Lodde stationer med hårtørrer

Lodde station med en hårtørrer

Til reparation af forskellige typer udstyr kræver specielt udstyr, som ikke er så billigt. Af denne grund opstår mange elektronikingeniører på måder at lave en loddestation med en hårtørrer på. Det viser sig, at denne enhed kan bygges fra improviserede midler. Særligt kompliceret i denne procedure er intet, og nedenstående anbefalinger hjælper dig med at bestemme den bedste løsning for enheden.

En håndolde station med hårtørrer er et specielt udstyr, der kan opvarmes til ekstremt høje temperaturer, hvilket gør det muligt at straks blæse metalbøjningerne. Enheden har et ret simpelt design, så du kan forstå enheden til en nybegynder elektriker, for ikke at nævne fagfolk.

Det er værd at bemærke, at lodning hårtørrere kombineres med andet udstyr, hvilket gør det muligt at styre værktøjet så præcist som muligt. Den betragtede enhed henvises til semi-professionelle enheder. De kan udføre en række forskellige opgaver, uanset niveauet af kompleksitet.

Loddestationer med en hårtørrer lavet af egne hænder kan afvige i nogle parametre. Blandt dem:

 • Størrelsen på arbejdstipsen.
 • Strømindekset.
 • Luftkøleenhedens ydeevne.
 • Begrænsning af driftstemperatur.

Fra disse indikatorer afhænger kvaliteten af ​​enhedens arbejde, så de skal være særligt opmærksomme.

De pågældende aggregater tillader smeltning af plast og metaller med et relativt lavt smeltepunkt. Blødgøring af materialer udføres ved at blæse en varmluftstrøm, opvarmet med en speciel spiral. Som det vigtigste arbejdselement vil forskellige analoger have en fælles struktur. For eksempel består en selvfremstillet lodde station med en Lukey tørretumbler af følgende dele:

 • Kropsdel.
 • Varmeelement.
 • Luftforsyningen.
 • Håndtag.
 • Afbryderen.

Nogle variationer er udstyret med en indikator og en regulator af graden af ​​opvarmning samt specielle dyser, som gør det muligt at gennemføre specifikke værker af varierende grad af kompleksitet.

Hvordan laver man en soldeplade med en hårtørrer med egne hænder fra improviserede midler?

Som et tilfælde kan du bruge ubrugelige eller unødvendige enheder og et stålrør. Under processen opvarmes substratet til den maksimale temperatur. For at arbejde med det skal du pakke røret med et termisk stabilt materiale.

Grundlaget for hjemmelavet udstyr vil fungere som husholdnings hårtørrer, en spiral fungerer som et varmeelement. Konstant luftstrøm giver en lille ventilator fastgjort til håndtaget. Spiralen er lavet af nichrome wire, som er snoet med et lille trin mellem sving. Som base er et metal med et lavt termisk ledningsevneindeks egnet. Sørg for, at nogle få centimeter på jorden forbliver fri, når der vikles en spiral. Denne del er færdig med varmebestandig klud for at holde enheden i hånden. Dysen er bedre at bygge af keramik eller porcelæn, og en effektivitetsforøgelse kan opnås ved hjælp af termisk beskyttelsesudstyr.

Efter montage af lodning stationen med hårtørrer er færdig, vil designet have en pistol konfiguration. For nemheds skyld kan den fastgøres til en speciel holder. Til sikkerhedskrav skal alle ledige ledninger være isolerede. På det sidste trin skal du installere en switch og tilslut strømledningen. Fortsæt derefter for at teste enheden. Ved overholdelse af sikkerhedsforanstaltninger og monteringsregler vil konstruktionen i sig selv ikke være svært at konstruere.

Hvordan vælger man en loddestation med en hårtørrer? Først og fremmest skal du huske at dette udstyr er opdelt i to typer:

 1. Turbine modeller, hvor en elektrisk motor er ansvarlig for luftens bevægelse. Dette skaber et kraftigt flow.
 2. Kompressor muligheder. Sådanne mekanismer samles på basis af kompressorer, luftstrømmen i dem er mere målrettet.

