Dampisolering til vægge

Dampisolering til væggene i et træhus

Boligets komfort afhænger af temperatur og luftfugtighed i rummet. I et træhus kan dette opnås ved opvarmning og højkvalitets termisk isolering. Desuden er det nødvendigt at styre graden af ​​dampspærre for at reducere den negative virkning af fugt på vægge, gulve og tag, og denne opgave er vanskelig.

Overdreven fugt har en negativ indvirkning på træets træstruktur. Isoleret når du bruger brusebadet, madlavning, vask, vådrensning, er damp på udkig efter en vej ud af rummet. Da trykket langt overstiger atmosfærisk tryk, presser damp på loftet, vægge, gulv, som sammen med temperaturforskellen fremmer dannelsen af ​​kondensat. Ved langsomt imprægnering af træstrukturen og sælerne deformerer og ødelægger vandet dem: materialerne rotner, bliver mugne, deres præstation falder.

Hvis man i færd med at forberede bjælkerne til tag og vægge har udført damp og vandtætning af materialerne, har pladerne til bjælkerne og gulvet ikke sådan beskyttelse. Derudover er gulvbelægningen på første sal af huset arrangeret på jorden, hvilket øger den negative virkning af fugt på den. For at undgå processen med at ødelægge opførelsen af ​​et træhus skal man sørge for at sikre en pålidelig dampspærre. Det beskyttende lag tjener som varmelegeme og forhindrer fugt i at kontakte træet og frigiver luft fra rummet til gaden. Takket være dette vil husets driftstid stige betydeligt.

Fordele ved dampisolering af træhuse

Træ (selv ubehandlet) har en høj grad af varmeisolering og god permeabilitet. Naturen i dette materiale gør det muligt at bygge huse uden frygt for, at skadelige dampe vil blive frigivet i rummets luft. Ud over fordele har træet betydelige ulemper. Evnen til at opsamle fugt forårsager et fald i niveauet af modstand over for varmeoverførsel og fremkalder nedbrydning af træ. Udseendet af en svamp på væggene og andre dele af huset forværrer de æstetiske egenskaber ved boligen og kan forårsage forskellige sygdomme hos beboerne.

Som følge af regelmæssig fugtning og tørring af træstrukturen forringes tætningen af ​​leddene, som følge heraf de bliver renset. Hvis dampspærren til træhusets vægge ikke er tilvejebragt, lader materialerne fugtige luft gennem dem og holder nogle af fugtigheden fra den. For at forbedre arbejdsvilkårene for vægge og andre elementer lavet af træ, er det nødvendigt at placere en vandtæt barriere ved krydset af varmluft og koldt omslutningsstrukturer.

Markedet for byggematerialer tilbyder forskellige typer vanddampbarriere, som har fremragende egenskaber. Åndedrætsmembraner og film bruges som regel til at beskytte træhusens vægge mod fugt, men der findes andre typer vandtætning. Hvilke materialer er egnede til isolering af et hjem og en dampspærre:

