Forberedelse af loftet til maling med vandbaseret maling

Sådan tilberedes et loft til maling med vandbaseret maling

Hovedtrinnet før maling er forberedelsen af ​​ikke kun overfladen, men også selve rummet. Først og fremmest er du nødt til at frigøre rummet fra møbler og alt, hvad du kan udholde. Alt resten skal være dækket af en plastikfolie, et lærred presenning eller hvad der er i huset. Derefter kan du begynde at forberede loftet til maling med vandbaseret maling eller hvidvask.

Af den måde ville det være rart at tænke på din egen sikkerhed. Til denne ideelle pasform: overall; gummistøvler; hovedstykke der helt dækker hovedet; gummihandsker; beskyttelsesbriller og et åndedrætsværn, som kan købes hos enhver byggeforretning. Hvis der ikke er tid eller bare ikke ønsker at gå til butikken, så kan en ansigtsmaske laves af almindelig gasbind. Når man har klædt på alt dette udstyr, vil det være helt sikkert at forberede loftet til maling med vandbaseret maling.

Til dette arbejde skal du:

 • trinladder eller bord
 • spatel;
 • sandpapir;
 • pude med bunke;
 • maling kniv;
 • Smal og bred børste;
 • et bassin med vand
 • vaskemidler eller sodavand;
 • kit;
 • primer;
 • gips;
 • akrylforseglingsmiddel.

Alle disse værktøjer og materialer vil hjælpe med at forberede loftet før maling med vandbaseret maling.

Fremgangsmåden til fjernelse af den gamle hvidvask består af følgende trin:

 • En pasta anbringes på overfladen af ​​loftet med en rulle og ventes, indtil den absorberes.
 • Efter et stykke tid er det dækket af et andet lag. Nu er det kun at vente på limen til at gribe uden at miste sin elasticitet.
 • I sidste fase af forberedelsen af ​​loftet til maling med vandbaseret maling, vil der være behov for en spatel. Med dette værktøj hældes en hærdet pasta, og den adskilles fra overfladen af ​​lag og tager med sig gammelt hvidt.

Hvis du ikke kan lide denne mulighed, så se videoen ved at forberede loftet til maling med vandbaseret maling på en anden måde nedenfor.

Uanset valg af metode til rengøring af loftoverfladen, når den frigøres fra hvidvaskning, vises alle mangler øjeblikkeligt: ​​anfald, revner, hoveder, uregelmæssigheder, chips og andre defekter. Alle mounds er skåret med en spatel; Sprækker og revner er fyldt med kitt eller bygningsskum; Ujævnheden er udjævnet med den færdige kitt.

Selv de mindste revner bør ikke gå glip af. Normalt findes de på stigerørene og på de steder, hvor loftet går ind i væggen. I normal belysning kan man ikke bemærke mikroracks, så skal du bruge en kraftig lommelygte. De skal være forseglede, ellers vil de være mærkbare efter maling.

For at fjerne små revner er den bedst egnede akrylforsegling. Han er i stand til at trænge ind i nogen, selv de mest utilgængelige steder. Til anvendelse på mikrokasser kan du bruge en spatel. Overskydende lim fjernes med en fugtig klud. Derefter vil forseglingsstedet være glat og pænt.

Det sidste trin i forberedelsen af ​​loftoverfladen til maleri er altid det mest afgørende øjeblik. Dette bør lægges særlig vægt på. Det er på denne baggrund, at kvaliteten af ​​hele arbejdet afhænger. Selv de mest ubetydelige mangler vil ødelægge udseendet af ikke kun loftet, men hele rummet.

Sådan tilberedes et loft til maling med vandbaseret maling

På trods af udseendet af nye måder at afslutte loftet på, er maleriet stadig et af de enkleste og mest almindelige muligheder. Til dette formål anvendes oftest maling på basis af en vandig emulsion, hovedsagelig på grund af dens lave omkostninger, manglende giftig lugt og hurtig tørring. Men for at gøre reparationer kvalitativt, og efter lidt tid uden forbedringer, skal du sørge for korrekt forberedelse af dit loft til maling med vandbaseret maling.

