Dampisoleringsfilm til gulve

Gulv dampisolering

Gulvet i ethvert hus er en kompleks flerlags konstruktion, hvoraf en vigtig del er dampspærren. Paro-isolering af gulvet gør det muligt at beskytte det varmeisolerende materiale såvel som hele gulvkonstruktionen som helhed, dvs. Gulvbrædderne fra vanddampen. Og da der i færd med menneskeliv i ethvert boligområde konstant er noget kogt, vasket og vasket, så risikerer gulvet uden ordentlig dampspærring at blive en kilde til konstant fugt. Dette fører igen til udseendet af svampe, skimmel og forfald af træstrukturer.

For at forhindre dette sker der en ordentlig dampisolering af gulvet i huset, hvilket forhindrer fugt, fugt og kulde i at komme ind i rummet og forhindre dannelse af kondens. Træbundens dampisolering fortjener særlig opmærksomhed, som vi også vil tale om i denne artikel.

Hvornår og hvorfor lave en dampbarriere?

I et hvilket som helst varmt lukket rum dannes der damp, hvilket resulterer i en høj luftfugtighed i rummet. Ændring i vejrforhold og temperaturforhold påvirker i høj grad luftfugtigheden i rummet. Hertil kommer, at efter varmesæsonen er der en blanding af varm luft med forkølelse, hvilket resulterer i dannelse af vanddamp.

Damp, hvis tryk er over atmosfærisk, forsøger at komme ud. Så er gulvet i huset konstant udsat for fugt i form af vanddamp.

Det er absolut nødvendigt at udføre dampisolering af gulvet:

Udvælgelse af materiale til gulvets dampspærre

For at tilvejebringe en sådan beskyttelse er et af følgende materialer lagt: polyethylenfilm, polypropylenfilm, flydende gummi.

Det er vigtigt at bemærke, at brugen af ​​nogen form for film (ikke membraner) forudsætter tilstedeværelse af en udluftningsafstand!

Almindelig polyethylenfilm - det mest kendte og billigste materiale til dampspærre.

Professionelle bygherrer opdeler polyethylenfilm i tre grupper:

Faktisk kan gulvets dampspærre gøres med enhver form for polyethylenfilm.

Men samtidig anvendes ikke-perforerede polyethylenfilm som en dampspærre. Perforerede polyethylenfilm - som vandtætning. En polyethylenfilm med et aluminiumlag er at foretrække til at arrangere gulve i værelser med høj luftfugtighed.

Populære mærker af polyethylenfilm:

 1. 1. Polinet - ikke-perforeret polyethylenfilm med enkelt lag;
 2. 2. Geotex - enkeltlags ikke-perforeret polyethylenfilm;
 3. 3. TechnoNIKOL - en trelags polyethylenfilm forstærket med et net fremstillet af polypropylengarn;
 4. 3. THERMOFOL 90 - en trelags polyethylenfilm forstærket med et maske af polypropylengarn med et aluminiumlag.

Ulempen ved polyethylenfilm er deres svage styrke. Denne begrænsning foreskriver omhyggelig håndtering af materialer af denne type under installationen.

I modsætning til polyethylenfilm er polypropylenfilm kendetegnet ved højere styrkeegenskaber. Men på samme tid er de mere tilbøjelige til at kondensere. Løs dette problem ved at give præference for polypropylenfilm med forstærkende viskose-celluloselag.

Her er valget meget bredere. Du kan give præference til enhver klasse "B" eller "C" mærker nedenfor:

Dampisoleringsdiffusionsmembraner findes i tre typer:

 1. 1. Pseudodiffusion - send mindre end 300 gram vanddamp pr. Kvadratmeter.
 2. 2. Diffusion - strøm fra 300 til 1000 gram vanddamp pr. Kvadratmeter.
 3. 3. Superdiffusion - spring over 1000 gram vanddamp pr. Kvadratmeter.

Her er det værd at bemærke straks, at ikke alle typer diffusionsfilm er egnede til dampspærre på gulvet.

