Lodde station med en hårtørrer

Lodde station med en hårtørrer

Til reparation af forskellige typer udstyr kræver specielt udstyr, som ikke er så billigt. Af denne grund opstår mange elektronikingeniører på måder at lave en loddestation med en hårtørrer på. Det viser sig, at denne enhed kan bygges fra improviserede midler. Særligt kompliceret i denne procedure er intet, og nedenstående anbefalinger hjælper dig med at bestemme den bedste løsning for enheden.

En håndolde station med hårtørrer er et specielt udstyr, der kan opvarmes til ekstremt høje temperaturer, hvilket gør det muligt at straks blæse metalbøjningerne. Enheden har et ret simpelt design, så du kan forstå enheden til en nybegynder elektriker, for ikke at nævne fagfolk.

Det er værd at bemærke, at lodning hårtørrere kombineres med andet udstyr, hvilket gør det muligt at styre værktøjet så præcist som muligt. Den betragtede enhed henvises til semi-professionelle enheder. De kan udføre en række forskellige opgaver, uanset niveauet af kompleksitet.

Loddestationer med en hårtørrer lavet af egne hænder kan afvige i nogle parametre. Blandt dem:

 • Størrelsen på arbejdstipsen.
 • Strømindekset.
 • Luftkøleenhedens ydeevne.
 • Begrænsning af driftstemperatur.

Fra disse indikatorer afhænger kvaliteten af ​​enhedens arbejde, så de skal være særligt opmærksomme.

De pågældende aggregater tillader smeltning af plast og metaller med et relativt lavt smeltepunkt. Blødgøring af materialer udføres ved at blæse en varmluftstrøm, opvarmet med en speciel spiral. Som det vigtigste arbejdselement vil forskellige analoger have en fælles struktur. For eksempel består en selvfremstillet lodde station med en Lukey tørretumbler af følgende dele:

 • Kropsdel.
 • Varmeelement.
 • Luftforsyningen.
 • Håndtag.
 • Afbryderen.

Nogle variationer er udstyret med en indikator og en regulator af graden af ​​opvarmning samt specielle dyser, som gør det muligt at gennemføre specifikke værker af varierende grad af kompleksitet.

Hvordan laver man en soldeplade med en hårtørrer med egne hænder fra improviserede midler?

Som et tilfælde kan du bruge ubrugelige eller unødvendige enheder og et stålrør. I processen bliver basen opvarmet til den maksimale temperatur. For at arbejde med det skal du pakke røret med et termisk stabilt materiale.

Grundlaget for hjemmelavet udstyr vil fungere som husholdnings hårtørrer, en spiral fungerer som et varmeelement. Konstant luftstrøm giver en lille ventilator fastgjort til håndtaget. Spiralen er lavet af nichrome wire, som er snoet med et lille trin mellem sving. Som base er et metal med et lavt termisk ledningsevneindeks egnet. Sørg for, at nogle få centimeter på jorden forbliver fri, når der vikles en spiral. Denne del er færdig med varmebestandig klud for at holde enheden i hånden. Dysen er bedre at bygge af keramik eller porcelæn, og en effektivitetsforøgelse kan opnås ved hjælp af termisk beskyttelsesudstyr.

Efter montage af lodning stationen med hårtørrer er færdig, vil designet have en pistol konfiguration. For nemheds skyld kan den fastgøres til en speciel holder. Til sikkerhedskrav skal alle ledige ledninger være isolerede. På det sidste trin skal du installere en switch og tilslut strømledningen. Fortsæt derefter for at teste enheden. Ved overholdelse af sikkerhedsforanstaltninger og monteringsregler vil konstruktionen i sig selv ikke være svært at konstruere.

Hvordan vælger man en loddestation med en hårtørrer? Først og fremmest skal du huske at dette udstyr er opdelt i to typer:

 1. Turbine modeller, hvor en elektrisk motor er ansvarlig for luftens bevægelse. Dette skaber et kraftigt flow.
 2. Kompressor muligheder. Sådanne mekanismer samles på basis af kompressorer, luftstrømmen i dem er mere målrettet.

Ifølge handlingsprincippet er begge typer identiske og adskiller sig ikke på nogen måde.

