Loddejern til rør af polypropylen

Sådan vælges et loddejern til polypropylenrør: typer, strømvalg og priser

Rørledningen samles fra polypropylen ved svejsning. Rørlængder af den ønskede længde forbindes til systemet med den ønskede konfiguration ved hjælp af beslag. Beslagene vælges i overensstemmelse med diameteren af ​​de valgte rør. For at få begge rør og stik har du brug for et firma - så er der ingen problemer med docking, og polypropylen kan være af forskellige karakterer, hvilket betyder, at smeltepunktet kan afvige lidt. Underophedning eller overophedning af elementer har negativ indflydelse på leddets kvalitet, og dette truer med at deprimere systemet.

For at forbinde rør med beslag opvarmes de til smeltepunktet. Gør dette ved hjælp af specielle enheder, der kaldes forskelligt: ​​Loddejern til polypropylen, svejsemaskiner eller strygejern. Alle disse er de samme enheder, men med forskellige navne.

Loddejern til polypropylenrør kan have en opvarmning platform med forskellige konfigurationer

Svejsere leveres separat (i en kasse) eller i form af et svejsesæt med vedhæftede filer, handsker, rørskærer eller en speciel rørskærer, målebånd og konstruktion. Komplette sæt af sådanne sæt i metal eller plast kufferter.

Svejsesæt er udstyret med dyser, målebånd, sakse til skæring af rør, sommetider sætte handsker

Design af loddejern til plastik

Et hvilket som helst svejsearbejde til polypropylenrør består af flere dele. Et varmeelement, der er indesluttet i en metalplattform, er fastgjort til plasthuset med et håndtag. Til platformen fastgør dyserne, som overfører varme fra platformen. Varmetemperaturen reguleres af termostaten. For at kunne bruge enheden med loddejernet, er det mere hensigtsmæssigt at bruge en stativ, på hvilken den er fastgjort, inden den tændes. På kroppen er der en termostat, med hvilken temperaturen er indstillet og to indikatorer, der tændes / slukker, afhængigt af soldejernets tilstand.

Loddejern til plastrør med en varmeplade i form af en plade

I dag præsenteres der i butikker soldejern til rør med opvarmning platforme af to former: i form af en plade eller cylinder. De der har en komfur er mere som jern, og dem der med en cylinder er mere som loddejern. Måske er det her, hvor navne gik, men mere korrekt, stadig kald disse enheder svejsemaskiner. Selv om dette ikke er afgørende.

Loddejern til polypropylenrør med en cylinderformet platform

Kvaliteten af ​​enheden, princippet og rækkefølgen af ​​arbejde fra formularen er ikke afhængig. De bruges simpelthen til forskellige dysekonfigurationer, og de er fastgjort på forskellige måder. Der er ingen andre forskelle.

På loddejernet med en flad plade er der flere huller. På begge sider er dyser fastgjort til åbningen. De er adskilte og forskellige i dette tilfælde: dorn - til opvarmning af indersiden af ​​beslaget og en ærme, hvori et rør er indsat for at opvarme dets ydre overflade. Og dornen og ærmet er fastgjort til pladen med en lang skrue. Han strammer den hex-nøgle, der følger med sættet. Afhængigt af antallet af huller kan der installeres et eller flere sæt dyser. Til svejsning er individuel opvarmning normalt nok to eller tre diametre. Når du installerer flere sæt af forskellige størrelser, skal du installere de største tættere på håndtaget, og de mindste - tættere på platformens kant - så de vil opvarme jævnt og ikke forstyrre driften. Sjældent er der enheder, som du kan vedhæfte mere end tre sæt på, og de tilhører allerede professionel kategori og har derfor en anstændig pris - fra 250 dollar.

Montering af dyser på jern til polypropylenrør med flad platform

Dyserne er fastgjort til cylinderen på en anden måde. De er oprindeligt fastgjort til hinanden, men har en aftagelig forbindelse, som er strammet / skruet af samme sekskant. Et sådant sæt sættes på cylinderen, monteres på et bekvemt sted og strammes med en skrue, som forbinder dem. Hvor mange vedhæftninger der kan installeres afhænger af længden af ​​cylinderen. Det vigtigste er, at de ikke forstyrrer arbejde og ikke truer med forbrændinger.

Montering af dyser på loddejern med cylindrisk platform

Der er ingen forskel på enheder med forskellige former for varmeelementet. Det hele er i kvaliteten af ​​fremstillingen, men vælger hver for sig den form, som han synes mere bekvem.

