Loddejern til lodde station

Stinger til lodde station

Valg af sting til loddestationen

De fleste amatører og professionelle lodde stationer er designet til at arbejde med udskiftelige hæfteklammer af 900M serien. Deres brede fordeling skyldtes også, at et stort antal kinesisk fremstillet lodde stationer er kopier af det japanske firma HAKKO.

Lad os se på rækken af ​​900M stingere og vælg dem der er mest nødvendige for radioamatørerne.

Efter min mening er den mest nødvendige af stingene stinget 900M-T-K. Jeg anbefaler! Det var det, jeg kunne godt lide, da jeg begyndte at lodde med forskellige stings. På kanten er det let at skrive en dråbe løst. Prøv at gøre dette med keglestænger! Det store område af spidskant forbedrer varmevekslingen under lodning.

stik 900M-T-3C og 900M-T-4C i form af en afkortet cylinder. Sådanne sting er velegnede til at pudse coppere og kobberspor på hjemmelavede printplader efter ætsning. Det vil også hjælpe med at belægge med små lodde kobber polygoner.

De samme sting, men kun med "mladshimi9quot; brødre: 900M-T-2C og 900M-T-1C.

Men jeg ved ikke, hvordan man kalder dette sting. Lad os kalde det buede.

Meget godt sting. Det vil hjælpe med lodning af små dele. Især alle USB-stik på tabletter og smartphones, miniatureknapper til fjernbetjeninger af bilalarmer, SMD-modstande og kondensatorer. Den buede form af stingeren gør det kun lettere for mesteren at arbejde.

Sting type D (scapula) bruges til lodningskontakter, tinning ledninger, ledninger af plane mikrokredsløb og store SMD elementer som kraftfulde dioder, elektrolytkondensatorer osv.

Billedet viser et tip med forskellig bredde af kontaktkanten: 00M-T-3.2D; 900M-T-2.4D og 900-T-1.6D.

Nål type tip 900M-T-I Det anbefales at bruge på trykte kredsløb med tæt montering. De kan let lodde små SMD-elementer og ikke røre de installerede. Ifølge dens formål, en kegleformet sting 900M-T-B beslægtet med sting som D, men anvendelsesområdet er mindre. I grund og grund er det loddeskontakter, pinouts, store SMD-dele. Sådanne stings kommer som regel komplet med en loddestation og keder sig alt)

Kegleformede stingere bruges til in-line lodning, når loddet bliver fodret til lodningstedet i form af en ledning. Endvidere var sådanne stænger, at restene af kolofonium og snavs stiger opad langs iglooen og forbliver på den. Lodningsstedet forbliver rent.

Udskiftning sting - dette er en utvivlsomt plus, især når man reparerer moderne udstyr, hvor mange elementer med bizarre former. I nogle tilfælde skal du klatre ind i moderne elektronik, der har et loddejern med et stort kobbersting - det er som at forstyrre myrer med atombomber - alt hvad du får, men resultatet bliver ikke :).

Men en nybegynder i elektronikken venter på mange overraskelser, når han køber sin første lodde station!

Rigtige, japanske HAKKO 900M-T-serie stingers kvalitet er som ny Mercedes loddejern med analog kontrol. Naturligvis sidder kineserne ikke rundt og stempler billigere falsk under HAKKO. "Kvalitet 9quot; Forfalskning afhænger af krumningen af ​​den der gør.

Hele problemet med forfalskede kinesiske sting er, at de har mindre varmeoverførsel. Fra hvad og hvordan de laver dem, kan du lære ved at skære noget unødvendigt sting. Jeg har ikke prøvet det endnu.

På grund af dårlig varmeoverførsel under lodning er det nødvendigt at indstille temperaturen 30 - 50 grader mere. Selv efter afslutning af loddejernet er temperaturen ved spidsen af ​​spidsen lavere med 10-30 grader!

Ved at se instruktionerne på loddestationen fandt jeg en advarsel om, at stingens temperatur også afhænger af stingprofilen, det vil sige på sin form. Her så.

Spille med lodde stationer, indså jeg en ting, loddets temperatur skal indstilles til 270 til 330 grader afhængigt af opgaven. På en anden måde er det næppe muligt at lodne godt.

Hvad laver stinget af?

Generelt set ser strukturen af ​​det almindelige sting ud som dette. Grundlaget er en kobber blank. Derefter er det dækket af et lag galvanisk jern, og det forkromede lag er allerede påført det. Jernlaget beskytter kobber mod udbrændthed.

