Lodde station med egne hænder

Lodde station med en hårtørrer

Til reparation af forskellige typer udstyr kræver specielt udstyr, som ikke er så billigt. Af denne grund opstår mange elektronikingeniører på måder at lave en loddestation med en hårtørrer på. Det viser sig, at denne enhed kan bygges fra improviserede midler. Særligt kompliceret i denne procedure er intet, og nedenstående anbefalinger hjælper dig med at bestemme den bedste løsning for enheden.

En håndolde station med hårtørrer er et specielt udstyr, der kan opvarmes til ekstremt høje temperaturer, hvilket gør det muligt at straks blæse metalbøjningerne. Enheden har et ret simpelt design, så du kan forstå enheden til en nybegynder elektriker, for ikke at nævne fagfolk.

Det skal bemærkes, at lodning hårtørrere kombineres med andet udstyr, hvilket gør det muligt at styre værktøjet så præcist som muligt. Den betragtede enhed henvises til semi-professionelle enheder. De kan udføre en række forskellige opgaver, uanset niveauet af kompleksitet.

Loddestationer med en hårtørrer lavet af egne hænder kan afvige i nogle parametre. Blandt dem:

 • Størrelsen på arbejdstipsen.
 • Strømindekset.
 • Luftkøleenhedens ydeevne.
 • Begrænsning af driftstemperatur.

Fra disse indikatorer afhænger kvaliteten af ​​enhedens arbejde, så de skal være særligt opmærksomme.

De pågældende aggregater tillader smeltning af plast og metaller med et relativt lavt smeltepunkt. Blødgøring af materialer udføres ved at blæse en varmluftstrøm, opvarmet med en speciel spiral. Som det vigtigste arbejdselement vil forskellige analoger have en fælles struktur. For eksempel består en selvfremstillet lodde station med en Lukey tørretumbler af følgende dele:

 • Kropsdel.
 • Varmeelement.
 • Luftforsyningen.
 • Håndtag.
 • Afbryderen.

Nogle variationer er udstyret med en indikator og en regulator af graden af ​​opvarmning samt specielle dyser, som gør det muligt at gennemføre specifikke værker af varierende grad af kompleksitet.

Hvordan laver man en soldeplade med en hårtørrer med egne hænder fra improviserede midler?

Som et tilfælde kan du bruge ubrugelige eller unødvendige enheder og et stålrør. I processen bliver basen opvarmet til den maksimale temperatur. For at arbejde med det skal du pakke røret med et termisk stabilt materiale.

Grundlaget for hjemmelavet udstyr vil fungere som husholdnings hårtørrer, en spiral fungerer som et varmeelement. Konstant luftstrøm giver en lille ventilator fastgjort til håndtaget. Spiralen er lavet af nichrome wire, som er snoet med et lille trin mellem sving. Som base er et metal med et lavt termisk ledningsevneindeks egnet. Sørg for, at nogle få centimeter på jorden forbliver fri, når der vikles en spiral. Denne del er færdig med varmebestandig klud for at holde enheden i hånden. Dysen er bedre at bygge af keramik eller porcelæn, og en effektivitetsforøgelse kan opnås ved hjælp af termisk beskyttelsesudstyr.

Efter montage af lodning stationen med hårtørrer er færdig, vil designet have en pistol konfiguration. For nemheds skyld kan den fastgøres til en speciel holder. Til sikkerhedskrav skal alle ledige ledninger være isolerede. På det sidste trin skal du installere en switch og tilslut strømledningen. Fortsæt derefter for at teste enheden. Ved overholdelse af sikkerhedsforanstaltninger og monteringsregler vil konstruktionen i sig selv ikke være svært at konstruere.

Hvordan vælger man en loddestation med en hårtørrer? Først og fremmest skal du huske at dette udstyr er opdelt i to typer:

 1. Turbine modeller, hvor en elektrisk motor er ansvarlig for luftens bevægelse. Dette skaber et kraftigt flow.
 2. Kompressor muligheder. Sådanne mekanismer samles på basis af kompressorer, luftstrømmen i dem er mere målrettet.

