Dampisolering til loft

Hvordan vælger man en dampbarriere til et loft i et træloft og lægger filmen korrekt

Ved trækonstruktion absorberer træ fugt og forhindrer dannelsen af ​​kondens. Men i opvarmede rammehuse, hvor damptrykket overstiger atmosfæretrykket, er dampspærren til loftet i træloftet relevant. Ikke alle dampspærrefilm er lige så effektive til en række indendørs mikroklima. Ved at vælge det optimale materiale specielt til dine forhold og korrekt samle det, beskytter du strukturen mod kondens og øger levetiden for boligen.

Loft og tagkonstruktion ↑

Træloftoverlapning har en flerlagsstruktur, hvor hvert lag udfører sin egen funktion. Dampbarrierelaget fastgøres normalt til rudebrædder eller termisk isolering ved hjælp af en kasse lavet af metalstrimler eller træstænger, hvoraf en finish er lagt. Når du opretter en dampspærre, vil det ikke give den ønskede effekt at placere dampspærren på et andet sted.

Det samme gælder, med undtagelse af nogle undtagelser, i opførelsen af ​​en dampspærre af taget. I konstruktion anvendes begrebet "tagdækning" tærte. Det omfatter: et øvre vandtætningslag, en varmelegeme og en dampspærre til taget. Takket være dette design er det muligt at holde varmen i huset, forlænge tagdækningens levetid, sikre ventilation og beskyttelse af loftet mod kondensering af fugt.

Typer og valg af dampspærre til trægulve ↑

Indtil for nylig var de eneste tilgængelige dampbarrierematerialer ruberoid og pergament. Moderne film til dampisolering af taget har de bedste driftsmæssige egenskaber, og takket være sortimentet af markedet for byggematerialer er der noget at vælge imellem. Mange typer af film er lige så effektive til at skabe en dampbarriere barriere af lofter, vægge, tagdækning.

Typer af dampbarriere i henhold til handlingsprincippet ↑

Ifølge handlingsprincippet kan disse materialer være:

 • Standard. Lad ikke vanddamp komme ind i loftet og forhindre isoleringen i at gå i stykker. Monteret strengt på indersiden af ​​strukturen. Disse omfatter Ekolayf, Yutafol, Izospan, Tehnonikol.
 • Med et reflekslag. Disse membraner har en reflekterende virkning (for eksempel folie). Desuden savner de ikke damp, sådanne materialer afspejler varmen tilbage i rummet og fungerer som en ekstra varmelegeme. Den mest effektive i værelser med højt indhold af damp - for eksempel i et bad. Den mest udbredte er Alucraft, Armofol, Penofol.
 • Med kontrolleret permeabilitet. Disse bruges til uregelmæssig drift af bygningen - for eksempel, hvis ejeren kommer til dacha om vinteren kun flere gange. Den dannede damp gennem membranens porer eroderet udenfor, og på grund af materialets egenskaber forbliver den ikke i isoleringen. Et eksempel er en Delta Luxx film fremstillet i Tyskland.
 • Variabel permeabilitet. Den bruges til reparation af loftslokaler i tilfælde af, at dampspærren kun kan placeres ovenfra, og der er ingen ventilationsgab. Eksempel - vindtæt dampspærrefilm Delta-Sd-Flexx.

Anbefalede isoleringsmaterialer ↑

Egenskaber for dampbarrierematerialer opnås på grund af deres sammensætning. Selvfølgelig kan du gemme og for eksempel til køkkenet i stedet for højkvalitets dampspærrefilm til at købe almindelig polyethylen.

Mikroklimaet i lokalet vil vise sig at være ret ubehageligt: ​​et hermetisk "drivhus" vil dukke op, hvorfra dampen ikke kommer ud udefra, men bosætter sig i form af kondensat. For effektiv dampbarriere anbefales det at bruge sådanne materialer afhængigt af situationen:

