Dampisoleringsfilm til vægge

Dampisolering af vægge - pålidelig beskyttelse af huset mod fugt

Ved opbygning af et hus er et særligt sted besat af scenen for at beskytte væggene mod fugt og damp. At gøre dette er absolut nødvendigt, fordi fugt kan forårsage udseendet af skadelig svamp og skimmelsvamp. For at undgå dette er det nødvendigt at udføre en højkvalitets dampspærre. Hvilke materialer anvendes til dette, vil vi overveje yderligere.

Isolering af vægge fra fugt - i hvilke tilfælde er det nødvendigt?

Hovedopgaven, som udfører murens dampspærre, er en hindring for fugtens ophobning i isoleringen. Materialer til god varmeisolering er gode til luft. Hvis fugt kommer ind i varmeapparatet og ophobes der, ophører isolationslaget med at udføre sine funktioner. På steder hvor fugt ophobes over tid, går vægpapir, gipsbelægning forringes, svamp og skimmel opstår. Yderligere skimmelsvamp og svamp kan spredes gennem væggene. Det er meget svært at bringe dem ud bagefter. Desuden er svampesporer skadelige for menneskers sundhed.

Dampisolering forhindrer opsamling af fugt i isoleringen

Dampbarrierelaget er konstrueret i flere tilfælde:

 1. 1. Når isolering inde i lokalerne. Dette er især vigtigt, hvis isoleringen er lavet af materialer baseret på bomuldsuld. Glasuld og mineraluld er fremragende isolatorer, derudover giver de "vejrtrækning" væggene og lader luft ind. Deres største ulempe er, at de absorberer fugt. Jo mere det akkumuleres, jo værre disse materialer opretholder varmen, og jo hurtigere bliver de værdiløse. Dette kan undgås, hvis væggene er dampisolerede.
 2. 2. For bygninger med vægkonstruktioner fra flere lag. Multi-lagring kræver obligatorisk beskyttelse mod røg og fugt. Dette er relevant for huse lavet af rammekonstruktioner.
 3. 3. Til ydervægge og ventilerede facader. Dampbarrieren fungerer i dette tilfælde som en ekstra beskyttelse mod vind. Dens tilstedeværelse tillader ikke luften at strømme til aktivt at cirkulere. På grund af dette er den ydre overflade mindre stresset og udfører sine funktioner bedre.

Dampisoleringsmaterialer skal passere luften godt

For dampspærre skal der anvendes materialer, som forhindrer indtrængen af ​​fugt, men gennem mikroporerne lader luften inde i lokalerne. For at maksimere effekten af ​​dampspærren er det nødvendigt at arrangere et ventilationssystem, da naturlig luftcirkulation ikke er tilstrækkelig. Sammen med høj kvalitet ventilation vil et lag af dampfaste materialer beskytte rummet mod fugt. Der er imidlertid ingen universelle dampbarrierer, som kan beskytte enhver konstruktion fra taget til kælderen. Deres valg afhænger af materiale og konstruktion af væggene. Hvis rummets fugtighedsniveau svarer til normen, er det ikke nødvendigt i dampspærre laget.

Typer af dampbarrierer - hvad man skal vælge for arbejde udenfor og inde i huset

Flere typer materialer bruges til at beskytte væggene mod våde dampe. For det første er det mastik. Sådanne materialer påføres direkte på væggen, hvilket skaber et lag, som ikke kun effektivt beskytter mod fugtighedsindtrængning, men også giver væggene "vejret". Mastik anvendes på væggene, inden finishens overfladebehandling med dekorative materialer udføres.

Mastikken påføres overfladen inden afslutningen.

En polyethylenfilm med en tykkelse på mindre end 0,1 mm anvendes også. Dette er en af ​​de ofte anvendte muligheder for dampbarriereisolering. På enheden af ​​et lag er det ikke nødvendigt at drage en film stærkt, som den ikke rive. Ulempen ved den konventionelle film er, at den ikke har en perforering og derfor ikke giver luft i det hele taget. Men nu er branchen begyndt at producere perforeret polyethylen, som er åndbar, hvilket gør det muligt at skabe et behageligt mikroklima på bopæl.

