Dampisolering til loft i et trægulv

Dampisolering til loft i et trægulv: materialer, installation, anmeldelser

Ved opbygning af et hus opstår spørgsmålet om dampbarriere overlappende ikke oprindeligt. Over dette problem begynder husets ejer at tænke på, når det kommer til at opvarme rummet. Det viser sig, at ikke alle hjemmestere ved, hvordan man udstøder dampspærrelaget. Det er også vigtigt at bestemme hvilket materiale der skal bruges til dette. Når alt kommer til alt, bruges en simpel film i dag mindre og mindre.

Behovet for en dampspærre i loftloftet

Dampisolering til loftet i et trægulv er nødvendigt. Dette vil forhindre indtrængen af ​​dampe i laget af varmeisolering. Materialer vil blive beskyttet mod de destruktive virkninger af fugt. Dette forhindrer kontakt med fugtig luft med en varmelegeme. Hvis du ignorerer disse regler, vil den blive dækket af skimmelsvamp, samt svampe. Samtidig tjener hele bygningen meget mindre. Byggingen skal trods alt være pålideligt beskyttet mod den negative virkning.

Tilstedeværelsen af ​​et dampspærre lag tillader ikke blot at beskytte materialer fra vand, men også for at reducere varmetab. Hvis der anvendes overtræk med et folielag, afspejler de det meste af varmen, der sendes tilbage til rummet. Men den fugtige luft kan frit gå ud. Som den vigtigste opgave ved denne belægning er at beskytte den termiske isolering mod at akkumulere fugt i den.

Før du har en dampspærre til loftet i trægulvet, skal du købe materialet under hensyntagen til budgettet for arbejdet samt formålet. Ud fra dette er det muligt at allokere følgende materialer:

 • polyethylen;
 • film med membran effekt;
 • asfalt;
 • fernis;
 • mastiks;
 • foliematerialer.

Hvis vi taler om film med en membranvirkning, vil de ikke passere fugt inde i værelserne. Blandt andet forhindrer de det i at komme ud. Lakker og mastik har samme effekt. Men et af de billigste materialer er pergament. Ofte anbefaler eksperter ikke at bruge en konventionel polyethylenfilm til montering af dampbarrierelaget. Den bruges kun i de mest ekstreme tilfælde. En sådan belægning vil ikke passere luft, der gør bygningen til en forseglet kasse. I dette tilfælde ventileres ikke rummene, kondensatet akkumuleres på overfladen af ​​filmen. Som følge heraf opstår fugt indendørs, hvilket bidrager til svamp og skimmelsvamp.

Lad os sige, at du har besluttet, at du har brug for en dampspærre til loftet i et trægulv. I dette tilfælde kan pergamentet kun bruges, hvis pengene ikke er nok til bedre materiale. Det er ikke holdbart. Vælg det oftest, fordi det har en lav pris. Ifølge eksperter er den bedste løsning en dampbarriere baseret på flydende mastik eller membranfilm. Med deres hjælp er det muligt på en forsvarlig måde at beskytte gulvene og sikre udgangen af ​​våde dampe udefra.

Anbefalinger til installation af dampspærre lag

Dampisolering til loftet i et trægulv skal ikke kun vælges korrekt, men installeres på teknologi. Materialet er som regel placeret inde i lokalerne. Hvis temperaturen falder i løbet af den kolde årstid er stor nok, og frostene når under 30 ° C, så er dampspærren installeret på begge sider. Dette vil fjerne forekomsten af ​​kondens i isoleringen og holde mere varme inde i lokalerne. Men det er ikke alt. Det skal huskes, at dampspærren skal lægges på loftet indtil det øjeblik du arrangerer laget af varmeisolering. Tøjene strækkes uden sag og rynker. Naboendestykker overlappes med en overlapning. Alle led er limet med bygningsbånd, som gør det muligt at sikre luften.

Dampisolering - en film, der er fastgjort med specielle søm med et bredt motorhjelm. Udskift sådanne fastgørelsesdele med hæfteklammer af en byggestift. Under dem er det nødvendigt at lægge pakninger fra pap eller andet lignende materiale for at udelukke filmbrud. Trinet mellem fastgørelsespunkterne må ikke være mere end 30 cm. Når filmen er planlagt at syes til sværgningsblokken, udføres fikseringen ved hjælp af metalprofiler eller dele af kappen.

