Dampisolering isospan i brugsanvisningen

Isosfæren: typer, egenskaber og brugsanvisninger

Virksomheden "Hexa" i 1998 begyndte at producere parobarrier under varemærket "ISOSPAN" - funktionelle materialer. Produkter på kort tid blev anerkendt på grund af høje tekniske parametre og overkommelig pris. Instruktioner til brug af Izospan giver dig mulighed for at vælge den rigtige membran i overensstemmelse med betingelserne for dens anvendelse og korrekt montere dampspærren i systemet med isolering af bygningskonstruktioner i huset eller taget.

Dampisolering af mærket Izospan

Izospan - et ikke-vævet membran eller en film, der anvendes som en del af isoleringsprodukter strukturer til at beskytte mod fugt varmeisolering, samt elementer af træ og metal fra udseendet af råd og korrosion.

Ved opbygningen imprægnering Izospan anvendes, som er monteret direkte på spærene under kassen, dampspærre til installation af loftet for at beskytte den fibrøse isoleringsmateriale fra fugtophobning. Også dampspærre filmen anvendes til varmeisolering af loftsrum gulve, gulve og lofter, termisk isolering af vægge fra lokalerne.

For væggene af trækonstruktion, at isolere ydersiden, gælder dampgennemtrængelige membran, der beskytter isolatoren fiber fra vejrlig og forhindrer udslip af damp.

Eksempel på anvendelse i isoleret tagdækning

Før du køber materiale, er det nødvendigt at forstå, hvilke typer Isospan producenten tilbyder, i deres egenskaber og formål. Sortimentet omfatter rullematerialer fra non-woven stof og film, herunder med en ekstra belægning. Installation af Isospan udføres afhængigt af formålet med en bestemt type produkt.

Karakteristika for dampspærren Izospan forskellige typer har betydelige forskelle. Ifølge klassifikationen er der tre typer materialer:

 1. hydro- og vindtæt membraner;
 2. Hydro- og dampisolerende film med forskellige egenskaber;
 3. damptætte rullematerialer, der fremmer varmebesparelser.

Grupper af materialer af Isospan varemærket Hver type Isospan har flere muligheder. Overhovedet er der en bogstaver mærkning, som forenkler valget på stedet for køb og hjælper med at forstå, hvordan dette eller det pågældende materiale skal bruges. I manualerne til brug kan du læse mere detaljerede instruktioner.

Dampgennemtrængelige membraner til vandtætning og vindbeskyttelse

Membran af non-woven stof til skabelse af vandtætning dampgennemtrængelige barrierer er designet til udendørs værker på varmeisolering af tage og vægkonstruktioner. Materialet passerer ikke fugt og er i stand til at beskytte varmeren mod virkningerne af nedbør og vind.

Udover imprægnering isolering, diffusionsmembran udfører en anden funktion - kondenserer ikke fugt i fiberen isolator gennem konstruktionen af ​​væggen sammen med dampen. Dampen fjernes hurtigt udenfor, takket være, hvilke træstrukturer der ikke er truet af svampe, og isoleringen mister ikke sine varmeisoleringsegenskaber.

Eksempel på en dampspærre i loftet

Diffusionsmembraner er lavet af polypropylen. Deres brug er sikkert for menneskers sundhed og forhindrer udseende af svampe. Anvendelsesområde:

 • isolering af skråt tag med en hældningsvinkel på over 35 °
 • opførelse af rammehuse
 • yderbeklædning af vægge med sidespor eller foring
 • Vand- og vindbeskyttelse af varmeisolatoren under de ventilerede facader.

Isosfæren A, AM, AS, AQ proff, A med PDM

Linjen af ​​hydro-vindtæt dampgennemtrængelige membraner indbefatter ikke-vævede materialer med forskellige tætheder:

 • Isospan A (massefyldeindeks på 110 g / m 2) - den mest gennemtrængelige membran fra hele linjen giver fugt udenfor, men lader det ikke indeni. Det er nødvendigt at give et hul til ventilation under installationen.
 • Isospan AM (90 g / m 2) er en trelags membran. Isospan AMs tekniske egenskaber tillader installation af en beskyttende hydro- og vindspærre uden ventilationsgab, da luft cirkulerer mellem lag af materiale og fjerner fugt.
 • Isospane AS (115 g / m 2) er også et trelagsdiffusion nonwoven materiale, men i sammenligning med AM er det mere tæt.
 • Isospan AQ proff (120 g / m 2) er et professionelt materiale. Isospane AQ proff har en trelags struktur med forstærket forstærkning. Brug Isospan AQ proff anbefales, hvis de isolerede udvendige vægge eller tagsystem i nogen tid skal gå uden en ekstern beskyttende og dekorative belægning. Egenskaber ved Isospan AQ proff - øget modstand mod fugt, ultraviolet, mekanisk skade.
 • Isospan A med OZD - fra Isospan Et materiale er kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​flammehæmmere. En ikke-brændbar membran anvendes, hvis den skal gennemføre svejseprocesser i umiddelbar nærhed af en opvarmet struktur, f.eks. Ved installation af ventilationsfacader.

Tabel af dampgennemtrængelige membraner

Mikroporøse membraner er lavet af to eller tre lag. Deres karakteristiske træk er den forskellige kvalitet af materialet fra forsiden og bagsiden. Den ene side er glat, den anden er ru. Hydro-vindtæt Izospan til varmeren er lagt med en hvid side, hvis det er en membran isospan AQ proff, AM og AS. I dette tilfælde er Isospan A og A diffusionsbarrieren med en OZD ifølge instruktionen monteret med en glat side udad. Ifølge det skal det akkumulerede kondensat drænes ind i afløbsrøret.