Den mest fordelagtige mulighed er en membranfilm. Det ligner en polyethylenækvivalent, men den har flere lag, der effektivt bevarer fugt, hvilket giver tilstrækkelig luft til at passere igennem. Membran-type film sikrer på grund af deres driftsegenskaber maksimal funktionalitet i termisk isolator. Ved deres brug vil væggene ikke fryse, nedbryde, hvilket forlænger hele bygningen.

Den mest fordelagtige variant af dampspærren er en membranfilm

Membranfilm er tilgængelige i forskellige typer. I hvert enkelt tilfælde kan du vælge en dampbarriere, som mest effektivt viser sine egenskaber under drift:

 • Når vægge er isoleret fra ydersiden af ​​bygningen, er Isospan placeret oven på varmeisolatoren med additiver, der øger brandsikkerheden, "Megaizol A", "Megaizol SD".
 • Til intern brug anvendes "Megaizol B" - det er en tolags polypropylenfilm med en anticondensatoverflade.
 • Til strukturer med våde værelser, for eksempel bad og saunaer, der kræver særligt høje krav til dampspærre, anvendes damp- og vandtætningsmaterialer af typen "Izospan". Et særpræg ved disse materialer er tilstedeværelsen af ​​et reflekterende lag.

Alle polypropylenfilm bør forstærkes med glasfiber.

Enheden af ​​et dampspærrelag - vi studerer rækkefølgen af ​​handlinger

For at kunne udføre dampspærren er det nødvendigt at vide, at det udføres forskelligt udenfor og inde i bygningen. Opvarmning af rammevægge er lavet indefra, så parobarrieren er også lagt indefra. På kælderen gulve og i kælderen udføres dampbarrierelaget udefra. I basserne er dampspærren nødvendig på begge sider, stablingsteknologien er den samme som for kældergulvet.

Før kælderens varmeisolering skal arbejdsfladen forberedes. Først skal det rengøres, og påfør derefter en beskyttende belægning. Sværere for applikationsteknologien er flydende gummi, fordi det kræver brug af specialudstyr. Sammensætningen af ​​materialet indbefatter to blandinger, som efter blanding øjeblikkeligt polymeriserer. Derfor fremstilles opløsningen lige før brug og påføres ved anvendelse af en sprøjtepistol med to dyser under tryk.

Når beskyttelseslaget er lavet af vanddamp med bitumen, udføres følgende handlinger:

 • Det første lag påføres med mastik, som udfører en primerfunktion;
 • Bituminøse materialer i form af spoler eller mastik anvendes derefter i to lag.

For konstruktioner over kælderen og stueetagen udføres murens dampspærre indendørs. Ved opbygning af en indre dampbarriere skal der overholdes en række regler:

 • Først er det nødvendigt at montere kassen;
 • Varmeisolatoren er lagt i kassen;
 • så er filmen lagt, og hvis den har en reflekterende overflade, skal reflektoren drejes indad;
 • til tætning af leddene limes
 • til polypropylen er der anbragt en skærm;
 • I sidste etape udføres efterbehandling.

Ved konstruktion af et beskyttende lag mod fugt og damp er det ønskeligt at efterlade et frit rum til luftbevægelse og fjernelse af overskydende fugt.

Funktioner af teknologien i dampbarrieren af ​​ramme og træbygninger

I et hus lavet af wireframe strukturer tager isoleringen op en tredjedel af alle vægge med en tykkelse på mindst 150 mm, så det er absolut nødvendigt at arrangere et lag dampspærre. Hvis dampspærren er svag, begynder varmelegemet at akkumulere fugt, tabe varmeisoleringskvaliteter og begynde at bryde ned. Monteret dampspærre på rammen og strapping. Den er fastgjort ved hjælp af en byggemaskine. Samlinger er forseglet med tape eller smurt med mastik.

Dampisolering af vægge er monteret på indersiden af ​​varmeren, således at der dannes et mellemrum mellem lagene, der giver den nødvendige ventilation, hvilket skaber et optimalt mikroklima i rummet.

Til træbygninger er dampspærre også nødvendigt. Men det virker ikke med det samme. Faktum er, at ved opbygning af huse fra log og logs er der taget højde for, at træet er tørret i en vis udstrækning selv før konstruktionen, og endelig tørrer den allerede med det færdige huss videre drift. Før fuldstændig tørring af trækonstruktioner anbefales det ikke at udføre dampspærre.

