Den dampgennemtrængelige membran

Membran dampgennemtrængelig vandtætning: typer, applikationer og anmeldelser

Når du har opvarmet husets vægge, i hvilken periode billig mineraluld blev valgt, kan der opstå et problem, at nogle områder af væggene er fugtige. For at udelukke sådanne negative konsekvenser er det nødvendigt at anvende en dampgennemtrængelig membran.

Processen med at opvarme væggene og arrangere tagkonstruktionerne involverer anvendelsen af ​​sådanne film, som passer under laget af mineraluld. Hvis du står over for opgaven med opvarmning indefra, er det nødvendigt at give en barriere for vanddampning. Det anbefales ikke at bruge et materiale, der har perforeringer eller porer. Damppermeabilitetskoefficienten for dette lag skal være minimal. Det er at foretrække at anvende en film af polyethylen, som kan forstærkes.

Det er ikke overflødigt at blive en foliecoating baseret på aluminium. Glem ikke, at når du bruger en dampspærre, skal du tænke på tilgængeligheden af ​​et ventilationssystem. Der er også specielle film på hvilke anticondensatbelægning påføres. En sådan dampgennemtrængelig membran kan ikke danne et kondensat på dens overflade. Materialet er normalt placeret under lag, som er modtagelige for korrosion. Her kan du inkludere galvaniseret plade, bølgepap og metal (sidstnævnte har ikke en beskyttende indvendig belægning).

Filmen tillader ikke våde dampe at komme til metalet. For at gøre dette er der et groft stoflag på bagsiden, som er nødvendigt for at samle fugt. Stack film med anti-kondensation coating must væv nedad, og går ca. 2-6 cm fra mineralulden lag. Dem opbygge en membran, der kan passere fordampningen, anvendes til isolering af vægge på ydersiden, de beskytter materialer fra vindstød og kan lægges i konstruktionen af ​​sadeltag. Deres brug er også tilrådeligt i uforseglede facader, når det er nødvendigt at lægge et beskyttende lag mod fugt. For permeabilitet har filmene perforeringer og mikroskopiske porer. Fugtigheden, som akkumuleres i varmeisoleringen, skal passere gennem dem ind i ventilationssystemet.

Hovedtyperne af dampgennemtrængelige vandtætningsmembraner

Membranen er permeabel for flere arter. Disse er:

 • materiale af presolidodiffusionstypen;
 • diffusionsmembran;
 • superdiffusionsmembran.

Den første sort er i stand til at passere omkring 300 g damp per dag. Denne indikator er relevant for hver kvadratmeter. Hvis det er en diffusionsmembran, kan damppermeabilitetskoefficienten variere fra 300 til 1000 g / m2. I superdiffusionsmembraner overstiger dette indeks 1000 g / m 2. På grund af at prædiffusion membranerne er beskyttet mod fugt, kan de bruges under taget som et ydre lag. Det er nødvendigt at tilvejebringe et luftrum mellem varmeisoleringen og filmen.

Med facadeisolering kan sådanne materialer ikke bruges, fordi de ikke passerer damp godt. Når alt kommer til alt, når det er tørt nok på gaden, kan støv komme ind i porerne fra ventilationen. Dette vil få filmen til at ophøre med at "trække vejret", og kondensatet vil slå sig ned på isolationslaget.

Anmeldelser om den dampgennemtrængelige membran

Membran dampgennemtrængeligt skal stables ved hjælp af speciel teknologi. Hvis vi taler om en diffusion eller superdiffusionsmembran, så er porerne store nok, så de vil tæppe op temmelig hurtigt. Dette nødvendiggør tilstedeværelsen af ​​et luftgab til ventilation fra undersiden. Ifølge brugerne, mens du ikke behøver at rive rundt med installationen af ​​en lath og en counter-rack. Til salg er det muligt at møde ikke kun diffusionsfilm, men også deres volumetriske sortiment. Som køberne understreger, er mellemlaget til ventilation placeret i dem. På grund af dette kan kondensatet ikke trænge ind i metalets tag. Operationsprincippet for et sådant materiale er det samme som for en antondondensatfilm. Der er dog forskelle. Som hjemmevidenskaben understreger, er massemembranen i stand til at fjerne fugt fra varmeren. Hvis metaltaget har en lille hældning i området fra 3 til 15 °, kan kondensatet fra undersiden ikke strømme ned. Han vil undergrave den galvaniserede belægning og gradvist ødelægge den.

Sådan installeres membranen - på indersiden eller udvendigt af varmeapparatet?