Sådan vælges et loddejern til polypropylenrør

Efter at have fastslået opvarmningsplatformens form, kan du fortsætte med udvælgelsen af ​​tekniske parametre. Den første og vigtigste er at vælge strømmen. I dette tilfælde betyder mere ikke bedre. Simpelthen kraftfulde aggregater er designet til svejsning af store diametre. Hvis du har brug for rør op til 50 mm (og det er et enkelt varmesystem), er det nok at have en 600-800W enhed. I princippet angiver beskrivelsen af ​​loddejern ikke kun varmekraften, men også de dyser, der følger med sættet. På dem og du kan navigere.

Kraftfulde enheder er designet til svejsning af store diametre

Særligt bemærkelsesværdig termoregulator. Hvor præcist det kalibreres og hvor godt temperaturen "holder" afhænger også af svejsens kvalitet. Dette gælder især for begyndere. Mennesker med erfaring arbejder mere på fornemmelser og intuition. De behøver ikke rørholdningsborde og lydsignaler. De alle "føler". Men i mangel af erfaring kan man kun stole på normer og standarder. Fordi vi vælger en temperaturregulator med en jævn temperaturindstilling og inden vi starter arbejdet, studerer vi instruktionsmanualen. Og du skal også studere ikke kun de dokumenter, der er vedhæftet til loddejernet, men også til rørene og beslagene. Hvis du har købt mærkevarer, skal du have udstedt ledsagedokumenter. Blandt dem er smeltepunktet angivet - det er sat på loddejernet, og rørene og beslagene holdes afhængigt af type og diameter. Disse er betydningerne og holder fast ved lodning.

Gennemsnitlig holdetid for rør og fittings

Hvis der ikke er nogen dokumenter af en eller anden grund, kan du bruge den gennemsnitlige eksponeringstid (se tabellen). Men før lodning af systemet er det ønskeligt at eksperimentere flere gange. Så du kan bestemme, om den valgte tid er rigtig, eller du skal øge / mindske den. Polypropylen gør det muligt at gøre det - og rørene og armaturerne er relativt billige, så du kan træne.

Det er også nødvendigt at være opmærksom på dyserne. De bør have en Teflon belægning, takket være, at de opvarmede elementer nemt kan fjernes. Den mest høje kvalitet belægning har en grønlig-blålig tinge.

Teflon belægning dyser kan være af forskellige farver, men det bedste betragtes grønlig-blå

Efter hver lodning, hvis der er polypropylenpartikler tilbage på dyserne, skal de fjernes med en blød klud. Brug hårde børster eller vaskeklude - de efterlader ridser på Teflon. Efter et par ridser vises på dysen, er det umuligt at arbejde: Materialet koger og strækker sig, sømmen, hvis det gør det, er buet og upåliteligt.

Priserne på loddejern til polypropylen

Ligesom ethvert udstyr er kvalitet loddejern meget dyrt. Priser for den billigeste start fra $ 25-50. Så mange eller så mange er kinesiske enheder:

 • apparat til smeltesvejsning R063 med en kapacitet på 1 kW og rørdiameter til svejsning op til 63 mm - $ 50 (1 års garanti tilbydes);
 • sat til fusion svejsning WD20-63 - effekt 1,5 kW, diametre op til 63mm - $ 100.

Praktisk set i samme pris er niche russisk fremstillet loddejern:

 • "Encore" med to former for opvarmning 750W og 1500W, med svejsediameter op til 63mm koster $ 50-60.
 • på modellen Energomash ST72170. Power 1700W, svejsediametre - op til 63mm pris 30 $;
 • Energomash Prof-72230p. Power 2300W, to varmeapparater, svejsninger rør op til 63mm i diameter - prisen er $ 50;
 • "Kaliber SVA-780t". Power 780W, svejsediameter op til 32mm. Prisen er 30 $.

Loddejern "Encore" af russisk produktion er placeret i mellemprisområdet

Det er uklart, hvilken kategori der bærer mærket Sturm. Denne model er Energomash, men produceret i Kina. Priserne er demokratiske - fra 20 $ -40 $ afhængigt af kapacitet og udstyr. Og kvaliteten er så heldig. Det kan fungere fint, men det kan kun være tilstrækkeligt til at samle flere netværk. Men i hvert fald, for at loddet deres opvarmning er nok.