I et træhus kan dampspærren til vægge være intern eller ekstern. Ved ekstern varmeisolering overlappes dampspærren. Samlinger er forseglet med tape. Endvidere er der anbragt et varmeisolerende lag, som skal beskyttes med en vandtætningsindretning. I sidste etape er ydersiden færdig.

Hvis isolering udføres indendørs, er kassen først arrangeret. Det tjener som grundlag for installation af et vandtætningslag. Dernæst monteres en metalprofil på væggen, på hvilken varmeisolatoren er lagt. Det næste lag er lavet af en dampbarriere film. Samlinger skal forsegles forsigtigt med tape. Til sidst er indretningen færdig.

Så vi fandt ud af hvorfor vi har brug for en dampbarriere til væggene. Dens primære opgave er at skabe en hindring for indtrængning af fugt og beskyttelse af isolering og indre strukturer. Hvis du overholder teknologien og bruger den passende dampspærre, vil strukturen være pålideligt beskyttet mod fugt, og bygningen vil blive forlænget.

Fuld eller delvis kopiering af oplysninger fra webstedet uden at angive et aktivt link til det er forbudt.

Isoleringsmaterialer

Selvom det ser ud til at luften inde i huset er meget tørt og endda specielt købt luftbefugtere, indeholder den stadig en stor mængde fugtdamp. Før udseendet i opførelsen af ​​energibesparende materialer tog ingen opmærksom på dette. Moderne varmeisoleringsmaterialer baseret på mineraluld var ineffektive og tabte de fleste af deres varmebesparende kvaliteter på grund af gradvis befugtning. Derfor blev der opstillet specielle film på markedet, hvoraf nogle kun er monteret udefra og er vind- og vandtætte, mens den anden er placeret indeni, på siden af ​​rummet og forhindrer indtrængen af ​​damp. I artiklen vil vi tale om den rigtige dampspærre derhjemme.

Hvorfor har jeg brug for en dampspærre i huset?

Huset uden brug af dampspærre kan være tilfældet, hvis det er isoleret med skum, skum eller ikke har et varmeisoleringslag, for eksempel skumblok og mursten.

 • Men for at spare på opvarmning og for at forbedre de varmebesparende egenskaber ved huse i moderne konstruktion, er naturlige isolatorer fremstillet af cellulose (ecowool) eller basaltuld næsten altid brugt. Men her må vi huske den konstante fugtudveksling, der finder sted i en boligbygning.

 • Så hvis huset er for fugtigt, vanddamp vil uundgåeligt blive absorberet af vægge og loft, og omvendt, hvis for tør luft, vil denne fugt løse din tilbagevenden til rummet. Hvad kan det konkluderes, at hvis isoleringen i væggen ikke vil blive beskyttet af isolerende film, vil fugten akkumulere det på ham, påfyldning al luft hulrum mellem mineraluldsfibrene og derved fratage den alle dens varmeisolering egenskaber.

Tip: Undtagelsen er de interne partitioner i huset. En af de vigtigste faktorer, hvor en varmelegeme på mineralbasis absorberer damp er den temperaturforskel, der sker ved de ydre vægge. I dette tilfælde ophobes kondensat indeni, hvilket er mest farligt for materialet. Men i de indvendige skillevægge er der ingen sådan virkning, derfor er de ikke dækket af dampspærre materiale.

De tilfælde, hvor installation af dampspærre er obligatorisk

 • Når væggene grænser op til gaden isoleres med mineraluld udenfor;
 • hvis "pie9raquo; Væggen består af flere lag, hvoraf den ene er en bomuldsuldvarmer. I dette tilfælde er dampspærrefilmen monteret på indersiden. Det mest slående eksempel på en sådan enhed er rammeboligerne;

 • med arrangementet af ventilerede facader. Mineralisolering skal lukkes udefra med en vandtæt film og inde fra en dampspærre. Den første vil beskytte varmeisoleringen mod vand og luftstrømme, og den anden fra indersiden af ​​lokalerne fra damp. Et godt eksempel er et træhus, foret med sidespor eller træforing.

