Loddejern til linoleum

Sådan loddes linoleum - muligheder og måder

Linoleum på gulvet - en populær løsning i det indre af lejligheder og huse. En række mønstre og størrelser (lærredens bredde) giver dig mulighed for at lave smukke og slidfaste sømløse gulve i et rum på næsten ethvert område.

Men nogle gange, på grund af den komplekse konfiguration af rummet eller rummets store rum kræver det en ledd (en eller flere sømme). I dette tilfælde er det værd at lære at lodde linoleumet, så stederne for at forbinde fragmenterne var umærkelige, og kanterne fastgøres sikkert sammen.

Tre grundlæggende måder at lodde linoleum

Producenter producerer et stort antal typer linoleum med forskellige egenskaber (brandbarhed, slidstyrke, varme- og lydledningsevne), men hovedafdelingen er opdelt i kategorier:

Valget af adhæsionsmetode afhænger af typen af ​​dækning, økonomiske muligheder, tilgængelighed af det krævede værktøj:

 1. Sammenføjning af sømme med et elektrisk loddejern - påføres en linoleum af en kategori "B".
 2. Koldsvejsning - den mest almindelige metode, anvendes til alle typer linoleum (K, P, B).
 3. Lodde linoleum varmemetode - anvendes til belægninger af kommerciel kvalitet.

Bemærk: Det elektriske loddejern bruges hjemme til små dockningsområder, da det er svært at opnå en stærk og æstetisk sutur ved denne metode.

Svejsning loddejern: en mulighed for en hjemme mester

Teknologi består i, at opvarmede spids værktøj smelter de lave coating kanter, som tilsammen danner en enhed og hærder efter afkøling (læses som: "Hvor forbindelse til hinanden ordentligt linoleum"). For at opnå en smuk søm kræves der præcis skæring. Det er også nødvendigt at fremstille en loddekolbe til linoleum: spidsen er bøjet i en vinkel på 90 °, og poleret stinger skarphed (kant ikke er tykkere end 0,2 mm).

 • Hvis fabrikens kanter af rullen ikke tilslutter sig, udføres skæringen ved metoden "overlappende".
 • Det opvarmede spids af loddejernet løber glat langs sømmen og sørger for, at kanterne er jævnt blødgjort.
 • Så rulles sømmen med en rulle.

Lodningen af ​​linoleum derhjemme ved hjælp af loddejern bruges mindre og mindre, da ikke alle moderne gulvtyper, selv husstandsklasse, blødgøres let nok. Styrken af ​​sådanne sømme er også lav.

Metoden kaldes så fordi vedhæftningen af ​​linoleum sker uden udsættelse for høje temperaturer, og ved hjælp af specielle forbindelser - lim "A" eller "C". Kemisk smeltning af kanterne med efterfølgende hærdning giver et varigt og varigt resultat.

Valget af typen af ​​klæbemiddel afhænger af sømmenes bredde:

 • Limet "A" har en flydende konsistens. Den bruges til svejseblade med et minimumspalte, da det nemt trænger ind i perfekt sømme.
 • Sammensætning "C" er tykkere, den bruges, hvor sømmen er bred på grund af dårlig kvalitetskæring. At reparere gamle belægning anvendes også lim "C" - indpakket sømme flossede kanter kræver et fast greb, og brede mellemrum som følge af deformation af coatingen er godt fyldt med en tæt masse, der hærder, bliver til en fast forbindelseslag. Læs også: "Hvilken slags klæbemiddel til linoleum vælger."

Før lodning påbegyndes, rengøres arbejdsfladen af ​​støv og fugt.

Lodning af linoleums søm med lim "A" forekommer i følgende rækkefølge:

 • På det rene, tørre stødt snitede limpastabånd - ledesøm er placeret midt på båndet.
 • Med en kontorkniv skal du forsigtigt klæbe klæbebåndet og føre bladet strengt langs sømmen. Til bladet "ikke komme ud af vejen", det er nedsænket i linoleumets søm, som ikke vil lade bladet gå væk.
 • Limen fra røret er presset ind i sømmen, indsætter den nålformede spids og glider det glidende langs hele længden af ​​leddet. Limbanen på tapeets overflade bør ikke være bredere end 3 - 4 mm - i dette tilfælde vil klæbemidlet få nok til en god vedhæftning, og der vil ikke være en overskridelse af glitchen.
 • Efter 15 - 20 minutter fjernes skorstenen.

