Loddejern til polypropylenrør

Sådan vælges et loddejern til polypropylenrør og hvordan man bruger det

Moderne VVS rørledninger, som regel, er samlet fra plastrør. Materialet i sådanne rør er polypropylen, let, holdbart, giftfri og billig. For at forbinde polypropylenrør anvendes specielle loddejern; om hvordan man korrekt vælger et loddejern til polypropylenrør, hvilke finesser at være opmærksomme på og hvordan man arbejder med dette værktøj, vil denne artikel fortælle.

Den første bekendtskab med et loddejern til rør

Alle loddejern, uanset deres tilsigtede brug, har et lignende design. De består af et varmeelement og et termisk isolerende håndtag, som forhindrer forbrændinger. Varmeelementets funktion, som det ikke er svært at gætte, er at smelte arbejdsmediet, når den ønskede temperatur er nået.

Elektriske loddekolbe til polypropylen rør er af konventionel form for alle lodning arm, men i stedet for at blive anvendt i konventionelle produkter af denne art i varmelegeme til loddekolben varmerør installeret dæk, hvorpå der er fastgjort en dyse til opvarmning af røret og fittingen.

Et andet kendetegn ved et loddemetal til propylenrør er tilstedeværelsen af ​​en varmeprocesstyringsanordning. Dens nødvendighed skyldes, at polypropylen er et termisk ustabilt materiale, der begynder at "lække" allerede ved 260 ° C.

Som følge heraf forekommer ikke kun ødelæggelse af forbrugsgoder uden korrekt observation af materialets opvarmningsproces, men også et uberettiget tidsforbrug med egen styrke og midler. Enheden regulerer varernes temperatur og varighed, afhængigt af rørsektionen og tykkelsen af ​​koblingen.

I betragtning af at rørforbindelsens hastighed og kvalitet i vid udstrækning afhænger det korrekte valg af loddejernet, er det nødvendigt at undersøge det eksisterende sortiment og bestemme de nødvendige egenskaber ved loddetøj før køb af værktøjet.

Det rigtige valg af loddejern til plastrør

At spørge om hvilket rør loddejern at vælge, det er vigtigt at afgøre, for hvilke formål det vil blive brugt. Det er klart, at en professionel blikkenslager vil have brug for en enhed med mere alvorlige kapaciteter end en hjemmester.

Du kan vælge et loddejern til polypropylenrør, idet du skal være opmærksom på flere grundlæggende parametre.

Loddejernets sædvanlige kraft til polypropylenrør er 1,5 kW. Dette er nok til at lodne rørene op til 50 mm. I de fleste tilfælde er dette ret nok til huslige behov, men nogle gange er det nødvendigt at forbinde polypropylenrør med større diameter. For at gøre dette skal du bruge værktøjer, der arbejder med en effekt på 1,7-2 kW. Sådanne loddejern er dyrere og forbruger mere elektricitet.

Men moderne teknologier giver mulighed for større energieffektivitet og varmeoverførsel, når enheden bruger mindre strøm. Så for eksempel bruger det moderne loddejern Ditron TraceWeld PROFI blå kun 1 kW, når det er muligt at forbinde rør med næsten enhver diameter.

Men for at forbinde rørene har du brug for korrekt valgte dyser, så det næste skridt i valg af det bedste loddejern til polypropylenrør er at bestemme, hvor mange dyser du har brug for.

Loddetips: dimensioner og mængde

Svaret på dette spørgsmål er virkelig meget simpelt: jo mere forskellige vedhæftede filer, desto bedre. Et imponerende sæt af tilpasninger er trods det måske ikke fuldt ud brugt, giver tillid og giver mesteren mulighed for at være forberedt på eventuelle hændelser.

Derfor, når du køber et værktøj, er det nødvendigt at overveje, hvor mange lokkemad kan bruges med det. Det samme gælder for valg af dimensioner af vedhæftede filer: jo mere desto bedre (læs: "Hvilke dyser er der brug for til et loddemetal til rør - alle detaljer om sammenføjning af rør ved svejsning").

Det skal forstås, at dysens pris er direkte proportional med dens størrelse. Derfor er det ikke muligt at begrænse sig til det nødvendige sæt, hvis der ikke er planlagt kommerciel brug af loddejern til plastrør. Læs også: "Hvilke dyser til et loddemetal af polypropylenrør anvendes - sorter, anvendelsesmuligheder".

