Dampisoleringsfilm til loft

Dampisolering til loft i et trægulv: materialer, installation, anmeldelser

Ved opbygning af et hus opstår spørgsmålet om dampbarriere overlappende ikke oprindeligt. Over dette problem begynder husets ejer at tænke på, når det kommer til at opvarme rummet. Det viser sig, at ikke alle hjemmestere ved, hvordan man udstøder dampspærrelaget. Det er også vigtigt at bestemme hvilket materiale der skal bruges til dette. Når alt kommer til alt, bruges en simpel film i dag mindre og mindre.

Behovet for en dampspærre i loftloftet

Dampisolering til loftet i et trægulv er nødvendigt. Dette vil forhindre indtrængen af ​​dampe i laget af varmeisolering. Materialer vil blive beskyttet mod de destruktive virkninger af fugt. Dette forhindrer kontakt med fugtig luft med en varmelegeme. Hvis du ignorerer disse regler, vil den blive dækket af skimmelsvamp, samt svampe. Samtidig tjener hele bygningen meget mindre. Byggingen skal trods alt være pålideligt beskyttet mod den negative virkning.

Tilstedeværelsen af ​​et dampspærre lag tillader ikke blot at beskytte materialer fra vand, men også for at reducere varmetab. Hvis der anvendes overtræk med et folielag, afspejler de det meste af varmen, der sendes tilbage til rummet. Men den fugtige luft kan frit gå ud. Som den vigtigste opgave ved denne belægning er at beskytte den termiske isolering mod at akkumulere fugt i den.

Før du har en dampspærre til loftet i trægulvet, skal du købe materialet under hensyntagen til budgettet for arbejdet samt formålet. Ud fra dette er det muligt at allokere følgende materialer:

 • polyethylen;
 • film med membran effekt;
 • asfalt;
 • fernis;
 • mastiks;
 • foliematerialer.

Hvis vi taler om film med en membranvirkning, vil de ikke passere fugt inde i værelserne. Blandt andet forhindrer de det i at komme ud. Lakker og mastik har samme effekt. Men et af de billigste materialer er pergament. Ofte anbefaler eksperter ikke at bruge en konventionel polyethylenfilm til montering af dampbarrierelaget. Den bruges kun i de mest ekstreme tilfælde. En sådan belægning vil ikke passere luft, der gør bygningen til en forseglet kasse. I dette tilfælde ventileres ikke rummene, kondensatet akkumuleres på overfladen af ​​filmen. Som følge heraf opstår fugt indendørs, hvilket bidrager til svamp og skimmelsvamp.

Lad os sige, at du har besluttet, at du har brug for en dampspærre til loftet i et trægulv. I dette tilfælde kan pergamentet kun bruges, hvis pengene ikke er nok til bedre materiale. Det er ikke holdbart. Vælg det oftest, fordi det har en lav pris. Ifølge eksperter er den bedste løsning en dampbarriere baseret på flydende mastik eller membranfilm. Med deres hjælp er det muligt på en forsvarlig måde at beskytte gulvene og sikre udgangen af ​​våde dampe udefra.

Anbefalinger til installation af dampspærre lag

Dampisolering til loftet i et trægulv skal ikke kun vælges korrekt, men installeres på teknologi. Materialet er som regel placeret inde i lokalerne. Hvis temperaturen falder i løbet af den kolde årstid er stor nok, og frostene når under 30 ° C, så er dampspærren installeret på begge sider. Dette vil fjerne forekomsten af ​​kondens i isoleringen og holde mere varme inde i lokalerne. Men det er ikke alt. Det skal huskes, at dampspærren skal lægges på loftet indtil det øjeblik du arrangerer laget af varmeisolering. Tøjene strækkes uden sag og rynker. Naboendestykker overlappes med en overlapning. Alle led er limet med bygningsbånd, som gør det muligt at sikre luften.

Dampisolering - en film, der er fastgjort med specielle søm med et bredt motorhjelm. Udskift sådanne fastgørelsesdele med hæfteklammer af en byggestift. Under dem er det nødvendigt at lægge pakninger fra pap eller andet lignende materiale for at udelukke filmbrud. Trinet mellem fastgørelsespunkterne må ikke være mere end 30 cm. Når filmen er planlagt at syes til sværgningsblokken, udføres fikseringen ved hjælp af metalprofiler eller dele af kappen.

