Dampisolering til rammehusvægge

Contents

Dampisolering i rammehus

Dampisolering i et træhus. Alle, der bygger et skelet træhus spørger om dette i første omgang! Jeg skrev allerede om dampbarrieren og vandtætningen, men besluttede at særskilt afsløre temaet at kæmpe med damp, da fejl i dampspærringen er meget kritiske for husets fremtid.

Dampisolering - Det er enhver film med lav dampgennemtrængelighed, som er monteret i rammens hus INSIDE, for ikke at lade dampen komme ind i varmeren og holde sidstnævnte fra konstant befugtning.

Forveks det ikke med vandtætning, som er placeret udenfor og er nødvendigt for at beskytte trærammen mod fugt! Der anvendes specielle membraner.

Har jeg brug for en dampspærre i et hus?

Ja. Teknologien til rammehusbyggeri forudsætter nødvendigvis forekomsten af ​​dampisolerende materialer i vægge, gulve og lofter! Vi skal skabe en komplet kontur af dampspærre, så ofte krop kaldes "termoshuse".

Hvad er dampbarrierefilmen til?

 • Lad ikke isoleringen (lader ikke fugtigheden til det)
 • Klimaet i rammens hus stabiliserer

Til dette anvendes en særlig dampbarriere materiale, spunbond og andre film virker ikke.

Hvilken side at lægge (stable) dampspærren?

Og du tager den sædvanlige dampspærrefilm, så ingen af ​​sidene bliver nødt til at se. Men hvis du allerede har taget en specialiseret dampfilm, så kig i vejledningen. der er alt skrevet. Bare vær ikke doven eller bygherrer.

Ud over fabrikanten, hvordan man korrekt sætter dampspærren i sin produktion, ved ingen ved hver deres egne noter. Men det er logisk, at den del med sit mærke var inde, og vi så det, de prøvede for os!

i IZOSPAN-B alt er simpelt. En grov overflade inde, på den er der fugt, den glatte side af denne dampfilm sættes til en varmelegeme.

Dette rejser spørgsmål om, hvordan man stabler dampbarriereenden. Du kan komme på stedet for producenten af ​​dampspærrefilm og se der nøjagtige oplysninger, f.eks. På stedet for Yutafol (isospan har ikke et normalt sted).

Dampisolering til rammehusvægge

På væggen i et træ- eller ramhus er parene isoleret på væggen, det vil sige indeni. Udenfor kan den ikke låses, væggene vil rotne.

Dampisolering af skillevægge af et stelhus

Separationer behøver ikke at være dampisolerede, bortset fra undtagelse af våde rum. Der er virkelig bedre at sætte en PE-film indefra! Men ikke på begge sider af muren.

Hvis du er bekymret for, at isoleringen vil støde og komme ind i dine lunger - læg i en septum på begge sider - en dampgennemtrængelig mebran!

Damp- og gulvisolering i rammehus

Det er muligt at fordampe gulvet med en film (standard), men det kan være lidt lettere - foringen til et laminat + krydsfiner eller OSB på gulvet giver et godt resultat. Eller generelt linoleum. Køn er ikke stedet hvor meget af dampen går, par går for det meste op!

Loftet er mere kompliceret. Loftet skal dæmpes præcist med en film, fordi al dampen går op. Jeg har en tekst om hvordan det ser ud i mit hus - Montering af en trækasse på loftet.

Dampisolering af gulvet i rammehuset

Det er IKKE nødvendigt at forsegle gulvene mellem gulvene, da der er varm luft på toppen og bunden. Men det øverste loft er et andet spørgsmål, vi arbejder der såvel som med loftet.

FAQ. Ofte stillede spørgsmål om skumisolering af rammehuset

Dampisolering. Inde eller udenfor?

Selvfølgelig inde! Damp kommer fra varme til koldt.

Hvad er dampspærren til at vælge til rammens husvægge

Til vægge og i almindelighed er den bedste dampspærre for et rammebolig en almindelig polyethylenfilm med en tykkelse på 200 mikron (ikke tyndere).

