Dampisolering til badet

Udvælgelse af materiale til dampspærrebad og instruktioner til installation af egne hænder

For at bruge badet så hurtigt som muligt for at opnå den nødvendige temperatur og bedre holde den, skal du anvende isoleringslagene. Problemet med mange varmeapparater er imidlertid høj hygroskopicitet, hvilket fører til tab af isoleringsegenskaber og ødelæggelse af råmaterialer. Beskyt isoleringen mod fugt ved hjælp af dampspærrefilm og andre materialer. Lær, hvilken form for dampspærre er tilgængelig for en sauna og en sauna, der er bedre at vælge og hvordan man skal foretage en uafhængig installation.

I hvilke tilfælde kræves der en dampbarriere ↑

I de fleste tilfælde anvendes forskellige typer mineraluld som isolering. Dette materiale rotter ikke, det holder temperaturen godt og er billigt. Dampisolering i badet er designet til at holde vanddamp og forhindre dem i at trænge ind i isolationslaget. Hvis polystyren, skum eller skum bruges til at holde varmen, er der ikke behov for dampbeskyttelse.

En pålidelig dampspærre øger ikke alene isoleringslaget, men beskytter også badeværelsens vægge og loft mod henfald. Når man vælger et dampspærremateriale, er det nødvendigt at tage højde for, at anvendelsen af ​​forskellige isoleringer til forskellige formål er tilrådeligt:

 • For dampbadet er den bedst egnede folie dampspærre, der afspejler varmen og skaber en yderligere effekt af termoserne.
 • I brusebadet kan du gøre med almindelige film.
 • I venteværelset og hvileværelset vil være passende membran dampbarriere eller kraftpapir.

Oversigt over dampspærre materialer ↑

På udkig efter et svar på spørgsmålet: Hvilken form for dampbarriere der vælges til badets vægge og loft, skal du studere egenskaberne af alle tilgængelige materialer. De kan opdeles i følgende grupper:

 • forskellige film;
 • membranmaterialer såsom isospan;
 • kraftpapir;
 • en varmelegeme med dampisolerende egenskaber;
 • omapochnaya dampspærre.

Dette er det billigste materiale. Filmen er god, fordi den sælges i en bredde på 3 til 6 meter. På grund af dette er det muligt at sy vægge og loft med et minimum af sømme. I seks meter lærredet sælges filmen foldet i halvdelen, det er faktisk bredden på tre meter. I denne foldede form kan den fastgøres til væggene for at danne et dobbeltlag.

Filmen er dog kortvarig. Om et par år begynder det at nedbrydes under indflydelse af høje temperaturer. Derfor bruges den i moderne konstruktion mindre og mindre. Hvis der dog træffes beslutning om at skære et bad med en film, skal du vælge det tykkeste ark - en tykkelse fra 100 mikron.

Bygning af pap eller kraftpapir ↑

I rum, hvor der ikke er øget fugtighed, er det helt tilladt at anvende en tæt byggepap, det såkaldte kraftpapir. I sin rene form anvendes det sjældent nu, modifikationer med folie eller lavsancoating er mere populære.

Traditionelt og fyldigt kraftpapir uden et polyethylenlag tåler absolut ikke kontakt med vand, derfor bruges de kun til plettering af påklædningsrummet eller på hvilestuen. Kraftpapir med lavsancoating eller polyethylenforing er et mere holdbart materiale, der passer til både tør sauna og dampbad.

Til salg er det muligt at finde en sådan dampspærre for et bad på basis af kraftpapir:

 • Isospan FB - karton med lavsancoating
 • Megaflex KF - et lignende materiale fra en anden fabrikant;
 • Alurkraft, Isolar - en trelags dampspærre, der består af kraftpapir, polyethylenfilm og folie;
 • Rufizol S er en fugtig dampspærre på basis af kraftpapir.

Dette materiale anvendes i vid udstrækning til dampspærrebade og saunaer. Udover de hydro- og dampisolerende egenskaber har den en opvarmningseffekt. Det er et fleksibelt polyethylen skumark.

Den mest populære er den folie-coatede isolone. Det modstår godt yderste temperaturer i dampbadet, lader ikke fugt passere og holder varmen. Jo tykkere det skummede lag, jo mere udtalte isolationsegenskaberne. Til bade er det tilrådeligt at anvende en folieisolerende med en tykkelse på mindst 3 mm.

Skummet mineraluld ↑

Når du beslutter hvilken folie der er bedst at vælge et bad, skal du se nærmere på et sådant universelt materiale som fyldt mineraluld. Dette er en moderne dampbarriere, som har fremragende varmeisoleringsegenskaber.

Faktisk er det en varmelegeme, dækket af et varmereflekterende fugtbestandigt lag. En sådan folieskumdampbarriere er ideel til isolering af badet. Det er monteret på loftet og vægge med et varmeisolerende lag indeni og folie-ud.