 • Pergamyn. Det er en tæt karton, imprægneret med bitumen. Nogle arter, for eksempel P-250 og P-300, anvendes i konstruktion i flere årtier. Det har ikke mistet sin relevans i dag: det kan bruges til at fordampe loftet i en sauna eller en sauna. Det er ligegyldigt, hvilken side der skal lægge materialet på.
 • Polyethylen. Det bruges til at beskytte kold uopvarmede lofter. Når du bruger det, er det ligeledes ligegyldigt, hvilken side der skal monteres i loftet eller væggen. Der er forstærkede (to-lags) polyethylenfilm med længere levetid, som er mindre beskadiget af gnavere. Folierede dampbarrierer har gode varmeisoleringsegenskaber: Når de stables med en metalliseret side udad, reflekterer de varme.
 • Polypropylen. Har høj mekanisk styrke og modstand mod ultraviolette bølger. Optimal mulighed for langvarig konstruktion, når rummet et år eller mere er under åben himmel.
 • Membraner. Har en ensidig permeabilitet, så de skal lægges med højre side til lejefladen. Damp uden forstyrrelse passerer gennem membranen, men fugt lækker ikke tilbage. Der er "åndedræt" membraner, der passerer damp fra bund til top, men beholder kondensat. Deres brug gør det muligt at reducere mængden af ​​ventilationsklarering i loftet.

Fordele ved filmmateriale ↑

Dampisoleringsfilm er ikke den eneste mulige mulighed. Som damp og vandtætning til trægulve kan passende mastik anvendes, men denne løsning har en række ulemper.

Filmen opretholder sin integritet, selv i tilfælde af mekanisk beskadigelse af tagkonstruktionen. Installation tager mindre tid end påføring af mastiks, og inden afslutning behøver det ikke at vente til væggen eller loftet tørrer.

Når du vælger, være opmærksom på dens dampgennemtrængningskoefficient. Denne værdi angiver mængden af ​​gram damp, der kan trænge ind i belægningen om 24 timer. Bemærk venligst, at denne indikator kan have forskellige værdier afhængigt af temperaturen i rummet. Typisk angiver producenten emballagen af ​​Sd film (tilsvarende tykkelse af diffusionsmodstand). Jo lavere dette indeks, desto højere er dampgennemtrængelighed.

Sådan vælges isoleringsmaterialer ↑

Gå til en dampspærre for taget, vær opmærksom på installationsmetoden. Angivelsen angiver, at der kræves en eller to ventilationsudrensninger. Husk på, at selv fra en producent kan produkterne have et andet formål: den ene er egnet til isolering af fundamentet, den anden til vægge. Når du installerer med egne hænder, skal du prøve at bruge film, tagdemper og tilbehør fra samme producent. Følg disse anbefalinger:

 • Til vægge og tag af ovenlysvinduer af skeletkonstruktion pansrede film, som er monteret på indersiden af ​​rummet, er mere egnede.
 • I rum med store temperaturændringer og høj luftfugtighed (sauna, sauna), brug varme reflekterende membraner med aluminiumsprøjtning.
 • Gulvbelægning på jorden, isoler anticondensat dampspærren.
 • For en ventileret facade og interfloor overlapning anbefales en diffus dampspærre.
 • Loftet og socle gulve er isoleret med polymer diffuse eller multi-lag membraner.

Inden du vælger en dampbarriere til taget, skal du angive installationsfunktionerne: mængden af ​​overlapning, tilladt brug af monteringsbånd, behovet for ventilationsgab mellem film og varmeapparat. Disse nuancer påvirker forbruget af isolerende materiale, antallet af tilhørende materialer, omkostninger og tid til at arrangere dampspærren på tag og gulve. Hvis du vil spare, skal du ikke stole på prisen på rullen, men på prisen pr. Kvadratmeter.

Montering af parabarer med egne hænder ↑

Inden du installerer loftsens dampspærre med egne hænder, skal du udføre det forberedende arbejde: Rens det af støv, dække revnerne med kitt eller specialtætningsmiddel og anbring en primer. Læg dampisoleringsmaterialer kun efter tørring af primeren og installationen af ​​det isolerende lag. Hvis filmen er monteret på vægge, overlapper loftmembranen (men ikke mere end 200 mm).

Regler for lægning af dampbarrieremateriale ↑

Det er bedst at lægge en dampspærre med trekant. To monterer filmen, udglatter den for at forhindre for meget sagging, og den tredje fastgør materialet til bunden med en byggemateriale.

For at forhindre ødelæggelse af membranen kan små stykker karton anbringes i fastgørelsespunkterne af klammerne. Afstanden mellem fastgørelsespunkterne er højst 30 cm. Membranen er lagt med logoet udad, med en ren side til varmeren.

