Loddejern til polypropylen

Loddejern til polypropylenrør: 3 valgregler

Loddejern til polypropylenrør kan købes hos enhver byggeforretning. For nylig er det blevet meget populært at montere et varme- og vandforsyningssystem lavet af polypropylenrør. På grund af den lave pris og enkelhed af materialer kan næsten alle boligejere selvstændigt lodde polypropylenrør. For en sådan rørledning er det nødvendigt at have nogle færdigheder og det nødvendige værktøj. Men først skal du finde ud af, hvordan du vælger denne teknik korrekt, for ikke at betale et stort beløb til det, eller tværtimod ikke at købe en billig forfalskning.

Loddejern til plastrør: Hvordan man køber varer af høj kvalitet

Hovedopgaven for et sådant loddejern er at opretholde den nødvendige temperatur for at forbinde polypropylenrøret med beslaget, og dets opvarmningstemperatur er ca. 260 grader.

Når du køber et loddejern til plastrør, så spørg sælgeren om et certifikat, der bekræfter kvaliteten

Ifølge køberne vælges et loddejern, der skal vælges i henhold til 3 kriterier:

 • Formen af ​​varmeelementet;
 • Termisk effekt;
 • Prisen på enheden.
 • Af omkostningerne kan loddejern opdeles i 3 grupper:
 • Russisk og kinesisk produktion af loddejern er billigere;
 • Den gennemsnitlige pris vil oftest have tyrkiske loddejern;
 • Dyre loddejern vil være modeller fra europæiske producenter, og de populære blandt dem vil være tyske og tjekkiske loddejern.

At lodde hjemvarmeanlægget egnet til loddejern til plastikrør fra den kinesiske producent. Eksperter siger, at sådan en loddekolbe lige nok på de to systemer, og det er helt nok for det første menneske operation, som besluttede at gøre opvarmning, ved hjælp af polypropylen rør, men stadig kan give han lånte en anden.

Brug ikke kinesisk fremstillet loddejern til kommercielle ordrer. Det hele er ikke, at det ikke er kvalitativt, men at det ikke er i stand til at opretholde den nøjagtige temperatur. Fejlen i billige fingre er 10 grader eller højere, og dette bidrager til en ikke-kvalitetsforbindelse, og du kan ikke tjekke det visuelt. Fejl af denne art er ikke tilladt, når ordren udføres.

For begyndere er et loddejern til tyrkiske rør mere egnet. Nøjagtigheden af ​​de tyrkiske loddeværktøjer er meget lille, og pålideligheden af ​​et sådant loddejern er fremragende. Den gennemsnitlige pris gør soldejern af tyrkisk produktion populær selv hos virksomheder, der beskæftiger sig med installation af opvarmning fra plastrør. For at redde firmaet sikre, at det er mere rentabelt at købe 3 tyrkiske loddejern end en tysk eller tjekkisk. Masters, der har været involveret i denne slags arbejde i mange år, ved, at et tjekkisk og tysk loddejern vil tjene i lang tid og vil sikre kvaliteten af ​​lodning.

Selvfremstillet loddejern til rør af polypropylen

Loddetøjets arbejde består i vedhæftning af rør, der er opvarmet til den ønskede temperatur. Ikke altid er der behov for lodning eller reparation af halvdelen af ​​ledningsvandets varme og rindende vand i huset. Ofte er der et behov for at arbejde for at erstatte to af de tre forbindelser. Og i dette tilfælde er det ikke nødvendigt at købe et loddejern, men du kan selv gøre det.

For at lave et loddejern til rør af polypropylen, skal du se en træningsvideo

For en elektriker, der har færdighederne i låsesmede, vil det tage et par timer at lave et sådant loddejern.

De fleste vandrør er skjult for øjnene, for de bliver glattet i kanaler, og derfor bør man ikke bekymre sig om skønhed og æstetik. Men det er ikke vigtigt, det er vigtigt at forkert justere varmetemperaturen og overophedningen af ​​rør eller fittings, selvom overophedning ikke er mange grader, vil det føre til et ægteskab. Ved en sådan lodning er hovedproblemet kvaliteten af ​​lodning af delene. Hvis der ved lyddæmpning ved selvfremstillet loddejern tillades en mindre uoverensstemmelse med udseendet af de loddeelementer, skal alting være perfekt, når du bruger et købt loddejern.

Til fremstilling af et loddejern til propylenrør vil disse materialer kræve sådanne materialer:

 • Varmeelement;
 • Påkrævet montering til din rørstørrelse og dyse på loddejernet;
 • Forniklede bolte og møtrikker M8, de tjener til at fastgøre dyserne til varmeren;
 • Baseret på termoelementet;
 • Montering for pålidelig fastgørelse af loddejern på hjælpefladen.

