Landskab stil

Landskab stil

Historie om oprindelsen af ​​landskabsstilen

Det menes at landskabsstilen i landskabsarkitektur opstod i England i det XVIII århundrede. Det var en slags udfordring for den store franske have, en appel til at leve i harmoni med naturen og ikke at modsætte sig det selv. Romantikens rolle og epoke spillede i spillet, hvor regelmæssige haver ikke passede på nogen måde. Landskabsstilen i Storbritannien er forbundet med sådanne landskabsarkitekter som Lancelot Brown, William Kent, Charles Bridgman. Desuden blev udviklingen af ​​landskabsstil påvirket af den kinesiske kultur, som benægter alt kunstigt og bevidst.

Funktioner af layoutet af landskabet haven

Haven i landskabsstilen er så tæt som muligt på det naturlige landskab. I layoutet er der asymmetri, sporets spor er glatte - de er som stier i skoven. Og selve haven er mere som en skov - sandt, det er mere dekorativt. Træer og buske er plantet i grupper og små massiver, så kantene dannes på territoriet, åbne glades og områder med lukket form for rum.

Reliefen er lille, og til tider på en for flad strækning forventes geo-plastik - kunstige bakker. En landskabshave kan opdeles i et lille område og et større område, og til tider endda at forskønne en eksisterende skov. En sådan have er kendetegnet ved let uagtsomhed, et oprør af overgroet vegetation, som om den selvstændigt har vundet en fabelagtig plads. Faktisk er alt dette et landskabsarkitekt.

Elementer af haven i landskabsstil

Spor og platforme - Udførelse er mulig af natursten eller granitfliser, med tiden skaber de følelsen af ​​en gammel have, hvor naturen har lavet sine egne tilpasninger til det menneskeskabte landskab.

Også grus, spildt træ (eller deres efterligning af kunststen) vil noget hårdt dæk i græsplænen (for eksempel den ovennævnte sten) gøre. Linjer af stier i landskabshave er glatte, asymmetriske.

vand - i landskabet er haven maksimalt naturalistisk: enten det er en støjende skovdråling eller en sø med banker, der drukner i rier, med liljer på overfladen.

planter - Landet efter princippet om langlinier: Ved grænserne - høje træer, så - buske - fra høj til lav, og gennem blomsterbed eller dværgbuske, passerer bulkelementer ind i plænenes plan. Ofte når man vælger sortimentet, stræber de efter at skabe en have med kontinuerlig blomstring, bygget på forandringen af ​​toppen af ​​ornamentaliteten af ​​forskellige planter.

Lodret landskabspleje - Det er tilladt at bruge buer, pergolaer, plantage lianer langs vægge, hegn, nær verandaer og arbors.

Blomsterbed - hovedsagelig mixbordere, der kombinerer flerårige urteagtige planter med forskellige blomstringsperioder eller varieret med smukt blomstrende og prydbuske. Hovedregelen er at opnå en konstant ændring af blomstrende planter, måske endda farveskalaer for at understrege skønheden i sæsonændringen.

Coloristic beslutning af haven i landskabet stil

I landskabshave kan farveopløsningen varieres, der er ingen strenge begrænsninger. Når de fremherskende grønne toner, serverer baggrund tilladte fyldning enhver farve - lilla, rød, hvid, orange. Afhængig af dine ønsker, kan vi bringe landskabshave som skovbrug stil og en frodig have. Generelt til haven i landskabet stil er præget af snarere en blanding af farver og konstant forandring - kirsebær og æbletræer dækket med forårsblomster og ahorn skiftende farve grøn til lyse orange og rød, vil nogle arborvitae og mikrobiota være under vinter bronze.