Ofte tænker hjemmemastere på, hvordan man korrekt installerer dampspærren. Hvilken side at stable dette materiale, er det vigtigt at afgøre, selv før arbejdet starter. Således skal den glatte side af filmen vender udad mod den grove overlapning. Hvis du forvirrer, kan du få den modsatte effekt. Det består i, at vanddampen vil slå sig ned i den termiske isolering. Dette vil uundgåeligt føre til ødelæggelse af materialet. Mellem dampspærren og tagmaterialet skal der være et lille mellemrum. Dette er sandt, når dampspærren er planlagt at blive stablet på begge sider. En sådan tilgang vil tillade cirkulerende fugtig luft og frit strømme ud.

Rådgivning til installationsspecialisten

Når du lægger dampspærrelaget, er det nødvendigt at udelukke forekomsten af ​​huller og huller mellem vævene. Dette vil sikre beskyttelsen af ​​varmeisoleringen og bygningselementerne i bygningen. Hvis der anvendes en arkdampbarriere, udføres låget fra siden af ​​taget. Materialet placeres under isolationslaget efter den fulde emballage. Udenfor skal der være et andet lag af dampspærre. Dette vil sikre bedre beskyttelse for isoleringen. Flydende dampspærre til loftet påføres udefra til en forberedt struktur. Efter at det første lag er tørret, skal der påføres to flere med et hul til fuldstændig tørring. Det er bedre at udføre sådant arbejde i varmt vejr. Det er vigtigt at vente, indtil der er nedbør.

Når du bygger noget hus, har du brug for en dampspærre. Hvilken side at pakke dette materiale, bør du spørge om det i den indledende fase af arbejdet. For eksempel anvendes folieark ganske aktivt i dag til dampspærre laget. De har en fordel, som er evnen til at reducere varmetab. For at gøre dette skal foliesiden vendes indad, så varmen går tilbage til huset.

Anmeldelser af standard dampspærren til loftet

Hvis du stadig synes, hvad de skal vælge en dampspærre til loft hjem, bør du lytte til udtalelse fra ejerne af ejendommen. De hævder at standarden fungerer korrekt, hvis den placeres på indersiden af ​​den indesluttende struktur. Vanddampning passerer ikke inden i loftet og til varmeren. De mest almindelige materialer af denne type er: "Tehnonikol9raquo;," Izospan9raquo, og "Ekolayf9raquo;.

Anmeldelser om dampspærren med et reflekslag

Dampisolering - materialer, der kan kombineres i en gruppe. Vi vælger varianterne med et reflekslag som en underart. Ifølge brugerne har de en reflekterende effekt. Gå ikke glip af dampen, den strålende varme går ind i rummet. De tjener som en ekstra varmeisolering. Deres brug, ifølge de hjemme-baserede mestre, er mest effektiv, når der er en øget dannelse af damp. Den mest udbredte er Penofol9raquo; og "Alucraft9raquo;

Anmeldelser af dampspærren med kontrolleret permeabilitet

Hvis du undrer dig over, hvad du skal bruge til loftets dampspærre, kan du overveje materialer med begrænset permeabilitet. Som køberne understreger, er denne tilgang rationel i tilfælde, hvor boliger ikke anvendes konstant. Dette omfatter landhuse. Dampgenereringscyklusen er ikke stabil. Og efter afgang af ejerne i arrangementet af dampbarrierelaget med begrænset permeabilitet vil dampen komme ud. Ifølge køberne er sådanne membraner i stand til at opretholde det nødvendige niveau af dampspærre. Deres permeabilitet er Sd = 2-4 m.

Anmeldelser af dampspærren med variabel permeabilitet

Denne type kan bruges, når reparationer udføres på loftet i loftet. Med denne tilgang kan dampspærren kun lægges ovenpå, ventilationsgabet er ikke afgjort. Permeabilitetskoefficienten i dette tilfælde varierer inden for 5 m, hvilket er sandt for en tør membran; Hvis det er et fugtigt materiale, så er parameteren 0,2 m. Ofte vælger forbrugerne Delta-Sd-Flexx, som refererer til denne type dampspærre.

Membraner betragtes som en ny type dampspærre materialer. Ifølge køberne tjener de som damp og hydro-bureau. Hvis vi sammenligner dem med film, passerer sidstnævnte ikke vand og damp, som er helt uafhængig af retningen. Hvis vi taler om membraner, er de karakteriseret ved ensidig permeabilitet. Dette indikerer, at det slet ikke er et spørgsmål om ligegyldighed for hvilken side der skal pakkes. Ejere af fast ejendom understreger, at dampen vil passere gennem materialet, mens vandet ikke vil mødes for at mødes. Det er bemærkelsesværdigt, at membraner kan være single-, double- og multilayer. Den mest økonomiske er den anden mulighed. Samtidig forbliver effektiviteten i alle tilfælde på samme niveau.