Ved montering af dampspærren på væggen er lodret og vandret pakning tilladt. Ved indretning af loftet er det ligegyldigt i hvilken retning membranstrimmerne er placeret. Processen minder om vægpapir i loftet. Du kan forkorte det krævede antal strimler, og du kan afskære rullen, mens du går forbi rækken (denne mulighed er mere praktisk, hvis to arbejder).

Strimlerne er stablet med en overlapning på 10-15 cm (afhængigt af typen af ​​membran). Leddene til forsegling er limet med et passende monteringsbånd med en bredde på mindst 100 mm. De anbefales at styrke klempladerne, især på tagene med en hældning på op til 30 grader, hvis isoleringstæthed er lille. Disse stænger tjener som kasse til efterbehandling.

For at beskytte mod kondensvarmer er det nødvendigt at opnå absolut tæthed af dampspærre laget. Det skal hvile frit uden indblanding. Det anbefales, at der laves et let slag: dette giver en sikkerhedsmargin, da den ikke brydes ved pludselige temperaturændringer. Glem ikke, at spændebjælkerne eller stængerne skal behandles med et antiseptisk middel før installationen. Ved indretning af et gipspladerum anvendes metalprofiler.

Installationsteknologi og noter ↑

For dampisolering af taget skal du vælge et materiale, der ikke er mindre kvalitativt og holdbart end tagdækningen. Ellers begynder den irreversible proces at rotte isolatoren under indflydelse af fugt eller ødelæggelsen af ​​svamp og skimmel, når dampspærren brydes ned. Dette - en betydelig reparationsomkostning: Du skal genmontere hele "tagdækning".

Når du lægger dampspærren på taget, følg de samme anbefalinger som ved indretning af loftet. Men i denne situation er der nogle nuancer:

 • Fastgør filmen til spærrene på isoleringslagets inderside eller til loftet på loftet.
 • Laying udføres vandret, fra nedenunder og opad. Overlapningen i leddene skal være mindst 15 cm.
 • Ikke kun leddene i membranen er forseglede, men også de steder, hvor den fastgøres til træflader.
 • Når du bruger en foliefilm, skal den lægges i en spejl side inde i loftet.
 • På de områder, der støder op til tag af mandehuller, tagvinduer og andre konstruktionselementer, skal du bruge det medfølgende forsyningsspærre. Hvis det mangler, lim en dobbeltsidet butyltape rundt om rammens omkreds.
 • Så, hvor rør og anden kommunikation passerer gennem taget, pakk filmen ned, vind rundt om røret og forsigtigt isolere med et monteringsbånd.

Mulige problemer og forebyggelse ↑

De mest "problematiske" steder er bjælker, tværstænger, højderyg, ende og rygrad bjælker. Jo mere kompliceret form af taget, jo længere vil du montere dampspærren. Manglende vedhæftning af membranen er ikke tilladt. Det er ikke nødvendigt at bruge smalle (mindre end 50 mm) malingklip til forsegling. Den optimale bredde af klæbebåndet er 100 mm. Når du behandler vinduesåbninger, skal du ikke glemme at forlade en deformationsbeholdning - en krølle på 20-30 mm til krympning.

Ved hjælp af polyethylenfilm, prøv at gå til finish efter installationen. Hvis du ikke beskytter polyethylen omkring dørvinduerne under indflydelse af sollys, falder det helt sammen om nogle få måneder.

På steder, hvor dampspærren støder op til skorstenene, ventilationsskakterne og andre elementer, skal du være opmærksom på de råmaterialer, de er fremstillet af. I nogle tilfælde er brugen af ​​en monteringsfilm ineffektiv: kun et specielt klæbemiddel på en polyurethan eller acrylbase er velegnet.

Video: Montering af membranen i loftet

Hvis det er godt at forsøge at omhyggeligt komme ind på dampspærrenes installation, vil det vare lang tid, der pålideligt beskytter fugtighedslaget på isoleringen og de indvendige strukturer i loftet og taget. Desværre er dette ikke altid muligt, hvis der mangler erfaring: Udvikleren er i stand til at tolerere stablingsfejl i modsætning til det professionelle byggelag.

Måske er det fornuftigt at bruge specialistservice: Besparelser i nutiden kan blive til yderligere udgifter til større reparationer inden for en overskuelig fremtid.