Den dampgennemtrængelige vandtætningsmembran skal nødvendigvis fastsættes ved en bestemt teknik. Hvis det er nødvendigt at varmeisolere facaden, skal dampudladningsfilmen være placeret på ydersiden. Hvorimod det er nødvendigt at isolere taget, lægges en film med en anticondensatbelægning af bulk eller diffusionstype oven på mineraluld. I dette tilfælde er det nødvendigt at følge teknologien, som anvendes i arrangementet af ventilerede facader. Hvis taget ikke har en varmelegeme, så skal filmlaget være nederst under bjælkerne. I tilfælde af varmeisolering af loftets øverste loft under loftet skal den dampgennemtrængelige membran lægges fra bunden af ​​varmeren. En dampgennemtrængelig vandtætningsmembran bør også bruges til indvendig isolering af vægge. I dette tilfælde skal det ikke have perforering og lægge det oven på mineralulden inde i rummet.

Hvordan laver man membranen - den forkerte side eller ansigt?

Som praksis viser, er det for mange mennesker et mysterium, hvilken side der skal lægge den dampgennemtrængelige membran. Hvis filmen har samme bagside og forside, bliver spørgsmålet straks fjernet. Det er dog ikke altid muligt at finde tosidede film på salg. Hvis vi taler om en anti-kondensat sort, så vil der være en stofside indefra, og ved installationen skal den omdannes til det indre af rummet. Det er også nødvendigt at dreje metalbelægningen på foliemembranen.

Hvis der er købt en diffusionsmembran, der er dampgennemtrængelig, skal du være opmærksom på vejledningen. I den angiver producenten normalt teknologien til at lægge materialet. Imidlertid kan et og samme firma producere ensidige og dobbeltsidede film. Bestem de ydre og indre sider kan være i farve. Hvis membranen har to sider, så er en af ​​dem malet i en lysere skygge, sædvanligvis ydersiden af ​​materialet.

Hvis du har brug for en vind-vand-bevis dampgennemtrængelig membran, så kan du være opmærksom på de oftest købt af købere indstillingen "Izospan A", som er beregnet til at placere i tag plads. Det bruges til at beskytte mod kondens og vindelementer af vægge og tag under bygningens opførelse. Membranen skal placeres under tagbeklædning eller vægbeklædning på ydersiden af ​​varmeisoleringen. Ydersiden er en vandafvisende glat overflade, mens indersiden har en hård antikondensatstruktur. Det er designet til at forsinke fugt og efterfølgende fordampning i luftstrømmen. Denne vindtæt dampgennemtrængelige membran er nem at bruge, den er kendetegnet ved høj mekanisk styrke og miljøsikkerhed. Ved fordampning er der ingen skadelige stoffer, og materialets egenskaber kan bevares i lang tid. Materialet er resistent overfor bakterier og kemikalier.

Særegenheder ved at lægge materialet "Izospan A"

Vindtæt damppermeabel membran "Izospan A" bruges som en vindtæt membran i regenerering varmeisoleret tag, hvilken vinkel ikke bør være mindre end 35 °. Som en ekstern belægning kan der laves profilerede ark eller bituminøse helvedesild.

Egenskaber af membranen "Megaflex 9raquo;

Har du brug for en dampgennemtrængelig membran? Hvilket er bedre, du skal beslutte, inden du handler. En type af sådanne materialer er "Megaflex9raquo ;, som er en tre-lags struktur. To ydre lag er mikroperforeret, og det indre lag er en forstærket film. Forstærkende mesh giver styrke til materialet, mens dobbeltsidet lamination giver vandtætningsegenskaber.

Materialet har mikroperforering, som garanterer ventilation af vanddampe, der kommer fra interiøret. Denne fugtighedshæmmende dampgennemtrængelige membran kan beskytte under tagrummet mod fugt, støv og sod for at beskytte materialerne mod ydre fugt og indre kondensat. Hvis der kræves vindbeskyttelse, skal der anvendes en version af "Megaflex D 110 Standard", som udrulles med vandrette overlapninger med en overlap på 15 cm.

En vandtæt dampgennemtrængelig membran, som beskytter materialer mod fugt, vind og damp, bør være til stede i isolerede tage og ventilerede facader. I det første tilfælde er spalten arrangeret ved fremgangsmåden til konstruktion af et modgitter, hvorimod i tilfælde af facadeisolering kan spalten opnås ved at installere vandrette profiler eller stativer.

Film og membraner, vandtæt, damptæt.

Varmtætningsanlæggene anvendes i vid udstrækning i opførelsen af ​​bygninger. For eksempel overvej systemet med den indenlandske producent af materialer af varemærket Isospan.

Isospan - dette er materialesystemet, hvor den integrerede brug af forskellige mærker løser alle problemer med vand- og dampisolering af gulve, tage og vægge som følge af opførelse af bygninger og strukturer.

Hver enkelt rulle af materiale af et hvilket som helst mærke i Izospan-systemet har detaljerede brugsanvisninger og klare ledningsdiagrammer.

Materialer i Izospan-systemet har en pris en og en halv til to gange lavere end den for importerede analoger (Tyvek, Utafol).