Omkostninger til dampbarriere materialer

Dampisolering er en film, der kan produceres af forskellige virksomheder. Hvis det drejer sig om et Isospan9raquo-vandisoleringsmateriale, vil sorten betegnet med bogstavet B koste forbrugeren 1000 rubler. Hvis du vil vælge vind og vandtæt membran "Izospan A", så skal du betale 1500 rubler. Til salg kan du også finde produkter for at beskytte materialet mod damp og vand. Hvis den har navnet "Izospan D", så skal du betale 1400 rubler. Dampisolering til loftet i træloftet, hvis pris er 1300 rubler., Kan også være repræsenteret af forstærket film. Hvis du foretrækker denne sort, så kan du overveje Polinet Lux, som har følgende dimensioner: 2x25 m.

Ovenfor blev typerne af dampspærre for loftet overvejet. Afhængigt af budgettet og målene kan du vælge en af ​​dem. Det er ikke altid tilrådeligt at gemme, for eksempel kan en konventionel film muligvis ikke udføre de opgaver, der er tildelt den.

Hvilken form for dampbarriere at vælge til loftet: forstå hvad der er bedre og hvorfor

I huset er vanddamp altid til stede. Det stiger aktivt under vask, tørring og strygning af tøj, vådrensning, vanding af blomster, madlavning og især et varmt brusebad. Selv mand selv tjener som sin konstante kilde. Og selv om det i moderne hjem er størstedelen af ​​dampen fjernet fra boligen på grund af veludstyret ventilation, men det er stadig dets synlige andel. Og her er det bare, og det giver mange problemer.

Derfor anbefaler vi, at du omhyggeligt studerer denne artikel, og ikke stole på andres meninger. Trods alt bliver desværre ganske ofte parobarriererne krediteret med egenskaber, som de ikke engang har i tankerne, eller de nærmer sig spørgsmålet om erektion helt fejlagtigt. Men vi vil hjælpe dig med alt for at finde ud af, hvilken slags dampspærre du vælger til loftet, så du aldrig ser på det uden skilsmisse, ingen kondensering, ingen tegn på ødelæggelse af strukturen. Alt dette er ikke svært at forstå, vigtigst - har tålmodighed!

Hvis du er interesseret, forklarer denne video-øvelse godt, hvorfor loftsens dampspærre er så vigtig, og hvad der vil ske uden det:

Hvornår og hvilken type dampspærre er der brug for?

I sig selv er en sådan beskyttelse en hel kompleks af foranstaltninger, der er nødvendige, når damp kan opfylde materialer med høj diffusionsbestandighed på vej. Og på hvilke slags materialer og hvilken slags rum du taler om (hjemmebibliotek eller pool), afhænger af, hvor flittigt du har brug for at beskytte loftet.

Hvad sker der mellem de to niveauer i lokalerne?

Simpelthen ligner processen med udligning af fugtigheden mellem to værelser i forskellige højder processen med temperaturudligning. Varm luft, mættet med vanddamp, vil altid bevæge sig fra det varme rum til ydersiden til det koldere og samtidig passere gennem loftet og væggene, der kaldes diffusion.

Og denne vanddamp fra luften under denne bevægelses proces kondenserer og imprægnerer væggene med fugt. Den samme overlapning fra forskellige materialer på forskellige måder kan springe over denne damp. Derfor er materialerne i byggesproget opdelt i dem med høj eller lav resistens mod diffusion.

Det handler om fysik: Jo tættere bygningsmaterialet er, desto lettere er det for molekylerne at passere det. For eksempel passerer damp let gennem gips, rød mursten og træ. Men silikatsten og betongulve har allerede høj resistens mod diffusion.

Også, mineraluld, som nu er så populær på opvarmning af loftet, næsten ikke modstå den varme luft og vanddamp, men skummet er en uoverstigelig hindring for ham. Og dampbarrieren er i dette tilfælde etableret enten ved uvidenhed eller med henblik på yderligere isolering, som aldrig hæmmer. Især hvis dampspærren er reflekterende, som her:

Nå, hvis det kommer til loftet, som er mellem to varme gulve. Tanken er, at der inden for disse rum skal være omtrent den samme temperatur, og derfor kan dampspærren virkelig ikke være nødvendig. Så i denne pie anvendes kun vindisolering, og kun til ét formål: at isolere boligkvarter fra fint støv fra en varmelegeme. Dvs. i et ord er der ingen temperaturforskel - der vil ikke være nogen problemer.