Alle trin i forberedelsen af ​​loftoverfladen til maling beskrives nedenfor i form af trinvise instruktioner.

Trin 1. Forberedelse af rummet og de nødvendige værktøjer

Hvis reparation og maling af loftet vil blive gennemført i en ny lejlighed uden indvendig efterbehandling, vil dette trin passere lidt lettere. I en beboelig lejlighed skal ejeren nødvendigvis gøre følgende:

 • at lave gulv og væg tæpper, malerier, små møbler;
 • vinduer, døre, store møbler til at dække med en film;
 • gulvet er dækket af aviser;
 • de-energize rummet eller hele lejligheden;
 • fjern lysekrone, sconce og andre elektriske apparater.

Med yderligere forberedelse af loftet for maleri skete meget støv med vand. Resten af ​​det gamle efterbehandlingslag falder, eventuelt rører vægge. Alt dette kræver obligatorisk beskyttelse af de reparerede lokaler langs hele omkredsen.

Forberedelse af loftet og maleri det er ret besværligt, da det hele tiden skal være højt, hæve dine hænder og hoved. Listen over værktøjer og personlige værnemidler, der kræves i forberedelsesfasen til maling, er som følger:

 • stepladder, ged eller bord;
 • beskyttelsesbriller, handsker;
 • respirator eller gasbind
 • spatler - smal og bred
 • forstøver, svamp;
 • En smal børste, en rulle med en blød bunke;
 • slibeskive eller slibemaskine, nazhdachka;
 • kapacitet til æltning kittet;
 • gips og primer (bestemte typer vælges afhængigt af typen af ​​loft og dets tilstand).

I forbindelse med arbejdet kan denne liste ændres og suppleres, men som angivet ovenfor er det som regel altid nødvendigt.

Tip: Hvis der i fremtiden planlægges at afslutte væggene og gulvet, så skal det starte med forberedelse og maling af loftet.

Trin 2. Fjernelse af den gamle belægning

Når du er færdig fra bunden, er dette trin ikke nødvendigt, men hvis der er en stærk belægning i færd med at forberede loftet til maleri, skal du sommetider svede alvorligt. Varianter af arbejde afhænger af typen af ​​den foregående finish:

 • Baggrund. Loftet er fugtet med vand ved hjælp af en sprøjtepistol eller en rulle, og når fugt absorberes og limen svækkes, skal tapetet fjernes med en spatel. For at øge virkningen skal vandet være varmt og sæbevigt. Nogle gange skal proceduren på samme sted gentages. Langere tid er påkrævet ved sletning af flere lag af tapet. Hvis overfladen af ​​den moderne "dobbelte" tapet, så er de måske ikke bange for vand, men skal nemt bevæge sig væk. Restene af limen vaskes af med en svamp eller en våd klud.

 • Vandbaseret maling eller hvidvask. Teknikken til fjernelse er omtrent den samme som med tapet, men maling og hvidvaskning skrabes ofte meget langsomt ud. Det er nødvendigt at fugt overfladen oftere. En alternativ måde er at rengøre loftet på en tør overflade ved hjælp af en mølle. Men så vil der være meget støv.
 • Olie, akryl og andre typer af fugt-resistente maling. Den hurtigste, men skadelige for sundhedsmetode til fjernelse af maling er brugen af ​​kemisk vask. Den langsommere måde er at arbejde med en hammer og et mejsel. Påfør og grind maskinen, en boremaskine med en speciel dyse. Derudover kan du bruge en metal børste. Svag laget med en spatel. Meget vedholdende malingsområder overlades som det er.

 • Loftfliser. Materialet bryder let nok. Brug en spatel til at fjerne. De fjerner også rester af vedhængende lim.
 • Suspended gipsplader lofter. Hvis der er betydelige mangler på arkene, fjernes de helt eller delvist for udskiftning.