Diffusion dampspærre membraner er de dyreste, men samtidig de bedste kvalitet damp barrierematerialer. Ved installation af sådanne membraner behøver man ikke at gøre ventilationen, og derfor bruge penge på aggregatets styreenhed.

Monteringsvejledning til gulvets dampspærre

Lægning og gulvbelægning af sådant materiale, som en dampspærre, på gulvet afhænger af gulvtype. Overvej de forskellige muligheder. Hvilken teknologi passer til dit gulv, vælg dig selv.

Når der er skabt en dampspærre i huset, indgår en særlig teknologi for dens arrangement.

Den første fase - overfladebehandling

Først og fremmest er det nødvendigt at forberede overfladen ved at fjerne den gamle belægning. Hvis huset er nyt, så skal overfladen være så meget som muligt udjævnet, rengør og fjern støv, snavs. Hvis pladerne har visse fejl, huller, så er det i dette tilfælde nødvendigt at niveauere gulvbelægningen.

Andet trin er installationen af ​​vandtætning

Dernæst skal du have en vandtætning, der tjener som en ekstra beskyttelse mod fugt. Faktisk er dette en slags groft lag, men meget vigtigt. Kernen i dens lægning afhænger af typen. Hvis det er en film i ruller eller andet rullemateriale, passer det strengt overlappet fra 15 til 20 cm, og leddene overlappes desuden med et specielt byggematerialebånd til vandtætning.

Den tredje fase er forberedelse og installation af logfiler

Næste trin er installationen af ​​lagret. For at sikre, at dampspærren under gulvet er af højeste kvalitet, er det nødvendigt at afstemme hver enkelt lag præcist og opnå en optimal udjævning. For at sikre, at din dampspærre varer lang tid, skal hver separat lag nødvendigvis behandles med et antiseptisk middel, der forhindrer fremkomsten af ​​skimmelkolonier og dannelsen af ​​svampekolonier.

Det fjerde stadium er installationen af ​​termisk isolering

Dernæst skal du bruge en varmelegeme, som som vandtætning skal være kvalitet og pålidelig. Kun i dette tilfælde vil dampspærren i huset kunne udføre de funktioner, der er tildelt den.

Isoleringsplader lægges strengt mellem lags vosporsor. Dette vil slippe af med broerne af kulde, der bør ikke være revner.

Det femte trin er installationen af ​​en dampspærre

Og nu er dampspærren under gulvet monteret. Der er forskellige muligheder:

Hvis der anvendes en speciel tosidet polypropylenfilm, lægges den på varmeren med en strengt glat side og ru i rummet.

Enkeltsidede polypropylenfilm lægges også med en glat side til varmeren og vævet - mod rummet

I tilfælde af at der anvendes en såkaldt metalliseret film (med et aluminiumlag), lægges siden med metallet ind i rummet. Aluminiumlaget afspejler infrarød termisk stråling.

Som tidligere nævnt kan en dampspærre også anvendes i form af en polyethylenfilm eller film med tre lag:

 • - der er to ydre lag af lysstabiliseret film fremstillet af højdensitetspolyethylen;
 • - der er tilvejebragt et lag af forstærkningsnet af polypropylen mellem dem.

I dette tilfælde er det ligegyldigt, hvilken side du sætter dampspærren på. Det er vigtigt ikke at glemme at forlade ventilationshullet!

Jeg vil gerne bemærke, at disse principper for at vælge siden af ​​dampspærren virker i de fleste tilfælde, men ikke i det hele taget. For eksempel er dampspærren Isospan B lagt med en ru side til varmeren og glat til rummet. Derfor anbefaler vi dig altid at læse instruktionerne før installation.

Dette er dampspærren af ​​gulvet faktisk færdiggjort. Du kan fortsætte med installationen af ​​lydisolering og efterbehandling.

Hvis vandtætningen og dampspærren er lagt korrekt i overensstemmelse med teknologien, kan du være sikker på, at du ikke kun vil holde varmen i rummet. Dampisolering under gulvet tillader ikke indtrængen i rummet med fugt og fugt, hvilket giver huset det mest behagelige mikroklima selv i de koldeste vintre eller regnfulde efterårsdage.