I midten af ​​segmentet og for kvalitet og pris er tyrkiske loddejern til polypropylen:

 • Et sæt svejsemaskiner CANDAN kapacitet på 1500W (Tyrkiet) koster $ 50.
 • Enheden til socket svejsning rør FORA WELD 1500 tyrkisk firma Makina Plastik (Makina Plastic) - prisen fra $ 60.

Tyrkisk Candam er også billig

Hvad er karakteristisk, og tyrkiske firmaer, og mange mærker af europæiske producenter producerer deres udstyr på faciliteter i Kina. På samme sted fremstilles tjekkiske og tyske loddeværktøjer ofte. Selvfølgelig er kvalitetskontrollen meget strengere. Så Kina er forskelligt fra Kina.

De tjekkiske og tyske loddepistoler er førende i kvalitet på markedet. Desværre er de dyrere:

 • Loddejern Ditron "Ditron" (fremstillet i Tjekkiet) fra 110 €;
 • Svejsesættet Valtek (Tjekkiet) er lidt billigere - fra $ 70 afhængigt af kraft og svejsede diametre.

Meget høj kvalitet tjekkiske loddejern, men de er dyre

Det billigste Brigadier loddejern - en 900kW enhed og et standard sæt svejsediametre - op til 63mm, koster kun $ 15. Sandheden indbefatter ikke en rørskærer, et niveau og et målebånd.

Til sådanne priser er det næppe værd at lave et loddejern alene: det er svært at opnå den ønskede temperatur, og kvaliteten af ​​svejsningen går slet ikke. Selv hvis pengene er meget stramme, tildele en lille mængde til erhvervelsen af ​​den samme "Brigadier", måske er det muligt.

Om hvilken slags beslag der er og hvordan man svejser rør, læs her, men hvilke polypropylenrør er bedre til opvarmning er skrevet i denne artikel. Og nedenstående video viser et loddejern med en cylindrisk varmeplade. Det demonstrerer også lodningsprocessen, kun værktøjet bruges af den dyre - Ditron.

Til samling af opvarmning eller rindende vand er det helt muligt at få, om ikke det billigste loddejern, så fra middelpriskategori. Af den måde har de det bredeste sortiment. Ud over effekt skal man være opmærksom på de svejsede diametre, typen af ​​termostat, og tilbagemeldingen skal også undersøges. Ikke på alle modeller er de, men selvom ideen om, hvor pålidelig virksomheden producerer, kan findes, samt specifikke anbefalinger til drift.

Hvis du skal tjene polypropylensvejsning, så har du brug for et loddejern fra den professionelle kategori - dyre. Der er flere funktioner i dem, og temperaturen "holder" mere præcist. Men det vigtigste for mesteren er et ry, der kun vil være godt, hvis kvaliteten af ​​arbejdet er godt. Og for dette uden et kvalitetsværktøj kan det ikke gøres.

Hvordan vælger du et kvalitets loddejern til polypropylenrør, så du ikke fortryder det senere?

Ikke så længe siden for det indenlandske vandrør udelukkende anvendes metalrør, der var forbundet ved svejsning og gevindforbindelser. I dag er de næsten helt erstattet af lettere og mere bekvemme polypropylenrør. Specialværktøjer, udstyr bruges til montering af plastdele. Af disse er den mest enkle og overkommelige enhed til oprettelse af højkvalitets endelte forbindelser et loddejern til polypropylenrør. Dette apparat er populært hos mestere, der selvstændigt er involveret i opførelsen af ​​et vandforsyningssystem, et varmesystem. Markedet er nu fyldt med produkter fra forskellige producenter, så før du køber et loddejern, skal du gøre dig fortrolig med dets egenskaber, forstå, hvilke er de vigtigste, og hvilke som du ikke kan være mindre opmærksomme på, hvilke producenter der foretrækker. Efter at have læst denne artikel vil du kunne bestemme hvilket værktøj der passer bedst til dig.

Enheden og princippet om dets arbejde

Designet af forskellige modeller af loddejern er næsten det samme, de adskiller sig hovedsageligt i metoden til fastgørelse af vedhæftninger til varmeoverfladen. Loddejernets sammensætning omfatter:

 • bolig med håndtag;
 • Svejseskimmel i støbt metalhus;
 • termostat;
 • specielle dyser.