De dampgennemtrængelige membraner bruges til at beskytte mod vind, fugtdråber, sne (blæst under tag eller foring) i strukturer af tag, lofter og vægge.

ParocirkaNitzan membran altid installeret med en ekstern, ekstern til det opvarmede rum, varmesiden.

Isosfæren A og Isospan A med OZD - er en mikroperforeret polypropylenfilm, hvoraf den ene side har en vandafvisende glat overflade.

Inde har en grov anticondensatstruktur, Det er designet til at forsinke kondensatet, efterfulgt af fordampningen af ​​dets dråber i luftstrømmen. Materialets vandtætthed bevares, forudsat at filmen ikke berører andre overflader.

Isospane A anvendes i tag i hældningsvinkler på mere end 35 °. Når du installerer taget med brug af Isospan A membranen, er det nødvendigt at tilvejebringe et ventileret hul på begge sider af membranen. Den strakte film bør ikke berøre andre overflader.

Behovet for at skabe yderligere ventilationskanaler, som øger omkostningerne ved konstruktion, er en ulempe ved dette materiale. Under installation i tagkonstruktioner beskytter filmen ikke de underliggende overflader mod atmosfærisk nedbør.

Izospan A fremstilles i ruller med en bredde på 1,4 eller 1,6 m. I en rulle på 35 eller 70 m 2. Prisen på en rulle Izospan En 70m2 - 1500 rubler. Rull Izospan A med OZD koster 1700 rubler. (foreløbigt i september 2012)

Isospan AM og Isospane AS - diffusion trelags dampgennemtrængelige membraner.

Isospan AM (AS) membranen beskytter tag- eller facadekonstruktionen ikke kun fra atmosfærisk fugt og kondensat, men også fra vinden. Membran Isospane AM (AS) har bedre vandmodstand end Isospan A.

Blandt de vigtigste fordele ved diffusionsmembraner af denne type er muligheden for at lægge dem direkte oven på varmeisoleringslaget uden ventilationsgabet mellem membranen og dette lag. Oprettelsen af ​​et sådant hul, som det er kendt, kræver yderligere tid, midler og materialer, og tilstedeværelsen af ​​en diffusionsmembran frigiver et sådant behov. Dette gør det muligt at reducere omkostningerne til hele strukturen, og også for at forenkle og fremskynde sin installation.

Installation materiale Izospan AM (AS) kan udføres under al slags vejr på væg- og tagkonstruktioner af forskellige typer - såsom en sadeltag og lofts, frame vægge, væggene med udvendig isolering og ventilerede facadesystemer. Samtidig, diffusionsmembranen er ikke en uafhængig tagmateriale og bruge det til fremstilling af et midlertidigt tag er forbudt.

Diffusiv membran Isospane AM (AS) fungerer normalt ved temperaturer fra -60 til +80 grader og kan tjene i 50 år eller mere uden at miste dets funktionelle kvaliteter.

Bredden af ​​materialet Isospan AM er 1,6m., I en rulle på 35 eller 70m2. Prisen på en rulle er 70m2 - 2000 rubler. (foreløbigt i september 2012)

Materialets bredde er Isospan AS - 1.6m., I en rulle 70m2. Prisen på en rulle er 3000 rubler. (foreløbigt i september 2012)

Damptætte vandtætningsmaterialer

Isospan B - Hydro-dampisolerende materiale med en grov overflade, der forhindrer mætning med vanddamp af bygningskonstruktioner indefra (ikke designet til lave negative temperaturer). Det bruges til dampisolering af tag og vægge, isolerede lofts (mansards), i kælder og interstore lofter, skillevægge og gulve.

Isospan S - Vind-vanddampbarriere materiale. Det bruges til at beskytte tag og loftsgulve mod damp. under-tag kondensat og atmosfærisk fugt, samt som et vandtæt lag i beton og cement plade i installationen af ​​gulve. Materialet har en tolagsstruktur: den ene side er glat, den anden - med en grov overflade for at holde kondensatdråber og efterfølgende forvitring tilbage.

Isospan D - et tolags vind-vanddampbarriere materiale baseret på et højstyrket polypropylenvævet stof, der bruges til at beskytte tagkonstruktioner mod indtrængning af vanddamp og kondensat. På grund af den øgede styrke er materialet i stand til at modstå betydelige mekaniske kræfter under installation og drift. Det kan bære snebelastning.

"Izospan D" kan tjene som en midlertidig omslutningsstruktur.

Isospan DM - tre lag lamineret materiale hydro vind dampspærre baseret på høj-vævet polypropylen stof med en overflade-anti-kondensat, anvendes som underlag film til beskyttelse mod atmosfærisk fugt, vind og sne. "Izospan DM" kan også fungere som en midlertidig omsluttende struktur. Den isolerede tagkonstruktion mellem Izospanom DM og isolering og tagdækning, der skal være udluftede huller på begge sider af membranen.