Ofte tænker hjemmemastere på, hvordan man korrekt installerer dampspærren. Hvilken side at stable dette materiale, er det vigtigt at afgøre, selv før arbejdet starter. Således skal den glatte side af filmen vender udad mod den grove overlapning. Hvis du forvirrer, kan du få den modsatte effekt. Det består i, at vanddampen vil slå sig ned i den termiske isolering. Dette vil uundgåeligt føre til ødelæggelse af materialet. Mellem dampspærren og tagmaterialet skal der være et lille mellemrum. Dette er sandt, når dampspærren er planlagt at blive stablet på begge sider. En sådan tilgang vil tillade cirkulerende fugtig luft og frit strømme ud.

Rådgivning til installationsspecialisten

Når du lægger dampspærrelaget, er det nødvendigt at udelukke forekomsten af ​​huller og huller mellem vævene. Dette vil sikre beskyttelsen af ​​varmeisoleringen og bygningselementerne i bygningen. Hvis der anvendes en arkdampbarriere, udføres låget fra siden af ​​taget. Materialet placeres under isolationslaget efter den fulde emballage. Udenfor skal der være et andet lag af dampspærre. Dette vil sikre bedre beskyttelse for isoleringen. Flydende dampspærre til loftet påføres udefra til en forberedt struktur. Efter at det første lag er tørret, skal der påføres to flere med et hul til fuldstændig tørring. Det er bedre at udføre sådant arbejde i varmt vejr. Det er vigtigt at vente, indtil der er nedbør.

Når du bygger noget hus, har du brug for en dampspærre. Hvilken side at pakke dette materiale, bør du spørge om det i den indledende fase af arbejdet. For eksempel anvendes folieark ganske aktivt i dag til dampspærre laget. De har en fordel, som er evnen til at reducere varmetab. For at gøre dette skal foliesiden vendes indad, så varmen går tilbage til huset.

Anmeldelser af standard dampspærren til loftet

Hvis du stadig tænker på, hvilken dampbarriere der skal vælges til loftet på huset, bør du lytte til ejendomsindehaveres mening. De hævder at standarden fungerer korrekt, hvis den placeres på indersiden af ​​den indesluttende struktur. Vanddampning passerer ikke inden i loftet og til varmeren. Som de mest almindelige materialer af denne type er: "Technonikol9raquo ;," Isospan9raquo ;, og "Ekolayf9raquo;.

Anmeldelser om dampspærren med et reflekslag

Dampisolering - materialer, der kan kombineres i en gruppe. Vi vælger varianterne med et reflekslag som en underart. Ifølge brugerne har de en reflekterende effekt. Gå ikke glip af dampen, den strålende varme går ind i rummet. De tjener som en ekstra varmeisolering. Deres brug, ifølge de hjemme-baserede mestre, er mest effektiv, når der er en øget dannelse af damp. Den mest udbredte er Penofol9raquo; og "Alucraft9raquo;

Anmeldelser af dampspærren med kontrolleret permeabilitet

Hvis du undrer dig over, hvad du skal bruge til loftets dampspærre, kan du overveje materialer med begrænset permeabilitet. Som køberne understreger, er denne tilgang rationel i tilfælde, hvor boliger ikke anvendes konstant. Dette omfatter landhuse. Dampgenereringscyklusen er ikke stabil. Og efter afgang af ejerne i arrangementet af dampbarrierelaget med begrænset permeabilitet vil dampen komme ud. Ifølge køberne er sådanne membraner i stand til at opretholde det nødvendige niveau af dampspærre. Deres permeabilitet er Sd = 2-4 m.

Anmeldelser af dampspærren med variabel permeabilitet

Denne type kan bruges, når reparationer udføres på loftet i loftet. Med denne tilgang kan dampspærren kun lægges ovenpå, ventilationsgabet er ikke afgjort. Permeabilitetskoefficienten i dette tilfælde varierer inden for 5 m, hvilket er sandt for en tør membran; Hvis det er et fugtigt materiale, så er parameteren 0,2 m. Ofte vælger forbrugerne Delta-Sd-Flexx, som refererer til denne type dampspærre.