Ifølge handlingsprincippet er begge typer identiske og adskiller sig ikke på nogen måde.

Som en mulighed kan du bruge et gammelt loddejern til en loddestation med en hårtørrer. Først er det nødvendigt at fjerne alle dets indvendige sider. Pas på ikke at beskadige noget. Derudover har du brug for en halogenlampe på 2 kW, hvorfra du får en kvartsisolator.

Ved hjælp af kutteren på glasets ender skæres af, den resulterende rør på den ene side er slidt med en teknologisk spids, hvor en stikkontakt er lavet til varmeren. Som det sidste element anvendes en nichrome plade med en tykkelse på ikke mere end 0,7 mm.

Når du laver en selvfremstillet loddestation med en hårtørrer, skal du følge en bestemt rækkefølge:

 • Kvartsisolatoren indsættes forsigtigt i spiralen.
 • For at reducere opvarmningen af ​​enheden, isoleres isolatoren med folie.
 • Varmeelementet er monteret i huset og fastgjort ved hjælp af en ledning fra håndtagets side.
 • Der er også placeret en forberedt enhed, der tidligere er pakket ind i en asbestledning (for nemheds skyld og pålidelighed af landing i reden).
 • Luftforsyningsslangen er placeret i håndtaget, den er tilsluttet kompressoren.

Anmeldelser om lodde station med en hårtørrer

Den betragtede enhed er et uundværligt redskab i enhver radio amatør- og elektronikingeniørs arsenal. Som det fremgår af brugerfeedback er den korrekt monterede hjemmebaserede analog ikke ringere i effektivitet og evner til fabriksinstrumenter. På samme tid er omkostningerne ved en sådan konstruktion "billig" 9raquo;

Ejere bemærker, at mange nybegyndere tillader en række standardfejl. For det første er den sædvanlige hårtørrer, på trods af dens magt, ikke tilstrækkelig til fuld drift, selv om nogle "håndværkere" 9raquo; Vi lavede loddestationen kun med egne hænder fra denne husholdningsapparatets spiral og blæser. For det andet bemærker eksperter, at måden at øge opvarmning ved at reducere propellerens rotationshastighed og reducere hullets diameter fører til værktøjets svigt og smeltning af huset.

Hvordan laver man en loddestation hjemme?

Trin 1 - Foretagelse af et kontakt loddejern

Denne mulighed kan kaldes den enkleste og ret budgetmæssige. Dette design regulerer spændingen på loddejernet, henholdsvis ændring af spidsens temperatur. Ved forsøg og fejl er det nødvendigt at bestemme regulatorens position og varmeapparatets kapacitet. Du kan tilpasse soldeprocessen til dig selv og til et bestemt produktionsmoment. Som spændingsregulator anbefaler vi at bruge en lysdæmper til lysekrone (dimmer). Den eneste ulempe ved denne ide om at samle en selvfremstillet loddestation er et lille interval for indstilling af udgangstemperaturer. Det vil sige til lodning, er vi interesserede i at lave et spændingsområde fra 200 til 220 volt og ikke fra 0 til et maksimum. Mest sandsynligt bliver du nødt til lidt at ændre kredsløbet, tilføj en "finjustering" modstand til tilføjelsen til den primære.

Ordningen samling af lodde stationen hjemme:

I denne ordning anvendes en ensretterbro, som vil stige fra standard 220 volt ved indgangen op til 310 volt ved udgangen, vores selvfremstillede loddestation. Dette vil være vigtigt for de hjemmestere, der har lav elektrisk spænding i huset, på grund af hvilket loddestangen ikke opvarmes til driftstemperaturen. Hvis der ikke er nogen lysdæmper til rådighed, kan du selv samle det, hvordan man gør det, og hvad vi skal overveje i denne artikel er til en selvfremstillet lysdæmper.