Ifølge handlingsprincippet er begge typer identiske og adskiller sig ikke på nogen måde.

Som en mulighed kan du bruge et gammelt loddejern til en loddestation med en hårtørrer. Først er det nødvendigt at fjerne alle dets indvendige sider. Pas på ikke at beskadige noget. Derudover har du brug for en halogenlampe på 2 kW, hvorfra du får en kvartsisolator.

Med mejselenderne skæres på glasset, hvilket resulterer i et rør med den ene hånd sætte teknologisk spids, hvor muffen sker ved opvarmning. Som det sidste element anvendes en nichrome plade med en tykkelse på ikke mere end 0,7 mm.

Når du laver en selvfremstillet loddestation med en hårtørrer, skal du følge en bestemt rækkefølge:

 • Kvartsisolatoren indsættes forsigtigt i spiralen.
 • For at reducere opvarmningen af ​​enheden, isoleres isolatoren med folie.
 • Varmeelementet er monteret i huset og fastgjort ved hjælp af en ledning fra håndtagets side.
 • Der er også placeret en forberedt enhed, der tidligere er pakket ind i en asbestledning (for nemheds skyld og pålidelighed af landing i reden).
 • Luftforsyningsslangen er placeret i håndtaget, den er tilsluttet kompressoren.

Anmeldelser om lodde station med en hårtørrer

Den betragtede enhed er et uundværligt redskab i enhver radio amatør- og elektronikingeniørs arsenal. Som det fremgår af brugerfeedback er den korrekt monterede hjemmebaserede analog ikke ringere i effektivitet og evner til fabriksinstrumenter. På samme tid er omkostningerne ved en sådan konstruktion "billig" 9raquo;

Ejere bemærker, at mange nybegyndere tillader en række standardfejl. For det første er den sædvanlige hårtørrer, på trods af dens magt, ikke tilstrækkelig til fuld drift, selv om nogle "håndværkere" Vi lavede loddestationen kun med egne hænder fra denne husholdningsapparatets spiral og blæser. For det andet bemærker eksperter, at måden at øge opvarmning ved at reducere propellerens rotationshastighed og reducere hullets diameter fører til værktøjets svigt og smeltning af huset.

Valg af lodde station til arbejde og hjem - hvad skal man se efter?

Ved udførelse af loddeoperationer er ikke kun loddestationen, men også de komplette dele nødvendige: styremodulet, styremodulet og fjederholderen. Alt dette kan give den nødvendige temperatur, beskytte mod overbelastning.

Ved lödestationens specifikke funktion kan kittet omfatte:

 • pincet (lodning og fjernelse af små dele);
 • Hårtørrer til opvarmning (yderligere opvarmning af loddepladsen);
 • radiator af varme (opvarmning af brættet under lodning af gruppen);
 • vakuum pincet;
 • ekstra fittings.

Afhængig af specialiseringen af ​​loddejernet er disse eller andre komponenter inkluderet. For at vælge en loddestation korrekt, er det nødvendigt at huske, at konfigurationen bestemmer profilen for enhedens drift.

Der er fire typer loddejern:

 1. Termoluft (komplet med en hårtørrer, lodning udføres med varm luft). Denne mulighed anbefales at vælge at reparere bumpers biler og andre plastdele.
 2. Pulse (montering og fjernelse af mere moderne ordninger).
 3. Induktion (lille, men meget kraftigt apparat).
 4. Infrarød (lettere at reparere bærbare computere, telefoner, mini-pc'er eller tabletter).

På baggrund af dette opsummerer vi - for at vælge en eller anden model, du skal vide fra starten, hvad der bliver loddet med dette loddejern.

Når du vælger, skal du vide, at typen af ​​lodning kan opdeles i to kategorier:

Ledningsenhederne er udstyret med et modul, der regulerer solvarningstipens temperaturniveau, hvilket gør arbejdet nøjagtigt og kvalitativt. Mekanismer, der er baseret på stationens elektriske og godt induktionstype, for hvis drift der produceres et magnetfelt. Ved hjælp af en sådan enhed får du en høj varmeudgang.

