Dampisolering til gulv

Dampisolering til gulv

Vi vælger materialet til gulvets dampspærre i huset, hvilket materiale der skal vælges, hvordan man lægger det korrekt

At opbygge dit eget hjem er en besværlig og ansvarlig forretning. Det er nødvendigt at overveje alt og at levere, det er nødvendigt at observere teknologien i installationen af ​​planer og overflader, uanset om det er vægge, tage eller gulve. Og alt for at få et solidt og behageligt hjem for dine drømme, og ikke smuldre og rådne, fugtig og kold bygning.

Ikke mindst plads til at skabe varme og komfort i hele huset er sådan en uhyggelig, men vigtig - dampbarriere. Og i denne artikel snakker vi om, hvad dampbarriereisolering er, og hvorfor det er nødvendigt.

Dampisolering: hvad er det?

Det er takket være dampspærren, i bygningen og hvert værelse opretholdes det optimale temperatur- og fugtighedsregime, hvilket forhindrer dannelse af svamp og skimmel og gør det mest behageligt for menneskelig beboelse og holdbarhed, strukturstyrke.

Dampbarrieren er derfor et obligatorisk stadium i opførelsen af ​​lavhuse og strukturer: et landhus, et badhus, en garage.

Dampisolering - er en omfattende beskyttelse af bygningskonstruktioner og isolering af vægge, tag og gulv fra virkningerne af damp og kondensat, der forekommer i tilfælde af, at dampspærren ikke udføres eller udføres forkert.

I modsætning til vandtætningsmaterialer forhindrer dampspærren indtrængen af ​​kun damp, snarere end væsker (vand). Derfor er dampspærren installeret fra indersiden af ​​bygningsfladerne, og vandtætningen er installeret udefra. Selvom mange producenter af damp- og vandtætningsmaterialer i øjeblikket producerer universelle materialer, der anvendes til både damp- og vandtætningsstrukturer og strukturer.

Listen over dampbarrierematerialer er også stor: polymerlakker, rulle- og pladematerialer, dampspærrefilm og diffuse membraner, der anvendes til tag, vægge og gulve. Vi vil i højere grad overveje mulighederne for dampspærre materialer, der bruges til at sikre, at gulvets dampspærre i træhuset er organiseret.

De mest optimale materialer til organisering af dampisolering af gulvet i et træhus:

Polyethylenfilm: den billigste, overkommelige, men også det mindst holdbare materiale, der anvendes som dampspærre. Hvis polyethylenfilmen anvendes som en dampspærre til et trægulv, er det nødvendigt med en luftspalte, for at den fungerer korrekt. Lav polyethylenfilm uden at respektere parterne - de er begge de samme. Polyethylenfilm er repræsenteret af meget forskellige typer:

 • perforeret, oftest brugt som et vandtætningslag.

 • Ikke perforeret, Det bruges som en dampspærre i gulvet i træhuse, men kræver særlig opmærksomhed på installationen: enhver pause (og det bryder meget let) vil reducere alle bestræbelser for at organisere en dampspærre på gulvet - til nul.

 • Med et folie (aluminium) lag, Det bruges som dampbarriere materiale til gulve i værelser med høj luftfugtighed - bad.

 • forstærket, består af 2 lag polyethylenfilm, mellem hvilken der er et ekstra forstærkende lag (maske) - bruges både som en hydro- og dampspærre af gulvet.

Polypropylenfilm: Let at installere, overkommelig og holdbar dampbarriere materiale. Ligesom polyethylenfilm kræver tilstedeværelse af ventilationsklaration ved montering af dampspærrebund.

 • ikke forstærket, En billigere og mindre praktisk version af dampspærren, Ikke-forstærket polypropylenfilm er underkastet kondens på siden af ​​varmeisoleringen.

 • forstærket, fibre af viskose med cellulose virker som et forstærkende lag. Dette lag holder dampen og forhindrer dens kondensering efterfulgt af en gradvis tørring uden skade på det varmeisolerende materiale. Foldet forstærket polypropylen forstærket lag ned.

