Lugt som kloak i badeværelset, hvordan man kan slippe af

Hvorfor er der en lugt af spildevand i badeværelset, hvordan man kan slippe af med lugten

Hvorfor er det vigtigt at slippe af med lugten af ​​kloakering

En ubehagelig rav fra badeværelset indikerer, at der er nogle problemer i kloakken. Normalt i badeværelset, korrekt designet og drevet, er der ingen udenlandske lugte (læs også: "Lugten af ​​kloakering i et privat hus, hvordan man rengør og hvorfor det opstår"). Udseendet af en stank viser, at der er problemer. Det er utvivlsomt vigtigt at forstå, hvorfor det stinker af spildevand i badeværelset, men glem ikke at denne lugt er meget sundhedsskadelig.

Badet er forbundet med en fælles kloak ved et fleksibelt rør. Den skal være buet og have en dråbe, der er tilstrækkelig til at forhindre, at snavset vand vender tilbage. I dette rør bør være til stede og en vandforsegling (som i billedet), som vil beskytte dig mod problemet, når badeværelset lugter som en kloak. Hvis hindringen i form af et vandstop forsvinder, får den ubehagelige lugt uhindret adgang til badeværelset.

Den mest almindelige årsag til, at duften af ​​spildevand i badeværelset er en forkert tilslutning af kloakrør med badeværelser eller godkendt til installationsfejl (læs: "Hvorfor er lugten i toilettet kloak, slippe af med den lugt"). En ubehagelig lugt forekommer ofte i de rum, hvor reglerne for driften af ​​systemet er overtrådt, eller der er problemer med vandforseglingen.

På badeværelset er der ofte installeret en vaskemaskine. Det er vigtigt at tilpasse afløbsslangen korrekt. Derudover er der i badeværelset en udluftning, takket være tilstrømningen af ​​frisk luft. Årsagen til problemer kan være skjult i ventilationskanalen.

Ventilation i badeværelset behøves ikke kun for at fjerne lugt, men også for at tørre luften. Derfor, hvis det stinker i badeværelset, skal du kontrollere ventilationssystemets tilstand - hvis det ikke virker korrekt, kan du finde ud af lugten på grund af for høj luftfugtighed. Hertil kommer, at høj luftfugtighed kan føre til udseendet af mug. Læs også: "Sådan fjernes du lugt fra spildevandet ved hjælp af tilgængelige midler".

Hvorfor er der en lugt af spildevand - forekomsten af ​​tilstopning

En anden grund til, at det lugtede spildevand i badeværelset er dannelsen af ​​tilstopning. På væggene af rør samles snavs, fedt, hår. Derfor skal de rengøres periodisk.

Røret skal returneres til sin normale position og fastgøres med et specielt fastgørelsesorgan i den ønskede højde. For at den hydrauliske lukker kan fungere igen, er det nødvendigt at passere vand ind i røret. Kolbehovedet skal demonteres og skylles. Hvis badeværelset ikke har været brugt i lang tid, er det nok at dræne vand i afløbet. I tilfælde af alvorlig blokering kan du bruge specielle kemiske midler til rengøring af rør eller VVS-kabler. Læs også: "Mole til rensning af spildevand - muligheder og brugsregler".

Plaque på rørene - det lugter af spildevand i badeværelset

Indskud i kloakrør kan også forårsage en ubehagelig lugt. På grund af dem falder rørets indre lumen og arbejdet i den hydrauliske forsegling. I dette tilfælde er det nødvendigt at rense kloakken. Især ofte opstår dette problem i støbejernsrør.

Forkert rørvalg og installationsfejl

En almindelig årsag til, at duften af ​​kloak i badeværelset observeres umiddelbart efter reparation - det forkerte valg af komponenter og fejl under installationen.

Også kilden til en ubehagelig lugt kan være en vaskemaskine, hvis afløbsslangen tappes efter vandforseglingen. I dette tilfælde kommer en ubehagelig lugt gennem styrets tromle.