Ved lodning af svært tilgængelige komponenter anvendes kontaktløs lodning (termo-luft eller infrarød). Infrarød bruges til kredsløb i computere eller bundkort. Luft-til-luft (punktoverførsel) - til opvarmning af utilgængelige dele uden at påvirke de tilstødende dele. Denne mulighed er bedre at vælge for loddeplastik, samt at indstille husholdningsapparater og mobiltelefoner.

I dag er der mange typer udstyr til den tekniske del af loddeanordningen, hvilket øger valget, når det købes. På grund af dette, før du vælger en passende model, skal du beslutte dig om de tekniske egenskaber og anvendelsesmuligheder. Fans af noget at reparere med egne hænder til hjemmet bruger oftest konventionelle loddejern, men de overophedes delene, hvilket resulterer i ikke at reparere detaljerne, men omvendt. Dette er den vigtigste grund til at forlade valget på lodde stationen. Tilstedeværelsen af ​​strømforsyningsenheden gør betjeningen nem og enkel på grund af evnen til at variere spænding og temperatur.

Kraft spiller en rolle, det er vigtigt, når du bruger ildfast lodde. I et andet tilfælde:

 • høj temperatur - kredsløb overophedning;
 • Sting er ødelagt, når det udsættes for høj temperatur;
 • opvarmningsdelen vil mislykkes over tid;
 • overophedning af brættet;
 • kvaliteten af ​​lodning falder.

For at undgå de ovennævnte nuancer er det bedre at vælge en station til blyfri lodning. Du kan også selv lave et loddejern, som vi fortalte om i den tilsvarende artikel!

Loddestationen er en af ​​de vigtigste enheder til fremstilling af elektronik. Dette indikerer en høj grad af behov blandt de mennesker, der er involveret i dette. Installationen giver dig mulighed for at forbinde et par moduler, der tillader lodning med og uden kontakt, og du kan også erstatte dyser og tip.

For at kunne vælge enheden korrekt, er det vigtigt at bestemme kontrolmetoden korrekt:

 • digital (visse programmer giver kontrol over opvarmning af spidsen, stabilitet og nøjagtighed i drift, snarere end analog);
 • analoge (enhederne skal være under konstant kontrol, da høj temperatur påvirker komponentens komponenter).

Førsteklasses kobling af elementerne er det vigtigste mål for loddestationen. For at vælge enheden korrekt skal du kende design og tekniske parametre:

 1. Varmeelement og dens type. I dag er hovedparten af ​​instrumenter, blandt hvilke du kan vælge 2 typer - keramik og nichrome. Keramik opvarmes hurtigt, men de kan briste med ujævn opvarmning. Hvis der er en varmestabilisator, vil det ikke ske, det vil styre temperaturen, og enheden varer længere. Nichrome fejler hurtigt og til hyppig brug er ikke egnet. Det koster betydeligt mindre end keramik.
 2. Temperaturjusteringsområdet skal være hvidere end bredt.
 3. Opvarmningshastighed.
 4. Strøm. For at vælge en lodde station for strøm, skal du først kende enhedens betjeningsområde: telefoner, bærbare computere, tabletter eller husholdningsapparater mv.
 5. spænding; vægt, størrelse, form osv.

Og det er også nødvendigt at tage hensyn til sådanne øjeblikke som:

 • Verdensstandarder for blyfri lodning, hvilket indikerer udstyr med en temperatur på 250 grader;
 • Kredsløbene er anbragt i en BGA-pakke til mikrochips, hvilket gør selve enheden mere lille og lys.

Når man køber, rådes mastrene at opbevare med ekstra udskiftelige stingere. Alle afviger i form og område af enden, som bestemmer resultatet af selve arbejdet. For at vælge den rigtige version er det også nødvendigt at vide, at den større kant giver en bedre varmeveksling under lodning. Til gengæld påvirker formularen de slags elementer, der vil blive loddet, samt tilgængeligheden til loddepunkter og temperatur.

Et andet vigtigt råd - at vælge alt korrekt, skal du være opmærksom på de materialer, hvor loddespidsen er lavet, de skal udføre varmeoverførslen godt. Derudover er det nødvendigt at vælge udstyr med let udskiftning af dele i tilfælde af fejl i en af ​​dem.