Nogle limfabrikanter lover, at limet efter 30 minutter stivner, og overfladen er klar til brug. Det er imidlertid bedre at tage en eksponering på 1 -2 timer.

Bemærk: sammensætningen af ​​et par indeholder giftige stoffer, så før lodning linoleum, bør bære beskyttelsesudstyr (gummihandsker, respirator), tage sig af rumventilationen (åbne et vindue).

Teknologien til lodning af linoleum med lim "B" er ens:

 • Dør og tør fælles.
 • Hvis kanterne på anliggende ark indhylles, som sker, når reparation overtræk i tilfælde af revnedannelse af de gamle masker og bølger på overfladen af ​​linoleum, de klæbes til dobbeltsidet klæbende tape pudslag eller klæbemiddel til linoleum.
 • Sømmen er fyldt med lim over hele bredden af ​​sømmen. Efter klæbemidlet er tørret, er overfladen klar til brug.

Kold svejsning - Den bedste mulighed for at tilslutte leddene hjemme, denne mulighed er økonomisk, kræver ikke særlige færdigheder. En særlig fordel ved metoden: Den kan bruges til svejsning af samlinger i enhver form. For eksempel, for en kompleks design til zoneinddeling lokaler linoleum forskellige farver, stykuya sin zigzag, afrundet eller juletræ løkke. Læs også: "Svejsesømme af linoleum - fordele og ulemper ved måder."

Varm svejsning anvendes til stive linoleumer af kommerciel kvalitet. I store produktions- eller kontorbygninger uden docking af lange strimler kan det ikke gøres. Til denne metode har du brug for et specielt værktøj - en hårtørrer til lodning af linoleum.

Denne enhed er udstyret med en speciel beslag til påfyldningsledningen - PVC-tråd, som ved opvarmning gennem værktøjets dyse opvarmes og forbinder de sammenføjede kanter. Metoden giver en stærk forbindelse, men kræver forsigtig forberedelse af overfladen og efterfølgende afslutning af leddet til den ønskede æstetik.

 • Læg lærredet. Efter den krævede aldring (2 - 3 dage) limes kommercielt linoleum til store områder med en plade over hele gulvplanet eller i leddene. Da det er vanskeligt at svejse en linoleum lagt med en flydende metode, vil leddene bevæge sig fra mekaniske påvirkninger under forberedelsen.
 • Efter at limen tørrer i sømene, skæres riller med en dybde på 2/3 af tykkelsen af ​​linoleumet og lidt mindre end diameteren af ​​påfyldningsledningen.
 • Rengør de forberedte ledd fra skåret og støv med en støvsuger.
 • Skær ledningen af ​​den ønskede længde og læg sin ende i hårtørreradditivet.
 • En dyse af en hårtørrer fører langs en rille. Varmluft opvarmer kanterne og ledningen, som ligger i rillen som dysen bevæger sig langs sømmen.
 • Uden at vente på den fulde afkøling af sømmen, afskær den udstødende del af påfyldningsledningen.
 • Efter hærdning af sømmets overflade fjernes små splinter eller ruhed ved slibning.

Til varm svejsning er det bedre at invitere fagfolk, da det er for svært at lodde linoleum derhjemme selv. Det vil ikke kun tage en hårtørrer, men også en række professionelle værktøjer (en kniv, en kniv), så sømmen er holdbar og smuk.

Det er især vigtigt at bruge et professionelt værktøj, hvis påfyldningssnoren ikke svarer til gulvbelægningens farve. Den ujævne søm vil forkæle alle designerens delikatesser baseret på kontrastfarven på lærredet og kanten.

Således kold svejsning - den bedste mulighed for vedhæftning af linoleum med egne hænder. Det vil give mulighed for at modtage en fuldstændig dækning selv ved ikke-standardiserede former for en forudsætning eller at skabe en usædvanlig beslutning om et gulv fra forskellige på farvebånd, set på et foto i et fashionabelt blad.