Isospan RS- trelags hydro vind dampspærre materiale fra den ene side med en ru overflade til fastholdelse af kondensat dråber og deres efterfølgende inddampning. For at øge styrken forstærkes den med polypropylennet. Anvendes i ventileret varmet og kolde (ikke opvarmet) for at beskytte taget fra dampkondensatet undertaget og atmosfærisk fugt, og som dampspærre i vægge, varmeisolering af tage og aflukkede rum.

Isospan RM - Trelags vind-vanddampbarriere materiale, forstærket med polypropylen mesh. Anvendes som hydro- dampspærre i tage og lofter, samt vandtætte lag på indretningen på betongulve, jordagtige baser og andre væskepermeable og våde områder.

Damp-vandtætningsmaterialer med et varmereflekterende lag

Isospan FD - kompleks hydro- dampspærre materiale og polypropylen vævet stof, fordoblet metalliseret polypropylenfilm, der har evnen til at reflektere varmestrålingen, således udfører funktionen af ​​varmeisolering og beskyttelse af interne elementer af tage og vægge af dampen indefra. Kan bruges som et skærmbillede, der afspejler varmestrømmen fra varmesystemet.

Isospan FS - kompleks hydro- dampspærre materiale er fremstillet af polypropylen-vævet stof, fordoblet metalliseret polypropylenfilm, der har evnen til at reflektere varmestrålingen og beskytte isolering og indre vægelementer af taget indefra damp. Kan bruges som et skærmbillede, der afspejler varmestrømmen fra varmesystemet.

«Isospan FX» - et komplekst hydrodampbarrieremateriale fremstillet af skummet polyethylen med en tykkelse på 2 til 10 mm, duplikeret på den ene side med en metalliseret lavsanfilm. "Isospan FX" bruges til isolering af varme- og vanddampbarriere i tag, vægge og lofter på bygninger og strukturer. Materialet kan bruges som underlag til gulvbelægninger og i "varm gulv" system med det formål at styre varmen inde i rummet. Kan bruges som et skærmbillede, der afspejler varmestrømmen fra varmesystemet.

Isospan FB - Et komplekst vanddampbarrieremateriale baseret på kraftpapir, kaldet metalliseret lavsanfilm. Anvendes som dampspærre i rum med øget driftstemperatur (op til + 140 ° C): bade, saunaer mv. På grund af sin struktur kombinerer Izospan FB egenskaberne af dampspærren og evnen til at reflektere termisk energi.

Tætning og tilslutning af bånd

Båndene bruges til sikker binding af Izospan-materialer til hinanden såvel som til forsegling af Isospans materialer til andre elementer af taget eller væggene.

Følgende mærker skal anvendes:

Isospan SL - damp-butylgummi imprægnering forbindelsesremmen - (5772-002-25687015-99 TU) anvendes til binding af forseglede baner hydro- dampspærre "Izospan" i felt overlapper materiala.Imeet sidet klæbende lag.

Tekniske specifikationer for båndet Isospan SL:

Fugtabsorption: 0-0,2%

Temperaturapplikationsmåde: -40 ° C til + 80 ° C. Monteringstemperatur: Ikke under +5 ° С

Bredde 15 mm Tykkelse 1 mm Længde 45 m

Isospan KL - Selvklæbende tape med et dobbeltsidet klæbende lag, der er beregnet til limning af panelerne af vanddampbarriere "Izospan" på steder af overlapningsmateriale.

Tekniske egenskaber ved Izospan KL tape

Sammensætning: Ikke-vævet materiale med et klæbende lag baseret på vanddispergeret modificeret acryl uden opløsningsmiddel;

Beskyttelseslag: Silikoniseret papir

Temperaturbestandighed: -40 ° C til + 100 ° C

Adhæsion (ifølge AFERA ​​5001) min 21 N / 25 mm (Kontakt tid: 1 time) Bredde 15 mm Tykkelse 100 μm Længde 50 m.

Isospan FL - Et fælles tape med et ensidigt klæbende lag og en metalliseret belægning, der er designet til at forbinde paneler af Izospan materialer af mærkerne FS, FD, FX. Samtidig skaber Isospan FL en kontinuerlig varme reflekterende overflade.

FL isospan kan også bruges til at eliminere små skader på IsoSpan FS, FD, FX materialer.

Isospan FL Tekniske Specifikationer

Sammensætning: Metalliseret polypropylen med klæbende lag (akryl) Gap rivning: 100 N / 25 mm Trækstyrke: 140% Temperaturbestandighed: -40 ° C til + 80 ° C

Klæbemiddel til stål 5-6 N / 25 mm

Bredde 50 mm Tykkelse 51 μm Længde 50 m

"Izospan FL Termo" - at forbinde klæbende aluminium tape med høj termisk stabilitet med en klæbende lag beregnet til sammenkobling baner "Izospan" materials varemærker «FB» samt «FS», «FD», «FX». Ved tilslutning til materialebladene skaber Izospan en kontinuerlig varme reflekterende overflade.