For at dække badet bør man vælge en belægningstykkelse på mindst 50 mm. Folieret uld sælges i ruller. I byggevirksomhederne kan du finde minvat af sådanne producenter:

 • Rockwool Lamella MAT - Naturfolie stenuld med et fiberarrangement vinkelret på belægningen, hvilket sikrer materialets styrke og fleksibilitet.
 • Knauf Insulation LMF Alur er en skummet mineraluld, der kan modstå temperaturer op til 600 grader, men luftens temperatur i kontakt med folien må ikke være mere end 100 grader;
 • Isover Sauna - en belægning af glasuld og folie, skabt specielt til bade og saunaer;
 • URSA M-11 F er en anden coating designet til isolering og dampspærring af våde rum.

Dampisolering belægning "Izospan" ↑

Izospan er et af de moderne materialer. Produktsortimentet er repræsenteret af forskellige belægninger. Men alle er forenet af en egenskab - polypropylenfilm af forskellig tykkelse og styrke, designet til beskyttelse mod fugt.

Dampspærren "Izospan", der kan bruges på loftet og i væggene i badet, lader ikke damp eller vand passere. Derfor kan materialerne i dette firma bruges til damp- og brusebad.

For foring af badeværelser er bedst egnet til sådanne mærker:

 • skummet "Izospan FS" er en polypropylenmembran med en metalcoating. Absolut damp og vandtæt. Reflekterer op til 90% af varmen, hvilket bidrager til energibesparelse;
 • skummet "Izospan FX" på skumbasis. Et universalprodukt, hvorved du ikke kun kan beskytte væggene mod fugt, men også isolere dem;
 • metalliseret "Izospan FB" med en basis af kraftpapir, er det bedst at bruge til badets loft. Ligesom resten af ​​folieprodukterne afspejler det det meste af varmeenergien og holder den i rummet.

Fugtbeskyttelse med flydende gummi ↑

Flydende gummi er en industriel bitumen-polymer blanding påført direkte på overfladen, som skal isoleres fra damp. Denne fremgangsmådes bekvemmelighed er, at du kan behandle elementer af enhver, selv den mest komplekse konfiguration.

I et bad med flydende gummi er betongulv og mursten eller betonvægge som regel dækket. Til vægge er en strøm på 1,5 kg blanding per kvadratmeter overflade tilstrækkelig. På gulvet har du brug for et tykkere lag, så strømmen bliver ca. 3 kg pr. Kvadratmeter.

Til salg er det muligt at møde flydende gummi af sådanne producenter:

 • Roller Grade bitumen-polymer mastic;
 • Sikafloor-400 N Elastisk;
 • Mapegum WRS;
 • Isoflex PU-500.

Korrekt installation af rulle dampspærre ↑

Hvis der var behov for at lave en dampspærre i et færdigbad, ville det være nødvendigt at fjerne al den gamle belægning. Hvis bygningen af ​​en ny bygning udføres, er isoleringen monteret efter isoleringslaget, og så er væggene dækket af efterbehandling.

Generelle regler for skylning i rummet ↑

Det vigtigste, der skal opnås ved installation af dampisolerende materialer med egne hænder, er fuldstændig forsegling af belægningen. Dampen bør ikke falde under beklædningen gennem hullerne mellem loftet og væggene eller gennem krydsene på lærredet.

For at gøre dette skal alle sømme limes med speciel folie eller dobbeltsidet tape. Hvis et sådant klæbebånd ikke er tilgængeligt, kan du bruge en fælles bred scotch, men levetiden for dampspærren bliver i dette tilfælde reduceret.

Baner lægges over hinanden med en afstand på 5,10 cm. Til fastgørelse til væggene anvende tynde strimler, som stramt presses mod overfladen, hvorefter tynde søm naglet i intervaller på 15-20 cm. Som en variant isoleringen er hæfteklamme fast pistol, og hæfteklammer seam desuden lim tape.

Det er også nødvendigt at tænke over kløften mellem dampspærren og rummets overflade. Traditionelt er badets indre rum dekoreret glat med planlagte brædder. Ventilationshullet er nødvendigt for at kondenseret fugt skal fordampe og ikke blive absorberet i træet.

Det er meget nemt at lave sådan ventilation. På det isolerede og beskyttet mod dampoverfladen er blokke på 2-5 cm tykke fyldt, og efterbehandlingskort er allerede fastgjort på dem. Glem ikke, at det lufttætte rum skal ventileres efter hvert bad, så fugt tørrer og ikke fremkalder svampens udvikling.

Arbejdet på dampspærren antyder, at væggene er isolerede. Det vil sige, på væggene bør der allerede være et lag mineraluld. Foringen under varmeren skal være træ, fordi den bliver fastgjort til den og dampspærren.

For at isolere varmeren så effektivt som muligt lægges der også en dampspærrefilm mellem mineralulden og væggen. Til disse formål er det bedre at tage en membranfilm, så kondensatet dannet på kolde vægge kommer ikke ind i varmeren.