Instrumentets land

Det er klart, at en kvalitetsenhed - en garanti for kvalitet og sikkerhed i arbejdet og pålideligheden af ​​den fremtidige forbindelse. Derfor er det nødvendigt at være opmærksom på instrumentets oprindelsesland, når der vælges et loddestang.

Alle ved, at produkter, der er samlet i Kina, ikke længere adskiller sig i den undervurderede pris, er stadig yderst upålidelige og kan bryde ned eller antændes til enhver tid. Effekter af brugen af ​​en sådan anordning kan være en hvilken som helst - fra forkælede forbrugsvarer og manglende arbejde skader af varierende alvor og forløb psykiske lidelser.

Loddejern produceret i Tjekkiet, tværtimod, er præget af fremragende kvalitet og næsten 100% pålidelighed i drift. Desuden leveres tjekkiske loddejern med det mest komplette sæt ekstra tilbehør. Den eneste ulempe ved sådanne produkter er en høj pris. Læs også: "Hvordan er et loddejern til PVC-rør og hvordan man bruger det?".

Hvis det købte loddejern til rør ikke er beregnet til at blive brugt til kommercielle formål, er det generelt muligt at stoppe med en billigere løsning, f.eks. På tyrkiske værktøjer.

Tyrkiske loddejern til polypropylenrør er måske et ideelt eksempel på forholdet mellem pris og kvalitet. For eksempel sælges et instrument af mærket "Cobra" til polypropylenrør og andre produkter fra dette materiale komplet med en rørskærer og et sæt dyser.

Kvaliteten af ​​svejsepirerne ud over de ovennævnte parametre for loddestjernens egenskaber afhænger af brugen af ​​passende opvarmningsdyse. Læs også: "Hvordan laver et loddejern til plastrør - typer og metoder til lodning".

Udvælgelse af opvarmningstips til loddejern

Vælg dyserne til opvarmningsværktøjet skal baseres på sådanne parametre som:

 • udførelsen af ​​et loddejern - jo mindre apparatets kraft, den mindre diameter af dysen, den kan tjene, og dermed for et mindre udvalg af rørdiametre er egnet;
 • Planlagt brug af værktøjet - Professionelle skal bruge loddejern til polypropylenrør med en lang række sektioner. Derfor er der behov for et større sæt dyser. hjemme mesteren, hvis han ikke vil eksperimentere med rørledningen, nok dyser i en halv tomme, tomme og en tomme og en kvart;
 • baiting materiale - skal have god termisk ledningsevne, bør dysens belægning være den bedste teflon. Denne indstilling er at foretrække.

Endelig, hvis der er et ønske om at risikere og teste din styrke i fremstillingen af ​​værktøjer, kan du prøve at samle et loddejern til plastrør med dine egne hænder.

Loddejern til rør med egne hænder

Det skal bemærkes, at sådanne loddejern er upålidelige og kræver konstant overvågning under drift, da der ikke er nogen varmekontrolenhed i dem, hvilket betyder, at der altid er risiko for overophedning og ødelæggelse af røret. Som følge heraf vil ikke kun arbejdstidspunktet stige, men også dets omkostninger.

For at lave et selvfremstillet loddejern til polypropylenrør, har du brug for:

 1. Af et ark af kobber eller aluminium skåret to plader.
 2. Gør huller i emnerne til dyserne.
 3. Fastgør ledningerne til pladerne med stikket.
 4. Det er bedst at tilføje et lag af ikke-ledende materiale mellem pladerne, dette vil øge dysenes varmeoverførsel.
 5. Fastgør håndtaget (fra ikke-ledende materiale) til den samlede konstruktion, isoler kontakterne.

Det selvfremstillede loddejern begynder at opvarme direkte, når apparatet er tændt, og temperaturen kan ikke justeres i dette tilfælde. Enheden slukker henholdsvis ved frakobling fra strømforsyningen.

Uanset hvilket loddejern der bruges til at forbinde rørene, er det nødvendigt at arbejde med det i overensstemmelse med et generelt princip.

