Landskabsstil i landskabsdesign

Egenskaber af landskabsstil

Landskabsstil i havenes design, også kaldet engelsk, er mere som et naturlandskab. Hovednoten i denne stilistiske beslutning i haven er menneskets enhed med naturen. Som du kan se på billedet, betyder denne stil ikke noget klart arrangement af elementer på territoriet, der er endda noget uagtsomhed og asymmetri. Det er vigtigt her, at alle detaljer på territoriet passer organisk ind i landskabet og på samme tid ikke krænker naturens harmoni.

Levende hæk i sommerhuset

Have i landskabsstilen, som sådan, stammer fra England omkring det XVIII århundrede. Takket være udviklingen af ​​romantik syntes den engelske stil også. Her har hovedværdien en enkelt opfattelse af mennesket med naturen, hvor deres indbyrdes forhold følges nøje. sådan arkitekter som William Kent, Charles Bridgman og Lanceloa Brown bidrog til dannelsen af ​​denne tendens i landskabsdesign.

I disse dage blev denne retning meget udbredt i Frankrig, hvor de strenge franske have- og parkensembler dominerede. Også dannelsen af ​​denne stilistiske trend blev påvirket af øst, hvor de nægtede pompositet og kunstighed, men foretrak snarere naturlighed og harmoni mellem menneske og natur.

Landskabsstil i dag er et enklere ensemble, der kan skabes i næsten enhver form for have. Den engelske have er lidt billigere, og det kræver mindre arbejde og yderligere vedligeholdelse til installationen. Da i ethvert landskabsdesign laves nogle justeringer og får en helt ny stil, som vises på billedet nedenfor.

Landskabsstil er god, fordi dens enhed ikke kræver et stort rum. Engelsk have involverer opdeling og ind i små områder. Ved at skabe en have skal hovedelementerne have bløde og samtidig maksimalt glatte linjer, og der skal ske en gradvis overgang fra den ene til den anden.

Landskab stil på plottet

Ved udformningen af ​​parken i denne stilistiske retning forbliver reliefen den samme, der er ikke behov for at bruge fastvægge og andre strukturer. Enhver form for lettelse uregelmæssigheder kan slås, og ethvert område kan understreges ved hjælp af separate detaljer. Også de fleste arkitekter bruger i dag denne metode til relief transformation, som geoklaster, som indebærer en arkitektonisk og kunstnerisk ændring i reliefen.

Et landskabsbillede i haven kan fås, hvis en blanding af græsfrø indeholder et par græsarter. Ofte er det dekoreret med hjælp fra en maurisk græsplæne, der ser temmelig elegant ud og ligner et fremragende tæppe. Alternative græsplæner kan også bruges - genopfyldning eller jorddæksplanter.

Engelsk have og placeringen af ​​planter i den

Landskabshaven er også anderledes, fordi planterne i den er arrangeret i tier - store størrelser, hække, buske, grænser og blomsterbed. Alle plantager er uafhængige af hinanden, i grupper. Denne stil, som landskabet, kendetegnes af et stort antal forskellige blomsterbed, i dette landskabsdesign hersker det:

 • mixborders;
 • Stenede haver, efterligner bjerglandskaber.

Du kan se på mulighederne for sådanne haver i billedet.

Engelsk have og placeringen af ​​planter i den

I denne have er der også smukke gobeliner, der sætter den unikke atmosfære af hele territoriet. På et sådant sted plantes honningkager ofte, som tiltrækker bier samt humlebier. Allerede eksisterende beplantninger af store møller ændrer sig ikke grundlæggende. I skyggen af ​​store træer kan rumme en hyggelig whist, som kan gemmes i dybden af ​​haven. I et sådant landskab anlagte udvalgt planter med blade og blomster i forskellige nuancer, ofte arkitekter bruger i landskabspleje haver med kontinuerlig blomstring.

