Loddejern til propylenrør

Sådan vælges et loddejern til polypropylenrør og hvordan man bruger det

Moderne sanitære rørsystem almindeligvis indsamlet fra plastrørene. Materiale sådanne rør - polypropylen, let, holdbart, ikke-toksiske og billige. For at forbinde polypropylenrør anvendes specielle loddejern; hvordan man vælger en loddekolbe for polypropylen rør, hvad de skal være opmærksomme på de finesser og hvordan man arbejder med disse værktøjer, vil denne artikel fortælle.

Den første bekendtskab med et loddejern til rør

Alle loddejern, uanset deres tilsigtede brug, har et lignende design. De består af et varmeelement og et termisk isolerende håndtag, som forhindrer forbrændinger. Varmeelementets funktion, som det ikke er svært at gætte, er at smelte arbejdsmediet, når den ønskede temperatur er nået.

Elektriske loddekolbe til polypropylen rør er af konventionel form til alle lodning arm, men i stedet for at blive anvendt i konventionelle produkter af denne art i varmelegeme til loddekolben varmerør installeret dæk, hvorpå der er fastgjort en dyse til opvarmning af røret og fittingen.

Et andet kendetegn ved et loddemetal til propylenrør er tilstedeværelsen af ​​en varmeprocesstyringsanordning. Dens nødvendighed skyldes, at polypropylen er et termisk ustabilt materiale, der begynder at "lække" allerede ved 260 ° C.

Som følge heraf opstår ikke kun ødelæggelse af forbrugsgoder uden korrekt observation af materialets opvarmningsproces, men også et uberettiget tidsforbrug med egen styrke og midler. Enheden regulerer varernes temperatur og varighed, afhængigt af rørsektionen og tykkelsen af ​​koblingen.

I betragtning af at rørforbindelsens hastighed og kvalitet i vid udstrækning afhænger det korrekte valg af loddejernet, er det nødvendigt at undersøge det eksisterende sortiment og bestemme de nødvendige egenskaber ved loddetøj før køb af værktøjet.

Det rigtige valg af loddejern til plastrør

At spørge om hvilket rør loddejern at vælge, det er vigtigt at afgøre, for hvilke formål det vil blive brugt. Det er klart, at en professionel blikkenslager vil have brug for en enhed med mere alvorlige kapaciteter end en hjemmester.

Du kan vælge et loddejern til polypropylenrør, idet du skal være opmærksom på flere grundlæggende parametre.

Loddejernets sædvanlige kraft til polypropylenrør er 1,5 kW. Dette er nok til at lodne rørene op til 50 mm. I de fleste tilfælde er dette ret nok til huslige behov, men nogle gange er det nødvendigt at forbinde polypropylenrør med større diameter. For at gøre dette skal du bruge værktøjer, der arbejder med en effekt på 1,7-2 kW. Sådanne loddejern er dyrere og forbruger mere elektricitet.

Men moderne teknologier giver mulighed for større energieffektivitet og varmeoverførsel, når enheden bruger mindre strøm. Så for eksempel bruger det moderne loddejern Ditron TraceWeld PROFI blå kun 1 kW, når det er muligt at forbinde rør med næsten enhver diameter.

Men for at forbinde rørene har du brug for korrekt valgte dyser, så det næste skridt i valg af det bedste loddejern til polypropylenrør er at bestemme, hvor mange dyser du har brug for.

Loddetips: dimensioner og mængde

Svaret på dette spørgsmål er virkelig meget simpelt: jo mere forskellige vedhæftede filer, jo bedre. Et imponerende sæt af tilpasninger er trods det måske ikke fuldt ud brugt, giver tillid og giver mesteren mulighed for at være forberedt på eventuelle hændelser.

Derfor, når du køber et værktøj, er det nødvendigt at overveje, hvor mange lokkemad kan bruges med det. Det samme gælder for valg af dimensioner af vedhæftede filer: jo mere desto bedre (læs: "Hvilke dyser er der brug for til et loddemetal til rør - alle detaljer om sammenføjning af rør ved svejsning").

Det skal forstås, at dysens pris er direkte proportional med dens størrelse. Derfor er det ikke muligt at begrænse sig til det nødvendige sæt, hvis kommerciel brug af loddejern til plastrør ikke er planlagt. Læs også: "Hvilke dyser til et loddemetal af polypropylenrør anvendes - sorter, anvendelsesmuligheder".