Et loddejern er ens i sit arrangement til et konventionelt jern. Forskellen er kun i formålet med enheden og dens form. I loddejernet, som i jern, er hoveddelene et kraftigt varmeelement og en termostat. Varmeelementet i det er bygget i både en flad sag og en rund en. Det er skrogets form, der bestemmer forskelligheden af ​​fastgørelseskonstruktionen til arbejdsudstyret.

Løsningsværktøjets funktion er ganske simpelt: den tan, der er forbundet med det elektriske netværk, opvarmer op til den ønskede temperatur en plade, der opvarmer dyserne. De blødgør derefter polypropylen til den viskositet, der kræves for at forsegle rørene. Den optimale dysetemperatur (ca. + 260 ° C) opretholdes af termostaten. Det styrer svejseprocessen, så polypropylen ikke smelter mere end nødvendigt. Hvis arbejdsmundstykket er for varmt, bliver leddet overophedet, polypropylenet vil "strømme", og rørledningens diameter vil blive reduceret betydeligt, eller det vil blive beskadiget.

Temperaturregulatoren er det vigtigste element i loddeværktøjet. Det styrer varmetemperaturen på arbejdsdysen, hvilket er meget vigtigt under installationen

Hvis røret ikke er opvarmet nok, vil det sikkert påvirke forbindelsens stramhed. Desuden beskytter termostaten varmelegemet, hvilket forhindrer smeltning af værktøjets metalhoved. Billige modeller af loddejern er ikke udstyret med en termoregulator af høj kvalitet, så rørene kan under smelteprocessen smelte eller blive utilstrækkelig til opvarmning. Som følge heraf lider kvaliteten af ​​mesterens arbejde.

En separat rolle i loddetøjets arbejde gives til dyserne. Deres kvalitet bestemmer pålideligheden af ​​leddet opnået under leddet. Dyser med forskellige belægninger er lavet. Ved valg af loddejern er det vigtigt at være opmærksom på tykkelsen af ​​non-stick-laget. De anses for at være stærke Teflon-coatede dyser såvel som med metalliseret Teflon (en endnu stærkere version), der er karakteriseret ved ensartet opvarmning af enderne af polypropylenrør.

Hvad er de vigtigste egenskaber at være opmærksomme på, når du vælger en enhed? Der er flere af dem.

Dette er den vigtigste tekniske indikator for instrumentets kvalitet. Det bestemmer den maksimale diameter af polypropylenrørene, der skal tilsluttes, og tidspunktet for opvarmning af loddetrådet og dermed installationshastigheden (hvilket er særligt værdifuldt ved udførelse af store mængder arbejde). Men det er forkert at antage, at det bedste loddejern til polypropylenrør er en, der har et højt strømforbrug. Mange købere vil gøre netop dette - de vil købe et apparat med en kapacitet på 1,5-2 kilowatt, men denne fremgangsmåde til at vælge enheden er forkert.

Jo større effekten af ​​loddningsapparatet er, desto større diameter er rørene, der skal tilsluttes. Det bestemmer også tidspunktet for instrumentets opvarmning, dermed driftshastigheden

Loddestyrets kraft anbefales at vælges i henhold til følgende regel: Multiplicere diameteren af ​​de tilsluttede rør i millimeter med 10 og få værdien af ​​apparatets minimale effekt i W. Lodningsledninger med en diameter på 50 mm kan f.eks. Fremstilles af en enhed med en effekt på mindst 500 W. Til reparation i egen lejlighed, hvor rør og formede produkter har en diameter på 16-63 mm, vil 700 W være tilstrækkeligt. Og til professionel lodning af rør med en diameter på mere end 100 mm vil der være brug for kraftige enheder (1,5-2,0 kW).

Den mest effektive er brugen af ​​et loddejern med samtidig installation af flere dyser på den. De øger funktionaliteten af ​​værktøjet, udvider anvendelsesområdet. Dyserne leveres for det meste med enheden og er beregnet til tilslutning af rør af polypropylen med en standarddiameter. Således svarer 20-dysen til et metalrør på 0,5 tommer i diameter, den 25 og 40 dyser svarer til et rør med en diameter på 0,75 og 1,25 tommer. Når der er behov for at installere store rør, købes dyserne til loddejernet yderligere. Man skal dog huske på, at man ved hjælp af et håndloddstik kun kan forbinde rør af plast med en diameter på ikke over 63 mm (svarer til et stålrør 2 tommer i diameter).