Proces af lodning af plastrør

Forbindelsen af ​​polypropylenrør udføres i et par forholdsvis enkle trin:

 1. Røret er skåret i en ret vinkel. Det er vigtigt at sikre, at skærets ende er flad og lodret i forhold til længdeaksen.
 2. Chamfering fjernes fra rumpen, aftrækning af burrs og ujævnheder.
 3. Den rigtige dyse er installeret på loddejernet.
 4. På den ene side sættes der et rør på dysen, på den anden side - en montering.
 5. Enheden er forbundet til netværket, opvarmning af plastprodukter begynder.
 6. Efter driften af ​​apparatstimulatoren fjernes røret med beslaget fra dysen og presses sammen.

Som et resultat dannes i løbet af et minut en ensartet polymerforbindelse, stærk og pålidelig.

Overholdelse af ovenstående rækkefølge kombineret med det korrekte valg af instrumentet og dets samvittighedsfulde drift gør det muligt at tilslutte rørene hurtigt, uden omkostninger.

Sådan vælges et loddejern til polypropylenrør

Polypropylenrør er et ret komplekst materiale, og det er problematisk at arbejde med det. Dette skyldes temperaturregimet. For at tilslutte de to rør korrekt skal du finjustere instrumentet. Ellers bliver konnektoren lækker. Problemet ligger også i dyserne.

Til dato produceres polypropylenrør i en række diametre, deres tykkelse varierer også. Under arbejdet skal alle disse faktorer tage højde for bygherren. Hvis vi overvejer den nøjagtige lodning, er der brug for ret tynde dyser til loddejernet af polypropylenrør. Til udskæringen er det nødvendigt, at der er knive i sættet.

Vigtige egenskaber ved loddejern

Til de vigtige egenskaber ved loddejern er det muligt at bære den forbrugte effekt. Denne indikator måles i W. Driftsspændingen skal også tages i betragtning. Apparatets varmeelement har altid sin maksimale temperatur. Tiden for fuld opvarmning kan variere ganske meget. En anden vigtig egenskab er dimensionerne af dyserne, der er inkluderet i sættet til loddejernet. Desuden angiver fabrikanten enhedens dimensioner såvel som dens vægt.

Hvis du vælger en universel indstilling, skal loddets kraft være omkring 2000 W. Begrænsningsspændingen er ikke mindre end 230 V. I dette tilfælde kan du regne med en stabil frekvens under drift. Derudover skal parametrene i varmeelementet tages i betragtning. Typisk er det maksimale loddejern i stand til at nå en temperatur på 300 grader, og det er nok til at arbejde med polypropylenrør af forskellig tykkelse. Også du skal tage højde for opvarmningstiden. I gennemsnit tager det 15 minutter. På markedet er der modeller med en meget bedre indikator.

Endelig overvejes apparatets sæt. Det er nødvendigt at være opmærksom på dysernes størrelse. For det mest delikate arbejde vil det være nødvendigt med en diameter på 20 mm. Til lodning af store rør anvendes dyser på 63 mm. Ud over anordningen skal der påføres en kniv, som vil hjælpe ved skæring. For at rense loddet efter brug har du brug for specialværktøjer.

For at gøre dette skal du bruge en sekskantnøkkel, en skruetrækker og en svamp. For sikkert arbejde kræves der også handsker. Vær også opmærksom på tilfælde af enheden. Det skal være praktisk og praktisk, og med transporten af ​​værktøjet er der ingen problemer. Et andet vigtigt problem vedrører enhedens dimensioner. Den gennemsnitlige længde af enheden er 260 mm, højde - 200 mm og tykkelsen - 110 mm. Afvej et loddejern til polypropylenrør ca. 6 kg. En god model vil koste køberen et gennemsnit på ca. 3.000 rubler.

Virksomheden "Forte" er meget populær, og det producerer kvalitets loddejern. De kan prale af høj effekt, og frekvensen i mange modeller holdes på omkring 55 Hz. Takket være dette forbliver enhedens ydeevne på et højt niveau. Varmeelementerne er også gode.

I tjeneste er de ret simple. I et komplet sæt er der alle nødvendige. Ulemper kan tilskrives ubehagelige penne. At arbejde med nogle modeller er upraktisk. Især det drejer sig om loddejern i den tidlige serie.

