Lodning hårtørrer med egne hænder

Lodning hårtørrer med egne hænder

Hjemmelavet lodning hårtørrer

Oprettet ved hjælp af CotoRed.

Hej, kære fans af elektronik. Jeg vil gerne dele med dig en af ​​mine seneste hjemmelavede produkter. Sagen er meget nødvendig, og derfor kan min artikel være nyttig for nogen.

Det startede med det faktum, at min mors bærbare computer brød sammen. Diagnosen skyldtes overophedning og svigt af nordbro-pc'en. Der var et ønske om at forsøge at forlænge sit liv, før han gik i butikken til en ny computer. Frasortere selv med de rigtige oplysninger på broen, samt at se, at folk som enhed (slag tørretumblere) gør sig selv, besluttede jeg at gå på dem på lejlighed med det samme, frem for at vente i 2 måneder, når du bestiller en hårtørrer eller hårtørrer til at håndtere Ali Express.

Som følge heraf blev broen opvarmet, computeren tjente. Det har arbejdet med succes i tre måneder allerede. Sandt nok tilføjede han en lille radiator til broen i den bærbare computer. Køling der var ikke særlig god. Derfor problemet.

"Nu ifølge Borshchev," det er ifølge Fenu:

Nedenfor er billederne af at gøre min hårtørrer i etaper:

Modstanden af ​​varmespiralen er 45 ohm. Ikke nok. Jeg var nødt til at opgive netværket af triac kontrol (spiral brændt). Transformatoren blev også afviklet med den nødvendige spænding og strøm. Jeg havde 75 volt ved en strøm på omkring 2 ampere til sikkert Desoldering hårtørrer radio med bilaterale brædder, herunder. Transformatoren med en sådan spiralmodstand er meget varm. Og med tilladt opvarmning - for besværlig.

Som følge heraf besluttede jeg at slukke spændingen med kondensatorer. Efter udvælgelse, 7 kondensatorer på 4,7 μF. (parallelt) gav en temperatur på ca. 450 grader. Også i fugen besluttede at indsætte en termoelement + indikation på mikrocontrolleren. Mens jeg valgte en ordning på internettet, fangede jeg et kinesisk termometer med Ali for 300 rubler. (op til 999 grader) Det blev besluttet at spare tid. Termometeret blev bestilt. Som følge heraf viste det sig at være ret langsomt, når du behandler termoelementdata under opvarmning og afkøling, men du kan lukke øjnene til det. Nøjagtigheden af ​​temperaturaflæsningerne passer. Jeg tror, ​​at dyrere sådanne termometre er kendetegnet ved firmware og ydeevne. Selvom dette er Kina.

På opvarmning besluttede at lave 2 knapper. Opvarmning 1 - op til ca. 300 gr. Opvarmning 2 - Tilføjer flere kondensatorer og opnår grader 460 ved udgangen. Hårtørret er sikkert isoleret fra metaldelene. (BEMÆRK). Jeg har glimmer. Det sælges som et ark til en mikrobølgeovn. At give en afrundet form er enkel. Linjeren bryder omkredsen lidt flere steder. Power transformerless overalt. Alle tre spændinger (spiral, blæser, digitalt termometer) er autonome. Indsamlet i henhold til en ordning. (i helixens varmekreds anvendes kun sænkningskondensatoren og modstanden af ​​dens udladning). Modstand RN - beskyttelse af en zener diode fra en åben i lasten. Alle modstande er 0,25W. Indikatorens strømkreds er C1 - 0,47 (0,68 μF), VS1 - enhver spænding på 8-12 volt. Kuylerens strømforsyning - C1 - 4,7 μf, VS1 - 2 zener dioder 1N4749. (2 * 24c). Forskellen er kun i de forskellige værdier af sænkningskondensatoren og zenerdioden. En sikring er påkrævet. Driftsspændingen på kondensatoren C1 er mindst 400 volt. Filtreringskondensator til spænding over stabilisationsspændingen VS1.