Forbrugsstoffer og redskaber til arbejde ↑

Forbered først alle nødvendige materialer og værktøjer. Til dampisolering af badet med isospan, isolone eller andre dampspærrefilm skal du:

 • den krævede mængde film;
 • tape til limning af leddene;
 • en hæftemaskine med hæfteklammer eller en hammer og små negle
 • klemmebånd, hvis negle er valgt til fastgørelse;
 • stænger til ventilationsgabet tykkelse på mindst 2 cm, hvis fastgørelseselementerne holdes i hæfteklammer;
 • træ skruer;
 • skruetrækker eller en robust skruetrækker.

Trin-for-trin vejledning til vægbeklædning ↑

Arbejdsstadier på dampbarrierens vægge med egne hænder ser ud som dette:

 1. Beregn den krævede mængde materiale baseret på vægernes samlede areal under hensyntagen til overlapningen på loftet og gulvet 10-15 cm. Bredden på standardrullen er 1,5 meter. For at minimere antallet af led, er lærredet ikke fast lodret, men horisontalt, det vil sige en horisontal søm langs omkredsen af ​​hele rummet vil blive opnået.
 2. Arbejdet udføres alene - man laver og holder en filmrulle, og den anden fastgør den til væggen.
 3. Foringen starter fra nederste hjørne. Lav en overlapning på den tilstødende væg 10 cm og så meget på gulvet.
 4. Vask forsigtigt rullen langs længden af ​​væggen, tag en hæftemaskine på flere steder, så filmen ikke falder af.
 5. Efter at have nået det næste hjørne, er dampspærren ikke afskåret, men lad rulleholderen stå oprejst, indtil svinget kommer til den anden vægs belægning.
 6. Når du installerer fyldt isospan eller en anden metalliseret film, lægges den i bunden og et skinnende lag udad.
 7. Hvis arbejdet udføres med en hæftemaskine, skal du sætte filmen på trækassen med hæfteklammer i trin på ca. 20 cm.
 8. I det tilfælde, hvor fastgørelsesorganerne holdes af trykpladerne, skal du anvende stangen langs kassen, søm dens ender og derefter fastgøre neglene i trin på 15-20 cm.
 9. Gå til den næste væg, og fortsæt med at slappe af rullen. Hvis rullen er færdig, overlappes den næste klud på den første, og leddet klæbes godt sammen med tape. På samme måde er hele nederste del af rummet beklædt.
 10. Gå til toppen. Arbejdet starter igen fra hjørnet. Filmen er arrangeret på en sådan måde, at overlapningen på et loft og på et bundlag af en dampspærre har vist sig.
 11. Omkring døre og vinduer, hvis det er, er lærredet desuden fastgjort med klemplader og limet med tape.
 12. Alle led og monteringssteder med klemmer er også nødvendigvis beskyttet med tape. Fraværet af slots er meget vigtigt, ellers vil der ikke være nogen effekt.
 13. Hvis fastgørelsen blev udført med spændeplader, er efterbehandlingstrimlen monteret direkte på dem.
 14. Hvis der anvendes hæfteklammer, ville det være nødvendigt at fylde yderligere lodrette strimler med en tykkelse på mindst 2 cm for at sikre ventilationsgabet.

Faser af dampspærren i loftet i badet ↑

Dampisoleringsfilm til badets loft vælges på samme måde som for vægge. Det er bedre at have en folie belægning, fordi løveens andel af varme er tabt gennem loftet.

Trin-for-trin instruktion til at lægge dig selv:

 1. Før dampspærren installeres, er badets loft isoleret med mineraluld, og her skal laget være dobbelt så tykt som på væggene.
 2. Hvis rummet er rektangulært, placeres sengetøj langs loftsens lange side, så leddene er så små som muligt.
 3. Roll slappe af og læg filmen, så den ligger overlappende på væggene.
 4. Fastgør lærredet langs kanterne og flere steder i midten med hæfteklammer, så det ikke falder af. Derefter fastgøres filmen grundigt med en hæftemaskine eller spændebånd langs loftkassen.
 5. Det næste lærred er lagt med et overlap på den første og fastgjort til loftet. Dette gøres med resten af ​​filmen, indtil hele rummet er klædt.
 6. Alle leddene mellem lærredene og grænsen til loftet og væggene er forsigtigt limet med tape.
 7. For at forbedre loftets energibesparende egenskaber lægges der et andet lag membran fra loftet for at forhindre kondensatet i at komme ind i taget i isoleringen.

Arbejdet på badets dampspærre er meget simpelt, men dets betydning er svært at undervurdere. Takket være en korrekt gennemført dampspærre øges rummets energieffektivitet og omkostningerne ved opvarmning reduceres.

Dampbadisolering - valg af materiale og installation

Det vigtigste for et russisk bad er, at det kan holde damp i en vis periode, så det er nødvendigt at opretholde et optimalt mikroklima. Nedenfor vil vi overveje, hvilken slags dampbarriere der skal vælges til bad, samt deres ordninger til vægge og tagdækning.

Hvad er en dampspærre

En simpel dampspærre er en hvid eller blå film, der er ensartet og med forstærkende fibre. Materialet har en tæt struktur, overfladen kan være enten glat eller struktureret. Isolering til bad og saunaer kan være membran med bølgeplade og med belagt belægning.