Hydrobeskyttelses- og dampspærrefilm

Vandtæt og dampbarrierefilm er designet til indendørs installation. Det bruges til at beskytte isoleringen og strukturerne mod fugt, hvilket øger varmeisolatorens termiske ledningsevne, bidrager til ødelæggelsen af ​​træ og metal. Brug af film, der ikke passerer damp og kondensat, forlænger levetiden for varmeapparater og bygningskonstruktioner, hvis den korrekte installation er foretaget.

Omfang af hydro- og dampspærrefilm:

 • Arrangement af grundlæggelsen af ​​gulve;
 • installation af isoleret tag (beskyttelse af et materiale, der isolerer et fladt eller hældet tag);
 • isolering af omsluttende strukturer fra siden af ​​rummet, lydisolering af skillevægge;
 • beskyttelse af gulve - kælder, mellemstore, loftsrum (tjener som vandtæt barriere);
 • lægge træ-baserede eller trægulve (parket bord, gulv lath, laminat).

Læg dampspærren på gulvet

Fabrikanten tilbyder en bred vifte af materialer, der fungerer som dampspærre og vandtætning. Alle typer Isospan varierer i tæthed og funktion:

 • Isospan B (densitetsindeks 72 g / m 2). Dampisolering Isospan B er blandt de mest populære typer af materialer på grund af dets egenskaber og rimelige priser. Med hjælp er de indre vægge, loftet med kælderen og mellemstore gulve, loftet og lofterne under det isolerede tag dampisoleret.
 • Isospane C (90 g / m2). Filmen er vandtæt med betongulve. Materialet er lagt for at beskytte varmeisolatoren på skrå tag.
 • Isospan D, DM (105 g / m2). Izospan D og DM - en række højstyrke materialer. Mark DM har en anticondensat overflade. Isospane D, DM er designet til høj belastning. Isospan D og DM anvendes primært til vandtætning af et fladt eller hældet tag. Materialet er egnet til brug som midlertidig tagdækning. Også Izospan D hjælper med at løse problemer med overlapning af betongbund eller kælder, hvis strukturerne kræver pålidelig beskyttelse mod fugt.
 • Isospan RS (84 g / m2), RM (100 g / m2). Ligesom Isospan D er disse varianter af film præget af høj styrke. Især er det opnået på grund af Isospans RS-og RM-tre-lags struktur - i midten er der et polypropylennet. Anvendelse af Isospan RS og RM - arrangement af hydro- og dampisolering til loftet, vægkonstruktioner, gulve, lofter, til tagbeklædning af enhver art.

Den brede vifte af applikationer og tekniske egenskaber ved Izospan D, C, B, Izospan RS og RM materialer gør dem mest populære blandt alle rullematerialer i mærket.

Bord af damp og vandtætning

Isospane D, som andre repræsentanter for gruppen, har to ydre lag med forskellige funktioner. En af overfladerne er glatte, den anden er ru og fibrøs. Råheden af ​​ydersiden fremmer materialets egenskaber, der holder og spredes sedimenterende damp og kondensat over overfladen, hvilket gør det muligt hurtigt at fordampe.

Sheets af høj styrke (Izospan D, Izospan RS, RM) behandles med vandafvisende sammensætninger under fremstillingsprocessen. Hydrofobe materiale er egnet til brug som vandtætningslag under installationen af ​​jordgulve, cementplader på en betonbase i våde rum.

Montering af dampspærren er det nødvendigt at lægge Izospan'en med en glat overflade på isoleringsmaterialet. Afhængigt af strukturens driftsforhold kan det være nødvendigt at tilvejebringe et luftspalte på 40-50 mm, hvilket sikrer forvitring af fugtigheden.

Varmereflekterende damp- og vandtætningsmaterialer

Blandt Izospan-materialer er det umagen værd at udskille film, der er belagt med en aluminiumbelægningsmetode. En funktion af foliematerialer er evnen til at reflektere termisk stråling.

Inden for lokalet bruges foliefolie til at skabe en damptæt barriere for at beskytte varmeisolatoren og også for at forbedre energieffektiviteten af ​​isolering. Når monteret uden for bygningen, vil foliematerialet beskytte isoleringen mod regn og vejr.

Anvendelse af foliemateriale på loftet

Gruppen indeholder skummaterialer, hvis struktur gør det muligt at reducere varmetabet af opvarmede lokaler betydeligt. Det specifikke formål med materialerne mærket Isospan FB, Isospan FS, Isospan FD, Isospan FX er valgt i overensstemmelse med substratets og belægningens egenskaber.

 • Isospane FB (densitetsindeks 132 g / m2). Grundlaget er en tynd high density byggeplads. Isospan FB udefra er udstyret med en lavsancoating med aluminiumspruttering. Anvendelsesområdet er dækket af lofter og vægge i saunaer og bade. Isospan FB kan holde op til 90% af varmestrålerne.
 • Isospan FD (132 g / m2). Det er en vævet polypropylenbase, hvorpå et lag af aluminium påføres på den ene side. Isospan FD giver dig mulighed for at skabe en beskyttende barriere på loftet og gulvet på loftet, det bruges til at arrangere et system med varmt gulv, vand eller el.
 • Isospane FS (92 g / m2). Grundlaget for Isospan FS er lavet af et ikke-vævet stof, på hvilket folie påføres. Isospane FS er et rullemateriale, der ikke er bange for fugt, er slidstærkt og nemt at installere. Anvendes som tagvarme og dampspærre til skråt tag samt rammevægge.
 • Isospan FX (145-175 g / m2). Isospan FX er kendetegnet ved et 2-5 mm tykt skummet polymer substrat med en aluminium belægning. Isospan FX kan bruges som en selvstændig termisk isolator eller installeres i kombination med andre typer isolering. Anvendelsesområdet er varmereflekterende, hydro- og damptæt beklædning af vægge, lofter, loftsrum. Det passer også som et varmereflekterende substrat under laminatet.

