luftcirkulation. Takket være dem vil kondensatet fra filmen undslippe naturligt.

I tilfælde af et rammehus er situationen nøjagtigt det modsatte. For en varmelegeme kræves det ikke en stiv væg. Det er fastgjort mellem bjælkerne, hvorfra rammen er samlet. Som følge heraf er to tredjedele af hele væggen en varmelegeme. Derfor skal det være omhyggeligt beskyttet mod fugt. Ellers mister materialet alle dets varmeisolerende egenskaber og andre funktioner. Deformation af varmelegeme vil føre til udbrud af revner.

Regler for installation af et dampspærrelag

For at opnå den maksimale effekt ved brug af dampspærre membran vil hjælpe overholdelse af nogle enkle regler:

 • Billedet på membranen skal vende mod dig, ikke væggen.
 • De enkelte dele af isoleringen er klæbet. De bør være på hinanden ikke mindre end ti centimeter.
 • Ruller kun materialet i vandret retning.
 • Alle led er forseglet. Til dette limes de med et bånd, hvis bredde skal være over ti centimeter.
 • Båndet er også limet med komplicerede elementer: hjørner, nicher, ledges, åbninger af vinduer og døre, og så videre. Alle tilstødende overflader limes med tape. Dette vil forbedre tætheden.
 • I nærheden af ​​vinduerne er det nødvendigt at tilvejebringe en reserve af membranen, således at isolationen ikke under beskadigelsen bliver beskadiget. Bestanden er lavet i form af folder.
 • Materialet skal være fuldstændig beskyttet mod solens stråler, der falder på den. Dette gælder især nær vinduesåbninger.
 • Metoden til fastgørelse af dampspærren afhænger af det valgte materiale. Polyethylen og polypropylenfilm er fastgjort med en konventionel byggestifter eller negle. At materialet ikke er beskadiget, anbefales det at sømme det ved hjælp af træplader. Med deres hjælp presses dampspærren mod kassen. Frem for alt er dette løst. Membranen er mere stabil og ikke let revet. Men det kan løses på samme måde.

Dampisolering vil ikke udføre sine funktioner, hvis installationsprocessen blev udført med overtrædelser. De mest almindelige fejl er:

 • Installation er sjusket. Dette betyder dårlig ledetætning af leddene, tilstedeværelsen af ​​et stort antal folder, materielle skader på mekaniske måder.

 • Materialet er afhentet forkert. Når du vælger isolering, er det nødvendigt at overveje, hvor det bliver fastgjort: indenfor eller udenfor. For eksempel er en diffus membran kun egnet til intern brug.
 • Virkningen af ​​dobbelt dampbarriere. Opstår på grund af manglende overholdelse af installationsteknologien. Nogle typer af materialer er fastgjort til væggen. For andre er det nødvendigt at samle en kasse.

Producenter af dampspærre materialer

Mange moderne virksomheder producerer film til isolering af dampbarriere. De mest populære af dem er følgende:

Dampisolering til træhusets vægge "Izospan9raquo; fra firmaet Gexa er det værd at nævne det separat. Denne virksomhed producerer flere typer dampspærre materialer. De kan bruges indenfor eller uden for lokalerne, til vægge eller loft, til "pie9raquo; med varmeapparat eller uden.

Træhusets dampisolering vil medvirke til at opretholde komfortable forhold i rummet og vil forlænge bygningens levetid betydeligt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 + 1 =