Orkidé land oprindelse

Beskrivelse af orkidéen og hvor er hendes hjemland

Orchid - en smuk plante på en tynd stilk, kronet med blomster af en dejlig farve, der tilhører familien af ​​orkideer. Det er meget populært blandt elskere af indendørs planter. Det tiltrækker blomsteravlere med ømhed og skønhed, men det skræmmer lidt med det vanskelige indhold. Beskrivelsen af ​​blomsten lyder altid attraktivt, men hvor er dens hjemland?

Velsignet titelblomst var takket være en gammel græsk filosof, der hedder Theophrastus, hvem var en discipel af Platon. Han opdagede en ukendt plante med usædvanlige rødder, som var parrede løg. Som følge heraf gav han planten navnet "orchis", hvilket på græsk betyder "testikel".

Den antikke græske videnskabsmand Theophrastus - den der gav navnet til moderne orkideer

De er forbundet med Oprindelsen af ​​forskellige legender. For eksempel er det ifølge en gammel legende født af fragmenterne af en brudt flerfarvet regnbue. En anden myte siger, at den smukke blomst voksede, hvor den uforlignelige gudinde af kærlighed Aphrodite faldt skoen.

Beskrivelse af indendørs og vilde planter

Det er svært at give en generaliseret beskrivelse, fordi de er helt forskellige og diametralt forskellige fra hinanden.

Stænglerne af planten er korte og lange, lige eller krybende. Enkle blade ligger efter hinanden.

Blomster kan males i en række nuancer. De gør op to sorter af blomstrer: øre eller børste. Blomsten af ​​de fleste sorter består af tre blomstrer, der er placeret på toppen og tre nedre kronblade. De øvre kelplanter samles i nogle tilfælde og danner en enkelt organisme.

Den midterste nederste kronblade er forskellig fra resten ved en usædvanlig form, der ligner en sko eller etui. Det hedder "læben", ofte i dette kronblad er den nektære. Nektar af nogle orkidé sorter stupefies insekter, på grund af hvad de ikke kan forlade planten og er inde i lang tid.

Rystende orkideer er i stand til at lokke og dumme insekter

Korn af pollen danner faste bolde kaldet "pollinia". Afhængigt af typen af ​​pollinia er blødgjort, voksagtig, melet eller meget hård. De holder sig til insektet takket være et klæbrigt stof. Pollen opsamles på en sådan måde, at den helt falder på stigmaet.

Hver æggestok bliver forfader til hundredtusinder af frø. Nectar orchid, der tiltrækker insekter, har en række dufte spænder fra den ubehagelige lugt af rådnende kød til smag elite ånder.

Lette og små frø af orkideer, modning i kapsler, transporteres hurtigt af vinden selv uden at nå jorden. De flyver i lang tid og bosætter sig på grene af træer. Succesen overhaler de frø, der falder på myceliet, - Kun de vil give livet til en ny plante.

Blandt orkideerne er der fantastiske mekanismer for bestøvning. For eksempel planter med en skolignende struktur have en fælde for insekter, nogle arter skyder pollen i pollinatorer.

Familien kombinerer et stort antal arter, helt forskellige fra hinanden.

De fleste orkideer er epifytter. Epifytter vokser på træer og andre planter, som er en støtte til blomster.

Fra jorden er epifytter ikke afhængige, de bliver ikke beskadiget af dyr og har meget sollys. Rødderne holder planten på en støtte, deltager i processen med fotosyntese og fjerner fugt og næringsstoffer fra miljøet og barken af ​​træet.

Epifyt finder altid støtte for sig selv over jorden

Litophytes og de lande, hvor de vokser op

Lithophyte orkideer bosætte sig blandt sten og klipper. Deres rødder og livsstil er meget forskellige fra epifytiske. Lithophyte arter i naturen findes i Brasilien, Colombia, Peru, Venezuela. Nogle gange vokser blomsterne i en højde på op til to tusinde meter over havets overflade.

Lithophytes føler sig godt tilpas i et fugtigt miljø med et køligt klima. De kan lide et kraftigt fald i temperaturen. Lithofytiske orkideer dyrkes i vinterhaver og specielle showcases, da de har brug for meget fugt.

Herbaceous arter forekommer i tempererede zoner, i Amerika, Europa og Asien. I indendørs blomsteravl er disse arter ikke almindelige. Repræsentanter for græsklædte orkideer vokser i glades, våde enge og frynser nær skove.

Urteagtige orkideer passer perfekt ind i det naturlige landskab

Saprofytiske orkideer er en omfattende gruppe planter. De består af skud med skalaer, der ikke har blade. Saprofytisk underjordisk har ikke chlorofyl.

Hun får mad fra humus. Rødder, ligner koraller, absorberer vand med gavnlige mikroelementer. Stoffer til udvikling af saprophyte orkideer fås fra mycosis-svampen.