Hvordan man korrekt binder linoleum med dine egne hænder - en måde for hjemmet og kommercielt

Linoleum bruges i vid udstrækning til gulve. Nemførelsen af ​​dens anvendelse er indlysende. Mange laver reparationer i lejlighederne alene. Det er ikke altid muligt at ansætte udenforstående til at lave en lille linoleumforbindelse. Derfor er det ikke kun nyttigt at vide, hvordan linoleum loddet er hjemme, men også gavnligt. Manglen på lodning vil føre til dannelse af et mellemrum mellem tilstødende baner, bøjning opad under mekanisk indflydelse, støv og fugt ind under gulvbelægningen.

I vores tid, mange sorter af linoleum - hvordan man lim limene efter lægning?

Alt sortimentet af rullebelægninger til gulvet er loddet på to måder:

Disse metoder anvendes i lokaler med forskellig trafik, men er forskellige i loddeteknologien og de anvendte værktøjer.

På linoleum, der ligger i lokaler med høj trafik, opererer destruktiv belastning i længde- og tværgående retning. Den næstbedste skadelige virkning på tilstanden af ​​stederne for at slutte sig til rullerne.

Til kommerciel lodning er der brug for specielle værktøjer, som ikke alle har.

For at sikre deres tæthed under drift anvendes varm svejsning. Det udføres af medarbejdere, der har de nødvendige kvalifikationer, kender sikkerhedsreglerne, kender teknologien grundigt.

For produktion af arbejde vil kræve:

 1. en regel, en metal linjal, en skabelon (mønster);
 2. konstruktion kniv;
 3. cutter til skæring af sømmen;
 4. Industriel hårtørrer med en varmetemperatur på op til 600 о С med en standard vedhæftning til en additiv ledning;
 5. en halvmåneformet kniv med en guide.

På billedet er de nødvendige redskaber

I første omgang opnår de en stram, ikke-diskontinuerlig klæbning af kludene.

Hvis der anvendes ruller, hvis sider er trimmet på fabrikken, lægges de tilbage til ryggen, ellers er gulvmaterialet lagt med overlappende lag. Ved hjælp af en byggekniv skæres måleværktøjer, mønstre, 2 lag med belægning. Sømmen opnås med den maksimale tætte pasform.

Hot svejsemetode udføres kun på stykker limet til bunden. Til dette formål anvendes specielle klæbemiddelsammensætninger og mastik. I slutningen af ​​arbejdet sætter de pause i den tid, der er angivet i instruktionerne om brugen af ​​klæbemidler for fuldt ud at forstå bindemiddelkomponenten.

Før linoleum loddes, skæres sømmen ved hjælp af en kniv. Skæreelementet er indstillet på en sådan måde, at dens skæredybde er 2/3 tykkelsen, og bredden er 2 - 3 mm (mindre end ledningens diameter).

Umiddelbart før lodningsprocessen renses sømmen af ​​snavs med støvsuger. Kanterne affedtes. En dyse og en additiv ledning er installeret på tørretumbleren. Temperaturen angivet i instruktionerne for brugen af ​​aggregatet er indstillet. Hårtørret er installeret øverst i sømmen med en standard dyse. Efter opvarmning af ledningen med en hårtørrer, starter oversættelsen på sømmen. Hastigheden skal være sådan, at aggregatet ikke udvides. Efter at have nået midten af ​​sømmen, stopper loddet og starter på samme måde fra den anden kant. Docking udføres ved overlappning i 2 - 3 cm.

En forudsætning: ledningen skal helt dække leddene. Justeringsdysen gør det muligt at trimme overskydende fyldstof korrekt med en knivskive. Efter fuldstændig afkøling med den samme kniv udføres der et rent feje. Professionel varm svejsning skaber den mest holdbare langvarige linoleumcoating, der er egnet til brug i værelser med stor landskabskapacitet og haller af industrielle virksomheder.

Videoen viser i detaljer processen med kommerciel forbindelse af linoleum.

Brug af ovenstående metode i en lejlighed er næsten umulig. Erhvervelsen af ​​det krævede udstyr vil øge omkostningerne ved reparationer, og vil så længe ligge i tomgang. Derfor kan hjemme-guiden bruge en nemmere metode til varm lodning uden et kompliceret værktøj. Det giver dig mulighed for at lodde linoleum med egne hænder på et individuelt design fra et gulvbelægning af samme tykkelse.