  1. Tagdækning. Fordelen ved denne type materiale til vandtætning er lav pris, men tagmateriale er mere egnet til at lægge på taget i udhusene end til at beskytte træhuse. Derudover er det mere hensigtsmæssigt at anvende et sådant værktøj ikke som hoveddampbarrieren, men i rollen som et ekstra lag til mere effektive materialer.
  2. Aluminiumsfolie. Filmen er belagt på den ene side med metal, på den anden har en forstærket mesh. En sådan anordning hjælper med at skabe en indendørs dampbarriere og et lag, der afspejler varme. For at isolere et træhus er folie dampspærren dækket af en metalliseret belægning udenfor. Det er nødvendigt at placere sådant materiale omhyggeligt på væggene for ikke at skade dets integritet. Hvis du beslutter at folie dit hus, vil boligen ikke kun være beskyttet mod korrosion, men også isoleret.
  3. Diffusionsmembran. Det dampgennemtrængelige materiale beskytter boligen mod fugt, regulerer mængden, takket være evnen til at passere luft (fra to eller en side). Dampbarriamembranen har en høj dampfugtighedskoefficient, hvilket skyldes materialets mikrostruktur. En væsentlig fordel ved den diffuse film er fraværet af et ventilationsgab mellem varmeisoleringen og membranen, hvilket sikrer den mest rationelle udnyttelse af rummet. En sådan dampbarriere til en træhusvægge giver god opvarmning af rummet. I modsætning til andre typer dampspærre har membranen en høj pris - dette er den eneste ulempe.
  4. Polyethylen eller polypropylenfilm. I sammenligning med polyethylen er polypropylen mere stabil, resistent over for atmosfæriske fænomener. Ikke desto mindre plejede dampspærrefilmen fra dette materiale at have en betydelig ulempe - på varmeisoleringssiden dannede kondens på den, hvilket førte til et hurtigt tab af ydeevneegenskaber ved en sådan dampbarriere til vægge. En moderne type materiale har et særligt lag viskose med et celluloseindhold. Det absorberer en stor mængde fugt, der efterhånden tørrer ud under luftventilationens virkning. De vigtigste fordele ved film til vægge af trækonstruktioner er deres demokratiske værdi, styrke, enkelhed af lægning.

Funktioner ved installation af en dampspærre til vægge i et træhus

En dampspærre er fastgjort ikke kun for at beskytte boligens vægge mod fugtighed, men også med det formål at opvarme rummet. Teknologien for materialeinstallation afhænger af anvendelsesstedet. Bygherrer kan sætte en dampbarriere på ydersiden eller indersiden af ​​væggen afhængigt af bygningens tilstand, typen af ​​logfiler og andre faktorer. Der er visse funktioner ved montering af dampspærren, når du lægger materialet inde eller ude.

Hvis husets vægge er lavet af runde bjælker, må ventilationsgabet måske ikke overlades: deres funktion udføres ved huller i bjælkets knudepunkt. Hvis strukturen består af glat træ med et rektangulært eller firkantet tværsnit, er det umuligt at sætte en dampspærre direkte på væggene - dette vil medføre en sværhedsgrad i dampens flugt. I dette tilfælde er logfilerne først fyldt med skinner på 2,5 cm (steget mellem dem er 1 cm). Efter at kassen er installeret, hvorpå den termiske isolering er placeret. Over vandtætningsfilmen er strakt, og først efter det er det muligt at begynde at dekorere væggene.

Ved korrekt udførelse af værker i rummet opretholdes et normalt mikroklima, hvilket er ideelt ikke kun for tømmerhuse, men også til rammekonstruktioner. Den beskrevne metode til ekstern installation af dampspærreisolering til vægge er enkel, så den kan udføres uafhængigt uden involvering af dygtige bygherrer.

Når intern isolering af et træhus

Den første fase af den indre placering af dampspærringen involverer rengøring af væggens overflade med deres efterfølgende behandling med et antiseptisk middel. Yderligere, ifølge instruktionen, er stativkassen installeret. I hylderens lumen er der placeret en varmelegeme (for eksempel en mineraluld), på hvilken et lag af dampspærre er fastgjort med negle eller en hæftemaskine. Hvis der vælges en diffusionsmembran til dette formål, placeres den direkte på det termiske isoleringsmateriale eller efterlader et mellemrum på 5 cm mellem varmeisoleringen og dampspærren. Filmen skal strækkes godt, ellers vil beskyttelsesegenskaberne være lave.

Hvor skal man bestille og hvor meget er væggeens dampspærre

Materiale til isolering og dampspærre af trævægge kan købes i bygningsforretninger. Det bredeste valg er tilgængeligt i specialiserede hypermarkeder. Derudover kan du bestille en parobarrier på internettet, men sørg for kvaliteten af ​​de varer, du kun kan, når du modtager et køb. Hvor meget er dampspærren til træhusets vægge? Nedenfor er en tabel med eksempler på priser for materialer fra forskellige producenter.