Kvaliteten af ​​lodning af polypropylenrør afhænger i høj grad af typen af ​​dysehætte. De bedste kvalitetsindikatorer er demonstreret af almindelig Teflon og metalliseret

Ved valg af dyser skal det tages i betragtning, at jo lavere værktøjets produktivitet er, desto mindre er dysens diameter. Det er også vigtigt at huske brugerens behov. Professionelle arbejdere med 10- og 110 mm rør. Hjemmemaster arbejder kun med 3 størrelser: 16 mm, 24 mm (1 tommer) og 32 mm (1,25 tommer). Det giver ingen mening at købe andre dyser - dette størrelsesområde er tilstrækkeligt til indenlandske rørledninger.

Udstyret er en vigtig indikator ved valg af loddejern. Det er mere foretrukket at købe et sæt, hvor der udover loddemetal er dyser med ofte anvendte diametre, og også alle hjælpeværktøjer

Et vigtigt aspekt vil være strukturens materiale i dysen. De bedste er dyser af materialer med god termisk ledningsevne og som allerede nævnt med Teflon belægning. Hjemmestere behøver kun 2-3 dyser, så du bør kun købe kvalitetsprodukter.

Parameter nr. 3 - producent og mærke

Når du vælger et loddejern (mange kalder det et strygejern) til polypropylenrør, skal du finde ud af producentens land, fordi prisen og kvaliteten er relateret til dette. Sådan ser den uofficielle vurdering af værktøjet i de forskellige producerende lande ud, set ud fra feedback fra forbrugerne:

Tyskland producerer de mest holdbare og varige værktøjer. Det tyske loddejern er en upåklagelig assistent, som varer i mange år. Tjekkiske apparater har stor efterspørgsel blandt fagfolk på grund af deres gode funktionalitet og fremragende kvalitet. Selvfølgelig er prisen på europæiske modeller ikke overkommelig for alle, men på den anden side ved hjælp af et kvalitets loddejern kan du producere store mængder arbejde.

De russiske og tyrkiske modeller er lidt lavere end de tjekkiske i form af præstationsegenskaber, men de er også meget billigere. Til brug i hverdagen anses de for en helt acceptabel løsning.

De mest almindelige i vores marked er kinesisk-lavede værktøjer. De er de billigste, men kvaliteten er ikke høj. Selv om driftsbetingelserne overholdes, kan de opfylde garantiperioden, og nogle gange endda længere. Denne mulighed er egnet til dem, der kun bruger et loddejern 1-2 gange om året.

Lodning af rør (rør og beslag) fra polypropylen udføres i følgende rækkefølge:

 1. Trim røret vinkelret på midteraksen. Husk: med en buet ende er kvaliteten af ​​lodning ingen.
 2. Afhugning fra rørenden (rengøring af skærepladsen fra flis og burr).
 3. Forberedelse af loddejernet til arbejde - Fastgør dyserne til det og tilslut instrumentet til en jordet stikkontakt. Loddemekanismen aktiveres ved at trykke på knappen på kroppen. Den røde indikator lyser. Når den røde indikator slukker - betyder det, at den ønskede opvarmningstemperatur er nået.
 4. Varm de tilsluttede dele op. I en retning indsættes dyserne i røret, i den anden - beslaget opvarmes i 5-6 sekunder. Rørledningens elementer smelter, de skal hurtigt fjernes fra dyserne og tilsluttes. Polypropylen køler meget hurtigt, om et minut er forbindelsen klar. Mens samlingen køler ned, er det forbudt at anvende rotationsbevægelser, ellers vil hele arbejdet mislykkes.

Næsten umiddelbart efter lodning kan polypropylenrør anvendes til deres formål. Det skal bemærkes, at svejsning vil være mere kvalitativ, hvis de tilsluttede dele er placeret vandret. I dette tilfælde kan arbejde udføres af en person. Hvis du skal udføre lodret lodning, skal du have en assistent, der holder røret og passer lige.

Processen med lodning af polypropylenrør tager lidt tid - kun omkring et minut. Det vigtigste er at følge reglerne for svejsning for at få et kvalitetsforseglet led

For flere detaljer om teknologien, se videoen:

Ved valg af loddeværktøjer til polypropylenrør skal der tages hensyn til alle detaljer, da rørinstallationens kvalitet ofte afhænger af dem. Loddejernet skal være pålideligt, let at bruge, har alle de nødvendige vedhæftede filer. Husk også, at lodning skal udføres i overensstemmelse med reglerne for brug af enheden, og dette vil bidrage til at undgå skader og ringe kvalitetstilslutninger.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); God eftermiddag. Automatikken af ​​kedlen AOGV 11 er ustabil.