Dampisoleringsfilm fremstilles i flere typer, og i henhold til deres tilsigtede formål er de opdelt i væg og tagdækning:

 • tagisolering. Det er fastgjort til opholdsstuen og beskytter isoleringen mod stigende dampe. Dette er et vigtigt stadium, da fordampning af fugt stiger med varm luft opad og kan komme ind i varmeren. Det truer ikke kun med tab af varme, men også dannelsen af ​​mug og svampe. Det er kun nødvendigt at arrangere en udnyttet og opvarmet loftsrum. Hvis loftsrummet er koldt, er dampspærren ikke lavet, begrænset til den vindtæt membran under selve tagmaterialet, hvilket beskytter det mod kondens
 • dampspærre af husmure. Det bør udføres med specielle materialer, som på den ene side ikke bør gå glip af dampen til isoleringen på den anden hånd fri til at printe den ud, hvis fugt eller anden måde fik inde. Dette skyldes mulige slidser eller forkert fremstillede ledd af rullematerialer. At vælge er bedre specialdiffusionsmaterialer, i stedet for sædvanlige polyethylenfilm eller pergamina;
 • dampspærring af gulvbelægning. Det skal også gøres, da kondensat kan akkumulere fra de stigende dampe på $

 • dampspærre af gulv. Det er nødvendigt i værelser med høj luftfugtighed eller i huse, hvor gulvet er isoleret med mineraluld. I dette tilfælde anbringes en vandtætningsfilm på undersiden, og dampisolerende film lægges ovenpå. Udstyr dampspærren også, når betonbundspladerne er placeret direkte over jorden.

Hvis der er et spørgsmål om, om der er brug for en dampspærre i et træhus, så er det nødvendigt at stole igen på tilstedeværelsen af ​​en varmelegeme. Hvis den ikke findes, og husets mur udelukkende består af tømmer eller logs, er det meningsløst at montere dampspærrefilmen.

Typer af dampspærre materialer

Indtil for nylig var det eneste dampbarriere materiale, der blev brugt i Rusland, pergament. Men med udviklingen af ​​teknologi fra ham begyndte han gradvist at bygge sig ud og foretrak mere holdbare materialer af høj kvalitet.

 • Polyethylenfilm. De bruges bedst til isolering af dampbarriere i et beboelsesområde. Ofte er gulvpladerne isoleret med mineraluld, da de har de bedste lydisolerende egenskaber. Polyethylenfilm beskytter det på en sikker måde mod at få en lille smule fugt. Til salg finder du konventionelle materialer, forstærket eller med folielag.

 • Polypropylenfilm. Det er bedst at bruge til at isolere loftet på et boligområde loft. De er præget af øget styrke til mekanisk skade og modstandsdygtighed mod UV-stråling. Med sit arrangement kan du sikkert reparere taget, ikke være bange for, at fugt inde i huset vil sive.
 • membran. Denne populære og ofte anvendte type dampspærre fremstilles i form af enkeltlags- eller flerskiktsrullemateriale. Disse nonwoven materialer kan være ensidige eller tosidede, dette vil bestemme deres placering og funktionelle egenskaber. Optimal brug af billige bilaterale ikke-vævede membraner overvejes.
 • Åndbar film eller åndbar membran. De udelukker fuldstændigt muligheden for indtrængning af vanddampe i isoleringen, men samtidig forstyrrer de ikke deres udgang fra indersiden. De giver dig mulighed for at spare på boligareal, fordi deres drift ikke behøver at udstyre ventilationsgabet.
 • Konventionel dampspærrefilm. Dens funktion er at skabe en dampspærring fra indersiden af ​​væggene og taget. Det beskytter det termiske isoleringsmateriale mod at få damp fra inde i det opvarmede rum.
 • Dampbarriere membran med reflekscoating. Det er i stand til delvis at afspejle varmen tilbage i rummet. Dette medvirker til en stigning i termisk beskyttelse af rummet og taget til 10%. Hvad angår standardanaloger, har de store dampspærreegenskaber, så det er tilrådeligt at bruge dem i værelser med høj luftfugtighed.