Instrumentets land

Det er klart, at en kvalitetsenhed - en garanti for kvalitet og sikkerhed i arbejdet og pålideligheden af ​​den fremtidige forbindelse. Derfor er det nødvendigt at være opmærksom på instrumentets oprindelsesland, når der vælges et loddestang.

Alle ved, at produkter, der er samlet i Kina, ikke længere adskiller sig i den undervurderede pris, er stadig yderst upålidelige og kan bryde ned eller antændes til enhver tid. Konsekvenserne af at bruge en sådan enhed kan være enhver - fra beskadigede forbrugsstoffer og forstyrrelse af arbejdet til kropsskader af forskellig sværhedsgrad og selvfølgelig psykisk lidelse.

Loddejern produceret i Tjekkiet, tværtimod, er præget af fremragende kvalitet og næsten 100% pålidelighed i drift. Desuden leveres tjekkiske loddejern med det mest komplette sæt ekstra tilbehør. Den eneste ulempe ved sådanne produkter er en høj pris. Læs også: "Hvordan er et loddejern til PVC-rør og hvordan man bruger det?".

Hvis det købte loddejern til rør ikke er beregnet til at blive brugt til kommercielle formål, er det generelt muligt at stoppe med en billigere løsning, f.eks. På tyrkiske værktøjer.

Tyrkiske loddejern til polypropylenrør er måske et ideelt eksempel på forholdet mellem pris og kvalitet. For eksempel sælges et instrument af mærket "Cobra" til polypropylenrør og andre produkter fra dette materiale komplet med en rørskærer og et sæt dyser.

Kvaliteten af ​​svejsepirerne ud over de ovennævnte parametre for loddestjernens egenskaber afhænger af brugen af ​​passende opvarmningsdyse. Læs også: "Hvordan laver et loddejern til plastrør - typer og metoder til lodning".

Udvælgelse af opvarmningstips til loddejern

Vælg dyserne til opvarmningsværktøjet skal baseres på sådanne parametre som:

 • udførelsen af ​​et loddejern - jo mindre apparatets kraft, den mindre diameter af dysen, den kan tjene, og dermed for et mindre udvalg af rørdiametre er egnet;
 • Planlagt brug af værktøjet - Professionelle skal bruge loddejern til polypropylenrør med en lang række sektioner. Derfor er der behov for et større sæt dyser. hjemme mesteren, hvis han ikke vil eksperimentere med rørledningen, nok dyser i en halv tomme, tomme og en tomme og en kvart;
 • baiting materiale - skal have god termisk ledningsevne, bør dysens belægning være den bedste teflon. Denne indstilling er at foretrække.

Endelig, hvis der er et ønske om at risikere og teste din styrke i fremstillingen af ​​værktøjer, kan du prøve at samle et loddejern til plastrør med dine egne hænder.

Loddejern til rør med egne hænder

Det skal bemærkes, at sådanne loddejern er upålidelige og kræver konstant overvågning under drift, da der ikke er nogen varmekontrolenhed i dem, hvilket betyder, at der altid er risiko for overophedning og ødelæggelse af røret. Som følge heraf vil ikke kun arbejdstidspunktet stige, men også dets omkostninger.

For at lave et selvfremstillet loddejern til polypropylenrør, har du brug for:

 1. Af et ark af kobber eller aluminium skåret to plader.
 2. Gør huller i emnerne til dyserne.
 3. Fastgør ledningerne til pladerne med stikket.
 4. Det er bedst at tilføje et lag af ikke-ledende materiale mellem pladerne, dette vil øge dysenes varmeoverførsel.
 5. Fastgør håndtaget (fra ikke-ledende materiale) til den samlede konstruktion, isoler kontakterne.

Det selvfremstillede loddejern begynder at opvarme direkte, når apparatet er tændt, og temperaturen kan ikke justeres i dette tilfælde. Enheden slukker henholdsvis ved frakobling fra strømforsyningen.

Uanset hvilket loddejern der bruges til at forbinde rørene, er det nødvendigt at arbejde med det i overensstemmelse med et generelt princip.