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hej I år flyttede vi til landet.

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hej Den anden dag fandt jeg flere sårede på taget.

Internet-encyklopædi om bygningskommunikation

Sådan vælges et loddejern til polypropylenrør

Polypropylen - et af de mest almindelige moderne materialer, der anvendes til fremstilling af koldt og varmt vandrør. Høj styrke, lav vægt, lang levetid og lavpris lavet polypropylen rør meget populære på markedet for sanitære materialer. Til installation af rør fra polypropylen behøver man ikke en kompliceret teknik - forbindelserne er lavet ved hjælp af et loddestål udstyret med dyser.

Hvad er et loddejern til PP rør

Installation af rørledningen fra plastrør, især polypropylen, udføres ved svejsning af dets bestanddele. Eftersom smeltetemperaturen af ​​materialet er lav nok, ca. 250-260 ° C, derefter til opvarmning af leddene simple forbindelser anvendes i apparatet enhed, fødes af en almindelig stikkontakt 220 og 6A.

Svejsemaskine til installation af plastrør

Populariteten af ​​sådanne svejsning enheder er, at deres anvendelse ikke kræver en lang læring, tilstrækkelig en eller to gange for at forbinde røret eller beslag og erfaringer vil være nok til at montere en vand eller varmesystem på egen hånd. Hovedbetingelsen her er at følge ledningsdiagrammet, observer rørens dimensioner og diametre.

På trods af de forskellige loddejernsmodeller er deres grundlæggende arrangement på ingen måde anderledes.

Alle loddejern består af:

 • Bolig med holder og stativ;
 • varmeelementet inde i beskyttelseshuset
 • varmetemperaturregulator med lysindikatorer;
 • et sæt specielle dyser med forskellige diametre.

Udseendet og størrelsen af ​​apparatet kan variere, men essensen af ​​dette ændres ikke. Mestere kalder ofte et loddestang "jern" for dets lighed med denne husholdningsapparat. Samt i jern i det, kan du justere temperaturen af ​​opvarmning med hånden. Termostaten er programmeret til at opretholde den indstillede varmemodus.

Temperaturreguleringen indstilles ved hjælp af termostatindstillingen

Efter tilslutning af svejsemaskinen opvarmer varmeelementet arbejdsfladen til den indstillede temperatur. Når dette er nået, stopper temperaturrelæets ture og strømforsyningen i nogle få sekunder. Så snart stinget køler ned til 3-5 grader, genoptages strømforsyningen, og temperaturen begynder at stige igen til den ønskede værdi. For at brugeren trygt kunne navigere tilstand enheden er klar til drift, har huset to lysdioder - en viser tilslutningen til netværket, og den anden indikerer driftstemperaturen.

Manuel justering af temperaturregimet er især nødvendig, så svejsemaskinen ikke kun kan anvendes til montering af polypropylenrør, men også rør af anden plast, der har et andet smeltepunkt. Faktisk kan polypropylen selv, afhængig af partiet eller producenten, have små afvigelser i den ene eller den anden retning. Derfor er en ekstra temperaturindstilling aldrig overflødig. Dette påvirker direkte forbindelsenes kvalitet.

Svejsning af rør og fittings finder sted i denne rækkefølge.

 1. Rørene af den krævede diameter skæres i stykker, de nødvendige beslag fremstilles. Til skæring af rør i sættet af svejseapparatet indbefatter sædvanligvis en saks. For at skære det var praktisk, er røret præ-mærket med en markør eller markør. Skæring er nødvendig, så guillotinen passerer gennem plastik en gang uden at stoppe og vinkelret. Saxen er arrangeret således, at hvis trompeten hviler på to nedre stop, vil kniven passere nøjagtigt vinkelret. Nedre støtte til røret giver dig mulighed for at skære det vinkelret
 2. Klippens rørflange er forberedt til svejsning. For at gøre dette skal det rengøres fra græsserne, fjerne afskærmningen og fjern metalflettet, hvis røret er udstyret med det. Opret en kant i et ord, så det kan komme ind i monteringshullet uden hindring. I fig. 2 viser en særlig indretning til afskærmning med en variabel diameter. Ordren til fremstilling af et rør fra polypropylen til svejsning
 3. Samtidig fremstilles loddejernet. Før du tænder for varmeelementet på "jern", skal dyserne på den ønskede diameter være forudinstalleret. Hvis det er et loddejern med en tee i form af et jern, er dyserne fastgjort ved hjælp af en sekskantnøgle, som også skal medtages i enheden. Det er muligt og nødvendigt at orientere loddeståligheden til at arbejde (nå den ønskede temperatur) ved hjælp af en lysindikator. Forberedelse af loddejern til arbejde
 4. De tilsluttede dele opvarmes. For at gøre dette er dysen slidt på den ene side og den tilsvarende beslag på den anden side. Polypropylen bør varme op til reflow tilstanden, du kan orientere på den viskøse kant, som fremstår som en bølge af smeltet plast. Det varer normalt 4-6 sekunder. Bestilling af svejsning af rør
 5. Derefter fjernes delene af loddejernet og er forbundet med hinanden. Det skal huskes, at det ikke anbefales at dreje røret i stikket på beslaget, hvorfor det er nødvendigt at indsætte det straks i den planlagte position. I løbet af et øjeblik, hvor polypropylen køler ned, kan leddet betragtes som klar til drift.