Nå, til det sidste jeg vil gerne fortælle dig, hvad den loddestation er bedre at vælge for huset (elskere reparation af husholdningsapparater), arbejde (reparation af elektronik), samt lodning af plastdele af biler.

Først og fremmest, lad os tale om producenterne af enheder. Det bedste for i dag er det tyske firma Ersa og Chinese Quick. Men for fans af reparation af elektriske apparater derhjemme, vil valg af Ersa loddeudstyr ikke være den mest rationelle løsning. Faktum er, at prisen på udstyret er ret høj, så denne mulighed er bedre egnet til professionel brug. Samtidig har Quick i sit udvalg af budget lodde stationer, mindre end god kvalitet.

Et andet populært firma er Lukey. Mange håndværkere og radioentusiaster siger, at dette er den billigste Kina, som hurtigt bryder sammen og kan også forårsage brand. En anden del af mestrene anbefaler at vælge Lukey lodde station for begyndere; nogle modeller af udstyr er godt fremstillet og til deres pris er den bedste mulighed for et hjemmeværktøj. For at bestemme valget, anbefaler vi at se anmeldelserne på YouTube. Du kan finde en masse video anmeldelser af ny teknologi, som viser de vigtigste funktionaliteter, udstyr og ulemper ved visse lodde stationer.

Alligevel de mest populære modeller er lavet af billig Lukey 702, 852d + og 868. Fra Quick ofte køber 202D ESD (for amatører) og 702 ESD (for professionelle).

Til reparation af støtfangere er egnet luft-til-luft station. En god mulighed - Lukey 868, arbejdet med hvilket er demonstreret på billedet:

Endelig anbefaler vi at se videoen, som beskriver alle nuancer for at vælge en loddestation til hjem og arbejde:

Det var alt, hvad jeg ønskede at fortælle dig om dette, ret kompliceret spørgsmål. Vi håber, nu ved du, hvordan du vælger en loddestation, og som er bedre i 2017!

Og hvad med Hakko lodde stationen?

Jeg brugte det ikke personligt, og de svar, jeg mødte på tematiske fora, er ikke entydige. Hvem roser byggekvaliteten, og som tværtimod kritiserer.

Så hvilket er bedre at tage op til 6000r?

Lukey 852D + er en ganske god mulighed.

Personlig erfaring med Hakko ikke, men studerede emnet, fordi han ønskede at købe. Dette Hakko folk er meget roste. Problemer med det opstår i tilfælde af at "Hakko" er købt af Alyexpress og hans ilk med ham. Prisen på originalen kan f.eks. Ses på ebay.

Hej, kære Admin. Tidligere blev han engageret i reparation af husholdningsapparater (vaskemaskiner, etc.). Men i de senere år flyttet til reparation org teknologi (PC systemenheder, skærme, mobile enheder, osv Technology) primært loddet kun store elementer og af denne grund, mangler behovet for loddestation . Behandlet Jeg konventionel elektrisk loddekolbe, men i de seneste måneder har i stigende grad kommet Apparater beskadigede lille SMD komponenter, godt, tændte øjne op, ønsket om at købe en lodning station / system, men jeg vælger enheden er ikke stærk, men se videoen på YouTube, om Metcal mx -5200, ville købe det, men prisen steg hurtigt til 5-10 tusinde, og smide mere end 40 millioner - den finansielle stilling ikke tillader. Jeg ved ikke, hvorfor stationen hedder systemet, men du skal afhente enheden for høj kvalitet og let-mastered ønskelig lodning station / system, for at arbejde med små detaljer, der er så let beskadiget, kan hjælpe med dit mål?

Sådan vælges en lodde station

Et almindeligt loddejern med en kobberspids er ikke særlig velegnet til lodning af moderne miniature SMD-plader. Du kan måske bruge det til lodning af husholdningsapparater og printplader med outputkomponenter, som de siger fra tid til anden.