Efter at have fjernet den gamle finish, vaskes betonloftet grundigt. For at vaske af pletter og sod, brug en 2% opløsning af sodavand, en primer påføres det behandlede område.

Trin 3. Juster basen til maleri

Dette er den vigtigste fase i forberedelsen til maling, da loftets korrekte udseende afhænge af loftets udseende efter påføring af maling. Nivelleringsteknikken til maleri vil afvige lidt afhængigt af loftets type.

Loftets tilstand vurderes for revner og uregelmæssigheder. Hvis de er temmelig dybe (over 10 mm) og gipset er forbrændt, hvilket ofte sker ved leddene af pladerne, fjernes alle faldende dele helt. Desuden er disse huller lukket med monteringsskum, overskuddet er afskåret, og fugemassen er behandlet med cementmørtel.

Små revner dykker med en kniv, behandlet med en primer og shpaklyuyut. De udbulende dele på loftet slås ned med en hammer. Derefter er hele overfladen af ​​loftet primet, det er ønskeligt at anvende en dyb gennemtrængnings primer for at forbedre vedhæftning (evne til fast binding med efterfølgende materialer) base. Til vanskelige steder vil en smal børste gøre.

Efter tørring begynder primrene at belægge loftet for maling. Det første lag påføres vinkelret på jordens retning. Spatelen drives glat, og i slutningen af ​​hver passage er der lidt udfoldet for at undgå ujævnheder. Anden gang shpaklyut i vinkelret retning fra det første lag.

Når det færdige materiale tørrer, fjernes alle uregelmæssigheder med en stor nazhdochkoy cirkulær bevægelse. Derefter slutter kitt i hvilken som helst retning der anvendes.

De fleste anstrengelser vil være nødvendige for at beslutte, hvordan man forbereder et loft med en svamp til maling med vandbaseret maling. I dette tilfælde er det nødvendigt at rengøre stempel og spatel med gips til beton, anvende antiseptisk primer og gips igen. Derefter begynder de at prime og sætte på loftet.

Forberedelse til maling af gipsplankloftet

 • Visuel inspektion af selvlukkende skruer udføres. Hvis de er stærkt drukne, er det bedre at skrue dem af og dreje dem næste gang.
 • På steder, hvor arkene overlapper hinanden, udvides sømmen ved hjælp af en maleskniv, der skærer 3-4 mm af kanterne fra hvert gipsplader.
 • Desuden er hele overfladen malet, efter tørring med gipsfiller, forsegles skruernes og leddets hoveder.
 • Stingene er klistret med forstærkningsbånd (segl) og forsigtigt presset ind i det. Så de igen puttypayvyvayut.

 • Endelig begynder de at putte hele loftet. Ved forberedelse til maling er det nødvendigt at lægge mindst 2 lag.

Trin 4. Overflade slibning og eliminering af mulige defekter før maling

Loftet til maleri er slibet af cirkulære bevægelser fra den ene ende til den anden ved hjælp af specielle slibemaskiner eller slibemaskiner. Ansigtet skal beskyttes mod støv.

Det anbefales at belyse loftet med en pære eller lommelygte: dette vil give mulighed for at se de mindste fejl, fordi eventuelle fejl efter maling vil være synlige.

Hvis der er betydelige mangler, kan du igen gå gennem kittet og igen male.

Efter at have nået en flad overflade, er loftet primet. Og lige før malingen støvsuger de for at fjerne støv. Forberedelse af overfladen til maling er færdig.

lofter

I dag er maleriet af loftet stadig populært. Dette er en simpel og temmelig billig mulighed for at afslutte loftet, hvilket kan gøres på kort tid og uden nogen specielle bygningsfærdigheder. Det eneste der kan ødelægge indtrykket af et friskmalet loft er dets ujævne overflade. Derfor er det forudgående forberedelse af loftet for maleri nødvendigt. Værkerne selv indtager lejonens andel af hele loftet. Men hvis forberedelsen af ​​loftet for maleri er dårligt udført, kan resultatet af finishens finish være foruroligende. For at forhindre dette sker, skal du være tålmodig og omhyggeligt udføre alt arbejde med at forberede loftet for maleri.