Som en mulighed kan du bruge et gammelt loddejern til en loddestation med en hårtørrer. Først er det nødvendigt at fjerne alle dets indvendige sider. Pas på ikke at beskadige noget. Derudover har du brug for en halogenlampe på 2 kW, hvorfra du får en kvartsisolator.

Ved hjælp af kutteren på glasets ender skæres af, den resulterende rør på den ene side er slidt med en teknologisk spids, hvor en stikkontakt er lavet til varmeren. Som det sidste element anvendes en nichrome plade med en tykkelse på ikke mere end 0,7 mm.

Når du laver en selvfremstillet loddestation med en hårtørrer, skal du følge en bestemt rækkefølge:

 • Kvartsisolatoren indsættes forsigtigt i spiralen.
 • For at reducere opvarmningen af ​​enheden, isoleres isolatoren med folie.
 • Varmeelementet er monteret i huset og fastgjort ved hjælp af en ledning fra håndtagets side.
 • Der er også placeret en forberedt enhed, der tidligere er pakket ind i en asbestledning (for nemheds skyld og pålidelighed af landing i reden).
 • Luftforsyningsslangen er placeret i håndtaget, den er tilsluttet kompressoren.

Anmeldelser om lodde station med en hårtørrer

Den betragtede enhed er et uundværligt redskab i enhver radio amatør- og elektronikingeniørs arsenal. Som det fremgår af brugerfeedback er den korrekt monterede hjemmebaserede analog ikke ringere i effektivitet og evner til fabriksinstrumenter. På samme tid er omkostningerne ved en sådan konstruktion "billig" 9raquo;

Ejere bemærker, at mange nybegyndere tillader en række standardfejl. For det første er den sædvanlige hårtørrer, på trods af dens magt, ikke tilstrækkelig til fuld drift, selv om nogle "håndværkere" Vi lavede loddestationen kun med egne hænder fra denne husholdningsapparatets spiral og blæser. For det andet bemærker eksperter, at måden at øge opvarmning ved at reducere propellerens rotationshastighed og reducere hullets diameter fører til værktøjets svigt og smeltning af huset.

Vi behersker varmluftslodestationen med en hårtørrer med egne hænder

Med forbedring af teknologi, især mikrochips, bliver deres manuelle reparation mere og mere vanskelig. Det sædvanlige loddejern til lodning eller lodning af delen, mens det ikke beskadiger de elementer, der er nær det, er næsten umuligt. Derfor har en metode til kontaktløs lodning været anvendt i vid udstrækning.

En af de anordninger, der tilvejebringer sådan lodning, er en varmluftsolderstation.

Princip for drift og generelle karakteristika

Diagrammet af lodde stationen med en hårtørrer består af en hovedenhed og en manipulator-termofan, hvor luften opvarmes. Sådanne anordninger bruges til at reparere husholdningsapparater og mobiltelefoner. Ved metoden til dannelse er luftstrømningsstationerne inddelt i:

 1. Turbine - luft leveres med en lille elektrisk motor, indbygget i termofan.
 2. Kompressor - luften leveres af en kompressor, som er placeret i hovedenheden.

Valg af loddestation med hårtørrer mærke, baseret på egenskaberne af disse arter. Den væsentligste forskel mellem kompressorstationer fra turbinen er, at sidstnævnte er i stand til at generere mere luftstrømmen, men dårlig skubbe luft gennem smalle åbninger og kompressor - tværtimod er mere effektiv i tilfælde, hvor luften at passere gennem snævre dyser, som anvendes til lodning vanskelige at nå frem til.

Princippet af varm luft lodning station drift er ganske enkel: luftstrømmen passerer gennem den keramiske eller spiralformet varmelegeme, som er i rør varmepistol opvarmes til en indstillet temperatur, og derefter gennem de specielle dyser ind i payaemuyu element.

I sammenligning med andre stationer, især med infrarød, består manglerne i air-to-air stationer af følgende:

 • En luftstrøm kan ved et uheld blæse små dele ud.
 • Overfladen opvarmes ujævnt.
 • I forskellige tilfælde er der brug for ekstra dyser.

Fordelen er, at turboluftstationerne er meget billigere.

Anbefalinger til montering af en selvfremstillet loddestation med en hårtørrer

Først og fremmest, lad os se på funktionerne i loddetørret kredsløb.