Til installation og reparation af moderne elektronik anvendes loddestationer i stigende grad, hvilket har fået stor popularitet både for professionelle elektronikingeniører og for radioamatører. Denne artikel giver et kort overblik over loddestationer, hvilket uden tvivl vil bidrage til at beslutte, hvilken station der er bedre at købe.

Kontakt- og kontaktloddestationer

Alle lodde stationer kan opdeles i to store kategorier, nævnt i overskriften. Kontaktstationer er faktisk et almindeligt loddejern, der styres af en elektronisk enhed. Tidligere blev dette design kaldet et loddejern med en termoregulator. Loddeteknologi er det samme som et simpelt loddejern, som blev brugt af næsten alle radioamatører og professionelle installatører.

Miniaturisering af elektroniske komponenter, udseendet af multi-lead mikrochips førte til, at det var umuligt at lodde chippen med et almindeligt loddejern. Nogle chips har ikke nogen konklusioner i klassisk forstand, for eksempel chipsene i BGA (fra den engelske boldgitter array - et udvalg af bolde).

Sådanne chips er installeret på hukommelsesmodulerne på pc'er og på bundkort. Disse moduler blev set og afholdt af mange brugere. Udseendet af hukommelsesmodulet er vist i figur 1.

Figur 1. Hukommelsesmodul med integrerede kredsløb i BGA

Planære mikrokredsløb blev også meget multi-output: mange af dem har et hundrede eller flere ben. Lodde en sådan chip uden at ødelægge brættet, et almindeligt loddejern er simpelthen umuligt. Et fragment af brættet med et multipulsmikrokredsløb er vist i figur 2.

Figur 2. Multi-output planar mikrokredsløb

Sådanne mikrokredsløb førte til oprettelsen af ​​kontaktløse loddefremgangsmåder. Først var det varmluftopvarmning ved hjælp af termisk skum, senere blev der skabt enheder, hvor opvarmning udføres ved infrarød stråling. Men lad os ikke skynde os, vi starter historien med kontaktlodningstationer.

Kontakt lodde stationer

De er opdelt i to store kategorier. Disse er stationer til lodning med konventionelle tin-bly soldere og lodde stationer med blyfri loddemetal. Som et eksempel på "lead9raquo; Stationer kan føre stationen adskillige modeller: Lukey 936+, AOYUE 936, AOYUE 937, Solomon SR-976 ESD.

Figur 3. AOYUE 936 Lodde Station

Figur 4. AOYUE 937 lodning station

Figur 3 og 4 viser udseendet af analoge loddestationer AOYUE 936, AOYUE 937.

De tekniske data for begge stationer er næsten identiske. Begge er udstyret med et 10087 loddejern med keramisk opvarmning og indbygget temperatursensor. Komplet med loddejern er der et konisk sting, men om ønsket kan du købe et helt sæt på én gang, hvilket vil gøre det muligt at udvide rækkevidde af loddeværker.

Loddestyrets kraft er 40W ved en forsyningsspænding på 24V, hvilket gør det muligt at lodde de elementer følsomme over for statisk elektricitet uden frygt. Ud over den lave forsyningsspænding er spidsen af ​​loddetrådet jordet. Den elektroniske enhed opretholder en temperatur i området 200-480 ° C med en nøjagtighed på +/- 1 ° C. Temperaturreguleringen er trinløs, glat ved hjælp af et enkelt håndtag på enhedens frontpanel.

Loddejernets størrelse er 190 mm, mens vægten kun er 55 g, hvilket giver et behageligt arbejde for brugeren. Loddejernet er forbundet til den elektroniske enhed med en fem-pin stik. Leveringssættet indeholder et ekstra varmeelement HAKKO-003 med indbygget termosensor, et stativ til loddejern og en svamp til rengøring af spidsen.

Der er ingen specielle driftsforskelle mellem stationerne, bortset fra at AOYUE 937 lodningstationen er udstyret med en digital indikator for den aktuelle og indstillede temperatur. Dette giver tilsyneladende dig mulighed for at indstille den ønskede temperatur noget mere præcist, end når der ikke er nogen indikator. Men selvom der er en digital indikator, skal temperaturen indstilles efter princippet "lidt mere, lidt mindre", indtil det bedste resultat opnås.