Vandelement i landskabsstil

Landskabspark kan ikke forestilles uden en dam. Der er ikke behov for at vælge for dit lille sommerhus store damme, der ser unaturligt ud. Denne stil forudsætter uklar kyster, kystplanter skal plantes vilkårligt. Men nogle ejere af private huse har allerede en naturlig dam. I dette tilfælde er det nødvendigt at bruge nye varianter af parkplanlægning og havearbejde. Men denne stil betyder tilstedeværelsen af ​​naturligt vand i haven.

Visuelt bliver reservoiret bedre opfattet, hvis det er ovalt eller rundt i form. Dammen på territoriet befolker hurtigt forskellige små dyr, som stadig bringer landets territorium tættere på naturen. En fremragende løsning er organiseringen af ​​strømmen eller strømmen. På flade områder organisere strømme af almindelig art, hvori den slyngede kanal, på ujævne -Opret strømme af bjergarter med forskelle. Takket være bevægelsen og støj i vandet vil haven lyse op.

Levende hække og blomstersammensætninger

I haven er der også hegn. I modsætning til den almindelige stil er det her meningen at bruge ikke-skære hækninger af smukt blomstrende træer og buske. Dog kan også hække og pænt beskårne kantsten bruges. De fleste arkitekter bruger en teknik som Berso.

Levende hække og blomstersammensætninger

Talrige buer og pergolaer, som er snoede med slyngplanter, i stand til at adskille det område i stykker og tjener til dens zoneinddeling. Også til zonering af stedet anvendes hegn af træ, metal hegn, samt en række skærme.

Som det kan ses på billedet af de blomsterdekorationer bedre at bruge ornamentale græsser, korn, planter med dekorative blade og dem, der er normalt fri til at udvide, og behøver ikke en stor omsorg for dem. I de fleste tilfælde skaber gartnere forskellige tema blomsterhaver som vand, skygge blomsterbed samt en monoclub. Også en have kan suppleres med en række tilbehør til haven, for eksempel stilfulde figurer eller antikviteter.

Gem linket for ikke at tabe, du skal bruge det:

Landskabsstil i landskabsdesign

Lavet af naturen: landskabsstil i landskabsdesign og dets funktioner

Siden det 18. århundrede begyndte vulterrianismen på Europas territorium. Denne nuværende støttede religionsfrihed og generelt. Samtidig var folk interesseret i naturlighed i forskellige detaljer, herunder i haver og parker. Aktivt udviklet kreativitet, især kunst. Kunstnerne skabte fantastiske landskaber, inspireret af landskabet på det tidspunkt. Landskabsstil i landskabsdesign kaldes også engelsk design. Men han blev født i Holland og Tyskland, og derefter i England fik meget fart. I dag selv i en lille engelsk gård kan du se et vidunderligt naturlandskab.

På det tidspunkt, hvor denne stil blev født, sagde filosofien, at der er mange fordele i enhed med naturen. De rige forsøgte at lære så meget som muligt om kulturer, traditioner og historie i andre lande. Fra et land tog interessante ideer og udført i deres hjemland. De rige adelsmænd forsøgte at bygge deres ejendomme på en original og attraktiv måde. Der var en naturlig dam i gården og får græsning på sin baggrund. Sådanne landskaber inspirerede kunst, opfordrede romantik, opfordrede kreative impulser.

Landskab stil bruges aktivt i dag, og på vores hjemmesider, så hvis du er interesseret i funktionerne i dets oprettelse, holde læsning denne anmeldelse "Dream House" og nyd den storslåede natur i landskabsbilleder.

Landskabsstil i landskabsdesign

Særtræk ved landskabsstilen

Ved første øjekast er landskabsstilen enkel og naturlig, men i virkeligheden skal du investere en masse indsats for at skabe et sådant pænt landskabsdesign. En skånsom overgang fra græsplæne til lyse buske og træer. Ingen geometriske former, glatte linjer og intet mønster. Men der er en række specifikke detaljer, der forsøger at implementere på land for at genskabe det fantastiske design i landskabsstilen:

 • Ujævnt terræn. Der kan være sletter, bakker, kløfter, naturlige vandlegemer, skråninger - og alt dette skifter mellem glatte overgange.
 • Fravær af symmetri. Ingen lige linjer, geometriske former, fuldstændig frihed i planlægningen.
 • Arkitektoniske faciliteter på stedet. Forskellige gazebos, broer og lignende kan være til stede og pænt hælde ind i hele landskabet.
 • Vindespor skabt af vild sten eller spidser af træstammer, græsplæne og lignende. De spiller ikke kun rollen som indretning, men tjener også til at forbinde de enkelte haveobjekter.
 • Systemet af stier. Det er nødvendigt for at have mulighed for at beundre haven fra forskellige punkter og samtidig se forskellige naturskønne landskaber.
 • Fravær af et emne, hvorfra en udsigt over hele haven kunne afsløres.
 • Have sammensætninger fra helt forskellige buske og træer. De bør ikke gentages indbyrdes. Du kan bruge skov, have og felt flerårige blomster og planter.
 • Naturlige eller kunstige vandkroppe med ujævnt kystlinje.

Efter byhus højhuse, flad vej, strenge og monotone værfter er landskabsstil for havearbejde den mest relevante og populære til design af deres egne værfter. Og selv om det er egnet til store områder, men selv en forstæder område med et område på kun 4-6 hektar kan arrangeres i denne stil.

 1. Først og fremmest er det værd at bemærke den maleriske og imponerende udsigt. Landskabshaven ser meget flot ud. Det ser ud til, at naturen selv skaber dem, som om det var en vildpark, som den menneskelige hånd ikke var knyttet til.
 2. Grunden i landskabsstilen er praktisk. For ham kan du bruge de blomster, der vokser vidunderligt i specifikke breddegrader. Der er ikke behov for at søge efter eksotiske planter, det er nok at dyrke de mest populære buske og træer for hver specifik lokalitet. Et stort plus er, at sådanne plantager er veletablerede og kræver ikke meget omhu. I landskabsstilen plantes planter normalt i en bestemt rækkefølge: et højt træ, en busk, blomster og en græsplæne.
 3. Denne stil er egnet til udformning af et vandreområde eller rekreative områder og sports spil.

Have i et landskab stil foto

Have i et landskab stil foto

Vi planlægger

For at lave et plot i en landskabsstil, skal du først tegne en plan. I den er det nødvendigt at angive placeringen af ​​huset og placeringen af ​​alle de elementer, der vil blive nødvendige for komforten på stedet.

Når du planlægger et landskabsdesign, bør du overveje tilgængeligheden og placeringen af ​​spor. Som nævnt ovenfor bør de ikke være glatte og præcise. Drejninger skal gøres buede. Stierne kan være vilkårlig, men de bør arrangeres, så det er bekvemt at komme til dette eller det punkt. For eksempel i haven er sådanne faciliteter som en sommer brusebad og toilet. For dem bør stien være kort, så du ikke behøver at gå rundt i hele haven.

Landskab design af et land plot landskab stil

I tilfælde af arrangement af stedet i engelsk landskab stil, bør du opgive vanen med at bruge territoriet til det maksimale. I dette tilfælde kan hvert hjørne ikke besættes med noget nyttigt, tværtimod - frihed og mere plads skal skabes. Der er ikke behov for at bestille nogle luksuriøse springvand, bygge vandkaskader og lignende. Du kan bruge, hvad der allerede findes på hjemmesiden. Hvis webstedet er ujævnt, så er det kun ved hånden. Det er nødvendigt at bruge alle "mangler" på territoriet, så de bliver hendes værdighed.

Landskab i et landskab stil billede

Hvis huset endnu ikke er bygget, skal det i dets design overholde den victorianske eller britiske stil. Men i en situation hvor huset er længe bygget og dets stil ikke er egnet til landskabsarbejde, kan du:

 • ændre nogle dele af huset, men det kan tage en masse penge;
 • plante en grøn hæk, adskille det omkringliggende område fra indgangen til haven;
 • klare bygninger, især huset, kan du give den nødvendige stil ved hjælp af forgrenede planter, der dækker dens facade.