Men hvis du virkelig ønsker at købe en dampspærre Izospan eller Yutafol, men for mig er det spild af penge. Amerikanere bruger normalt polyethylen og uden nogen mærker.

Er et rammehus muligt uden dampspærre?

I nogle klimaer, for eksempel sydlige, er det virkelig muligt at bygge rammehuse uden dampspærrefilm. Men disse muligheder er individuelle, og du skal meget tydeligt beregne tærterne og dugpunktet. Jeg ville ikke begynde at eksperimentere sådan her

Må jeg limes dampspærren og hvordan?

Ja! Du kan klæbe filmen med både special butylgummi tape og lim. Den eneste måde at gøre dette på er ikke at lime dampspærren.

Sådan laver du en dampspærre på video:

For at evaluere posten skal du være registreret bruger af webstedet.

Maxim Kazakov

Jeg har selvstændigt designet og bygget min egen rammehus under alle rammerne for rammehusbyggeri. Jeg blogger om den korrekte slagtekonstruktion med hensyn til canadisk og skandinavisk teknologi. Jeg bygger og designer rammeboliger. Mail for kontakt: [email protected]

Registrering af et rammehus som ulovlig konstruktion gennem en domstol

Tolerancer for rammehusbyggeri

Montering af vinduer i et rammehus (ikke kun med egne hænder)

Sidste år, i september-december, byggede jeg en rammehus, dumt, bad jeg ham omgående at dække hele OSB, DSP.

1. Logs, ydre vægge, gulve - 200x50, skillevægge - 100 * 50

2. Alt inde er tæt dampisoleret, væggene og loftet på lags / stativerne, så OSB 9mm uden luftspalte

3. Isoleringen er overalt fyldt helt 150 eller 200 mm.

4. Gulvets anordning er som følger: På stængerne er der en dampspærring ovenpå, så plader 150x40 med et mellemrum 3-4 cm på toppen af ​​OSB 18mm. og DSP (i sous)

Læserens spørgsmål: Der var et følgende problem. Da brædderne var naturligt luftfugtighed, plus deres stadig dækket ognebiozaschitoy alle allerede bygget på et køligt / våd, våd periode, viste det sig, at bestyrelserne (150h40) tilsyneladende sengen var våd og straks lukket (gulvet). Resultatet var en termos: bunden af ​​dampspærren, oven på OSB, som heller ikke tillader fugt.

Jeg klatrede for at kontrollere og kom på tværs af det faktum, at brædderne gik skimmelsvamp / svampe. Nu tvunget til at skyde OSB / DSP forarbejdning bord med to væsker (Neomid blegemiddel og biosikkerhed til udendørs værker), ud over at rive bord siden lavere plan ikke er behandlet. I forbindelse med dette spørgsmål: om at holde dampspærren eller fjerne det, eller erstatte det med damp membranpermeabiliteten, for eksempel IZOSPAN Ap At lægge en dampspærre eller membran af tømmerstokke eller planker Jeg har tre etager, toppen er koldt. Derfor vedrører mit spørgsmål købet af første og anden etage.

Det andet spørgsmål. Hvordan lukkes afstanden mellem brædderne og om det er nødvendigt? Måske er det fornuftigt at lade dampspærren væggen lige til gulvet (til toppen eller OSB / DSP bund), og derefter forlade at cirkulere luft fra ventilationsspalten mellem brædderne (150h40) i væggen / partition? Nu går dampspærren fra væggene til gulvet. Der er ingen huller.

etage på anden sal - der er ikke behov for film. en film på første sal - en film er nødvendig. brædder kan behandles og gå i seng, lade fugtet fordampe og lukke igen, jeg synes, det er okay ikke at være med dem i sidste ende. Det er ikke nødvendigt at ventilere gulvet, rammehuset skal være spiret i sig selv og ventileres ved ventilation.