Proces af lodning af plastrør

Forbindelsen af ​​polypropylenrør udføres i et par forholdsvis enkle trin:

 1. Røret er skåret i en ret vinkel. Det er vigtigt at sikre, at skærets ende er flad og lodret i forhold til længdeaksen.
 2. Chamfering fjernes fra rumpen og stripper den af ​​griser og ujævnheder.
 3. Den rigtige dyse er installeret på loddejernet.
 4. På den ene side sættes der et rør på dysen, på den anden side - en montering.
 5. Enheden er forbundet til netværket, opvarmning af plastprodukter begynder.
 6. Efter driften af ​​apparatstimulatoren fjernes røret med beslaget fra dysen og presses sammen.

Som et resultat dannes i løbet af et minut en ensartet polymerforbindelse, stærk og pålidelig.

Overholdelse af ovenstående handling sekvens, sammen med det korrekte valg af instrument og sin fair operation vil gøre det muligt at udføre forbindelsesrør nemt, hurtigt og billigt.

Loddejern til lodning af polypropylenrør - anvendelsesmuligheder

Montering af polypropylenrør er i modsætning til metal noget vanskeligt. Hvis der kun kan anvendes specialrørskærere (specielle saks) til montering af stålrøret, skal der bruges yderligere udstyr, nemlig loddejern til polypropylenrør, til lægning af PP-rør.

Loddejern til polypropylenrør anvendes i hverdagen og professionelle aktiviteter

Svejsebolte til lodning af polypropylenrør er repræsenteret ved konventionelle elektriske varmeapparater, inde i dem er der indbygget en automatisk regulator, som styrer og regulerer lodningstemperaturen. Hovedopgaven for lodningstryger til svejsning, som anvendes ved installationen af ​​rørledningen, er at opretholde varmeoverfladen på det krævede niveau, nemlig 260 grader.

Loddejern til polypropylen rørledninger består af en krop og håndtag. Inde i huset er der elektriske dele, der sikrer stabil drift. Foran apparatet er der en varmelegeme, hvortil arbejdsudstyret er fastgjort. Afhængig af rørets diameter ændres dyserne selv. Uanset hvilken type, fungerer alle enheder loddejern til polypropylenrør på samme princip. For det første opvarmer elementet rørets overflade til den temperatur, der er indstillet på termoregulatoren, og slukkes derefter. Hvis du ikke kan vælge strygejern til lodning af polypropylenrør, hvilket er bedre end andre, skal du huske, at præstationen for forskellige job ændrer sig.

Tip! Det valgte værktøj til lodning af polypropylenrør kan ikke forbedre eller forringe kvaliteten af ​​arbejdet. Resultatet afhænger af svejsevilkårene og oplevelsen. Købet af dette eller det jernloddingstål er oftest baseret på personlige præferencer.

I nogle modeller af loddejern til svejsning af polypropylenrør ved afkøling med højst 5 grader, tænder det elektroniske kredsløb eller termostaten igen varmeren, indtil den når sin maksimale temperatur. Forbrugerne er tilgængelige indretninger til lodning af polypropylenrør, som er forskellige i typen af ​​deres varmeelement, nemlig:

 • Loddejern til rør fremstillet af polypropylen med en cylinder med cylindrisk form, dyser på varmeren sættes på som en rørklemme;
 • Loddejern med en varmelegeme, der ligner en flad plade. På pladen er der huller til fastgørelse af dyserne. På grund af denne type loddejern kan de også kaldes "jern" til lodning af polypropylenrør.

I butikkerne kan du finde udstyr til indenlandsk og udenlandsk produktion. Men det er vigtigt at være opmærksom på kvalitet og pris, ikke kun oprindelseslandet.

Loddets udseende og form påvirker ikke rørledernes kvalitet

Hvad skal jeg se efter, når jeg køber et sæt til lodning af polypropylenrør

Køb af loddejern af polypropylenrør er baseret på tre indikatorer:

 • Omkostninger til enheden til svejsning;
 • Loddejernets termiske effekt
 • formen af ​​varmeelementet (jern eller cylinder).

Afhængig af prisen er valget af loddejern til polypropylenrør præsenteret i tre kategorier:

 • Et sæt loddejern til budgetsegmentet - Kinesisk og indenlandsk produktion;
 • lidt højere i pris tyrkiske sæt;
 • de dyreste sæt af loddejern - europæiske producenter. Særligt populære er tyske og tjekkiske.