Ud over temperaturen er kraften og hastigheden af ​​opvarmning af rørets overflade til tilslutning af stor betydning. I tilfælde af at opvarmningen af ​​forbindelseselementerne er lang, mister de opvarmede dele deres form og geometriske dimensioner.

Det er derfor, at materialet skal have en diameter på 15 til 30 millimeter, og apparatets effekt fra 700 til 900 enheder. Denne effekt svarer til opvarmning af jern.

Arbejdsplanen for VVS er meget enkel, du har brug for en stikkontakt, et krøllejern, et PVC-rør, som du skal rengøre på forhånd og selvfølgelig mesterens ønske. Alt arbejdet tager ikke meget tid, fordi det ikke er svært.

Tips og tricks: Sådan vælges et loddejern til polypropylenrør

Efter at have bestemt varmenes form, fortsætter vi med udvælgelsen af ​​tekniske parametre. En af de første og vigtigste er at vælge strømmen. Når du vælger strømmen, skal du ikke vælge den største, hvis det ikke er mere, betyder det ikke, at det er bedre. Da kraftige loddejern er beregnet til lodning af rør med stor diameter. Hvis du har brug for en rørledning, hvis størrelse er ca. 50 mm, det vil sige det er et standardvarmesystem, så er et loddejern med en kapacitet på 600-800 W egnet til sådanne formål. Generelt angiver pakken antallet af dyser og diameter for det, de er beregnet til. På sådanne instruktioner kan du navigere.

Loddejernet til plastrør bør vælges ud fra mængden af ​​arbejde og økonomiske muligheder

Det er vigtigt at bemærke termostaten, hvordan den er indstillet, hvor meget temperaturen holder, fordi kvaliteten af ​​lodningen afhænger af dette. Dette gælder især for begyndere.

I mangel af erfaring og praksis er denne type arbejde baseret på normer og normer.

Derfor er du nødt til at vælge loddejern til rør med en jævn temperaturindstilling og inden du arbejder for at studere instruktionsmanualen for brug af loddejern. Og ikke kun nødt til at lære manuel lodning applikationer, samt købt dine rør og komponenter, hvor det skrevne ikke eneste komponent af rør og andre ting, og er opført som den optimale temperatur for lodning. Så sætter vi den ønskede temperatur på dit loddejern. Hvis ikke, ikke hvilke instruktioner, så kan du bruge den gennemsnitlige holdetid, men inden du begynder lodning, skal du prøve din hånd ved rørafsnit og mere end én gang.

Når du tester på rørlængder, vil du også forstå nok tid til at varme op, eller du skal tilføje eller reducere det. Sådanne rør er ikke dyre, så du kan købe med en margin for træning. Det er også nødvendigt at være opmærksom på dyser. Dyserne skal være dækket af Teflon, på grund af Teflon-belægningen, bliver de opvarmede elementer af polypropylenrør meget let fjernet. Kvalitetsbelægningen skal have en grønlig-blålig farve.

Til svejsning af propylen er det bedre at vælge en enhed, hvis rating er troværdig. For eksempel er et elektrisk loddejern fremstillet af Tyrkiet af fremragende kvalitet. et tyrkisk elektrisk loddejern til polypropylen, er dette et godt valg, hvis du har brug for en professionel tilgang og en pålidelig enhed. Desuden ligner det en loddepistol og vil tiltrække dine arbejdsgiveres opmærksomhed. Hvis du skal arbejde med PPR en gang, så kan du købe russiske frimærker. Loddeværktøjet kan leveres til dig af en sanitetsbutik kaldet Castorama eller Stavr. Derudover kan du købe sådanne varer på CFM, hvor du kan finde ud af det fulde overblik og se billedet.

Dyser til loddejern til polypropylenrør

Mindste antal dyser skal være 3, de er de mest populære, og deres diameter er 20, 25 og 32 millimeter. Men efter en vis anvendelsesperiode, der er inkluderet i sæt dyser, slidt og skal udskiftes.

Dyserne har en cylindrisk form fremstillet af aluminiumlegering eller kobber, som er belagt med et anti-stick Teflon-lag. Når du køber vedhæftede filer, skal du være opmærksom på lagets kvalitet, og gem ikke for meget på dette.

Dyserne kommer ofte sammen med loddejern, men de kan købes separat

Belægningslaget afhænger af dysens omkostninger, det vil sige jo mindre lag, og prisen og levetiden er meget mindre end den dyre.