Diffus membraner: den dyreste og højeste kvalitet af dampspærre, men af ​​en eller anden grund, der mindst anvendes til dampisolering af trægulve. Årsagerne til dette er som følger: par ofte kondenserer på loftet (i loftet dampspærre, tag og loft gulv - diffus membran - den ubestridte leder), det vil sige, på gulvet dampspærren kan spares, fordi er disse "dyshaschie9quot; materiale tilstrækkeligt. Selv om byggepraksis viser - du kan ikke spare på materialer!

Installation af diffuse membraner udføres med tilstedeværelsen af ​​et ventilationsgab. Diffuse membraner er "breathing9raquo; Materiale: Fremme luftens indtrængning, som skyldes, at fugtighedsniveauet i det ventilerede mellemrum reguleres, hvilket forhindrer kondensering og ødelæggelse af isoleringen.

 • ensidige, det diffuse lag på den ene side lægges ned af det diffuse lag til varmeren.
 • dobbeltsidet.

De mest anvendte og positivt dokumenterede diffuse membraner, der ikke kun bruges til dampisolering af gulve - er dampspærren på gulvet isospan.

Dampisolering: Har jeg brug for en dampspærre?

En sådan mangfoldighed af dampisolerende materialer med en forholdsvis bred spredning i prisen kan give anledning til spørgsmålet: har vi generelt brug for denne dampspærring af gulvet?

Det er nødvendigt: gulvets dampspærre, især træet er obligatorisk!

I dette tilfælde er situationen ofte her: lofterne er isoleret og dampisolerede, og på gulvene - de blev reddet, kun de blev isoleret.

Men den dannes under gulvrengøring, madlavning, badning, og selv trække vejret behov par til at gå et eller andet sted, og at det ikke trænger gennem vægge og lofter, og gennem ingen paroizolirovannye gulve - til en radiator.

Hvis denne mineraluld, eller miljøvenlig - plukning af fugt fra dampen det vil miste dets isolerende egenskaber og bliver grobund for skimmel og meldug. Hvis varmeisolator du vælger skum og dets derivater, vil varmen i huset tilbage, men fugten vil ødelægge finishen endelige færdiggørelse af vægge, loft og gulv, og igen, racen mug og svamp.

Derfor skal gulvets dampspærre være, og dette bør være gulvets korrekte dampspærre: et integreret lag med det rigtige lag til varmeren med tilstedeværelse af et ventilationshul.

Ellers løber vi risikoen for at få sådanne problemer, i form af akkumuleret kondensat og smittet med svamp og skimmelsvamp, nedfaldende lag og gulve i deres hjem.

Dampisolering: hvordan man lægger dampspærre på gulvet

Anbringelse af dampspærren på gulvet - et af de krævede stadier af gulvets varmeisolering:

Enkel og hurtig indsats for at installere en dampspærre på gulvet vil gøre dit hjem behageligt og holdbart.

Hvilket materiale der skal vælges til gulvets dampspærre og hvordan man lægger det korrekt, sikkert og pålideligt

Dampisolering af gulvet er frem for alt nødvendigt i lokalerne over kældre og ligger på 1 etage boliger eller industrielle bygninger uden kælder gulve. Normalt bruges denne teknologi, hvis mineraluld bruges til at isolere gulvet. Med høj luftfugtighed dæmpes dette materiale og taber isoleringens egenskaber. Dampbarrieren bruges også i forbindelse med installation af gulve i saunaer og bade for at mindske damptab til et minimum.

Materialer til dampspærren af ​​gulvet ↑

Hvilke materialer kan tilskrives moderne? Selvfølgelig er film - den mest almindelige og meget udbredte i dag. Indtil begyndelsen af ​​90'erne. Oplysninger om dem i vores land var praktisk taget fraværende. Anvendes hovedsagelig tjære, pergamin, ruberoid eller konventionel polyethylenfilm (rørformet). Og ofte blev de slet ikke brugt. Udseendet på det russiske marked en lang række dampbarriereegenskaberne film forbundet med udviklingen af ​​byggeri af elite bygninger, for hvilke den krævede kvalitet materialy.Stoit bemærkes, at dampspærren (som beskytter den mod vanddamp), er disse film opdelt snarere vilkårligt. Da mange af dem med succes kan tilskrives vandtætning (beskyttelse mod vand) og omvendt.