Før du bestemmer hvilke loddejern til polypropylenrør der er bedst, skal du forstå - for hvem det er købt.

Hvis det er nødvendigt at samle en polypropylen rørledning derhjemme - er det værd at være opmærksom på udstyret i det første segment. Sikkerhedsmargenen for dele af sådanne sæt vil klare installationen af ​​to komplette rørledningssystemer, uanset om cylinderen eller stålet anvendes som et varmeelement. Enheden er enkel i drift og kan bruges efter delvis installation eller mindre reparationer (for eksempel svejsning af en rørdel).

Tip! Hvis lodning af rørledningen til dig er en indtægtskilde, og ikke en engangs nødvendighed, så skal du købe et jern af europæisk produktion.

Hovedforskellen mellem kinesisk udstyr til lodning af polypropylenrør fra tjekkiske er ikke i komponenternes pålidelighed, men i dets evne til at opretholde temperaturen på det indledningsvis indstillede niveau. Efter en tid når fejlen af ​​kinesiske loddejern 10 grader, hvorfor sømmen er forstyrret, som ikke kan kontrolleres visuelt umiddelbart efter svejsningen er afsluttet.

En hjemme mester vil være nok modeller fra budgetområdet

Begyndermesteren i begyndelsen af ​​sin karriere anvender enheden til lodning af polypropylenrør fra tyrkiske producenter af mellemprissegmentet. Selv efter flere måneders aktiv brug er fejlamplituden kun et par grader. Til kostpris og total svejsekvalitet er det meget mere rentabelt for en skiftearbejder at købe og bruge to eller tre tyrkiske loddejern end en tyskfremstillet enhed.

Medarbejdere i virksomheden, der konstant beskæftiger sig med installation og reparation af propylenrørledningen, er det ønskeligt at købe et dyrt lyddjern af høj kvalitet til svejsning af rør. Det er langt længere muligt at arbejde uden afvigelser i loddets temperatur. Derfor er tyske produkter anerkendt som det bedste for polypropylenrør.

Efter henstillingerne er det nemmere at afgøre, hvilket loddejern der anvendes til polypropylenrørledningen.

Sådan vælges en dyse til et loddejern

Når du vælger en dyse til et loddejern, når du arbejder med polypropylenrør, er det nødvendigt at være opmærksom på:

 • Loddejernets ydelse - jo lavere er det, desto mindre er diameteren for dysen;
 • Arbejdstagerens arbejde. For fagfolk er det ikke svært at bruge både 10 millimeter dyser og 110 millimeter på arbejde. For at montere en indenlandsk rørledning alene kan du kun bruge tre dyser - 16 mm, 24 mm og 32 mm;
 • design funktioner. De højeste kvalitet dyser er lavet med Teflon belægning og fra materialer med god varmeledningsevne.

En højkvalitets belægning af dysen sikrer nem fjernelse af den opvarmede del uden adhærens og deformation.

Vigtigt! Et loddejern med lav effekt vil ikke kunne opvarme en stor dyse. Før du køber, skal du sørge for, at dysens størrelsesområde svarer til solvensens specificerede effekt.

Selv når man installerer en indenlandsk rørledning, er det ikke værd at spare og købe dårlige dyser, da de kan beskadige rør under svejsning, og du vil miste nogle af materialerne.

Når du køber ekstra dyser til loddejern, skal du være opmærksom på, at apparatets størrelse og strøm er i overensstemmelse

Varmekraft og designfunktioner i svejsemaskinen

Høj ydelse af udstyr er ikke en indikator for sin soldeevne af høj kvalitet. Det er nødvendigt at bestemme - hvad er strømmen på arbejdet vil være optimal. For at vælge et loddejern med den krævede effekt, skal du først gøre dig bekendt med diameteren af ​​rørene, der skal loddes. Jo højere diameteren af ​​røret er, desto højere er loddets styrke nødvendig. Når du køber et strygejern til lodning af polypropylenrør, skal du ikke glemme den anbefalede gradering:

 • rørets diameter fra 16 til 63 mm - loddets kraft skal være 680W;
 • rørets diameter fra 16 til 75 mm - loddets kraft skal være 850 W;
 • rørets diameter fra 125 mm - loddets kraft bør ikke være lavere end 1200 W.