På grund af sin sammensætning "Izospan FL Termo» kan anvendes i miljøer med forhøjede temperaturer: bade, saunaer etc.

Izospan FL Termo kan også anvendes til at fjerne små læsioner malerier Izospan FB materialer samt Izospan FS, FD, FX.

Materiale specifikationer Izospan FL Termo

Sammensætning: Aluminiumsfolie, limlag, silikonepapir

Vinde styrke: 200 N / 25 mm Brudforlængelse 6% Temperaturstabilitet: Fra -40 ° C til + 180 ° C

Klæbemiddel til stål: 3.8 N / 25 mm

Bredde 50 mm Tykkelse 50 μm Længde 40 m

«Isospan ML proff» - Ensidet klæbebånd på en polyethylenbase forstærket med en maskefibre. Anvendelse: til samling og sammenlimning baner når vnugrennih og udendørs applikationer, til fastgørelse af panelerne til lukkerne (for konkrete, krydsfiner, træ, gips, gips fiber og gips overflader) til forsegling adjacency til rør adjacency til loftsrum vinduer og vinduesåbninger, til socle.

Ribbon Isospan ML proff anvendes:

1. Tilslutning og limning af isospanpaneler med interne og eksterne værker.

2. Til fastgørelse af krydsene til: beton, krydsfiner, træ, gipsplaster og gipsoverflader.

3. Tilslutning til røret.

4. Ved siden af ​​loftsvinduet og vinduesåbningen.

5. Adjunktion til socle.

Isospan ML proff demonstrerer høj initial vedhæftning både ved stuetemperatur og ved lav temperatur. Det klæber perfekt og PE-PP-film, og også stærkt porøse og ujævne materialer.

Materiale specifikationer Isospan ML proff

Sammensætning: PE / PVA- diagonal netting med et klæbende lag på basis af vandig dispersion af modificeret acryl opløsningsmiddelfri

Beskyttelseslag: Silikoniseret papir

Temperaturbestandighed: -40 ° C til + 100 ° C

Adhæsion (ifølge AFERA ​​5001) min 23,3 N / 25 mm

Bredde 60 mm., Tykkelse 300 μm., Længde 25 m. * - undtagen Isospan FB

Selvklæbende tætningsbånd - Et bånd af udvidet polyethylen med et klæbende lag. Båndet er designet til at beskytte rafterben eller solid gulv fra indtrængen af ​​regnvand og smeltevand gennem stederne til fastgørelse af bordspikeren. Den klæbes over vandtætningsfilmen langs bjælkebenene og andre strukturelle elementer før montering af skrankerne. Specielt anbefales til tag med en lille vinkel (mindre end 22 grader).

Tekniske egenskaber ved selvklæbende tape

Dimensioner tykkelse, 3 + 0,35 mm bredde, 50 mm længde, 30 + 0,3 m

Overflade tæthed 0,1 + 0,05 kg / m2

Styrke ved ensartet separation, kg / cm ikke mindre end 5 Temperaturregulering ved anvendelse, ° С -40 til + 100

Vind-damp-vandtætte membraner i et opvarmet tag

Ekstern vægafslutning fra aerocrete blokke

God ferie, kære læser!

se denne sjove video

I kommentaren vurderer du artiklens anvendelighed.

Stil et spørgsmål om emnet for artiklen, supplere, klarlæg eller genstand for forfatteren.

Dampisolering Izospan: Tekniske egenskaber og anvendelsesfunktioner

Varemærket "ISOSPAN" er repræsenteret på hjemmemarkedet siden 2001, produkterne er fremstillet af det russiske firma HEXA i Tver. De tekniske egenskaber, høj kvalitet og holdbarhed af Izospans mærkematerialer giver mulighed for at levere produkter til konstruktion fra Tver i overensstemmelse med udenlandske analoger af europæisk produktion. Det er det værd, mens Isospan er billigere, hvilket giver det indenlandske mærke af konstant popularitet blandt professionelle bygherrer og ejere af landejendomme. Vi vil fortælle, at hvis vandtætningen Isospan adskiller sig fra dampspærren, vil vi overveje sortimentet af produkter, herunder bygningsfilm med øget styrke. De karakteristiske Isospan D-specifikationer gør det muligt at anvende materialet som en midlertidig tagdækning.