Hvis alle disse metoder ikke har hjulpet og stadig ikke forstår, hvordan man kan slippe af med lugten af ​​spildevand i badeværelset, så er der ingen grund til at udelukke muligheden for eksistens af kondensat. Vand kan rådne og producere en ubehagelig lugt. Dråber kan falde fra vandvarmeren, kraner. Det er nødvendigt at kontrollere, om vandet ikke kommer ind i vaskekurven, på hylderne med kosmetiske midler.

Lækage kan dannes og på vanskelige steder - under vaskemaskinen, en håndvask, bag et badeværelse. Ud over udseendet af en ubehagelig lugt vil vandet til sidst ødelægge gulvbelægningen, interfloren overlapper, naboens loft fra bunden.

For at undgå sådanne problemer i fremtiden skal du regelmæssigt rense rørene, overvåge tilstanden af ​​ventilation, holde badeværelset rent. Selvfølgelig kan det ikke helt fjerne risikoen for lugt, som det ofte sker, og uden skyld af ejerne af lejligheden, men det vil i høj grad reducere (læs også: "The lugt af spildevand i en lejlighed, hvordan man kan slippe").

Duften af ​​spildevand i badeværelset: Årsagerne og måderne til at fjerne dem

Enig, det er ikke meget behageligt, når i stuen, hvor duftstoffer og badetilbehør skal strømme, spredte de ildelugtende dufte af spildevand. Dette kan ske i enhver lejlighed eller hus, og inden man skylder de uheldige naboer, der laver reparationer i nabolaget, er det under omstændigheder nødvendigt at forstå. I denne artikel fra webstedet vannaja.net vil vi forsøge at klarlægge denne situation, finde årsagen og selvfølgelig fjerne den.

Hvorfor er der en lugt af spildevand i badeværelset

Duften af ​​kloak på badeværelset: hvordan og hvorfor vises

For at gøre det lettere at forstå årsagerne til lugten af ​​kloak i badeværelset, vil vi lave en kort udflugt i arrangementet for kloaksystemet til lejlighedsbygninger. Så hvad har vi? Stoyak, som samler spildevand fra alle lejligheder og et lejlighedslayout af kloakken, som alle apparater i dit badeværelse er opsummeret. De er ikke blot forbundet, men ved hjælp af en sifon, hvor en vandport er skabt - det er op til ham at ikke lade den ildelugtende lugt af spildevand ind i rummet. Bortset fra dette sted, hvor af vandet fra lukkeren af ​​en eller anden grund er forsvundet, kan lugten kun ses gennem kloakrørets lækage.

Sådan fjerner du lugten af ​​kloak på badeværelset

Men dette er ikke den primære årsag - noget burde have været sket før duften udstod. Vandens forsvinden i fælgen af ​​sifonen og lugten trænger gennem sømene er kun en følge af en større hændelse. For at forstå grundårsagen er det nødvendigt at forstå princippet om riserens opsamling af spildevand. På grund af hvilket vand og spildevand går til underjordisk dræning? Af tyngdekraften kan en stor mængde vand ikke hurtigt og effektivt fjernes fra en række lejligheder på grund af forskellen i placeringen af ​​rørene. For at sikre en hurtig gennemstrømning frigives kloakristen på taget, hvor det er tilladt at suge i luften. Denne del af spildevandet kaldes rørledningen, eller simpelthen ventilation.

Tænk nu på, hvad der vil ske, hvis denne ventilatorrør, uanset årsagen, er helt eller halvt kvalt? Hvor tager kloakken luften til hurtig fjernelse af spildevand? Naturligvis vil det begynde at kigge efter svage punkter i støbeskeen, som kan være enten samlingerne mellem rørene i dit hjem eller vandlås, som ikke er på grund af en meget vellykket design af vandlåsen bare suget ned i afløbet. Bemærk, at dette fænomen kun forekommer med et sifonbad - det ligger under alt og lider derfor først og fremmest.

Hvordan rensningsanlægget er arrangeret

Her er årsagen til alle dine ulykker. Næsten i alle tilfælde er svaret på spørgsmålet om hvorfor der er en lugt af kloakering i badeværelset, at stigrøret eller en del af det kaldet "rørledning" er hamret over.