Dette loddejern til polypropylen rør anmeldelser er god. Mange købere af denne model blev forelsket i høj lyddæmpningsnøjagtighed. For komplekse arbejder på vanskelige steder er enheden ideel. Dette skyldes den kompakte størrelse af enheden. Den vejer meget lidt og har korte dyser. På grund af dette er det muligt at nå forskellige forbindelser i røret.

Varmeelementets maksimale temperatur kan nå 300 grader. Den samlede opvarmningstid er 17 minutter, og det er ret meget. I brug er loddejernet til polypropylenrør ikke hurtige. For at rense det har sagen alt hvad du behøver. Der er fire lokkemad i standardpakken. Det er værd at dette loddejern til polypropylenrør (markedspriser) omkring 2700 rubler.

Dette loddejern er mest velegnet til arbejde med rør med stor diameter. I dette tilfælde er små dyser ikke inkluderet i sættet. Driftstilstandene er forskellige. Med deres hjælp ændrer værktøjets styrke konstant. Begrænsningsfrekvensen vil således stige og falde. På energiforbrug er denne model acceptabel. Bemærk også kvaliteten af ​​varmeelementet.

Takket være dette er det muligt at arbejde med et loddejern i lang tid uden negative konsekvenser. Clues med materialet forekommer meget sjældent. Et loddejern til svejsning af polypropylenrør "Forte 6312" vil blive solgt til køberen på markedet på ca. 3100 rubler.

Venta loddejern er ret praktiske. De adskiller sig i en praktisk regulator. Modes kan indstilles forskelligt til at justere til rørets ønskede diameter. Netledningen er ret lang. I dette tilfælde giver det ikke noget ulejl under arbejdet. Instrumentet er beskyttet mod strømforstyrrelser i netværket.

På grund af dette forbliver lodningsprocessen altid stabil. Håndsættet i mange modeller er installeret ret stærkt, det er desuden beskyttet af et kabinet. En ulempe ved lodning af det ovenfor nævnte mærke er den lave driftsfrekvens. Som følge heraf vil det ikke fungere i lang tid.

Forbruger feedback på Venta 2200M

Mange købere på den positive side karakterisere loddekolbe til polypropylen rør på grund af et antal dyser, som er tilgængelige som standard. Det er også vigtigt at bemærke, at de alle er fremstillet med Teflon belægning. På grund af dette er det ret nemt at rengøre dem efter brug. I alt i denne model er der to tilstande at vælge imellem.

Den maksimale temperatur, som instrumentet kan nå, er 350 grader. Driftsfrekvensen svinger omkring 45 Hz. Holderholder til instrumentet er vedhæftet. Saks til rør og målebånd måles også. Generelt er "Vent 2200M" et ret populært værktøj. Et loddejern til polypropylenrør er også billigt. "Leroy Merlin" er et websted, hvor der kun anmodes om 2800 rubler.

Dette loddejern til polypropylenrør bruger strøm på 1500 watt. Driftsfrekvensen er omkring 50 Hz. Blandt manglerne bør det bemærkes det høje forbrug af elektricitet. Derfor kan værktøjet ikke kaldes økonomisk. Desuden skaber kompleksitet en ret kort strømledning, på grund af hvilket arbejde på nogle genstande der kan være ubehageligt.

Til gengæld har pennen en ergonomisk form, og ejerne har ikke problemer. Et andet kendetegn ved denne indretning kan betragtes som et kvalitetsvarmeelement. Regulatorens maksimale temperatur kan indstilles til 400 grader. Det er værd at dette loddejern til polypropylenrør (markedspriser) omkring 3100 rubler.

Sådan vælges et loddejern til polypropylenrør

Mange ejere af lejligheder i reparation af boliger gør en erstatning for vandforsyning og varmesystemer. Ved brug af et rørledningsnet benyttes polypropylenrør. Når der er behov for at reparere eller ændre rørledningslayoutet, er det nødvendigt at anvende en svejsemaskine til rør fremstillet af dette materiale.

Flere og flere mennesker foretrækker rørprodukter fra polypropylen, når de opretter et rørledningssystem. Og valget er helt forståeligt, da de skelnes af en overkommelig pris, og udover hvad angår pålidelighed ikke ringere end metalrør. Pålideligheden af ​​den skabte rørledning afhænger dog stort set af kvaliteten af ​​den udførte svejsning. Af stor betydning er det udstyr, der anvendes. Hvis der anvendes svejsestål af lav kvalitet under svejsning, kan du ikke stole på forbindelsens styrke.