Dampisolering af armeret betonbund

Men dampbarrieren på armeret betongulve er skabt lidt anderledes. Derudover kan du bruge en flydende dampspærre:

Disse materialer påføres med en pensel eller ved "sprøjtning" -metode, og ved anvendelse af asfaltmastik - manuelt. Lagets tykkelse afhænger af det anvendte materiale og ligger i området fra 1 til 10 mm.

Det er også muligt at bruge en rulle dampspærre:

Overløbsdamperen skal lades og alle sømme skal forsegles ved varm svejsning med et opløsningsmiddel eller et vandtæt klæbemiddel. Svejsning er mere effektiv end lim. Isolationen skal være forbundet med de tilstødende vægge.

En ny cement-sandplade med en tykkelse på mindst 40 mm lægges på dampspærren. Endelig er gulvet færdigt straks efter at dækket har tørret.

Som følge heraf er det muligt at oprette et kontinuerligt lag uden bløde mangler.

Hvis du har brug for en dampspærre under trægulvet, som garanterer 100% beskyttelse af hele gulvbelægningen, anbefaler vi at være opmærksom på det flydende gummi. Dette er et relativt nyt, men ret effektivt og pålideligt materiale baseret på bitumen og polymerer.

Den bruges i mange tilfælde - og når der kræves vandtætning, og når der er brug for en dampspærre under gulvet, og til tider, selvom lydisolering er nødvendig. Gummi, som en film, er ret effektiv og pålidelig, og den kan være af flere typer:

 • - Anvendes på gulvet ved hjælp af specialudstyr - Denne metode er ideel til store overflader, når det er nødvendigt at forarbejde fra flere hundrede til flere tusinde kvadratmeter;
 • - Anvendes for hånd - Når du skal behandle gulvet i et privat hus.

Den manuelle metode er ret simpel og kræver ikke særlige færdigheder eller viden. Især i betragtning af at filmen påføres selv lidt mere kompliceret end flydende gummi.

Materialetransmissionsteknologien er som følger:

 • 1 - Forbered gulvbelægningen, slippe af med støv, snavs osv.
 • 2 - intet groft lag anvendes desuden;
 • 3 - en spand af gummi åbnes;
 • 4 - indholdet af beholderen blandes grundigt
 • 5 - med en børste eller en konventionel byggespatel fordeles gummiet over træets overflade;
 • 6 - efter tørring på træbelægning vises en stærk gummilag - det er ikke kun damp, men også vandtætning;
 • 7 - Brædder ovenfra er beskyttet mod negativ påvirkning af fugt.

Det er værd at bemærke, at forbruget af sådant gummi er forholdsvis stort - for hver kvadratmeter vil det tage fra kilo til et og et halvt kilo materiale. Det vil sige, en spand på 10 liter er nok til kun 10 kvadratmeter gulv. For at maksimere effekten, bør forbruget af gummi dog øges mindst tre gange, således at ca. fire kilo materiale forbruges pr. Kvadratmeter af belægningen.

På toppen af ​​laget af gummi skal dampspærren påføres et rent gulv.

Hvis du bor i et privat hus, så uden en kvalitativ, pålidelig dampbarriere på gulvet, kan du ikke gøre det. Hvilken type dampspærre at vælge er op til dig, baseret på hvilket gulv du har. Vi er sikre på, at vores råd og anbefalinger hjælper dig med at skabe en varm og fugtisoleret, fugtig og støbeform gulv.

Enheden af ​​en dampspærre på et gulv: hvordan man stable og hvilke materialer man skal vælge

Når der arrangeres lokaler, især med høj luftfugtighed, er det meget vigtigt ikke at forsømme læggningen af ​​dampspærren.

De vandmolekyler, der er til stede i luften, trænger gennem gulvbelægningen, kommer i kontakt med de koldere dele af strukturen.

Dette fører til dannelsen af ​​kondensat, hvilket negativt påvirker tilstanden af ​​de indre elementer af bygningen og indretningen af ​​lejligheden.