Dampisolering af vægge - pålidelig beskyttelse af huset mod fugt

Ved opbygning af et hus er et særligt sted besat af scenen for at beskytte væggene mod fugt og damp. At gøre dette er absolut nødvendigt, fordi fugt kan forårsage udseendet af skadelig svamp og skimmelsvamp. For at undgå dette er det nødvendigt at udføre en højkvalitets dampspærre. Hvilke materialer anvendes til dette, vil vi overveje yderligere.

Isolering af vægge fra fugt - i hvilke tilfælde er det nødvendigt?

Hovedopgaven, som udfører murens dampspærre, er en hindring for fugtens ophobning i isoleringen. Materialer til god varmeisolering er gode til luft. Hvis fugt kommer ind i varmeapparatet og ophobes der, ophører isolationslaget med at udføre sine funktioner. På steder hvor fugt ophobes over tid, går vægpapir, gipsbelægning forringes, svamp og skimmel opstår. Yderligere skimmelsvamp og svamp kan spredes gennem væggene. Det er meget svært at bringe dem ud bagefter. Desuden er svampesporer skadelige for menneskers sundhed.

Dampisolering forhindrer opsamling af fugt i isoleringen

Dampbarrierelaget er konstrueret i flere tilfælde:

  1. 1. Når isolering inde i lokalerne. Dette er især vigtigt, hvis isoleringen er lavet af materialer baseret på bomuldsuld. Glasuld og mineraluld er fremragende isolatorer, derudover giver de "vejrtrækning" væggene og lader luft ind. Deres største ulempe er, at de absorberer fugt. Jo mere det akkumuleres, jo værre disse materialer opretholder varmen, og jo hurtigere bliver de værdiløse. Dette kan undgås, hvis væggene er dampisolerede.
  2. 2. For bygninger med vægkonstruktioner fra flere lag. Multi-lagring kræver obligatorisk beskyttelse mod røg og fugt. Dette er relevant for huse lavet af rammekonstruktioner.
  3. 3. Til ydervægge og ventilerede facader. Dampbarrieren fungerer i dette tilfælde som en ekstra beskyttelse mod vind. Dens tilstedeværelse tillader ikke luften at strømme til aktivt at cirkulere. På grund af dette er den ydre overflade mindre stresset og udfører sine funktioner bedre.

Dampisoleringsmaterialer skal passere luften godt

For dampspærre skal der anvendes materialer, som forhindrer indtrængen af ​​fugt, men gennem mikroporerne lader luften inde i lokalerne. For at maksimere effekten af ​​dampspærren er det nødvendigt at arrangere et ventilationssystem, da naturlig luftcirkulation ikke er tilstrækkelig. Sammen med høj kvalitet ventilation vil et lag af dampfaste materialer beskytte rummet mod fugt. Der er imidlertid ingen universelle dampbarrierer, som kan beskytte enhver konstruktion fra taget til kælderen. Deres valg afhænger af materiale og konstruktion af væggene. Hvis rummets fugtighedsniveau svarer til normen, er det ikke nødvendigt i dampspærre laget.

Typer af dampbarrierer - hvad man skal vælge for arbejde udenfor og inde i huset

Flere typer materialer bruges til at beskytte væggene mod våde dampe. For det første er det mastik. Sådanne materialer påføres direkte på væggen, hvilket skaber et lag, som ikke kun effektivt beskytter mod fugtighedsindtrængning, men også giver væggene "vejret". Mastik anvendes på væggene, inden finishens overfladebehandling med dekorative materialer udføres.

Mastikken påføres overfladen inden afslutningen.

En polyethylenfilm med en tykkelse på mindre end 0,1 mm anvendes også. Dette er en af ​​de ofte anvendte muligheder for dampbarriereisolering. På enheden af ​​et lag er det ikke nødvendigt at trække stærkt en film, som den ikke rive. Ulempen ved den konventionelle film er, at den ikke har en perforering og derfor ikke giver luft i det hele taget. Men nu er branchen begyndt at producere perforeret polyethylen, som er åndbar, hvilket gør det muligt at skabe et behageligt mikroklima på bopæl.