Der er andre grunde til, at der er en ubehagelig lugt - de er sjældne, men skal stadig regne med dem. For eksempel kan man på et siphon eller rettere på sin øvre drænhals hals akkumulere, hvilke andre organiske og uorganiske stoffer sætter sig. Hvis disse akkumuleringer ikke fjernes i lang tid, kan de som følge heraf begynde at udånde stank.

Denne video viser tydeligt, hvordan man fjerner blokering i rørene, hvilket kan forårsage en ubehagelig lugt på badeværelset.

Til sidst, kan lugten kommer fra det faktum, at under badet vil begynde at rådne belægninger eller faldet stof - selv til sådanne resultater kan forårsage høj luftfugtighed i rummet. Desuden kan det blive tilstoppet liggestol lejlighed layout - i dette tilfælde, skylning toilettet vandet ikke gå direkte til riser, og den første løber gennem rørene layout, klemme ubehagelig lugt lækker gennem sømmene eller aftapningsproppen dit bad.

Årsagerne til lugten af ​​spildevand i badeværelset

Sådan fjerner du lugt fra slanger i badeværelset: hvordan man fjerner

Så for at finde, at badeværelset lugter ligesom spildevand, fortsæt for at søge efter kilden - skal du først sikre dig, at stanken udstråler direkte fra røret, men ikke ud af badet, eller et andet sted. F.eks. Hvis en vandfælde trækkes ud af sifonen, kan den mærkes ved luftens bevægelse - den trækkes ind i afløbshullet. Hvis dette ikke sker, skal du være opmærksom på leddene i kloakerørene. De bør drøftes mere detaljeret.

Hvis du har et forældet støbejern - det er en ting, fra den tid, hvor sømmenes stramme kunne blive forstyrret, og røret kunne rådne nogle steder. En anden ting - moderne plastrør, som i princippet ikke behøver at hive på sømmen, hvis det naturligvis ikke er i stikkontakten, der ikke glemmer at installere en gummitætning.

Hvorfor lugter badeværelset af kloakage

Ledninger af sådanne rør kan kun brydes af en grund - hvis du søger enkle måder og rydder obstruktionen af ​​spildevandet ved hjælp af midler kaldet "Mole". Han håndterer dog sine opgaver, men sammen med gniderne korroderer gummitætninger. Han gør det ikke hurtigt, men metodisk gentagne gange fratager gummien af ​​sine elastiske egenskaber, som følge af, at det simpelthen falder sammen. I den henseende er det bedre at bruge et stempel - udfylde alle VVS-inventar med vand og begynde at arbejde aktivt med denne enhed. Kun det er nødvendigt ikke at skubbe vandet, men at suge det ud - så mere effektivt og hurtigt bliver blokeringerne elimineret.

Sådan rengøres kloaksystemet

Men lad os vende tilbage til spørgsmålet om hvorfor badeværelset har lugten af ​​kloakering. Efter at have identificeret kilden og grundårsagen til stanken, kan du tage skridt til at fjerne det.

Handlingsplanen er som følger.

 1. Hvis vandtætningen i badekaret er forsvundet, vender vi os til den lokale ZhEK, og vi kræver hurtigst muligt de lokale myndigheder at træffe øjeblikkelige foranstaltninger for at fjerne tilstoppet i kloakrøret. Vi selv på dette tidspunkt for at forsikre os mod sådanne situationer i fremtiden, gå til bygningsbutikken og køb en sifon af et andet design. Ikke en simpel, som er et stykke buet bøjet ind i en buet, men en kompleks, der har en vinkelkonstruktion med mange nødder - det holder vandforseglingen bedre, og det er meget mere bekvemt at rengøre det om nødvendigt.
 2. For at beskytte os mod dette ubehagelige fænomen med 100%, erhverver vi en hygiejnisk silikoneflaske og en pistol til den. Med sin hjælp er det nødvendigt at forsegle alle leddene i spildevandsledninger. På en god måde er systemet bedre til helt at rengøre og udskifte alle gummitætninger - samtidig rengør kloakken grundigt. Der er to typer pakninger til drænrør - enperforeret og toperforeret. Sidstnævnte forsegler leddet meget mere pålideligt, selvom det er sværere at samle dem. Lad være med at være doven og sæt bare sådanne pakninger.
 3. I tilfælde af et støbejernsrør er leddene dækket af cement, der er opløst med vand - du skal ælte en slags plastik og klæde den med alle leddene i en cirkel.