Særlig film til badet er lavet med en belægning af folie eller metalliseret lavsan.

Hvorfor bruge dampspærre materialer

For at skabe dampforhold med høj luftfugtighed og temperatur skal du gøre en stor indsats og viden. Der lægges særlig vægt på at beskytte varmeisoleringslaget mod for høj luftfugtighed. Varmeisolering i badet udføres som regel basaltuld. Under tørre forhold holder den varme godt og er ikke bange for høje temperaturer.

Men under indflydelse af fugt forværres dets varmeisoleringsegenskaber betydeligt - saunaen begynder at miste varme. Og hvis i dette tilfælde også varmen påvirkes af frost, så vil den kollapse meget hurtigt. Det er af denne grund, og det er nødvendigt at lægge et lag dampisolering af badet.

Årsager til varmeisoleringsfejl:

 • På grund af fugtigheden der er inde i rummet. Det russiske bad udmærker sig ved dens temmelig høje fugtighed, så dampen forsøger altid at komme ind i værelserne støder op til dampbadet. Derudover går det på gaden gennem varmeisolatoren. Dette kan ikke tolereres.
 • På grund af fugt som følge af forskellen i temperaturer i dampbadet, i gaden og på loftet. Kondensering vises, før dampen leveres, når luften i dampbadet opvarmes af sig selv.

Hvordan man korrekt pakker en dampspærre i et bad

For at dette materiale skal fungere korrekt, skal du:

 • så meget som muligt at forsegle sømme og leddene
 • Giv afstand mellem efterbehandling og folie.

Absolut forsegling af isolationssømmene vil højst sandsynligt ikke fungere, men i væsentlig grad reducere mængden af ​​damp, der kommer ind i varmeapparatet, er det helt muligt. Det vil være nødvendigt at folie dampspærren for badet overlappe, et sted på 5-10 cm.

Leddene skal limes enten med et dobbeltsidet tape eller med foliebånd. Du kan købe det hos enhver byggeforretning.

Isolering med folie til badet kan ikke beskadiges. Hvor filmen vil blive fikseret med brusks, vil der også vises huller. For at minimere dem skal du bruge en byggestifter. For at opnå maksimal kvalitet på steder, hvor du kan fastgøre, kan du igen gå over overfladen med scotch tape.

Der er en anden god metode til fastgørelse af panelerne - træklemmer. Negle er kørt i hver 15-20 cm. I dette tilfælde opnås fremragende beskyttelse mod dampindtrængning.

Oprettelse af clearance for ventilation

Afklaringen gives under afskalningsprocessen for finishet. Det bør overstige 2 cm. Efter at stængerne er valgt, bliver de spidset over dampspærren. Dernæst fastgøres træbeklædningen. Igen skal du huske at folien skal forblive helt hel.

Som følge heraf falder noget af dampen, der stiger op, på dampspærrefilmen med kondensat. De dannede dråber tørres straks med naturlige luftstrømme, som passerer gennem rummet mellem isoleringen og foringen. Med ordentligt udførte værker på forfald kan der ikke være nogen tvivl.

Det bedste damp- og vandtætningsbad vil være materialet på foliebaseret basis. Den bevarer perfekt damp og reducerer samtidig tab ved at afspejle varmebølger inde i rummet. Der er folk der er sikre på, at folien ikke påvirker noget, og det er et ekstra spild af penge, men som praksis viser, næsten alle, når man bygger bade, bruger kun materialer med foliebelægning.

Naturligvis vil ingen bruge en simpel tynd folie, da den er meget let beskadiget. Fortrinsvis har en byggfolie et papirsubstrat.

Det er muligt at skelne flere navne på sådant materiale, der er til stede på markedet:

 • Rufisol S. Har et fugtafvisende grundlag af kraftpapir. Kan bruges ved temperaturer fra -60 til 120 o C.
 • Alukraft. Denne slags materiale har et yderligere mellemlag mellem folien og kraftpapiret i form af en polyethylenfilm.
 • Isospan FB. Det er et kraftpapir med et lag af metalliseret lavsan. Det betragtes ikke som metal, hvilket rejser spørgsmål om dets hensigtsmæssighed at bruge i en terma. Ifølge fabrikanten er materialet imidlertid i stand til at modstå temperaturer op til 140 ° C.
 • Megaflex KF. Den analoge af den tidligere version.
 • Yutafol H170 AL. Den har en membran bestående af 4 lag, og en dampspærre til saunaer og bade er velegnet.

Der er også en dampbarriere til dampbadet i et bad med en glasdugbase. Den har øget styrke og er i stand til at modstå op til 450 ° C (kort op til 600 ° C), hvilket endog er en overskydende værdi. Sådanne indikatorer gør det muligt at bruge det til isolering af skorstene.

Naturligvis vil omkostningerne ved sådant materiale være meget højere. Det har forbedrede varmeisoleringsegenskaber, så det bliver muligt at spare på ekstra isolering (reducere lagret).