Den mest fordelagtige mulighed er en membranfilm. Det ligner en polyethylenækvivalent, men den har flere lag, der effektivt bevarer fugt, hvilket giver tilstrækkelig luft til at passere igennem. Membran-type film sikrer på grund af deres driftsegenskaber maksimal funktionalitet i termisk isolator. Ved deres brug vil væggene ikke fryse, nedbryde, hvilket forlænger hele bygningen.

Den mest fordelagtige variant af dampspærren er en membranfilm

Membranfilm er tilgængelige i forskellige typer. I hvert enkelt tilfælde kan du vælge en dampbarriere, som mest effektivt viser sine egenskaber under drift:

  • Når vægge er isoleret fra ydersiden af ​​bygningen, er Isospan placeret oven på varmeisolatoren med additiver, der øger brandsikkerheden, "Megaizol A", "Megaizol SD".
  • Til intern brug anvendes "Megaizol B" - det er en tolags polypropylenfilm med en anticondensatoverflade.
  • Til strukturer med våde værelser, for eksempel bad og saunaer, der kræver særligt høje krav til dampspærre, anvendes damp- og vandtætningsmaterialer af typen "Izospan". Et særpræg ved disse materialer er tilstedeværelsen af ​​et reflekterende lag.

Alle polypropylenfilm bør forstærkes med glasfiber.

Enheden af ​​et dampspærrelag - vi studerer rækkefølgen af ​​handlinger

For at kunne udføre dampspærren er det nødvendigt at vide, at det udføres forskelligt udenfor og inde i bygningen. Opvarmning af rammevægge er lavet indefra, så parobarrieren er også lagt indefra. På kælderen gulve og i kælderen udføres dampbarrierelaget udefra. I basserne er dampspærren nødvendig på begge sider, stablingsteknologien er den samme som for kældergulvet.

Før kælderens varmeisolering skal arbejdsfladen forberedes. Først skal det rengøres, og påfør derefter en beskyttende belægning. Sværere for applikationsteknologien er flydende gummi, fordi det kræver brug af specialudstyr. Sammensætningen af ​​materialet indbefatter to blandinger, som efter blanding øjeblikkeligt polymeriserer. Derfor fremstilles opløsningen lige før brug og påføres ved anvendelse af en sprøjtepistol med to dyser under tryk.

Når beskyttelseslaget er lavet af vanddamp med bitumen, udføres følgende handlinger:

  • Det første lag påføres med mastik, som udfører en primerfunktion;
  • Bituminøse materialer i form af spoler eller mastik anvendes derefter i to lag.

For konstruktioner over kælderen og stueetagen udføres murens dampspærre indendørs. Ved opbygning af en indre dampbarriere skal der overholdes en række regler:

  • Først er det nødvendigt at montere kassen;
  • Varmeisolatoren er lagt i kassen;
  • så er filmen lagt, og hvis den har en reflekterende overflade, skal reflektoren drejes indad;
  • til tætning af leddene limes
  • til polypropylen er der anbragt en skærm;
  • I sidste etape udføres efterbehandling.

Ved konstruktion af et beskyttende lag mod fugt og damp er det ønskeligt at efterlade et frit rum til luftbevægelse og fjernelse af overskydende fugt.

Funktioner af teknologien i dampbarrieren af ​​ramme og træbygninger

I et hus lavet af wireframe strukturer tager isoleringen op en tredjedel af alle vægge med en tykkelse på mindst 150 mm, så det er absolut nødvendigt at arrangere et lag dampspærre. Hvis dampspærren er svag, begynder varmelegemet at akkumulere fugt, tabe varmeisoleringskvaliteter og begynde at bryde ned. Monteret dampspærre på rammen og strapping. Den er fastgjort ved hjælp af en byggemaskine. Samlinger er forseglet med tape eller smurt med mastik.

Dampisolering af vægge er monteret på indersiden af ​​varmeren, således at der dannes et mellemrum mellem lagene, der giver den nødvendige ventilation, hvilket skaber et optimalt mikroklima i rummet.