Hvis du selv har besluttet at gennemføre installation af rørledninger fremstillet af polypropylen i lejligheden, så særlig opmærksomhed skal henvende udvælgelsen af ​​loddekolben for polypropylen. Regn med managementkonsulenter i butikken er ikke nødvendig, fordi mange af dem ikke engang ved om, hvad den består af, og hvordan det virker, sådan anordning. Derfor, før du går i butikken, skal du lære mere om svejsemaskinen til polypropylenrør. Og du har allerede viden om dette udstyr, og du kan gå til butikken.

Enheden og princippet om dets arbejde

Uanset model af loddejernet, alle enheder har samme konstruktion. De væsentligste forskelle er kun relateret til fastgørelsen af ​​dyserne, som følge af, at overfladen af ​​de svejsede rør opvarmes. Hvis vi taler om komponentdelene af loddejernet, så skelner vi mellem følgende grundlæggende detaljer:

 • bolig med håndtag;
 • En rørformet varmelegeme indesluttet i et støbt metalhus
 • termostat;
 • specielle dyser.

Ved dens design er loddejernet ikke anderledes end et konventionelt jern. Den største forskel er kun i formålet med enheden og dens form. Hoveddelene i loddejernet er også varmeelementer og en indbygget termostat.

Varmeapparatet i loddejernet kan integreres i et fladt eller rundt hus. Det er skrogets form, der bestemmer fastgørelsesdesignet for apparatets arbejdstilbehør.

Loddejern til polypropylenrør er opdelt i manuel og mekanisk:

brugen af ​​en håndholdt enhed gør det muligt at arbejde med rør med små diameter selv;

mekaniske anordninger skaber en høj indsats, som giver en pålidelig forbindelse af rør med stor diameter.

Ejere af lejligheder bruger oftest en håndholdt enhed. Det er værd at sige, at det kan have en række designmuligheder. Alt afhænger stort set af, hvordan varmeoverfladen er fastgørelsesdyser:

 • xiphoid - et specielt hul bruges til at sætte på dysen. Loddejern af denne type er de mest almindelige og tilbydes i butikker i en bred vifte;
 • cylindrisk - de dyser, der anvendes i sådanne loddeværktøjer, har en særlig form. Oftest anvendes de af specialister, for hvem installationen af ​​rørledninger fra polypropylen er hovedaktiviteten.

Den mest populære type loddejern er et jern, beregnet til svejsning af rør af polypropylen. Som led i sit design er der:

Svejsede elementer fastgøres til varmepladen ved hjælp af to specielle huller.

Loddejern til polypropylenrør: Hvordan vælger man?

Først og fremmest, når man vælger udstyr, er det nødvendigt at fokusere på temperatur. Dette er det vigtigste, hvad er forskellen mellem hinanden husholdning og professionelle loddejern. Professionelt udstyr er i stand til at levere en stabil høj temperatur.

Ud over denne parameter har strømmen af ​​enheden også en værdi. Det påvirker direkte arbejdets hastighed.

Effekten af ​​enheden er 1,5-2 kW til svejsning med polypropylenrør op til 100 mm.

For at arbejde med rør med standarddiameter bør du bruge en enhed med en effekt på op til 850 watt. Med sin hjælp er det let at svejses rør med en diameter på 18 til 75 mm.

Afslut enheden - Et andet vigtigt punkt. Det er bedst at købe en enhed til at købe et sæt til svejsning af rør fra propylen. Den skal indeholde flere egnede vedhæftede filer, samt yderligere værktøjer, såsom et målebånd eller en kniv.

Når du vælger en dyse til polypropylenrør, skal du vide om dens dækning. Dyserne, der er dækket af metalliseret Teflon, er karakteriseret ved høje styrkeegenskaber.