Brug af dysen manifesteres på denne måde: udseendet af røg, plastikrester på dysen, vedhæftning af dele og fremkomsten af ​​vanskeligheder ved fjernelse af rør.

Sådan bruges et strygejern til polypropylenrør

Processen med at forbinde rør er meget enkel og tiltrækker derfor mange hjemmestere.

Arbejdet skal udføres i følgende rækkefølge:

 • Vi forbereder røret til lodning på en sådan måde: den skal afskåret og rengøres glat og om nødvendigt fjerne folielaget;
 • Vi sætter loddejernet i en stikkontakt og justerer temperaturen;
 • Når loddestangen er opvarmet til den valgte temperatur, vil den blive indikeret med en lysindikator, vi sætter røret og passer fra forskellige sider på de nødvendige dyser;
 • Vi holder forsinket den angivne tid og fjerner forsigtigt delene fra loddejernet;
 • Vi forbinder røret med beslaget uden rotation og hele forbindelsen er klar.

Den tid, der skal opretholdes, afhænger af rørets diameter.

Hvordan ligner et loddejern til polypropylenrør (video)

Når du vælger et loddejern til polypropylenrør, skal du stole på formålet med at købe det. Billige modeller er kun egnet til engangsbrug hjemme. Sådanne loddejern kan købes til en meget lav pris. Men for at starte en professionel karriere og aktivitet, skal du købe dyrere og bedre. Og glem ikke, at kunden altid holder opmærksom på det værktøj, du arbejder med.

Loddejern til polypropylen (foto eksempler)

© 2017, homeli.ru. Kopiering er kun tilladt med en henvisning til kilden

Kopiering er kun tilladt med en henvisning til kilden

Sådan vælges et loddejern til polypropylenrør

For nylig var den eneste mulighed for et husholdningsvandsløb et system af metalrør, de blev svejset ved hjælp af et specielt svejsearbejde af en professionel svejsemaskine.

I dag er situationen radikalt ændret, og jernrørene er blevet erstattet af billigere, enkle at installere og bekvemme i dagligdags rør fremstillet af polypropylen. For at forbinde dem til at anvende særlige loddekolbe, som for eksempel i hjemmet, behøver ikke at opgradere kurser af svejsere, ganske nøje gennemgå instruktionerne i instrumentet, og med praksis, kan du montere deres eget vand derhjemme.

Prostata og den lave pris på disse enheder har ført til en enorm efterspørgsel efter dem, hvilket svarer til tilbuddet markedet, overmættede dag enheder af forskellige mærker med forskellige sæt af funktioner, ydeevne og pris spredning fra de mest til budgettet for disse professionelle enheder.

Forstå de vigtigste egenskaber ved loddejernet, samt bevist mærker af producenter, for at erhverve præcis, hvad du har brug for, er ikke svært efter at have læst denne artikel.

Design af loddejern til plastik

Udformningen af ​​det store flertal af apparater til lodning af plastrør med en sjælden undtagelse er standard. Forskellene ligger som regel kun i metoden til fastgørelse af arbejdsudstyr på varmeelementet.

Standard loddejern består af sådanne elementer som:

 • hus med håndtag til opbevaring
 • svejsning tene, beskyttet af støbt metal kappe;
 • temperatur regulator;
 • sæt af specielle vedhæftede filer.

Generelt består loddejernet af polypropylen af ​​de samme grundelementer som et traditionelt husholdningsjern, så det kaldes i et professionelt miljø. I denne enhed samt i apparatet til strygning af tøj er de vigtigste arbejdselementer et stærkt varmeelement og en regulator for dens temperatur.

De kan bygges i både en flad og en rund kabinet. Og kroppens form afhænger af konstruktionen af ​​de fastgørelsesanordninger, som enheden er udstyret med aftagelige dyser med arbejdsflader til rør med forskellige diametre.

Funktionsprincippet for enheden til lodning af plast er ekstremt simpelt:

 • Enheden er forbundet til et normalt strømforsyningsnet via en stikkontakt;
 • den indbyggede brunbrændeovn opvarmer pladen til den optimale temperatur, og den overfører igen denne temperatur til dysen;
 • Den opvarmede dyse, når den er i kontakt med plastik, gør den blød og viskøs, som plastin i varme hænder, bare sådan, at de to rør bliver en enkelt enhed efter afkøling.
 • Den ideelle temperatur på dysen til tilslutning af polypropylen er ca. + 260 ° C og for at justere den er udstyret med en indbygget termostat.