Isospan: hvad er det? ↑

Izospan - en bygningsfilm, membraner og bånd, der er designet til at beskytte fibrøse varmelegemer og trækonstruktioner fra at blæse af vind og vand, både i flydende og i dampform. Anvendelsesområde - flerlagsbygningskonstruktioner, hovedsagelig eksterne. Disse omfatter skrå tag, systemer med ekstern isolering af bygninger (ventilerede facader). På ingen måde gøre uden film og membraner i opførelsen af ​​et moderne rammehus. De bruges også til opførelse af trægulve mellem gulve. Lad os overveje mere detaljeret Izospans sortiment og egenskaber, lad os tale om specifikationerne ved at bruge materialer under særlige betingelser for private forstæder.

Flerlagsbygningskonstruktioner og fugt ↑

For at forstå, hvordan man korrekt bruger Izospan, er du nødt til at forstå nogle af problemerne med konstruktionsteknologi:

Moderne byggeteknologier omfatter forskellige flerlagsstrukturer. De er mest berettigede og populære i lavkonstruktion. Disse er rammevægge, hældte tage, lofter, ventilerede facader. Den støttende del af strukturen - stativer, bjælker osv., Er ofte lavet af træ. Mellemrummet mellem dem er fyldt med en effektiv varmeisolator. Normalt anvendes fibrøse materialer: mineraluld, ecowool (fluff pulp).

Sådanne varmeapparater sammen med nyttige egenskaber har også ulemper: de blæser under påvirkning af vind og våd under forhold med høj luftfugtighed. Som følge heraf reduceres deres varmeisoleringsegenskaber betydeligt. Trærammen er også "bange" for fugt. Hun går ind i porøse materialer fra luften, i form af vanddamp. For det meste af året er fugtigheden i huset meget højere end på gaden. Følgelig er det nødvendigt inden for huset at forhindre indtrængning af damp i flerlagsstrukturen. Isoler fra damp. Udenfor bygningen er luft som regel mindre fugtig, hvilket tillader lufting, tørring af varmeapparatet.

Hvis du sikrer god ventilation, fri fugtudtag fra isoleringen og trærammen, vil deres fugtighed være minimal. Derfor skal dampgennemtrængelige materialer være placeret udefra i flerlagsstrukturen. Ovennævnte gælder for opvarmede huse. For uopvarmede og velventilerede bygninger betyder dampgennemtrængning ikke noget.

Bemærk: I en flerlags varmeisoleret struktur, INSULA-STEAM PROTECTION, og OUTSIDE-PAROPROTECTION. På ingen måde den anden vej. Hvis f.eks. IZspan A og Isospan B fejler, vil væggen eller taget overfugtes, hvilket uundgåeligt vil beskadige bygningen.

Fra indersiden er fugt beskyttet af en dampspærrefilm (dampspærre), og ventilation er forsynet eksternt med en dampgennemtrængelig membran (vindtæt). Vær opmærksom på, at vindisoleringsmembranen ikke skal komme i kontakt med tag og vægge. For fjernelse af vanddamp mellem dem skal der være placeret ventilationshul med huller i bunden og toppen af ​​væggene og taget.

Forskelle i dampgennemtrængelige membraner fra dampbarriere film ↑

På okolostroitelnyh websteder og fora kan læses, og fra læger af bygherrer og private udviklere til at høre udtryk som "Isospan vandtætning", "Isospan dampisolering" og "Izospan film." Og sælgere af byggematerialer vil fortælle om "superdiffusion membraner Izospan".

Det sker, at højttalerne selv ikke forstår forskellen mellem materialerne eller misbruger vilkårene. Ofte fører denne forvirring til et forkert valg af materialer, hvilket medfører, at de termiske egenskaber ved de omsluttende strukturer forringes og deres levetid reduceres. For at undgå sådanne fejl, skal du klart forstå forskellene mellem materialer Izospan og deres analoger, samt hvad der er brugt. I overensstemmelse med deres formål er de opdelt i to grupper: dampspærrefilm og dampgennemtrængelige membraner:

Dampisoleringsfilm er uigennemtrængelige for vand, damp og vind. Det vil sige, de er næsten stramme. De er som regel fremstillet af polyethylen og mere holdbart polypropylen, til forstærkning kan de forstærkes. De kaldes også "Isospan dampisolering", men denne definition gælder kun i et vist omfang. Filmen er faktisk vandtæt.

Hvis den anvendes i "tærsken" af det hældte tag, vil vandkondensationen eller lækagen fra den lækage belægning ikke trænge ind i loftet. Men for underjordiske strukturer og flade tage er standardfilmen til vandtætning Isospan B ikke den bedste, den er ikke stærk nok og vejrbestandig. Egenskaberne ved Isospan B, den billigste film, er dog ikke høje, der er bedre materialer, der kan bruges til vandtætning af betongulve. Men ikke mere.