Dampisolering i rammehus

Dampisolering i et rammehus udføres for at beskytte varmeisoleringsmaterialer mod fugt, hvilket kan påvirke dem indendørs. Det skal bemærkes, at hovedkravet for montering af isolering er dets højkvalitets og maksimale tætning til væggene og gulvrammen. Hvis vandet kommer på det, vil materialet miste sine positive egenskaber, ændre dets form og dets effektivitet.

Naturligvis vil den generelle isolation af huset også lide. Den eneste korrekte og rimelige løsning til udelukkelse af sådanne situationer er brugen af ​​dampspærre. Artiklen fortæller i detaljer, hvordan man lægger det, funktionerne i byggearbejder og hvad der faktisk er denne komponent.

Om dampbarrierematerialets egenskaber

Dampisolering kaldes en speciel sammensætning med en porøs struktur, hvorfor det er muligt at reducere indtrængningshastigheden af ​​vanddamp betydeligt og dens effekt på varmeisolatoren. Det er vigtigt at forstå, at materialet kun kan reducere betydeligt, men udelukker ikke denne negative proces. Det har en membran med en glat og ru side, hvor "polariteten" er ekstremt vigtig til installation. Sidstnævnte er designet til fordampning og fordampning af fugt.

Udførelse af fikseringen af ​​den beskrevne isolator, er det nødvendigt at styre reglen: den grove side er rettet ind i rummet og glat til opvarmningskomponenten. Det er ønskeligt, at alle komponenter er tæt på hinanden, såvel som på væggen eller gulvet.

På grund af tilstedeværelsen af ​​et porøst lag kan hele rammen og overfladen af ​​huset "trække vejret". Den nødvendige luftudveksling, luftcirkulation i rummet er således tilvejebragt, og drivhuseffekten er udelukket. Ventilation udføres ikke kun gennem åbne døre eller vinduer, men gulv og vægge i huset. Ifølge specialisternes forskning kan lodrette bygningselementer passere op til 35% af luften i logstrukturen.

kategorisk er forbudt I et stelhus skal du bruge det sædvanlige endelte polyethylen med en kontinuerlig lægning på væggene og gulvet. Faktum er, at i en sådan situation mellem disse bindemidler vil til sidst danne og stagnere fugt. Dette vil nødvendigvis føre til dødelig rotting og ødelæggelse af huset. Separat, lad os sige, at betonvægge også passerer gennem fugt og luft godt.

Vi understreger, at en dampbarriere forstås ikke som en polyethylenkomponent med flere åbninger, men en flerlagspakke med en porøs struktur. Eksisterende membraner i deres evner og egenskaber kan være ret alvorligt forskellige fra hinanden, hvilket skal tages i betragtning ved beregning og planlægning af arbejde.

I dag tilbyder vi dampbarrierer, som kan bruges i boliger og boliger. Desuden afviger de i anvendelse efter type lokaler, herunder dem med minimal, medium og høj luftfugtighed. Det endelige valg af materiale skal baseres på periodiciteten af ​​strukturens drift, sæsonmæssige forhold, klimatiske bånds særlige egenskaber, luftfugtighedsniveau osv.

Af alt det, der er blevet sagt, er det klart, at membranbeskyttelse er nødvendig for delvis at forhindre virkningerne af fugt og vanddamp på opførelsen af ​​huset, herunder vægge, gulve og tagdækning. For at stoppe denne proces helt, desværre, er det umuligt.

På rammeboligens dampspærre

Dampisolering af rammevægge fra dampspærren af ​​vægge i almindelige huse adskiller sig ved, at isoleringen ikke lægges på en flad overflade, men på en kasse dannet af trækomponenter eller profiler. I tværsnittet kan lignende strukturer se sådan ud:

 • 1 - ydre overfladebehandling ved foring, sidespor eller OSB-plader
 • 2 - Isolering mod indtrængning af fugt og vind;
 • 3-frame elementer;
 • 4 - dampbarriere materiale
 • 5 - komponenter, der sparer varme
 • 6 - kasse;
 • 7 - indretning af huset.

