Loftsdampbarriere

Dampisolering til loft i et trægulv: materialer, installation, anmeldelser

Ved opbygning af et hus opstår spørgsmålet om dampbarriere overlappende ikke oprindeligt. Over dette problem begynder husets ejer at tænke på, når det kommer til at opvarme rummet. Det viser sig, at ikke alle hjemmestere ved, hvordan man udstøder dampspærrelaget. Det er også vigtigt at bestemme hvilket materiale der skal bruges til dette. Når alt kommer til alt, bruges en simpel film i dag mindre og mindre.

Behovet for en dampspærre i loftloftet

Dampisolering til loftet i et trægulv er nødvendigt. Dette vil forhindre indtrængen af ​​dampe i laget af varmeisolering. Materialer vil blive beskyttet mod de destruktive virkninger af fugt. Dette forhindrer kontakt med fugtig luft med en varmelegeme. Hvis du ignorerer disse regler, vil den blive dækket af skimmelsvamp, samt svampe. Samtidig tjener hele bygningen meget mindre. Byggingen skal trods alt være pålideligt beskyttet mod den negative virkning.

Tilstedeværelsen af ​​et dampspærre lag tillader ikke blot at beskytte materialer fra vand, men også for at reducere varmetab. Hvis der anvendes overtræk med et folielag, afspejler de det meste af varmen, der sendes tilbage til rummet. Men den fugtige luft kan frit gå ud. Som den vigtigste opgave ved denne belægning er at beskytte den termiske isolering mod at akkumulere fugt i den.

Før du har en dampspærre til loftet i trægulvet, skal du købe materialet under hensyntagen til budgettet for arbejdet samt formålet. Ud fra dette er det muligt at allokere følgende materialer:

 • polyethylen;
 • film med membran effekt;
 • asfalt;
 • fernis;
 • mastiks;
 • foliematerialer.

Hvis vi taler om film med en membranvirkning, vil de ikke passere fugt inde i værelserne. Blandt andet forhindrer de det i at komme ud. Lakker og mastik har samme effekt. Men et af de billigste materialer er pergament. Ofte anbefaler eksperter ikke at bruge en konventionel polyethylenfilm til montering af dampbarrierelaget. Den bruges kun i de mest ekstreme tilfælde. En sådan belægning vil ikke passere luft, der gør bygningen til en forseglet kasse. I dette tilfælde ventileres ikke rummene, kondensatet akkumuleres på overfladen af ​​filmen. Som følge heraf opstår fugt indendørs, hvilket bidrager til svamp og skimmelsvamp.

Lad os sige, at du har besluttet, at du har brug for en dampspærre til loftet i et trægulv. I dette tilfælde kan pergamentet kun bruges, hvis pengene ikke er nok til bedre materiale. Det er ikke holdbart. Vælg det oftest, fordi det har en lav pris. Ifølge eksperter er den bedste løsning en dampbarriere baseret på flydende mastik eller membranfilm. Med deres hjælp er det muligt på en forsvarlig måde at beskytte gulvene og sikre udgangen af ​​våde dampe udefra.

Anbefalinger til installation af dampspærre lag

Dampisolering til loftet i et trægulv skal ikke kun vælges korrekt, men installeres på teknologi. Materialet er som regel placeret inde i lokalerne. Hvis temperaturen falder i løbet af den kolde årstid er stor nok, og frostene når under 30 ° C, så er dampspærren installeret på begge sider. Dette vil fjerne forekomsten af ​​kondens i isoleringen og holde mere varme inde i lokalerne. Men det er ikke alt. Det skal huskes, at dampspærren skal lægges på loftet indtil det øjeblik du arrangerer laget af varmeisolering. Tøjene strækkes uden sag og rynker. Naboendestykker overlappes med en overlapning. Alle led er limet med bygningsbånd, som gør det muligt at sikre luften.

Dampisolering - en film, der er fastgjort med specielle søm med et bredt motorhjelm. Udskift sådanne fastgørelsesdele med hæfteklammer af en byggestift. Under dem er det nødvendigt at lægge pakninger fra pap eller andet lignende materiale for at udelukke filmbrud. Trinet mellem fastgørelsespunkterne må ikke være mere end 30 cm. Når filmen er planlagt at syes til sværgningsblokken, udføres fikseringen ved hjælp af metalprofiler eller dele af kappen.