Korrekt dampspærre i loftet. Dampisolering af et træloft

Loftet er en kompleks flerlagsstruktur. Smuk finish - ikke en indikator for kvalitet og funktionalitet. For at opretholde den optimale luftfugtighed i rummet bør det forhindre, at der opstår svamp og skimmelsvamp, korrekt dampisoleret loft. At undgå fejl i arbejdet vil bidrage til at studere alle aspekter og overholdelse af teknologien til at lægge materialet.

Hvorfor har jeg brug for en dampspærre i loftet?

I ethvert rum er der et mikroklima. Afhængig af sæson og vejr ændres temperatur og luftfugtighed periodisk. I varmesæsonen blandes varm luft med kulden og bliver til damp, stiger. Konstant eksponering for fugt ødelægger loftet, i sidste ende vil strukturen falde og rotne. Skimmel vil begynde at fremstå, hvilket er meget skadeligt for menneskers sundhed. Dampisolering af loftet fungerer som en slags barriere mod indgangen af ​​damp i gulvene. Det hjælper til at danne det rigtige mikroklima i rummet.

Dampisolering af loftet - ved første øjekast en ubetydelig procedure i hele huset, men det vil bevare den nødvendige atmosfære og integritet i strukturen i mange år.

 • Lifterens levetid og overlapning er meget større.
 • Udseendet af skimmel og svampe elimineres.
 • Varmetab af lokaler er minimal.
 • Øget brandsikkerhed.
 • Dampisoleringsmaterialer kræver ikke vedligeholdelse i hele deres levetid.

I moderne konstruktion giver isolering af husets loft mulighed for brug af en række forskellige materialer, men ikke alle udfører deres funktioner lige kvalitativt. Derfor er det værd at se nærmere på valget. Det er nødvendigt at tage højde for ikke kun materialet, men også egenskaberne ved tagkonstruktionen.

Dampisolering af loftet i et træhus tillader brug af kun specielle materialer. Kondensat akkumuleres på overfladen af ​​en simpel film, dets struktur giver ikke fugt. Specialiserede materialer har en porøs struktur, som giver optimal fugtighed.

Specialiseret dampspærre polypropylenfilm

Den største fordel ved dette materiale er høj styrke, modstand mod høje temperaturer og lys. Under opførelsen af ​​taget kan denne film beskytte huset mod sne, regn og andre naturlige påvirkninger. Når man arbejder med sådanne materialer, har mange mennesker problemer med direkte fordampning af loftet. Hvilken side at lægge filmen på? Dette er hovedspørgsmålet for begyndere. Polypropylenfilmen er ensidig og er dækket med en hård side ned og glanset op. Når fordampningslofterne i konstruktionen er opstillet, skal der være en luftspalte. I øjeblikket anvendes sådant materiale ofte. Høj dampgennemtrængelighed og rimelig pris gør det meget populært.

Tagdækning nonwovens

Denne type dampspærre styrkes med en klud eller et specialnet, hvilket giver ekstra styrke. Tagdækningsmaterialer kan være af forskellige typer.

Ikke-perforerede film passer bedre til isoleringsarbejde. Imidlertid er deres dampgennemtrængelighed meget lavere end den af ​​polypropylenvævede analoger. Der er også varianter med et reflekterende lag. De er mere egnede ikke til boliger, men til brug i bade, svømmebassiner eller badeværelser.

De har fremragende dampdæmpende egenskaber. Er lavet af et syntetisk materiale med en speciel struktur. Dampisolering af et træloft med brug af en åndbar membran sikrer høj kondensering af rummet. For nylig dukkede en ny slags sådant materiale op. Gennemstrømningen afhænger af fugtigheden og temperaturen i rummet.

Hvis loftet i en beboelsesejendom kan undvære dampspærre, så er det nødvendigt med et bad i et bad. Hot par koncentrerer sig primært øverst i rummet, deres penetration inde i gulvet er uacceptabelt.