Følgende er populære:

 • vind, - damp, - vandtætning «BRANE» (russisk produktion);
 • vind, - damp, - vandtætning "DOMIZOL" (russisk produktion);
 • vind, - damp, - vandtætning "ISOSPAN" (russisk produktion);
 • damp, - vandtætning "TAYVEK" (dansk produktion);
 • almindelig polyethylenfilm.

Af alle disse materialer er det mest populære Isospan-gulvens dampspærre. Til gulve oftest brugt Universal Isospan B, en tolags membranfilm af polyethylen. En af siderne er ruvet, designet til at holde kapillær dampe, og den anden - glat, der vender mod gulvet. Altid fastgjort på indersiden af ​​materialet - varmeisolator.

Beskytter mod varme, isolerede strukturer, forhindrer dannelse af kondens, beskytter strukturens elementer mod svampeskader og korrosion, tjener som beskyttelse mod indtrængning af isolationsfibre i lokalerne. Denne film kan bruges i alle bygninger og med nogen form for isolering. Normalt stablet på loftet lags. Derefter anbringes der et ventilationshul på 4-5 cm mellem dampspærrematerialets øverste lag og isoleringen samt mellem dampspærren og efterbehandlingsgulvet.

Nu er der 4 hovedtyper af materiale, der anvendes til dampspærrearbejde (bruges både indenfor og uden for bygningen):

Den mest almindelige polyethylenfilm ↑

Det har en række ulemper. Det vigtigste er, at dette materiale provokerer i lokalet virkningen af ​​drivhuset. Men hans tilhængere tillægger ofte denne effekt til plusserne. Argumentation om, at om vinteren på grund af filmen er opvarmning omkostninger reduceret, og om sommeren er det ikke noget problem, da alle bruger klimaanlæg.

Der er en film en mere minus. Når du lægger det, skal du efterlade et lille mellemrum, der er nødvendigt for fordampning af kondensatet. Men på grund af materialets glathed på begge sider kan kondensatet ikke holde fast, så det strømmer ned. Der absorberes det delvist i laget af varmeisolator. I dette scenario kan sidstnævnte i sidste ende miste alle sine varmeisoleringsegenskaber.

Moderne polyethylen damp barriere ↑

Dens glatte er kun den ene side, og den anden er dækket af små villi. Disse grovheder fælder kondensatet opsamlet på den lodrette overflade af dampspærre laget. Derfor undgår man at absorbere det i den termiske isolering. Den største ulempe ved et sådant dampspærermateriale er, at det ikke tillader overfladen at trække vejret.

Membran dampspærring - leder ↑

Dette er den tredje type materiale, der som regel bruges til arbejde i boliger eller til husholdningsbrug. I øjeblikket er dette det bedste af deres typer af dampspærre materialer. Det fremmer bevarelsen af ​​et naturligt mikroklima i rummet. Varmluftsdamperne når de ikke kan nå det termiske isoleringslag. Desværre er prisen ret høj, så denne højteknologiske membran er ikke tilgængelig for alle.

Nogle gange anvendes film, der er dækket med folie, der afspejler infrarød stråling. De er i stand til at holde varme i rummet, hvilket er særligt værdifuldt.

Arrangement af et gulv med en dampspærre ↑

Dampisolering af et sådant gulv begynder med demontering af tidligere belægninger, forberedelse af basen eller dens reparation, om nødvendigt. Når alle disse arbejder er færdige - kan du gå videre til installationen af ​​vandtætning.

1. Fjernelse af gamle belægninger, demonteringsarbejder. Det er nødvendigt at fjerne alle lag før skræl / skindbræt. Risten skal rengøres omhyggeligt ved hjælp af en kost eller en støvsuger. Derefter bør du inspicere det for defekter (huller, små og gennem revner, store uregelmæssigheder). Hvis der er så store tal, vil nogle reparationer blive påkrævet. Det vil være nødvendigt at rette rejstret for at forhindre direkte fugtindtrængning, som kan trænge gennem revner fra jorden.

2. Installation af vandtætning. Dette er nødvendigt som en ekstra beskyttelse mod fugt. Hvis vandtætningsmaterialet ruller, så lægges det fast, leddene limes med et almindeligt klæbebånd eller et specielt klæbebånd.