Og et helt andet billede, hvis det øverste rum - ikke varmt. Ifølge fysikkens love er husets indre luft kun i stand til at beholde en ubegrænset mængde damp. For eksempel, med en temperatur på 20 grader, bevarer den 17,3 g vanddamp, og dette er allerede 100% relativ luftfugtighed. Men han kan ikke rumme mere. Hertil kommer, at hvis luften er fuldstændigt mættet med vanddamp, så vil der umiddelbart med en lille dråbe i lufttemperatur blive en væske og falde ud i form af tåge eller kondensat. Men hvis luften opvarmes, kan han tage endnu mere damp.

Enkelt sagt bliver luften tæt, forøger og erstatter overskydende damp. Og damp vil flytte fra et varmt rum til et koldt, og selve processen kaldes diffusion. Damp følger altid hvor lufttemperaturen er lavere, og dette er overlapningen af ​​en kold loft. Og damp er altid på udkig efter nemme måder: slots, løshed, porøsitet af materialet og så videre.

Hvis vi går i stuen, er temperaturen under loftet altid 2-4 grader højere end gulvet, og derfor vil den varme luft ovenfra altid holde mere damp i den. Derfor vil vanddampens afvanding forekomme ujævnt: det meste af dampen kommer ud gennem loftet og lidt - gennem den øverste del af væggene. Og klemmer ud gennem overlappningen af ​​det ubeboede loft, når dampen dugpunktet - den meget temperatur, hvormed den afhænger, når dampene bliver til dråber af vand. Hvis selvfølgelig ikke parobarrier var blevet gennemtænkt på forhånd.

derfor Dampbarriere er derfor nødvendigt, Når loftet er mellem et uopvarmet og opvarmet rum. For eksempel på loftet gulv mellem et varmt gulv og uopvarmet under tag plads, og også fra indersiden af ​​første sal i en ventileret underjordisk:

Varmedampens gennemtrængelighed og gulvkonstruktionen

Med det faktum, at loftets dampspærre i en lejlighedskompleks er nødvendig, har vi allerede besluttet. Men hvor tæt og hvor uigennemtrængelig? Faktisk er genforsikring ikke nødvendig her. Og hvis du gør det døve dampspærren over beboelse, når brug for en anden form så er der en risiko for at komme i slutningen kondensat, selv om dette spørgsmål godt kunne beslutte den kontrollerede avl af damp gennem loftet. Derfor er det næste punkt, du skal studere for det korrekte valg af dampspærre, et kendetegn ved tagmaterialer, såsom dampgennemtrængelighed.

Forudsætningen er alle tagvarmere, der fremstilles, opdelt i "bomuldsuld" og "skum". Den første gruppe omfatter al isolering fra mineralske og organiske fibre: mineraluld, stenuld og lignende. Og til skummet indbefatter materialer, der dannes på fabrikken ved hærdning af skum af forskellig kemisk sammensætning. Faktisk er varmeledningsevnen af ​​materialer, der er omtrent ens, til loftets arrangement, 0,04 W / m ° s.

Men foruden de varmeisolerende egenskaber for de andre er de meget forskellige. For eksempel er alle isoleringsmaterialer, der er fremstillet af fibre, dampgennemtrængelige materialer. Takket være de lunefuldt sammenvævede tråde dannes der ikke lukkede porer i dem, og vanddamp kommer let ind i en sådan varmelegeme, da det let kommer ud af det:

Desuden er fibrene i en række moderne bomuldsuldisolering også dækket af et særligt vandafvisende stof, og sådanne varmeapparater kaldes hydrofobiske. Punktet er, at vanddampmolekylerne ikke kan trænge ind i fiberen, men kun vedhæfte til overfladen. Og når den kritiske masse af sådanne molekyler samles, udgør de en hel dråbe, og den ruller ned under sin egen vægt. Derfor er den hydrofobe bomuldsuld også dampgennemtrængelig. Her er et stort plus, at selv med en tilstrækkelig stor mængde damp bliver sådanne varmeisolatorer næsten ikke våde, og derfor mister de ikke deres egenskaber.

Men for skummaterialer, der fremstilles ved at fylde porerne med luft eller inerte gasser, er et helt andet niveau af dampgennemtrængelighed. Og sådanne varmelegemer kan begge passere vanddampen og ikke passere, afhængigt af deres porer.

For eksempel polystyren, som er produceret ved ekstrudering og alle dens gasfyldte bolde er integreret forbundet, tjener som en glimrende dampspærre, men skummet, som også kaldes neekstruzionnym polystyren, mellem hans kugler Misser blot molekylet og luft og vand. Også dampgennemtrængelige foliematerialer, hvoraf den ene side er dækket af aluminiumsfolie.

Sådan beregnes dampgennemtrængelighed: Jo lavere koefficienten er, jo mindre damp kan trænge ind i en sådan varmelegeme. Typisk er isoleringens damppermeabilitet angivet i produktdatabladet, men bemærk: der er begrebet "damppermeabilitetskoefficient", men der er en "modstandskoefficient for parret", og de er forskellige.