Phalaenopsis er den mest populære sort, som er egnet til dyrkning af et hus. Phalaenopsis er en af ​​de uhøjtidelige arter, men for dem er det nødvendigt at skabe de nødvendige betingelser.

Lelia, som phalaenopsis, refererer til epifytter og lithofytter.

Lelia arter (arten er meget lunefuld)

Nybegyndere, der ikke har erfaring med at passe på orkideer, anbefales ikke at fortynde liljen. Det har brug for vedligeholdelsesforhold, der ligner naturlige.

Orchid-celogon dyrkes med succes inden for indendørs blomsteravl.

I kultur dyrkes epididrumhybrider hovedsageligt. I Rusland er denne art ikke bredt spredt, og oversøiske butikker tilbyder et stort udvalg af epidemier. Nybegyndere med denne blomst kan ikke klare sig let, så de opdrættes af erfarne specialister.

Familie Phalaenopsis: hvor de kommer fra

I lang tid folk troede at orkideer kun vokser i troperne, så de kan ikke dyrkes i en lejlighed.

Hvor er de fra? Det er svært at bestemme blomstersland med en formel, og de har ikke et pas. Det er imidlertid kendt, at orkideer vokser i helt forskellige klimaer, de er fordelt over hele kloden, de findes ikke kun i Antarktis.

Nogle arter sætter sig på træer, på stubbe, på jorden, andre foretrækker bjergklemmer, hvor de er beskyttet mod træk. I udviklingen er der blevet erhvervet blade og rødder, der hjælper dem med at overleve en tørke. Som en orgideplantage begyndte at vokse fire tusinde år siden.

Orkideer er anerkendt som et symbol på kærlighed og giver harmoni med dit hjem

Orchid er et symbol på kærlighed og romantik. Nu er det særligt populært, hver husmor vil have en blid plante i huset.

Moderland orkidé værelse. Jordkomposition for orkideer

Den smukkeste og dyre blomst på jorden er en orkidé. Hun blev født i planeten, hvor naturen ikke skimp på verdens skønhed og rigdom. Moderlandet af en orkidé, en rumskønhed, så elsket af mange - troperne. I disse fugtige og vegeterede skove er mere end 90% af alle kendte arter af orkideer blevet født. Orkidéer findes overalt, de har formået at slå sig ned i Jordens mest usædvanlige hjørner og tilpasse sig forskellige forhold og klima. Sorten af ​​denne dejlige blomst er enorm - omkring 25 000. De er alle forskellige, nogle ryster deres øjne med generøsitet af deres lyse dekorationer, mens andre er beskedne og diskret.

De begyndte at fremstå i vores hjem relativt nylig. Orkideer - skabelsen af ​​skrøbelig, sårbar og kræver en opmærksom holdning. Men hvordan man plejer at pleje en blomst, der voksede i et så usædvanligt klima for os? Orkidéens hjemland er en subtropisk og tropisk zone, og dette er et fugtigt og luftigt miljø. I den beskyttede en tæt krone af høje træer pålideligt blid blomster fra den brændende sol og vind, luften var altid varm, og lysdagen varede ikke mindre end 12 timer.

Hvis du beslutter dig for at erhverve en sådan vidunderlig blomst derhjemme, er det nødvendigt at passe på at skabe et klima der ligner det. Moderne orkide rum er rig på varme, lys og fugtighed. Lufttemperaturen skal være inden for 20-25 grader. Hvis lufttemperaturen falder, kan planten ikke blomstre i tide eller endda blive syg. Orkidéer er ømme planter, og blomstrende tager meget af deres energi. Hvis planten svækkes, og blomsten er allerede smidt ud, er det bedre at skære det.

Blomsten er fotofil, men solens direkte stråler vil være dødelige for den. Om vinteren er det bedre at plante planten på den sydlige side af lejligheden, og med starten af ​​sommeren at overføre til den østlige eller vestlige zone. Når lysdagen er forkortet, vil det være nødvendigt at give blomsten en ekstra lyskilde. Til disse formål kan du bruge en fluorescerende lampe. Arranger det på en afstand fra planten, orkidéens lysdag - mindst 11 timer om dagen.

Våd skov er fødestedet for orkideer. Den indendørs favorit i dit hus vil ikke være nok til at holde luftens luftfugtighed. For at organisere hendes optimale livsbetingelser skal du arrangere det i nærheden af ​​akvariet eller bare lægge en skål med vand. Når vandet fordampes, modtager blomsten den livgivende fugt fra luften. Planten skal fugtes med vand fra sprøjten, men så det ikke blødgør blomsterne. Vand skal anvendes destilleret eller kogt, det skal være blødt, varmt og stift moderat. Vand spiller en vigtig rolle i orkideernes liv, det er ikke kun en fødevarekilde, men også en temperaturregulator.