Membraner betragtes som en ny type dampspærre materialer. Ifølge køberne tjener de som damp og hydro-bureau. Hvis vi sammenligner dem med film, passerer sidstnævnte ikke vand og damp, som er helt uafhængig af retningen. Hvis vi taler om membraner, er de karakteriseret ved ensidig permeabilitet. Dette indikerer, at det slet ikke er et spørgsmål om ligegyldighed for hvilken side der skal pakkes. Ejere af fast ejendom understreger, at dampen vil passere gennem materialet, mens vandet ikke vil mødes for at mødes. Det er bemærkelsesværdigt, at membraner kan være single-, double- og multilayer. Den mest økonomiske er den anden mulighed. Samtidig forbliver effektiviteten i alle tilfælde på samme niveau.

Omkostninger til dampbarriere materialer

Dampisolering er en film, der kan produceres af forskellige virksomheder. Hvis det drejer sig om et Isospan9raquo-vandisoleringsmateriale, vil sorten betegnet med bogstavet B koste forbrugeren 1000 rubler. Hvis du vil vælge vind og vandtæt membran "Izospan A", så skal du betale 1500 rubler. Til salg kan du også finde produkter for at beskytte materialet mod damp og vand. Hvis den har navnet "Izospan D", så skal du betale 1400 rubler. Dampisolering til loftet i træloftet, hvis pris er 1300 rubler., Kan også være repræsenteret af forstærket film. Hvis du foretrækker denne sort, så kan du overveje Polinet Lux, som har følgende dimensioner: 2x25 m.

Ovenfor blev typerne af dampspærre for loftet overvejet. Afhængigt af budgettet og målene kan du vælge en af ​​dem. Det er ikke altid tilrådeligt at gemme, for eksempel kan en konventionel film muligvis ikke udføre de opgaver, der er tildelt den.

Vejledning til en pålidelig dampspærre af trægulve

For at sikre pålidelig beskyttelse af loftet mod fugt skal der laves en vand- og dampspærre. Det første materiale beskytter mod fugt i flydende form, og den anden tillader ikke parret at ødelægge strukturerne. Dampisolering til loftet med trægulv er især vigtigt, når det er planlagt at være isoleret, det vil sige i tykkelsen af ​​konstruktionen er der en overgang mellem positiv og negativ temperatur (kondensationsfaldspunkt).

Dette spørgsmål er meget vigtigt, fordi hvis du lægger materialet på det forkerte sted, vil det ikke fungere, eller det vil være, men det er forkert. Det er vigtigt at huske en regel: dampspærren passer altid på siden af ​​varm luft, og vandtætningen fra siden af ​​forkølelsen. Normalt arbejder disse materialer sammen og giver pålidelig beskyttelse af gulvet i huset fra enhver form for fugtgivende.

Dampbarrieren er lagt oven på gulvisoleringen

Det viser sig således, at dampspærren i trægulvet i første sal skal udføres efter installationen af ​​det termiske isoleringsmateriale, og beskyttelsen mod fugt i luften til interflooroverlappningen eller loftet lægges nedenunder.

Paroizolyatsionnaya film interstore og loftet gulvbelægning er lagt fra bunden af ​​varmeren

Hvis du lægger materialet korrekt, kan du ikke bekymre dig om strukturenes sikkerhed.

Dampspærren ved fastgørelse af et loft eller et gulv i et hus opfylder ikke kun ovennævnte formål. Stacking materialet giver dig mulighed for at tale om følgende:

 • Takdesignet ud over beskyttelse mod befugtning er beskyttet mod de fleste former for organisk skade (skimmel, råd, svamp), som kræver varme og fugtige betingelser for reproduktion.
 • at lægge filmen i kælderen overlappende, loftet eller i mellemstore strukturer gør det muligt at øge levetiden for træet betydeligt, reducere reparationshyppigheden (betydelige besparelser i drift);
 • moderne materialer kan skabe yderligere beskyttelse af loftet i tilfælde af brand og øge dens brandmodstand, hvilket er vigtigt for folk i huset at evakuere;
 • lægemateriale, der har et godt levetid - en enkelt foranstaltning, oftest er udskiftning af dampspærren ikke nødvendig, laget svigter ikke.