Hvordan man organiserer en kompetent dampspærre i loftet?

Hvad er loftets dampspærrelag? Det er et materiale med høj modstandsdygtighed mod indtrængning af vanddamp. Den består af to vigtige elementer:

 • et linned, som er en film eller en membran,
 • forbindelsesbåndet, der er designet til at sikre maksimal tæthed af alle kryds og overlapninger.

Korrekt anbragt dampspærre i loftet skal se sådan ud:

På den lukkede og forseglede dampspærre arrangerer en finishcoat, for hvilken der ofte er brug for en ramme. Det er alle de tricks!

Hvordan vælger du høj kvalitet dampspærre af tekniske egenskaber?

Så i dag er der mange materialer, der har høj modstandsdygtighed mod dampdiffusion og lavdampgennemtrængelighed. I lang tid var meget populære konventionel polyethylen film, der i princippet gør deres job, men ikke behage alle de samme høje dampgennemtrængelighed, lav eksplosiv performance og skrøbelighed.

Derfor producerer moderne producenter efter deres import substitution politik ganske interessante teknologiske løsninger, blandt hvilke der endda er metalliserede membraner. Sådanne materialer er mange og værd at udforske deres egenskaber for at forstå: Hvad er den bedste dampspærring for loftet på dit hus?

Lad os se de vigtigste egenskaber for dampspærre:

 1. Vanddamppermeabilitet - Karakteristika for film og membraner fra 0 til 3000 mg pr. kvadratmeter pr. dag. Denne indikator viser, hvor mange gram vand i form af damp kan passere gennem dagen gennem hver meter af filmen. Og jo mindre tallet, jo bedre, selvfølgelig. Hvis tallene viser Vanddampstransmissionshastigheden i gram hundreder eller tusinder, så foran dig - en damp-permeabel membran, og det bør ikke sættes under varmelegeme, og på ham.
 2. styrke. Denne egenskab påvirker i høj grad, hvor nemt dit installationsarbejde vil være. Billige dampspærrefilm er nemme at rive, de mister deres integritet, selv under installationen, når de falder i værktøjer eller når de røres. På den anden side tolererer en stærk dampspærre også temperaturfaldet godt.
 3. Vandkolonne tryk. Dampbarrieren er designet til at holde vand på den. Grundlæggende er denne indikator vigtig for den dampgennemtrængelige membran, som i direkte forstand kan få regn. For loftet er dette selvfølgelig ikke kritisk, selvom loftslækage aldrig bør udelukkes.
 4. Modstand mod ultraviolet. Denne indikator varierer fra et par dage til en måned. Du har sikkert set, hvordan polyethylen, der har været på gaden i lang tid, bliver skrøbelig og tårer. Men kvalitetsmaterialet bevarer sin stærke ydeevne i lang tid. Dette er værdifuldt, hvis dit installationsarbejde indebærer opbevaring af en åben dampspærrefilm på loftet i lang tid uden en indvendig beklædning.

Og for at forstå og præcisere, om du har valgt dampspærren for loftet i henhold til de tekniske specifikationer, skal du omhyggeligt overveje piktogrammerne på billedet. Og stol det mærke, som er kendt på hjemmemarkedet og nyder tillid. Blandt sådanne mærker er Izospan, Izover, Technonikol, Delphi og andre.

Vælger typen af ​​dampbarrieremateriale til loftet

Hvis behovet for en barriere for damp er mere eller mindre klar, så hvilken dampspærre er bedre for loftet og hvad er retningslinjerne for at vælge? Hvert af materialer til dampbarriere, som tilbyder et moderne marked, dets fordele og funktioner. For eksempel er de samme polyethylenfilm mindst resistente over for lave temperaturer og ilteksponering, hurtigt forældet, men er overkommelige.

Derfor tilbyder det moderne marked også forbrugeren sådanne dampbarriere materialer:

 • kombinerede film;
 • forstærkede film med metalliserede lag;
 • diffuse membraner af forskellige egenskaber.

Blandt dem er sådanne materialer væsentligt forskellige:

Parobarrier: skaber en pålidelig barriere

For en dampbarriere af et sædvanligt loft på en bolig er tilstrækkelig forstærket eller mere tilgængelig polyethylenfilm, der besidder den maksimale damppermeabilitet, tilstrækkelig. Selv en glassine kan bruges, kun vælge den mere tæt og tykkere.