At vand en plante om sommeren er det nødvendigt tid på 3-7 dage om vinteren - ikke oftere end en gang om ugen. Jorden bør ikke være fugtig hele tiden. I intervallet mellem vanding skal det tørre ordentligt. Det indfødte land af indendørs planter, orkidéen erstatter undertiden voldsomt regn på en tørke. Det er i perioder med stagnation, at insekter flyver for at pollinere blomster, og orkidéen forbereder sig på dette på forhånd. Hvis vi vandrer oftere, vil planten begynde at planlægge for blomstring.

Vanding kan kombineres med top dressing, 1-2 gange om måneden er nok. Til befrugtning anvendes særlige komplekser til orkideer. Sørg for at vandet ikke falder på bladernes bihuler og vækstpunktet under vanding. Hvis dette sker - fjern vand med en vatpind.

Når du vandrer, skal du godt fugte det substrat, hvor din orkidé vokser. Nå hæld vand omkring puljen, det overskydende vand skal helt dræne i gryden under potten. Vi dræner det fra bakken og gentager vandingen igen.

Phalaenopsis - den mest undemandende at pleje orkideer. Det er hun, der har lov til at træffe et afgørende skridt videre til professionelle blomsterhandlere, og har fortjent haft en af ​​de mest prestigefyldte positioner i mange drivhuse. Det orkidé Phalaenopsis oprindelige land er nordøstlige Australien, Filippinerne og sydøstasien.

Planter har store blomster, der ligner møller. Deres farver kan være meget forskellige, og blomsten er lavet af voks. Phalaenopsis kræver ikke særlig fugtighed og temperaturændringer. Han er hård, blomstrer to gange om året, og hans blomster falmer ikke i flere måneder. Phalaenopsis har en anden usædvanlig funktion. De kan danne skud - spædbørn i peduncles axils. Når en sådan proces frigiver rødder, kan den adskilles og transplanteres i et separat substrat.

Hjemlandet for indendørs planter er meget usædvanligt, og til tider må det tilpasse sig til blomster. Næsten alle orkideer er epifytter, de vokser ikke på jorden, men i luften på træer. De har absolut ikke brug for jord. Deres rødder har mestret fotosyntese, derfor er det bedre at dyrke dem i gennemsigtige potter.

Blandingen til dyrkning af orkideer kan let fremstilles af dig selv. Dette kræver tørtbark og tørret sphagnummos. Barken skal koges, tørres, og et par dage senere gentages proceduren med kogning. Efter tørring knuses skorpen i små stykker og blandes med mos. "Zemlya9raquo; for orkideer klar. Med et specielt ønske kan du også bruge jorden. I dette tilfælde blandes jorden, sphagnum og fyrbark i lige store dele. Her er sådan en meget usædvanlig orkidé. Plantenes hjemland er jordens sammensætning, og sidstnævnte kom op med en meget usædvanlig for det.

Vi stoppede i dag på de mest almindelige typer af orkideer til salg, og hvordan man skaber betingelser for komfortabelt ophold i dit hjem. Men når man køber en blomst, er det vigtigt at overveje, at der stadig er de resterende 10% af blomster, der ikke er hjemmehørende i troperne. Til sådanne planter bør tilgangen være anderledes. Fødselsstedet for en blomst orkidé kan vise sig at være helt anderledes, derfor bør der gives omsorg til den tilsvarende. Hvad der er godt for en art, kan være katastrofalt for en anden. Derfor finde ud af sælgeren alle de finesser og nuancer at tage sig af denne fantastiske plante, før de køber.

Orkidéplantens fødested

Orkidéer er planter, der kan vokse både på land og på andre planter. Deres hjemland er Sydamerika, men nu kan orkideer findes absolut på alle kontinenter undtagen Afrika.

Det er ikke overraskende, at orkideer er populære planter, i virkeligheden er der mere end 30 tusind arter, og bogstaveligt talt hver dag, forskere med deres opdagelser øger denne figur. I øjeblikket er planterne fordelt over hele verden, men kun de kan ikke slå sig ned i ørkenerne og i det fjerne Nord. Men på trods af habitater og forskellige arter er der stadig nogle indikatorer, der kombinerer orkidéen - fødestedet for planten og enkelheden af ​​de bladeløse blade.

Orkidéet har tre indre og samme ydre kronblade. Og kun et kronblad adskiller sig fra de andre, og det er almindeligt at kalde det på læben. Lægen kan have de mest bizarre former og farver, fordi den spiller en rolle som agn af insekter med henblik på krydsbestøvning.

Orkideer er i sig selv unikke planter, der er i stand til at producere en bred vifte af smag. På trods af blomsternes enkelhed og uklare blik har deres blade fantastiske, fløjlsagtige mønstre, som med den mindste bevægelse begynder at flimre. Mange fryser med glæde, når de ser denne blomst for første gang, og de bryder sig ikke engang, hvor orkideen kom fra, det vigtigste er, at det stadig eksisterer. En fransk samler, Capvesto, der så denne blomst, kaldte ham en aristokrat af planteverdenen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

59 − 58 =