Parokapelnye varmeapparater

Dampgeneratorvarmer: feedback fra ejere. Dampvarmer med egne hænder: tegninger, enhed, driftsprincip

Dampgeneratorvarmeren, som du sandsynligvis vil være interesseret i at læse om, inden du køber udstyr, er en moderne varmeveksler type enhed, som er meget forskellig fra de kendte varmeovne. Princippet om dets funktion ligger i, at systemet har vand, der opvarmes ved hjælp af elektricitet. Vandkredsløbet er helt lukket samtidig. Dette tillod os at skabe en temmelig simpel men meget effektiv varmeoverføringsordning.

Dampvarmer, tilbagemeldingen, som du kan læse nedenfor, er i det væsentlige et termisk batteri, som koncentrerer varmeoverføringsvæsken med høj temperatur. Selvom strømmen er slukket, vil varmebæreren frigive varmen i nogen tid. Dette er det vigtigste kendetegn ved den beskrevne type varmelegeme fra andre elektriske analoger, som afkøles efter frakobling fra lysnettet. Dampvarmeren er inde i kølemidlet, hvis temperatur kan variere fra 90 til 120 grader. Disse moderne enheder har automatiske enheder med høj præcision, hvorved det er muligt at korrigere temperaturregulering og drift af enheden. Automatik kan styres ganske enkelt, brugeren vil kunne forstå det selvstændigt.

Dampgeneratorvarmer, vurderinger om hvilke vil hjælpe dig med at beslutte valget, har mange fordele. Ifølge køberne er lignende enheder kendetegnet ved en lang levetid, som er indstillet inden for 30 år ifølge fabrikantens beregninger. Denne kvalitet skyldes det faktum, at der ikke er luft i det metalindesluttede struktur, hvor der er flydende varmebærer og damp. Alt dette tyder på, at processerne for korrosion af metaller ikke forekommer.

Denne beholder kan blandt andet ikke eksplodere, da der er en vis mængde vand i den, som ikke fylder tanken helt. Dampgeneratorvarmeren, tilbagemelding om hvilken det vil være interessant at læse til enhver forbruger, har en yderligere fordel, hvilket udtrykkes i fravær af sandsynligheden for, at enheden bryder, når varmesystemet er slukket. Samtidig kan elvarmeren fryse, men dette vil ikke føre til negative konsekvenser. Ifølge købere skyldes dette en lille mængde vand inde, som kan fryse, når temperaturen falder, og når enheden tændes igen, bliver den optøet. Efter at vandet fortsætter med at cirkulere i en forudbestemt cyklus.

Dampgeneratorvarmer, vurderinger, som ofte kun er positive, giver dig mulighed for at justere og justere temperaturen i hvert værelse efter ejerens skøn. I hvert rum er det nødvendigt at installere enheden, hvilket sparer energiforbrug. Kunder vælger også dette udstyr, fordi de kan bruges i lokaler med meget anderledes formål. Ofte fungerer de som et ekstra varmesystem. Hvis vi taler om bygninger med små dimensioner, kan dampvarmeren bruges som hovedvarme.

Hjemmestere kan også lide det faktum, at det er nemt at installere denne enhed selv. Traditionelt ligger den under vinduesåbningen, selv om dette ikke er den eneste mulighed.

Fabriksvarmeren er lidt som rørformede radiatorer, som er meget tætte i størrelse. Den rørformede struktur anvendes af den grund, at den har en form, hvor varmeudgangen er så effektiv som muligt. Gennem røret bevæger kølemidlet lettere fra varmt zone til varmeoverføringsområde. Enheden har en form, der ligner en konventionel radiator lavet af rør. Dette indikerer større sandsynlighed for at gøre en sådan enhed med egne hænder. Systemet har en elektrisk vandvarmer, som består af en krop baseret på et varmeisolerende materiale. Denne del er forsynet med et termisk ledende topdæksel, hvor der er U-formede varmeelementer med ledende terminaler.

Dampvarmer, hvis driftsprincip skal være kendt for dig, hvis du selv skal fremstille det, fungerer det ved at konvertere elektrisk energi i et lukket cyklisk rum. I sidste ende opnås den termiske energi ved opvarmning af en begrænset mængde vand. Når det bliver til damp, hvad sker der i det hermetiske hulrum i opvarmningsrummet. Damp kondenserer, afgiver varme og vand strømmer ned tilbøjelige indre overflader, ind i varmeelementet. I denne del omdannes væsken igen til damp. Generelt kan det bemærkes, at sådanne ikke-turbulente varmesystemer er det anslåede antal dampvarme ovne fordelt over lokalområdet. Samtidig er udstyrets varmesammensætning integreret i ét elektrisk netværk, hvis drift er elektronisk styret.