Hus med landskabsdesign af haven

Have i et landskab stil foto

I havenes landskabsdesign er farverne vigtige. Korrekt valgt farve og skygge kan øges eller formindske visuelt, bringe eller flytte en bestemt genstand. Takket være farven kan du fokusere på en detalje og "skjule" den anden. Glem ikke også, at små enkle kompositioner ser vidunderlige i modsætning til besværlige og udsmykkede kombinationer.

Der er mange forskellige hemmeligheder om, hvordan man forbedrer landskabslandskabsdesign. For eksempel til havenes fjerne hjørne var ikke mindre bemærkelsesværdigt, du bør plante mere lyse træer, såsom nåletræer af blå nuancer.

Engelsk landskabsstil i landskabsdesign

På trods af, at haven i landskabet stil er at være så naturlig, betyder det ikke, at de ikke behøver at beskæftige sig med. Du skal oprette en gruppe af buske og blomster, plante et lyse farvede blomsterbede, giver skygge haven stræder gennem grønne planter og så videre.

Engelsk landskabsstil i landskabsdesignfoto

Blomsterbed i landskabsstil

Du kan arrangere en grøn græsplæne med egne hænder. Dybden af ​​frugtbar såning i det område, hvor plænen er planlagt, skal være mindst 15 cm. Før såning græsplæne græs, om en måned, er det nødvendigt at grave jorden ud, så fjern alle ukrudt, befrugte territoriet. Overfladen skal være flad og tæt, for hvilken der anvendes krydsfinerplader eller ruller. Hvis der er en krumning eller anden hindring for plæneklipperens drift, skal græsset sås en meter væk fra det.

Græsgræs kan være anderledes. Det gennemsnitlige forbrug af frø er ca. 15 g / m², men flere detaljer kan findes direkte, når man køber en bestemt urt. Frøene sår ikke meget dybt, men de skal sprøjtes med jorden, og derefter give dem dråbevanding, svarende til let regn. Og det gør du også hver dag i den første uge efter såning, hvis den er solrig og varm udenfor. Det kan ikke siges, at græsplænen vokser langsomt, men samtidig kan denne proces fremskyndes ved at købe færdige græsplader. De skal kun indsættes, udvides og vandes.

Blomsterhaver og græsplæner i landskabsstil

For landskabsstilen i landskabsdesign kan du bruge mange forskellige farver, træer, buske. Glem også de forskellige elementer af dekorative og praktiske, for eksempel en bænk eller statue.

Landskab design af et land plot landskab stil

Takket være alt dette kan du oprette dit eget paradis. Landskabsdesign giver meget sjov og giver fuld hvile i haven.

Stil af landskabsdesign og deres karakteristiske træk

Hver ejer af grundplanen ønsker, at hans have skal være helt unik og smuk. Ligesom i udformningen af ​​boliger kan plottet dekoreres med forskellige stilarter af landskabsdesign. Hver af dem er lidt ens, men samtidig er de helt forskellige. Derfor anbefales det, at du gør dig bekendt med de mest populære stilarter af landskabsdesign og deres egenskaber inden du uddanner haven.

Landskab eller engelsk stil i landskabsdesign

Hovedformålet med landskabsstilen (det andet navn er "English9raquo;) - skaber en efterligning af det naturlige landskab. Ved første øjekast kan denne opgave virke ret simpel, men i virkeligheden bør gartnere tage højde for mange subtiliteter og nuancer. Derudover kan du ikke gøre uden kunstneriske øjne.

Landskabsstil i landskabsdesign udmærker sig ved sin asymmetri og mangel på geometri, som er en forudsætning for en almindelig have.

Landskabspleje i engelsk stil bør altid være velplejede. Men det er vigtigt, at dette ikke var mærkbart. Selvfølgelig ud over plænen, som nødvendigvis skal skæres jævnt. Traditionen om at holde det i renhed med engelsk blev født for mere end et århundrede siden.

Engelsk stil er en pæn græsplæne, snoede stier, forskellige buske, træer, blomster. For at bringe stilen til enden er det ønskeligt at have mindst en lille dam med vandliljer og andre planter. Også på kysten kan du plante en lille gråt pil.