For at få en høj kvalitet inkonkurrerende forbindelse er ånden af ​​ruller (stykker) nok til at have:

 1. en regel, en metal linjal, en skabelon (temalo);
 2. konstruktion kniv;
 3. palmer med en effekt på 1 kW eller derover
 4. metal eller plastrulle.

At klæbe med et opvarmet loddejern kan du linoleum med en stram pasform af stødsvejsninger. Til dette er de sider, der behandles på fabrikken, stablet tæt på hinanden. Ved oprettelse af en bestemt mønster, eller programmer ved hjælp rester fremstillet stabling overlapning i 1 -. 2 cm derefter ved hjælp konstruktionen ifølge reglen om kniven, lineal, opskæring mønstre fremstillet af to lag på en gang. Små dele og detaljer skal limes med lim eller mastik. I tilfælde af at klistermærket ikke er lavet, limes dobbeltsidet konstruktionstape under sømene.

Spidsen af ​​loddejernet bøjer i en vinkel, der er praktisk til arbejde. Pointen er skærpet. Der lægges særlig vægt på glatheden af ​​sidefladerne. De sikrer en glat glide af loddejernet i sømmen. Tipets tykkelse må ikke være mere end 1 mm.

Graden af ​​opvarmning af loddejernet kontrolleres på sidekanterne af linoleumet, som efterfølgende bliver dækket af en sokkel. Hvis der sker en øjeblikkelig smeltning af overfladen, når stinget rammer, bliver arbejdstemperaturen nået. Hastighedshastigheden skal vælges på de samme lukkede områder af belægningen. Der bør ikke være nogen dyb deformation af materialet og en mærkbar misfarvning.

Ved sammenføjning af leddene skal stinget holdes lodret uden at stå i sidene. Et bevægeligt stop er installeret under drivarmen for at sikre en stabil position. Leder et loddejern på dig selv. Assistenten laver sømmen med en metal- eller plastrulle.

Med overholdelse af teknologi og en fast hånd vil sømmen ikke være forskellig fra den professionelle.

Brug af en kold metode til svejsning af linoleum har to ubestridelige fordele:

 • Bruges til kommerciel og privat lodning;
 • Anvendes til nyt og brugt linoleum.

Bindekomponenten er et to-komponentklæbemiddel baseret på epoxyharpiks og polyurethan. Når de påføres som følge af en kemisk reaktion, smeltes enderne af stykkerne. Efter fordampning af de flygtige komponenter i leddet dannes en stærk ledd. Samtidig frigives dampe, der er skadelige for at trække vejret ind i atmosfæren. Arbejdet skal udføres i godt ventilerede områder.

 • Klæbemiddel type "A" er i et aluminiumrør, udstyret med en tynd nål. Det bruges til sammenføjning af stykker linoleum. Trænger ind i tæt passende sømme af belægningen på grund af høj fluiditet.
 • Sammensætning "C" sælges i et rør med en dyse. Bruges til limning af tidligere lagt materiale såvel som nyt med samlinger på op til 3 mm. Mere tykt i konsistens opløses sammensætningen af ​​linoleumets kanter. Når det størkner, danner det en enkelt enhed med limede områder. Diameteren af ​​det påførte klæbemiddel reguleres ved at skære dysen på det passende sted.
 • Limtype "T" bruges til limning af nyt og gammelt linoleum på polyesterbasis.

Følgende værktøjer er nødvendige til produktion:

 1. en regel, en metal linjal, en skabelon (skabeloner);
 2. konstruktion kniv;
 3. glutinøs sammensætning;
 4. malingstape.

Forberedelse til limning foretages ved tæt pakning af et materiale. Ved udførelse af en kunstnerisk plan sker skæring på programmerbare maskiner eller mønstre. I deres fravær er gulvene lavet med en overlap, efterfulgt af skæring på en gang to lag.

Linoleum, lagt i rum med høj trafik, limet. Tilsvarende kommer med små elementer og stykker derhjemme. Linoleums sømme er forseglet med malingstape. Den er skåret med en byggekniv, som er nedsænket i sømmen for en præcis gentagelse af ledningen.