Analoge og digitale lodde stationer

Ved kontrolprincippet er alle lodde stationer opdelt i analog og digital. I analoge stationer stabiliseres temperaturen ved at tænde / slukke: nået den indstillede temperatur - varmen var slukket. Temperaturen er faldet, varmeapparatet tænder - opvarmning starter. Faktisk kan varmeren styres af et konventionelt elektromagnetisk relæ. Med denne type kontrol er det ofte muligt at overophede loddetippen. Nøjagtigheden af ​​at opretholde temperaturen er lav.

I digitale loddestationer styres temperaturen af ​​en PID-regulator, der implementeres programmatisk i mikrocontrolleren. Hvis du ikke går ind i detaljer, er reguleringsprocessen den samme som den, der er angivet lige ovenfor, men strømmen til varmeapparatet varierer. Hvis spidsen af ​​loddejernet er afkølet lidt under den indstillede temperatur, er den ønskede varmeffekt lav, det vil stadig have tid til at varme op, men ikke "løbe væk" 9raquo; over den indstillede temperatur.

Ved lodning af massive dele køler stigen hurtigere, forskellen mellem forindstillet og den aktuelle temperatur er stor. At hurtigt "indhente" 9quo; indstillet temperatur PID-regulatoren øger forholdsmæssigt opvarmningen. Naturligvis er den digitale metode til at opretholde temperaturen mere præcis end den analoge.

Stationer til lodning af blyfri solgte

Afvig fra "lead9raquo; Stationer med kun en større kapacitet af varmeelementet: 75 ... 160W. Det forhold, at blyfri loddemetaller ildfast, smeltepunkt 300 C (og kvaliteten af ​​loddemetal, sammenlignet med tin i bly er dårlig) og opvarmet indtil lodning plads til at smelte loddemidlet, sviende har tid til at køle i en sådan grad, at selv de mest en perfekt termostatposition løser ikke straks. Derfor kan kun en tilstrækkelig kraftig varmeapparat redde situationen.

Frygt "unødvendigt9raquo; magt er ikke nødvendigt her, fordi selv hvis strømmen vil være mindst 1000 W, stadig stikke temperaturen er over den indstillede ikke vil være i stand til at forcere, en loddekolbe i hvert fald ikke overophedes, men stikket opvarmes meget hurtigt. Takket være dette er det lige så nemt at lodne tynde spor af printplader og massive dele som relæer eller transformere. Ved hjælp af "blyfri 9raquo; Stationer kan loddes og traditionelle "lead9raquo; lodninger.

De mest almindelige lodning stationer til lodning er Goot PX-501, Goot RX-802AS, Aoyue 2900, Goot RX-852AS, atten AT80D, Goot PX-201. Udseendet af ATTEN AT80D loddestationen er vist i figur 5.

Lodde station ATTEN AT80D

Stationen er udstyret med et loddejern med en keramisk opvarmning på 80 W, en stand til et loddejern, en svamp til rengøring af stinget. De vigtigste tekniske data for stationen er vist i figur 6.

Figur 6. Tekniske data for ATTEN AT80 Loddestation

Kontakt lodde stationer tilhører klassen af ​​montering: lodde en del, men du kan ikke lodde multi-output kassen. Til disse formål er der lodning lodde stationer. Den mest almindelige station med termofan. Ofte til ekstraktion af multi-output komponenter, radio amatører bruger industrielle byggeri hårtørrere.

Ved hjælp af en konstruktion hårtørrer er det stadig muligt at opnå det ønskede resultat, men det sker ofte, at under den kraftige luftstrøm fra brættet flyver intet skyldige detaljer. For at sikre, at virkningerne af blæser dele er mindre alvorlige, er det bedst at tage et billede af bestyrelsen på forhånd. Så er det ikke nødvendigt at tænke og gætte, hvor denne detalje var.

Derfor er det i stedet for at opbygge en hårtørrer det bedre at købe en speciel tørretumbler til lodning med varm luft. En sådan hårtørrer er vist i figur 7.

Designet er selvfølgelig langt fra perfekt, men til brug i nogle tilfælde passer det næsten perfekt. En af de positive egenskaber ved en sådan enhed er en lav pris.