En almindelig kontakt tænder for blæseren og displayet. Opvarmning er tændt separat. Slukker i omvendt rækkefølge (indtil hårtørrer er afkølet). Afslut til driftstilstand og afkøling - ca. to minutter.

Kuwler er 24 volt. (Et 12 volt. I dette tilfælde er den anden zener diode er ikke nødvendig. Kapaciteten af ​​kondensatoren kan reduceres) stadig modtager 48 volt DC.

Jeg sender 10 volt til et digitalt termometer.

Varmeapparatet er en spiral fra varmepladen. Jeg fodrer med en vekslende spænding. Metaldelen med varmeren er isoleret med termoelement fra plasthuset. Inde er der et varmeskærm. Skær fra en ølburk. Sagen om en hårtørrer - en gryde fra under tabletterne og et låg fra kaffe. Ideelt sætte på hinanden. Dysen er en del af modtagerens antenne. Cylinderen under varmeelementet er en lommelygte. Dysen indsættes i 2 skiver af en passende diameter og spredes mellem dem. Spændt med to skruer. Huller til skruer til at gøre på forhånd. Derefter indsættes i varmerhuset. Kanterne er let bøjet med en hammer.

PSU-sagen fra internetudbyderens abonnentanordning Avanet. (med skam at flygte fra Krim med abonnenternes penge). Nå, fra fårene, i det mindste en lille uld. )

Frontpanelet er lavet i Front Designer, trykt på fotopapir, limet og lakeret. Også malet i sort krop.

Det er en slags alting. I billeder skal alt være klart. Det vigtigste er at gøre det omhyggeligt, og alt vil vise sig.

Endnu en gang vil jeg minde om, at strømmen er transformerfri, der er ingen galvanisk isolation med netværket. Alt skal pålideligt isoleres fra metaldelene.

Alle arbejdsordninger.

Med venlig hilsen Eduard Volkov.

Hvordan kan du lide denne artikel?

Har denne enhed arbejdet for dig?

Webstedets ydeevne blev verificeret i browsere:

IE8.0, Opera 9.0, Netscape Navigator 7.0, Mozilla Firefox 5.0

Tilpasset til arbejde med skærmopløsninger fra 1280x1024 og højere.

Ved lavere opløsninger kan der forekomme en vandret rulle.

Hjemmelavet hårtørrer til lodning chips med dine egne hænder

Lodning hårtørrer - et uundværligt og nødvendigt værktøj for alle elskere at lave. Den kan bruges til at adskille radiokomponenter fra trykte kredsløb, hvilket fremmer limens tørring og mange andre opgaver.

Derfor er spørgsmålet undertiden akut: hvordan man laver en loddetørker med egne hænder?

Effekten af ​​en sådan blowtorch er nok til at producere en luftstrøm med en temperatur på 600 grader Celsius. Dette er mere end nok til at smelte loddet.

Ventilatoren er tilsluttet en DC-kilde med en spænding på 12 volt. Men varmeelementet drives af en kilde med en vekselstrøm på 0 til 12 volt. Med sin hjælp er det muligt at regulere temperaturen på den udgående luftstrøm.

I mangel af en passende strømkilde kan du som alternativ bruge en computer strømforsyning. Det er kun nødvendigt at justere varmelegemets modstand til udgangsspændingen.

Luftstrømmen er skabt med en lille ventilator. Blæseren drives af en gammel båndoptager. I stedet for en båndoptager kan du bruge en 40 mm køler fra grafikkortet.

Med den bliver modellen lidt mere kompakt, men svagere. Montering af blowtorch vil blive overvejet i det komplette sæt med køleren, da det er lettere og hurtigere at montere det.

For luftkanalen er brugen af ​​keramiske materialer og kvartsglas stærkt modvirket. Disse materialer kan falde sammen under drift. Det er bedre at vælge stål eller ikke-jernholdige metaller. Luftkanalen på denne blowtorch er lavet af et hus af modstanden C-5-5.

For at få rørkanalen skal du frigive modstandens krop fra internalerne. For at gøre dette er det tilstrækkeligt at skære en af ​​de afrundede ender med en fil. Træk forsigtigt alle indersider ud.