Ifølge fabrikanterne er glasfiberisolering miljøvenlig, hvilket gør den ideel til efterbehandling af bade. Selvom det skal betales, skal det være tre gange mere end for materialet på kraftpapir.

Næsten alt materiale på markedet er unbranded.

Blandt de berømte mærker kan nævnes:

 • Thermophol ALST - op til 400 о С;
 • foil isolerende;
 • Armofol - op til 150 о С, der er variationer på selvklæbende basis.

Alligevel er det muligt at anvende fugtig varmeisolering. Den måde, den ligger på, er den samme som for simpel isolering, så du kan spare på installationstid.

Der er sådanne mærker af foliemateriale:

Det er også værd at bemærke, at når man vælger materialer, er det vigtigt at tage hensyn til dets antændelighed. Det er bedre, hvis det er et ubrændbart eller let brændbart materiale, fordi badeværelserne tilhører brandfarlige strukturer, og i dette tilfælde er det ønskeligt at blive genforsikret.

Montering af dampspærre i loftet

Når du installerer dampspærreisoleringen til et bad i loftet, følg leddene tæt på det - materialet skal lægges med overlæg på væggen for at minimere varmetab. Du kan rette materialet med det samme dobbeltsidede tape eller trykke det med lameller. Således sikres maksimal pålidelighed.

Ofte ud over de vigtigste isolering på loftsrummet lægger de ofte et lag af fugtafvisende materiale. Der er det specielt nødvendigt, fordi efter fældning kan fugtighedsdråber trænge ind gennem taget. Under alle omstændigheder vil det ikke skade at blive genforsikret. Kun i dette tilfælde vil det kræve en dampgennemtrængelig vandtætning - det vil lade trængte gennem varmeapparatparet for at komme til loftet og fordampe der.

For at lave en dampbarriere i loftet i et bad er det muligt og med anvendelse af offentlige materialer. Denne metode indebærer arkivering af loftbjælker tykke, mere end 50-60 mm, brædder, nogle gange ubearbejdet. På loftet er der en dampspærre på brædderne.

Hvis budgettet er generelt stramt, kan det i sin kvalitet anvendes imprægneret med linfrøpapir, vokspapir, glassin eller andet materiale, der ligner egenskaber. Kanterne og leddene behandles omhyggeligt, hvorefter en blanding af pastaformet ler spredes på toppen. Nogle gange er der tilsat halm eller savsmuld for at gøre det færdige materiale mere viskøst og dannelsen i fremtiden af ​​et minimum antal revner.

Efter at lerlaget er helt tørret, dækkes de nydannede revner og venter igen, indtil materialet tørrer. Desuden passerer de allerede til lægningen af ​​det varmeisolerende lag, og loftet i det parret selv sys med en træforing.

Beklædning af vægge med dampspærre materiale

Dampisolering i dampbadet på væggene udføres på næsten samme måde som loftets indretning. Forskellen er kun tykkelsen af ​​dette meget isolerende lag (for vægge er det halvt så meget). I dette tilfælde er en folie eller membranfilm også velegnet, som er noget skubbet på loftet (læs også: "Sådan laver du et loft i en terma og passerer en skorsten gennem det").

Det vil også være nødvendigt at lime leddene i dampspærens ledd med dør og vinduesåbninger samt andre strukturer. Jo mere kvalitative dampspærren er, jo længere bad vil tjene uden en pause, og det vil ikke være nødvendigt at erstatte nogle af elementerne i opvarmning forud for tiden.

Montering af dampspærre laget i vasken

For at sikre, at saunaen har arbejdet uden problemer så længe som muligt, er det nødvendigt at give en dampspærre i vaskerummet. Det har også for høj luftfugtighed, og temperaturværdierne er meget lavere, hvilket er langt fra normale forhold.

Derfor er det vigtigt ikke bare at levere dampkammer af høj kvalitet i dampbad, men også til vask. Selvom det i dette tilfælde er muligt at dispensere med foliebaseret materiale. Fremragende fit diffusion membraner. De vil ikke give at få et par til et varmelegeme, og hvis membranen med den indre del er forsynet med et hygroskopisk lag, der vil holde fugt i isoleringen.

Dette antyder, at hvis dråber dannes på membranets ru overflade, bevares de, indtil de fordampes under påvirkning af luftstrømme. For at dette kredsløb skal fungere, skal der være et hul for ventilation mellem efterbehandlingstrimmen og dampspærren.

Sørg for, at dampspærrelaget er fastgjort til overfladerne med højre side - folien vender udad. Ellers vil materialet kollapse meget hurtigt, og det skal udskiftes helt, ellers vil det ikke være muligt at bruge badet.