For at montere en propylenrør til opvarmning i et privat hus med en diameter på 50 mm rør, er det nok at bruge en svejsemaskine med en effekt på 700 W.

Tip! Når der arbejdes på vanskelige steder, er det nødvendigt at arbejde med en dyse, så et loddejern af cylindrisk form vil hjælpe i sådanne situationer. Et sådant design vil tillade dysen at blive monteret på varmeelementets meget kant.

Når du vælger en enhed, skal du ikke glemme dens vægt. Da alt arbejde ikke udføres under de mest behagelige forhold, skal loddejernet holdes på vægten, mens det regelmæssigt fjernes og pålægges forskellige dele. Hænder i denne position begyndere bliver hurtigt følelsesløse og muligheden for at brænde øges betydeligt. Det er værd at huske dette, så spørgsmålet: "Hvordan man bruger loddejern til polypropylenrør?" Vil ikke plage dig.

Jo større diameter rørene er, jo mere kraftfulde loddemekanismen

Sådan fremstilles polypropylenrør og fittings til svejseprocessen

Hoved- og første trin i forberedelsen af ​​begge rør og beslag til svejseprocessen er affedtning af alle overflader, som kommer i kontakt med hinanden. Disse rør, der er forstærket med aluminium, fremstilles som følger. Når aluminiumlaget ligger tæt på overfladen (lige under det dekorative polypropylen) fjernes det forstærkende lag fra rørets ender ved hjælp af en barbermaskine ved hjælp af en strippemetode. Dette er nødvendigt for at sikre en kvalitetsforbindelse.

Når forstærkningslaget er placeret i midten af ​​væggene af polypropylenrør, udføres forberedelse til lodning ved hjælp af et specielt værktøj, der muliggør skæring af enderne af røret sammen med det fremspringende aluminiumlag. I sjældne tilfælde anvendes der koblinger til fremstilling af polypropylenrør, som kan sikre omslutningen af ​​rørets kanter med polypropylen, hvilket er nødvendigt for at forsegle, når dele svejses.

Flere anbefalinger om lodning af polypropylenrør

Først skal du forberede polypropylenrørene. Loddejern har også brug for noget forberedelse. For at sikre, at rørene og koblingerne forbindes uden forvrængning, er rørene markeret med en simpel blyant. Hvis beslaget blev svejset med uregelmæssigheder, er det afskåret. Hele svejseproceduren starter igen ved hjælp af nye dele.

Inden rationen påbegyndes, er det nødvendigt at udføre forberedende arbejde

Ved ikke, hvordan man bruger jern til en polypropylen rørledning med lodret lodning? Arbejdet skal udføres parvis - en arbejdstager holder røret i den oprindeligt angivne position, den anden udfører svejsearbejde. Før hvert næste stykke er det nødvendigt at fjerne propylenresterne fra arbejdsfladen af ​​hver dyse.

Tip! Ved fastgøring behøver du ikke at rotere delene - dette vil ikke styrke dem, men tværtimod vil svække svejselaget.

Selve processen med lodning af et polypropylenrør og montering er ret simpelt, hvor hver nybegynder kan klare det. Følg den angivne rækkefølge:

 • Forberedelse af røret til lodning - Røret er glat afskåret, afskallet, om nødvendigt er en del af aluminiumfolien fjernet;
 • Derefter tændes loddejernet, og temperaturen indstilles på solstrålens termostat.
 • en lysindikator vil indikere fuldstændig opvarmning af loddejernet;
 • så er det nødvendigt at sætte et rør og et propylenbeslag fra forskellige sider på loddemundstykket;
 • Om nogle sekunder (varigheden varierer afhængigt af rørets tykkelse), fjernes delene forsigtigt fra dyseværktøjet til lodning af polypropylenrør;
 • detaljerne er forbundet. Monteringen er nedsænket i røret til et fortrykt mærke.

Når du følger alle anbefalingerne, vil du ikke kun vide, hvordan du vælger et loddejern til polypropylenrør, men også få en kvalitetssvejse ved afslutning af vedhæftningen.

Kan du lide materialet? Del det med dine venner!