Dampisolering af loftet i badet er lavet af helt forskellige metoder: fra gammelt, bevist til nyskabende, ved hjælp af moderne materialer:

 1. Tømmerloftet er dækket af et bord eller et stativ med en tykkelse på mindst 6 cm. Som materiale til dampspærre anvendes imprægneret (voks) papir eller aluminiumsfolie. Efter installation af det valgte materiale dækkes hele loften af ​​loftet med et lag af ler, og varmeisoleringen lægges ovenpå.
 2. En anden metode indebærer anvendelse af uomskårne plader. Bjælkerne i loftet er dækket af et bræt, hvorefter parabarrierematerialet er lagt, dækket af ler og en varmelegeme. Derefter monteres beklædningsgenstanden. Til efterbehandling bade bruger oftest en træforing fra linden eller asp.
 3. I moderne konstruktion bruger ofte ikke forældede materialer og ler, de erstattes af nyere dampbarriere materialer. I badets dampspærre anvendes membraner baseret på folie, bitumen eller polyethylen. Lægningsteknologien er den samme som i andre strukturer, den eneste funktion er belægningen af ​​et tykt lag af isolering og efterfølgende træfinishering.

Før du lægger dampspærren i loftet, skal du sørge for, at der er en varmelegeme eller skabe en hård konstruktion, hvoraf der er lagt varmeafskærmningsmateriale. Dette er nødvendigt for at hele loftsystemet fungerer korrekt.

For korrekt beskyttelse af varmeisoleringsmaterialer skal loftets dampspærre udføres i overensstemmelse med følgende regler:

 • Før installationen er det nødvendigt at forsegle alle dele af taget (skorsten, ventilation, kanal). Dette er nødvendigt for at forhindre, at fugt kommer ind udefra.
 • Dampbarrierelaget ligger mellem varmeisoleringen og rummet.
 • De fleste materialer er fastgjort på samme måde. Til montering i trækonstruktioner, brug negle med et stort motorhjelm eller hæfteklammer tilstoppet med en hæftemaskine. Ved fastgørelse til beton eller metal anvendes specielle klæbebånd.
 • Hvis dampspærrefilmen har et reflekterende lag af folie, skal dette lag placeres inde i rummet. Mellem varmeapparatet og filmen skal efterlades til ventilation.
 • Filmen skal dække hele omkredsen af ​​loftet uden at savne og rive. Ved leddene skal du efterlade en overlapning (mindst 10 cm). Rækker af dampbarriere materiale er fastgjort med byggebånd eller forstærket med lameller.
 • Den faste membran skal strækkes til det bedste uden at sænke.

Dampisolering af loftet er en ret kompliceret proces. I begyndelsen af ​​arbejdet er det nødvendigt at undersøge alle finesser og teknologi i installationen eller at anvende tjenester fra kvalificerede specialister.

Trin-for-trin vejledning til dampspærre

Ligesom taget har loftet i træhuset en flerlagsstruktur. Hvert lag udfører sin funktion:

 • Den øverste etage er gulvet på loftet. Det beskytter hele loftkonstruktionen mod indtrængen af ​​snavs og støv. På gulvet på loftsrummet kan du også bevæge dig uden at ødelægge de varmeisolerende materialer i loftet.
 • Gulv loftsrum på tværs af bjælkerne, på stængerne. Disse stænger trykker på det første lag af dampbarriere membranen. Resultatet er et mellemrum mellem hende og gulvet.
 • Mellem de bjælkelofter lægges varmeisoleringsmateriale. I sin rolle kan være mineraluld eller polystyrenskum. Mineral bomuldsuld absorberer fugt, men dens fordel er brandsikkerhed. Skumplastens egenskaber er helt omvendte: det absorberer ikke fugt, men det tændes godt.
 • På bjælkerne fra siden af ​​rummet er der fastgjort et groft loft. Det er en ramme til endelig efterbehandling, en dampbarriemembran er fastgjort til den.
 • Hvis den endelige finish skal udføres med gipsplader, er dampspærren fastgjort til det sorte loft med brusker eller lameller.
 • Endelig efterbehandling kan udføres ved hjælp af materialer: foring, stativer, gipsplader eller træplanker.

Måder til endelig afslutning af det dampisolerede loft på et træhus

Der er flere måder at afslutte loftet på:

 • Brug træforing eller sidespor.
 • Ophængt gipsplade system.
 • Efterbehandling med en poleret stråle.
 • Falsk loft.

Til installation af et perfekt fladt falsk loft anvendes OSB ark, krydsfiner eller lignende arkmateriale. De er fastgjort til konstruktionen ende-til-ende. Fastgørelseselementer vælges afhængigt af materialets vægt, hovedsagelig selvlukkende skruer. Al kommunikation foregår til den endelige finish. Ved montering af ophængningssystemet er der monteret ekstra fastgørelsesanordninger.