 • Dampbarriere membran med begrænset permeabilitet. Har diffusion evner, der tillader at udlede par fra lokaler, der anvendes uregelmæssigt. For eksempel kan det være et havehus, som bruges aktivt om sommeren, og om vinteren kan det kun opvarmes flere gange.
 • Dampisolering med variable dampspærreegenskaber. Ideel til reparationsarbejde, da de kan monteres udefra uden at fjerne den indvendige foring.

Producenter af dampspærrefilm

Dette velkendte firma garanterer, at dets dampspærrefilm vil vare i mere end et årti. Der er 3 hovedtyper af dette produkt til salg:

 • dampisolerende film TechnoNikol. Anvendes til indendørs arbejde. Et temmelig alsidigt materiale, der er egnet til isolering af vægge, loft og hældning på loftet. Prisen på rullen er 1500 rubler;

 • Diffusive membranfilm TechnoNikol, designet til at isolere den under tagisolering fra dannelsen af ​​kondensat i den. Det er en non-woven polymer klud og beskyttelse af begge sider fra polypropylen klud. I modsætning til konventionelle dampbarriere materialer - dette er en åndbar film. Omkostningerne til en standardrulle er ca. 3200 rubler;
 • ikke-perforeret dampspærrefilm TechnoNikol. Narrowed materiale til tag parobarrier. Beskytter mod vand og støv. Til forstærkning, forstærkning med en speciel maske klud. Anslået pris på 1200-1500 rubler / rulle.

Dette er det sjældne tilfælde, når den indenlandske virksomhed præsenterer verdensklasse af høj kvalitet til en overkommelig pris.

 • Isospan C. Dette er en to-lags film, der beskytter isoleringen fra indersiden af ​​rummet. Det kan også bruges som tagfilm på uisolerede tage. Den ene side af den har en ruhed, hvis rolle er at holde overskydende fugt og med dens yderligere fordampning. Den anden side er glat, den er monteret på en varmelegeme.
 • Isospane B. En analog af det foregående materiale, det er også valgt til dampbarrieren af ​​væggene i en ramme eller træhus indefra.
 • IzospanD. Dette er den mest alsidige dampspærrefilm fra hele den repræsenterede produktlinje af Isospan. Det har en anti-kondensbelægning, der kan beskytte mineraluld fra både intern damp og ekstern fugt og vind. Dens styrke er så høj, at den kan bruges som selvstændig tagdækning i 3 måneder, selv om vinteren. Når du installerer det på væggene udefra, er det tilladt at udsætte arrangementet af efterbehandlingen i op til 6 måneder. Prisen på en rulle er 2500 gnid.

Installation af dampisolering af vægge i træhus

Teknologien til installation af dampspærren betyder, at den er fastgjort fra indersiden af ​​huset mellem varmeapparatet og det lath, som foringsmaterialet er monteret på. Hvis der anvendes et moderne membranmateriale, placeres det glat mod varmeapparatet. I dette tilfælde fordeler dampspærren jævnt fordelingen af ​​fugtig luft og fører det til ventilationssystemet.

Vejen til fastgørelse af dampspærren afhænger af formålet med rummet i huset. I lavt operative rum eller i lokaler, hvor lav luftfugtighed er tilladt at anvende en envejsmetode til at arrangere ventilationen. I alle andre tilfælde anbefales fagpersoner at sørge for bilateral ventilation, hvilket er meget mere effektivt. Ofte indikerer producenten af ​​membranen på emballagen den anbefalede installationsmetode.

 • Hvis huset ikke er nyt, men der udføres reparationsarbejder, bliver hele foringen først demonteret til vægens træramme. Kontrollér om muligt varmeapparatet eller træet for beskadigelse, fjern dem om nødvendigt.
 • Vægge og varmeisolering skal omhyggeligt tørres. Det er tilrådeligt at udføre arbejdet i den varme årstid, som om vinteren kan frostforme, som ved at lukke dampspærren, bliver til en stor mængde fugt med tiden.

 • Hvis huset ramme er membranen rulles langs længden og tværs vægsnittet at overlappe ved hjørnerne drejes til en tilstødende væg på 10-15 cm. Krepjat sin vertiklanoy gradvis til hver ramme bord ved hjælp af en hæftemaskine. Der bør ikke være forvrængninger, sprækker eller folder. Derfor arbejde mere udførligt for at udføre sammen. Spændingen skal være så stærk, at varmelegemet i væggen ligger tæt uden at falde ud af væggen.