Som et varmelegeme vil ledning fra den gamle reostat med en diameter på 1,2 mm blive brugt. Ledningen skal snoet i en spiral. For at gøre dette kan det vikles på en stang med passende diameter, og sæt den ene ende af ledningen gennem midten.

Ved drejning er det nødvendigt at tage højde for, at der vil være glimmerpakning mellem røret og spiralen. Derfor bør spiralens diameter være lidt mindre end luftvejsåbningens diameter.

Tråd kan tages fra messing, kobber eller stål. Disse metaller har et højt smeltepunkt. Men der gives fortrinsstilling til stål. Da stål ikke oxiderer ved opvarmning til høje temperaturer.

Vores varmeelement skal bruge en dyse. Det sikrer, at luftstrømmen er korrekt udtaget. Den kan laves af en vaskemaskine med en slag.

Spændets diameter skal være lidt mindre end luftkanalens diameter. Derefter kan du samle varmeren. For det første trænger en dyse ind i røret, så sættes et glademag i form af et rør ind i dysen og endelig en spiral.

Kropsblokken er fremstillet af ikke-bølgeplade metalplade. Det vil sige enhver tin dåse med glatte vægge. Kabinettegningen er vedlagt.

Tegningen kan udskrives på ark A4. Dette giver dig mulighed for at bruge det som en skabelon. Til dette skal du trykke limen med en super lim på vores stykke tin. Det er stadig at skære loddemaskens krop med en saks langs den indsatte mal.

På de markerede steder borer vi hullerne til skruerne og hullet til udgangen af ​​varmeelementets ledninger. Ved hjælp af snævertang og andre værktøjer er det nødvendigt at bøje kanterne på emnet. Som et resultat er dette tilfældet.

Nu skal du fjerne det indsatte papir. Til dette har vi brug for acetone og en pensel. Vi anvender acetone med en pensel på papir og i sekunder fjerner vi papirskabelonen.

Til det resulterende legeme kan du allerede fastgøre håndtaget fra sprøjten. M3 skruer bruges som fastgørelsesanordninger.

Den smalle ende af sprøjten skal afskæres med en kniv eller en anden skarp genstand. Inden i kroppen monteres messingsterminaler på skruerne. De er nødvendige for at forhindre lukningen af ​​spiralen på kroppen. De kan tages fra elektriske terminaler.

Kun i messingdelene skal du bore et enkelt gevindhul. Dette vil i høj grad gøre det lettere at samle blæseren.

Nu kan du forbinde varmeren og huset.

Endene af spiralen skal indsættes i hullerne på terminalerne. Derefter fastgøres varmelegemet selv og enderne af spiralen i terminalerne ved hjælp af skruer. Nu er det nødvendigt at passere kablene på ventilatoren og varmeelementet gennem håndtaget på hårtørreren.

Hvis du bruger en båndoptager til din enhed, vil ledningerne fra det være ubehageligt at stikke gennem håndtaget. Derfor skal ledningerne ikke skubbes ved anvendelse af en stor motor.

Enderne af varmekablet er fastgjort med skruer m3. Og i håndtagets hul indsættes et stykke skumgummi eller gummi. Dette vil ikke tillade ledningerne at bevæge sig frit. Det er fortsat at sætte ventilatoren på toppen og loddetørret er klar til testning.

Sådan laver du en lodning hårtørrer med dine hænder - trin for trin instruktion med video

Produkter under dette navn fremstilles i forskellige modifikationer og er karakteriseret ved specifik anvendelse. Nogle hårtørrere er designet til tørring af hår, andre bruges i opførelse eller i færd med at reparere. Og for radioamatører er de af interesse.

For eksempel, når soldechips, i betragtning af antallet af deres stifter, er det meget mere bekvemt at betjene en sådan enhed end det mest perfekte loddejern. I princippet kan en sådan tørretumbler til lodning chips købe og købe. Omkostningerne er inden for 2 000 - 10 500 rubler.

De, der er vant til at gøre alting med deres egne hænder, vil denne artikel fortælle dig, hvordan og hvad man skal indsamle hår for lodning i hjemmet, uden at bruge tid og penge på shopping ture.