Ligesom i et konventionelt jern er det næststørste element, der er ansvarligt for værktøjets korrekte driftstilstand, temperaturregulatoren. Efter at det uforholdsmæssigt overophedning af arbejdsoverfladen af ​​dysen, kan polypropylenen begynde at smelte og derefter ukontrollabelt i samlingen mellem to rør vil nødvendigvis defekter indtil indsnævringen diameter af røret eller skade på alle og manglende evne til at fungere.

I samme tilfælde, hvis leddet ikke er tilstrækkeligt opvarmet, kan der forekomme lækage mellem dem, hvilket kan føre til en ulykke og umuligheden af ​​at betjene hele vandrøret. Ud over den korrekte smelteteknologi giver termostaten også beskyttelse til metalhovedet på enheden, som kan smelte med ukontrolleret opvarmning af brunbrunet.

Et andet element, hvis kvalitet direkte påvirker tætningen af ​​leddene under lodning, er dysen. De er lavet med forskellige belægninger, hvor tykkelsen også spiller en vigtig rolle. Den mest vedholdende anses for at være dyser med en belægning af Teflon.

Moderne loddeindretninger er opdelt i flere typer.

Først, manuel og mekanisk:

 • ved hjælp af et håndværktøj Det er muligt at forbinde rør fremstillet af polypropylen med en diameter på op til 50 mm uafhængigt, det er den bedste mulighed til brug i hjemmet;
 • For at forbinde rør med en diameter på mere end 50 mm kræves ikke kun en multipel stigning i varmeelementets effekt, men også en betydelig indsats for at kombinere rør og montering, som kun kan levere mekaniske enheder.

Selvfølgelig dominerer i husstanden manuelt loddejern, men det er opdelt i flere typer afhængigt af teknologien til fastgørelse af arbejdsudstyr på varmeoverføringsoverfladen:

 • med en xiphoid sting, minde en flad lodret plade, hvor et par dyser er udstyret med specielle huller, denne art er meget udbredt og et stort udvalg af modeller;
 • med et tip af cylindrisk form, hvor kun originale dyser af speciel form bæres, er denne type på grund af den lille størrelse af spidsen mere praktisk, når de arbejder på steder med vanskelig adgang, så deres øgede funktionalitet har fundet anerkendelse blandt fagfolk.

Populære mærker og priser på loddejern til polypropylen

Når du køber noget udstyr, og især loddeværktøj bør primært orienteret i producerende lande, på grund af denne næsten direkte bestemmer prisen og kvaliteten af ​​enheden, fordi selv på husstandsniveau er kendt uofficielle produkt rating fra forskellige lande.

 • Det første sted er besat af europæiske mærker og primært fra Tyskland og Tjekkiet.

Samlinger af topkursegmentet fra tyske firmaer KERN koster fra 7500 til 20.000 rubler og Rothenberger med en pris på op til 32500 rubler fuldt ud retfærdiggøre deres priskvalitet og lang levetid. De dyreste produkter under varemærket REMS. De bedste af deres enheder kan købes til 40.000 rubler, som kun har en rationel betydning med den professionelle brug af instrumentet.

Den bedste mulighed for at købe et kvalitetsværktøj værd at dine penge er produkter fra Tjekkiet og Italien under varemærkerne DYTRON og RITMO henholdsvis. Indretningerne af disse mærker vil koste i prisen fra 6500 til 17200 rubler.

 • Den anden position er optaget af virksomheder fra Tyrkiet og CIS-lande.

Produkter fra Tyrkiet under mærker Makina Plastik, Candan, Calde og russiske planter "ENERGOMASH" er i høj efterspørgsel på grund af den lave pris - fra 3700 til 6800 ror per sæt er de optimale til brug i hjemmet.

 • Og endelig slutter vurderingen "bronze medalje" - loddeapparater fra Kina.

Disse enheder koster mindre end 3000 rubler, og opmærksom på deres mærke giver ikke mening. De er billige på grund af dårlig kvalitet og deres holdbarhed overstiger sjældent en applikation, som dog til privat brug kan være nok.

Hvordan vælger du et kvalitets loddejern til polypropylenrør, så du kan ikke fortryde det senere?

For at sikre en kvalitetsforbindelse af plastrørledningen skal du tage mest omhyggeligt hensyn til valg af udstyr, fordi det er resultatet af alt arbejde, der er ansvarligt for det.

Strøm - dette er den første og afgørende parameter, hvorfra valg af enheden til udførelse af de planlagte værker i et allerede kendt volumen begynder. Det er trods alt kraften i loddemekanismen, der begrænser rørets diameter, som de kan svejses, og desuden den frekvens, hvormed enheden kan gentage svejseprocessen.