Til træbygninger er dampspærre også nødvendigt. Men det virker ikke med det samme. Faktum er, at ved opbygning af huse fra log og logs er der taget højde for, at træet er tørret i en vis udstrækning selv før konstruktionen, og endelig tørrer den allerede med det færdige huss videre drift. Før fuldstændig tørring af trækonstruktioner anbefales det ikke at udføre dampspærre.

I et træhus kan dampspærren til vægge være intern eller ekstern. Ved ekstern varmeisolering overlappes dampspærren. Samlinger er forseglet med tape. Endvidere er der anbragt et varmeisolerende lag, som skal beskyttes med en vandtætningsindretning. I sidste etape er ydersiden færdig.

Hvis isolering udføres indendørs, er kassen først arrangeret. Det tjener som grundlag for installation af et vandtætningslag. Dernæst monteres en metalprofil på væggen, på hvilken varmeisolatoren er lagt. Det næste lag er lavet af en dampbarriere film. Samlinger skal forsegles forsigtigt med tape. Til sidst er indretningen færdig.

Så vi fandt ud af hvorfor vi har brug for en dampbarriere til væggene. Dens primære opgave er at skabe en hindring for indtrængning af fugt og beskyttelse af isolering og indre strukturer. Hvis du overholder teknologien og bruger den passende dampspærre, vil strukturen være pålideligt beskyttet mod fugt, og bygningen vil blive forlænget.

Fuld eller delvis kopiering af oplysninger fra webstedet uden at angive et aktivt link til det er forbudt.

Enheden af ​​dampisolering af vægge i konstruktioner med forskellige formål

En af hovedopgaverne i hvert trin af konstruktionen er beskyttelse af alle strukturelle elementer i strukturen fra direkte eksponering til vand. Dens ødelæggende kraft kan påvirke noget byggemateriale negativt. Men der er en anden, mindre indlysende, men ikke mindre farlig fjende - damp eller fugt. Svampe, fugt og skimmelsvamp er konsekvenserne af forsømmelsesforanstaltninger, der kan forhindre disse faktorer i at påvirke bygningens vægge.

Dampisolering er især nødvendig i fugtige og samtidig varme værelser. For eksempel gælder dette badehuse og opvarmede kældre, som er under jordoverfladen og derfor er modtagelige for fugt. Inde i sådanne strukturer er der dannelse af varm luft med dråber af vand, for hvilke der er behov for flugtveje. Disse måder og bliver væggene og loftet. Da i dette tilfælde er fordampningen en konstant proces, så begynder dampen gradvist at ødelægge overfladen af ​​bygningskonstruktionerne, hvilket får konsekvenserne for huset til at være skadeligt. Dampisolering og er barrieren, der er designet til at beskytte væggene mod at trænge ind i dampen, og dermed deres efterfølgende ødelæggelse.

Apparatet til dampbarriereisolering er en begivenhed, der ikke kun finder sted i lokaler som badehus eller kælder. Behovet for sådanne værker forsvinder ikke, selv i tilfælde hvor bygningen er isoleret udefra med et materiale med lav diffusionsbestandighed eller væggene er fremstillet af et homogent materiale.

En universel dampspærre materiale, der er lige så effektiv til alle bygningskonstruktioner fra taget til kælderen, eksisterer ikke. Hvilken form for dampbarriere at vælge, bestemme strukturens komponenter i vægstrukturen.

Når du lægger dampspærren på væggene, er det nødvendigt

Der er en række tilfælde, hvor dampspærren er obligatorisk:

  • Når væggene er isoleret fra indersiden, især hvis isoleringen er lavet af bomuldstypiske materialer. Mineral og glasuld har fremragende varmeisoleringsegenskaber, og de tilhører også kategorien "åndedrætsmaterialer". Dog har bomuldsuld en meget vigtig ulempe - frygten for fugt, under hvilken de bliver våde, mister deres værdifulde kvaliteter og bliver gradvist ødelagt. Dampisolering, indrettet indendørs, gør det muligt at undgå disse negative konsekvenser.
  • Flerlags vægkonstruktioner i rammehuse skal nødvendigvis indeholde en dampbarriere materiale. Denne sag ligner den forrige - strukturer med intern isolering.
  • For ventilerede facader og ydervægge udfører dampspærtelaget en vindtæt rolle. Dampisoleringsdoser og blødgør udstrømningsstrømmen, beskytter den udendørs varmeapparat mod overbelastninger og giver ham fri "åndedræt". Et eksempel på en sådan sag er en mursten, isoleret udefra med en isolerende bomuld og dækket af sidespor. Parobarrier, der spiller rollen som en vindbarriere i denne situation forhindrer den øgede blæser af vægkonstruktioner. Ventilationshullet tjener til at fjerne overskydende fugt fra overfladen af ​​det vindtæt lag.

En vigtig faktor, der tjener til at sikre et normalt mikroklima i rummet sammen med enheden af ​​varme- og dampisolering, er tilgængeligheden af ​​effektiv, konstant driftventilation.

Hvilket byggemateriale er den bedste isolering og lydisolering til vægge? Læs hvad du skal vælge for at beskytte lejligheden mod støj!

Inden montering af støjisolering af vægge udføres, skal du omhyggeligt studere, hvordan den udføres. I denne artikel indsamlede vi råd fra fagfolk.

Materialer anvendt til dampspærre

Udtrykket "dampbarriere" betyder slet ikke, at barrieren slet ikke skal passere damp. Moderne membranmaterialer er i stand til at sikre en minimal mængde "styret" luftstrøm, der sikrer, at der ikke er nogen "drivhuseffekt" i rummet. Overdreven fugt beholdes af membranen, og luften, der frigives fra den, kan ikke beskadige vægstrukturen og isoleringsmaterialet. Isoleringsmaterialer, udstyret med et internt "frakke", overfører de vigtigste strømme af fugtig luft langs den ønskede vej - gennem udstødningsventilationssystemet.

Typer af dampbarriere materialer:

  • Det traditionelle dampbarriere materiale er polyethylen. Når du installerer med den, er det nødvendigt at håndtere omhyggeligt, ikke kraftigt at trække, så filmen ikke går i stykker under sæsonbetingede klimaændringer. Men hvis polyethylen ikke er perforeret, vil den ikke passere ikke kun damp, men også luft. Et behageligt mikroklima under sådanne forhold er simpelthen umuligt at skabe. Og da polyethylen ikke vil passere luft, som et membranmateriale, som en dampspærre, er det ikke egnet.

I nogle fora anbefales det at perforere polyethylenfilmen med en rulle med negle eller andre vedhæftede stoffer hamret ind i den. En sådan "modernisering" af polyethylen er imidlertid absolut ikke i stand til at tilvejebringe dampbarriereisolering og bygningskonstruktioner. Membranmaterialer ser ud som polyethylenfilm, men er radikalt forskellige ved deres flerlagsstruktur.

  • Et af dampspærrematerialerne er specielt udviklet til mastik. Masticeret på overfladen af ​​væggene og loftet vil lade luft gennem det og kun holde fugt. Overfladebehandling udføres inden afslutning.
  • En ny generation af materialer til dampbarriereisolering er membranfilm. De har evnen til at stoppe fugt, mens de passerer luften. Membranerne har en vis dampgennemtrængelighed, som er korrekt for at sikre normal drift af isoleringen. Wadded isolerende midler med en sådan parabarrier bliver ikke våd, fryser ikke, vægge "trækker vejret", der bevarer deres integritet og evne til at udføre deres funktioner i lang tid.

Ved brug af membranmaterialer kræves der ofte ikke en luftgab-enhed.