I overensstemmelse med instruktionen, sådanne materialer som Izospan FB, Izospan FS, Izospan FD, Izospan FX stakken således at varmereflekterende folie side, der vender rumsiden.

Montering af hydrovindbeskyttelse og dampspærre på isolerede telt

I betragtning af de tekniske parametre for materiale, som en forrude til fugtisolering og isoleret sadeltag tagdækning pie bruges Izospan mark A. For at finde den nødvendige mængde materiale, der kræves for at beregne arealet af alle de stråler og for at beregne antallet af ruller.

Anbringelse af Isospan til tagdæmpning (valget mellem mærke A og lignende typer af materialer - AM, AQ proff) udføres ved hjælp af instruktioner:

 • I det indledende fase indsættes fibrøse isoleringskort mellem spærrene.
 • På træets træramme udefra skal der sættes et vandtætningsmateriale - vandrette striber, der starter fra bunden.
 • Det er vigtigt ikke at forveksle hvilken side der skal lægge Izospan på en varmelegeme - læg en vandtæt isolering på den hvide side uden indskrifter.
 • Lægningen udføres med overlapningen af ​​den øvre strimmel på bunden i 15-20 cm uden spænding af bladet, men også uden sagning - ellers vil materialet være støjende, når vinden er stærk.
 • Under lægeprocessen fastgøres materialet til spærrene ved hjælp af hæfteklammer ved hjælp af en byggestift.
 • Den øvre strimmel i ryggen er monteret med en bøjning til den anden rampe, vejledningen til brug af Isospan indikerer, at det er ønskeligt at undgå dockning af dåserne i højderygets del af hældningen.
 • Spærrene er fyldt med lameller for at skabe et luftrum (tykkelsen af ​​lamellerne er 40-50 mm), så luftstrømmene bidrager til fjernelse af fugt fra opvarmningslaget. Under lamellerne er et selvklæbende tætningsbånd fastgjort i forvejen, senere installerer de et lath for tagdækning.
 • Alle led og anlæg af vandtætningsmateriale til strukturen er limet med et monteringsbånd til tætning.

Hvis Izospan DM vælges som vandisoleringsbarrieren for det isolerede hældnings tag, kræver betjeningsvejledningen, at der skal være et luftgab mellem det og varmeren. Dette kan gøres ved at fylde skrankerne langs spærrene. Derudover skal udluftningshullerne være forsynet med taggammen. Roof pie isoleret skrå tag

Pitched tag isoleret med fibrøs varmeisolator, har brug for en kvalitetsparobarrier fra loftet eller mansardrummet, så fugt ikke beskadiger isoleringen. Til disse formål kan du bruge en dampspærrefilm af klasse B eller RS ​​eller vælge et passende foliemateriale.

Overvej hvordan man korrekt lægger dampbarriere, efter instruktionerne:

 • Isospan film af klasse B, RS har en glat og ru side. Den skal glattes af en glat overflade til varmeisolatoren og rukkes til siden af ​​rummet. Ved stabling er lærredet placeret vandret, overlappende, limning af sømme med et specialtape. Fastgør materialet til spærrene ved hjælp af beslag.
 • Den skummede Izospan i anvendelse er enkel - der er normalt ingen spørgsmål om hvilken side der skal lægges i materialet, da det er klart, at den metalliserede side skal afspejle varmestrålingen fra varmekilden i rummet. Klæder lappes (FX-Butt) og fastgøres til rammen ved hæfteklammer. Installationsinstruktionerne kræver brugen af ​​et aluminiumsbånd til suturning af sømme.

Ordningen med det isolerede tag

Montering af vandtætning til uopvarmede hældninger

For at beskytte træelementerne i rammen af ​​det isolerede tag fra regn, vind og kondensat anbefales det at bruge Izospan D eller DM film (adskiller sig fra anticondensatoverfladen) såvel som RM eller RS ​​som en vindtæt barriere.

På tag med kompleks konfiguration eller under hensyntagen til yderligere isolering af taget anbefales det at anvende et dampgennemtrængeligt forstærket materiale af AQ proff mærket.

Da det ikke er nødvendigt at isolere taget før lægning af vandtætningen, rulles materialet straks over spærrene og skæres i størrelse. Strimlerne monteres vandret, fra bunden opad, ved hjælp af en konstruktion hæftemaskine med hæfteklammer eller negle med brede hatte. Lashing på alle vandrette og lodrette samlinger - fra 15 cm. Samlinger og anlæg skal limes ved hjælp af et specielt monteringsbånd. Selvklæbende tape monteres over vandtætningen langs bjælkerne for at forsegle fastgørelsespunkterne. Over disken er dækket fyldt med en solid eller tynd kasse til montering af tagmateriale på taget.

Tagkage af uopvarmet skråt tag

Hvilken side at lægge den vind-vandtætte barriere:

 • på filmen D, DM, RM, RS skal den glatte side vender op mod tagdækningen;
 • Bruges i form af en vandtætningsmembran, herunder AQ proff, er de lagt med en hvid side ned.

Den påførte vandtætte film D, DM, RM eller RS ​​kræver desuden en ventilationsspalte i taggammen.