Markedet tilbyder en bred vifte af loddeværktøjer, med en stor strømafbrydelse, så det vil ikke være svært at vælge enheden til individuelle behov, ved hjælp af følgende gradering af enhedens krævede kapacitet til svejsning af plastrør med forskellige diametre:

 • rør med en diameter på 16 til 63 mm kræver en effekt på op til 680W;
 • fra 63 til 75 mm - 850W;
 • fra 75 til 125 mm - 1,2 kW;
 • fra 125 mm og mere end 1,5-2 kW.

Det er klart, at det for husstanden i de fleste tilfælde er nødvendigt nok loddejern til 850W. Der er imidlertid også en nyanse som påvirkning af det ydre miljø på varmevekslingen og driften af ​​enheden. For eksempel, når du arbejder under forhold med lav omgivelsestemperatur - om vinteren i et uopvarmet rum, vil frosten "stjæle" den brugbare effekt af enheden og til effektiv drift har du brug for en enhed med en størrelsesorden mere strøm.

Den anden valgmulighed er designet af loddeanordningen, og her til husholdningsbrug er der kun to muligheder.

Den første - en enhed med en xiphon tip, som adskiller sig i enkelheden af ​​designet med evnen til fast at rette dyserne, uden behov for konstant at overvåge deres korrekte position under arbejdet. Sådanne enheder i en bred vifte er præsenteret på markedet og er fremragende til "amatør".

Den anden type loddeanordning - perfekt til fagfolk, der specialiserer sig i komplekse job på vanskelige steder, hvor enhedens alsidighed er mere end enkelhed. Denne enhed med et cylindrisk sting, langs hele længden som du kan justere dysens position, hvilket er yderst vigtigt for at udføre komplekst arbejde. Sådanne stang loddejern kræver konstant kontrol over fastgørelsesskruerne i den bevægelige dyse og anbefales ikke til begyndere.

Når du køber et sæt dyser, er det som regel allerede inkluderet i kittet, og det største af dem er begrænset af enhedens kapacitet. For eksempel kan dyre professionelle værktøjer indeholde deres kitdyser med en diameter på op til 150 mm, hvilket skyldes den høje effekt af dyre enheder.

Men for at forbinde husstand VVS er nok til at have et par tips regelmæssige størrelser til rørdiametre 0,5" , 1" , 1,25" , der oversat til det metriske system svarende til 16mm, 24mm og 32mm, hhv. Derfor bør man ikke forfølge dyre sæt med et stort antal billige dyser af lav kvalitet af alle mulige størrelser.

I pakken med et gennemsnitsprisværktøj er der som regel almindelige Teflon-dyser inkluderet, de er ikke den bedste løsning, men til husholdningsbrug opfylder de rimeligt priskvalitetsformlen.

Og den bedste kvalitet anses for at være dyser til lodning af plast, baseret på metalliseret Teflon. Ud over det faktum, at de næsten ikke holder fast i plastik ved lodning, er de også de mest termisk ledende, som de arbejder mere komfortabelt og hurtigt på.

Nøjagtigheden af ​​justeringen og stabiliteten af ​​varmeelementets temperatur i loddetrådet bestemmer kvaliteten og pålideligheden af ​​leddet i vandforsyningen. Når du vælger, skal du sørge for at finde ud af, om termostaten er i sin konstruktion med manuel indstilling af den optimale temperatur.

Du kan selvfølgelig købe en enhed med en automatisk temperaturregulator, som, når enheden når en optimal arbejdsoverfladetemperatur på 260 ° C, giver et lyd- eller visuelt signal, hvilket er yderst bekvemt for begyndere ved lodning af polypropylen. Men fagfolk foretrækker udstyr med manuel finjustering af temperaturen, fordi de kan justeres med kompensation for miljøforhold, for eksempel frost.

 • Billige modeller er udstyret med, normalt ikke meget pålidelig temperaturstyring, med det resultat, at i det væsentlige kan reducere kvaliteten af ​​lodning, da føreren under lodningen vil være vanskeligt at justere temperaturen, således at rørene og smeltet og samtidig opvarmet til en temperatur sikrer en pålidelig forbindelse kvalitet.
 • Den mest effektive er vedhæftningerne På basis af metalliseret Teflon giver de den mest ensartede opvarmning af leddene af plastrør.
 • Du skal huske, den kinesiske lodning kan ofte uheld købt som falske under et andet mærke overbetale for mærket, så når du køber skal være præcist korreleret med enhedsprisen på sit brand og kvaliteten af ​​dens komponenter.
 • Køb af en enhed med høj effekt Det er kun berettiget, hvis der er et konstant behov for store mængder arbejde.
 • Valg af en enhed til tilslutning af plastrør, det er nødvendigt at tage et kig på instruktionerne til det, da det nødvendigvis angiver rørets maksimale diameter for tilslutning af denne model. Professionelle beregner denne parameter med en simpel matematisk formel: Diameteren af ​​rørene beregnet til sammenføjning i millimeter multipliceres med 10, og den krævede effektværdi af enheden i Watts opnås.
 • Når du vælger en loddeanordning, end at det er billigere, kan kvaliteten Me deri komponenter, fx i et billigt loddekolbe være meget groft kalibreret termostat, som vil være en betydelig fejl mellem den faktiske temperatur og eksponeret arbejdsflade.