Forberedelse af loftet før maling foregår i flere faser. Hver af dem er nødvendig for at skabe en jævn og pålidelig overflade til yderligere anvendelse af malingen. Til forberedelse af overfladen, en vis værktøj:

 • brede og smalle spatler;
 • rulle og børste;
 • trug til maling;
 • kapacitet til æltning kittet;
 • boremaskine og speciel dyse mixer;
 • papirvarer kniv;
 • Gitter med slibemaske eller speciel slibemaskine med nulpunkt
 • sikkerhedsbriller og åndedrætsværn.

fra materialer vil have brug for:

 • en dyb penetrationsprimer, for eksempel Ceresit CT 17;
 • Knauf gipsplast multi-finish eller andet;
 • Maleri glasfiber klud "spider" 9raquo ;;
 • lim til glasfiber tapet;
 • en stepladder, eller bedre et bord eller en ged.

Efter at have fået alt nødvendigt, er det muligt at starte arbejdet med forberedelsen af ​​loftet for maleri.

Når du er færdig fra bunden i et nybygget hus, kan du straks gå til anden fase af arbejdet. Men hvis du udfører større reparationer, skal du først rense loftet på den gamle finish. Der er flere muligheder for at gøre hvad.

 • Hvis loftet blev indsat med tapet, Brug derefter en konventionel spray eller rulle til at fugt overfladen med varmt vand og lad det bløde. Efter et stykke tid bliver limmen våd, og tapetet kan forsigtigt fjernes ved hjælp af en konventionel spatel. Det er nok at samle dem op, de vil let falde bagud. Som følge heraf bør der ikke være et enkelt stykke papir på loftet. Fjern det resterende klæbemiddel på toppen af ​​det. Du kan gøre dette med en regelmæssig svamp gennemblødt i varmt vand. Det kan være nødvendigt at skifte vand flere gange. Det vigtigste er, at overfladen af ​​loftet er rent som følge heraf.
 • Hvis loftet tidligere var malet med vandbaseret maling eller hvidkalkede, bliver nødt til at gøre det samme som med tapet. Først, let sug, og derefter med en spatel skrabe af den gamle finish. Men i modsætning til tapet, der fjernes næsten en hel klud, er maling eller hvidvaskning ikke så let at skrabe. Ideelt set fjernes den gamle belægning med små flager. Ellers skal du arbejde hårdt. For at lette processen skal overfladen være lidt fugtet fra tid til anden. Nogle herrer tager en hvidvask på tørt. Denne tilgang finder sted, men den har en betydelig ulempe - for meget støv. Efter afslutningen af ​​arbejdet med fjernelse af hvidvask eller vandemulsion skal loftet vaskes grundigt. Det vil tage flere gange at ændre vandet.

 • I tilfælde når Loftet blev malet med akrylmaling, du kan gå på to måder. Først - fugt overfladen med en speciel skylning, og fjern forsigtigt malingen med en spatel. Denne metode er den nemmeste, men også den mest skadelige for helbredet. Den anden mulighed - med en hammer til at afstøde den gamle maling. Hvilken måde at vælge, at løse direkte til mesterne. Loftet efter rengøring fra akrylmaling er nok til at skrabe metalbørsten.
 • Hvis loftet var dækket af plast eller keramiske fliser, bliver nødt til at være tålmodige, da fjernelsesarbejdet ikke bliver let. Og hvis det med plastpaneler er alt ret simpelt - rive alle paneler ud og fjern derefter rester af limen. Så i tilfælde af keramiske fliser skal tinker, slå af opløsningen med en hammer.
 • til suspenderede lofter af gipsplader tingene er noget anderledes. Sagen er at fjerne den gamle belægning og ikke beskadige gipspladen er ret vanskelig. Derfor er det muligt at erstatte arkene helt eller delvist. Og det er ekstra omkostninger. Men i modsætning til at forberede overfladen af ​​det hængende loft fra gipsplade, bruges mindre indsats på at male.