Hvis denne pris viser sig at være uinteressant, kan du også gøre termofeno fra improviserede materialer. Opførelsen af ​​en hjemmelavet hårtørrer kan lånes på internettet, og der er masser af dem.

Figur 7. Loddejern DADI 8032

Leveringen omfatter tre runde dyser med forskellige diametre, som gør det muligt at ændre bredden af ​​varmluftstrømmen. Tørretumbleren har en indbygget ventilator af turbintype. I håndtagets ende er to håndtag: den nederste (i figuren) knappen giver dig mulighed for at justere varmetemperaturen, den øvre ændrer luftstrømmen. Mellem håndtagene er der en LED indikator: Jo højere indstillet temperatur, jo mere blinker LED'en.

På siden af ​​knappen, omvendte knapper, er der en nøglekontakt. Når blæseren er slukket, slukker varmelegeme først, så slukker ventilatoren med en vis forsinkelse. På denne måde udføres en delvis afkøling af hårtørret under afbrydelse.

Hvad er temperaturen ved udgangen, er ukendt, men praksis viser, hvad der skal orienteres: På regulatorens knapper er der skalaer med tal: Ca. at estimere graden af ​​opvarmning er helt mulig.

En anden mulighed er at blot måle temperaturen ved udgangen med et termoelement, som er udstyret med nogle multimetre. Hårtørere af dette design produceres og mere sofistikeret, de har en digital temperaturindikator og et system med termisk stabilisering. Men disse hårtørrer er noget dyrere.

Løsningsstationer uden kontakt

Mere avancerede termoluftstationer med separat elektronisk enhed. Lodde station ATTEN 858 D + er vist i figur 8.

Figur 8. Loddestation ATTEN 858 D +

Sætet af stationen indeholder tre runde dyser, der er en justerbar luftstrøm og digital temperaturindikation. Temperaturen styres ved at trykke på de røde knapper, varmeprocessen styres af den røde LED "CAL9raquo; på frontpanelet.

Blæser til lufttilførsel er placeret i håndtaget på en varmepistol, så at termofenu blot forbindelsesledninger, som gør arbejdet med en hårtørrer komfortable nok, sammenlignet med kompressor hårtørrer hvor luften leveres af en slange. En stiv slange binder hænder, gør det vanskeligt at manipulere.

Nogle loddestationer til luftindsprøjtning bruger en kompressor placeret i styreenheden. Derefter til håret tørretuden ud over ledningerne er en temmelig hård gummislange, hvilket noget hindrer arbejdet. Et lignende design er for eksempel Lukey 852D + kinesisk lodde station, hvis tekniske egenskaber er vist i figur 9.

Figur 9. Tekniske egenskaber ved Lukey 852D varmluftsalderstation +

Pakken indeholder en elektronisk enhed, et loddejern med stativ, en termofan og fire runde dyser, som gør det muligt at justere luftstrømmenes diameter. Konsolet til fastgørelse af termofan kan installeres på venstre eller højre side af loddestationen, og det er hvordan nogen er komfortable.

Stationens udseende er vist i figur 10.

Figur 10. Lukey Soldering Station 852D +

Inde i metalhuset er der en transformer, en membranpumpe og et bord med elektroniske komponenter. Af alle Lukey lodde stationer så populære hos radio amatører, er denne model den tyngste, dens vægt er 4 kg. Metaldækslet øger ikke kun bygningen, men øger også enhedens pålidelighed: I kaoset i værkstedet kan loddestationen komme overalt ...

På frontpanelet er der to digitale temperaturindikatorer: separat for loddejern og hårtørrer. Derfor er der knapper til indstilling af temperatur og lufthastighed. En sådan station kaldes en tokanals station. Der er stationer med tre kanaler, for eksempel Lukey 853. Det giver dig mulighed for at tænde termofan og to loddejern med forskellige dyser. Udseendet af Lukey 853 lodde station er vist i figur 11.