Anmeldelser om loddejern til polypropylen

KERN Welder R63

Loddejern til tilslutning af polypropylenrør KERN Welder R63, en pålidelig assistent i reparationen!

Fordele: prisen berettiger kvaliteten, rig udstyr, nem at lære, praktisk at bruge, kompakt størrelse.

ulemper: bemærkede ikke nogen væsentlige ulemper, bortset fra at det i hjemlige forhold sjældent kræves for ansøgning

Højkvalitets værktøj.

Fordele: En bekvem funktion af temperaturregulering, beskyttelsesanordningen mod overophedning, en brugervenlig manuel enhed.

Kombinationen af ​​pris, brugervenlighed og kvalitet er optimal.

Fordele: for sin pris praktisk og høj kvalitet enhed, som ikke er ked af pengene.

At vælge en loddekolbe for polypropylen rør bør tage hensyn til mange faktorer: design, typer af loddekolber, populære mærker og deres priser, kapacitet og omdømme i selskabet blandt kunderne. Ved at evaluere alle disse parametre og korrelere med deres egne behov vælges en enhed, som fuldt ud opfylder alle kravene, ikke noget problem.

Klik her for at annullere svar.

For samarbejde, kontakt venligst via e-mail: [email protected]

Kopiering af materiale uden angivelse af en kildehenvisning er forbudt. Alle rettigheder til billeder og tekster tilhører deres forfattere.

Sådan vælges et loddejern til polypropylenrør: typer, strømvalg og priser

Rørledningen samles fra polypropylen ved svejsning. Rørlængder af den ønskede længde forbindes til systemet med den ønskede konfiguration ved hjælp af beslag. Beslagene vælges i overensstemmelse med diameteren af ​​de valgte rør. For at få begge rør og stik har du brug for et firma - så er der ingen problemer med docking, og polypropylen kan være af forskellige karakterer, hvilket betyder, at smeltepunktet kan afvige lidt. Underophedning eller overophedning af elementer har negativ indflydelse på leddets kvalitet, og dette truer med at deprimere systemet.

For at forbinde rør med beslag opvarmes de til smeltepunktet. Gør dette ved hjælp af specielle enheder, der kaldes forskelligt: ​​Loddejern til polypropylen, svejsemaskiner eller strygejern. Alle disse er de samme enheder, men med forskellige navne.

Loddejern til polypropylenrør kan have en opvarmning platform med forskellige konfigurationer

Svejsere leveres separat (i en kasse), eller som et kit med svejsemundstykker, handsker, sakse til skæring rør eller speciel fræser og bygning tape niveau. Komplette sæt af sådanne sæt i metal eller plast kufferter.

Svejsesæt er udstyret med dyser, målebånd, sakse til skæring af rør, sommetider sætte handsker

Design af loddejern til plastik

Et hvilket som helst svejsearbejde til polypropylenrør består af flere dele. Et varmeelement, der er indesluttet i en metalplattform, er fastgjort til plasthuset med et håndtag. Til platformen fastgør dyserne, som overfører varme fra platformen. Varmetemperaturen reguleres af termostaten. For at kunne bruge enheden med loddetrådet er det mere hensigtsmæssigt at bruge en stativ, på hvilken den er fastgjort, inden den tændes. På kroppen er der en termostat, med hvilken temperaturen er indstillet og to indikatorer, der tændes / slukker, afhængigt af soldejernets tilstand.

Loddejern til plastrør med en varmeplade i form af en plade

I dag præsenteres der i butikker soldejern til rør med opvarmning platforme af to former: i form af en plade eller cylinder. De der har en komfur er mere som jern, og dem der med en cylinder er mere som loddejern. Måske er det her, hvor navne gik, men mere korrekt, stadig kald disse enheder svejsemaskiner. Selv om dette ikke er afgørende.