Men de dyrere membraner er stærke forstærkede materialer, der er dækket med en folie eller fleecy skal på den ene side. De har god tæthed og afspejler endda varmetab (du er helt sikker på, at varmen altid stiger). Uden sådanne membraner kan man ikke gøre med dampspærrede lofter i værelser med høj luftfugtighed, som køkkener, badeværelser, svømmebassiner.

Her er et eksempel på en højkvalitets dampspærre, som pålideligt beskytter mineraluld:

Begrænset dampgennemtrængelighed: Vi styrer kondensat

Men der er stadig en slags membran - med begrænset dampgennemtrængelighed. Denne isolering er skabt på basis af ikke-vævet polypropylen ved fremgangsmåden til termisk binding af polymerfibre. Og sådan en lille dampgennemtrængelighed giver dig mulighed for jævnt at fjerne al unødig fugtighed fra stuen, men samtidig vil der ikke opstå kondens på vægge og loft.

Naturligvis er denne mulighed kun egnet, hvis over forudsætningen er et boligområde, som er fantastisk til et sommerhus og enhver anden bygning, hvor boligen er sæsonbestemt. Selvfølgelig, i tilfælde af en dampspærre væg og tag med dampspærre sådanne membraner anvendes til isolerede strukturer, men så afregner tvungen ventilation, og i loftet, som regel intet af den slags.

Variabel dampgennemtrængelighed: smart tilgang

Og endelig er film med variabel damppermeabilitet membraner, der klarer at ændre deres egenskaber! For eksempel er en sådan barriere i et helt tørt rum damptæt, og med stigende fugtighed bliver det gennemtrængeligt og fjerner overskydende fugt fra rummet. Sådanne i dag producerer i grunden til loftets dampspærre selskabet Delta.

Og hvis dampspærren slet ikke er?

Nogle gange sker det også, at loftet allerede er sutureret, og dampspærren er enten glemt eller ikke kendt. Så panik ikke og bemærk, hvilken slags materiale loftet sys på. Så hvis det er gipsvæg, så er du heldig: det er godt absorberende. Hvis spånpladen også bekymre dig, tk. Spånplade i sig selv er et tæt materiale, og lim tjener som et bindende element til det. Selv maling i loftet vil være en god beskyttelse. Og generelt, når man bruger gipsplader, bruges den mest enkle dampspærre som regel:

Udvælgelse af forbindende bånd og lim til dampspærre

Korrekt udstyret dampspærre er et kontinuerligt og kontinuerligt lag. Og den sædvanlige bygningsskotch til limning af overlapninger og anlæg her er ikke egnet - kun en speciel dampspærre. Hver producent tilbyder sine egne varianter af tilslutningsbånd til forskellige opgaver.

For eksempel, nogle af dem er udelukkende til overlapninger malerier, mens andre - for anliggende folier til glatte overflader, og andre - at forbinde dampspærren med et porøst og ru overflade. Og det er yderst vigtigt at købe forbindende bånd af samme fabrikant som selve dampspærren for at opnå 100% af lagets lufttæthed.

Der er flere typer:

 • Specialklæbemiddel til film;
 • klæbemiddelforbindelse til membranforbindelse;
 • bygning scotch;
 • ensidet aluminiumsspor

og et dobbeltsidet tape for at sikre de enkelte webs integritet.

Den subtilitet af den korrekte installation af loftdampbarrieren

Og endelig vil vi give dig et par nyttige tips om installation af den valgte dampspærre. Læg dampspærren skal altid overlappe med 15-20 cm for at give en pålidelig beskyttelse mod indtrængning af dampe. Alle leddene skal forsegles med et konstruktionsbånd.

Under loftsloftet skal dampspærren presses med træplader, og oven på dem - lathing skal installeres for at skabe et mellemrum mellem loftbeklædningen og loftsloftet. På samme tid skal du sørge for, at fremtidige elektriske kabler og andre tekniske systemer ikke bryder mod dampbarrierefilmens integritet. Alle elektriske kabler skal lukkes, og en kasse er nødvendig.

Derudover kan du i et sådant hul ikke arrangere loftlamper, fordi På grund af den mindste skade på dampspærren i et sådant rum er kondensering let dannet, og vanddråberne kommer i kontakt med elektricitet. Og dette er fyldt med betydelige problemer.

Hvis alt er gjort omhyggeligt, kan selv en temmelig voluminøs og multilevel struktur let fastgøres til dampspærren:

Vær forsigtig, og den samlede reparation vil kun glæde øjet!

Nu er der mange syntetiske produkter på byggematerialemarkedet, hvor ejendommene og deres formål ikke er klare selv for deres skabere. Men de skal sælges, og derfor at løse de problemer, de løser. Eksempel - dampspærre, som noget andet end hydro og varmeisolering. Hvis lokalerne er korrekt hydro- og varmeisolerede, er der ingen dampcirkulation mellem værelserne, hvilket betyder, at der ikke er brug for en separat dampspærre, og det er ikke værd at bruge penge på det.