Her er nogle nyttige tips fra erfarne mestere.

 1. Indsættelse og fjernelse af rør på svejseapparatets dyser opnås bedst ved korte glatte bevægelser uden skarpe skruer og for højt tryk.
 2. Efter flere rørsamlinger laves korte pauser, hvorved Teflon-belægningen rengøres fra resterne af smeltet plast. Gør det ikke med metalskrabere eller børster. Du kan kun bruge træpinde, som ikke beskadiger non-stick laget og vil ikke ridse overfladen af ​​dysen.
 3. Hvis flere dyser anvendes samtidigt, ligger de mere massive på svejsemaskinen tættere på bunden af ​​varmeelementet. På grund af dette arrangement er opvarmningen af ​​dyserne med en større diameter hurtigere og mere ensartet.
 4. Under drift er det ønskeligt at anvende beslag af samme produktion som rørene. Ubetydeligt ved første øjekast kan forskelle (for eksempel i smeltepunktet) i sidste ende påvirke kvaliteten af ​​samlingen af ​​vandvejen.

Typer af loddejern til polypropylenrør

Der er kun to typer svejsemaskiner til polypropylenrør. De adskiller sig ikke i princippet i andet end formen af ​​ovnen til varmeelementet. På dette grundlag er de opdelt i:

 • - Loddejern med en cylindrisk form på ti Cylindrisk form af varmeren med et sæt dyser
 • - Loddejern med en tønde i form af en jernsål. Formen af ​​varmeapparatet i form af et jern med dyser med forskellige diametre

Hver type loddejern har sit eget sæt af vedhæftninger, som adskiller sig i den måde, de fastgøres på. Hvis dysen jernene er viklet med en skruefastgørelse, så de har en cylindrisk form tenah vrang klip, franske skruer.

Funktionelt er der ingen forskelle mellem disse to typer loddejern. Valget styres kun af tekniske data og brugervenlighed.

Video: Sådan arbejder du med en svejsemaskine til polypropylenrør

Sådan vælges et strygejern: valgmuligheder og anmeldelser

For at kunne vælge en svejsemaskine tilstrækkeligt skal du tage hensyn til dens driftstilstand og de nominelle tekniske egenskaber. I praksis reduceres dette til at bestemme følgende parametre:

 • Towers magt
 • enheden producent
 • omkostningerne til svejsemaskinen;
 • form af varmeapparatet.

Effektfaktoren afspejler enhedens driftspotentiale.

Jo højere kraften er, jo større er muligheden for lodning til lodning af polypropylenrør med stor diameter. Det kan variere i en ret bred vifte - fra 500 W til 2,5 kW. For ikke at overbetale ekstra penge og undgå unødvendige overudgifter af elektricitet, er det nødvendigt at forudbestemme, i hvilket omfang udstyret købes. Udgangspunktet er som regel rørets maksimale diameter, som skal arbejde sammen med. Der er en simpel regel, der giver mulighed for at løse et problem med den nødvendige kapacitet. Det består i, at rørdiameteren øges ti gange, og denne numeriske værdi vil være den krævede effekt af loddejernet. For eksempel til svejsning af rør med en diameter på 50 mm. Et loddejern med en effekt på 500 watt er påkrævet. Under reparation af VVS i en privat lejlighed eller et hus er det tilstrækkeligt at have et loddejern med en effekt på 700 W, da rørets og forbindelsesbeslagets dimensioner ikke overstiger 63 mm. Til hovedruter med en rørdiameter på 120 mm. og derover anvendes svejsning op til 2,5 kW.