Stingens kant er dækket af en legering, der let smeltes, det vil sige, det er let befugtet og dækket af loddet. For at forhindre, at kobber brænder ud indefra, sættes en jernmuffe ind i emnet. Kanten er synlig, hvis man ser på buttenden.

Tilstedeværelsen af ​​jern eller ferromagnetiske materialer i spidsens sammensætning kan bestemmes under anvendelse af en konventionel magnet.

Find, selvom det ikke er originalt, men kvalitetstænger er ret vanskelige. Jeg står også over for dette problem. Men på en eller anden måde var jeg heldig. Jeg købte et stik på radio-markedet. Sælgeren sagde, at det var et stik til Quick-stationer, men forsikrede om, at det ville være egnet til udskiftning med standard 900M, der går til Lukey. Jeg forsikrede ham om, at han havde en god varmeoverførsel. Her er stinget.

Senere fastslog jeg, at dette var et stik QSS960-T-K. Nu lod jeg kun lodde dem. Tilfreds.

Faktisk viste dette sting sig at være meget bedre end det jeg havde. Og af vægt er det lettere. Det er klart, at der er mere kobber i den. Derfor den gode termiske ledningsevne. Hvis jeg lodde noget lille, udsætter jeg temperaturen et sted 280 - 300 0 C. Hvis det er nødvendigt at opløse noget sundt, så sætter jeg temperaturen til 320-350 ° C. Desværre var det undertiden umuligt at lodde med de samme sting selv med en sådan temperatur.

De, der er trætte af at kæmpe med forfalskninger under HAKKO og smider en masse penge på de oprindelige japanske sting, vælger visdoms og savnes vej. Tag en stang af kobbertråd med en diameter på 5-6 mm. og gå til den velkendte turner. Han, som en kyndig venstrehander, fremstiller fem kobberkæber af forskellig form.

Ifølge ejerne af sådanne stings har de ingen problemer med varmeoverførsel, fordi de er lavet af rent kobber. Man forstyrrer - de smider gradvist ud som alle kobberstik. Men forholdet mellem pris og kvalitet er meget fristende.

Gode ​​nyheder. Til salg var der udskiftelige kobberstifter af typen 900М. Her er et kort overblik.

På trods af alle vanskelighederne kan du ganske vel bruge kinesiske sting. Jeg bemærker, at de fleste af loddestationernes loddestationer kræver yderligere udvikling.

TDu vil også være interesseret i at kende:

Valg af lodde station til arbejde og hjem - hvad skal man se efter?

Ved udførelse af loddeoperationer er ikke kun loddestationen, men også de komplette dele nødvendige: styremodulet, styremodulet og fjederholderen. Alt dette kan give den nødvendige temperatur, beskytte mod overbelastning.

Ved lödestationens specifikke funktion kan kittet omfatte:

 • pincet (lodning og fjernelse af små dele);
 • Hårtørrer til opvarmning (yderligere opvarmning af loddepladsen);
 • radiator af varme (opvarmning af brættet under lodning af gruppen);
 • vakuum pincet;
 • ekstra fittings.

Afhængig af specialiseringen af ​​loddejernet er disse eller andre komponenter inkluderet. For at vælge en loddestation korrekt, er det nødvendigt at huske, at konfigurationen bestemmer profilen for enhedens drift.

Der er fire typer loddejern:

 1. Termoluft (komplet med en hårtørrer, lodning udføres med varm luft). Denne mulighed anbefales at vælge at reparere bumpers biler og andre plastdele.
 2. Pulse (montering og fjernelse af mere moderne ordninger).
 3. Induktion (lille, men meget kraftigt apparat).
 4. Infrarød (lettere at reparere bærbare computere, telefoner, mini-pc'er eller tabletter).

På baggrund af dette opsummerer vi - for at vælge en eller anden model, du skal vide fra starten, hvad der bliver loddet med dette loddejern.

Når du vælger, skal du vide, at typen af ​​lodning kan opdeles i to kategorier:

Ledningsenhederne er udstyret med et modul, der regulerer solvarningstipens temperaturniveau, hvilket gør arbejdet nøjagtigt og kvalitativt. Mekanismer, der er baseret på stationens elektriske og godt induktionstype, for hvis drift der produceres et magnetfelt. Ved hjælp af en sådan enhed får du en høj varmeudgang.

Ved lodning af svært tilgængelige komponenter anvendes kontaktløs lodning (termo-luft eller infrarød). Infrarød bruges til kredsløb i computere eller bundkort. Luft-til-luft (punktoverførsel) - til opvarmning af utilgængelige dele uden at påvirke de tilstødende dele. Denne mulighed er bedre at vælge for loddeplastik, samt at indstille husholdningsapparater og mobiltelefoner.