Vi gør opmærksom på, at ca. 65% af denne "pie" er varmebeskyttelse. Maksimal opmærksomhed på dets arrangement, overholdelse af teknologien til lægning, brugen af ​​høj kvalitet dampspærre vil gemme både materialer og rammeelementer derhjemme.

Specificitet ved at lægge dampspærren

Det kan virke som om alt er simpelt her, du skal bare rette beskyttelsen på en lodret overflade og kontrollere, hvilken side der skal drejes i forhold til rummets indre rum. Fastgørelsen udføres ved hjælp af en byggestifter, og samlingerne forsegles med tape. Faktisk er der en række nuancer, der bør tages i betragtning. Følgende er almindelige fejl, som er uacceptable under arbejdet:

 • - forsømmelsen af ​​isolatorens lige ubetydelige ruptures
 • - Stacking af komponenten med minimal fold
 • - dårlig limning og forsegling af leddene
 • - Fejlagtigt valg af arbejdsgruppen
 • - brug ikke af konstruktion, men af ​​pakningstape.

Tilstedeværelsen af ​​mindst en reduceret fejlberegning kan føre til, at efter et par år bliver varmelegemet ubrugeligt, absorberer fugt og ophører med at opfylde sine primære funktioner. I sidste ende vil der være behov for reisolering af huset, herunder vægge, gulve og tagdækning. Det vil naturligvis resultere i betydelige finansielle investeringer.

Ifølge installationsteknologien påføres overtryksmembranen på overfladen fra toppen ned og skæres i strimler. Det anbefales at overlappe mindst 100 mm ved kanterne. Det er nødvendigt at klæbe disse steder med et specielt tape til dampspærren, hvilket giver en tæthed af beskyttelse.

Ved siden af ​​materialet til træelementerne på væggene og gulvet styres omhyggeligt. Klæbningen og limningen ved kanterne er færdig. Montering af membranen til træramkomponenten udføres af en byggestifter eller ved hjælp af galvaniserede negle.

Vi håber, at oplysningerne om rækkefølgen af ​​æglæggende en dampspærre i ramme huse, vil detaljerne i installation og drift af produktionsteknologi tillade alle at komme til kendskab til sagen til spørgsmålet om isolering, dampspærre og beskytte dit eget hjem.

Dampisolering af rammehusets vægge: Sådan gør man korrekt

For at maksimere rammens husets levetid er det vigtigt at være særlig opmærksom på dens dampspærre ved byggestadiet. Fra denne artikel lærer du, hvilke materialer der bedst bruges til at undgå ubehagelige virkninger af fugt og også kende de mest almindelige fejl i processen med at lægge dampisoleringsmaterialer.

Valg af materiale til dampspærren

Lad os se på specifikke eksempler på hvert materiale, dets fordele og ulemper.

Kendt, men allerede lidt brugt materiale, som tidligere blev brugt til at skabe en dampbarriere i træhuse. I dag giver brugen praktisk taget ikke den rigtige effekt og pålidelighed.

Blandt fordelene kan kun identificeres den overkommelige værdi af materialet.

 • Maksimal omhu ved lægning. Polyethylen kan ikke strækkes, strækkes for at undgå deformation og brud. Derudover er det meget spændt, det kan nemt miste dets funktionelle evner og integritet i processen med det årlige temperaturfald.
 • Ofte gør ukorrekt brug af filmen rammen huset til et dampbad, tillader ikke væggene at "trække vejret normalt", opsamler fugtig luft inde i huset, hvilket gør at leve i det ikke behageligt og ubehageligt.

De er specielle blandinger, der anvendes på gulv og vægge i huset før begyndelsen af ​​den udvendige dekoration. Tillad at skabe et pålideligt dampspærrelag uden for rammens husvægge. Bitumen-kukersol mastik er en af ​​de mest populære. Til dens anvendelse kræver ikke oprettelse af en murbirk. Kan påføres i flere lag, men hver af dem skal tørre grundigt.