Ofte tænker hjemmemastere på, hvordan man korrekt installerer dampspærren. Hvilken side at stable dette materiale, er det vigtigt at afgøre, selv før arbejdet starter. Således skal den glatte side af filmen vender udad mod den grove overlapning. Hvis du forvirrer, kan du få den modsatte effekt. Det består i, at vanddampen vil slå sig ned i den termiske isolering. Dette vil uundgåeligt føre til ødelæggelse af materialet. Mellem dampspærren og tagmaterialet skal der være et lille mellemrum. Dette er sandt, når dampspærren er planlagt at blive stablet på begge sider. En sådan tilgang vil tillade cirkulerende fugtig luft og frit strømme ud.

Rådgivning til installationsspecialisten

Når du lægger dampspærrelaget, er det nødvendigt at udelukke forekomsten af ​​huller og huller mellem vævene. Dette vil sikre beskyttelsen af ​​varmeisoleringen og bygningselementerne i bygningen. Hvis der anvendes en arkdampbarriere, udføres låget fra siden af ​​taget. Materialet placeres under isolationslaget efter den fulde emballage. Udenfor skal der være et andet lag af dampspærre. Dette vil sikre bedre beskyttelse for isoleringen. Flydende dampspærre til loftet påføres udefra til en forberedt struktur. Efter at det første lag er tørret, skal der påføres to flere med et hul til fuldstændig tørring. Det er bedre at udføre sådant arbejde i varmt vejr. Det er vigtigt at vente, indtil der er nedbør.

Når du bygger noget hus, har du brug for en dampspærre. Hvilken side at pakke dette materiale, bør du spørge om det i den indledende fase af arbejdet. For eksempel anvendes folieark ganske aktivt i dag til dampspærre laget. De har en fordel, som er evnen til at reducere varmetab. For at gøre dette skal foliesiden vendes indad, så varmen går tilbage til huset.

Anmeldelser af standard dampspærren til loftet

Hvis du stadig tænker på, hvilken dampbarriere der skal vælges til loftet på huset, bør du lytte til ejendomsindehaveres mening. De hævder at standarden fungerer korrekt, hvis den placeres på indersiden af ​​den indesluttende struktur. Vanddampning passerer ikke inden i loftet og til varmeren. Som de mest almindelige materialer af denne type er: "Technonikol9raquo ;," Isospan9raquo ;, og "Ekolayf9raquo;.

Anmeldelser om dampspærren med et reflekslag

Dampisolering - materialer, der kan kombineres i en gruppe. Vi vælger varianterne med et reflekslag som en underart. Ifølge brugerne har de en reflekterende effekt. Gå ikke glip af dampen, den strålende varme går ind i rummet. De tjener som en ekstra varmeisolering. Deres brug, ifølge de hjemme-baserede mestre, er mest effektiv, når der er en øget dannelse af damp. Den mest udbredte er Penofol9raquo; og "Alucraft9raquo;

Anmeldelser af dampspærren med kontrolleret permeabilitet

Hvis du undrer dig over, hvad du skal bruge til loftets dampspærre, kan du overveje materialer med begrænset permeabilitet. Som køberne understreger, er denne tilgang rationel i tilfælde, hvor boliger ikke anvendes konstant. Dette omfatter landhuse. Dampgenereringscyklusen er ikke stabil. Og efter afgang af ejerne i arrangementet af dampbarrierelaget med begrænset permeabilitet vil dampen komme ud. Ifølge køberne er sådanne membraner i stand til at opretholde det nødvendige niveau af dampspærre. Deres permeabilitet er Sd = 2-4 m.

Anmeldelser af dampspærren med variabel permeabilitet

Denne type kan bruges, når reparationer udføres på loftet i loftet. Med denne tilgang kan dampspærren kun lægges ovenpå, ventilationsgabet er ikke afgjort. Permeabilitetskoefficienten i dette tilfælde varierer inden for 5 m, hvilket er sandt for en tør membran; Hvis det er et fugtigt materiale, så er parameteren 0,2 m. Ofte vælger forbrugerne Delta-Sd-Flexx, som refererer til denne type dampspærre.