Gasbrænder til lodning af kobberrør: typer og anvendelsesfunktioner

Udstyr til svejsning af polypropylenrør

Elektrisk svejsede koblinger til tilslutning af lavtrykspolyethylenrør

Maskine til fusion og rumpesvejsning af plastrør

Sådan loddes polypropylenrør til vandforsyning med egne hænder

Loddetips til polypropylenrør: Formål og valg

Kvalitativ svejsning af plastrør er ikke nødvendigvis en importeret enhed: en instruktion til installation af polypropylen og andre rør

specifikke betingelser på sætterne. Jeg bruger personligt den russiske

PRORAB 6405 K og de er meget tilfredse med det. Og der er ingen klager: Der er vedhæftede filer, en nøgle til fastgørelse, en skruetrækker, et målebånd, en saks til skæring af rør, selv handsker. Og der har aldrig været problemer med overophedning eller noget, så jeg kan ikke se punktet om at give væk mange penge til en tysk eller en slags

Seneste kommentarer

 • Zhanna Gorokhova at optage galvaniseret stålrør: fordele og funktioner
 • Zhanna Gorokhova registrerer Pipe med isolering PPU OC: dimensioner og egenskaber
 • Andrew Vent på rekord Sandwich skorstensrør: dimensioner, design, råd om valg
 • Brand og is til optagelse Sandwich skorstensrør: dimensioner, design, rådgivning om valg
 • Sne til at optage Sandwich skorstensrør: dimensioner, design, rådgivning om valg
 • Borisovich at registrere Sandwich skorstensrør: dimensioner, design, rådgivning om valg
 • Andrew Vent på rekord Sandwich skorstensrør: dimensioner, design, råd om valg
 • Olya til posten Rør bølget i rustfrit stål til opvarmning: applikationsfunktioner
 • Dmitry Poshtarenko til optagelse af aluminiumrør. Ovale og runde sektionsformer
 • Maksimushka at optage Sugeslange: typer, formål og brug

reklame

Brug af webstedsmaterialer er mulig, hvis der er et aktivt link til kilden.

Hvordan vælger du et kvalitets loddejern til polypropylenrør, så du ikke fortryder det senere?

Ikke så længe siden for det indenlandske vandrør udelukkende anvendes metalrør, der var forbundet ved svejsning og gevindforbindelser. I dag er de næsten helt erstattet af lettere og mere bekvemme polypropylenrør. Specialværktøjer, udstyr bruges til montering af plastdele. Af disse er den mest enkle og overkommelige enhed til oprettelse af højkvalitets endelte forbindelser et loddejern til polypropylenrør. Dette apparat er populært hos mestere, der selvstændigt er involveret i opførelsen af ​​et vandforsyningssystem, et varmesystem. Markedet er nu fyldt med produkter fra forskellige producenter, så før du køber et loddejern, skal du gøre dig fortrolig med dets egenskaber, forstå, hvilke er de vigtigste, og hvilke som du ikke kan være mindre opmærksomme på, hvilke producenter der foretrækker. Efter at have læst denne artikel vil du kunne bestemme hvilket værktøj der passer bedst til dig.

Enheden og princippet om dets arbejde

Designet af forskellige modeller af loddejern er næsten det samme, de adskiller sig hovedsageligt i metoden til fastgørelse af vedhæftninger til varmeoverfladen. Loddejernets sammensætning omfatter:

 • bolig med håndtag;
 • Svejseskimmel i støbt metalhus;
 • termostat;
 • specielle dyser.

Et loddejern er ens i sit arrangement til et konventionelt jern. Forskellen er kun i formålet med enheden og dens form. I loddejernet, som i jern, er hoveddelene et kraftigt varmeelement og en termostat. Varmeelementet i det er bygget i både en flad sag og en rund en. Det er skrogets form, der bestemmer forskelligheden af ​​fastgørelseskonstruktionen til arbejdsudstyret.

Løsningsværktøjets funktion er ganske simpelt: den tan, der er forbundet med det elektriske netværk, opvarmer op til den ønskede temperatur en plade, der opvarmer dyserne. De blødgør derefter polypropylen til den viskositet, der kræves for at forsegle rørene. Den optimale dysetemperatur (ca. + 260 ° C) opretholdes af termostaten. Det styrer svejseprocessen, så polypropylen ikke smelter mere end nødvendigt. Hvis arbejdsmundstykket er for varmt, bliver leddet overophedet, polypropylenet vil "strømme", og rørledningens diameter vil blive reduceret betydeligt, eller det vil blive beskadiget.