Sømmen er fyldt med klæbemiddel, således at limen ved det indledende øjeblik stikker ud over overfladen af ​​belægningen. Efter udløbet af den tid, der er angivet i brugsanvisningen, fjernes maltebåndet sammen med klæbemiddelresterne. Gå på de limede pletter kan være 2 timer efter demontering af båndet.

Disse metoder vil skabe enestående i sin skønhed og styrke af sammensætningen af ​​linoleum.

andel hende med venner og de vil helt sikkert dele noget interessant og nyttigt med dig! Det er meget nemt og hurtigt, nemt tryk knappen for den tjeneste, du bruger oftest:

Sådan limes materialet: kold svejsning til linoleum

Kold svejsning giver dig mulighed for næsten uden problemer at forbinde 2 stykker linoleum Linoleum er så populært materiale, at det bruges overalt - ikke kun som gulvbelægning i et hus eller en lejlighed, men også som et dæksel på kontor- og industrilokaler. Dette materiale er let at lægge, det er fugtbestandigt, modstandsdygtigt over for hverdagens belastninger, elastisk, med lavt glidniveau. Ja, og valget af farver er fantastisk. Men hvad nu hvis rummets geometri er sådan, at standardarket skal skæres? I dette tilfælde skal du bruge sådanne fikseringsmetoder, som ikke efterlader synlige led.

Dette er en moderne måde, der er designet til husholdningslimning af linoleum og nogle andre materialer. Grundlaget for denne metode er et klæbemiddel, der kan danne en farveløs søm. Det vil sige, at sømmen selvfølgelig kan groping for hænder, men det er næsten umuligt at se.

Kold svejsning til linoleum kan købes hos enhver byggeforretning

Hvad er fordelene ved denne særlige metode:

 • Sting er pålidelige, monolitiske og præcise;
 • Særlige værktøjer er ikke nødvendige, for eksempel ved svejsning skal der opnås en bestemt temperatur;
 • Særlige færdigheder er ikke nødvendige - instruktionen forklarer fuldt ud, hvordan man bruger kold svejsning.

I dag omfatter kold svejsning til linoleum tre typer lim - lim A, lim C og sjældent anvendt lim T. Hver af limtyperne har sine egne egenskaber. De bør overvejes mere detaljeret.

Typer af kold sømsvejsning af linoleum

Klæbemiddel type A til kold svejsning er et klæbemiddel med en ret flydende konsistens, som forklares af det høje indhold af opløsningsmidlet. Denne struktur giver dig mulighed for effektivt at opløse kanter til limning. Men for at fylde store slots vil denne type lim ikke fungere, men de er for flydende.

Klæbemiddel type C adskiller sig mere tæt og mættet sammensætning. Det har mere PVC, mindre opløsningsmiddel. Det kan fylde tilstrækkeligt store huller og revner mellem dækpladerne. Sådan lim, menes det, er godt at reparere allerede gammelt linoleum. Det kræver meget præcis sammenføjning af arkets kanter, spalten kan være op til 4 mm.

At introducere sammensætningen af ​​et koldt svejseslang mellem linoleums sømme, et specielt tip

Men limtype T til kold svejsning anvendes sjældent, hovedsagelig til professionel brug. De limes som regel en multikomponent linoleum på basis af PVC og polyester. Det viser sig samtidig en meget elastisk og pæn shovchik mellem arkene.

Teknologi til limning med kold svejsning

I hver pakke med lim - detaljerede instruktioner, men der er nogle generelle bestemmelser, som kan styres. Linoleumets kanter er nødvendigvis tæt forbundet med hinanden. Det er ikke svært at opnå dette - du skal skære to strimler samtidigt.

Selvfølgelig er det ikke engang nødvendigt at sige, at linoleum skal være homogent uden varmelegeme.

Normalt er sengetøj lagt med en overlapning på flere centimeter for at rengøre arkets kanter fra støv. Du kan gøre dette med en simpel klud. Linoleumet selv bør beskyttes mod lim. På den nedre kant af den klipte lim klæbebåndet, og efter at have båndene lagt samme lim og på den øvre kant.