Membraner betragtes som en ny type dampspærre materialer. Ifølge køberne tjener de som damp og hydro-bureau. Hvis vi sammenligner dem med film, passerer sidstnævnte ikke vand og damp, som er helt uafhængig af retningen. Hvis vi taler om membraner, er de karakteriseret ved ensidig permeabilitet. Dette indikerer, at det slet ikke er et spørgsmål om ligegyldighed for hvilken side der skal pakkes. Ejere af fast ejendom understreger, at dampen vil passere gennem materialet, mens vandet ikke vil mødes for at mødes. Det er bemærkelsesværdigt, at membraner kan være single-, double- og multilayer. Den mest økonomiske er den anden mulighed. Samtidig forbliver effektiviteten i alle tilfælde på samme niveau.

Omkostninger til dampbarriere materialer

Dampisolering er en film, der kan produceres af forskellige virksomheder. Hvis det drejer sig om et Isospan9raquo-vandisoleringsmateriale, vil sorten betegnet med bogstav B koste forbrugeren 1.000 rubler. Hvis du vil vælge vind og vandtæt membran "Izospan A", så skal du betale 1500 rubler. Til salg kan du også finde produkter for at beskytte materialet mod damp og vand. Hvis den har navnet "Izospan D", så skal du betale 1400 rubler. Dampisolering til loftet i træloftet, hvis pris er 1300 rubler., Kan også være repræsenteret af forstærket film. Hvis du foretrækker denne sort, så kan du overveje Polinet Lux, som har følgende dimensioner: 2x25 m.

Ovenfor blev typerne af dampspærre for loftet overvejet. Afhængigt af budgettet og målene kan du vælge en af ​​dem. Det er ikke altid tilrådeligt at gemme, for eksempel kan en konventionel film muligvis ikke udføre de opgaver, der er tildelt den.

Loftsdampbarriere

Loftet på moderne huse er en ret kompleks flerlagsstruktur. Det er vigtigt at foregribe og udføre alle procestrin med henblik på værelset er altid ved den optimale fugtindhold og eliminerer dannelsen af ​​sygdomsfremkaldende bakterier, mug og skimmel på isoleringen. Det er til dette formål, at loftsens dampspærre er nødvendig. Det er værd at straks være opmærksom på, at stabling af materialer følger visse regler og teknologier, ellers vil eventuelle fejl gøre yderligere beskyttelse uanvendelig.

Hvad er formålet med loftets dampspærre?

I et hvilket som helst varmt lukket rum dannes der damp, hvilket resulterer i en høj luftfugtighed i rummet. Ændring i vejrforhold og temperaturforhold påvirker i høj grad luftfugtigheden i rummet. Hertil kommer, at efter varmesæsonen er der en blanding af varm luft med forkølelse, hvilket resulterer i dannelse af vanddamp.

Damp, hvis tryk er over atmosfærisk, forsøger at komme ud. Så loftet er jævnligt udsat for fugt.

Det er nødvendigt at lægge dampspærre, når overfladen på den ene side er varm luft, og på den anden side - kold luft. Dampisolering udføres altid, når taget er isoleret, såvel som kælderen. Ved opførelse af private huse med uopvarmet loftsrum (koldt tag) er loftets dampspærre simpelthen nødvendigt.

At lægge dampspærren i loftet vil undgå mange problemer. Det vil gøre det umuligt for dampen at få adgang til gulvernes strukturer og også danner den korrekte dannelse af mikroklimaet i rummet.

På trods af, at loftet dampspærren kan synes unødvendigt og diskret løsning af dit hjem, at det giver den optimale atmosfære inde i hjemmet bevarer sin integritet og holdbarhed.