3. Installation af loggen i designpositionen. Det er nødvendigt at kontrollere niveauet for hvert lag, så horisontaliteten er ideel. I så fald skal alle træelementer behandles med et antiseptisk middel. Det vil beskytte træ mod udseendet af svampe og skimmelsvamp og beskadige overfladen af ​​insekter.

4. Installation af isolering. Det passer ind i mellemrummet mellem lagene. Hvis isoleringsmaterialet er flisebelagt, er det nødvendigt at fjerne de eksisterende huller mellem den og lags for ikke at skabe koldbroer.

5. Placering af dampspærren på gulvet. Hvis der anvendes en tolags polypropylenfilm til lægning (det andet lag er en anticondensatoverflade), så er den monteret på varmeren med en glat side og inde i rummet - med en grov overflade. Hvis filmen er metalliseret, sættes den derefter til varmeren med en metalliseret side. Dampisolator - polypropylen, som har en ensidig lamineret belægning af propylenfilm, placeres i varmeapparatet med en glat overflade, vævet side udad. Hvis der anvendes en trelagsfilm med forstærket maske, som er lamineret med polyethylenfilm på 2 sider, skal den fastholde varmeisolatoren tæt og have obligatoriske ventilationsgab på 2-5 cm.

6. lægge gulvbrædder Når du installerer, skal du tage højde for at et mellemrum på 1-2 cm er ønskeligt fra overfladen af ​​dampspærren til gulvet.

Hvis det er sandt at producere alt det teknologiske arbejde, så vil det være muligt at undgå et betydeligt tab af varme, isolationsydelsen i dette scenario vil være i en højde. Dette sikrer en konstant behagelig temperatur i rummet selv i svær kulde.

Generelt er gulvets dampspærring i et træhus ikke meget forskelligt fra lignende teknologier i andre lokaler. Teknikken kan anvendes til at logge på jorden på træ eller armeret beton gulve. Sekvensen for anvendelse af materialer næsten overalt vil være den samme, hvilket tillader kun mindre variationer.

For eksempel ifølge lags:

 1. Det første lag er plankeringen fra brættet
 2. isolering
 3. halter
 4. Dampisolering
 5. Boardwalk cover

Dampisolering på armerede betonplader eller vajer ↑

Dette problem bør overvejes separat. Hvis det er nødvendigt at montere en dampspærre på armerede betonplader eller buer, vil der være behov for andre materialer, for eksempel ruller - baseret på bituminøse og lignende mastik. Også egnet polyethylen, baseret på bitumen-polymer mastik. Sommetider anvendes den sædvanlige bitumenpolymermastik, og den er dækket med en overflade flere gange, hvorved der opnås et kontinuerligt, ensartet lag.

Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

 1. Stripping af loftet fra den tidligere belægning, hvis den er tilgængelig (for eksempel hvidvaskning, maling osv.)
 2. Overvågning af overfladen, tilfældig fjernelse af alle fejl i form af huller og revner.
 3. Rengøring af overfladen fra støv
 4. Anvendelse af mastik
 5. Lægning af rullematerialer. De skal spredes og fastgøres i en overlapning.

Trægulv og flydende gummi ↑

Der er en anden form for dampbarriere på gulvet, hvilket gør det muligt at dække 100% af overfladen for at lime dampspærren til bunden med god vedhæftning. For at gøre dette kan du bruge flydende gummi - et moderne polymer-bitumen materiale. Dette er en meget elastisk sømløs, miljøvenlig belægning, der effektivt anvendes som træ, gulvbelægning og lydisolering.

Flydende gummi kan være:

 1. Anvendes på en automatiseret måde. Anvendes til dampspærre store arealer af overflader - hundreder, tusinder af m2. Normalt i fabrikker.
 2. Håndpåført på gulvet i et par dusin m2.

Dette gøres sådan:

 • en spand mastik åbnes;
 • indholdet er blandet
 • rulle eller børste (med en spatel) materialet påføres substratet.