Efter rengøring af loftet fra den gamle belægning skal du omhyggeligt inspicere overfladen for revner, huller eller andre skader. Hvis nogen, skal du reparere og reparere dem lidt. For at gøre dette er de beskadigede områder imprægneret med en dyb penetrationsprimer. Dette gøres bedst med en børste. Lad os tørre primeren helt og derefter fylder vi fyldstofet med en smal spatel med en multi-finish. Et kendetegn ved multi-finish kittet er evnen til at udføre både finish og roughing, anvende et lag af kitt op til 10 mm. Hvis skaderne er mere end 10 mm, skal der anvendes cementbaseret kittet. Efter fuld tørring er nogle ujævnheder i det plasterede område mulig på grund af krympning af putten. Dette er helt naturligt og vil blive elimineret med yderligere udjævning af overfladen.

Vigtigt! Kittet tørrer hurtigt nok, så for en grov reparation af loftet skal der laves en lille æltning. Efter afslutningen af ​​arbejdet kan resterne sikkert smides ud og beholderen skylles grundigt.

Efter fuldstændig tørring af de reparerede områder kan du fortsætte med at prime overfladen af ​​loftet. Anvendelse af et primerlag vil muliggøre bedre vedhæftning af kittet med den overlappende overflade. For at gøre dette skal du rulle primeren jævnt over hele overfladen med en rulle. Påfør en primer i to lag, hvilket kun øger vedhæftningen. Arbejdet selv skal udføres i beskyttelsesbriller.

For nemheds skyld kan rullen sættes på teleskophåndtaget. Dette vil give mulighed for at trænge hele loftet hurtigt og uden særlige vanskeligheder. Vinkler og vanskelige steder er smurt med en børste. Der skal allerede svede og komme til vanskelige steder ved hjælp af en stige. Hvis der i fremtiden er planlagt at putte væggene, så straks primet og 15-20 cm fra væggen fra loftet. Efter afslutningen af ​​arbejdet skal primeren tørre. Tørretiden er angivet på emballagen, og den skal følges.

For at give yderligere styrke til loftet, forsegling af revner og delvis nivellering, limes overfladen med en glasdug "spindelvæv". Den første ting du skal gøre er at sprede området lig med lærredets størrelse, med speciel lim til glasfiber tapet. Vi lægger limen på rullen, påfør derefter lærredet og tryk det så, at det sidder fast i loftet. Fuld justering udføres med en bred spatel, holder den i en lille vinkel, vi fører først sammen og derefter over lærredet. Efter at have smurt et andet afsnit limer vi det næste lærred. Dermed laves en lille kvote på 2 - 3 cm til den forrige. Nu tager vi en kontorkniv og skærer de to dåser langs hele længden af ​​strækningen under metallinien eller den brede spatel. Som følge heraf får vi nedskæringer på begge dåser, der passer perfekt til hinanden. Efter at vi har fjernet de udskårne stykker, skærer vi og skærer kanterne. Denne måde at skære kanter er nødvendig, så overfladen af ​​loftet efter limning af glasulden er flad, uden fremspring eller slidser. Efter at have klistret hele overfladen på en lignende måde, anvender vi et andet lag lim, som vil styrke de limede dåser allerede. Efter at lade limen tørre helt, kan du gå til loftets tømmer.

Arbejde med loftet i loftet er en besværlig proces. Årsagen er ulejligheden ved at anvende materialer. Selvfølgelig er evnen efterhånden udarbejdet, og arbejdet går ganske hurtigt. Men for en nybegynder kan det være en meget vanskelig opgave at forberede et gipsplankloft til at male eller endda lave et konventionelt betonloft.