Loftet på det private hus, som dets tag, har en flerlagsstruktur. Hvert specifikt lag har sit eget formål:

 • 1. Det første øverste lag er loftsgulvet, som udfører en beskyttende funktion mod indtrængning af støv og snavs i de nedre rum.
 • 2. Installation af gulvet udføres på tværs af bjælker og stænger. De er grundlaget for den fremtidige dampbarriamembran, der giver den nødvendige clearance.
 • 3. Desuden er isoleringen lavet, og skumisoleringen eller mineralulden fungerer som de varmeisolerende komponenter. På trods af at mineraluld er hygroskopisk, opfylder det de øgede krav til brandsikkerhed. Polyfoam absorberer næsten ikke fugt, men nogle arter kan understøtte forbrænding.
 • 4. Fra indersiden af ​​rummet på bjælken fastgøres et hårdt loft, hvilket i det følgende vil bidrage til at lægge dampbarriemembranen og efterbehandlingstrimmen.
 • 5. Hvis den endelige forarbejdning er færdig med gipsplader, er der installeret dampspærren ved hjælp af skinner og stænger til loftet.
 • 6. Efterbehandling udføres med beklædning, skinner, træplader mv.

Oversigt over dampspærre materialer

Vælg materialer til loftets dampspærre er i øjeblikket ret enkle. Sortimentet af produkter fra indenlandske og udenlandske producenter har flere dusin forslag, som hver især fortjener særlig opmærksomhed og en særskilt artikel. Men man bør vide, at hver komponent i dens funktionelle komponent kan afvige betydeligt fra de andre. Derfor anbefales det at anbringe valget af dampisolerende komponenter ansvarligt og korrekt, med henvisning til den specifikke type tagdækning og strukturernes specificitet.

Når man vælger en dampbarriere, er det nødvendigt at tage højde for alle nuancer af bygningsoperationer. Bemærk at brugen af ​​konventionel film på grund af dets struktur ikke vil tillade at fjerne kondensat på loftet. Derfor er det hensigtsmæssigt at anvende komponenter med en porøs struktur.

Non-Woven Roofing Materials

Lægning af dampspærren i loftet ledsages af forstærkning med forstærkende mesh eller et tæt stof, hvilket giver en fremragende styrke af strukturen. Brugen af ​​forskellige parabarrier komponenter under tag er tilladt.

Vi tilføjer, at filmen uden perforering i tilfælde af isoleringsarbejder opfører sig perfekt. Men dens ulempe kan betragtes som lav gennemstrømning i sammenligning med polypropylen tilbud.

Tilstedeværelsen af ​​en reflekterende overflade er optimalt egnet til isolering af dampbarriere:

Materialet er velbevist i drift med hensyn til pålidelighed, modstand mod temperaturændringer, styrke og ufølsomhed over for lys. Selv under byggeplanen vil dampspærrefilmen vise sig at være en effektiv beskyttelse af huset og træstrukturen fra virkningerne af atmosfærisk nedbør.

For en uinitieret person er det ikke klart, når det er nødvendigt at sætte isolation og hvilken side der skal sendes. Svaret på disse spørgsmål er simpelt.

Polypropylenkomponenterne er på grund af deres ensidige udførelse korrekt anbragt med en grov overflade inde i rummet og en blank overflade udad.

Det er vigtigt at efterlade en ventilationsport, når der opbygges en loftsdampbarriere, således at overskydende fugt effektivt udledes i miljøet.

Membraner af denne type viser god dampgennemtrængelighed. De er normalt baseret på syntetiske materialer med en særlig struktur. Materialet gør det muligt at sikre en perfekt tilbagetrækning af kondensat fra rummet. Det har flere muligheder, som hver har sin egen båndbredde. Dette er fordelagtigt for mellemrum med forskellige forhold mellem indre temperatur og fugtighed.

Læg dampspærre på loftet i badet

Hvis der i nogle tilfælde måske ikke kræves en dampisoleringsbehandling i et boligbyggeri, er det for et bad et ekstremt nødvendigt byggestadium. Det er kendt, at varm fugtig luft altid stiger, hvilket skaber en uønsket effekt på gulvet, og det er uacceptabelt.