 • Ovenfor, igen med overlappning, rulles det næste lag af dampspærre ud og fastgøres på samme måde. Derefter limes leddene med tape. Over slagtekroppen er fyldt ud af stativene, der presser dampspærret tæt og samtidig tjener som en ramme til beklædningen. Representerer en cantilever skinner, som er fastgjort til skruerne med et trin på 60 cm (afstanden svarer til varmerens bredde og rammen af ​​husets vægge). Desuden er slatsfilmen fastgjort omkring omkredsen af ​​alle dør- og vinduesåbninger.

 • Hvis en dampspærre er lavet af et træhus, er rammen først fyldt med et skelet under isoleringen og tæt pakket der. Så er alt arbejdet gjort på samme måde.

Dampisolering af loftet i huset med egne hænder

Ofte sker det, hvis gulvdækslet er lavet af træstamme og isoleret med mineral eller basaltuld. For at udføre dette arbejde vil der kræves to personer, hvilket gør det meget vanskeligt.

 • Før arbejdet påbegyndes, skal loftet demonteres og bestå af kun lags.
 • Dernæst fra neden, det vil sige fra siden af ​​stuen, er en dampspærring fastgjort til bjælkerne. Gør dette langs den længere side af rummet, så der er så få ledige ledd som muligt.
 • Den nødvendige længde måles og afskæres på gulvet og allerede med det forberedte stykke stige til loftet. Det er praktisk, når 2 mestre er placeret på modsatte sider af rummet. Dette giver dig mulighed for korrekt at lokalisere dampspærren og sørg for, at den ikke krøller under fastgørelsen.
 • For at gøre det lettere at arbejde, kan det i begyndelsen kun være "grasped9raquo; på flere steder (men at gøre det fast). Og sørg for, at dens korrekte placering allerede er rettet grundigt.
 • Så gå gennem hele loftet, ikke at glemme overlapninger og deres limning.

 • Fra bunden til bjælkerne er den fastgjort med træplader, uanset hvad loftet vil være.

Tip: Arbejdet er meget omhyggeligt og sker ofte, når der er en utilsigtet rive på et allerede fastlagt område. I dette tilfælde skal du klippe plaster fra membranen med et tillæg langs kanterne på 10-15 cm. Den indsættes i det dannede hul og limes langs kanten. Dette skaber et ret stramt lag. Det er desuden limet med et klæbebånd.

 • Efter at være færdig med at fastgøre parobarrier, lægge en varmelegeme fra anden sal til de dannede celler.

Fejl i dampspærren i rammehuset

 • Dårlig installation. Ved første øjekast ser det ud til, at det simpelthen er umuligt at begå en fejl ved fastsættelse af en dampspærrefilm. Hvad kunne være nemmere end at stramme det godt, fastgør det til rammen og lim sammen leddene. Men bare på grund af den tilsyneladende enkelhed forsømmer nogle bygherrer nøjagtigheden under arbejdet. Som et resultat dannes tårer eller rynker. Men den værste fejl kan være den forkerte ordning af membranen, eller rettere den forkerte side, som følge heraf begynder det at virke forkert. Hvis alt dette allerede er lukket ved indretning, kan konsekvenserne af et sådant arbejde kun gættes efter et par årstider, når det varmeisolerende lag begynder at arbejde værre.
 • Installation af dampspærrefilm fra ydersiden af ​​huset. Denne grov fejl fører til, at damp lækker fra indersiden af ​​huset og passerer gennem varmeapparatet, hviler mod dampspærren og sætter sig på det med kondensat. I meget kort tid dæmpes varmelegemet, der ikke kan ventilere. Til ekstern beskyttelse er det nødvendigt at bruge udelukkende vindtætte film, der kan udlede overskydende fugt.