En pålidelig vanddampbarriere kan eliminere mange problemer med gulve og tagdækning. Valget af materiale i et privat hus afhænger af fremtidige ejeres økonomiske muligheder og ønsker. Tidligere blev der anvendt polyethylenfilm som en dampspærre næsten overalt, men det er ikke i stand til fuldt ud at udføre begge funktioner, når de ligger i gulvet.

Polyethylenfilm kan ikke samtidig virke som en dampbarriere

Det er bedre at give fortrins til mere moderne materialer, der sikrer høj kvalitet på loft- og gulvbeskyttelse i huset. Der er flere former for produktion af materialer. Følgende typer af mastik er til rådighed for belægningen af ​​strukturer på markedet:

 • kold asfalt;
 • varmt på basis af bitumen;
 • PVC;
 • Lingo-sulfonat baseret på bitumen;
 • gummi;
 • kukersolnye på basis af bitumen.

Behandlingen af ​​loftet i huset med sådanne materialer kompliceres af, at vanddampbarrieren på gulvene påføres en vandret overflade, der ligger over den menneskelige højde. Arbejderen skal hele tiden være med hovedet op. Sådanne arbejdsvilkår reducerer kvaliteten væsentligt. For at sikre pålidelig beskyttelse anbefales det at overveje en sådan mulighed som dampbarriamembraner (ikke forveksles med parodiffusion, der tjener som hydrobeskyttelse og frigør vanddamp udadtil).

Til moderne membraner til beskyttelse af loft og overlapninger i huset er det muligt at bære følgende typer materialer:

 • Membraner med variabel damppermeabilitet. De kan arbejde for at forhindre passage af fugtig luft i begge retninger. En sådan vanddampbarriereisolering vil ikke give anledning til bekymring, når man ændrer fugtighedsregimet i rummet, kan filmen indstilles til det selvstændigt.

Den adaptive film har en variabel damppermeabilitet

 • Membraner med begrænset vanddamppermeabilitet. Deres evne til at fjerne fugt er strengt reguleret og afhænger af valg af materiale. De er konfigureret til at udsende overskydende fugt fra rumfanget.

  En film med begrænset dampgennemtrængelighed er egnet til huse med en ikke-permanent bopæl

 • Membraner med aluminiumsfolie. Anvendelsen af ​​sådanne materialer vil give en høj grad af beskyttelse af bærende strukturer hjemme fra damp. Ud over at dræne fugt, giver en sådan dampspærre dig mulighed for at holde varmen inde i rummet. Det afspejler foliefladen og forlader ikke rummets rumfang. Især er denne ejendom faktisk ved reparation og opførelse af bade, badeværelser og andre lokaler, hvor det er nødvendigt at opretholde en høj lufttemperatur.

  Varme reflekterende dampspærre holder varmen i rummet

 • Funktionerne i dampspærren i loftet af træ

  Installationen af ​​ethvert materiale er simpelt nok. På grund af mangfoldigheden er det svært at citere en universel måde. Ofte angiver fabrikanten nøjagtige anbefalinger for brugen af ​​hans materiale og kravene til udførelse af arbejdet.

  Producenter producerer ofte både hydro- og dampbeskyttelse. Det er bedst at vælge to film (dampspærring og vandtætning) fra et firma for at isolere isoleringen og træet mod fugt.. Dette vil gøre det muligt at tale om pålidelig beskyttelse og overholdelse af teknologi.