Nogen mener, at det er uhensigtsmæssigt at engagere sig i en sådan konstruktion, hvis lettere at tilegne sig færdigheder lodning miniature loddekolbe. Og alt det samme, en selvstændigt lavet hårtørrer - enheden er ganske universel. I hverdagen kan de være affyrede materialer, fjerne det gamle lakering fra dem og opvarme alt før videre behandling. I dygtige hænder bliver han en uundværlig assistent.

Det er næsten identisk med designet af analoger beregnet til andre formål. Hovedforskellen er i kraften af ​​varmeelementet og især af nogle af komponenterne.

Det er nødvendigt at forvente, at temperaturen inden for produktet stiger til +780 ± 50 ° C. Materialerne skal derfor være varmebestandige. I princippet kan du bruge en hårtørrer, der bruges, defekt, men du skal forbedre noget.

Det skal isoleres så meget som muligt. Der er anbefalinger om, at det er muligt at bruge et lærredsmid, en tyk mitten i processen med loddemikrokredsløb. Selv om dette udsigten er usandsynligt at passe nogen. Hvad skal jeg gøre?

 • Du kan bestille (slip dig selv) håndtaget på deres solide ebonit. Arbejdet er ikke for svært, især når man bruger værktøjsmaskiner.
 • Til varmeisolering anbefales det at anvende varmebestandigt stof. Hvis hun vikler håndtaget, så kan du arbejde.

Hvordan man forhindrer overophedning, bliver tydeligere nedenfor.

I betragtning af den høje temperatur og det faktum, at håret tørres under forskellige forhold, skal den bedste løsning være et rør af stål. Kobber er ikke kun dyrere, men også tungere. Det er usandsynligt, at en sådan hårtørrer vil blive holdt ubevægelig i nogen tid. Aluminium tæller ikke - det varer ikke længe, ​​det begynder at deformere. For at forkorte opvarmningstiden for den "arbejdende" del af brættet kan den ene ende være let fladt. I princippet er det let at bestemme den optimale form af dysen, hvis du forstår essensen af ​​den samlede teknologiske drift for loddeflis. Især for dig selv.

Hvilken slags ledning skal du bruge - fekhralovym eller nichrome? Den første mulighed er elimineret på grund af materialets stivhed. Skru en spiral ud af det, og med en lille radius er dine egne hænder uvirkelige.

Til en hjemmelavet hårtørrer kan du tilpasse en miniature fan, der er fastgjort bag på sagen. Nogen bruger en lille kompressor til akvariet.

Alt andet - skifte, stå for hårtørrer direkte til emnet gælder ikke. Alle vil afgøre, om han har brug for disse "tjenester" og hvordan man kan organisere dem bedre.

Bestemmelse af egenskaber ved en hårtørrer

Der er ingen mening i egne hænder at indsamle enheden, uden at vide, i hvilken kapacitet den skal beregnes. Underopvarmning af bundkortet er fyldt med det faktum, at det ikke vil være muligt at installere (udskifte) mikrokredsløbet. Resultatet af overophedning er smelten af ​​husene på alle radiokomponenter i arbejdsområdet. Derfor er det tilrådeligt at fokusere på industrielle produktionsmodeller.

 • Spændingen (V) er 220.
 • Effekt (W) er ca. 0,5.

Forfatteren giver ikke matematiske beregninger. Tilstrækkeligt at sige, at med sådan en effekt tørretumbler (som det vil være nok til at styre temperaturen i området 100 - 500 ° C) modstanden af ​​spiralen skal være på et niveau på 100 ohm. Det er kun at finde en ledning fra nichrom. I dette tilfælde er dens tværsnit uprincip. Det vigtigste er at måle den del, der, når den måles, "viser" R omkring 100 Ohm. Her fra dette stykke og det er nødvendigt at vind en spiral. Til dette ikke er en mulighed, kan ligeledes gøre andre beregninger, faldende / stigende kapacitet og i overensstemmelse med de skiftende længde af tråden.