Mulighed for at installere et dampspærrelag i andre rum

Det er umagen værd eller ikke at foretage installationen af ​​dampspærre i andre lokaler, det er op til dig. I samme skab, efter badprocedurer, vil fugtighedsniveauet nødvendigvis stige. Hvis dit værelse er lavet af træ, og du ikke planlægger at bruge nogen af ​​dets isolering fra den eksterne side, indefra, er det muligt og ikke at lægge en dampspærre - tørring vil blive udført på en naturlig måde, som træet ånder, og det vil gå gennem et par. Men i dette tilfælde gør det ikke ondt at etablere et normalt ventilationssystem, ellers kan der opstå problemer med tiden.

Men hvis dit værelse er bygget af mursten eller skum blokke, er det nødvendigt at lægge en dampspærre inden for hele bad er obligatorisk. Desuden designe ventilationssystemet, er det nødvendigt at tage hensyn til, at vil skulle tørres ikke kun lag af isolering og damp - og giroizolyatsiyu, men væggene, på grund af det faktum, at de er lavet af absorberende materiale.

Følgelig komplementeres dampbarrierelaget med et lag af fugtafvisende materiale. Der er to metoder til opvarmning bad af mursten, og de begge omfatter lægning af folie materiale, som vil udføre den funktion af dampspærren, og på samme tid, vil forsinke varme.

At lægge en dampspærre på badets tag

For at sikre en normal dampspærre i badet, skal du installere det ikke kun på vægge og loft, men også på taget. Til dette lægges en dampspæremembran ud på trærammen på loftet, og der anvendes en varmelegeme og vandtætning ovenpå. Og allerede på det er montage af et modgitter med den efterfølgende fastgørelse af et tagmateriale lavet.

I artiklen ovenfor undersøgte vi i detaljer hvordan man laver en dampspærre i et bad. Det er nødvendigt at forstå tydeligt forskellen mellem dampbarrieren og vandtætningen, for at forstå deres egenskaber, således at uforudsete nuancer efter færdiggørelsen af ​​alt arbejde ikke opstår. Hvis alt er gjort korrekt, vil det færdige bad vare meget lang tid.

Dampisolering til badet: dampisoleringssystemer til loftet, vægge og tagdækning

For et russisk bad er en af ​​hovedopgaverne at holde damp. Det er trods alt den høj luftfugtighed, som vi har brug for til at skabe den rigtige atmosfære. Dens anden opgave er at beskytte varmeisolatoren mod at blive våd: når det er vådt, er det meget værre at beskytte lokalerne mod varmetab.

Folieret dampspærre er det bedste valg til dampbadet

Hvis dette er en almindelig dampspærre, er den en film af mælkeagtig, hvid, blå. Der er de "i et bur" med forstærkende fibre, der er homogene. Til berøring - tæt, kan have overflader af forskellig tekstur - glat og groft. Der er dampspærre membraner. De er ikke-lineære - de har en bølgeplade eller med besatte fremspring.

Specielt til bade og saunaer producerer en dampspærre med en varmreflekterende belægning: Den kan være lavet af folie eller metalliseret lavsan.

Høj luftfugtighed og temperatur i dampbadet i det russiske bad kræver en særlig tilgang. Det er vigtigt at beskytte det termiske barrierelag mod fugt. Hvorfor forsvare det? Faktum er, at for termisk isolering af lokaler anvendes oftest basalt bomuldsuld. I tør tilstand har den gode varmeisolerende egenskaber, er lavet af naturlige materialer, det tolererer høje temperaturer godt. Men i en vigtig tilstand er dens termiske ledningsevne stærkt forøget, det beskytter værre mod varmetab. Og hvis det fryser i den våde tilstand, vil det alle falde fra hinanden. Derfor er det nødvendigt at beskytte det mod fugt under alle omstændigheder. Og fra væsken (vandtætning) og fra dampen:

 • Fra fugt kommer fra siden af ​​rummet. Luftfugtigheden i det russiske dampbad er meget høj, luften er mættet med fugt, fordi dampen har tendens til andre rum og til gaden (gennem varmeisolatoren). Og det må vi undgå.
 • Fra den fugt, der dannes på grund af temperaturforskellen i thermae og på loftet og på gaden (og på interfloor og på væggene). Det kondenserer selv før dampen begynder at suge under opvarmning af luft i dampbadet.

For at dette materiale skal kunne udføre sine opgaver er det nødvendigt:

 • Sørg for den bedst mulige tætning af led og led;
 • Sørg for, at der er et ventilationshul mellem folien og finishet.

Du kan enten købe metalliseret scotch og lim leddene udefra eller dobbeltsidet, og fastgør panelerne sammen

En fuldstændig tætning af sømme og alt materiale, der beskytter mod damp for at skabe, sandsynligvis ikke lykkes, men reducere mængden af ​​damp, der kommer ind i varmeren, kan være betydeligt. For at gøre dette er panelerne stablet en efter en med flere centimeter (5-10 cm).

Samlinger limet og dobbeltklæbende tape, der tillader to at binde klædet stramt, og forpurrede en særlig tape, der sælges på samme sted og foliemateriale.

Det er også vigtigt at opretholde folie dampspærrenes integritet, når den installeres. På de steder, hvor filmen er fastgjort til stængerne, dannes huller. Minimal skade under installationen sikres ved at bruge hæfteklammer fra byggestiften. For dem, der elsker perfektion i alt, er det muligt at fastsætte deres fastgørelsessteder med et klæbebånd på toppen.