Installation af isolering af loftet i badet kan udføres på flere måder, herunder traditionelle og innovative:

 • 1. Logens loft skal desuden udarbejdes med stativer eller plader med en tykkelse på mindst 60 mm. Det dampisolerende materiale er vokset eller aluminiumfolie. Efter at den er anbragt på hele loftet, skal der lægges et tyndt lag af ler. Den sidste fase vil være anvendelsen af ​​termisk isolering.
 • 2. Loftbjælker trimmet med uskårne brædder efterfulgt af montering af dampspærren. Som i den tidligere version er loftet dækket af ler og yderligere isolering udføres. Så rammens struktur er placeret under foringen. I tilfælde af bad er det rigtigt at fokusere på træpaneler lavet af asp eller linden.
 • 3. Moderne konstruktion indebærer brug af mere avancerede teknologier og komponenter. I dette tilfælde taler vi om polyethylenfilm, bituminøse sammensætninger, folie og membraner. De skal stables som i andre bygninger. Forskellen er kun i det ekstra gulvmateriale til isolering og efterfølgende efterbehandling med træ.

Nyttige tips til at lægge dampspærren på loftet

Først og fremmest er det nødvendigt at kontrollere, om isoleringen er færdig, og hvordan den er færdig. I nogle tilfælde vil det være nødvendigt at skabe en hård konstruktion, som vil danne grundlag for installation af varmeafskærmningselementer. Dette sikrer den nødvendige funktion af det færdige loftsystem.

Lad os opregne de grundlæggende krav til dampspærren til beskyttelse af varmeisolerende komponenter:

 • - Dampbarrieren skal placeres mellem det indre og isoleringen
 • - taget over hele området skal være helt forseglet, hvilket forhindrer fugt i at komme udenfor
 • - Filmen er monteret af den reflekterende del inde i rummet, og der er et ventilationsgab mellem det og varmeapparatet;
 • - Membranen er uacceptabel, derfor anbefales det at anvende det med den nødvendige spænding.
 • - fastgørelse materialer til træ komponenter giver klammer eller søm med en bred hat, men hvis designet af beton eller metal - du skal vælge specielle klæbestoffer og bånd;
 • - Filmen påføres over hele overfladen af ​​loftet med et kontinuerligt lag, og ved brudpunkterne skal materialet overskrides med mindst 100 mm.

Tape til dampspærre Delta-Duo Tape

Ved montering af dampspærrefilm i loftet skal alle led og emner limes. Forstærket tape fra polyacrylat Delta-Duo Tape tillader tætningsledninger af overlappende ark af dampisolerende film. Delta-Duo Tape tjener også til den pålidelige forbindelse af vandtætningsfilm og membraner. Båndet har en høj trækkraft, har en længde-lateral forstærkning og en bredde på 38 mm.

Omfanget af dette bånd er sammenhængen mellem forskellige tagmembraner: dampspærre, vandtætning og vindbeskyttelse. Du kan klæbe på glat træ, OSB eller på metaloverflader ved temperaturer over + 5 ° C.

Det skal siges, at undersøgelsen af ​​alle de beskrevne trin af arbejdet sikrer muligheden for, at alle kan producere en dampbarriere i deres eget hus. Vi understreger, at det er vigtigt at beregne arealet af overfladen, der skal behandles korrekt, for at vurdere egenskaberne og egenskaberne i lokalerne. Husk, at korrekt lagt beskyttelse vil skabe en sund og behagelig atmosfære i dit hjem.

Vi håber du kunne lide artiklen, stemme i starten af ​​artiklen og efterlade dine forslag og ønsker i kommentarerne!

Korrekt dampspærre i loftet. Dampisolering af et træloft

Loftet er en kompleks flerlagsstruktur. Smuk finish - ikke en indikator for kvalitet og funktionalitet. For at opretholde den optimale luftfugtighed i rummet bør det forhindre, at der opstår svamp og skimmelsvamp, et ordentligt dampisoleret loft. At undgå fejl i arbejdet vil bidrage til at studere alle aspekter og overholdelse af teknologien til at lægge materialet.

Hvorfor har jeg brug for en dampspærre i loftet?

I ethvert rum er der et mikroklima. Afhængig af sæson og vejr ændres temperatur og luftfugtighed periodisk. I varmesæsonen blandes varm luft med kulden og bliver til damp, stiger. Konstant eksponering for fugt ødelægger loftet, i sidste ende vil strukturen falde og rotne. Skimmel vil begynde at fremstå, hvilket er meget skadeligt for menneskers sundhed. Dampisolering af loftet fungerer som en slags barriere mod indgangen af ​​damp i gulvene. Det hjælper til at danne det rigtige mikroklima i rummet.