Fælles mærker af membran damp barriere materialer

Membranmaterialer fremstilles i en bred vifte. Desuden er hver model designet til et bestemt anvendelsesområde, hvor det kan maksimere de iboende egenskaber:

  • Dampfrit materialer installeret på ydersiden af ​​isolering, i forhold til den ydre opvarmede rum - "Izospan A", "Izospan A" med UED (brandhæmmende additiv), "Megaizol A", "Megaizol SD». Disse materialer anvendes til at beskytte strukturer fra de ydre vægge af bjælken, panel, frame, kompositkonstruktioner fra sne, vind, atmosfærisk fugt for alle typer af udendørs finish - sidespor, paneler, med den ydre isolerende vægge udførelsesform.

Det er vigtigt, dampspærre membran er tæt mod varmelegeme, blev fast fikseret på monteringselementerne af systemet, havde løste zoner eller nedsynkning, hvilket kan forårsage en "plask" under indflydelse af pludselige vindstød.

  • Til indendørs brug, brug "Megaizol B" - en tolags polypropylenfilm med en anticondensatoverflade. Om vinteren beskytter dette materiale væggene mod dannelsen af ​​kondensat, svampe, ætsende ødelæggelse af strukturelle elementer. "Mega-Isol B" beskytter også rummets indvendige rum mod isolationspartiklernes gennemtrængning i det. En lignende funktion udføres af Isospan B.
  • Materialer til hydrauliske og dampspærre med reflekterende lag - "IzospanFD", "IzospanFS", "IzospanFX" - udviklet til dampspærre enheder i rum med specielle krav til deres varmeisoleringsegenskaber, for eksempel i bade og saunaer.

Regler for rammevands dampspærre

Dampisolering i rammehuse er særlig vigtigt at gøre korrekt: Monter membranen med højre side, fastgør den forsigtigt til stolpen med en hæftemaskine, lim fugene med specialtape eller smøre med mastik.

I tilfælde, hvor økologisk uld, polyurethanskum, skum anvendes som varmelegeme, tilvejebringes effektiv ventilation i rummet, er det muligt at undvære dampspærrelaget i rammekonstruktionerne. Hvis der træffes beslutning om behovet for dampspærre, er det muligt at anvende en af ​​to eksisterende designordninger:

  • Ifølge den første ordning er dampspærren syet på rammestativene. På toppen af ​​dampspærremembranen står værelset overfor gipsplader, foring eller andre vægmaterialer beregnet til indretning. Denne mulighed er mest velegnet til bygninger, der er designet til sæsonbestemt ophold og ikke drives om vinteren. Dette - dachas, gæstehuse eller workshops, kombineret med parkeringsplads. I dette tilfælde bør effektiv ventilation af rummet sikres.
  • Det andet designskema tilvejebringer en anordning oven på en dampbarriemembran af en lodret eller vandret kasse, hvilket tilvejebringer et luftgab på 30-50 mm fra væggen. Et sådant design er egnet til huse med permanent ophold eller langvarig brug om vinteren, da der i dette tilfælde dannes en høj luftfugtighed inde i huset.

Egenskaber af enheden til dampisolering af væggene i et træhus

Trævæggens dampgennemtrængelighed overstiger væsentligt den analoge egenskab ved vægge af mursten eller stenmaterialer og afhænger af tykkelsen af ​​log eller tømmer, spændets spænding, tilstedeværelsen af ​​revner.

Den limede stråle, der anvendes til konstruktionen af ​​væggene tørres under produktionsbetingelser til et lavt fugtighedsniveau, har riller til forsegling, lav krympning, og derfor kommer damp ind i isoleringen i en begrænset mængde.

Mure af bygninger fra logs eller en bar med et naturligt fugtighedsniveau tørres allerede under operationen. I løbet af 4-5 år, som følge af krympning, forekommer revner, deformationer, søjler og logs ændres i størrelse, spændets spænding er konstant brudt. I hele denne tid kan huset ikke indrettes internt, fordi adgangen til rillerne for at genoprette deres tæthed bliver umulig. I dette tilfælde er der to udgange. Den første er at vente på fuldstændig tørring af træet. Den anden er at arrangere murens dampspærre med f.eks. Membranfilm "Isospan B", "Isospan FV" eller "Isospan FS".

Væggens dampspærre bør danne et enkelt dampspærringskredsløb med en overlapning af en kammer og loft.