Loddejern til polypropylenrør med en cylinderformet platform

Kvaliteten af ​​enheden, princippet og rækkefølgen af ​​arbejde fra formularen er ikke afhængig. De bruges simpelthen til forskellige dysekonfigurationer, og de er fastgjort på forskellige måder. Der er ingen andre forskelle.

På loddejernet med en flad plade er der flere huller. På begge sider er dyser fastgjort til åbningen. De er adskilte og forskellige i dette tilfælde: dorn - til opvarmning af indersiden af ​​beslaget og en ærme, hvori et rør er indsat for at opvarme dets ydre overflade. Og dornen og ærmet er fastgjort til pladen med en lang skrue. Han strammer den hex-nøgle, der følger med sættet. Afhængigt af antallet af huller kan der installeres et eller flere sæt dyser. Til svejsning er individuel opvarmning normalt nok to eller tre diametre. Når du installerer flere sæt af forskellige størrelser, skal du installere de største tættere på håndtaget, og de mindste - tættere på platformens kant - så de vil opvarme jævnt og ikke forstyrre driften. Sjældent er der enheder, som du kan vedhæfte mere end tre sæt på, og de tilhører allerede professionel kategori og har derfor en anstændig pris - fra 250 dollar.

Montering af dyser på jern til polypropylenrør med flad platform

Dyserne er fastgjort til cylinderen på en anden måde. De er oprindeligt fastgjort til hinanden, men har en aftagelig forbindelse, som er strammet / skruet af samme sekskant. Et sådant sæt sættes på cylinderen, monteres på et bekvemt sted og strammes med en skrue, som forbinder dem. Hvor mange vedhæftninger der kan installeres afhænger af længden af ​​cylinderen. Det vigtigste er, at de ikke forstyrrer arbejde og ikke truer med forbrændinger.

Montering af dyser på loddejern med cylindrisk platform

Der er ingen forskel på enheder med forskellige former for varmeelementet. Det hele er i kvaliteten af ​​fremstillingen, men vælger hver for sig den form, som han synes mere bekvem.

Sådan vælges et loddejern til polypropylenrør

Efter at have fastslået opvarmningsplatformens form, kan du fortsætte med udvælgelsen af ​​tekniske parametre. Det første og vigtigste er at vælge strømmen. I dette tilfælde betyder mere ikke bedre. Simpelthen kraftfulde aggregater er designet til svejsning af store diametre. Hvis du har brug for rør op til 50 mm (og det er et enkelt varmesystem), er det nok at have en 600-800W enhed. I princippet angiver beskrivelsen af ​​loddejern ikke kun varmekraften, men også de dyser, der følger med sættet. På dem og du kan navigere.

Kraftfulde enheder er designet til svejsning af store diametre

Særligt bemærkelsesværdig termoregulator. Hvor præcist det kalibreres og hvor godt temperaturen "holder" afhænger også af svejsens kvalitet. Dette gælder især for begyndere. Mennesker med erfaring arbejder mere på fornemmelser og intuition. De behøver ikke rørholdningsborde og lydsignaler. De alle "føler". Men i mangel af erfaring kan man kun stole på normer og standarder. Fordi vi vælger en temperaturregulator med en jævn temperaturindstilling og inden vi starter arbejdet, studerer vi instruktionsmanualen. Og du skal også studere ikke kun de dokumenter, der er vedhæftet til loddejernet, men også til rørene og beslagene. Hvis du har købt mærkevarer, skal du have udstedt ledsagedokumenter. Blandt dem er smeltepunktet angivet - det er sat på loddejernet, og rørene og beslagene holdes afhængigt af type og diameter. Disse er betydningerne og holder fast ved lodning.

Gennemsnitlig holdetid for rør og fittings

Hvis der ikke er nogen dokumenter af en eller anden grund, kan du bruge den gennemsnitlige eksponeringstid (se tabellen). Men før lodning af systemet er det ønskeligt at eksperimentere flere gange. Så du kan bestemme, om den valgte tid er rigtig, eller du skal øge / mindske den. Polypropylen gør det muligt at gøre det - og rørene og armaturerne er relativt billige, så du kan træne.

Det er også nødvendigt at være opmærksom på dyserne. De bør have en Teflon belægning, takket være, at de opvarmede elementer nemt kan fjernes. Den mest høje kvalitet belægning har en grønlig-blålig tinge.

Teflon belægning dyser kan være af forskellige farver, men det bedste betragtes grønlig-blå

Efter hver lodning, hvis der er polypropylenpartikler tilbage på dyserne, skal de fjernes med en blød klud. Brug hårde børster eller vaskeklude - de efterlader ridser på Teflon. Efter et par ridser vises på dysen, er det umuligt at arbejde: Materialet koger og strækker sig, sømmen, hvis det gør det, er buet og upåliteligt.