For at lave en dampvarmer er det nødvendigt først at forberede nogle materialer og værktøjer, herunder et låg, rustfri wire, et kobberrør og en ventil.

Et låg er monteret på metalrøret, til hvilket et rør med ikke for stor diameter er fastgjort. På den anden side bør luft undgås. Som et resultat skal der opnås et design, som gør det muligt at regulere varmegenerering. Apparatet kan ikke kun bruge vand, men også andre væsker som lavkogende olie som varmemiddel.

Føreren skal oprette et dampkondensat lukket kabinet, der er monteret på understøtningsstationerne. Du skal oprette et opvarmningskammer med en væske indeni, hvor elvarmeelementets krop med ledende terminaler er installeret. De bør fastgøres til husets endevæg, og opvarmningskammeret skal være placeret i en vinkel mod horisonten, så varmeelementet er i kammeret under niveauet af varmeoverfladeens overflade.

Lav en enhed selv

Dampvarmer med egne hænder (dens tegninger er præsenteret i artiklen) kan også fremstilles. Kroppen af ​​den hjemmelavede enhed består af et rør, der er lavet af rustfrit stål, aluminium eller kobber. Fyldning af metalrøret er gennem dækslet, som er fastgjort af et rør med lille diameter. Den anden ende af dette rør skal være tæt lukket. En påfyldningsventil installeres på påfyldningsrøret, hvilket er nødvendigt for gasanalyse. Disse manipulationer udfører ejeren af ​​boligen efter ressourcetest.

Når man vælger et wick, skal det tages i betragtning, at materialet i sin base skal være kompatibelt med arbejdsvæsken. Når en dampvarmer fremstilles af egne hænder, skal den forsynes med en væge. Veken bruges oftest som et vævet trådnet. Dette element kan væves af monel, kobber eller rustfrit tråd. Til fremstilling af wick anbefales ikke at bruge aluminiumsnet, fordi det er svært nok til at væve.

Specialister anbefaler brug af et rustfrit stålnet til fremstilling. Forbindelsen mellem elementerne skal udføres ved diffusionssvejsning. Dette vil gøre det muligt at danne et tilstrækkeligt stærkt fast væge, der er forbundet med væggene i metalrørets legeme. Føreren skal udføre diffusionssvejsning ved en temperatur på 1150 grader i en vakuumovn. Det er ikke altid muligt at skabe sådanne forhold i hverdagen, derfor hvis du beslutter dig for at lave en dampvarmer selv, skal udførelsen af ​​flere elementer overlades til specialister. Vævet kan være lavet af filt, såvel som skumlignende materiale. Metal og keramisk filt findes på markedet.

Du skal absolut studere en dampvarmerenhed, hvis du planlægger at fremstille den. Dette gør det klart, at varmekammerets hældning skal være i en vinkel på 20 grader, men ikke mere. Dens stilling skal være sådan, at den vender mod husets endevæg. Denne effekt kan opnås, hvis understøttende søjler gør forskellige højder. De skal være placeret i forskellige ender af kroppen. Dampvarmer, tilbagemelding af ejere, som blev præsenteret ovenfor, bør have et elvarmeelement, hvis fiksering er lavet ved hjælp af pakninger, union eller union møtrik og brystvorte.

Moderne varmeanlæg - dampvarmer

Elektrisk varmelegeme af damp-drop type

Elvarmeanlæg har altid været i efterspørgsel. Manglen på andre typer brændsel og tilgængeligheden af ​​elektricitet i alle regioner i landet, selv i de fjerneste landsbyer, gjorde dem meget populære i den seneste tid. I dag er meget ændret, for blandt alle typer energibærere er den elektriske strøm den dyreste. Dette begyndte også at afholde forbrugerne fra at købe elektriske varmeovne. De havde brug for mere økonomiske muligheder. Og de tøvede ikke med at vente på sig selv, i dag på markedet er det muligt at få en elvarmer med damp-drop-type. Hvad er det, hvordan virker det, og hvad redder det? Disse og andre spørgsmål vil blive besvaret i denne artikel.

For det første lad os starte med, at dampvarmeren er et moderne varmevekslerapparat, som er meget forskelligt fra alle kendte elvarmere. Princippet om dets funktion er, at anordningens system indeholder vand, der opvarmes med elektricitet. Samtidig er vandkredsløbet helt lukket. Det viser sig ganske simpelt, men effektiv varmeoverføringsordning:

 • Vandet opvarmes med elektrisk strøm.
 • Der er en omdannelse af væsken til damp.
 • Sidstnævnte kondenserer og vender tilbage til væskefyldningssystemet.
 • Og nyhedsprocessen gentages på ny.