Temperaturregulatoren er det vigtigste element i loddeværktøjet. Det styrer varmetemperaturen på arbejdsdysen, hvilket er meget vigtigt under installationen

Hvis røret ikke er opvarmet nok, vil det sikkert påvirke forbindelsens stramhed. Desuden beskytter termostaten varmelegemet, hvilket forhindrer smeltning af værktøjets metalhoved. Billige modeller af loddejern er ikke udstyret med en termoregulator af høj kvalitet, så rørene kan under smelteprocessen smelte eller blive utilstrækkelig til opvarmning. Som følge heraf lider kvaliteten af ​​mesterens arbejde.

En separat rolle i loddetøjets arbejde gives til dyserne. Deres kvalitet bestemmer pålideligheden af ​​leddet opnået under leddet. Dyser med forskellige belægninger er lavet. Ved valg af loddejern er det vigtigt at være opmærksom på tykkelsen af ​​non-stick-laget. De anses for at være stærke Teflon-coatede dyser såvel som med metalliseret Teflon (endnu mere robust version), der er karakteriseret ved ensartet opvarmning af enderne af polypropylenrør.

Hvad er de vigtigste egenskaber at være opmærksomme på, når du vælger en enhed? Der er flere af dem.

Dette er den vigtigste tekniske indikator for instrumentets kvalitet. Det bestemmer den maksimale diameter af polypropylenrørene, der skal tilsluttes, og tidspunktet for opvarmning af loddetrådet og dermed installationshastigheden (hvilket er særligt værdifuldt ved udførelse af store mængder arbejde). Men det er forkert at antage, at det bedste loddejern til polypropylenrør er en, der har et højt strømforbrug. Mange købere vil gøre netop dette - de vil købe en enhed med en kapacitet på 1,5-2 kilowatt, men denne tilgang til at vælge enheden er forkert.

Jo større effekten af ​​loddningsapparatet er, desto større er diameteren af ​​rørene, der skal tilsluttes. Det bestemmer også tidspunktet for instrumentets opvarmning, dermed driftshastigheden

Loddestyrets kraft anbefales at vælges i henhold til følgende regel: Multiplicere diameteren af ​​de tilsluttede rør i millimeter med 10 og få værdien af ​​apparatets minimale effekt i W. Lodningsledninger med en diameter på 50 mm kan f.eks. Fremstilles af en enhed med en effekt på mindst 500 W. Til reparation i egen lejlighed, hvor rør og formede produkter har en diameter på 16-63 mm, vil 700 W være tilstrækkeligt. Og til professionel lodning af rør med en diameter på mere end 100 mm vil der være brug for kraftige enheder (1,5-2,0 kW).

Den mest effektive er brugen af ​​et loddejern med samtidig installation af flere dyser på den. De øger funktionaliteten af ​​værktøjet, udvider anvendelsesområdet. Dyserne leveres for det meste med enheden og er beregnet til tilslutning af rør fremstillet af polypropylen med standarddiameter. Således svarer den 20. dyse til et metalrør med en diameter på 0,5 inches, den 25. og den 40. dyser svarer til et rør med en diameter på 0,75 og 1,25 tommer. Når der er behov for at installere store rør, købes dyserne til loddejernet yderligere. Man skal dog huske på, at man ved hjælp af et håndloddstik kun kan forbinde rør af plast med en diameter på ikke over 63 mm (svarer til et stålrør 2 tommer i diameter).

Kvaliteten af ​​lodning af polypropylenrør afhænger i høj grad af typen af ​​dysehætte. De bedste kvalitetsindikatorer er demonstreret af almindelig Teflon og metalliseret

Ved valg af dyser skal det tages i betragtning, at jo lavere værktøjets produktivitet er, desto mindre er dysens diameter. Det er også vigtigt at huske brugerens behov. Professionelle arbejdere med 10- og 110 mm rør. Hjemmemaster arbejder kun med 3 størrelser: 16 mm, 24 mm (1 tommer) og 32 mm (1,25 tommer). Det giver ingen mening at købe andre dyser - dette størrelsesområde er tilstrækkeligt til indenlandske rørledninger.