De mest populære blomster er roser, mallow, delphinium, da de vokser bedst under vores forhold. Om foråret kan de erstattes af tulipaner, krokuser eller påskeliljer. En anden vigtig regel for plantning af blomsterbed er, at de skal vokse ganske tætte små grupper. Dette vil skabe et endnu mere attraktivt udseende.

Du kan supplere stilen med forskellige pavilloner, bænke og lignende detaljer. Men de bør bygges af naturlige materialer: træ, natursten. Også forskellige smedede figurer vil være passende.

Også uden opmærksomhed bør du ikke forlade huset selv. Verandaen kan indrettes med udendørs eller suspenderede blomsterpotter. Og selve muren af ​​bygningen kan dækkes med mavedrift.

Regelmæssig (fransk) stil i landskabsdesign

Strictness og absolut symmetri er uundværlige betingelser for at genskabe en regelmæssig stil i landskabsdesign. De mest populære er aksiale sammensætninger. Det vil sige, i centrum er et nøgleobjekt (en springvand, et stort træ, en skulptur eller endda et hus). Og allerede fra den i forskellige retninger styres de korrekte formers stier, hvorigennem "den er lagt ud 9raquo; pænt trimmet græsplæne. Også passende er forskellige blomster, buske, blomster og træer. Men de skal være symmetrisk placeret.

Derudover kan du oprette farverige farverige blomsterbed. Planter i dem skal plantes i en bestemt rækkefølge, så under blomstring skabes et smukt og originalt mønster.

For at supplere den franske stil i landskabsdesign kan der være forskellige skulpturer, såvel som naturlige og om kunstigt skabte reservoirer.

Det er heller ikke overflødigt at oprette en "gazebo9raquo ;, som kan skjule en person fra unødvendige øjne. Men i modsætning til den engelske stil er "raka" bygget; de er fra forskellige buske og kaldes en bosæt.

Til haven var virkelig smuk, det er vigtigt ikke bare placering af planter, men også deres valg. Så, for at skabe en stil du har brug for:

 • Blomster. Om sommeren er det bedre at vælge marigolds, petunia og andre arter, der blomstrer hele sæsonen. I foråret vil tulipaner og krokusser ligesom i den tidligere stil gøre.

 • Buske og træer bør vælges, som sikkert holder formen efter klippet. Disse omfatter barbær, hagtorn, linden, cotoneaster, ahorn, spirea og andre. Også til symmetrisk plantning kan du bruge gran.

 • Skandinavisk stil i landskabsdesign

  Skandinavisk stil i landskabsdesign er en overflod af kaotisk arrangeret, men samtidig harmonisk kombinerede elementer af indretning og forskellige planter.

  Havemøbler er en uundværlig egenskab af enhver haveplot. I dette tilfælde skal det væves eller træ.

  Højgrønne planter ved siden af ​​møblerne skal være i overflod. Endnu bedre, hvis de dækker det med deres blade.

  Mindre detaljer er nøglen til den vellykkede oprettelse af den skandinaviske have. Derfor vil det være fint, hvis der i det generelle billede er involveret forskellige landsbyredskaber.

  Skandinavisk have kan ikke forestilles uden sten. De burde være overskydende. Derudover er det bedre, hvis der ud over de sædvanlige blokke vil blive brugt og mindre sten. Også fra stenen kan du bygge kunstige grotter og en pejs. Den første kan fortyndes med forskellige planter. Pejsen tjener som dekoration, men du kan også arrangere aftenmøder foran ilden.

  Stierne skal også være af sten. Også fra dette materiale lagt en firkantet eller rektangulær form. For at tilføje kontrast kan du plante lyse farver langs deres omkreds. I midten af ​​dette websted kan du placere en stor stenbølle af stor størrelse (eller flere overlappende blokke af mindre størrelse).

  Planter kan bruges som helst. Men der er præference for bærbuske og frugttræer. I skandinavisk stil anvendes lyse planter i små mængder og i visse områder.

  Stilen af ​​russisk herregård i landskabsdesign

  Den største forskel mellem stilen på den russiske herregård i landskabsdesign ligger i dygtigt kombineret praktisk og skønhed. I en lignende have, smukt harmoniske lyse og frodige blomsterbed med en lille have, der vokser forskellige grøntsager og frugter.