I dag er der mange typer udstyr til den tekniske del af loddeanordningen, hvilket øger valget, når det købes. På grund af dette, før du vælger en passende model, skal du beslutte dig om de tekniske egenskaber og anvendelsesmuligheder. Fans af noget at reparere med egne hænder til hjemmet bruger oftest konventionelle loddejern, men de overophedes delene, hvilket resulterer i ikke at reparere detaljerne, men omvendt. Dette er den vigtigste grund til at forlade valget på lodde stationen. Tilstedeværelsen af ​​strømforsyningsenheden gør betjeningen nem og enkel på grund af evnen til at variere spænding og temperatur.

Kraft spiller en rolle, det er vigtigt, når du bruger ildfast lodde. I et andet tilfælde:

 • høj temperatur - kredsløb overophedning;
 • Sting er ødelagt, når det udsættes for høj temperatur;
 • opvarmningsdelen vil mislykkes over tid;
 • overophedning af brættet;
 • kvaliteten af ​​lodning falder.

For at undgå de ovennævnte nuancer er det bedre at vælge en station til blyfri lodning. Du kan også selv lave et loddejern, som vi fortalte om i den tilsvarende artikel!

Loddestationen er en af ​​de vigtigste enheder til fremstilling af elektronik. Dette indikerer en høj grad af behov blandt de mennesker, der er involveret i dette. Installationen giver dig mulighed for at forbinde et par moduler, der tillader lodning med og uden kontakt, og du kan også erstatte dyser og tip.

For at kunne vælge enheden korrekt, er det vigtigt at bestemme kontrolmetoden korrekt:

 • digital (visse programmer giver kontrol over opvarmning af spidsen, stabilitet og nøjagtighed i drift, snarere end analog);
 • analoge (enhederne skal være under konstant kontrol, da høj temperatur påvirker komponentens komponenter).

Førsteklasses kobling af elementerne er det vigtigste mål for loddestationen. For at vælge enheden korrekt skal du kende design og tekniske parametre:

 1. Varmeelement og dens type. I dag er hovedparten af ​​instrumenter, blandt hvilke du kan vælge 2 typer - keramik og nichrome. Keramik opvarmes hurtigt, men de kan briste med ujævn opvarmning. Hvis der er en varmestabilisator, vil det ikke ske, det vil styre temperaturen, og enheden varer længere. Nichrome fejler hurtigt og til hyppig brug er ikke egnet. Det koster betydeligt mindre end keramik.
 2. Temperaturjusteringsområdet skal være hvidere end bredt.
 3. Opvarmningshastighed.
 4. Strøm. For at vælge en lodde station for strøm, skal du først kende enhedens betjeningsområde: telefoner, bærbare computere, tabletter eller husholdningsapparater mv.
 5. spænding; vægt, størrelse, form osv.

Og det er også nødvendigt at tage hensyn til sådanne øjeblikke som:

 • Verdensstandarder for blyfri lodning, hvilket indikerer udstyr med en temperatur på 250 grader;
 • Kredsløbene er anbragt i en BGA-pakke til mikrochips, hvilket gør selve enheden mere lille og lys.

Når man køber, rådes mastrene at opbevare med ekstra udskiftelige stingere. Alle afviger i form og område af enden, som bestemmer resultatet af selve arbejdet. For at vælge den rigtige version er det også nødvendigt at vide, at den større kant giver en bedre varmeveksling under lodning. Til gengæld påvirker formularen de slags elementer, der vil blive loddet, samt tilgængeligheden til loddepunkter og temperatur.

En anden vigtig rådgivning - at vælge alt korrekt, skal du være opmærksom på de materialer, som loddetrådene er lavet af, de skal udføre varmeoverførsel godt. Derudover er det nødvendigt at vælge udstyr med let udskiftning af dele i tilfælde af fejl i en af ​​dem.

Tja, det sidste, jeg gerne vil fortælle om, hvilken lodde station der skal vælges til hjemmet (til fans af reparation af husholdningsapparater), arbejde (elektronik reparation) samt lodning plast dele af biler.

Først og fremmest, lad os tale om producenterne af enheder. Det bedste for i dag er det tyske firma Ersa og Chinese Quick. Men for fans af reparation af elektriske apparater derhjemme, vil valg af Ersa loddeudstyr ikke være den mest rationelle løsning. Faktum er, at prisen på udstyret er ret høj, så denne mulighed er bedre egnet til professionel brug. Samtidig har Quick i sit udvalg af budget lodde stationer, mindre end god kvalitet.