Når man planlægger en landskabshave, falder næsten alle planter ind i arsenalet, føler sig godt tilpas i den midterste bane. Du kan bruge fyr (diverse fyr, gran, arborvitae vestlige enebær), samt løvfældende planter - fra store træer (lind, ahorn, vilde kirsebær) til dværgbuske (spirea, Potentil, berberis). Den anlagte have er brugt og Dekorative leef formular - krasnolistnyh, purpurnolistnye, zheltolistnye (kvaliteter blærespiræa, berberis, ånd), og planter med frodige blomster (hortensiaer, klematis) og brogede former (dereny, Euonymus Fortune). Ved udvælgelse af planter spilles en vigtig rolle af belysningen af ​​territoriet og jordbunden.

Tips til design af en have i landskabsstil.

 1. Ved udvælgelse af plantematerialet spiller dynamikken i plantevækst en vigtig rolle. Det er helt muligt at købe en spire eller en hvid lille hvid skildpadde, i et år eller to vil de næsten nå deres maksimale størrelse. Men at købe en gran 0,5 meter høj anbefales ikke.
 2. Planter ser meget bedre ud, hvis de plantes i små puster, og ikke et stykke. Af den måde er dette en af ​​forskellene i det europæiske landskabsdesign fra den russiske.
 3. Landskabsstil udelukker tilstedeværelsen af ​​topiary former, eksplicit skære af planter. Men det betyder ikke, at du skal sætte det helt i orden - mange planter er ret aggressive og i stand til at hamre ud af svagere men stærkt observerbare arter. Det vigtigste er, at indgrebet ikke er slående: ingen vil lægge mærke til den beskyttende strimmel, gravet ned i jorden og begrænse den skarpe snyt eller en smule klippet jomfruelig jomfru, klatring til husets tag.

Afslutningsvis vil jeg gerne bemærke, at selvom landskabshave er et af de mest almindelige i landskabet i øjeblikket, er det ikke så enkelt som det ser ud ved første øjekast. Efterligning af naturen er en af ​​de sværeste opgaver, men i gengæld vil du modtage en frodig have, smuk på ethvert tidspunkt af året, sangfugle og en følelse af harmoni med omverdenen.

Landskab stil

Landskabets (engelsk) stil af haven er tættest på det naturlige landskab. Det vigtigste i landskabsstilen er menneskets enhed med naturen. I modsætning til almindelig stil med sin orden og klarhed forudsætter landskabsstilen et gratis arrangement af elementer på stedet, noget uforsigtighed og asymmetri. Alle elementerne på stedet skal passe organisk ind i landskabet uden at forstyrre naturens harmoni.

landskab eller Engelsk stil, som sådan optrådte i England i det XVIII århundrede. Dens indflydelse på fremkomsten af ​​stil var udviklingen af ​​romantik, som er præget af en enkelt opfattelse af menneske og natur, hvor deres indbyrdes forhold føltes. Oprettelsen af ​​landskab stil haver er forbundet med navnene på engelsk landskabsarkitekter William Kent, Charles Bridgman og Lancelot Brown. De havde hvad de skulle modsætte sig strenge franske have- og parksamlinger. Dens indflydelse blev også udøvet af øst med dets filosofiske lære, som nægtede kunstighed og bombast og tværtimod antog naturen og harmonien mellem menneske og natur.

Landskabsstil i haven i vores dage

Hvad angår landskabshaven i disse dage, er det meget lettere at arrangere dem end de almindelige haver. Engelske haver mindre end omkostninger, kræver mindre arbejde, mindre vedligeholdelse. Dette skyldes, at der foretages minimal ændringer i det eksisterende landskab, som regel går alle som de er.

Landskab stil er godt, fordi det kræver ikke meget plads. Haven i engelsk stil kan brydes og i et lille område. I havenes planlægning er vigtige bløde, flydende linjer, en gradvis overgang fra den ene til den anden.

Aflastningen på landskabsstildelen ændres stort set ikke, for den engelske have er det ikke nødvendigt at bruge vægge eller andre strukturer. Alle uregelmæssigheder i terrænet spilles ud, og hver del af territoriet fremhæves af enkelte elementer. Desuden udfører der på et absolut fladt sted nogle geo-plastiske, arkitektoniske og kunstneriske transformationer af reliefen.