Luftventil til kloakventilation

Hvad kan der endvidere gøres i sådanne situationer for at forhindre udseende af ubehagelige lugt fra tubenørene i fremtiden? Der er en sådan anordning til kloaksystemer, som en luftventil. Faktisk udfører den samme funktion som ventilatorrøret. Han lader i luften i spildevandet, men lader ikke ud lugte tilbage. Hvis du installerer en sådan enhed så tæt som muligt på stigerøret, vil det i princippet ikke tillade dig at suge vandfælden fra sifonen.

Måske er dette alt, hvad der kan gøres for at sikre, at duften af ​​kloakering i badeværelset ikke vises. Alle disse måder at løse dette problem på er godt i et kompleks, på en anden måde vil alle dine handlinger blive en midlertidig løsning på dette problem, og i den nærmeste fremtid vil det komme igen og igen.

".. Måske er dette alt, hvad der kan gøres, så duften af ​​kloak i badeværelset ikke vises .."

E venner ... i mit tilfælde var der ingen klap på det centrale afløbsrør - det stubbende system. Jeg kunne ikke se på en gang fordi stigrøret er dækket af et dekorativt falsk panel og jeg bor på øverste etage. "Hjalp" reparere riserne naboer. Jeg var nødt til at demontere mit udseende for stigrøret, og først da fandt jeg ud af årsagen til den konstante stank. Udskiftning af knuden eliminerede problemet fuldstændigt.

Sådan fjerner du lugten i kloak og toilet: 5 årsager til lugt og eliminering

Ubehagelig lugt i din egen lejlighed kan ødelægge livet for selv den mest tålmodige person. Han vises i badeværelset eller i køkkenet, og spreder sig så hurtigt igennem alle rum. Hverken moderne air fresheners eller den konstante luftning af rummet vil løse dette problem. Hvis der er en lugt af kloakering i toilettet eller i køkkenet, skal du forstå årsagerne til det. Vær ikke bange for, fordi hemmeligheden bag forekomsten af ​​en modbydelig "smag" ligger i tilstopningen eller forkert installation af VVS-udstyr. Overvej de fem vigtigste grunde til, at livet i en lejlighed er blevet uudholdelig, og vi vil finde ud af, hvilke foranstaltninger der skal træffes for at fjerne disse årsager.

Forkert installation af kloakerør

Hvis duften af ​​kloakeringen i badeværelset syntes næsten umiddelbart efter at have flyttet til et nyt hus eller lejlighed - skal man søge årsagen i et ukorrekt samlet kloaksystem.

Der er visse normer for at lægge kloakerør, i tilfælde af brud, som systemet ikke kan fungere ordentligt. Hvis sagen i kloaksystemet desværre skal genoptages i installationen af ​​rørledningen, og det medfører betydelige omkostninger.

Opførelse af kloakerør skal opfylde tekniske standarder

Forkert rørlægning, nemlig hældningsvinklen, vil føre til stagnation af spildevandet, derfor til udseendet af en permanent lugt. Det vil kun hjælpe med at færdiggøre demontering af netværk og installation af rør under den rette bias. Den nemmeste måde at reparere løst stramme rørsamlinger på, hvis plastprodukter anvendes. Det er nok at ændre pakningerne eller installere specielle forseglingsmanchetter.

Når man selv bygger huset for at undgå yderligere misforståelser, bør design af netværker overlades til specialister.

Sifonen (hydraulisk tætning) er placeret under dræn og andre VVS-inventar. Det er et buet rør, hvor der opsamles vand, hvilket er en barriere for spildevandslugt. Hvis sifonen er forstyrret, vil duften fra kloaksystemet i lejligheden være permanent.