Efter at have studeret alle ovenstående træk og arbejdsfaser kan du selvstændigt lave en dampspærre i loftet i et træhus. Når du køber materiale for at undgå unødvendige omkostninger, skal du måle kvadraturen og på den måde købe den rigtige mængde. Korrekt dampbarriere er garantien for en sund atmosfære i huset.

Isoleringsmaterialer

For at sikre en god varmeisolering i rummet er det nødvendigt at beskytte loftet mod at trænge ind i dampen. Højkvalitets dampspærre forhindrer varmetab og forlænger levetiden for varmeisolerende materialer. På hvordan man udfører loftets dampspærre i huset, vil vi overveje yderligere.

Dampisolering af loftet er en nødvendighed eller et overskud

For at sikre, at fugt ikke ophobes i det varmeisolerende materiale, er det nødvendigt at udføre en dampspærre, inden den lægges på loftet. Ellers ophobes kondensat i varmelegemets indre rum på grund af temperaturfald, hvilket vil medføre for tidlig forringelse. Tilstedeværelsen af ​​kondens i varmelegemet fører også til dannelsen af ​​skimmelsvamp og svamp i den, hvilket forværrer luftens kvalitet i rummet og fører til fremkomsten af ​​allergier.

En kvalitativt udstyret dampspærre forhindrer også kontakt med fugtig luft med forskellige detaljer på loftet, samtidig med at det giver beskyttelse og forlænger hele huset.

Dampbarrierematerialerne forhindrer også yderligere varmetab i rummet. Der er materialer med foliecoating, de hjælper med at afspejle varme og holde det indendørs. Samtidig forlader fugtig luft rummet udenfor.

Imidlertid er dampspærrenes hovedfunktion at beskytte isoleringen mod fugt, som til sidst ødelægger den, er særlig vigtig for mineraluld, som er ustabil til for høj fugt i rummet og kræver ekstra beskyttelse.

Dampisolering er yderst nødvendig, hvis der er høj luftfugtighed i rummet, det gælder især bade, badeværelser og køkkener. Blandt fordelene ved at arrangere dampspærren bemærker vi:

 • øge varmerens levetid;
 • forhindre udslip af svampe og skimmelsvamp på loftet;
 • isolering af loftet med dampspærre;
 • øge brand sikkerhed loftet;
 • driftstid og ikke behov for yderligere vedligeholdelse.

De vigtigste sorter af materialer til loftets dampspærre

Valget af denne eller den variant af dampspærren til loftet afhænger direkte af rummets individuelle egenskaber, dampspærrenes installationssted og materialernes situation for ejerne.

Den mest populære mulighed - en film af polyethylen. For at dette materiale skal være mere holdbart, er de forstærket med et specielt forstærkningsnet. Der er to varianter af forstærkede polyethylenfilm:

 • Perforeret type;
 • ikke perforeret type.

Ved hjælp af den første version af filmene er vandtætningen arrangeret, og den ikke-perforerede version bruges til at arrangere dampspærren i lokalerne. Ved hjælp af polyethylen er det muligt at forhindre indtrængen af ​​vanddamp ind i rummet. Også blandt fordelene ved dette materiale bemærker vi dens lave omkostninger, hvilket er særligt vigtigt med begrænsede materialevner.

Imidlertid har en polyethylenfilm også sine ulemper. Dens installation er ret kompliceret, det er også let beskadiget og bliver ubrugeligt. For at installere denne type dampspærre vil det kræve flere personer.

For at fikse filmen bruges byggestiften mest, intervallet mellem punkteringer er ca. 100 cm. Til limning af samlinger mellem filmen og punkteringsstederne anvendes der specielle konstruktionstape.

Så blandt fordelene ved dampspærren fra polyethylen bemærkes:

 • overkommelig pris;
 • lav praktisk talt nul niveau af damppermeabilitet.

Blandt de mangler vi bemærker:

 • installationens kompleksitet
 • lavt niveau af styrke;
 • lav driftstid;
 • opsamling af fugt på filmen.