Installation af damptætning på isolerede flade tage

Hvis fladt tag kræver ekstern isolering, anvendes Izospan D eller RM, og også RS- og C-film. Materialet rulles på en bund af betonplader med overlapning af paneler på 15-20 cm. Valget af lægningssiden er ligegyldigt. For at forbinde strimlerne indbyrdes og for at rette dem på betonkonstruktioner, brug mærkebåndsforbindelsesbånd. Over den isolerede varmelegeme og tagdækning.

Flad tag kage

Loftet gulvkonstruktion

Det er vigtigt at bruge de rigtige materialer til at udstyre loftet gulve, vælge dem afhængigt af driftsforholdene og anvendelsesformålet:

 • Hvis du ønsker at beskytte varmeisolering i overlapningen mellem det ikke-isoleret og opvarmet rum loftsrum fra forvitring og fugt, for at sikre fjernelse af damp derfra, den anvendte membran AQ proff, AM eller AS. Stela klud bør være hvide side til varmeisolering, ende mod ende uden mellemrum.
 • Dampbarrierelaget, som samtidig beskytter mod penetration af isolationspartikler i luften, er monteret på siden af ​​stuen. Filmen med mærke B, RS, C eller DM skal lægges mellem udkastet til loftet og finishen. Den hårde side skal vende nedad. Det er ønskeligt at tilvejebringe et luftgab (40-50 mm) mellem udkastet og dampspærren.

Loft overlay ordning

Dampisolering fra lokalerne til det grove loft kan monteres af foliematerialer. Det reflekterende lag skal vende nedad. Mellem det og det færdige materiale skal der være et hul på 40-50 mm.

Alle former for lærred er lagt med en overlap på 15-20 cm, led og kryds er limet til det relevante materiale med monteringsbånd.

Beskrivelse af materialer Izospan giver dig mulighed for at forstå typerne af membraner og film, for at forstå hvordan man vælger og hvordan man lægger damp og vandtætning.

Instruktioner til anvendelse af dampspærren Izospan V

Mennesket forbedrer sin beboelse konstant og forsøger at beskytte ham så meget som muligt fra ydre påvirkninger. Og det er ikke overraskende. Jo mere beskyttet huset er med opvarmning af fundamentet inde fra huset, desto længere tjener det dig.

En vigtig del af komplekset for den fulde beskyttelse af huset mod udefrakommende indflydelse er lægning af dampspærren. Uden en dampspærre i huset er der en varmelegeme og endda enkle design, det er næppe nødvendigt.

Dampisolering Isospan I pakke

Når du vælger en dampbarriere, anbefaler vi at du holder øje med Isospan B-filmen, som vil blive diskuteret i denne artikel.

1 Egenskaber af filmen Isospan B

Izospan har produceret dampisolering i lang tid. På markedet for boligbyggeri viste disse fyre sig fra den bedste side. Hvad er bare det faktum, at i øjeblikket allerede flere hundrede tusinde huse er beskyttet af dampspærre materialer Izospan.

Dampbarriens popularitet er indlysende. Det giver dig mulighed for at beskytte strukturen mod en af ​​de mest alvorlige og ødelæggende virkninger - overskydende dampudvikling.

Faktum er, at damp selv er oprindeligt et produkt af menneskelivet. Og i modsætning til den samme fugt passerer den let gennem enhver konstruktion, endda beton eller mursten. Undtagelser er kun fuldstændigt dampfaste materialer.

Men her er der et andet problem - fuldstændig damptæthed påvirker ventilationen af ​​rummet negativt, selvom kælderen er isoleret udefra. Huset bliver tyndt, det har intet at trække vejret, og det er som du forstår ikke den bedste udvikling af begivenheder.

Alvorlig lider af disse forhold og isolerende stoffer selv. Faktisk er det på deres beskyttelse og er designet dampspærrefilm Izospan V. Hvis isoleringen ikke er beskyttet, begynder det før eller senere at samle fugt. Kondensation, det akkumuleres inde i isoleringen, hvilket reducerer dets effektivitet.

I sidste ende vil alt dette ikke kun føre til et fald i isoleringens kvalitet, men også til dets fuldstændige ødelæggelse.

Izospan B film har unikke tekniske egenskaber. Fremstil det ikke af polyethylen, da det er lavet med billige dampbarrierematerialer, men fra et 100% polypropylenlag. Og polypropylen forstærket. At bryde det eller alvorligt beskadige det er meget svært.

Selve materialet fremstilles ved at smelte sammensætningen og derefter rulle det ud til en bestemt tykkelse og rulle den på specielle aksler. Bemærk, at efter alle disse procedurer dannes en meget tæt og fuldstændig homogen film.

Rød overflade af membranen Isospan B

Det er bare dampspærren Isospan B er lidt anderledes end de andre. Faktum er, at den har to sider. Derfor er der endda en instruktion til brug af en film, hvor det tydeligt fremgår, hvilken side af produktet der skal fastgøres til varmeren.

Og dette er et meget vigtigt punkt. Hvorfor? Ja, fordi forskellige parter udfører forskellige funktioner. Den ene side af Isospan B er en glat næsten poleret polypropylen. Den anden har en grov overflade.

Den glatte side af filmen er altid fastgjort til varmeren til opvarmning af fundamentet og blindeområdet. Filmen skal se hårdt ud med den hårde side, det vil sige i modsat retning fra varmeren.

Dette skyldes det faktum, at uslebheden på Isospan oprindelig var beregnet til effektiv samling af kondensat.

Under normale forhold strømmer kondensatet, uanset hvor kraftigt hovedet producerer damp, altid ned til gulvkonstruktionerne. Der absorberer den i skoven, efterlader et langt spor, og generelt skades alle strukturer alvorligt.