Blandingen af ​​frø til græsplænen i den engelske have indeholder flere typer urter. Ofte er den engelske have dekoreret med en maurisk græsplæne, der ser meget elegant ud og ligner et møbeltæppe. Det er også muligt at bruge alternative græsplæner - f.eks.

Plantearrangement i den engelske have

Landskabshaver er også præget af, at planterne i dem har niveauer - stor størrelse, buske, hække, kantsten, blomsterbed. Alle landinger er placeret frit, i grupper. Engangs haver er præget af et stort antal forskellige blomsterbed, tilstedeværelsen af ​​mixborders, stenhave (klippehaver og rockeries), der efterligner bjerglandskaber.

Engelske haver kan ikke undvære smukke solister og sætter tonen til hele stedet. På plottet, udført i landskabsstil, planter man ofte honningplanter, tiltrækker bier, humlebier.

Den eksisterende plantning af store møller, som regel, ændres ikke. I skyggen af ​​store træer er det helt muligt at arrangere en hyggelig whist, som skal være skjult i dybden af ​​haven.

I modsætning til den almindelige stil, hvor den overvejende farve er grøn, vælges landskabets haveplanter med løv og blomster af forskellige farver; hyppig modtagelse i havearbejde - kontinuerlige blomstrende haver.

Det naturlige landskab er ikke komplet uden dam. Reservoiret i forstæderne behøver ikke at være stort, det vigtigste er, at det ser naturligt ud, kystlinjen kan være uklar, kystplanterne plantes vilkårligt. Der er også sådanne heldige mennesker, i Dacha sektionen, hvor der allerede er en naturlig dam. Dette sætter nye udfordringer i planlægningen af ​​haven og landskabspleje, men naturligvis fra landskabsstilens synspunkt er en naturlig vandkrop naturligvis den mest egnede mulighed. Visuelt bliver reservoiret bedre opfattet, hvis det er rundt, ovalt eller bønformet. Dammen på stedet hurtigt befolke forskellige små dyr, hvilket yderligere bringer dacha-stedet tættere på det vilde.

En god mulighed ville være at organisere en strøm eller kanaler. På flade områder laves strømme af almindelig type med en meanderende kanal, på skæve kanaler, der skabes bjergtype-strømme med gynger. Bevægelse og støj af vand vil altid opleve stedet.

Hække og blomsterarrangementer

I haven af ​​landskab stil arrangere og hække. Men i modsætning til den almindelige stil antager landskabet snarere ustrengede hække af smukt blomstrende træer og buske. Selvom pænt trimmet kantsten og hække er også acceptable. Mange mennesker vedtager en sådan enhed som oprettelsen af ​​Berso.

Buer og pergolaer, snoet af klatreplanter, kan opdele haven i adskilte tomter og tjene til zonering af haven. Desuden bruger zoneinddeling træ hegn, metal hegn, skærme.

fra blomster arrangementer der gives fortrinsstilling til ornamentale græsser, urter, planter med dekorative blade og dem, der er fri til at vokse, ikke vil kræve en masse grooming og vil være dekorativt i en længere periode. Gartnere opretter ofte tematiske blomsterhaver (vand, skyggeblomsterseng, monoclubs).

Et bredt område for fantasi repræsenterer tilbehør til haven - Have figurer, farvede lamper, antikviteter - alt dette vil tilføje til originaliteten af ​​haven.

Lavet af naturen: landskabsstil i landskabsdesign og dets funktioner

Siden det 18. århundrede begyndte vulterrianismen på Europas territorium. Denne nuværende støttede religionsfrihed og generelt. Samtidig var folk interesseret i naturlighed i forskellige detaljer, herunder i haver og parker. Aktivt udviklet kreativitet, især kunst. Kunstnerne skabte fantastiske landskaber, inspireret af landskabet på det tidspunkt. Landskabsstil i landskabsdesign kaldes også engelsk design. Men han blev født i Holland og Tyskland, og derefter i England fik meget fart. I dag selv i en lille engelsk gård kan du se et vidunderligt naturlandskab.