Udstyret er en vigtig indikator ved valg af loddejern. Det er mere foretrukket at købe et sæt, hvor der udover loddemetal er dyser med ofte anvendte diametre og også alle hjælpeværktøjer

Et vigtigt aspekt vil være strukturens materiale i dysen. De bedste er dyser af materialer med god termisk ledningsevne og som allerede nævnt med Teflon belægning. Hjemmestere behøver kun 2-3 dyser, så du bør kun købe kvalitetsprodukter.

Parameter nr. 3 - producent og mærke

Når du vælger et loddejern (mange kalder det et strygejern) til polypropylenrør, skal du finde ud af producentens land, fordi prisen og kvaliteten er relateret til dette. Sådan ser den uofficielle vurdering af værktøjet i de forskellige producerende lande ud, set ud fra feedback fra forbrugerne:

Tyskland producerer de mest holdbare og varige værktøjer. Det tyske loddejern er en upåklagelig assistent, som varer i mange år. Tjekkiske enheder har stor efterspørgsel blandt fagfolk på grund af deres gode funktionalitet og fremragende kvalitet. Selvfølgelig er prisen på europæiske modeller ikke overkommelig for alle, men på den anden side ved hjælp af et kvalitets loddejern kan du producere store mængder arbejde.

De russiske og tyrkiske modeller er lidt lavere end de tjekkiske i form af præstationsegenskaber, men de er også meget billigere. Til brug i hverdagen anses de for en helt acceptabel løsning.

De mest almindelige i vores marked er kinesisk-lavede værktøjer. De er de billigste, men kvaliteten er ikke høj. Selv om driftsbetingelserne overholdes, kan de opfylde garantiperioden, og nogle gange endda længere. Denne mulighed er egnet til dem, der kun bruger et loddejern 1-2 gange om året.

Lodning af rør (rør og beslag) fra polypropylen udføres i følgende rækkefølge:

 1. Trim røret vinkelret på midteraksen. Husk: med en buet ende er kvaliteten af ​​lodning ingen.
 2. Chamfering fra rørets ende (rensning af skærepladsen fra chips og burrs).
 3. Forberedelse af loddejernet til arbejde - Fastgør dyserne til det og tilslut instrumentet til en jordet stikkontakt. Loddemekanismen aktiveres ved at trykke på knappen på kroppen. Den røde indikator lyser. Når den røde indikator slukker - betyder det, at den ønskede opvarmningstemperatur er nået.
 4. Varm de tilsluttede dele op. I en retning indsættes dyserne i røret, i den anden - beslaget opvarmes i 5-6 sekunder. Rørledningens elementer smelter, de skal hurtigt fjernes fra dyserne og tilsluttes. Polypropylen køler meget hurtigt, om et minut er forbindelsen klar. Mens samlingen køler ned, er det forbudt at anvende rotationsbevægelser, ellers vil hele arbejdet mislykkes.

Næsten umiddelbart efter lodning kan polypropylenrør anvendes til deres formål. Det skal bemærkes, at svejsning vil være mere kvalitativ, hvis de dele, der skal forbindes, er placeret vandret. I dette tilfælde kan arbejde udføres af en person. Hvis du skal udføre lodret lodning, skal du have en assistent, der holder røret og passer lige.

Processen med lodning af polypropylenrør tager lidt tid - kun omkring et minut. Det vigtigste er at følge reglerne for svejsning for at få et kvalitetsforseglet led

For flere detaljer om teknologien, se videoen:

Ved valg af loddeværktøjer til polypropylenrør skal der tages hensyn til alle detaljer, da rørinstallationens kvalitet ofte afhænger af dem. Loddejernet skal være pålideligt, let at bruge, har alle de nødvendige vedhæftede filer. Husk også, at lodning skal udføres i overensstemmelse med reglerne for brug af enheden, og dette vil bidrage til at undgå skader og ringe kvalitetstilslutninger.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); God eftermiddag. Automatikken af ​​kedlen AOGV 11 er ustabil.

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hej I år flyttede vi til landet.

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hej Den anden dag fandt jeg flere sårede på taget.

Internet-encyklopædi om bygningskommunikation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

57 − = 49