Hvis du lægger ud for beskyttelsesmaterialer med ujævn ekstern side og placeres overfor isoleringen, vil hele fugtigheden kondensere direkte på filmen. Der vil hun forblive.

Beregninger af eksperter viser, at der er film, fugt fordampes hurtigere og har ikke tid til at beskadige de omgivende strukturer.

Hvad angår specifikke anvendelsesområder, siger instruktionen til filmen Isospan B, at den kan bruges til efterbehandling:

 • Tagkonstruktioner og ramper;
 • Paul;
 • Vægge, både udenfor og indeni;
 • Laminerede gulve og parket.

Som du kan se, er omfanget af dette materiale ret bredt. Det er ikke overraskende, for uden dampisolering vil ingen moderne varmeisolerende tærte koste.

Lad os bare bemærke, at hvert design, uanset hvor kompliceret eller simpelt det var, har sin egen piling teknologi og instruktionen af ​​Isospan B på den eksterne isolering af træhusets fundament signalerer, at det i hvert tilfælde er værd at overholde forskellige monteringsteknologier. Men alle vi vil overveje i fremtiden.

Anvendelse af dampspærre Isospan til indvendig vægafslutning

Lad os nu fremhæve de vigtigste fordele og ulemper ved dampspærringen Isospan B. Instruktionen siger, at Izospan film har mange fordele. Og det er sandt. Især hvis du sammenligner det med standard dampbarriere materialer.

 • Den lethed;
 • Høj styrke;
 • Dobbeltsidet overflade;
 • Høje tekniske egenskaber;
 • Perfekt afskæring af varm damp;
 • Den enkleste installationsproces, du kan stable med eventuelle tilgængelige løsninger;
 • En acceptabel pris for både granuleret skumglas.

Hvad angår manglerne så de næsten ikke dette materiale op. Nogen tror måske, at prisen er lidt for høj, men det er det ikke. Du skal betale for kvalitet. Og Isospan B er virkelig et kvalitet og pålideligt materiale.

Han klarer sig ikke bedre at håndtere al den last, der er designet til ham, mens han forbliver meget holdbar og praktisk at arbejde med.

Brugsanvisningen til dette materiale indeholder anbefalinger vedrørende bestilling af filmen i den varmeisolerende tærte.

Og hun opbevarer disse oplysninger af en grund. Det er meget vigtigt at tage hensyn til alle produktets tekniske egenskaber og lokalisere det korrekt. Ellers vil du ikke opnå maksimal effektivitet.

Så består enhver varmeisolerende kage som regel af følgende niveauer:

Ordren for placering af elementer kan variere. For eksempel, når du afslutter et tag, skal vandtætningen altid være mellem spærrene og isoleringen. Det er dog helt klart. Trods alt er dens opgave at beskytte den termiske isolering mod vandets indtrængning eller snarere atmosfærisk nedbør.

Installation af beskyttelsesfilmen i rammen til gulvet

Men ved udvendig efterbehandling er facaderne af vandtætningen med Izospan AM allerede placeret uden for isoleringen, mens dampspærren finder sted mellem væggen og varmeren. Her igen er det nok at inkludere logik, og alt vil falde på plads.

Dampisolering skal afskære damp, der kommer fra rummet. På eksemplet af facaden vil det passere lige gennem væggene. Vandtætning skal beskytte strukturen mod direkte fugt. Og den vigtigste kilde til fugt på gaden er atmosfærisk nedbør.

Derfor ændrer isoleringsfilmene steder. Som du kan se, er øjeblikket med korrekt placering af materialer meget vigtigt. Ikke for ingenting, at instruktionen for denne informationsblok allokerer så meget plads.

2.1 Afslutning af specifikke strukturer

Ved arbejde med taget Izospan V-form ifølge standardteknologi. Først monteres vandtætningen under spjældets hulrum. Under dem ligger en varmelegeme. Og allerede under varmelegemet reparerer de selve dampspærrefilmen.

Og fikser det med en hård side inde i rummet. Det vil sige, at den glatte side af Isospan B skulle berøre varmeren.

Med indretningen af ​​vægge gentages teknologien i vid udstrækning, kun her er der ikke brug for vandtætning. Undtagelser er kun badeværelserne.

Her er dampspærren også fastgjort til varmeapparatet indefra. Fra væggen er der slet ingen isolation eller vilje, men en simpel membranbeskyttelse, der udfører forsikringsfunktionerne i stedet for noget virkelig vigtigt.

På facaderne sagde vi også et par ord ovenfor. Når du er færdig med facaden, er dampspærren Izospan placeret mellem væggen og varmeren. Til væggen bliver den en ru side.

Med købet er situationen mere tvetydig, men instruktionen i denne plan er tydelig. Ved afslutning af gulvspærren skal Izospan B være oven på varmeapparatet.

Det vil sige, først kommer en ren base, så vandtætning, over hvilken isoleringen er påført. Nå, endnu højere er Isospan V.

Under laminat og parket polypropylen dampspærre Isospan B og kan i det hele taget fastgøres som et substrat, hvilket er meget bekvemt. Men på arbejdspladsen er det ønskeligt at opføre sig meget omhyggeligt for ikke at beskadige filmen. Det er svært at gøre dette, men det er muligt, og derfor anbefaler vi, at du er yderst opmærksom.

Isospan B er stablet meget let. Her skal du bare følge instruktionerne, og det er meget enkelt.

Et tape til limning af leddene i dampspærren Izospan V

Isospan er spredt over isoleringen, forsøger at arrangere en glat side til den som med isoleringen af ​​basen med udvidet polystyren. Fastgørelse udføres af en hæftemaskine eller negle. Det anbefales at bruge negle i installationen med negle, der er forbehandlet med antiseptika.