For at belægge loftet var forholdsvis let, bør du sikre dig bevægelsesmulighederne. Og for dette er geden den bedste. Hvis der ikke er en, kan du sætte et par tabeller ved siden af ​​hinanden. Det vigtigste er, at når man udfører arbejdet, er det muligt at bevæge sig frit 1,5 - 2 m frem og tilbage. For nemheds skyld er det også nødvendigt at sikre, at der er en højde margen på 10 - 15 cm over hovedet. Dette vil give dig mulighed for at se alle fejlene, og mens du ikke strækker hårdt på nakken.

Efter at have arrangeret arbejdspladsen udfører vi shpaklevku. Alt er simpelt. I henhold til instruktionerne på pakningen skal der tilsættes en tør blanding og vand i den korrekte andel til en stor beholder. Først forbinder vi en boremaskine med en mixer dyse, og blander den i en tyk creme. Hvis resultatet er for flydende konsistens, kan du tilføje en lille blanding og omhyggeligt blandes igen. Hvis tyk - vand. Vi gør urenhederne fra beregningen af ​​produktionen i 40 - 50 min. Begyndere opfordres til at lave små knæ og spore for hvilken tidsperiode den produceres. Og kun så lav en fuld æltning.

Vigtigt! Tilsætning af blandingen og vand i det gamle parti er stærkt modløs. Et sådant parti vil ikke have de nødvendige styrkeegenskaber.

Tag nu den sædvanlige brede eller med en trowel spatel og læg den færdig kittet på. Dette gøres med en smal spatel. Derefter skal du trække det til dig selv ved at påføre en spatel i en vinkel på loftet. Sådanne bevægelser gentages over hele overfladen af ​​loftet, indtil vi har udarbejdet alt kittet fra spatelen. Samtidig sørger vi for, at der ikke er store klumper af kitt på loftets overflade. Og selve overfladen var flad og uden ændringer. Udfør om nødvendigt en spatel og et niveau. Efter at have tømt hele overfladen af ​​loftet, lader vi det tørre helt, hvorefter vi går videre til slibning.

Forbered loftet for at male Snezkoy, Auro, Tikkurila eller anden maling kræver en perfekt flad overflade. Ellers vil i et vist lys alle mangler være synlige. Derfor, i den sidste fase af forberedelsen, udføres slibningen af ​​loftet. Det kan gøres manuelt eller ved hjælp af specialslibemaskiner.

Ved at male loftet manuelt udføres "under pæren". Til dette formål tages en almindelig glødelampe, der er fastgjort i holderens ende. Ved at holde det tæt på loftet og fremhæve det, kan du se alle de fejl, der er opstået efter spaltning. Juster dem med et gitter med et maske. For at gøre dette skal du udføre en cirkulær bevægelse af riveren, flytte i en lige linje fra væg til væg. Fra tid til anden flytter vi en lille afstand, vi kontrollerer arbejdet. Den mekaniske metode til slibning er meget lettere, kræver mindre indsats og tid, og der er næsten ingen støv. Men selve princippet om at gøre arbejdet er det samme - cirkulære mashing, når du flytter i en lige linje.

Vigtigt! Ved håndslibning er det nødvendigt at beskytte øjne og åndedrætsorganer mod gipsstøv.

Efter slibning går loftet igen gennem primeren, lad det tørre, og overfladen er klar til at male. Alt arbejde på forberedelse af loftet kan sikkert udføres alene, fordi der ikke er særlige vanskeligheder i dette. Under arbejdet er det primært at forsigtigt sikre, at overfladen bliver glat under tømning og slibning. I ekstreme tilfælde kan du igen gå gennem kittet og re-sand.

Forberedelse af loftet for maleri: video

artikel om forberedelse af loftet for

artikel om udarbejdelse af loftet til dekoration

Jeg er som en pige gør sig selv

Jeg er som en pige, der laver reparationen i min lejlighed, jeg indså alt i morgen (den nuværende er tunge møbler), mange tak

© Building Portal StrPort 2011-2016. Artikler om reparation, byggeri, byggematerialer.

Kopiering af oplysninger fra hjemmesiden er kun mulig med tilladelse fra redaktionen eller med en direkte henvisning til kilden. Retsgrundlag


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 6 = 1