Når det tørres, danner dette bitumenpolymermateriale en gummilag. Det holder fast på gulvet og gentager helt sin lindring. Lad ikke fugt: både nedenunder i form af damp og ovenfra i form af vand. Forbruget af flydende gummi til træbjælkens dampspærre svarer til 1 kg (eller 1,5 kg) pr. M2. Filmtykkelsen vil være ca. 0,70 mm. En skovl (10kg) er nok til at producere 10m2 sømløs dampbarriere belægning både til beton og til træ med fremragende vedhæftning. Til vandtætningsformål bør den øges til 3-4 kg / m2.

Bemærk også, at farven på denne gummi dampspærre er sort, hvilket ikke betyder noget, om det er lukket og usynligt. Derfor bør den altid lukkes med et rent gulv.

Lad os opsummere alt ovenfor og bemærke, at gulvbelægningen af ​​gulve ikke er en ekstremt kompliceret og kostbar procedure. Nogle gange er det ikke nødvendigt. Men i den klassiske teknologi med gulvisolering anvendes den normalt, især når det kommer til lokaler, der udsættes for høj luftfugtighed. Særlige materialer hjælper med at holde varmen i hjemmet og forlænger levetiden af ​​gulvbelægninger væsentligt.

Gulv dampisolering

Gulvet i ethvert hus er en kompleks flerlags konstruktion, hvoraf en vigtig del er dampspærren. Paro-isolering af gulvet gør det muligt at beskytte det varmeisolerende materiale såvel som hele gulvkonstruktionen som helhed, dvs. Gulvbrædderne fra vanddampen. Og da der i færd med menneskeliv i ethvert boligområde konstant er noget kogt, vasket og vasket, så risikerer gulvet uden ordentlig dampspærring at blive en kilde til konstant fugt. Dette fører igen til udseendet af svampe, skimmel og forfald af træstrukturer.

For at forhindre dette sker der en ordentlig dampisolering af gulvet i huset, hvilket forhindrer fugt, fugt og kulde i at komme ind i rummet og forhindre dannelse af kondens. Træbundens dampisolering fortjener særlig opmærksomhed, som vi også vil tale om i denne artikel.

Hvornår og hvorfor lave en dampbarriere?

I et hvilket som helst varmt lukket rum dannes der damp, hvilket resulterer i en høj luftfugtighed i rummet. Ændring i vejrforhold og temperaturforhold påvirker i høj grad luftfugtigheden i rummet. Hertil kommer, at efter varmesæsonen er der en blanding af varm luft med forkølelse, hvilket resulterer i dannelse af vanddamp.

Damp, hvis tryk er over atmosfærisk, forsøger at komme ud. Så er gulvet i huset konstant udsat for fugt i form af vanddamp.

Det er absolut nødvendigt at udføre dampisolering af gulvet:

Udvælgelse af materiale til gulvets dampspærre

For at tilvejebringe en sådan beskyttelse er et af følgende materialer lagt: polyethylenfilm, polypropylenfilm, flydende gummi.

Det er vigtigt at bemærke, at brugen af ​​nogen form for film (ikke membraner) forudsætter tilstedeværelse af en udluftningsafstand!

Almindelig polyethylenfilm - det mest kendte og billigste materiale til dampspærre.

Professionelle bygherrer opdeler polyethylenfilm i tre grupper:

Faktisk kan gulvets dampspærre gøres med enhver form for polyethylenfilm.

Men samtidig anvendes ikke-perforerede polyethylenfilm som en dampspærre. Perforerede polyethylenfilm - som vandtætning. En polyethylenfilm med et aluminiumlag er at foretrække til at arrangere gulve i værelser med høj luftfugtighed.

Populære mærker af polyethylenfilm:

 1. 1. Polinet - ikke-perforeret polyethylenfilm med enkelt lag;
 2. 2. Geotex - enkeltlags ikke-perforeret polyethylenfilm;
 3. 3. TechnoNIKOL - en trelags polyethylenfilm forstærket med et net fremstillet af polypropylengarn;
 4. 3. THERMOFOL 90 - en trelags polyethylenfilm forstærket med et maske af polypropylengarn med et aluminiumlag.

Ulempen ved polyethylenfilm er deres svage styrke. Denne begrænsning foreskriver omhyggelig håndtering af materialer af denne type under installationen.