Hvorfor er en dampspærre nødvendig?

Der er en fejlagtig opfattelse af, at det absolut ikke er nødvendigt at bruge et vandtætningslag. Imidlertid er disse to typer af materialer forskellige i struktur og udfører forskellige funktioner:

 • Dampisolering beskytter isoleringen mod kondensatets indtrængning fra luften fra rummet.
 • Vandtætning tillader ikke fugt at komme ud af varmeafskærmningslaget, og forhindrer også mulige vandlækager til underetagen.

Forskellen i disse materialer kan karakteriseres som følger:

 • Dampbarrierematerialet er fast, tillader ikke luft og vand at passere igennem. Eller med mikroporer, delvist udlejning i luft.
 • Vandtætningsmateriale - har små huller. Passerer luft, passerer ikke vand.

Lag er arrangeret som følger:

Hvis man ved at lægge dampspærren på gulvet forveksler de pågældende materialer, vil konsekvenserne blive endnu værre end uden dem overhovedet.

 1. Våd varm luft fra rummet passerer gulvbelægningen, vandtætningen og isoleringen.
 2. Efter at have ramt en dampspærrefilm, kan den ikke gå ud og kondensere i et varmeisolerende lag.
 3. Og når mætningen med fugt når grænsen, begynder den at virke på overfladen af ​​gulvet, hvilket vil medføre de beskrevne konsekvenser.

Det er vigtigt at tage højde for en nyansering: da dampspærren ikke tillader vanddamp frit at forlade rummet, er det nødvendigt at sikre en god ventilation i rummet.

Hvis det er fraværende, kan der være en for stor stigning i luftfugtigheden, hvilket vil medføre forstyrrelse af mikroklimaet i rummet og skade fra fugtigheden af ​​dens finish. Derfor er dampspærren nødvendig for alle typer gulve.

Typer af dampspærre materialer

Moderne teknologier giver et bredt udvalg af materialer til dampbarriere. Ved installation af gulvbelægninger anvendes der som regel følgende typer:

Det mest tilgængelige og populære materiale. Den største ulempe ved denne sort er dens lave styrke.

For et gulv påføres en døv uperforeret dampspærrefilm.

Brugen af ​​en perforeret version er også tilladt, men dette reducerer sine isolerende egenskaber.

Der er film med et aluminiumreflekterende lag. Deres kvalitet er meget højere, men tilsvarende øges omkostningerne ved materialet også.

Let at bruge og mere holdbart materiale end polyethylenanalog.

Oftest har den en ekstra belægning af cellulosefibre og viskose, som er i stand til at absorbere og fastholde fugt.

Dermed reduceres dannelsen af ​​kondensat signifikant. Når luftens luftfugtighed er reduceret og ventilationen er tilstrækkelig, fordampes vanddråberne i den.

Den mest kvalitative og "langlivede" dampspærre. Dens værdi er henholdsvis den højeste blandt alle materialer.

Dens mængde er nok til at gøre rummet "ånde", mens fugt ikke absorberes i varmeren, men fordampes meget hurtigt.

Der er sorter, der afviger i antallet af lag, samt med en yderligere anticondensation belægning.

En populær innovativ type dampspærre membraner er intelligente, regulerer dampudveksling, afhængigt af parametrene fugtighed og temperatur.

Det er en bitumen-polymer kold vandbaseret emulsion.

Efter størkning dannes en monolitisk belægning, fuldstændig uigennemtrængelig for vand og luft. Det har en ekstra varmeisoleringsegenskab og kan bruges som lydisoleret materiale.

Priserne for forskellige typer dampspærre er angivet i tabellen.

Hvordan man sætter en dampspærre på gulvet?

Ofte lagt som ovenfor beskrevet: den hårde gulv, vandtætning, isolering, dampspærring og overfladebehandling. Imidlertid placeres dampspærren på begge sider af isoleringen.

Hvis omslaget er monteret i et nybygget hus, så vil besværet være mindre.