To typer termisk energi anvendes straks: fra det opvarmede kølemiddel og fra kondensationsprocessen til damp.

Faktisk er en dampvarmer en slags varmeakkumulator, der koncentrerer i dens volumen et flydende kølemiddel med en tilstrækkelig høj temperatur.

Selv efter strømafbrydelsen genererer kølevæsken stadig varme i lang tid. Dette er det vigtigste kendetegn ved denne type varmelegeme fra alle andre elektriske analoger, som øjeblikkeligt afkøles, hvis de er afbrudt fra lysnettet.

Jeg vil gerne tilføje, at temperaturen af ​​kølevæsken inde i dampdråbe elvarmeren er plus 90-120С. Disse moderne varmeenheder leveres af fabrikanter med automatiske enheder med høj præcision, hvormed det er muligt at regulere temperaturreguleringen og selve apparatets funktion. Styring af automatisering er ikke svært, det vil ikke være svært at forstå det selv. Hvis der er nogen problemer, kan du overvinde dem ved at læse instruktionerne i vedhæftede dokumenter.

Fordele ved opvarmningsanordningen

 • For det første et stort levetid, som ifølge producentens beregninger er sat inden for 30 år. Dette skyldes det faktum, at der inden for den lukkede metalstruktur, hvor den flydende varmebærer er placeret og dampen kondenserer, er der ingen luft. Og derfor forekommer processerne for korrosion af metaller ikke. Desuden kan denne tank ikke eksplodere enten, fordi der er en vis mængde vand i den, som ikke fylder tanken helt, når den opvarmes.
 • For det andet, hvis der ikke er personer i huset, og når varmesystemet er slukket, fryser dampvarmepumpen elektrisk pludselig, så brister den ikke. Det handler om den lille mængde vand inde i den. Normalt fryser det, og når enheden tændes, bliver nettet optøet og begynder at cirkulere i en foruddefineret cyklus.
 • For det tredje ved at sætte denne type elektriske varmeapparater i alle rum, er der en mulighed for at justere og tilpasse temperaturen i et enkelt værelse på din bekvemmelighed. Dette vil også spare energiforbrug.
 • For det fjerde bruges dampvarmeren i dag i en række værelser. Oftest bruges de som et ekstra varmesystem. I små bygninger, som den vigtigste form for opvarmning.
 • For det femte vil det ikke være meget svært at installere dette varmeelement med egne hænder. Installationsstedet er traditionelt under vinduesåbningen. Selv om dette ikke er den eneste mulighed, er alt som altid efter eget valg.

Enheden af ​​dampdråbevarmeelementet

Fordele ved en dampvarmer

Hvis vi overvejer en fabriksindretning af denne type, så kan det bemærkes, at den ligner en rørformet radiator. Af den måde er begge muligheder meget ens. Hvorfor præcis rørformet konstruktion? Sagen er, at røret er den mest effektive form, hvor varmeudgangen maksimeres. Derudover er det lettere at flytte kølevæsken fra den varme zone mod varmeoverførslen gennem røret.

Og da konstruktionen af ​​enheden ligner en konventionel radiator lavet af rør, er sandsynligheden for dens produktion ved egne hænder stærkt forøget. Mange hjemmestere gør det. Hvorfor betale for et dyrt varmeapparat, når det kan gøres selv.

Ærligvis er holdningen til selvfremstillet dampvarmer meget forsigtig. Denne enhed opererer på grundlag af brugen af ​​elektrisk strøm, og har derfor visse begrænsninger med hensyn til drift. I hjemmet er nogle krav til at overholde det ganske vanskeligt, så den høje kvalitet af designet ikke kan tale. Derfor anbefaler vi fabriksversionen.

Således er elvarmeren af ​​dampdråpetypen en moderne enhed, hvorved det er muligt at opretholde den indstillede temperatur i værelserne. Enheden er ikke den mest komplekse, og princippet om drift er baseret på at opnå to typer termisk energi: brugen af ​​energibærer og kondensering af kølemidlet. Derfor er apparatets høje effektivitet. Plus en god besparelse af forbrugt brændstof på grund af lavere varmetab.