Figur 11. Lukey Soldering Station 853

Termosåler af lodde stationer Lukey 852D + og Lukey 853 af kompressortype: Kompressoren er placeret inde i sagen, og luft ledes til tørretumbleren gennem slangen. I leveringssættet er der flere dyser med et rundt hul. Om nødvendigt kan du købe ekstra dyser, hvoraf nogle er vist i Figur 12.

Figur 12. Dyser til termofan af kompressortype

Hver dyse er designet til lodning chips i en bestemt sag. Ved hjælp af sådanne vedhæftede filer er det nemt nok ikke kun at lodde chipet, men også at lodde det på brættet. Faktisk er lokkene meget større end i figuren. Der vises kun nogle få af dem.

Sådanne dyser er beregnet til en hårtørrer af kompressortypen. Hvis termofan har en indbygget turbine-impeller, så er dyserne runde, som afslutter loddestationen. Udskiftelige dyser til et varmeskum af blæser type synes ikke at være tilgængelige.

Selv om hovedformålet med lodning af termisk skum er at udføre lodning, er det ikke udelukket, at det kan bruges til andre formål. Dette opvarmer krympeslangen, opvarmer smeltepunkt, bøjning og svejsning af plast og er bare noget at tørre et sted.

Når lodning konventionel lodning ved hjælp af en varmepistol til opvarmning af bestyrelsen kan være lidt af jord, der vil gøre lodning betingelser er mere komfortable - ikke affald lagres i spidsen af ​​loddekolben varme til at varme op i bestyrelsen.

Nogle stationer har en fan bygget direkte ind i thermofan, for eksempel Lukey-702. Det erstattede Lukey 852D + og Lukey 853 stationer fjernet fra produktionen. Stationens udseende er vist i Figur 13.

Figur 13. Udseende af Lukey-702 lodde station

Kontrol af stationen er mikrocontroller, som gør det muligt at huske den tidligere indstillede temperatur. Stativet til hårtørreren har en microswitch: hvis håret tørres på stativet, så slukker det. Gentagen fjernelse fra standen indeholder en hårtørrer igen, så du skal vente på, at den opvarmes, hvilket ikke er helt praktisk. For at undgå dette tilbyder erfarne brugere at bruge en separat stativ til hårtørrer.

Stationen har små dimensioner, et plastikhus, stationens vægt er ikke mere end 1,5 kg. Ifølge brugerens feedback er stationen mindre støjende end Lukey 852D + og bruger mindre strøm. Ideel til reparation af mobiltelefoner. De korte tekniske egenskaber ved Lukey-702 loddestationen er vist i figur 14.

Figur 14. Karakteristik af Lukey-702 lodde station

For Lukey-702 station er der et stort sæt af udskiftning loddespidser til lodning jern, nogle fyrre stykker, som vist på service manual Service_manual_Lukey702_rus.pdf station. Der er også diagrammer af den elektroniske styreenhed og algoritmerne til stationsoperationen. Denne manual er let at finde på internettet.

Alle loddestationer beskrevet ovenfor har antistatisk beskyttelse ved jordforbindelse gennem stikket. For at gøre dette skal stikkontakten være jordforbundet.

Nu på markedet er der sådan en ting som "godt Kina". Det er i denne kategori, at budgetstationerne Lukey og Aoyue, fortjente fortjent sympati for radioamatører og fagfolk. Deres pris ligger i størrelsesordenen 2000 ... 4000 rubler. Som de siger, den optimale pris / kvalitet forhold.

Figur 15. Aoyue-2702a Loddestation

Ud over loddekolben og varm luft pistol loddestation udstyret med moderne Desoldering pistol (loddekolbe loddetin sugning) og dymoulavlivatelem, giver en mere komfortabel arbejdsforhold - sammen med blyfri lodninger også bekymrer sig om miljø og arbejdsforhold. En af disse Aoyue-2702a lodde stationer er vist i Figur 15.

Prisen på en sådan station i onlinebutikker er omkring 16 000 rubler, hvilket gør det ikke meget overkommeligt for køb af almindelige radioamatører.

Trin-for-trin vejledning i opsætning og brug af lodde station "Infrarød Lodde Station"

Del denne artikel med dine venner:

Deltag i vores sociale netværk grupper:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 64 = 72