Filmen er lagt i en overlap på 15-20 cm. Hvert led og hul skal forsegles med et specielt tape, som kan købes under drift.

Det er meget vigtigt at sikre materialet sikkert, så det holder fast og kan samle fugt.

Over laths er frontkonstruktionen allerede monteret i henhold til standard teknologi. Det er tilrådeligt at forlade et mellemrum på 1-2 cm mellem film og ansigt. En sådan løsning vil bidrage til ventilation af Isospan.

Nu er det kun at se anmeldelser om Isospan V.

Denis, 29 år gammel, byen Kamenka:

Jeg har brugt Izospan i mange år. Hans tekniske egenskaber er helt tilfredsstillende. Særligt tilfreds med muligheden for simpel installation - fastgjort med en hæftemaskine, forseglede samlinger med tape, og alt er klar. Meget praktisk.

Nikolay, 59 år gammel, Kiev:

Jeg købte Izospan omkring tre måneder siden. Jeg købte med frygt, fordi jeg ikke fuldt ud troede på behovet for så alvorligt affald til dampspærren. Men nu forstår jeg, at mine penge er helt isolerede.

Endnu mere end det, har jeg simpelthen ikke lyst til at arbejde med noget andet, da jeg kan stå over for problemer, der ikke forekommer med Izospan-finish.

2.4 Lægning af dampspærren Izospan B (video)

Beregn isoleringen af ​​dit hjem

Khayziev Ruslan Teymurovich

Stil et spørgsmål

I "Story-LESA9raquo; min bror arbejder, så jeg er altid opmærksom på salg og handlinger på byggematerialer, hvilket gør det muligt at spare meget og til tider videresælge købt.

Nikita, du har en seriøs forretning, selvfølgelig intet at sige.

Daria, alle vender sig så godt hun kan, så din sarkasme her er helt uhensigtsmæssig.

Jeg er formanden for en brigade, der beskæftiger sig med opvarmning af private huse. Jeg køber altid varmeisoleringsmaterialer hos Sibex9raquo, vi har arbejdet sammen med dem i næsten seks år nu. For hele tiden har virksomheden aldrig svigtet - alle deres opgaver udføres på 5+

Hej. Fortæl mig, om du skal være spildt i varmen på anden sal med skum, og hvis du har brug for, hvilken side der skal sættes til varmeren. Tak

Meget tilfreds med mesterens mening, viden og erfaring! Tak!

Sidste år isolerede manden villahuset med Technoplex 5 cm. Men i år lykkedes det os ikke i det mindste at gipse væggene. Det øvre beskyttende lag under påvirkning af sollys og vind er sammenfaldet og smider let af, når det kommer i kontakt med det. Fortæl mig, om hans isolerende evner vil blive bevaret. I forvejen takker jeg for svaret.

Jeg vil gerne notere en sådan butik som "BAUTSENTR9raquo;. For nylig rejste hele Omsk for at finde et presset polystyren med to hundrede densitet - jeg kunne kun købe det i Baucenter, og prisen var meget glædeligt.

Jeg blev for nylig tilbudt en termisk isolering af de finske termiske paneler SPU Renovation Board SPU og Vintti-Iita SPU. De forsikrede, at dette materiale ikke er brændbart, ikke giftigt, det er generelt venligt og miljøvenligt. Jeg vil gerne vide din mening om dette materiale. Tak!

men der er certifikater for, at dette materiale kan bruges i børns institutioner? I så fald springe linket, tak venligst.

Karakteristika for alle typer dampspærre Izospan og brugsanvisninger til tagdækning

Izospan - en isolerende film af indenlandsk produktion fra firmaet "Hexa", der er meget udbredt i tagværker. Hvad er dette materiale, hvilken slags er det, hvor det anvendes, og er det virkelig så effektivt som fabrikanten hævder? Forstå disse problemer, samt studere de tekniske specifikationer og lære om nuancer af valg og installationsregler har brug for længe før købet. Gør det lige nu.

Anvendelsesområde for dampfugt-sikre membraner ↑

Filmens grundlag er polypropylen, som giver belægningen styrke, modstand mod rive og tryk. Anvendelsen af ​​rulleisolering udvider levetiden for flerlagsbygningskonstruktioner og hjælper med at opnå det optimale forhold mellem fugt og temperatur i huset.

Anvendelsen af ​​Isospan modifikationer er den optimale løsning i følgende situationer:

 • beskyttelse af varmeisolerende materialer og indre dele af konstruktionen mod indtrængning af damp og fugt;
 • arrangement af "roofing pie";
 • Tilvejebringelse af damptæthed på loftet, loftet og interfloor overlappings;
 • isolering af strukturen fra atmosfærisk udfældning, UV-stråling i områder med utilstrækkelig sammenføjning af tagelementerne;
 • Yderligere vandtætning af fundamenter af forskellige typer;
 • øge effektiviteten af ​​varmeisoleringsmateriale.

Høj ydeevne og overkommelige omkostninger er blevet de vigtigste faktorer i den øgede efterspørgsel efter materialer i firmaet "Hexa".

Klassificering og karakteristika for rulleisolering ↑

Fabrikanten har udviklet en hel række vandtætningsmaterialer. Nogle Isospan arter og deres anvendelse er ret universelle. Andre modifikationer af produktet er tværtimod højt specialiserede og afslører maksimalt de beskyttende egenskaber under visse monteringsforhold.