Trin 2 - Vi samler luft loddejern

Nogle gange ved lodning bliver det nødvendigt at udskifte SMD-elementerne og loddejernet med spidsen for stor til dette. Specielt til disse formål anvendes enhedenes lufttype. Princippet for dets funktion ligner hjemmefuglen - luftstrømmen bliver tvunget til at blæse gennem det opvarmede element og overføres til loddet, opvarmning af loddet og ikke jævnt.

For at lave et luft loddejern (billedet nedenfor) kan du bruge denne anbefaling. Den kan laves af en fungerende gammel enhed, indsæt et rør i stedet for en stinger fra antennen til størrelsen af ​​den gamle stinger. Klargør loddejernet, så det er forseglet.

Forsuget lufttilførsel er ved hjælp af en akvariekompressor gennem rørene til dråber.

Video instruktion til montering af termofanen til lodde stationen:

For at justere luftstrømstemperaturen kan du bruge spændingsregulatoren. Ideelt - hvis du ikke har en ekstra, arbejder loddejern, kan du tage en ikke-arbejder og spole tilbage til en lavspænding på 8-12 volt. Denne metode er at foretrække af hensyn til elektrisk sikkerhed. Nichrom til varmelegemet i dette tilfælde kan være et stykke ledning, en spiral fra en elektroplade 0,8 mm, såret fint uden overlapninger. Ca. 30 omgås i stedet for den gamle. Et vigtigt punkt er kravet om en transformer, den skal være kraftig, mindst 150 watt.

En dyrere metode til at styre temperaturen ved loddenes varme ende er at opretholde de eksponerede grader på stinget. Til dette formål er et termoelement desuden installeret, i en af ​​vores artikler fortalte vi hvordan man laver en termoregulator med egne hænder.

Ved at kombinere vores hjemmelavede produkter kan du lave en universel loddestation med egne hænder. Det hjemmelavede tilfælde vil i dette tilfælde være med en spændingsregulator, hvorved du kan justere indgangen på transformeren og derved ændre varmerens effekt.

I tilfælde af at du skal dispensere en stor chip, skal du varme det godt og jævnligt bruge en hjemmelavet termofan med en temperaturregulator. En anden mulighed er at lave en infrarød lodning station fra en keramisk lampeholder og en nichrome spiral forbundet til en down-down transformer. For at styre temperaturen på overfladen af ​​dele anvendes samme temperaturregulator.

Hvordan man arbejder med en infrarød lodning station kan ses i videoen nedenfor, hvor du også kan finde nuancer af arbejde:

Og endelig anbefaler vi, at du gør dig bekendt med mere komplekse ordninger til montering af en selvfremstillet lodde station baseret på Arduino platformen:

Vi håber, at disse metoder har givet dig mad til tanker og har ført til oprettelsen af ​​en selvfremstillet loddestation på en af ​​de anbefalede måder eller at udvikle og implementere din ide.

Vi anbefaler også at læse:

Montering af lodde station med egne hænder

Enhver selvrespektiv og hårdtarbejdende hamradio søger at have de nødvendige værktøjer til rådighed. Uden loddejern kan du ikke undvære det. I dag er radioelementer og dele, som oftest kræver opmærksomhed, reparation, udskiftning og følgelig brug af lodning - det er ikke de massive boards, der var før. Spor og konklusioner er alle tyndere, elementerne selv er mere følsomme. Ikke kun et loddejern er nødvendigt, men en hel loddestation. Det er nødvendigt at kontrollere og justere temperaturen og andre parametre i processen. Ellers er der risiko for alvorlig skade på ejendommen.

Et højkvalitets loddejern er ikke den billigste fornøjelse, hvad kan vi sige om stationen. Derfor er mange fans interesserede i, hvordan man laver soldealer med egne hænder. For nogle er det endda et spørgsmål om ikke kun at spare penge, men også om ens selvværd, niveau og dygtighed. Hvilken slags radio amatør, der ikke kan indse det mest nødvendige - en lodde station.