Jeg er helt enig i, at dampspærren til loftet altid er nødvendig, kun at problemerne med valget af det nødvendige materiale opstår hidtil, da egenskaberne ikke adskiller sig meget fra hinanden. Og om det faktum, at det skal lægges med et overlap på klud til yderligere 15-20 centimeter, vidste jeg ikke før, så var at sætte ikke som vi gerne ville. Fungerede ikke godt

Jeg har ledt efter oplysninger om, hvilken dampspærre der er bedre til lofter. Nu for mig er spørgsmålet om hvad der sker mellem bygningens to niveauer løst for evigt. Det beskrives meget godt, især hvad der sker, hvis bygningsmaterialets tæthed er mindre, hvorfor det er lettere for molekylerne at passere gennem det. Nu ved jeg, hvornår man skal bruge dampspærre, hvordan man gør det korrekt.

Jeg bemærkede mere end en gang sådan en situation, da man ved at bygge huse, stædigt ikke ønskede at håndtere loftsdampisolering og forsøgte at spare mindst nogle penge på dette. Som følge heraf førte dette til katastrofale konsekvenser, såsom slid af byggematerialer, skimmel og svampdannelse i varmeisoleringssystemet. Derfor er det bedre ikke at spare på dette, som de siger, betaler miseriet to gange.

Materialer til loftets dampspærre

Opvarmning af loftet på en balkon, i et badhus eller en almindelig boligbyggeri vil ikke være effektiv, hvis der ikke er nogen dampspærring i sammensætningen af ​​denne "loftkage". Samt i madlavning, kan fraværet af en af ​​komponenterne i opskriften simpelthen slette hele smag af skålen, og i tilfælde af loftet - hvis du fjerner dampspærren, i fremtiden kan have mange negative virkninger.

Praktisk set i hver bygning er det muligt at finde forskellige materialer til en parobarrier. Naturligvis opstår spørgsmålet: "Hvilken form for dampbarriere at vælge til loftet?" Spørgsmålet er ret relevant, da der for forskellige værelser kan være forskellige isoleringer.

Oprettelsen af ​​en barriere mod damp kan ikke kaldes en nyhed inden for konstruktionsteknologier. Under opførelsen af ​​træhuse og badehuse fra de tidligste tider blev der lavet en procedure for isolering af loftet, hvor dampspærren var en obligatorisk komponent. Selvfølgelig var der ikke sådanne materialer som film eller mineraluld, så alle komponenter var helt naturlige.

Så den ældste, men stadig vellykkede metode er dampspærren i loftet på badet med ler. Denne teknik anvendes i badbyggeri. På loftet bord (ikke på køjen, nemlig planker naglet til strøer) strækninger voksbehandlet papir eller pap imprægneret med lak, og på det et lag af 2-3 cm er lagt ler, enten alene (blødgøres), eller blandet med savsmuld, halm eller sand.

Alle huller og revner forsegles også forsigtigt med denne blanding. Som følge heraf er leret efter tørring placeret en varmelegeme.

Til dampisolering af badets loft kan materialerne ikke kun være af naturlig oprindelse, men også fremstillet ved industriel metode. Forholdene i saunaen er kendetegnet ved høj luftfugtighed, samt ekstremt høje temperaturer i damp (i saunaer luftblæsere "varmere" undertiden opvarme deres dampbad til 120 grader).

I forbindelse med tilstedeværelsen af ​​sådanne parametre er det nødvendigt at vælge materialer til dampspærren, der ikke udsender giftige stoffer ved opvarmning og ikke mister deres kvalitetskarakteristika over en længere periode. Ud fra dette, i et bad til dampisolering af loftet, vil en polyethylenfilm ikke fungere. For det første vil det hurtigt komme i uegnet tilstand ved høje temperaturer. For det andet skaber polyethylen et fuldstændigt hermetisk rum, hvor det vil være vanskeligt at trække vejret.

Til dampbad er det bedre at bruge specielle dampisolerede foliemembraner. Det kan være direkte aluminiumsfolie, men når du arbejder med det, skal du være yderst forsigtig med at undgå tårer og punkteringer.

Mere avanceret og bekvemt i arbejde er multilagsprodukter: aluminiumsfolie baseret på fugtbestandigt kraftpapir. På markedet for denne type er repræsenteret af forskellige producenter, herunder fælles - damp mærker SE Folgoplast (producer SPE "StroyTermoIzolyatsiya", St. Petersburg), S Megaizol (en gruppe af "Mega" selskab, St. Petersborg), folien på kraftpapir papir (Teploizol, Yekaterinburg).