Den anden gode måde er at fastgøre panelerne med tryktræsplade, i hvilke negle med et hul på 150-200 mm er hamret. Her forbedres beskyttelsen mod dampindtrængning øjeblikkeligt.

Hvordan man laver et ventilationshul til dampspærren

Dette mellemrum er tilvejebragt af børsterne i modbørsten, hvortil foringene efterfølgende fastgøres. Størrelsen af ​​spalten - mindst 2 cm. Efter at have hentet de rette stænger skal du sømme dem oven på dampspærren. Og fastgør dem allerede foringen. Når du fastsætter det, skal du ikke glemme behovet for at bevare folienes integritet.

Hvad der sker som følge heraf: En del af den opadgående stigende damp kondenserer på dampspærrefilmen. Hængende dråber tørres af en luftstrøm, der passerer mellem filmen og foringen. Hvis alt er gjort korrekt, er der ingen problemer med forfald.

Mellemrummet mellem dampspærren og overfladen leveres af stængerne

Til dampbadet er de bedste dampbarrierematerialer foliematerialer. De passerer ikke damp på samme tid og reducerer varmetab ved at afspejle varmebølger tilbage i rummet. Nogle mener, at dette er et trick af sælgere, men faktisk, uanset hvad folien ikke påvirker, bortset fra omkostningerne ved efterbehandling. Men i praksis foretrækker de at lægge folie eller foliemateriale.

En simpel tynd folie er svær at bruge: den er let revet. Det er meget mere praktisk at lave en folie på papirbasis. Her er nogle materialer:

 • Rufisol S. Folie, fastgjort på vandtæt kraftpapir. Driftstemperatur fra -60 ° C til + 120 ° C.

Så se på materialerne på kraftpapir

Der er også en folie baseret på glasfiber. Det er mere holdbart, udover mindre brændbart, men dyrere. Ifølge fabrikanten, modstå dette materiale op til + 450 ° C (spidsbelastning til + 600 °. Dette er mere end tilstrækkeligt til anvendelse selv nær skorstenen. Dette materiale er samtidigt beskyttet mod damp har varmeisolerende egenskaber. Dette er ikke at sige, at ingen Termisk isolering kan undviges, men et mindre lag at bruge - nemt.

Brug det i bade, ifølge producenter, kan du: ingen skadelige stoffer. Til prisen: ca. koster 3 gange højere end på kraftpapir.

Ved mærker: næsten alle materialer er navnløse. Der er kun få med navnet:

 • Thermophol ALST - temperaturregimet op til + 400 ° C;
 • Folgoisol - termisk varmebestandig dampspærre;
 • ARMOFOL - Tåler op til + 150 ° C, der er forskellige typer, selv med selvklæbende base.

Hvis du vil se på beskrivelsen og egenskaberne ved "navnløs", skal du søge "folie på glasfiber". Og der vælger du allerede

Disse materialer er baseret på glasfiber. Ud over dampspærren har de stadig ret betydelige egenskaber til varmeisolering

Der er også en kombination af en termisk isolator, dækket af folie. Den er lagt ned som en sædvanlig varmeisolator - en forskydning mellem kassens stråler, og leddene limes med foliebånd. Når du bruger dette materiale, gemmes installationstiden. Hvis dette er vigtigt for dig, kan du bruge dette materiale. På trods af at materialet viste sig relativt for nylig, er der flere forslag her:

 • Isover Sauna;
 • Ursa (folie);
 • SAUNA BATTS fra Rockwool.

Disse er termiske isolatorer dækket med folie

Der er en vigtig nuance: Når du vælger materialet, skal du være opmærksom på dens brændbarhed. Det anbefales at vælge enten ikke brændbare eller let brændbare materialer. Et bad er trods alt en brandfarlig bygning, og så er det bedre at stoppe.

Figuren viser den generelle opbygning af dampdampbarriere i damprummets loft. Vær opmærksom på, at dampspærrematerialet på stederne mellem leddet og loftet er lagt med et stop på væggen. Dette minimerer indtrængen af ​​damp. Til pålidelighed bør materialets kanter sikres, hvis det er muligt, for at sikre tæthed: Hvis det er muligt, kan du bruge det samme dobbeltsidede tape eller stramme materialet mod væggen med en stang.

Dampisoleringsplan i dampbadets loft i saunaen eller saunaen

Ofte fra loftet (eller anden etage) ligger et andet lag af vandtætningsmateriale. Det er faktisk nødvendigt: Beskyt varmeisolatoren fra dråber af kondensat, som kan dryppe fra taget, fra nedbør, der kan sive fra anden sal på gulvet. Glem det ikke. Dette er muligheden, når det er bedre at være sikker. Kun denne gang er der brug for en dampgennemtrængelig vandtætning. Dette er således, at dampen, som kom ind i varmeren, kunne forlade tagterrassen og fordampe der.