I tilfælde af at den gamle gulv ændres, er det nødvendigt at demontere det, fjerne de gamle isolerende lag, vurdere tilstanden af ​​de strukturelle elementer og, hvis det er beskadiget, foretage en erstatning.

I begge tilfælde, hvis nødvendigt, niveau gulvet vandret, eliminere uregelmæssigheder på overfladen.

Ved installation af et gulvvarmesystem anbefaler de fleste eksperter også at lægge et lag dampspærre mellem rørene til det vandopvarmede gulv og varmeapparatet.

Regler for emballering af rullematerialer

 1. Filmen skal trækkes, ellers giver den ikke tilstrækkelig beskyttelse.
 2. Mellem polyethylen eller polypropylen og en varmelegeme er det nødvendigt at forlade et luftgab på 7 ... 15 cm. For diffuse membraner er denne tilstand ikke nødvendig.
 3. Placeringsretningen er ikke særlig vigtig.
 4. Filmens side er af stor betydning:
  • Dampisoleringsmaterialer spredes med mærkeindskrifter opad, siden fra den korrekte placering afhænger af om dette lag vil udføre sine funktioner eller ej.
  • For film uden indskrifter skal følgende regler overholdes: Den ruede side ligger på varmeren, mens den metalliserede skal tværtimod vende udad.
  • Konventionel polyethylenfilm kan stables på begge sider.
 5. Tøj er lagt med en overlap på 15 ... 20 cm og fastgjort med et specielt tape eller lim.
 6. På overfladen er materialet fastgjort med en konstruktion hæftemaskine eller galvaniserede negle med brug af skranker med et interval på 30 ... 50 cm.
 7. Flydende gummi påføres ved to metoder: ved maskinsprøjtning eller hånd med en rulle eller spatel.

Overfladen kræver ikke særlig forberedelse. Det er nok bare at fjerne skraldet og støvsuge det.

Selv en ujævn eller våd base vil ikke forstyrre dannelsen af ​​et højkvalitets dampspærrelag, der fastholdes på overfladen.

Det kan også sprøjtes sikkert eller smøres direkte på isoleringslaget.

Hvis dampspærren er korrekt lavet, vil fugt ikke opbevares enten inde i rummet eller under gulvbelægningen, hvilket sikrer en sund luft i lejligheden og sikkerheden i hjemmemiljøet.

Abonner på opdateringer på webstedet i kontakt, Facebook, Odnoklassniki, Google+ eller læs os på Twitter.

Gulvdampisoleringsteknologi, formål og sorter

Ofte er hele huset isoleret ved at lægge et lag mineraluldisolering. Udformningen af ​​isoleringen går ind i opførelsen af ​​vægge, tag, gulv og skillevægge. Denne isolering tjener til at beskytte isoleringen og gulvbelægningen fra dampen. Hvis gulvets dampspærre er beregnet, er det nødvendigt i de lokaler, der ligger over kælderen eller ligger i en produktionsbygning uden kældergulv.

Hovedfunktionen er at udelukke muligheden for damp ind i gulvkonstruktionerne. Dette gælder især, hvis du har brug for en dampspærre på gulvet i et træhus. Derfor er det nødvendigt at sætte dampbarrierematerialet efter isoleringen, inden det lægges på gulvet.

Nogle gange er der i konstruktionen af ​​gulvoverlapning et andet lag af dampspærre, som er placeret mellem varmeapparatet og det grove gulv. Det er nødvendigt for at forhindre indtrængning af fugt direkte fra jorden.

Moderne dampbarriere materialer

Den mest almindelige er polyethylenfilm. For at øge dens tæthed og pålidelighed forstærkes den ofte med en klud eller forstærkningsnet. Dette materiale tjener som barriere for damp og for at forhindre dannelse af kondensation. Der skal lægges særlig vægt på den rigtige kombination af byggematerialer indbyrdes og med andre dele af strukturen. For at gøre dette kan du bruge specialiserede forbindelses- og tætningsbånd, der tjener som barriere for damp. Ved brug af polyethylen kan der laves dampspærrebetonbund.