I hjemmet er det nemmere og billigere at lave en loddestation med egne hænder med en ventilator på ventilatoren og bruge en spiral som varmelegeme. Keramisk varmeapparat dyrt, og med pludselige temperaturændringer kan det simpelthen knække. Kompressor derhjemme er svært at designe. Derudover kan kompressoren ikke forbindes til fugen, så hovedenheden skal stadig holde et rør til luft, hvilket indfører stor ulejlighed.

Som en blæser Enhver lille fan kan bruges.

I slutningen af ​​køleren skal du skære et hul gennem hvilken luft vil komme ind i røret (dyse) med varmeren. På den ene side skal køleren være tæt lukket, så når luften passerer, passerer den kun ind i røret og forlade ikke miljøet. Opladeren er installeret på bagsiden af ​​tørretumbleren.

For mange elementer - mikrokredsløb og nogle transistorer - bruges der et specielt loddejern, der sikrer sikker lodning og beskytter mod overophedning. På funktionerne i dette værktøj findes her.

varmelegeme indsamle meget vanskeligere. Nichrom-ledningen er viklet i form af en spiral på bunden. Spiralvisningerne må ikke røre hinanden. Helixens længde beregnes ud fra den betingelse, at dens modstand skal være 70-90 Ohm. Som base bør en base med dårlig varmeledningsevne og god modstand mod høje temperaturer vælges.

For at designe termofanen kan mange detaljer tages fra gamle hårtørrere. I hver hårtørrer, selv den enkleste og billigste, kan du finde glimmerplader. Af disse plader er det nødvendigt at samle en korsformet base til en spiral.

Derudover kan du bruge en base af gamle loddejern eller halogenlamper til spotlights. Basen på 5-7 centimeter bør forblive ubesat. Fra spiralen fjerner vi enderne på bunden, i form af en ledning. Derefter er dette N-centimeter stykket tæt indpakket med varmebestandig klud.

Derefter skal du lave et rør (dyse) af porcelæn, keramik mv. Diameteren er beregnet således, at der er et lille mellemrum mellem dysens indre og spiralen. Fra toppen på røret er der indsat termiske isoleringsmaterialer: asbestlag, glasfiber osv. Denne isolering vil give tørreapparatets effektivitet, samt evnen til sikkert at tage den med hånden.

Varmeelementet og dysen er separat fastgjort til superladeren, så luften kommer ind i røret, og varmeren er nøjagtigt midt inde i dysen. Monteringsstedet til dysen til overladeren skal isoleres, så luften ikke undslipper.

Når du tænder LED-båndene i hjemmet, skal du bruge en 12 V-strømforsyning, som fungerer som en strømregulator i diodkredsløbet. LED lysekroner i stuer er installeret ikke kun for at forbedre design og interiør, men også som en bekvem belysningsenhed, der kan styres af en fjernbetjening.

Vi har et design, der ligner en pistol i form. For nemheds skyld kan du vedhæfte kroppen af ​​alle slags penne og holdere. Særlige dyser kan købes eller udskåres manuelt fra varmebestandigt metal.

Fra det fremstillede termisk skum til hovedenheden skal 4 ledninger gå. De kommer ud fra bagsiden af ​​hårtørrer. Det er bedre at samle dem sammen og isolere dem igen.

I tilfælde af enheden placerer vi to reostater. Man vil justere strømmen af ​​luftstrømmen, den anden - strømmen af ​​varmeelementet. Det er bedre at gøre kontakten almindelig, til en varmelegeme og en superlader.

Derefter vedhæfter vi termofanet, så ledningerne svarer til de nødvendige rheostater og kontakten. Det er fortsat at sætte en stikkontakt til stikkontakten, og varmluftsloddestationen er klar.

Vilkår for brug og sikkerhed

 1. På arbejdspladsen skal man overholde brandsikkerhedsteknikken.
 2. Under drift skal du undgå pludselige ændringer i varmerens temperatur.
 3. Rør ikke ved varmeelementet og de termiske skumdyser.
 4. Skift kun dyser, når du har slukket og afkølet termofanen.
 5. Lad ikke væske komme i kontakt med det termiske skum.
 6. Arbejdspladsen skal være godt ventileret.