Der er også en dampbarriere mulighed for damprummet loftet ved hjælp af "bedstefar" metode og offentlige materialer. I dette tilfælde loftsbjælker indleveret tyk plade (ikke mindre end 50-60 mm), ofte kantning, fra loftet eller tagplader lagt på dampspærren. I udførelsesformen budgettet - det kan være pap imprægneret med lak, voks papir, pergamyn papir eller moderne materiale med tilsvarende egenskaber. Dets kanter og ledd kræver også forsigtig forsegling. Oven på dette lag lægges gennemvædet ler til en pasta, der tilsættes undertiden strå eller savsmuld - for højere viskositet samt revnerne ikke blev dannet eller var små.

Dampisolering af loftet på et dampbad ved hjælp af ler

Når lerlaget tørrer, vises revnerne igen, og igen tillader materialet at tørre ud. Derefter lægges et lag af isolering (hvilke materialer der skal bruges til varmeisolering bad læst her), og fra siden af ​​dampbadet fyldes foring eller plader.

Steamisternes dampisoleringsplan er ikke praktisk forskellig fra "tærte" på loftet. Al forskellen i tykkelsen af ​​laget af varmeisolering (til loftet er det dobbelt så stort). På væggene i dampbadet anbefales det også at lægge en foliefilm eller membran (glem ikke at sikre sin "solnedgang" på loftet og i gulvet).

Dampisolering skal limes på leddene med tape

Det bør også prokleivat steder, hvor dampspærre materiale sammenføjet med vindues- eller døråbninger, andre strukturelle elementer - jo mindre dampen vil trænge under filmen, jo bedre vil være beskyttelse og forlænget levetid af badet uden reparation og udskiftning af isoleringselementer.

Dampisolering af badet: rækkefølge af lægematerialer til loft og vægge

Dampisolering i vaskerummet

For at saunaen skal stå i mange år uden problemer og behovet for reparation, er det også nødvendigt at lave en dampspærre i vaskerummet. Der er ikke så høj fugtighed, temperaturer er heller ikke kritiske, men det samme er forholdene langt fra normale: nogle gange er der meget fugt, både i form af damp og i form af vand.

I vaskeafdelingen i badet er dampspærre også nødvendigt, men det er ikke nødvendigt at anvende foliematerialer. I dette tilfælde er det tilrådeligt at anvende diffusionsmembranen som på den ene side forhindre damp indtrængning i isoleringen og på den anden til at holde eksisterende isolering kage fugt (hvis membranen har den indvendige side af en hygroskopisk overtræk).

I dette tilfælde bevares der på membranen på den grove side en dråbe vand, indtil den tørres af luftstrømme. For at dette skal fungere, skal der være et ventilationsgab mellem dampspærren og efterbehandlingstrimmen.

Ordning af varme og dampisolering af badvæggen fra profileret bar

Hvordan man monterer det på trægulvet (og på panelet loftet) og på væggene er demonstreret i videoen. Vær opmærksom på hvilken side dampspærren på væggene er. Siden er let at blande op, og som følge heraf vil der ikke fungere noget, og efter et stykke tid vil reparation blive nødvendigt med udskiftning af pletteringen.

Er det nødvendigt i andre værelser

Gør eller ikke dampspærre i resten af ​​badehuset - dit valg. Men selv i skabsrummet når man bruger et bad, er fugtighedsniveauet altid meget højere end normalt. Hvis du har et værelse bygget af træ, og vil ikke blive varmet indefra eller udefra, så er det muligt at gøre uden dette lag - tørring vil forekomme på grund af det faktum, at træ "ånder", har evnen til at output par. Men selv i dette tilfælde er det allerede ønskeligt at have et gennemtænkt ventilationssystem i badet.

Hvis badet med mursten eller betonblokke, skal dampspærren på alle områder obyazatelna.Prichem ved fremstillingen af ​​ventilation og isolering kage / damp / imprægnering erindres der ikke kun tør isolering, men også selve vægge af det hygroskopiske materiale.

Dampisoleringsordninger

Derfor er der i tillæg til dampspærringslaget et lag af vandtætning af væggen påkrævet indefra. Ordningen præsenterer to metoder til opvarmning af murene i et murstenbad, som nødvendigvis omfatter et foliemateriale, som spiller en dampbarrieres rolle og samtidig reducerer varmetabet.

At lave dampbarriere af vægge og loft på et bad er ikke nok. For at sikre vægge og tagmaterialer er det også nødvendigt med en dampspærre på taget. At gøre dette, fra loftet til den kasse, egnet dampspærre membran, et lag af isolering på det, fra toppen - imprægnering, hvilket gøres ved kontrobreshetka, og allerede den er bundet tagmateriale.

Når du vælger materialer, skal du nøjagtigt forestille dig forskellen mellem dampspærren og vandtætningen. I denne video analyseres processerne, deres egenskaber og forskelle og kravene og egenskaberne ved de anvendte materialer intelligent og detaljeret.

 • Tak for publikationen, det er meget godt skrevet!


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  + 38 = 39