Den forstærkede version af polyethylenfilm er en mere praktisk måde at tilvejebringe en dampbarriere på. Dette materiale er lavet af samme polyethylen, lagt i flere lag, mens den har en speciel forstærket belægning baseret på polypropylen. Således bliver filmen mere holdbar og modstandsdygtig over for mekaniske skader.

For at installere og tilslutte filmen med hinanden, anvendes specielle selvklæbende bånd, hvilket forenkler processen med montering af materialet. Blandt fordelene ved loftets dampspærre med denne film er:

 • højt niveau af styrke;
 • god pålidelighed;
 • let vægt;
 • lavt niveau af damppermeabilitet;
 • bekvemmelighed i forbindelse med installationsarbejde.

Samtidig har dampspærren fremstillet af forstærket polyethylen sådanne ulemper:

 • På overfladen af ​​filmen dannes et kondensat, som i sidste ende dræner væk fra det.

En polypropylenfilm - såvel som en polyethylenforstærket film - består af flere lag, men der findes en ekstra reliefflade på den, som forhindrer akkumulering af kondensat. Et ekstra lag baseret på cellulose og glukose forhindrer akkumulering af kondensat og absorberer det, gradvist fordampning. I dette tilfælde skal den hårde side af en sådan film være inde i rummet og glatte udenfor. Under alle omstændigheder skal du være opmærksom på instruktionerne fra producenten, inden du begynder installationsarbejdet, hvilket tydeligt angiver den rigtige placering af dampbarrierematerialet.

Blandt fordelene ved dampspærren bemærker vi:

 • højt niveau af styrke og pålidelighed;
 • nem installation;
 • lavt niveau af damppermeabilitet.

Ulemper ved polypropylenfilmen med et anticondensatlag gør det ikke. Derfor anbefales det at blive brugt som et pålideligt dampspærre materiale. Omkostningerne ved sådant materiale er en størrelsesorden højere end den for konventionel polyethylenfilm.

Folierede materialer er en film af polyethylen eller polypropylen med et folielag på den ene side. I dette tilfælde afspejles infrarød stråling, som forbliver inde i rummet uden at forlade den. Folie aluminium belægning forhindrer betydeligt varme tab i vintersæsonen. Særligt relevant er dampspærren i badene, hvor varmeudslip minimeres.

For at klare dette materiale anvendes en speciel selvklæbende film, mens foliebelægningen skal monteres inde i rummet. Til limning af alle leddene efter færdiggørelsen af ​​montagearbejder, anvendes specielt aluminiumstape. Installationen af ​​en sådan dampbarriere udføres imidlertid i overensstemmelse med visse luftgab, hvilket bidrager til afspejling af varme.

Blandt dens fordele bemærker vi:

 • højt niveau af styrke;
 • nem installation
 • evnen til at reflektere varme og reducere varmetab.

Imidlertid er omkostningerne ved sådant materiale ret høje, selvom det fuldt ud betales med en reduktion på 15% af varmetab.

Åndedrættemembranen som en dampspærre forhindrer fugt i at komme udenfor, og samtidig tager det ud fra rummet. Til fremstilling af sådanne membraner anvendes uvævede materialer af syntetisk oprindelse. Indlæggelse af åndedrætsmembraner er lavet direkte på varmeren, og det er derfor ikke nødvendigt at ventilere backlashen i dette tilfælde.

En anden mulighed for at tilvejebringe en dampspærre er pergament. Med hensyn til imprægneringen af ​​dette materiale anvendes et fugtabsorberende stof i form af flydende bitumen, modstår det helt fugt og lader ikke damp passere. Desuden er dette materiale miljømæssigt sikkert og frigiver ikke giftige stoffer til menneskers sundhed. I processen med dampisolering af loftloftet lavet af træ - pergament er en ideel mulighed, da det ikke har en negativ indvirkning på træbøger. På grund af den høje elasticitet udføres lægningen af ​​dette materiale ret hurtigt. En anden ubestridelig fordel ved glassin er den overkommelige pris. Derfor er dette materiale særligt populært i processen med dampisolering af et træloft.

Mastik og lakker, der har samme virkning som åndedrætsmembraner, er også en speciel type dampspærre. Overdækning af loftet med mastik sikrer dets beskyttelse mod fugt, mens du fjerner overskydende fugt ud. Kold bitumen bruges oftest til at lave mastik. Efter hærdning ligner belægningen flydende gummi, som pålideligt beskytter rummet mod fugt og dampgennemtrængning.