  Ceiling damp barriereskema

  Med hensyn til fastgørelsen af ​​materialet inde i rummet (og det er altid fast på indersiden, beskytter elementerne fra den varme luft i rummet, uanset hvilket design der trimmes), kan følgende anbefalinger hentes til hjemmemastrene:

  • Glem ikke om loftets flerlagsdesign. Hvis du tæller de lag, der er fast indefra, fra bunden til toppen, så opnås følgende rækkefølge: skylning, dampspærre, skelet, isolering, vandtætning, gulvkonstruktion. Denne ordre er velegnet til gulv og loftsgulve. Når du lægger materialet fra loftet, påvirkes dampbarrieres placering, isoleringen og hydrobeskyttelsen ikke af hinanden.
  • Inden materialet lægges, kræves grundning af overfladen med sammensætninger omfattende antiseptiske komponenter.
  • De efterfølgende lag kan kun fastgøres efter at primeren er tørret helt.
  • Dampspærren skal trænge ind i væggen med mindst 20 cm. Det er også nødvendigt at sikre overlapning af materialebanerne (minimum 10 cm) og limning af leddene og fastgørelse af stilladset til rammen.
  • På toppen af ​​dampspærren monteres kassen, som fastgøres til loftets beklædning. Beklædningen kan enten være træ eller metal.

  Dampisolering til et loft i et træloft: Tekniske regler for enheden

  For at reducere varmetab gennem bygningskonstruktioner er de udstyret med et lag af termisk isolering. Næsten alle former for isolering skal beskyttes mod udvendig vandrensning og husholdningsgasser indefra. Enheden af ​​barrieren fra damp kan ikke behandles med foragt, fordi denne komponent af varmeisoleringssystemet spiller ikke mindre vigtig rolle end vandtætning. Det er især vigtigt at vide, hvordan man opbygger en dampspærre for loftet i et træloft, da der opstilles ekstremt følsomme materialer.

  Dampspærrenes rolle i konstruktion

  På strukturer inde damp strømmer konstant udsættes tildelt når det er absolut nødvendigt husholdning arbejde, vejrtrækning husholdninger, der modtager hygiejne og så videre. Den vandindtrængning suspenderet i luften i klimaskærmen og byggesystemer til isolering en negativ indvirkning på deres tekniske og driftsmæssige karakteristika.

  På overfladerne fugtet med damp spredes svampekolonierne i et hurtigt tempo, og næsten alle typer byggematerialer gøres ubrugelige med en forbløffende hastighed. Råt og nedbryd træelementerne. Den gennemblødte isolering mister ca. halvdelen af ​​isoleringsegenskaberne, fordi Vandet indeholdt i det øger væsentligt termisk ledningsevne.

  Den varme luft mættet med vand i det springer altid til hvor der er mindre tryk og fugtindhold. På vores nordlige breddegrader er luftens temperatur og luftfugtighed i bygningerne for det meste af året betydeligt højere end forbi. Denne funktion forklarer bevægelsesretningen af ​​dampholdige luftmasser, der bevæger sig fra lokalerne til det eksterne miljø.

  Det fremherskende fordampningsvolumen er i henhold til sin egen fysiske natur rettet opad for at "afslutte" ind i atmosfæren gennem de indesluttede systemer. De mest aktive dampstrømmende luftstrømme "angriber" loftet, det øverste segment af væggene og tagkonstruktionen. De skal være stærkt beskyttet mod indtrængning af vand, der er tilgængeligt i luften.

  Processen med luftmassestrømning i zoner med lavere tryk og mætning med vand kaldes diffusion. Der er ikke noget særligt forfærdeligt i det, hvis der blev lavet fejl under opførelsen af ​​bygningskonstruktioner. Fugtig luft passerer simpelthen ikke ind i tykkelsen af ​​den varmeisolerende tærte eller bevæger sig udad uden at skade konstruktionen.

  Men hvis der i forbindelse med opførelsen af ​​et hus med varmeisoleringssystemer blev overtrådt teknologiske regler, vil vand forblive i de omgivende strukturer. I bedste fald vil resultatet blive øget varmetab, en følelse af evig kulde og fugt. I værste fald er ødelæggelse eller forringelse af strukturerne kommet, dikterer den obligatoriske revision.

  Beskyttelse af loftet gulv fra damp

  Funktionen af ​​dampspærrefilmen i varmeisoleringskagen er at forhindre indtrængning af luft, der vejes ind i luften i bygningskonstruktionerne. Derfor er det dampspærren, der skal standse fordampningen, enten for ikke at gå glip af, eller at reducere til de mindste værdier, som blev passeret gennem det.