Vindfast membran kategori A ↑

I kategori A er der tilvejebragt dampgennemtrængelige polymermembraner til beskyttelse af indre elementer. Materialet fremmer frigivelsen af ​​damp i atmosfæren. Isolering anvendes i arrangementet af isolerede tage, rammevægge og ventilerede facader.

Isospane A har en glat vandafvisende ydre overflade og på indersiden - en porøs base. På grund af denne struktur absorberes fugtigheden fra isolationen hurtigt i membranen og udad. Når der lægges isoleringsmateriale i kategori A, skal der overholdes to regler:

 1. Det er acceptabelt at bruge på taget med en hældning på 35 ° og derover.
 2. Installationsarbejder udføres i vindløst og tørt vejr.
 3. Til kvalitativ fjernelse af damp skal der tilvejebringes et luftspalte. Til dette formål er tømmerfladen fyldt med en styreskinne.

Ændringer af Isospan AM og AS er tre lag diffuse membraner. Fra deres kollega er de karakteriseret ved nedsat dampgennemtrængelighed og muligheden for at lægge uden en kasse.

Vandtæt film af B og C klasse ↑

Filmisolering kategori B har et design svarende til materialet i gruppe A. Hovedforskellen - øget vandmodstand (mindst 1000 mm vandkolonne). Parobarrieren overholder helt klart opgaven - den beskytter træ, metalelementer fra virkningerne af kondens og fugt fra indersiden af ​​strukturen.

Isospan B anses for at være universel og egnet til isolering af vægge, tage og indvendige lofter. Det har følgende tekniske egenskaber:

 • diskontinuerlig længde- og lateral belastning - 130/107 N / 5 cm;
 • densitet - 72 g / m2;
 • Temperaturområdet for applikationen er fra -60 ° C til + 80 ° C.

Damptætningsfilm fra gruppe B er installeret med et luftgab på 5 cm over dampspærrenes fleecy side. Det er den hårde side, der forhindrer udstrømningen af ​​kondensat til finish. Forbedrede dampbarriere egenskaber forklarer relevansen af ​​dette materiale, når man lægger laminat og parketbelægninger.

Isospan C har en lignende struktur og egenskaber. Et særpræg ved isolering er en stor sikkerhedsmargen og som følge heraf høj pålidelighed og holdbarhed. Spaltbelastningen er 197/119 N / 5 cm, og densiteten er 90 g / sq. Omkostningerne ved et vandtætningsmiddel af type C overstiger analogerne i gruppe B.

Izospan kategori C isolerer fuldstændigt strukturen fra kapillær fugt og kondensat.

 • beskyttelse af det "kolde" og isolerede tag
 • damp- og vandisolering af et fladt tag;
 • fugt beskyttelse af træ vandret gulve og beton gulve.

Kraftige lærred kategori D ↑

Dampisolering Izospan D er et tolags vævet stof fremstillet af højteknologisk polypropylen. Multifunktionsfilmen er modstandsdygtig over for solstråling, den kan modstå betydelige mekaniske belastninger og snebelastning. Hydro- og parabarrier af serietype D eller DM er karakteriseret ved superstyrke - en strimmel på 5 cm bredde deformeres ikke under en vægt på op til 106 kg.

Høje tekniske og operationelle egenskaber forklarer alsidigheden af ​​filmisoleringskategori D. Materialet erstatter tilstrækkeligt nogen af ​​de ovenfor beskrevne analoger og håndterer mere komplekse opgaver:

 • vandtæt gulve på jord og beton basis;
 • isolering af socle gulve i værelser med høj luftfugtighed;
 • Arrangement af midlertidig tagdækning og beskyttelse af strukturen fra nedbør.

Nye udviklinger - energibesparende materialer ↑

Isolerende skum Izospan FB, FD, FS og FX er moderne højteknologiske vandtætningsmaterialer, der kan afspejle 90% af infrarød stråling. Progressiv isolering virker som en pålidelig barriere mod kondens, vind, fugt og på samme tid - øger energieffektiviteten.

Varmereflekterende isoleringskategorier FD og FS er lavet af en tolags polypropylenfilm. Grundlaget for Isospan FX - skummet polyethylen af ​​forskellige tykkelser, og mærker FB - kraftpapir. Uanset isoleringstypen er den ene side metalliseret. Materialernes reflekterende evne anvendes i vid udstrækning i arrangementet af et "varmt hus", nemlig:

 • som underlag til isolerede gulve
 • vægbeklædning bag radiatorer;
 • Termisk isolering af sokler, loftsrum og interfloor overlappings;
 • opførelse af bade og saunaer.

Vigtigt! Energibesparende film passerer helt ikke vanddamp. I lyset af denne funktion er deres anvendelse kun mulig i bygninger, hvor der er et tvungenventilationssystem.

Kvalitet analoger eller mærke: Valg af nuancer ↑

I Rusland er varerne fra firmaet "Hexa", der udstedes under varemærket "Izospan", i stor efterspørgsel. Der er imidlertid også mindre velkendte analoger på markedet:

 1. "Megaspan" specialiserer sig i produktion af byggemembraner og isoleringsfilm. Lineup gentager linjen Isospan damp barriere isolering til tagdækning, vægge, lofter, facader mv. Megaspan materialer er mere overkommelige og ikke ringere i kvalitet til deres vigtigste konkurrenter fra firmaet "Hexa".
 2. "Keramospan" producerer filmisolering, hvis påståede egenskaber ligner originalen.
 3. Axton er en udenlandsk producent af byggematerialer, herunder vanddampbarriere. Virksomheden lægger særlig vægt på sundheds- og miljøsikkerheden af ​​sine produkter.

For information. Virksomheder bruger samme produktmærkning. Egenskaberne af Megaspan B svarer for eksempel til de tekniske egenskaber ved dampspærringen Isospan B.