 • Manglende dampspærre i rammeboligen. Der er en række materialer, der tillader manglende dampspærre. Det er et skum eller ekstruderet polystyrenskum. Ofte er det lavet i huse lavet af sandwichpaneler. Men for at fjerne overskydende fugt fra huset, er det i dette tilfælde nødvendigt at montere et kvalitetssystem af tvungen ventilation. Ved isolering af miljøulden eller mineralulden skal dampspærren være til stede i alle tilfælde.
 • Dobbelt dampspærre. Det sker, hvis der i rum med høj luftfugtighed sættes et dampspærrelag og på toppen lægger et modstående materiale med lavt dampgennemtrængelige egenskaber, fx plastpaneler eller fliser. Det viser sig, at dampen efter at have passeret sømmen af ​​fuger eller samlinger af paneler, kommer mellem dampspærren og flisen uden mulighed for at komme ud. Derfor, for at vende i sådanne rum, anbefales det at lave en lath på væggen, som grænser op på gaden.

 • Eller bare opgive dampspærren på dette sted, men der er risiko for, at dampen ikke kommer til at tåle gennem den vindtæt membran udefra. Dette er kun tilladt for rammeboliger, der bruges som sommerhuse.

Valg af metode til montering af dampspærre. I alt anvendes to måder at anvende dampbarrieren på. I det første tilfælde er filmen fastgjort til vægens ramme, og beklædningsmaterialet (gipsplader, foring osv.) Er monteret oven på disse understøtningsplader. I den anden variant spikes filmen på samme måde som vægskeletet, men under vægmaterialets hudmateriale er der også lavet en ramme på 2-3 cm. Hvilken metode er mere korrekt?

 • Den første mulighed har ret til at eksistere, men kun hvis de materialer, der anvendes til efterbehandling, er af højeste kvalitet. Ellers vil reparationen hurtigt blive ubrugelig på grund af manglen på airbag. Alternativt kan du anvende denne metode, når bygningen har et økonomisk formål og ikke bruges året rundt. Men her skal vi også lave en ventilationsfordeling i rummet.
 • Den anden mulighed med arrangementet af ventilationshegn er mere acceptabelt for huse bestemt til permanent ophold. Dette hjælper med at undgå risikoen for overskydende fugt i luften.

Relaterede artikler

© Building Portal StrPort 2011-2016. Artikler om reparation, byggeri, byggematerialer.

Kopiering af oplysninger fra hjemmesiden er kun mulig med tilladelse fra redaktionen eller med en direkte henvisning til kilden. Retsgrundlag

Hvordan vælger man dampbarriere materiale: ekspertrådgivning og feedback. Dampisoleringsmaterialer til vægge

Dampisoleringsmateriale anvendes oftest i fugtige og varme rum. Dette gælder for opvarmede kældre og bade.

Disse materialer anvendes i værelser, der ligger under jordoverfladen, såvel som i dem, der er særligt tilbøjelige til udseendet af fugt. Inde i sådanne lokaler er der en rigelig dannelse af damp, som er en varm luft med vandpartikler. Ved sådanne forhold er det nødvendigt at undslippe fugt fra rummet. Disse måder bliver loftet og væggene. Dampgenerering er en proces, der har en skadelig virkning på bygningskonstruktioner og materialer. Dens indvirkning forårsager ødelæggelse af strukturen. For at forhindre sådanne fænomener fremstilles et dampspærrelag, som kan anvendes som alle slags materialer.

Dampisoleringsmateriale behøver ikke at have kvaliteterne til fuldstændig damptæthed. Moderne materialer såsom membraner er i stand til at sikre passage af en vis mængde luftstrøm. Dette sikrer manglen på den såkaldte drivhuseffekt. Den for store mængde fugt er forsinket af dette materiale, mens luften, der frigives fra det, ikke længere er i stand til at beskadige væggens materialer.

Varianter af dampspærre materialer og anmeldelser om dem

Hvis du vælger et dampbarriere materiale, er det værd at udnytte forbrugernes feedback. Ofte vælger de i dag det traditionelle materiale til dette, som er polyethylen. Når du installerer det, skal du være forsigtig, da stærk trækker kan beskadige filmen. Når det strammes, filmen når de udsættes for et variationer materialetemperatur under ændringen af ​​sæsoner, risikoen for skader er stærkt forøget. Men dette er ikke den eneste ulempe ved materialet.