Hvis arbejdet med opførelse af dampspærrevægge blev udført kompetent og professionelt, så vil det altid være varmt og hyggeligt i et sådant hus, og væggene får pålidelig beskyttelse mod fugtighedens virkninger. Detaljeret skema og billede af væggens dampspærre:

Og hvis du efter at have læst artiklen stadig har spørgsmål, foreslår vi at du ser denne video, hvor eksperter vil fortælle dig, hvorfor en dampbarriere er nødvendig, og hvordan man gør det selv:

Fortæl dine venner og kolleger ved hjælp af de sociale netværksknapper. Tak!

Kommentarer til artiklen "Enheden af ​​dampspærren af ​​vægge i strukturer af forskellige formål"

Jeg ville aldrig have troet, at dampspærren er så vigtig. Det er nu klart, hvorfor mine mursten er ved at dø. Selvfølgelig slippe af med fugt i lejligheden meget vil. Men jeg indså, at dette ikke er et simpelt spørgsmål. Og det er nødvendigt at isolere og lave en dampspærre en speciel film. Desuden er ventilationen obligatorisk. det viser sig også på vinduerne på enheden med tvungen ventilationssæt. Generelt viser det sig, sagen er meget alvorlig. Men jeg tror. hvis det er taget, skal resultatet være godt.

Det er godt at tale nu om, hvad en dampbarriere skal være, hvilket materiale det skal være, dets formål osv. Men selv 15-20 år siden om sådanne byggeteknikker og ikke tror, ​​de syede op væggene med krydsfiner eller træfiberplader, og lad det blive ved det. Og da efter et år eller to begyndte svampen at dukke op, væggene blev våde, og det var da de begyndte at tænke. Jeg personligt lært om dampspærren i 2007, da omarrangere kælderen i hans garage, fandt han en seddel, hvor bladet af "DIY" kasse gjort isoleret, lavet luftspalter, brugte ventilation og nu alt er fint, kun kosmetiske reparationer og gøre.

Dampbarrierefilmens hovedfunktion er at forhindre kondensatets indtrængning i det termiske isoleringsmateriale. Fugt kan trænge ind i mineralulden og sætte sig der i form af dråber. Dette bidrager til fugt

Vi har altid installeret en dampbarriere på de steder, hvor kondensatet begyndte at dukke op. Der er såkaldte rå steder i rummet. For at gøre dette skal du først finde årsagen. Hvis dette er en dårlig varmeisolering eller vandtætning, skal dette område først være dækket af disse lag. Derefter kan du fortsætte med dampspærrearbejde.

Brug som dampbarriere materiale, polyethylen film, tror jeg uproduktivt. Det tillader i modsætning til membranfilmen ikke luft at passere igennem. Og hvis det er perforeret, vil det også lade dampe igennem med luften. Så er der ingen grund til at installere det.

Forfatteren af ​​artiklen er en færdig debiloid, som introducerer forvirrende læsere.

Den første, jeg citerer, "udtrykket" dampspærring "betyder slet ikke, at barrieren ikke bør passere damp overhovedet." Forstyrrelsen. Udtrykket "dampbarriere" betyder dampbarriere, dvs. par det går ikke glip af.

Sekund, tilbud, "damp bevis materialer installeret på ydersiden af ​​isoleringen, det ydre i forhold til den opvarmede rum -." Izospan A "" Izospan A 'med UED (brandhæmmende additiv),' Megaizol A "" Megaizol SD »» Igen Upset . Ifølge definitionen af ​​producenterne af disse film, er de gidrovetrozaschitnymi damp-magt, og dampspærrer har intet at gøre.

For det tredje citerer jeg. "I tilfælde, hvor isoleringen anvendes ... PPU ..." (c), skal bygherrerne knulle for at knuse deres hænder og blive forvirret af forsynings- og udsugningsventilationens normale funktion.

Og sådan blunders i hele artiklen - som en maki af makhorka.

Med venlig hilsen din medarbejder, der producerer facade materialer.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 + = 7