På det tidspunkt, hvor denne stil blev født, sagde filosofien, at der er mange fordele i enhed med naturen. De rige forsøgte at lære så meget som muligt om kulturer, traditioner og historie i andre lande. Fra et land tog interessante ideer og udført i deres hjemland. De rige adelsmænd forsøgte at bygge deres ejendomme på en original og attraktiv måde. Der var en naturlig dam i gården og får græsning på sin baggrund. Sådanne landskaber inspirerede kunst, opfordrede romantik, opfordrede kreative impulser.

Landskab stil bruges aktivt i dag, og på vores hjemmesider, så hvis du er interesseret i funktionerne i dets oprettelse, holde læsning denne anmeldelse "Dream House" og nyd den storslåede natur i landskabsbilleder.

Landskabsstil i landskabsdesign

Særtræk ved landskabsstilen

Ved første øjekast er landskabsstilen enkel og naturlig, men i virkeligheden skal du investere en masse indsats for at skabe et sådant pænt landskabsdesign. En skånsom overgang fra græsplæne til lyse buske og træer. Ingen geometriske former, glatte linjer og intet mønster. Men der er en række specifikke detaljer, der forsøger at implementere på land for at genskabe det fantastiske design i landskabsstilen:

 • Ujævnt terræn. Der kan være sletter, bakker, kløfter, naturlige vandlegemer, skråninger - og alt dette skifter mellem glatte overgange.
 • Fravær af symmetri. Ingen lige linjer, geometriske former, fuldstændig frihed i planlægningen.
 • Arkitektoniske faciliteter på stedet. Forskellige gazebos, broer og lignende kan være til stede og pænt hælde ind i hele landskabet.
 • Vindespor skabt af vild sten eller spidser af træstammer, græsplæne og lignende. De spiller ikke kun rollen som indretning, men tjener også til at forbinde de enkelte haveobjekter.
 • Systemet af stier. Det er nødvendigt for at have mulighed for at beundre haven fra forskellige punkter og samtidig se forskellige naturskønne landskaber.
 • Fravær af et emne, hvorfra en udsigt over hele haven kunne afsløres.
 • Have sammensætninger fra helt forskellige buske og træer. De bør ikke gentages indbyrdes. Du kan bruge skov, have og felt flerårige blomster og planter.
 • Naturlige eller kunstige vandkroppe med ujævnt kystlinje.

Efter byhus højhuse, flad vej, strenge og monotone værfter er landskabsstil for havearbejde den mest relevante og populære til design af deres egne værfter. Og selv om det er egnet til store områder, men selv en forstæder område med et område på kun 4-6 hektar kan arrangeres i denne stil.

 1. Først og fremmest er det værd at bemærke den maleriske og imponerende udsigt. Landskabshaven ser meget flot ud. Det ser ud til, at naturen selv skaber dem, som om det var en vildpark, som den menneskelige hånd ikke var knyttet til.
 2. Grunden i landskabsstilen er praktisk. For ham kan du bruge de blomster, der vokser vidunderligt i specifikke breddegrader. Der er ikke behov for at søge efter eksotiske planter, det er nok at dyrke de mest populære buske og træer for hver specifik lokalitet. Et stort plus er, at sådanne plantager er veletablerede og kræver ikke meget omhu. I landskabsstilen plantes planter normalt i en bestemt rækkefølge: et højt træ, en busk, blomster og en græsplæne.
 3. Denne stil er egnet til udformning af et vandreområde eller rekreative områder og sports spil.

Have i et landskab stil foto

Have i et landskab stil foto

Vi planlægger

For at lave et plot i en landskabsstil, skal du først tegne en plan. I den er det nødvendigt at angive placeringen af ​​huset og placeringen af ​​alle de elementer, der vil blive nødvendige for komforten på stedet.

Når du planlægger et landskabsdesign, bør du overveje tilgængeligheden og placeringen af ​​spor. Som nævnt ovenfor bør de ikke være glatte og præcise. Drejninger skal gøres buede. Stierne kan være vilkårlig, men de bør arrangeres, så det er bekvemt at komme til dette eller det punkt. For eksempel i haven er sådanne faciliteter som en sommer brusebad og toilet. For dem bør stien være kort, så du ikke behøver at gå rundt i hele haven.