Ifølge den hjemmelavede håndværker, hvis ikke-perforeret polyethylen anvendes, vil det ikke passere hverken damp eller luft. Så det vil være umuligt at skabe et behageligt mikroklima ved hjælp af et sådant materiale. Derfor er den ikke brugt til dampspærre. Nogle forbrugere, der vælger et dampbarriere materiale, køber en polyethylenfilm, som de så forsøger at perforere selv. De gør det med en rulle, hvor negle eller andre skarpe elementer er prædrevet. En sådan modernisering af polyethylen er ikke i stand til at tilvejebringe dampbarriereisolering og bygningskonstruktioner. Membranmaterialer har en kvalitet svarende til polyethylenfilm, men de er fundamentalt forskellige i flerlagsstruktur.

Når dampspærrematerialer til vægge vælges, køber nogle husmastere specielt designet mastik. Hvis du anvender en sådan blanding på overfladen af ​​loftet eller væggen, vil den slippe ud og holde fugt. Sådanne blandinger anvendes til overfladebehandling, indtil det færdige dekorative lag er lagt eller installeret.

Membranfilm og professionel rådgivning

I salget er dampisoleringsmaterialer til taget. Blandt dem kan membranfilm adskilles. Sådanne materialer anvendes som dampgennemtrængelige under afdækning af tagdækning. Ud over sine grundlæggende funktioner siger eksperter, at en sådan dampspærre er i stand til at isolere rummet. Det beskytter perfekt mod sne, regn, støv og sod. Påfør det om nødvendigt for at beskytte strukturen mod vindens påvirkning. Eksperter anbefaler det som et materiale med fremragende dampgennemtrængelighed.

Membraner kan kaldes universelle materialer, hvilket tyder på, at de kan bruges med ethvert isoleringsmateriale. Ofte består sådanne hydro- og dampisolerende materialer af tre lag. Hver af dem giver styrke, isolerende egenskaber og beskyttelse mod negative påvirkninger. At lægge et lag af en sådan membran ifølge råd fra erfarne bygherrer kan være direkte på termisk isolering eller andet substrat, der dækker takets understøtningsstruktur. Et sådant membranlag er alsidigt, da det eventuelt kan anvendes til udvendig isolering af vertikale vægge af bygninger med ethvert formål.

Varianter af rulle dampbarriere

Hvis du vælger dampspærre materialer, bør prisen på dem interessere dig. Det afhænger af sorten og producenten. Hvis vi taler om Pergamon, som tidligere blev brugt som dampspærre, er prisen 100 rubler pr. 1 kast. På nuværende tidspunkt bruger professionelle bygherrer og private herrer ikke kun det, men også mere moderne materialer. Blandt dem kan man single-out single-layer film baseret på lavdensitets polyethylen. Dette materiale er kendetegnet ved en forholdsvis løs struktur og har defekter.

Det er også muligt at isolere forstærkede polyethylenfilm, som også leveres i 50 μm ruller. På enheden af ​​et koldt tag anvendes i dag sække stoffer, på trods af at de ikke besidder så imponerende dampfaste kvaliteter.

I salget er der også kombinerede materialer, hvis damppermeabilitet kan variere fra 15 til 25 gram pr. M2 pr. Dag. Sådanne materialer er udelukkende tilladte til installation af koldt tag, da det ikke har de nødvendige kvaliteter af dampspærre. Hvis du er interesseret i dampbarriere materialer til loftet på et bad, kan du vælge aluminium eller anden metalfolie. Dampgennemtrængeligheden af ​​dette materiale er nul, hvilket er grunden til, at det anvendes til afslutning af damprum.

I bygningsbutikker i dag kan du finde dampspærre materialer i en bred vifte, blandt dem er der foliefolier, der har en kombineret struktur. Ifølge bygherrer skal de bruges i lokaler, hvis forhold karakteriseres af et højt fugtighedsniveau og det sædvanlige temperaturregime. Dette gælder for svømmebassiner, saunaer og brusere. Forbrugerne reagerer også positivt på pap, som er lamineret på den ene side med polyethylen. Den bruges til dampisolering af rum, hvor cyklisk opvarmning er forbundet. Damppermeabilitetsindekset for sådan pap er lig med en grænse på 3 til 5 gram pr. Kvadratmeter pr. Dag.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 2 = 1