Varmluftsolde station med egne hænder på video

Tilføj en kommentar Annuller svar

Ul. Zoe og Aleksandra Kosmodemyanskikh, 26 +7 (499) 350-26-73

Lodde station med en hårtørrer med egne hænder fra de ledige dele af huset

Til dato er mange udsat for et sådant problem, når radioteknologien fejler af forskellige årsager. For at udføre komplekse arbejder ved reparation af elektronisk udstyr er der normalt ikke et traditionelt loddejern, og der kræves specielt udstyr. Derfor tænker elektronikelskere på, hvordan en loddestation med hårtørrer kan laves med egne hænder fra de ledige dele af huset. Der er intet kompliceret i dette, og de detaljerede instruktioner, der beskrives senere, hjælper dig med dette.

Loddestationen er et specielt udstyr, der er i stand til at opvarme til meget høje temperaturer og giver mulighed for hurtigt at opvarme metaludløbene. Denne enhed har et meget primitivt design, så det kan håndteres ikke kun af en professionel, men også af en nybegynder skinkeradio.

I dette tilfælde anvendes soldebørster i forbindelse med andet udstyr, da det skal sendes til en millimeter, når de arbejder med enheden. I dette tilfælde er loddestationen med en hårtørrer, som kan laves uden problemer, en fremragende løsning. Sådanne anordninger betragtes som semi-professionelle og kan bruges til at udføre et stort antal opgaver af varierende kompleksitet.

Vigtigste forskelle mellem blowtorch

Før du finder ud af, hvordan du fremstiller professionelt løst loddemateriale hjemme, skal du forstå, hvilke forskelle loodstationen kan have. Et loddestål lavet af en hårtørrer er ikke vanskeligt at lave med egne hænder. Ifølge dets tekniske egenskaber vil det være helt identisk med fabriksanaloger, blandt hvilke de vigtigste er:

 • stingens diameter
 • magt;
 • ydelse af det aktive luftkølesystem
 • maksimal driftstemperatur.

Fra disse egenskaber afhænger af, hvor høj kvalitet den selvfremstillede loddestation med hårtørrer vil fungere, så de bør være særlig opmærksomme.

Lodning hårtørrere tillader smeltning plast og forskellige metaller med et lavt smeltepunkt. Blødgøring af legeringer udføres ved at blæse med varm luft, som opvarmes med en speciel spiral. Hvad kan bruges til at oprette en loddestation med en hårtørrer? Atmega328, for eksempel, som enhver anden lignende enhed, består af følgende elementer:

 • kroppen;
 • varmeelement;
 • air supercharger;
 • håndtaget;
 • switch.

Nogle instrumenter kan også udstyres med en sensor og en varmestyringskontrol, samt specielle dyser, der tillader lodning af forskellige niveauer af kompleksitet.

At lave en loddestation fra improviserede midler

Enhver person, der har lidt viden om elektronik, vil være i stand til at lave en sådan enhed som en selvfremstillet loddestation med en hårtørrer. Med egne hænder fra de værktøjer, der er til rådighed for at skabe det, vil det ikke være svært. Til sagens rolle er eventuelle gamle eller ikke-arbejdende anordninger såvel som et stålrør egnet. Under arbejdet med udstyr opvarmer sagen op til kritiske temperaturer, så det kan arbejdes med. Røret skal pakkes med et specielt materiale, der er modstandsdygtigt over for høje temperaturer.

Loddestationer kan også være stationære. I dette tilfælde er de fastgjort på arbejdspladsen for at øge stabiliteten og brugervenligheden. Sådant udstyr kan udstyres med en speciel mobil mekanisme, som gør det muligt ikke at flytte bordet under lodning.

Kan laves af det gamle apparat til tørring af hårlodningsstationen med en hårtørrer med egne hænder. "Arduino9raquo; - En open source platform, der hurtigt og nemt opretter enhver elektronisk enhed. I denne enhed anvendes glimmerplader som varmeelementer. Smeltepunktet for dette metal er meget højt, så det modstår alle belastninger. Hvad angår opvarmningspolerne, vil enhver, der er lavet af blødt metal, gøre. Den bedste løsning er nichrome.

Ved fremstilling af en loddestation skal der lægges stor vægt på varmeelementernes kraft. Det skal beregnes på en sådan måde, at enheden hurtigt smelter metalet og ikke beskadiger chippen samtidig. Desuden hjælper ventilatorens effektregulator på loddestationen til at løse problemet. Med dine hænder kan du manuelt justere temperaturens tilstand på udstyret.