Et andet populært firma er Lukey. Mange håndværkere og radioentusiaster siger, at dette er den billigste Kina, som hurtigt bryder sammen og kan også forårsage brand. En anden del af mestrene anbefaler at vælge Lukey lodde station for begyndere; nogle modeller af udstyr er godt fremstillet og til deres pris er den bedste mulighed for et hjemmeværktøj. For at bestemme valget, anbefaler vi at se anmeldelserne på YouTube. Du kan finde en masse video anmeldelser af ny teknologi, som viser de vigtigste funktionaliteter, udstyr og ulemper ved visse lodde stationer.

Men de mest populære modeller fra billige er Lukey 702, 852D + og 868. Of Quick, 202D ESD (til fans) og 702 ESD (til professionelle) er oftest købt.

Til reparation af støtfangere er egnet luft-til-luft station. En god mulighed - Lukey 868, arbejdet med hvilket er demonstreret på billedet:

Endelig anbefaler vi at se videoen, som beskriver alle nuancer for at vælge en loddestation til hjem og arbejde:

Det var alt, hvad jeg ønskede at fortælle dig om dette, ret kompliceret spørgsmål. Vi håber, nu ved du, hvordan du vælger en loddestation, og som er bedre i 2017!

Og hvad med Hakko lodde stationen?

Jeg brugte det ikke personligt, og de svar, jeg mødte på tematiske fora, er ikke entydige. Hvem roser byggekvaliteten, og som tværtimod kritiserer.

Så hvilket er bedre at tage op til 6000r?

Lukey 852D + er en ganske god mulighed.

Personlig erfaring med Hakko ikke, men studerede emnet, fordi han ønskede at købe. Dette Hakko folk er meget roste. Problemer med det opstår i tilfælde af at "Hakko" er købt af Alyexpress og hans ilk med ham. Prisen på originalen kan f.eks. Ses på ebay.

Hej, kære Admin. Tidligere blev han engageret i reparation af husholdningsapparater (vaskemaskiner, etc.). Men i de senere år flyttet til reparation org teknologi (PC systemenheder, skærme, mobile enheder, osv Technology) primært loddet kun store elementer og af denne grund, mangler behovet for loddestation . Behandlet Jeg konventionel elektrisk loddekolbe, men i de seneste måneder har i stigende grad kommet Apparater beskadigede lille SMD komponenter, godt, tændte øjne op, ønsket om at købe en lodning station / system, men jeg vælger enheden er ikke stærk, men se videoen på YouTube, om Metcal mx -5200, ville købe det, men prisen steg hurtigt til 5-10 tusinde, og smide mere end 40 millioner - den finansielle stilling ikke tillader. Jeg ved ikke, hvorfor stationen hedder systemet, men du skal afhente enheden for høj kvalitet og let-mastered ønskelig lodning station / system, for at arbejde med små detaljer, der er så let beskadiget, kan hjælpe med dit mål?

Loddejern til lodde station

Hver begynder trådløs entusiast, besluttet at alvorligt udforske elektronik, kommer til den konklusion om behovet for at købe et instrument, der kan lette hans design af elektronisk udstyr. Jeg tror, ​​at ikke alle begyndere har råd til at købe en loddestation med en hårtørrer til en hobby. Men vi må ikke glemme, at akkumulering af viden, erfaring og værktøjer til at udføre reparationer, først små og derefter mere alvorlige, der er mulighed for at gøre ting, du elsker, og hvis du ikke tjene penge fra din hobby, så i det mindste gøre det ikke urentabelt for sig selv . Jeg er enig, for en hobby har ikke noget imod, eller hvad - er det en hobby, men jeg efterhånden med ophobning af erfaring, bevæger sig langs den samme vej, sandsynligvis standarden for alle radioamatører fra ren lidenskab, til små reparationer. På et tidspunkt købte jeg en Lukey lodde station og en loddetørrer.