  Et andet karakteristisk træk ved den russiske ejendom er dets naturlighed og nemme "træthed9raquo; Dette betyder dog ikke, at du kan lade webstedets liv løbe sin kurs. Tværtimod er det nogle gange vanskeligere at skabe naturlighed end at klippe alle buske perfekt.

  Forskellige eksotiske planter samt bizarre stenfigurer i det russiske hjem er ikke stedet. I stedet for ham kommer birker, egetræer, lilla buske og lignende planter. Samtidig bør valget af et landingssted tages alvorligt.

  Den russiske sjæl er ikke kun generøs, men også bred. Vi vil altid have mere plads og muligheder. I den russiske have, med korrekt zoneinddeling, kan du gøre alle ønsker, med hvert hjørne vil bære et bestemt mål.

  Før huset er det muligt at udstyre en smuk forhave, som for naboer vil tjene som et visitkort af hele haven. Det bør kun sættes med lyse blomster, der blomstrer på forskellige tidspunkter. Dette giver dig mulighed for at nyde de lyse farver i naturen fra forår til efterår.

  I resten af ​​hjemmesiden kan du også sætte et hvilested. Og ved siden af ​​ses der en kompakt blomstrende have. Og hvis området er rummeligt, kan du opbygge et rigtigt russisk bad. Som følge heraf vil den russiske have være et godt sted at slappe af for hele familien.

  Japansk stil i landskabsdesign

  Den asiatiske filosofi har altid skilt sig fra den europæiske. Ikke en undtagelse er udformningen af ​​haven. Den vigtigste opgave med japansk stil i landskabsdesign er enhed med naturen.

  Et træk ved stilen er dets alsidighed. Opret en japansk have kan være på websteder med forskellige områder (optimalt er 1-8 acres).

  Når du opretter alt, skal det se naturligt ud. Derfor er det bedre at bruge planter og sten, der vokser og ekstraheres i dit miljø. Derudover skal du helt glemme symmetri, fordi naturen har en helt anden smag. Det accepterer ikke geometri, men det skaber perfekt unikke og unikke landskaber.

  En ideel variant af den japanske have er genskabelsen af ​​flere zoner. Det er ønskeligt, at deres omkreds er uregelmæssig i form. Hver af zonerne skal være forbundet med hinanden på grund af forskellige overgange. Det er bedre at bruge planter og materialer, der giver dig mulighed for at skabe en jævn overgang.

  En anden betingelse for den klassiske japanske stil er kun brugen af ​​rolige og blide blomster.

  Kinesisk stil i landskabsdesign

  De, der bygger deres have for første gang, og alligevel ikke helt forstår de forskellige stilarter, kan nemt forveksle den kinesiske stil i landskabsdesign med japansk.

  Faktisk har de mange forskelle. For eksempel understreger japansk stil i landskabsdesign naturens overlegenhed. Kineserne sætter derimod deres fordele og muligheder på niveau med miljøet.

  Når du designer et websted i kinesisk stil, skal du huske på, at designet nødvendigvis skal være til stede af fem følgende elementer:

  Der er mange muligheder for at dekorere en kinesisk have. Derfor kan de bedre opdeles i flere kategorier.

  • Klassisk have. Denne indstilling kombinerer kun lyse farver. Dette gælder både planter og dekorationer.
  • Filosofisk have. For at opnå privatliv med tanker bør du tværtimod opgive farverne. Det er bedre at vælge planter med rolige toner, der giver en behagelig skygge.
  • En hjemmehave er mere som en moderne have. Planter i denne version er fuldstændig blottet for geometriske former.
  • Stille eller aggressiv. I det første tilfælde bør lave planter og dekorationer foretrækkes. Aggressiv have er det modsatte. Ved at udstyre haven på denne måde skal man vælge høje planter.

  Udover stilarterne af landskabsdesign kan man lære af videoen

  Str. Bolshaya Dorogomilovskaya, 10

  Dmitrovskoe motorvej 163a, bygning 1, -1 etage


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  − 3 = 3