Også som en reflekterende dampspærre anvendes materialer bestående af folie, kraftpapir og et yderligere lag af polyethylen eller lavsan. Dette helt Alukraft (CJSC "Plasteks", St. Petersborg), Izospan FB (LLC "Hex", Tver-regionen, af TM "Izospan") og andre.

Er på salg folie, forstærket med et glasnet. Forstærkning med glasfiber gør det muligt for materialet at modstå mekaniske belastninger (som man ikke bare kan sige om folie), og driftstemperaturregimet kan være mere end 120 grader.

Den skummede dampspærre i leddene er limet med et specielt varmebestandigt klæbebånd.

Dampisolering af våde rum

For våde rum, hvor der ikke er høje temperaturer, og hvor opgaven med varmereflektion ikke er værd, vil foliematerialer ikke være nyttige på grund af deres høje omkostninger. Her er det allerede muligt at anvende dampbarriere membraner lavet af polyethylen og polypropylen.

Vigtigt! Monter ikke en dampgennemtrængelig membran som en dampspærre! De tjener til udendørs beskyttelse af isolering! Når du installerer en sådan film fra indersiden af ​​rummet, trænger dampen igennem den ind i termisk isolering, hvilket vil medføre befugtning og efterfølgende beskadigelse af varmeskærmlaget.

Den enkleste og billigste løsning er en simpel polyethylenfilm. Dette materiale har dog en række ulemper, hvorfra det er muligt at skelne mellem flere grundlæggende:

 • Lav levetid - over tid bliver polyethylen sprød og går i stykker, især hvis hyppige temperaturændringer forekommer i rummet.
 • Drivhuseffekt eller drivhuseffekt - for høj akkumulering af luftfugtighed i lokalet.
 • Kondensat, som er dannet på en glat overflade af filmen, kan rulle ned skrånende overflader og akkumulere på ét sted.

Disse årsager fører til en sådan metode til beskyttelse af damp i rækken af ​​dem, der har mistet deres relevans og ikke er helt effektive.

Og alligevel - hvilken dampbarriere er bedre for loftet? For almindelige boliger, den mest pålidelige brug af flerlags membraner. Strukturen af ​​strukturen af ​​en sådan film er følgende: den ene side er glat og den anden er ru. For at skabe villi er sprøjtet viskosefiber. Den glatte side passer til varmeren og den hårde side - inde i rummet.

Når luften er stærkt befugtet, holdes vandmolekylerne fast på membranets fleecy side og inddampes derefter. Derved forhindres drop-effekten fra kondensatet.

For nem installation kan en film med tre lag anvendes. Her er der også en glat og ru side, men mellem dem er der et ekstra forstærkende lag fra glasnet. Denne type dampspærre anvendes især i skrå tage, hvor der er risiko for øget mekanisk belastning på dampspærren, og det er ikke let at bryde under montagearbejde.

Dampisolerende film på polypropylenbasis er kendetegnet ved større styrke og holdbarhed, derfor er deres anvendelse foretrukket.

I tørre områder, kan og mellem gulvvarme anvendes mest simple membran er en dampspærre vil sandsynligvis spiller en rolle for beskyttelse mod indtrængning af luft ind i mikrofibrene fra varmeapparatet.

Ibland foreslår bygherrer at bruge bituminøse materialer til parobarrier - pergament, tagmateriale. På grund af tilstedeværelsen af ​​bitumen kræftfremkaldende stoffer, der bliver fremtrædende, når temperaturen stiger, en dampspærre ikke er nødvendigt at blive installeret i boligområder, men det er meget muligt i de økonomiske zoner. I dette tilfælde skal du ikke glemme, at dampbeskyttelsens kvalitet vil være en størrelsesorden, der er lavere end den for moderne dampspærre.

Ved montering af dampspærren skal huskes, at belægningen skal være en kontinuerlig membran overlapper baner til hinanden - mindst 150 mm, er alle leddene limet med en speciel tape. Der skal også være en vægåbning på ca. 200 mm for at forbinde loftparabarrier med vægdampbarrieren.

Før du køber materialet, skal du omhyggeligt studere de tekniske specifikationer, så det valgte produkt fuldt ud overholder betingelserne for dets videre drift. Korrekt valgt og teknisk korrekt installeret dampspærreisolering hjælper med at holde varmen i rummet og gemme bygningselementerne i dit hus.

Udskrivning af materialer er kun mulig med tilladelse fra administrationen og angiver et aktivt link til kilden.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 + = 26