Der er følgende Grundlæggende muligheder for montering af loddejern:

 • Enheden er udstyret med en nøgle til vedhæftede filer og har en manual til brug. Ved sådanne anordninger er hjælpeudstyret i det komplette sæt fraværende. Ved hjælp af et sådant loddejern er det muligt at svejses rør af en eller to standardstørrelser af polypropylenrør;
 • Det midterste sæt af enheden har et sæt dyser til ofte anvendte diametre. De er i en kuffert. Ved hjælp af et sæt dyser kan du svejses rør med en diameter på 20 til 40 mm;
 • komplet sæt. Dette er et professionelt kit, som indeholder alle de nødvendige vedhæftede filer, og foruden dette ekstra tilbehør. At købe en sådan enhed er mere rentabel end komponenterne separat.

Når man vælger en enhed til svejsning af polypropylenrør, holder mange mennesker opmærksom på prisen. I dette udstyr er det vigtigste, nøjagtigheden af ​​temperaturindstillingen, samt stabiliteten af ​​vedligeholdelsen. En forudsætning for den kvalitative udførelse af rørsvejsning er 250 graders temperaturstøtte. Tilgængeligheden af ​​en sådan mulighed afhænger af fabrikanten.

Naturligvis er omkostningerne ved professionelle og amatørinstrumenter forskellige, og forskellen er ganske signifikant. For eksempel kan et budget loddejern købes ved at bruge $ 50 ved køb. Men de dyreste enheder til en potentiel køber koster 200 dollars.

Et godt valg er enheder fremstillet af CANDAN. Udstyrets kapacitet, som den tilbyder på det russiske marked, varierer fra 1,5 til 2,4 kW. Godt præsenteret på markedet for produkter fra firmaet Eral. Loddemålerne, som denne producent tilbyder, har en effekt på 750-2000 W. Tilgængelig for forbrugere og udstyrsvirksomheder DINCER, DYTRON, STURM.

For at få virkelig højkvalitetsudstyr skal du ikke bare se på fremstillingslandet, men også på enhedens samlingssted.

Hvis emballagen siger, at enheden blev samlet af "kinesisk", så kan du ikke regne med høj kvalitet her. Imidlertid er prisen for et sådant loddejern ikke højt.

Kvalitetsudstyr til svejsningsledninger fremstillet af polypropylen er lavet i Tjekkiet. Men prisen for dem er passende.

Den gennemsnitlige pris kategori omfatter svejsning udstyr produceret i Tyrkiet. Det vedrører ikke kun dets kvalitet, men også dets værdi.

Når du har købt et loddestang, skal du omhyggeligt læse instruktionerne for brug af enheden. Der er ingen store vanskeligheder med at arbejde med et loddejern til polypropylen. Før direkte påføring er det nødvendigt tænd og varme op op til den nødvendige temperatur - 260 grader. Derefter skal de dele, der er beregnet til tilslutning, placeres i dysen. Ved tilslutning af rør er det nødvendigt at modstå deres specifikke opvarmningstid i overensstemmelse med producentens anvisninger. Efter lodning skal de efterlades til afkøling.

Rørens holdtid afhænger af diameteren af ​​rørene, der skal tilsluttes. Derfor er denne tidsperiode for udstyrsproducenter det samme. For eksempel til lodning af to rør med en diameter på 20 mm sammen, vent 5 sekunder. Når forbindelsen er lavet, vent på, at delene køler ned, svejsesømmen skal hærde.

Til svejsning af polypropylenrør anvendes specielle loddejern, hvorved forbindelsen af ​​disse produkter sikres. Brugen af ​​en kvalitetsenhed gør det muligt at skabe en stærk forbindelse. Dette betyder, at under drift vil det vare lang tid og vil være fuldstændig forseglet.

Hvis du ændrer systemet med vandforsyning og opvarmning i din lejlighed og planlægger at bruge polypropylenrør til dets oprettelse, kan du ikke undvære svejsemateriel til polypropylen. Du kan købe et loddejern i mange byggeforretninger. Før du går der, bør du kende funktionerne i designet og nuancerne efter eget valg. Køb er værd at husholdningsapparat. Det er billigt, og dets kapacitet er tilstrækkelig til at sikre en høj svejsehastighed.

Køb ikke et professionelt loddejern. I dette tilfælde vil du kun betale for meget og vil ikke kunne bruge strømmen til det maksimale, da det er beregnet til svejsning af polypropylenrør med stor diameter.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

45 − 35 =