Dampisolering af loftet - ved første øjekast en ubetydelig procedure i hele huset, men det vil bevare den nødvendige atmosfære og integritet i strukturen i mange år.

 • Lifterens levetid og overlapning er meget større.
 • Udseendet af skimmel og svampe elimineres.
 • Varmetab af lokaler er minimal.
 • Øget brandsikkerhed.
 • Dampisoleringsmaterialer kræver ikke vedligeholdelse i hele deres levetid.

I moderne konstruktion muliggør isolering af husets loft mulighed for brug af tilstrækkeligt forskelligartede materialer, men ikke alle udfører deres funktioner lige kvalitativt. Derfor er det værd at se nærmere på valget. Det er nødvendigt at tage højde for ikke kun materialet, men også egenskaberne ved tagkonstruktionen.

Dampisolering af loftet i et træhus tillader brug af kun specielle materialer. Kondensat akkumuleres på overfladen af ​​en simpel film, dets struktur giver ikke fugt. Specialiserede materialer har en porøs struktur, som giver optimal fugtighed.

Specialiseret dampspærre polypropylenfilm

Den største fordel ved dette materiale er høj styrke, modstand mod høje temperaturer og lys. Under opførelsen af ​​taget kan denne film beskytte huset mod sne, regn og andre naturlige påvirkninger. Når man arbejder med sådanne materialer, har mange mennesker problemer med direkte fordampning af loftet. Hvilken side at lægge filmen på? Dette er hovedspørgsmålet for begyndere. Polypropylenfilmen er ensidig og er dækket med en hård side ned og glanset op. Når fordampningslofterne i konstruktionen er opstillet, skal der være en luftspalte. I øjeblikket anvendes sådant materiale ofte. Høj dampgennemtrængelighed og rimelig pris gør det meget populært.

Tagdækning nonwovens

Denne type dampspærre styrkes med en klud eller et specialnet, hvilket giver ekstra styrke. Tagdækningsmaterialer kan være af forskellige typer.

Ikke-perforerede film passer bedre til isoleringsarbejde. Imidlertid er deres dampgennemtrængelighed meget lavere end den af ​​polypropylenvævede analoger. Der er også varianter med et reflekterende lag. De er mere egnede ikke til boliger, men til brug i bade, svømmebassiner eller badeværelser.

De har fremragende dampdæmpende egenskaber. Er lavet af et syntetisk materiale med en speciel struktur. Dampisolering af et træloft med brug af en åndbar membran sikrer høj kondensering af rummet. For nylig dukkede en ny slags sådant materiale op. Gennemstrømningen afhænger af fugtigheden og temperaturen i rummet.

Hvis loftet i en beboelsesejendom kan undvære dampspærre, så er det nødvendigt med et bad i et bad. Hot par koncentrerer sig primært øverst i rummet, deres penetration inde i gulvet er uacceptabelt.

Dampisolering af loftet i badet er lavet af helt forskellige metoder: fra gammelt, bevist til nyskabende, ved hjælp af moderne materialer:

 1. Tømmerloftet er dækket af et bord eller et stativ med en tykkelse på mindst 6 cm. Som materiale til dampspærren anvendes imprægneret (voks) papir eller aluminiumsfolie. Efter installation af det valgte materiale dækkes hele loften af ​​loftet med et lag af ler, og varmeisoleringen lægges ovenpå.
 2. En anden metode indebærer anvendelse af uomskårne plader. Bjælkerne i loftet er dækket af et bræt, hvorefter parabarrierematerialet er lagt, dækket af ler og en varmelegeme. Derefter monteres beklædningsgenstanden. Til efterbehandling bade bruger oftest en træforing fra linden eller asp.
 3. I moderne konstruktion bruger ofte ikke forældede materialer og ler, de erstattes af nyere dampbarriere materialer. I badets dampspærre anvendes membraner baseret på folie, bitumen eller polyethylen. Lægningsteknologien er den samme som i andre strukturer, den eneste funktion er belægningen af ​​et tykt lag af isolering og efterfølgende træfinishering.