For hende var jeg i tilstedeværelsen af ​​to stingers, virksomhedernes Hakko, fladtrykt kegle, købes separat, og standard brod kom med loddestation "igolka9rdquo;. For nylig, mens forsøge en lille, men ikke enkle reparationer at være genoprettet rive kødet mikro USB-stikket på din smartphone bord loddestation det omfattede ikke mindre end 2 - 3 i timer ved en gennemsnitlig temperatur, stikkende "igolka9rdquo; overophedet, og til ham er ophørt med at holde fast i loddet. Alle forsøg på at tin det igen, med hjælp af aktive flusmidler har ikke været en succes, med citronsyre, til tin synes at ske, men det var ikke brodden af ​​det før. På det næste billede kan du se det demonterede loddejern fra en sådan loddestation og kende til udseendet af sit stik:

Blot ønsker at advare dem, der kommer til at købe disse Loddestationer med neobgoraemymi svier, er stinger ikke kan lide langvarig overophedning, især billige kinesiske mærkevarer indgraveret Hakko holder længere. Og så realisere behovet for at købe en ny brod, jeg besøgte stedet for den lokale Radio Shack, se, hvor mange er nye, lignende brod i var der et lille udvalg af pressede 130 - 150 rubler stykket, og sandsynligvis "levyh9rdquo;, kinesisk.

Derefter gik jeg i min vane til Ali Express-webstedet, som gentagne gange havde hjulpet mig, og der fandt jeg et sæt kompatible stings i mængden af ​​ti stykker for kun 3,37 dollars. Dem, der ønsker at bestille et lignende sæt til Ali Express, vil det være nok at skrive i søgen efter "900 M-T". Selvfølgelig, for større gavn, bruger vi filteret til prisen. Også i lang tid var der et ønske om at få en sting mikrobølgeovn, eller gøre det selv, fra et stik med en vinklet arbejdsflade. Et eksempel på et sådant stik kan du se på billedet nedenfor:

Et sådant sting fremstilles nemt uafhængigt af et snit i en vinkel ved at bore en rille på den skårne del. Det var, hvad mit stik kiggede ud efter ændringen, der allerede blev testet i rationen:

En del af sporet lavet forblev loddet efter afkøling af loddejernet. Hvad er meningen med denne ændring sting? Faktum er, at SMD'er, for eksempel i SOIC- og TQFP-tilfælde, er ubelejligt at lodde med sædvanlige stubber. For at gøre dette skal vi skille hvert ben separat. Her kan vi ved at anvende flux og skrive lodde ind i rillen, have passeret et sting langs benene på chippen med en bevægelse af loddejernet til lodning af alle benene.

I et ekstremt tilfælde, hvis vi ikke har beregnet med de numeriske og ben chips hænger sammen, vi kan, opvarmning og holder en nål fremstillet af rustfrit stål, såsom medicinsk, mellem tilstødende ben at adskille dem og fjerne lukket. I det følgende billede kan du se listen over modeller af alle de stifter, der kommer i sættet:

Lukey lodde stationer er velegnede til 900M-T serien. Nedenfor er et billede med en beskrivelse af notationen af ​​sting modeller:

For at gøre dig bekendt med markeringen og udseendet af de sømme, der er inkluderet i sættet, kan du se billederne nedenfor:

En flad konus med lille diameter. Min vigtigste arbejdssting, når du arbejder med nogen outputelementer, mikrokredsløb i Dip-pakken, transistorer i TO-92-kroppen og andre radiokomponenter, der ikke anvendes til overflademontering.

Flad konus med mellem diameter.

En flad kegle med stor diameter.

En flad kegle med meget stor diameter. Sådanne sting kan være nyttigt, hvis du skal lodde et bundt af ledninger, fastgør stikket eller noget lignende massivt fra polygonerne.

Sting skåret i en vinkel, lille diameter. (Billet til fremstilling af mikrobølgeovn).

Sting skæres i en vinkel, gennemsnitlig diameter.

Sting skåret i en vinkel, stor diameter.

kegle. Sting, som også kan bruges ved lodning af udgangselementerne, men med en lidt mindre bekvemmelighed i brug, på grund af den forholdsvis store størrelse, arbejdets overflade.

nål. Standard sting, der følger med luke loddestationer. Hovedklagen ved arbejde med SMD-elementer, transistorer i SOT-23-pakken, modstande og kondensatorer, størrelse 0805 og 1206.

Sting i form af en kniv. En sådan stinger kan bruges til at opvarme flere ledninger af en radiokomponent på et tidspunkt, for eksempel til hurtigere fordampning. Jeg tror, ​​at alle kan finde andre muligheder for at bruge denne stinger til sig selv.

Generelt vil det være muligt at lodde alt, hvad som helst, med en sådan arsenal af sting. Og i betragtning af den lave pris, som jeg købte dette kit på, kan jeg med sikkerhed anbefale det til Lukey Lodde Stationers ejere. Måske vil nogen sige, at Hakko-stinget, der er kompatibelt med Lukey-loddestationerne, vil være af meget bedre kvalitet, men prisen vil være meget højere, selvom den bestilles af Ali Express. Forfatter AKV.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

75 − = 70