  Vi har allerede fundet ud af, at damp i vores regioner sammen med luftstrømmen ofte flytter ud af bygningerne udenfor. Kun i sommervarmen kan reversere strømmen. Den første i fugtig luftvej skal være et dampspærrelag. Derfor lægges det på siden af ​​de lokaler, der er i brug, inden termisk isolering.

  Dampspærren er installeret i loftet, hvis der ikke er nogen hensigt at opvarme loftet. I dette tilfælde har loftet slet ingen mening at isolere, fordi Det vil ikke blive brugt overhovedet eller vil blive brugt som et koldt lager.

  Det er sandt, at det stadig er nødvendigt at beskytte materialerne i huden på skøjter og spærre. Fra udvendige påvirkninger etableres vandtætning fra dannelsen af ​​kondensat, der opstår på grund af temperaturforskellen inde og uden for strukturen, er der indrettet et ventilationssystem.

  I henhold til kravene i bygningsreglementet om vinteren temperaturen i den kolde del af loftet bør ikke overstige det på gaden for mere end 5 - 6º C. Markeret JV 17.13330.2011 reglerne, at for at udligne temperaturen og luftfugtigheden i og uden parametrene for loftet er nødvendigt at arrangere den naturlige type ventilation.

  Det betyder, at tagkonstruktionen er forpligtet til at give de lufthuller, ovenlys, beluftere og andre. Det samlede areal af hullerne, uanset deres type og destination, bør gennemsnit 1/300 af det overlappende område eller den vandrette projektion af taget. Det beskrevne mål er tilstrækkeligt til at opretholde den temperatur- og luftfugtighedsbalance, der er specificeret i bygningsreglementet.

  Specificitet af dampbarriere barriere anordning

  Som en dampbarriere anvendes beskyttelse af loftsloftmaterialer med den laveste dampgennemtrængelighed. Denne egenskab indikerer evnen til at foretage fordampning i et bestemt volumen pr. Arealareal, angivet i mg / m² pr. Dag. Det er mere eller mindre besat af alle byggematerialer.

  Trods evnen af ​​træ at passere frit fordampe overskydende fugt på den er uønsket. Naturlig organisk er ustabil i lineære dimensioner, med fugtning det udvider. Naturligvis er denne ejendom normalt tages i betragtning af designere, men uønskede fremskridt i træ strukturelle elementer ikke går til dem, i øvrigt ofte føre til forfald.

  Til normal drift af loftet, der er placeret under koldt loftet, er det nødvendigt at placere komponenterne korrekt efter deres evne til at passere fugtet luft. Den første ting at gøre er at arrangere komponenten med den minimale mulighed for at lede damp, så med dampgennemtrængelighed, mere end den foregående.

  For en dampbeskyttelsesanordning vælges derfor generelt materialer med evnen til at passere damp tæt på nul eller lig med fraktioner af enhed. Bemærk at det kan være flere dusin, men skal være mindre end termisk isolering. Selv under hensyntagen til det faktum, at træ har en ret høj evne til at dampe, bør materialet til beskyttelse mod det ikke passere mere end et par titus mg / m² fordampning om dagen.

  Ordningen på det isolerede trægulv, hvis det ses fra siden af ​​de udrustede lokaler, skal se sådan ud:

  • Parozolyatsiya. Et lag fremstillet af pergamon, diffusionsmembran, polypropylen eller polyethylenfilm. Under opførelsen lægges oven på loftet. Ved reparation er det monteret på loftet fra siden af ​​værelserne, det limes eller fastgøres med stativer.
  • Termisk isolering. Lag, udført af fyldning, rulle eller pladetyper af isolering. Ofte fylder rummet mellem bjælkerne overlappende, sjældent stablet oven på overlapningen på det hårde gulv eller skræl. Hvis driften af ​​loftet ikke forventes, lægges isolationen uden vandtætning og vindbeskyttelse.
  • Vandtætning. Et lag fremstillet af en diffusionsmembran eller en perforeret polyethylen. Den er kun arrangeret i tilfælde af drift af et loft, det er lagt ned under gulvbelægning eller gulvbelægning.