De vigtigste producenter af denne type produkter, der er repræsenteret på markedet, kan betinges opdelt i tre grupper.

Den første gruppe er europæiske virksomheder, hovedsagelig tjekkiske og tyske. De produkter, de producerer, varierer i kvalitet, pålidelighed og lang levetid. Disse er mærker som DYTRON (Tjekkiet) eller ROTHENBERG (Tyskland).

Dytron loddejern anses for at være ret dyrt på baggrund af mange tilbud fra kinesiske og tyrkiske producenter. Men for dem er det sandt, at kvaliteten ikke er deshevym.V mit arbejde bruger jeg en loddekolbe tre af denne serie: med stang varmeelement på 650W, 850W standard og 1200W til store diametre.

Alle tre modeller er ens i udførelsen og adskiller sig kun lidt konstruktivt, og deres funktionsformål adskiller sig også. Den første og anden - til lodning rør med små diametre, forskelle i opbygningen af ​​varme del og dyser. Effektivt arbejde med et rør ikke mere end 40 mm i diameter. Den tredje type - på 1200W er udviklet til lodning rør med en diameter på op til 125 mm, er det mindre praktisk at dem sværere at kravle ind i snævre rum, men når der beskæftiger sig med sådan et rør diameter er normalt ikke trebuetsya.V jeg primært bruger 850 watt model er den mest et universalværktøj. En bender har et mindste antal kontroller, og for at være mere præcis, er en temperaturregulator. Udstyret med et stativ, der giver dig mulighed for at placere det på enhver overflade uden frygt for at brænde et sort hul i dem. Standen er komfortabel og stabil, så du kan næsten smide den (overdrive kurs) i tilfælde hvor du skal handle hurtigt.

I min praksis har solstråler Dytron vist sig fra den allerbedste side. De er pålidelige, uhøjtidelige, holdbare, nemme at bruge. De har en vægtbalance, takket være, at det er praktisk at holde dem i næsten enhver situation (i modsætning til de tyrkiske Candanas, for eksempel). Der var ingen alvorlige fejl i to års brug. Og i løbet af denne tid blev mange kilometer rør af alle diametre svejset sammen under konstant støv og snavs.

Den anden gruppe omfatter tyrkiske apparater, hvis pris er lidt lavere end europæiske, men kvaliteten er ret anstændig. Af de mest kendte kan nævnes VALTEC, COBRA, CANDAN.

Video: Loddejern til polypropylen CANDAN

Den tredje gruppe består af kinesiske og, desværre, indenlandske mærker. På trods af de overkommelige priser, adskiller de sig ikke i kvalitet. Særligt "lamme" en så vigtig del af enheden som en temperaturregulator, som kan arbejde i spredning på op til 10 °. En sådan kalibrering af termostaten fører til det faktum, at de svejsede elementer kan trykkes ned, rørene får lov at strømme, og alt fungerer, når kontrollen under tryk skal genoprettes igen.

Omkostningerne svarer som regel til niveauet for kvalitet.

Dette er loven på markedet, og det er meget vanskeligt at finde undtagelser til det. Europæiske loddejern, især professionelle modeller, kan koste fra 250 til 500 dollars. Tyrkisk - fra 80 til 150 dollars, kinesisk og hjemlig starter fra 30 dollars.

Som allerede nævnt ovenfor er funktionelle loddemåler med en cylindrisk varmeanordning og en tønde i form af et jern ikke anderledes.

Det eneste der kan tilføjes er, at sommetider skal samlingen laves under vanskelige forhold (for eksempel inden i et kloakrør), hvor værktøjets dimensioner spiller en vigtig rolle. Arbejdet udføres på vægt, der er ingen mulighed for at sætte svejsning på en plan overflade. I sådanne tilfælde vil mestre sandsynligvis foretrække svejsemaskiner med en cylindrisk varmelegeme.

Video: Sådan vælges en enhed til svejsning af polypropylen

Ved køb af svejsemaskiner til polypropylenrør skal man ikke glemme den personlige sikkerhed. Temperaturen i værktøjsopvarmningen er forholdsvis lav, men det er nok til at få huden brændt, hvis den ved en ubehagelig bevægelse berører brunfarvet under arbejdet. Brug beskyttelseshandsker til at beskytte dine hænder mod skade, gør dit arbejde sikkert.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

63 − = 56