 • Godt lad luften ind og lad rammens vægge "trække vejret".
 • Overkommelig pris.
 • Stort udvalg af mastik.
 • Mastic bevarer pålideligt fugt og holder rammen af ​​huset og isoleringen fra ødelæggelse.
 • Maksimal nøjagtighed under applikationen.
 • Kræver påføring på præfabrikerede vægge, med en renset overflade.
 • Det påføres i et meget tyndt lag, hvilket forhindrer udseendet af ujævne områder.

Dette er et moderne og overkommeligt byggemateriale, der giver dig mulighed for at skabe et pålideligt dampspærrelag. Velegnet til at skabe et eksternt dampspærrelag af rammens husvægge. Kræver præ-lathing af stængerne langs omkredsen af ​​hele væggen ikke bredere end 50 til 50 cm.

 • Relativt lave omkostninger.
 • Tilgængelighed af materialet.
 • Nøjagtighed i arbejdet for at undgå ujævne ledd og dårlige kvalitetsled.

Optimal materiale til at skabe et dampspærrelag af rammens husvægge. Til de funktionelle funktioner kaldes de også dampbarriere membraner. De pålideligt beskytter huset mod indtrængning af uønsket fugt i isoleringen og i selve rummet samt leverer en komfortabel bolig i en træbygning i mange år.

Den eneste ulempe - helt den høje pris på dette materiale, men det betaler sig i driften af ​​en ramme hus, behøver ikke at bekymre sig om udskiftning af isolering, samt ødelæggelsen af ​​den træramme af hele huset, fordi den særlige membran film vil give ham en langsigtet maksimal beskyttelse mod fugt udefra siderne og parret med det indre.

 • Høj levetid.
 • Enkelhed af pakning.
 • Pålidelighed.
 • Høj funktionalitet.
 • Det vigtigste ved at installere dampspærren udefra er at undgå en fælles fejl under montering af dobbeltisolering, hvilket oftest bidrager til rotting af rammen og akkumulering af fugt inde i isoleringen.

  1. Laying er lavet mellem en varmelegeme og en væg.
  2. Det er især vigtigt at sikre, at der er en særlig luftgab mellem dem.
  3. Film med et specielt klæbelag er anbragt på isoleringens indre overflade. Det er vigtigt at sikre, at den vindtæt membran forbliver på toppen.

  Dampspærre fra indersiden

  Anbefalinger fra eksperter på rammevægernes dampspærre

  1. Det er vigtigt at bruge specielle isolerende vindtæt membraner på ydersiden af ​​væggen, så de pålideligt kan passere gennem fugtigheden, i stedet for at holde det i isoleringen.
  2. Hvis du vedhæfter dampspærren på begge sider af isoleringen, bliver væggene hurtigt våde og mister termisk isolering. Overvej dette, når du vælger materialet og lægger det.
  3. Hvis dampspærren ikke anvendes, og isoleringen simpelthen begraenses af eksterne finishmaterialer, er der en mulighed for, at isolationen (især på en wadded basis) hurtigt bliver våd og mister sine evner.

  Besparelser på dampbarriere materialer er fyldt med mere alvorlige finansielle investeringer i fremtiden. Overvej denne faktor, og vælg højkvalitetsmaterialer til dampbarrieren på rammens husvægge.

  Dampisolering til sommerhuse

  Vindbeskyttelse. Classic Edition

  Forbedret vindbeskyttelse. Velegnet til midlertidig tagdækning

  Stil dit spørgsmål

  Hvis du ikke kan finde svaret på dit spørgsmål i vores vidensbase, kan du spørge det til os. For at gøre dette, skal du blot udfylde spørgeskemaet nedenfor.

  Venligst send dit spørgsmål, vær tålmodig. Vi overvejer de indgående spørgsmål så vidt muligt og styrker. Nogle gange kræver spørgsmålet yderligere høring af specialister. Men vi vil helt sikkert svare på dit spørgsmål.

  Ved at klikke på "Send" knappen accepterer du vilkårene i brugeraftalen.


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  30 − = 29