I modsætning til polyethylenfilm er polypropylenfilm kendetegnet ved højere styrkeegenskaber. Men på samme tid er de mere tilbøjelige til at kondensere. Løs dette problem ved at give præference for polypropylenfilm med forstærkende viskose-celluloselag.

Her er valget meget bredere. Du kan give præference til enhver klasse "B" eller "C" mærker nedenfor:

Dampisoleringsdiffusionsmembraner findes i tre typer:

 1. 1. Pseudodiffusion - send mindre end 300 gram vanddamp pr. Kvadratmeter.
 2. 2. Diffusion - strøm fra 300 til 1000 gram vanddamp pr. Kvadratmeter.
 3. 3. Superdiffusion - spring over 1000 gram vanddamp pr. Kvadratmeter.

Her er det værd at bemærke straks, at ikke alle typer diffusionsfilm er egnede til dampspærre på gulvet.

Diffusion dampspærre membraner er de dyreste, men samtidig de bedste kvalitet damp barrierematerialer. Ved installation af sådanne membraner behøver man ikke at gøre ventilationen, og derfor bruge penge på aggregatets styreenhed.

Monteringsvejledning til gulvets dampspærre

Lægning og gulvbelægning af sådant materiale, som en dampspærre, på gulvet afhænger af gulvtype. Overvej de forskellige muligheder. Hvilken teknologi passer til dit gulv, vælg dig selv.

Når der er skabt en dampspærre i huset, indgår en særlig teknologi til arrangementet.

Den første fase - overfladebehandling

Først og fremmest er det nødvendigt at forberede overfladen ved at fjerne den gamle belægning. Hvis huset er nyt, så skal overfladen være så meget som muligt udjævnet, rengør og fjern støv, snavs. Hvis pladerne har visse fejl, huller, så er det i dette tilfælde nødvendigt at niveauere gulvbelægningen.

Andet trin er installationen af ​​vandtætning

Dernæst skal du have en vandtætning, der tjener som en ekstra beskyttelse mod fugt. Faktisk er dette en slags groft lag, men meget vigtigt. Kernen i dens lægning afhænger af typen. Hvis denne film i ruller eller andet banemateriale, det er strengt Laid overlappet af 15 til 20 cm, og er yderligere overlappede leddene lægger særlig konstruktion tape til imprægnering.

Den tredje fase er forberedelse og installation af logfiler

Næste trin er installationen af ​​lagret. For at sikre, at dampspærren under gulvet er af højeste kvalitet, er det nødvendigt at afstemme hver enkelt lag præcist og opnå en optimal udjævning. For at sikre, at din dampspærring varer lang tid, skal hver separat lag nødvendigvis behandles med et antiseptisk middel, der forhindrer udseende af formkolonier og dannelsen af ​​svampekolonier.

Det fjerde stadium er installationen af ​​termisk isolering

Dernæst skal du bruge en varmelegeme, som som vandtætning skal være kvalitet og pålidelig. Kun i dette tilfælde vil dampspærren i huset kunne udføre de funktioner, der er tildelt den.

Isoleringsplader lægges strengt mellem lags vosporsor. Dette vil slippe af med broerne af kulde, der bør ikke være revner.

Det femte trin er installationen af ​​en dampspærre

Og nu er dampspærren under gulvet monteret. Der er forskellige muligheder:

Hvis der anvendes en speciel tosidet polypropylenfilm, lægges den på varmeren med en strengt glat side og ru i rummet.

Enkeltsidede polypropylenfilm lægges også med en glat side til varmeren og vævet - mod rummet

I tilfælde af at der anvendes en såkaldt metalliseret film (med et aluminiumlag), lægges siden med metallet ind i rummet. Aluminiumlaget afspejler infrarød termisk stråling.

Som tidligere nævnt kan en dampspærre også anvendes i form af en polyethylenfilm eller film med tre lag:

 • - der er to ydre lag af lysstabiliseret film fremstillet af højdensitetspolyethylen;
 • - der er tilvejebragt et lag af forstærkningsnet af polypropylen mellem dem.

I dette tilfælde er det ligegyldigt, hvilken side du sætter dampspærren på. Det er vigtigt ikke at glemme at forlade ventilationshullet!