Et fremragende alternativ til kabinettet bliver gamle loddekolbe, eller rettere hans krop, og alle indersiden bør fjernes helt. Du skal gøre det meget omhyggeligt for ikke at skade noget. Ud over huset er der også brug for en halogenlampe på 2 kW. Fra det skal du lave en kvartsisolator. For at gøre dette ved anvendelse af en diamantskærer på glasset afskåret enderne, til opnåelse af et rør, hvis ene ende er sat på brystvorten for Teknologi, og det har en hul blev boret under kaminen. Som et varmelegeme vil udstyret have en nichrome plade. Dens tykkelse bør være ikke mere end 0,7 mm, ellers vil der være en meget lang tid at køle lodning station med en hårtørrer.

Det er billigere at lave en enhed med egne hænder, men du skal følge en bestemt række handlinger:

 • Kvartsisolatoren er omhyggeligt placeret i en spiral.
 • For at forhindre, at apparatet bliver for varmt under drift, er isolatoren pakket ind i folie.
 • Endvidere er varmeelementet anbragt i loddejernshuset og fastgjort med en ledning fra håndtagets side.
 • Det er også her, hvor den tidligere forberedte struktur er placeret, som er forspundet med en asbestkabel, hvilket giver den en bedre pasform i kroppen.
 • I håndtaget er en slange, der er ansvarlig for tilførslen af ​​luft, som er forbundet med kompressoren.

Her er faktisk det hele - en analog lodde station med en hårtørrer er klar til brug.

Hvilke fejl skal jeg undgå under byggeprocessen?

Mange begyndere tror fejlagtigt, at kun et varmeelement og en ventilator er tilstrækkelige til at fremstille et loddejern. Derfor gør de oftest dette udstyr fra en konventionel hårtørrer. Men i dette tilfælde vil det ikke være muligt at smelte selv tin, endsige hårdere metaller.

Der er mulighed for at øge varmetemperaturen ved at reducere blæserhastigheden og huldiameteren, men i dette tilfælde bliver varmeelementet for varmt og kan mislykkes, og sagen smelter helt.

Varianter af lodde stationer

Alle enheder er opdelt i to typer:

 • Turbine lodde station med en hårtørrer skaber hurtigt nok. I den for bevægelse af luft er en elektrisk motor.
 • Kompressoranordninger monteres på basis af kompressorer.

I det første tilfælde skabes der en kraftig luftstrøm, og i den anden bevæges luften mere rettet, hvilket gør det muligt at anvende forskellige dyser. Ved deres driftsprincip er begge typer stationer ikke forskellige og er helt identiske.

En lodde station med en hårtørrer kan laves manuelt fra hjemmelavede materialer, som kun kan findes i garagen. Grundlaget for udstyret vil være en husholdnings hårtørrer, hvorfra vi skal bruge en sag. Varmeelementets rolle vil blive udført med en spiral, og for at sikre konstant luftstrøm kræves der en lille ventilator, som er fastgjort på håndtaget på hårtørreren.

Til fremstilling af spiralen tages en nichrom-wire, som snoet sig i en spiral med en lille afstand mellem svingene. For en base er det bedre at tage ethvert metal, der ikke udfører varme godt. Når du snor spiralen, skal du lade et par centimeter på jorden være fri. Dette sted skal vikles rundt med varmebestandig klud, så du kan tage loddepladsen i dine hænder, mens du arbejder med den. Dysen vælges bedst keramisk eller porcelæn, og for at øge effektiviteten skabes en termisk beskyttelse.

Efter afslutningen af ​​forsamlingen vil loddetørret på en eller anden måde ligner en pistol på afstand. For at øge brugbarheden af ​​enheden kan den fastgøres til en speciel holder. For at lave et hjemmelavet loddejern er i overensstemmelse med alle sikkerhedsregler, skal alle ledige ledninger være isoleret. I sidste ende er der installeret en switch, og netværkskablet er tilsluttet, så kan du begynde at teste udstyret. Som det viste sig, er det nemt at lave en loddestation hjemme. Det vigtigste er at følge instruktionerne og overholde sikkerhedsprocedurerne.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 2 = 5