  Hvis brugen af ​​loftet ikke er planlagt, er der ikke behov for en vandtætningsanordning over opvarmningslaget. Det overføres til ramper, hvor det udfører arbejdet med at beskytte hele tagsystemet fra atmosfærisk vand. Et lag af isolering ved overlapning behøver heller ikke vindbeskyttelse, fordi fra at blæse varmen ud af sin tykkelse, beskytter den omgivende struktur sig selv.

  Til opretholdelse af tagdækningen installeres stiger inden for uudnyttet loft. De lægges direkte på bjælkerne, hvis der anvendes en plade eller rulle. Fælder er installeret på benene, hvis isoleringen blev dannet ved genopfyldning med ekspanderet ler. Fritt lagt i loftsisoleringen skal periodisk "løsnes", så isoleringsegenskaberne ikke falder fra opskæring.

  Teknologiske subtiliteter af ligning af parobarrier

  Dampbarrierelaget under varmeren er stablet i form af en palle med indførelsen af ​​originale sidevægge på væggene. dvs. således at denne barriere ikke kun er mellem overlapning og varmeisolering, men også mellem varmeapparatet og de dele af væggene der berører det. Det er ansvaret for hver stråle eller væg af skjold at dække beskyttelsesmateriale.

  Dampbarrierematerialet på gulvet er lavet:

  • Med bøjningen af ​​hver stråle. Materialet "uden indblanding" er lagt med langsgående strimler vinkelret på bjælkerne med en fordybning i mellemrummet. Skæringen af ​​dampspærren foretages under hensyntagen til denne omstændighed. Hvis længden af ​​en strimmel ikke er nok, udføres limningen af ​​panelerne.
  • Med indpakning inden i hvert rum af boksen panelet overlapper. Materialet er skåret i stykker svarende til skærmstørrelsen og højden af ​​dets vægge.
  • Med lægning oven på det hårde gulv eller med fastgørelse fra indersiden til loftet, hvis isoleringen udføres for at øge strukturenes isolationsegenskaber i reparationsperioden.

  Uanset overlap kredsløbsanordning til damp under loftet loft i et træhus bør danne en kontinuerlig tæppe, ikke vandpermeable eller ledende i sin minimale volumen. Til dette formål den stablede web materialebaner overlapning med nævnte producent, hvis størrelse er angivet i instruktionen, og er limet til hver druzhkoj enkelt- eller dobbeltsidet klæbebånd.

  Rul det overlappende dampspærre materiale ud, som det blev afviklet af producenten. Intet at vende og spole tilbage er ikke nødvendigt. For ikke at forvirre sidesiden af ​​hylsteret betegner producenten kontakten med den overlappende side.

  Hvordan vælger du det rigtige materiale

  Det er vigtigt ikke kun at pakke dampspærren korrekt, men også at vælge det mest egnede materiale til installationen. Tandem dampspærring - Isolering skal fungere perfekt, hvilket forhindrer muligheden for at væde varmeisoleringskagen.

  Den ældste version af enheden til beskyttelse mod damp er den fedtede ler, der blev behandlet med loftsbeklædning nedenunder eller ovenfra. Sammen med leret blev der anvendt et tørt jord-vegetativt lag for at forhindre indtrængning af varm luft i varmen og kulde i frosten. I stedet for jord kan der anvendes fin tørv, chips, savsmuld, tørt løv og lignende materialer.

  I stedet for forældede isoleringsarter anvendes materialer, der er specielt designet til dampbeskyttelse og varmelækage, nu. Deres lægning gøres meget lettere og signifikant til en højere sats. Imidlertid er de ifølge de isolerende egenskaber mindre end de gamle dokumenterede metoder.