Før du lægger dampspærren i loftet, skal du sørge for, at der er en varmelegeme eller skabe en hård konstruktion, hvoraf der er lagt varmeafskærmningsmateriale. Dette er nødvendigt for at hele loftsystemet fungerer korrekt.

For korrekt beskyttelse af varmeisoleringsmaterialer skal loftets dampspærre udføres i overensstemmelse med følgende regler:

 • Før installationen er det nødvendigt at forsegle alle dele af taget (skorsten, ventilation, kanal). Dette er nødvendigt for at forhindre, at fugt kommer ind udefra.
 • Dampbarrierelaget ligger mellem varmeisoleringen og rummet.
 • De fleste materialer er fastgjort på samme måde. Til montering i trækonstruktioner, brug negle med et stort motorhjelm eller hæfteklammer tilstoppet med en hæftemaskine. Ved fastgørelse til beton eller metal anvendes specielle klæbebånd.
 • Hvis dampspærrefilmen har et reflekterende lag af folie, skal dette lag placeres inde i rummet. Mellem varmeapparatet og filmen skal efterlades til ventilation.
 • Filmen skal dække hele omkredsen af ​​loftet uden at savne og rive. Ved leddene skal du efterlade en overlapning (mindst 10 cm). Rækker af dampbarriere materiale er fastgjort med byggebånd eller forstærket med lameller.
 • Den faste membran skal strækkes til det bedste uden at sænke.

Dampisolering af loftet er en ret kompliceret proces. I begyndelsen af ​​arbejdet er det nødvendigt at undersøge alle finesser og teknologi i installationen eller at anvende tjenester fra kvalificerede specialister.

Trin-for-trin vejledning til dampspærre

Ligesom taget har loftet i træhuset en flerlagsstruktur. Hvert lag udfører sin funktion:

 • Den øverste etage er gulvet på loftet. Det beskytter hele loftkonstruktionen mod indtrængen af ​​snavs og støv. På gulvet på loftsrummet kan du også bevæge dig uden at ødelægge de varmeisolerende materialer i loftet.
 • Gulv loftsrum på tværs af bjælkerne, på stængerne. Disse stænger trykker på det første lag af dampbarriere membranen. Resultatet er et mellemrum mellem hende og gulvet.
 • Mellem de bjælkelofter lægges varmeisoleringsmateriale. I sin rolle kan være mineraluld eller polystyrenskum. Mineral bomuldsuld absorberer fugt, men dens fordel er brandsikkerhed. Skumplastens egenskaber er helt omvendte: det absorberer ikke fugt, men det tændes godt.
 • På bjælkerne fra siden af ​​rummet er der fastgjort et groft loft. Det er en ramme til endelig efterbehandling, en dampbarriemembran er fastgjort til den.
 • Hvis den endelige overflade gøres med gipsplader, er dampspærren fastgjort til det sorte loft med brusker eller lameller.
 • Endelig efterbehandling kan udføres ved hjælp af materialer: foring, stativer, gipsplader eller træplanker.

Måder til endelig afslutning af det dampisolerede loft på et træhus

Der er flere måder at afslutte loftet på:

 • Brug træforing eller sidespor.
 • Ophængt gipsplade system.
 • Efterbehandling med en poleret stråle.
 • Falsk loft.

Til installation af et perfekt fladt falsk loft anvendes OSB ark, krydsfiner eller lignende arkmateriale. De er fastgjort til konstruktionen ende-til-ende. Fastgørelseselementer vælges afhængigt af materialets vægt, hovedsagelig selvlukkende skruer. Al kommunikation foregår til den endelige finish. Ved montering af ophængningssystemet er der monteret ekstra fastgørelsesanordninger.

Efter at have studeret alle ovenstående træk og arbejdsfaser kan du selvstændigt lave en dampspærre i loftet i et træhus. Når du køber materiale for at undgå unødvendige omkostninger, skal du måle kvadraturen og på den måde købe den rigtige mængde. Korrekt dampbarriere er garantien for en sund atmosfære i huset.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 − = 7