Læser, lad det ikke forstyrre dig, at forfatteren arbejder med udtryk som "om", "om", "indenfor" og så videre. Gør det med dine egne hænder, alt vil ikke fungere med den største præcision. Derfor skal den hjemmelavede hårtørrer indføres via enheden (eller fra BP) med justering af udgangsspændingen. Hvis nogen er heldig nok til at finde LATR (laboratorietransformator) - endnu bedre. Før du bruger hårtørrer, bør du øve lidt på de brugte brædder (der vil altid være en gård). Kun på denne måde er det eksperimentelt muligt at bestemme den optimale driftstilstand for en hårtørrer monteret af egne hænder. Og eventuelle tilladelige fejlberegninger er netop nivelleret af spændingsregulatoren.

 • Varmeelementet er placeret i den bageste sektion af huset (tættere på håndtaget). Dette vil minimere længden af ​​den del af netledningen, som vil være inde i hårtørreren. Rørets længdeakse skal falde sammen med midten af ​​udløbet.
 • Tilslutningen af ​​ledere med en spiral skal ske ved hjælp af vridningsmetoden. Nichrome hænder kan ikke loddes. Hvis nogen kender hemmeligheden, kan du dele den. Forfatteren vil være yderst taknemmelig.
 • Spiralen er en ledning, der er viklet på et hult rør. Hvad kan jeg bruge? Den bedste løsning er et porcelænprodukt. Nogle af håndværkerne bruger til dette formål rørformede modstande af høj effekt, som kun bør bide konklusioner. Den resulterende varmeapparat er igen dækket af samme klud (varmebestandig). Hvis der anvendes en husholdnings hårtørrer, er der glimmerpakninger i den. De bør overlades, og muligvis lægge yderligere. At lave på tilgængelige prøver er det enkelt.

Og det er derfor. En husholdnings hårtørrer, selv med høj effekt, kan ikke opvarme loddet i en sådan grad, at det smelter (ca. + 250 ° C). Enheden skal moderniseres.

For at øge lufttemperaturens temperatur kan du reducere ventilatorens hastighed. Men spiralen er designet til en bestemt driftstilstand. Resultatet af en sådan ændring (modifikation) af hårtørrer er let forudsagt - ledningen er skåret og kæden er brudt.

Reducer dysens tværsnit. Huse af alle husholdnings håretørre er lavet af plast. Forøgelse af temperaturen inde i enheden er fyldt med blødgøring af polymererne. Følgelig viser solcellerne af mikrokredsløbene sig at være meget kortvarige, og derefter tørretumbleren - til affaldshåndtering og til butikken bag den nye.

Eventuelle andre muligheder (for eksempel forkortelse af spiralen) også "gå ikke væk." Kontrolleret mange gange. Mange forsøgte på forskellige måder, men resultatet er altid det samme - negativt.

Hvis det er klart, hvad og hvordan man gør det, så laves en hårtørrer til lodning chips selv - opgaven er ret gennemførlig. Og hvis du udfører en komplet revision i garagen (skur, opbevaring, på mezzaninerne), så bliver alt nødvendigt.

Held og lykke i design!

Lasergravering på metal - Et overblik over udstyret, dets pris og egenskaber

 • Vi vælger karbidindsatser til at dreje værktøjer - typer, mærkning og omkostninger

 • Sådan laver du en metal drejebænk - manual, tegninger og video

  Nichrom før lodning kan let zadudit PIC med zinkchlorid som en flux, først efter fortinning godt vasket med varmt vand, og jo længere lodde med kolofonium.

  På en eller anden måde købte jeg et 12 volts loddejern (Kina) lille, som "pencil9raquo; Generelt arbejdede han ikke for mig og brændte. Skal sortere ud. Da jeg kom spiral med strømklemmer, en brugt ildfast loddemetal, selvom nogle kan jeg ikke sige sikker (konventionelle loddekolbe næsten ikke smelter, indsamling særordning på 315 volt, som lever af en regelmæssig loddekolbe og loddes ved denne lodning), som et flusmiddel var syre til lodning.


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  50 − = 48