Landskab design af et land plot landskab stil

I tilfælde af arrangement af stedet i engelsk landskab stil, bør du opgive vanen med at bruge territoriet til det maksimale. I dette tilfælde kan hvert hjørne ikke besættes med noget nyttigt, tværtimod - frihed og mere plads skal skabes. Der er ikke behov for at bestille nogle luksuriøse springvand, bygge vandkaskader og lignende. Du kan bruge, hvad der allerede findes på hjemmesiden. Hvis webstedet er ujævnt, så er det kun ved hånden. Det er nødvendigt at bruge alle "mangler" på territoriet, så de bliver hendes værdighed.

Landskab i et landskab stil billede

Hvis huset endnu ikke er bygget, skal det i dets design overholde den victorianske eller britiske stil. Men i en situation hvor huset er længe bygget og dets stil ikke er egnet til landskabsarbejde, kan du:

 • ændre nogle dele af huset, men det kan tage en masse penge;
 • plante en grøn hæk, adskille det omkringliggende område fra indgangen til haven;
 • klare bygninger, især huset, kan du give den nødvendige stil ved hjælp af forgrenede planter, der dækker dens facade.

Hus med landskabsdesign af haven

Have i et landskab stil foto

I havenes landskabsdesign er farverne vigtige. Korrekt valgt farve og skygge kan øges eller formindske visuelt, bringe eller flytte en bestemt genstand. Takket være farven kan du fokusere på en detalje og "skjule" den anden. Glem ikke også, at små enkle kompositioner ser vidunderlige i modsætning til besværlige og udsmykkede kombinationer.

Der er mange forskellige hemmeligheder om, hvordan man forbedrer landskabslandskabsdesign. For eksempel til havenes fjerne hjørne var ikke mindre bemærkelsesværdigt, du bør plante mere lyse træer, såsom nåletræer af blå nuancer.

Engelsk landskabsstil i landskabsdesign

På trods af, at haven i landskabet stil er at være så naturlig, betyder det ikke, at de ikke behøver at beskæftige sig med. Du skal oprette en gruppe af buske og blomster, plante et lyse farvede blomsterbede, giver skygge haven stræder gennem grønne planter og så videre.

Engelsk landskabsstil i landskabsdesignfoto

Blomsterbed i landskabsstil

Du kan arrangere en grøn græsplæne med egne hænder. Dybden i den frugtbare såning på det sted, hvor det planlægges græsplæne bør være mindst 15 cm. Før såning af græs, om en måned, er det nødvendigt at grave jorden, og derefter fjerne alle de ukrudt, gødning energi territorium. Overfladen skal være flad og tæt, for hvilken der anvendes krydsfinerplader eller ruller. Ved tilstedeværelse af kantsten eller andre forhindringer klipperens, bør græsset sås per meter fra ham.

Græsgræs kan være anderledes. Det gennemsnitlige forbrug af frø er ca. 15 g / m², men flere detaljer kan findes direkte, når man køber en bestemt urt. Frøene sår ikke meget dybt, men de skal sprøjtes med jorden, og derefter give dem dråbevanding, svarende til let regn. Og det gør du også hver dag i den første uge efter såning, hvis den er solrig og varm udenfor. Det kan ikke siges, at græsplænen vokser langsomt, men samtidig kan denne proces fremskyndes ved at købe færdige græsplader. De skal kun indsættes, udvides og vandes.

Blomsterhaver og græsplæner i landskabsstil

For landskabsstilen i landskabsdesign kan du bruge mange forskellige farver, træer, buske. Glem også de forskellige elementer af dekorative og praktiske, for eksempel en bænk eller statue.

Landskab design af et land plot landskab stil

Takket være alt dette kan du oprette dit eget paradis. Landskabsdesign giver meget sjov og giver fuld hvile i haven.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 41 = 45