Anvendelse af dampspærrefilm:

 • Beskyttelse mod forøget fugtighed i flerlagsisolerede strukturer er monteret indefra, fra siden af ​​rummet. Det drejer sig om rammevægge, hældte tagstænger og trægulve på stueetagen af ​​bygninger uden kældre.
 • Beskyttelse mod kondens og mulige lækager af støbekonstruktioner af et uopvarmet ventileret loft. I dette tilfælde er dampspærren anbragt udenfor under tagdækket.

Bemærk venligst: Dampisolering kan placeres i "tæppet" af hældet tag fra siden af ​​gaden, kun hvis loftet ikke opvarmes og ventileres godt.

De dampgennemtrængelige membraner er enkelt- eller flerlags nonwovenbaner med små huller. Størrelsen af ​​hullerne og deres antal er sådan, at membranen ikke blæser af vinden, men med forskellen i luftfugtighed langs filmens sider diffunderer vanddampen til den side, hvor luften er tørre. Dette giver dig mulighed for at fjerne overskydende fugt fra bygningskonstruktioner, udluft dem. Flydende vand, der kommer på en dampgennemtrængelig membran, er ikke i stand til at trænge ind i barrieren, overfladespændingsstyrken forstyrrer. Tale handler selvfølgelig om den relativt lille mængde og trykket af vand: individuelle dråber eller en lille regn. Hvis membranen efterlades ubeskyttet med tag- eller vægbeklædning under stærk nedspuling, lækker vandet igennem det.

Anvendelse af dampbarriere diffusions membraner:

 • Ventilation af flerlagsomslutningsstrukturer og beskyttelse mod flydende vand (kondensat). Det er placeret udenfor, på gaden. Rammevægge, hældte tagstænger, trægulve på stueetagen af ​​bygninger uden kældre.
 • Membranen kan bruges i trægulve i trægulve, men Isospan-film er billigere.

Bemærk: Den dampgennemtrængelige membran adskiller sig fra dampbarrierefilmen ved evnen til at passere vanddamp. Det er vigtigt at forstå denne forskel.

Hvilke tekniske egenskaber er vigtige for at vurdere egenskaber ved bygning af membraner og film ↑

For at forstå forskellene mellem Izospan-materialer og også kunne sammenligne dem med produkter fra andre virksomheder, er det tilrådeligt at vide, hvilke indikatorer der er mest betydningsfulde for evaluering af bygningsfilmens egenskaber. For at gå ind i detaljer, målemetoder og beregningsformler behøver den almindelige forbruger ikke noget, men de karakteristika, der er vigtige for Izospan bør være:

 • Vanddamppermeabilitet - En membrans evne til at passere vanddamp, forudsat at atmosfæretrykket på begge sider af membranen er det samme, og dampens partielle tryk er forskelligt. Karakteristik - Damppermeabilitetskoefficient, måleenhed - mg / (m · h · Pa).
 • Modstandsdygtighed over for dampgennemtrængelighed - filmens evne til at fastholde vanddamp målt i m2 · h · Pa / mg.

Både dampgennemtrængelighed og modstandsdygtighed over for damppermeation afhænger af materialets egenskaber og dens tykkelse. Metoderne til bestemmelse og beregning af mængderne er angivet i JV 50.13330.2012.

 • Vandtæt - vandtryk, som er i stand til at modstå bladet før lækagen, måles i millimeter vandkolonne.
 • Brydstyrken karakteriserer bladets styrke. Dette er den maksimale belastning, som en film eller membran kan modstå uden at bryde. Det måles i centinewtons (H x cm).
 • UV stabilitet er den tid (måneder), hvor materialet kan udsættes for ultraviolet stråling i fri luft uden forringende egenskaber.

Sortiment og tekniske data Isospan ↑

Afhængigt af formålet er materialerne i firmaet HEXA opdelt i fire grupper.

Vi ved allerede formålet med de dampgennemtrængelige diffusionsmembraner: De beskytter de flerlagsstrukturer fra vind og ydre fugt uden for bygningerne, hvilket sikrer fjernelse af vanddamp fra varmeapparatet og trærammen. Forkortelsen af ​​selskabets membraner "Hexa" indeholder bogstavet "A". Endnu engang gentager vi bygningsmembraner, og film er fundamentalt forskellige materialer. Hvis sælgeren eller den potentielle entreprenør bruger det forkerte udtryk "Isospan A film" eller en ufuldstændig definition af "Isospan A vandtætning", er dette en anledning til at sætte spørgsmålstegn ved sine kvalifikationer. Fabrikanten producerer fem typer dampgennemtrængelige Isospan A membraner, hvis tekniske egenskaber er forskellige. Der er forskelle i brug:

 • ISOSPAN A - enkeltlags membran, den mest enkle og billige. Lav Isospan En vandbestandighed, dampgennemtrængelighedskarakteristika tillader ikke materialet at blive brugt i hældninger, det bruges kun i lodrette vægkonstruktioner, herunder ventilerede facader.