Priserne på loddejern til polypropylen

Ligesom ethvert udstyr er kvalitet loddejern meget dyrt. Priser for den billigeste start fra $ 25-50. Så mange eller så mange er kinesiske enheder:

 • apparat til smeltesvejsning R063 med en kapacitet på 1 kW og rørdiameter til svejsning op til 63 mm - $ 50 (1 års garanti tilbydes);
 • sat til fusion svejsning WD20-63 - effekt 1,5 kW, diametre op til 63mm - $ 100.

Praktisk set i samme pris er niche russisk fremstillet loddejern:

 • "Encore" med to former for opvarmning 750W og 1500W, med svejsediameter op til 63mm koster $ 50-60.
 • på modellen Energomash ST72170. Power 1700W, svejsediametre - op til 63mm pris 30 $;
 • Energomash Prof-72230p. Power 2300W, to varmeapparater, svejsninger rør op til 63mm i diameter - prisen er $ 50;
 • "Kaliber SVA-780t". Power 780W, svejsediameter op til 32mm. Prisen er 30 $.

Loddejern "Encore" af russisk produktion er placeret i mellemprisområdet

Det er uklart, hvilken kategori der bærer mærket Sturm. Denne model er Energomash, men produceret i Kina. Priserne er demokratiske - fra 20 $ -40 $ afhængigt af kapacitet og udstyr. Og kvaliteten er så heldig. Det kan fungere fint, men det kan kun være tilstrækkeligt til at samle flere netværk. Men i hvert fald, for at loddet deres opvarmning er nok.

I midten af ​​segmentet og for kvalitet og pris er tyrkiske loddejern til polypropylen:

 • Et sæt svejsemaskiner CANDAN kapacitet på 1500W (Tyrkiet) koster $ 50.
 • Enheden til socket svejsning rør FORA WELD 1500 tyrkisk firma Makina Plastik (Makina Plastic) - prisen fra $ 60.

Tyrkisk Candam er også billig

Hvad er karakteristisk, og tyrkiske firmaer, og mange mærker af europæiske producenter producerer deres udstyr på faciliteter i Kina. På samme sted fremstilles tjekkiske og tyske loddeværktøjer ofte. Selvfølgelig er kvalitetskontrollen meget strengere. Så Kina er forskelligt fra Kina.

De tjekkiske og tyske loddepistoler er førende i kvalitet på markedet. Desværre er de dyrere:

 • Loddejern Ditron "Ditron" (fremstillet i Tjekkiet) fra 110 €;
 • Svejsesættet Valtek (Tjekkiet) er lidt billigere - fra $ 70 afhængigt af kraft og svejsede diametre.

Meget høj kvalitet tjekkiske loddejern, men de er dyre

Det billigste Brigadier loddejern - en 900kW enhed og et standard sæt svejsediametre - op til 63mm, koster kun $ 15. Sandheden indbefatter ikke en rørskærer, et niveau og et målebånd.

Til sådanne priser er det næppe værd at lave et loddejern alene: det er svært at opnå den ønskede temperatur, og kvaliteten af ​​svejsningen går slet ikke. Selv hvis pengene er meget stramme, tildele en lille mængde til erhvervelsen af ​​den samme "Brigadier", måske er det muligt.

Om hvilken slags beslag der er og hvordan man svejser rør, læs her, men hvilke polypropylenrør er bedre til opvarmning er skrevet i denne artikel. Og nedenstående video viser et loddejern med en cylindrisk varmeplade. Det demonstrerer også lodningsprocessen, kun værktøjet bruges af den dyre - Ditron.

Til samling af opvarmning eller rindende vand er det helt muligt at få, om ikke det billigste loddejern, så fra den gennemsnitlige priskategori. Af den måde har de det bredeste sortiment. Ud over effekt skal man være opmærksom på de svejsede diametre, typen af ​​termostat, og tilbagemeldingen skal også undersøges. Ikke på alle modeller er de, men selvom ideen om, hvor pålidelig virksomheden producerer, kan findes, samt specifikke anbefalinger til drift.

Hvis du skal tjene polypropylensvejsning, så har du brug for et loddejern fra den professionelle kategori - dyre. Der er flere funktioner i dem, og temperaturen "holder" mere præcist. Men det vigtigste for mesteren er et ry, der kun vil være godt, hvis kvaliteten af ​​arbejdet er godt. Og for dette uden et kvalitetsværktøj kan det ikke gøres.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

23 − = 21