  For indretningen af ​​dampbarriere beskyttelse af loftet gulv, er følgende i øjeblikket brugt:

  • pergamyn. En budgetversion med en dampgennemtrængelighed på ca. 70 mg / m² pr. Dag. Den anvendes hovedsagelig i husbygninger, der ikke medfører at luftfugtigheden øges over standardværdierne.
  • Polypropylen og polyethylenfilm. Damppermeabiliteten estimeres i enheder på ca. 3 - 5 mg / m² pr. Dag. I størstedelen er det forstærkede materialer, modstandsdygtige mod temperaturændringer, mekaniske påvirkninger og UV-bestråling. Velegnet til indretning af trægulve under en efterfyldningsvarmer.
  • Dampisoleringsmembraner med foliekappe. Den gennemsnitlige damppermeabilitet er 0,04 - 2,55 mg / m². Bruges til at udstyre værelser med høj luftfugtighed og ustabil temperatur baggrund: saunaer, dampbad af russiske bade, svømmebassiner, kombinerede badeværelser.
  • Anticondensatdiffusionsmembraner. Deres evne til at passere damp varierer over en bred vifte af 3 til 15 eller flere tiere mg / m². Disse er de nyeste sorter af universel formål. På gulvfladen kan man installere bunden og isoleringens øverste side.

  Antikondensatnye sorter fremstilles i form af dobbeltsidede polymermembraner. På den ene side, som skal deployeres til parret, er de grove, så dannelsen af ​​dug er udelukket. Den modsatte side er glat, det forhindrer indtrængen af ​​fugt udefra.

  Video om reglerne for dampspærreanordningen

  Eksempel på lægning af dampisoleringsrullemateriale på loftet:

  Roller om detaljerne ved at lægge dampspærrefilmen:

  Sådan skelnes der et dampspærremateriale ud fra en vandtætningsversion:

  Arrangeret i overensstemmelse med de teknologiske krav i dampspærren eliminerer for tidlig slitage og ødelæggelse af bygningskonstruktioner, eliminere dyre lækager varme, fjerne muligheden for fugt i et hus på landet.

  Er det virkelig nødvendigt for damp og varmeisolering af loftet på et lille privat hus at konstruere en sådan flerlags "tærte" fra så mange forskellige materialer? Vores forfædre (min bedstefar gjorde det), loftet fra loftet blev dækket af tør savsmuld eller sand. Intet andet blev gjort, og alle takets isolerende egenskaber var på højeste niveau!

  Sidste år lavede jeg en dampbarriere i landet, jeg brugte en polypropylenfilm med en anti-kondensatbelægning. Belægningen beskytter mod udseendet af kondens, hovedregelen her er at sætte en glat overflade opad og grove ned og udfolde den mod lokalerne. Stakket med overlapning, limning af en tosidet selvklæbende, tog en bred 10 cm til kassen blev fastgjort med en byggestifter. Efter vinterens bortfald kan jeg sige, at der ikke var fugtning med frysning, der er ingen svampe.

  Jeg arbejder med lofter det første år. Da jeg for første gang udførte loftsens dampspærre i trægulvet, lavede jeg et par fejl. Først og fremmest lagrede jeg ikke isoleringsmaterialet, for det andet vidste jeg ikke, at jeg havde brug for at lave et lille ventilationshegn, godt jeg glemte problemet med forsegling af dampspærren. Det lader til alt i detaljer, men i sidste ende måtte alt arbejde genoprettes.

  Jeg arbejder selv i virksomheden til opførelse af huse, dachas, bade mv. Men for nylig besluttede jeg at bygge mit hus. Jeg gør alt efter behov, i henhold til reglerne, men når det kommer til taget, begyndte jeg at tvivle på problemet med varmeisolering. Jeg søgte i lang tid, hvordan man gør det rigtigt, og i denne artikel opdagede jeg en masse nye ting. Anvendes til denne polypropylenfilm. Alt er fint, taget er klar, det har været et år siden huset blev bygget. Meget nyttig artikel.

  Jeg blev konfronteret med behovet for at lave en dampbarriere, når man bygger en sauna. Det ville være muligt at supplere ovenstående materiale (specifikt om badet) med information om individuelle materialer til barrieremekanismen fra damp. Deres egenskab er, at de er dækket af en foliekappe på forsiden, hvilket ofte fører til meget gode energibesparelser. Dette skyldes, at isolering med aluminiumsfolie, når den er korrekt installeret, virker som en varmereflektor, dvs. afspejler varmebølger i modsat retning. Et subtilt øjeblik, når du gør en ting, og så finder du ud af, at det påvirker mange forskellige faktorer.


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  25 + = 27