 • ISOSPAN A med flammehæmmende tilsætningsstoffer. De tekniske egenskaber ved Isospan Act OZD er næsten identiske med A-mærket, men arket har brandsikre egenskaber. Det anbefales at bruge i installationen af ​​ekstern isolering af træbygninger.

 • ISOSPAN AM er en flerlags membran med forøget vandmodstand, hvilket gør det muligt ikke kun at anvende det i "tærte" af højde med høj kondens, men også at placere direkte på varmeren uden hul. Dette forenkler opførelsen af ​​taget, sparer penge.

 • ISOSPAN AS, hvis tekniske egenskaber sammen med damptransmissionens del falder sammen med egenskaberne for AM-mærket, er noget stærkere, hvilket er vigtigt for store tage med en betydelig sprænghældning.

 • ISOSPAN AQ proff er en særlig stærk membran med høj damptransmission og vandmodstand. Det anbefales til alle typer flerlagsventilerede vægge og tage af kritiske genstande. Den mest effektive, holdbare og billige membraner.

Uigennemtrængelig for vand-, damp- og vindbyggende film. Er installeret fra flere lags vægge og tage af opvarmede bygninger, bruges også til at beskytte vægge og tag på uopvarmede bygninger fra vejret.

 • ISOSPAN B - den mindst holdbare, men billige dampspærre. At forvente, at Isospan B's tekniske egenskaber vil være høje, er det ikke værd. Izospan B, hvis egenskaber med hensyn til styrke og holdbarhed efterlader meget at ønske, er perfekt til husholdningsstrukturer, interfloor overlapninger. For den ansvarlige facilitet, huset hvor du vil blive i lang tid, bør du anvende en mere pålidelig og dyr film. For eksempel er Izospan C, hvis tekniske egenskaber er højere.

 • ISOSPAN C - en film, der ikke kun kan bruges som dampspærre, men også som vandtætningsanordning til gulv på jorden og på en betonbase.

 • ISOSPAN D - en tolags ekstra stærk dampspærrefilm. Tekniske egenskaber Isospan Giver det muligt at modstå snebelastningen, kan lærredet bruges som midlertidig belægning af skråt tag. Men ikke mere end en periode med UV stabilitet, og det er 3 måneder om sommeren og 4 om vinteren.

 • ISOSPAN RS er forstærket med glasfibre, hvilket øger trækstyrken. Ligesom mærket "C" kan det bruges til gulvbelægning på jorden og endda til vandtætning af flade tage. Sandt, ikke som en belægning, men kun nedenunder en flerlags "pie" for at beskytte varmeren fra vanddamp.

 • ISOSPAN RM - trelags forstærket dampspærrefilm, designet til tag og gulve.

Refleksisolering Izospan - en film, hvis tekniske egenskaber tillader os at sige, at materialet kombinerer fire funktioner: isolering fra damp, vand, vind og termisk beskyttelse af bygningskonstruktioner. Det kan ikke fungere som en fuldverdig varmelegeme, men de infrarøde stråler, der reflekterer inde i lokalerne, reducerer bygningens varmetab. arter:

 • ISOSPAN FB er lavet af kraftpapir og metalliseret lavsan, designet til bade og saunaer.

 • ISOSPAN FS er lavet af polypropylen, har en metalliseret belægning. Anvendes i flerlagsstrukturer og gulvbelægninger.

 • ISOSPAN FD svarer til FS-mærket, men har øget styrke.

 • ISOSPAN FX er lavet af skummet polyethylen, der anvender et metalliseret lavanslag. Izospan FX-isolering, hvis tekniske egenskaber er ret høje i termisk isolering, er ikke særlig stærk. Derfor er det mere rationelt at bruge det som et substrat til varme gulve.

Tape er et scotch tape på specielle baser, der er designet til limning sammen forskellige isospan klæder, tætningsfilm og membraner. Separat fremhæver vi JFM - selvklæbende tape. Det har en anden funktion. CFM limes på spærre over en allerede monteret membran. Båndet er designet til at forhindre indtrængning af fugt i træet gennem fastgørelseselementer (negle, skruer). Anbefales til brug med taghældning på mindre end 22º.

Vi har kun nævnt rækkevidden af ​​HEXA isoleringsmaterialer, og du kan finde ud af mere om deres anvendelse på producentens hjemmeside.

Afslutningsvis, lad os sige, at vi kun fortalte en lille del af, hvad du behøver at vide for den vellykkede opførelse af dit eget hus ved brug af flerlagsbygningskonstruktioner. Denne opgave kræver udøvende kunstnere med særlig viden og omhyggelig overholdelse af de foreskrevne af bygningskoderne og de teknologier, som producenterne anbefaler. Hvis du ikke har til hensigt at studere dette spørgsmål dybt og gøre arbejdet selv, har du tillid til design og opførelse af dit eget hjem kun for betroede specialister.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

63 − = 59