Polyethylenfilm med speciel belægning i aluminium

Dens vigtigste kvaliteter: høj damp og varmeisolering. En film med aluminium anvendes i de rum, hvor det er meget fugtigt og meget varmt (køkken, badeværelse, sauna eller sauna).

Ud over dampspærrefunktioner udfører dette specielle materiale en refleksfunktion. Denne funktion er at afspejle og returnere en vis andel af varmen tilbage til rummet.

Hvis vi sammenligner det med polyethylen, er propylen meget stærkere. Dette gælder især for en film med et anticondensatlag. Dette giver det mulighed for at erhverve yderligere dampbarriereegenskaber, som forhindrer dannelse af kondens på overfladen af ​​selve filmen. Under installationen overholdes reglerne nøje, hvoraf den primære lægger anticondensatbelægning ned. Takket være dette bliver dampspærren i gulvet på første sal udført korrekt.

Membranfilm med begrænset og variabel dampgennemtrængelighed

Det vil styre processen med at fjerne overskydende fugt fra rummet. I tilfælde af begrænset dampgennemtrængelighed fastsættes grænsen af ​​en isolerende membran. Membranfilm med variabel damppermeabilitet med stigende fugtighed kan uafhængigt øge gennemstrømningen.

Hvis du ikke er sikker på, hvilken dampspærre du skal vælge, skal du bruge flydende gummi. Dette polymer-bitumen byggemateriale, der kan danne en sømløs speciel belægning med en tilstrækkelig høj styrke.

Derudover har denne gummi yderligere funktioner, såsom lydisolering, varmeisolering og vandtætning. En anden fordel ved gummi er den nemme installation, fordi den kan påføres overfladen med en almindelig børste. Efter tørring dannes der en speciel belægning på overfladen, der tæt forbindes med overfladen og gentager helt sin relief.

Kun du bestemmer, hvilken dampspærre der er bedre til gulvet, i betragtning af alle designfunktionerne i dit tilfælde.

Typer af dampspærre og installationsfunktioner

Der er to hovedtyper af dampspærre:

 • stabling ark;
 • lægning af en rulle dampspærre.

Hver af dem har sin egen brugsteknologi.

For at lægge denne type dampbarriere er det tilrådeligt at gennemføre alle handlinger i en bestemt rækkefølge:

 1. Roll ruller fra bund til top.
 2. Panelerne skal fastgøres vandret ved hjælp af træplader til dette formål, kan galvaniserede profiler anvendes.
 3. Påkrævet luftudluftning skal placeres mellem indvendig trimning og dampspærre laget. Gabet i denne sag skal være lig med 4 cm.
 4. Omhyggelig kontrol kræver styrken af ​​fastgørelseselementer.

Enheden af ​​en dampbarriere af denne type er lidt forskellig fra en rulletype, da det kræver installation af en ramme fra profilen, i hvilken arkene efterfølgende indsættes. Selvskærende skruer bruges til at fastgøre dampspærren, og senere skal leddene være dækket af PVC eller isospan.

Hvilken side at sætte en dampspærre?

Når du lægger dampspærren, skal teknologien overholdes nøje. Den største opmærksomhed bør rettes mod korrekt placering af specielle materialer.

Hvis du bruger en dobbeltsidet film, skal du sætte den glatte side på varmeren og rude ud.

Polypropylenfilm, der har en speciel belægning på den ene side, skal have en glat overflade til varmeren og en vævet overflade på ydersiden.

Hvis du valgte en film belagt med aluminium, så læg den til metalsiden udad, det vil sige mod rummet.

Trin-for-trin instruktion til installation af en dampspærre

Hvis du ikke ved, hvordan man laver en dampbarrieregulv uden brug af specialister, skal du bruge følgende plan:

 • Forberedende arbejde. Dette trin omfatter det korrekte valg af dampspærren, forberedelsen af ​​det krævede instrument og undersøgelsen af ​​teknologien.

Vedrørende materiale, dampen kan trægulv udføres via en membran film eller flydende gummi, ethvert materiale der er egnet til konkrete afretningslag.