Montering af sifonen forhindrer udseende af ubehagelige lugt fra kloaksystemet

Årsagerne til den ukorrekte drift af vandforseglingen:

 • fuld påfyldning af rørtværsnit med afløb, i forbindelse med hvilke vandpluggen fra sifonen fjernes, og den bliver tom
 • trykket i kloakken er højere end atmosfærisk: luft i form af små bobler eller med vandstråler trænger ind i rummet.

Hvorfor fyldte rørene helt med væske? Årsagerne kan være flere: Dette er rørens lille diameter, og udseendet af blokeringer, og endda et sjældent tilfælde, som isrør (hvis de lægges i et koldt rum). Alle disse problemer løses let: Du bør samle rør med større diameter, eliminere blokering, og isen kan let smeltes med varmt vand.

Forekomsten af ​​skjulte eller åbenlyse lækager

Dannelsen af ​​en lille pølse på gulvet indikerer en åbenbar lækage, som hurtigt kan bemærkes og elimineres, men hvis køkkenet eller badeværelset er tæt dækket af møbler og sanitetsudstyr, er det svært at bestemme både lækagen og årsagen til lugten. Den eneste vej ud er at kontrollere alle rør og forbindelser, skubbe objekter og bruge en lommelygte. For sikkerheden kan du anvende et papirserviet: Selvom du ikke mærker lækagen visuelt, forbliver der en fugtig plet på serviet.

Lækage i badeværelset eller i køkkenet medfører ulempe ikke kun for ejerne, men også for naboerne

Korriger problemet på en traditionel måde: Skift rørene og komprimér leddene for at gøre systemet helt forseglet. Og for at forhindre sådanne ubehagelige situationer anvendes forebyggende foranstaltninger:

 • overvåge vandtætningen af ​​vægge og gulv;
 • Brug et minimum af ledd ved installation af rørledninger;
 • rørledningerne stilles til rådighed;
 • købsrør og sanitetsudstyr af god kvalitet.

Efter at have gennemført disse enkle aktiviteter, behøver du ikke undre sig over, hvordan man kan slippe af med lugten af ​​kloakeringen.

Utilstrækkelig rumventilation

Ventilationsaksler er beregnet til opførelse af ethvert boligområde. Ventilation i flere etager byhuse er et system, der fungerer på bekostning af naturlige udkast. Fra tid til anden skal du kontrollere, hvor godt det virker.

I tilfælde af utilstrækkelig naturlig ventilation, en tvunget

Til verifikation skal du bruge en gammel, velkendt metode: Tag et stykke papir og anbring det på grillen. Hvis det holdes af luftudkast og ikke falder - ventilation er OK.

Hvis du opdager en funktionsfejl under driften af ​​ventilationssystemet, skal du rengøre akslen. Dette gøres normalt af specialarbejdere. Utilstrækkelig ventilation er ikke kun en ubehagelig lugt, men også udseendet på forskellige steder af svamp og skimmel, sundhedsfarlig.

Dette er en af ​​de hyppigste årsager til udseendet af fremmede "duftstoffer". Sådan fjerner du lugten fra kloakken, er det let at bestemme: det er nok til at fjerne hindringen ved almindelig rørrensning.

Til dette er der mange tilpasninger: fra det enkleste kabel til moderne modificerede enheder.

For at undgå sådanne problemer bør du huske to enkle regler:

 • Installer på afløbshullerne i badeværelset og vasken vasker.
 • Indsæt ikke aviser, klude, stort madaffald, affaldsaffald i kloaksystemet.

I hardwareforretninger sælges forskellige typer kemikalier til rensning af kloakerør, nogle af dem er ret effektive. Ved valg af kemikalier skal man tage højde for materialet i kloakrørene.

Så fjernelsen af ​​lugten af ​​kloak er afhængig af årsagen der forårsagede det. Efter at have identificeret problemet er det ikke vanskeligt at løse det: enten alene eller af sundhedsvæsenets kræfter.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); God eftermiddag. Automatikken af ​​kedlen AOGV 11 er ustabil.

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hej I år flyttede vi til landet.

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hej Den anden dag fandt jeg flere sårede på taget.

Internet-encyklopædi om bygningskommunikation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

82 − = 74