Prisforskellen mellem mærkevareisolering og analoger er undertiden meget håndgribelig. Årsagerne til billighed kan dog være undervurderet kvalitet. Uretfærdige producenter bruger følgende tricks:

 • Reduktion af materialets massefylde. Med det blotte øje er dette umærkeligt, men vandmodstand og styrke forringes.
 • Fravær af stabilisator af UV-stråling - Filmen bliver sårbar overfor sollys.
 • Anvendelsen af ​​sekundær bearbejdning i produktionen af ​​råmaterialer reducerer belægningens levetid.
 • Udskiftning af polypropylen med polyethylen eller tilsætning af kridt i råmaterialet fører til en "svækkelse" af strukturen og en forkortelse af filmens levetid.

Teknologi til lægning af tagdamp-vandspærring ↑

Teknologierne til montering af forskellige typer filmisolering er ens. Arbejdsfølgen afhænger af afslutningen af ​​specifikke designs. Nedenfor er en trin-for-trin instruktion om anvendelsen af ​​dampspærren Isospan B, når der oprettes en "roofing pie".

Installationsvejledning ↑

Før du fortsætter med installationen, er det nødvendigt at få en ide om arrangementet af taget og rækkefølgen af ​​at placere lagene på "tagdækning". Varmeisoleringen ovenfra skal være vandtæt, og fra neden monteres dampspærren. Begge film er fastgjort til tagets tæppefødder.

Vigtigt! Dampisolering Izospan B er monteret i retning fra bunden opad. Typisk er en enkelt strimmel af rulle ikke tilstrækkelig til at dække taghældningen. Derfor ruller filmen først i bunden af ​​taget og derefter - øverst.

 1. Åbn rullen og fastgør filmdukens frie kant til de ydre spærre. Fix det med fastgørelsesanordninger med et bredt motorhjelm. For at fremskynde arbejdet kan du bruge en byggestifter med hæfteklammer.
 2. Udvid rullen af ​​Izospan til taget og stræk kluden parallelt med gulvet til den modsatte kant af spærrene. Det er nødvendigt at kontrollere, at dampspærrefilmen er lidt slap. Under påvirkning af lave temperaturer er materialet let komprimeret og falder.
 3. Skær filmen med et lille mellemrum og fastgør kanten til raftersystemet.
 4. Derudover skal du fixe dampspærren på mellemspærrene.
 5. Fortsæt med at installere den anden klud. Isospan B er overlappet med en bredde på mere end 10 cm.
 6. Fastgør strimlen til stiftekonstruktionen.
 7. Samlingerne mellem arkene skal limes med Izospan SL-forbindelsestape eller med ensidet skotsk ML-proff.

Vigtigt! Inden du bruger Izospan og endelig reparerer det til spærrene, skal du sørge for, at filmen er lagt ud i glat side til varmeren og ruvet inde i bygningen.

Tagisolering: ekspertrådgivning ↑

Dampisolering af taget - det afgørende stadium af opførelsen af ​​huset. Bygherrens fejl er kostbare for husstanden. Par efter at have taget et bad og koge op, trænge ind i varmeren og reducere dens varmeisoleringsegenskaber. Over tid resulterer dette i befugtning af bjælkerne, dannelsen af ​​meldug, frysning af taget om vinteren og ødelæggelsen af ​​den indvendige finish.

For at forhindre negative konsekvenser ved installation af en dampspærre er det vigtigt at tage højde for nogle af nuancerne:

 1. Før du starter installationsarbejdet, skal du omhyggeligt studere instruktionerne om brug af Izospan til tagdækning. Izospan kategori A, B, C er kun fastgjort inde i rummet.
 2. Ved fastgørelse og fastgørelse af beskyttelsesfilmen er det nødvendigt at undgå spændingen af ​​materialet, udseendet af huller og andre defekter.
 3. Damp- og vandtætning på taget på loftet er fastgjort af modstandere. I fremtiden på denne kasse, installation af indvendige finish. Desuden giver lamellerne tætte samlinger mellem spærre og filmisolering.
 4. Tillæggene fra siderne af hvert lærred skal være mindst 15 cm. Dette er nok til at lave en dampspærre på gavlene eller tilstødende ramper.
 5. Det er ligegyldigt, hvilken side der skal pakke Izospan AM. Hovedbetingelsen - installation af membranfilm direkte til varmeren.

Dampisolering af forskellige strukturer: layout ↑

Dampisolering er obligatorisk i badehuse, saunaer, svømmebassiner og i værelser beliggende over kælderen. Dampbarrieren lægges oven på hydro- og varmeisolerende materialer.

Isolering af væggene fra dampens indtrængning kan udføres både indefra og udenfor bygningen. Valget af metode afhænger af placeringen af ​​isoleringen. Med ekstern termisk isolering anbefales dampspærren at placeres på begge sider af isoleringen - denne foranstaltning vil reducere varmetabet væsentligt.

Monolitisk betonfundament har en porøs struktur og behov kvalitet hydro- og dampspærren. En beskyttende barriere anbringes oven på betonbasen foran isoleringen. Tyk film minimerer indtrængen af ​​snavs og fugt forhindrer fugt i kælderen.

Isospan anerkendes med rette som leder af filmens fugt og dampbarriere til taget.

For at få mest ud af deres materielle beskyttende kvaliteter, skal du tage en ansvarlig tilgang til spørgsmålet om valg af ændringer og udføre installationen i henhold til de teknologiske krav. Den ideelle mulighed er at overlade dette vanskelige arbejde til fagfolk med et godt omdømme.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + 2 =