Til processen har du brug for følgende værktøjer: klæbebånd, byggemateriale eller galvaniserede negle og en hammer.

 • Det hårde gulv. Inden du lægger dampspærren på gulvet, har du udført det forberedende arbejde. Nu, hvis træelementer er til stede i strukturen, er det ønskeligt at behandle dem med specielle antiseptiske midler. Dette vil beskytte din gulvstruktur fra biologiske skader. Hvis denne proces udføres til konkret overlapning, kræves der ikke antiseptisk behandling.

Hvis dette lag stadig nødt til at sætte i en allerede færdig gulvbelægning, overfladen af ​​brættet, samt varme og dampspærre materialer, der skal udskiftes, ingen skade vil blive demonteret. Derefter skal du omhyggeligt fjerne alt snavs og støv.

En grundig inspektion af ruvningsgulvet skal udføres for tilstedeværelsen af ​​forskellige defekter. Hvis der opstår sådanne fejl, er det nødvendigt at reparere. Til dette skal gulvbelægningen rettes, da vandmolekyler kan trænge igennem revnerne gennem revnerne. Du bør tænke på at installere vandtætte byggematerialer.

 • Masonry af dampspærre materiale. Efter tilberedning af det hårde gulv kan du fortsætte med at installere dampspærrematerialet. Særlige viden og færdigheder, du ikke behøver for dette, er det nok at finde ud af, hvordan man lægger specielt materiale på isolering.

Dampspærre materiale anbringes på den understøttende ramme, og den bør tage hensyn til, at foliebanerne lagt krævede overlap, og overlapningen bredde skal være ca 15-20 cm. Dette arrangement eliminerer muligheden for dannelsen af ​​revner og huller, som efterfølgende kan blive et hul til passage af vanddamp og .

Til fastgørelse er det nødvendigt at bruge de forsynede søm, byggematerialet er også velegnet. Imidlertid anbefaler mange producenter at opgive denne fastgørelsesmetode til fordel for en særlig tape. Dette vil skabe et dækning, der vil være helt blottet for forskellige slots.

Alle steder, der er vanskelige at nå, bør krydsninger behandles med specielle belægningsmaterialer fra bitumen. En sådan behandling er kun nødvendig, fordi det er ret vanskeligt at lægge sådant materiale på disse steder.

 • Lægning af varmeisoleringsmateriale. Direkte på dampspærrelaget bør den varmeisolator du vælger lægge, hvis tykkelse skal være mindst 50 mm. Sæt det oven på filmen. Det skal sikres, at der ikke er huller eller sprækker ved lægning. Vær ikke bange for at gennemføre disse handlinger med egne hænder.
 • Forsegl dampspærren igen. Dette lag er en barriere mod fugt damp kommer fra rummet, og dermed beskytte isolatoren mod fugt. Lægge din valgte paroizolyator direkte til bjælkerne således at hullet mellem paroizolyatorom direkte gulv, som er nødvendig til ventilation, er fuldt opfyldt. For at deltage i strimlen følger en bygnings tape eller tape.
 • Gulvbelægning af efterbehandlingsgulvet. Efter lægning af det andet lag er gulvets dampspærre fuldstændigt gennemført. Nu er det nødvendigt at samle det færdige gulv. Ved montering det at overveje den kendsgerning, at overfladen af ​​dampspærren materiale til gulvbrædderne eller konkrete plader bør være en afstand på ca. 1-2 cm. Dette gør det muligt at undgå væsentlig varmetab og dermed rumtemperaturen opretholdt en konstant behageligt selv i hård frost.

Hvis du omhyggeligt udført gulvet dampspærre, og instruktionen blev fulgt, strengt efter alle regler fungerer, og du har taget skridt til at beskytte isoleringen fra rådnende proces, fra dannelsen af ​​mug og skimmel, kan du fjerne muligheden for en betydelig del af varmetabet! Bare dette vil sikre, at hvert medlem af din familie et behageligt miljø, samt øge levetiden af ​​dit gulv.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

45 + = 51