Jeg vil gerne bemærke, at disse principper for at vælge siden af ​​dampspærren virker i de fleste tilfælde, men ikke i det hele taget. For eksempel er dampspærren Isospan B lagt med en ru side til varmeren og glat til rummet. Derfor anbefaler vi dig altid at læse instruktionerne før installation.

Dette er dampspærren af ​​gulvet faktisk færdiggjort. Du kan fortsætte med installationen af ​​lydisolering og efterbehandling.

Hvis fugtisolering og dampspærren blev placeret korrekt i overensstemmelse med den teknologi, kan du være sikker på, at du vil være i stand til ikke blot at holde rummet varmt. Dampspærre under gulvet vil ikke tillade fugt at trænge ind i rummet og fugtig, hvilket giver maksimal komfort i hjemmet mikroklima, selv i den kolde vinter eller regnfulde efterårsdage.

Dampisolering af armeret betonbund

Men dampbarrieren på armeret betongulve er skabt lidt anderledes. Derudover kan du bruge en flydende dampspærre:

Disse materialer påføres med en pensel eller ved "sprøjtning" -metode, og ved anvendelse af asfaltmastik - manuelt. Lagets tykkelse afhænger af det anvendte materiale og ligger i området fra 1 til 10 mm.

Det er også muligt at bruge en rulle dampspærre:

Overløbsdamperen skal lades og alle sømme skal forsegles ved varm svejsning med et opløsningsmiddel eller et vandtæt klæbemiddel. Svejsning er mere effektiv end lim. Isolationen skal være forbundet med de tilstødende vægge.

En ny cement-sandplade med en tykkelse på mindst 40 mm lægges på dampspærren. Endelig er gulvet færdigt straks efter at dækket har tørret.

Som følge heraf er det muligt at oprette et kontinuerligt lag uden bløde mangler.

Hvis du har brug for en dampspærre under trægulvet, som garanterer 100% beskyttelse af hele gulvbelægningen, anbefaler vi at være opmærksom på det flydende gummi. Dette er et relativt nyt, men ret effektivt og pålideligt materiale baseret på bitumen og polymerer.

Den bruges i mange tilfælde - og når der kræves vandtætning, og når der er brug for en dampspærre under gulvet, og til tider, selvom lydisolering er nødvendig. Gummi, som en film, er ret effektiv og pålidelig, og den kan være af flere typer:

 • - Anvendes på gulvet ved hjælp af specialudstyr - Denne metode er ideel til store overflader, når det er nødvendigt at forarbejde fra flere hundrede til flere tusinde kvadratmeter;
 • - Anvendes for hånd - Når du skal behandle gulvet i et privat hus.

Den manuelle metode er ret simpel og kræver ikke særlige færdigheder eller viden. Især i betragtning af at filmen påføres selv lidt mere kompliceret end flydende gummi.

Materialetransmissionsteknologien er som følger:

 • 1 - Forbered gulvbelægningen, slippe af med støv, snavs osv.
 • 2 - intet groft lag anvendes desuden;
 • 3 - en spand af gummi åbnes;
 • 4 - indholdet af beholderen blandes grundigt
 • 5 - med en børste eller en konventionel byggespatel fordeles gummiet over træets overflade;
 • 6 - efter tørring på træbelægning vises en stærk gummilag - det er ikke kun damp, men også vandtætning;
 • 7 - Brædder ovenfra er beskyttet mod negativ påvirkning af fugt.

Det er værd at bemærke, at forbruget af sådant gummi er forholdsvis stort - for hver kvadratmeter vil det tage fra kilo til et og et halvt kilo materiale. Det vil sige, en spand på 10 liter er nok til kun 10 kvadratmeter gulv. For at effekten skal være maksimal, bør gummiforbruget imidlertid øges mindst tre gange, så der forbruges ca. 4 kg materiale pr. Kvadratmeter af belægningen.

På toppen af ​​laget af gummi skal dampspærren påføres et rent gulv.

Hvis du bor i et privat hus, så uden en kvalitativ, pålidelig dampbarriere på gulvet, kan du ikke gøre det. Hvilken type dampspærre at vælge er op til dig, baseret på hvilket gulv du har. Vi er sikre på, at vores råd og anbefalinger hjælper dig med at skabe en varm og fugtisoleret, fugtig og støbeform gulv.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 + 1 =