I dag er der en bred vifte af muligheder for kredsløb og dele, der er nødvendige for at lave en loddestation med egne hænder. Loddestationen viser sig i sidste ende at være digital, da kredsløbene giver mulighed for en digital programmerbar mikrocontroller.

Nedenfor er et diagram der er populært blandt publikum af radioamatører. Denne ordning er kendt som en af ​​de mest ukomplicerede i implementeringen og samtidig pålidelig.

Ordning af lodde station med dine egne hænder. Element base

Loddestationens hovedværktøj er naturligvis et loddejern. Hvis andre detaljer ikke engang kan købe nye, men brug egnede dem fra deres arsenal, så er loddemetoden nødvendig for godt. Sammenligning af priser og specifikationer, mange singler Salomon, ZD (929/937), Luckey skiller sig ud. Her skal du vælge efter dine behov og ønsker.

Typisk er sådanne loddejern udstyret med en keramisk radiator og et integreret termoelement, hvilket i høj grad letter processen med at implementere termostaten. Loddeværktøjerne fra disse producenter er også udstyret med et stik, der er egnet til tilslutning til stationen. Der er således ikke behov for at ombygge konnektoren.

Når der vælges et loddejern til en loddestation, baseret på strøm- og forsyningsspænding, vælges den passende diodebro til kredsløbet og transformatoren. For at opnå en spænding på + 5V er der brug for en lineær regulator med en god radiator. Alternativt, som en mulighed, en transformer med en spænding på 8-9V med en separat vikling til at forsyne den digitale del af kredsløbet.

Den optimale version af mikrocontrolleren til montering af loddestationen er ATmega8. Den har en indbygget programmerbar hukommelse, ADC og en kalibreret RC-generator.

Ved udgangen af ​​PWM som en felt-effekt transistor viste IRLU024N sig at være ganske god. Eller du kan tage enhver anden egnet analog. For den angivne transistor er radiatoren ikke nødvendig.

Få tips om, hvordan du lodder kobber og andre ledninger, chips, radioceller, du kan her.

Tildeling af knapper. Broderier

Løftestationens knapper har følgende funktioner:

 • U6.1 og U7 er ansvarlige for temperaturændringen: I overensstemmelse hermed reducerer U6.1 den indstillede værdi med 10 grader, og U7 øges;
 • U4.1 er ansvarlig for programmering af temperaturindstillingerne P1, P2, P3;
 • knapperne U5, U8 og U3.1 er ansvarlige for de enkelte tilstande: P1, P2 og P3.

I stedet for knapper kan der også sluttes en ekstern programmør til at blinke controlleren. Eller en firmware i kredsløb udføres. Det er ikke svært at indstille temperaturforholdene. Du kan ikke sy EEPROM, men du skal blot forbinde stationen med U5-tasten, så værdierne for alle tilstande bliver nul. Yderligere justering udføres ved hjælp af knapper.

Med firmwaren er det muligt at justere forskellige temperaturjusteringer. Trinet kan være 10 grader eller 1 grad, afhængigt af dine opgaver.

Temperaturregulator til lavspændings loddejern

For dem, der lige er begyndt deres egne eksperimenter inden for elteknik, kan det fungere som en slags træningsforsamling af en noget forenklet ordning.

Faktisk er det også en selvfremstillet loddestation med egne hænder, men med nogle få begrænsede muligheder, da en anden mikrocontroller vil blive brugt her. En sådan station vil være i stand til at betjene begge standard lavspændings loddejern med en spænding på 12V og håndpiger, såsom mikrochips indsamlet på basis af en modstand. Systemet til loddejernsregulatoren tages som basis for det selvfremstillede lodde stationskredsløb.

Ud over dette emne er det muligt at studere detaljeret driftsprincippet for RCD'en, og denne artikel vil lære dig at kontrollere kondensatoren nøjagtigt med et multimeter.

Video om, hvordan man laver en loddestation med egne hænder:

Tilføj en kommentar Annuller svar

Ul. Zoe og Aleksandra Kosmodemyanskikh, 26 +7 (499) 350-26-73


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 + 3 =