Tøjene er nivelleret, samtidig skåret langs stangen. Under den fælles rådgiver at lægge krydsfiner. Derefter fjernes kanterne af lærredene, lærredens højde skal være den samme. Kant kan påføres, hvis det er nødvendigt.

Når alt er færdigt, reduceres alt, du kan allerede tage den meget kolde svejsning. Det er ikke nødvendigt at arbejde i handsker, handlingerne er ikke forbundet med risikoen for at blive smurt osv. Bare skynd dig ikke, vær forsigtig.

Før du bruger kold svejsning, skal du omhyggeligt læse brugsanvisningen

 1. Spidsen af ​​røret indsættes i spalten mellem lærduerne, den skal presses for at dosere den indkommende svejsning. Når en lille dråbe lim opstod på scotch, begynder nålen at flyde glat langs leddet.
 2. Den klæbende strimmel, der er dannet på klæbebåndet, bør være inden for tre til fem millimeter. Derefter limes nøjagtigt fugen, linoleums kanter smelter og forener.
 3. Efter 20 minutter kan scotch fjernes, så skæres skårene med en skarp kniv. Sømmen, hvis alt er gjort korrekt, vil det vise sig pænt og holdbart.

Hvis det sker, at limen er kommet på en ubeskyttet zone, skal den straks ikke tørres. Du kan ved et uheld slette billedet fra omslaget. Lad limen tørre, og skub det forsigtigt med en kniv.

Hvad er hot linoleum svejsning

Varm svejsning kaldes metoden, som ofte bruges i den industrielle installation af linoleum. Metoden består af følgende: Under indflydelse af høj temperatur, og i disse kanter en speciel ledning, det som meget godt kan svejses kanten af ​​arkene, sys i disse kanter. Denne ledning er faktisk en søm. Og sømmen skal være usynlig.

Varm svejsning af linoleum indebærer anvendelse af et specielt teknisk middel i form af en hårtørrer

Til husholdningsbrug er en sådan svejsemetode ikke egnet. Men når man sætter i administrative bygninger, anvendes forskellige institutioner. Men denne metode er blevet forbedret til dato, så nogle mennesker bruger den. Men kun for tyndt linoleum går ikke vejen til limning sammen med "ledning".

Men under normale forhold ønsker jeg ikke at blive involveret i sådanne kategorier som "smeltepunkt", loddeværktøj. Derfor er metoden til den kolde svejsning uden tvivl mere rentabel fra alle sider. Ja, og billigere.

Sådan bruges en hårtørrer til linoleumsvejsning

Svejsning af linoleum med en hårtørrer kan kun udføres, når der lægges hårde og stærke materialer, af høj kvalitet, kommercielle typer af denne belægning. Den sædvanlige husholdningslinoleum vil sandsynligvis blive meget varm, hele det dekorative lag vil blive forringet. Vil en enkel konstruktion hårtørrer med en dyse passer? Ja, det opvarmer virkelig luften hurtigt til den rigtige temperatur.

Til arbejde skal du bruge følgende værktøjer:

 • Hårtørrer med en dyse;
 • En fyldstang lavet af blød PVC, der er nødvendig for at fylde sømmen (den kan være rund og trekantet);
 • Skærer til linoleum - vil fjerne rester af smeltet vinyl.

Hårtørrer til svejsning af linoleum kan variere i form, design og kvalitet af materialer, hvorfra den er lavet

Enhver kvalitet hårtørrer har en funktion af temperaturregulering, og ved brug af en temperatursensor kan den opretholde den indstillede temperatur under drift. Men billige modeller af hårtørrere har manuel indstilling og for få tilstande, fordi temperaturen skal justeres bogstaveligt til øjet. Hvilket naturligvis er farligt ved opvarmning og smeltning af PVC.

For at installationsprocessen skal udføres hurtigt, er der brug for en hårtørrer med en effekt på ca. en og en halv kW. En sådan hårtørrer har råd til fagfolk, der ofte skal udføre sådanne typer arbejde. For engangsbehov er dette for dyrt et køb.

Hvert arbejde i forbindelse med reparationen bør tænkes i alle de små ting. Sting og ledd, selvom de virker en lille smule, og hvis de ikke klarer at håndtere dem, kan de ødelægge hele indtrykket. For at dette skal ske, og der er kold svejsning.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 23 = 31