Brug af flydende materialer er primært præget af nem montering, da de ikke er fastgjort på væggen med specielle film eller fastgørelsesanordninger, men påføres med en børste eller rulle.

Til anvendelse af emulsioner anvendes også koldsprøjtning. Men med et lille område af loftet er det tilstrækkeligt at bruge mastik, der påføres med en pensel. På samme tid behøver disse formuleringer ikke yderligere opvarmning eller fortynding. Efter åbning af skovlen er de umiddelbart klar til brug. De er dog kun egnet til applikation på en base med høj stivhed, mens den minimale lufttemperatur for arbejde er +6 grader.

Loftets bedste dampspærre vælges udelukkende ud fra de personlige præferencer hos rummets ejere. For hver vil det være anderledes, fordi der ved valg af materialer tages højde for mange faktorer, såsom pris, muligheden for at reflektere og holde varmen, anvendelsesområdet og loftkonstruktionerne.

Sådan lægges en dampspærre i loftet: generelle anbefalinger

Standardinstallationen af ​​dampspærre i loftet indebærer dens lægning på indersiden af ​​loftet. Men i en region med svære klimatiske forhold, såfremt lufttemperaturen i gaden når 32 grader om vinteren, anbefales det at installere en dampspærre på begge sider: indenfor og uden for loftet.

Installation af en damptæmper af filtypen udføres, inden isoleringen lægges. Prøv at lægge dampspærren på en sådan måde, at den ikke falder. Overlapningen af ​​tilstødende kanter af filmmaterialer udføres med overlapning. Efter afslutningen af ​​installationsarbejdet er alle ledd limet med tape. For at fastsætte dampspærrematerialet skal du bruge specielle negle med store hatte eller en standardkonstruktion hæftemaskine. For at forhindre filmen i at rive, er der installeret en papkasse under beslagene. Intervallet mellem klammerne er højst 30 cm.

Når filmen er arkiveret på det grove loft, udføres dets fiksering ved hjælp af en kasse af stålprofil. For at sikre loftets korrekte dampspærre skal du først gøre sig fortrolige med producentens anvisninger for dampspærringsmaterialerne. Stackning af materialet med den forkerte side vil resultere i den modsatte virkning af dampspærren. I dette tilfælde akkumuleres kondensatet under varmeren og sikrer hurtig destruktion.

Teknologi dampspærre loft i badet

Dampisolering i badet skal udføres i overensstemmelse med en særlig teknologi, da varm luft i rummet i form af damp stiger til toppen, hvorved der anvendes en dampspærre, skal det forhindres i at lække. Hvis logs blev brugt som materiale til fremstilling af bad, skal det først sys med gips eller tynde plader.

Derefter installeres dampspærren. De mest populære materialer til at levere en dampspærre er folie, vokspapir med kontor eller pap. Endvidere er loftet dækket af ler og efterladt til tørring. Derefter installeres varmelegemet i loftet.

Derudover er det muligt at fordampe loftet i badet med en blanding af ler og savsmuld. De holdes godt i loftet, kan let påføres og giver en god dampspærre.

Anvendelsen af ​​styren giver ikke kun dampbarriere, men også varmeopbevaring i rummet. Der er to typer stylose - standard og selvklæbende. Den anden mulighed er mere praktisk at installere og lidt dyrere i pris. Dette materiale er modstandsdygtigt over for høje termiske belastninger og temperaturfald.

Anvendelsen af ​​skummet polypropylen til dampbadet af et bad adskiller sig i sådanne fordele:

 • temperatur brug af op til +160 grader;
 • højt niveau af ikke kun dampbarriere, men også varme- og lydisolering;
 • modstand mod korrosion, forfald;
 • miljøsikkerhed
 • varme refleksion;
 • nem installation.

Et temmelig populært materiale til dampspærrebad er også isospan, det har også en foliecoated belægning, der afspejler varme.

Dampisolering af loftet video:

Relaterede artikler

© Building Portal StrPort 2011-2016. Artikler om reparation, byggeri, byggematerialer.

Kopiering af oplysninger fra hjemmesiden er kun mulig med tilladelse fra redaktionen eller med en direkte henvisning til kilden. Retsgrundlag


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 + 3 =