Dampvarmer: 4 driftsprincipper

Parokapelny varmelegeme - et nyt ord i varmesystemet Denne opsætning ligesom parokapelny varmelegeme tilvejebragt i form af enheden - varmeveksler. Det har mange forskelle fra alle apparater til opvarmning. Principen for driften af ​​en sådan installation er, at vandet er i systemet, og det opvarmes af elektrisk energi, men vandkredsløbet er konstant i lukket tilstand under drift. Denne handling tillod at skabe et ret simpelt, men meget effektivt system.

Dampvarmer: driftsprincip

Varmepumpens varmer er en helt ny udvikling, som kan tilskrives energibesparende teknologier. Skaberne hævder, at et sådant system kan reducere ikke kun installationsomkostningerne, men også de omkostninger, du tidligere brugte til opvarmning.

Varmepumpen er en helt ny udvikling, der kan transporteres til energibesparende teknologier

Hvis vi sammenligner denne varmeapparat med andre elektriske konvektorer, fungerer de i overensstemmelse med følgende princip:

 • Et lukket rør indbefatter noget væske, det kan være enten vand eller en anden varmebærer, for eksempel ammoniak, tosol, methanol eller ethanol;
 • Indholdet af røret erhverver et kogepunkt og damp dannes;
 • Damp begynder at opvarme det eksterne system, damp dannes, som efterfølgende strømmer til varmeren;
 • Denne proces gentages mange gange.

Temperaturen indstilles ved hjælp af en speciel styrenhed, den har også en dampdråbeenhed. Temperaturen på dampen ved udløbet har en værdi flere gange større, hvorfor det tager en del vand for denne enhed.

Hvor effektivt er dampvarmeren

Elektriske konvektorer har energiforbrug, hvilket svarer til den termiske effekt, dette fører til visse designbegrænsninger. Så 1 kW er i stand til at tilvejebringe ca. 0,1 m 2 varmeudgang, og hvis temperatur vil have en varmelegeme vil være ca. 350 grader. Når varm luft passerer gennem den varme radiator, bliver atmosfæren i rummet for tør, og det kan medføre ubehag. Udvidelse af plads i denne situation vil ikke hjælpe, da temperaturen også skal øges.

Dampvarmere giver høj varmeafledning

Med hensyn til damptryk har den følgende egenskaber:

 • Termisk effekt i forhold til elektrisk er 3 gange større;
 • Effektivitetsniveauet er 8%;
 • Temperaturen af ​​varmebæreren kan variere fra 70 til 120 grader;
 • Fugtigheden i rummet forbliver acceptabel.

Af denne grund kan en sådan varmelegeme installeres i ethvert rum, selv i skole eller på hospital. Desuden kan anlægget bruges som backup, men prisen på en sådan forsamling er meget højere end den for en elvarmer.

Hvad er fordele og ulemper ved dampopvarmning

Ovenfor har vi listet de vigtigste positive aspekter af systemet, men du kan angive en række fordele.

 • På grund af det faktum, at der er en lille mængde varmebærer inde i enheden, opvarmes apparatet hurtigt;
 • En lille mængde væske vil ikke medføre, at enheden fryser eller fejler
 • Varmeapparatet kan arbejde selv i et koldt rum, efter at installationen er tændt, vil isen smelte og arbejdet vil blive udført i standardtilstanden;
 • På grund af det faktum, at der ikke er ilt indeni, er aggregatet helt beskyttet mod korrosion;
 • Levetiden for en sådan varmelegeme, hvis den anvendes korrekt, kan overstige 30 år;
 • Enheden behøver ikke installeres, den kan til enhver tid flyttes til et andet rum
 • Kun stikkontakten er nødvendig for at betjene maskinen.

Dampvarmerens levetid kan overstige 30 år

Fabrikanter af denne enhed angiver hele varmerørets sikkerhed. Designet giver dog ikke en reliefventil. Derfor kan ingen sige præcis, hvordan varmelegemet vil opføre sig, hvis den termiske beskyttelse ikke virker. En anden negativ egenskab er dens overpris og komplekse reparationer.

Tubeless damp-dampvarmer: anmeldelser om funktioner

Skaberne af SCP hævder, at et sådant system ikke kun er energieffektivt, men også miljøvenligt.

Udviklere præsenterer en liste over PCN's hovedtræk:

 • Intet behov for forberedelse af et websted til installation
 • Opererer fra et udløb;
 • Mulighed for automatisk justering og understøttelse af den forudindstillede tilstand;
 • Eliminering af behovet for udgifter til kedelrum;
 • I to-loop brændstofbesparende systemer vil det være ca. 70%;
 • Kan bruges i enhver klimatisk zone;
 • Radiatorer af en sådan installation vil vare flere gange længere.

En ikke-turbo dampdråbevarmer opererer fra en udgang

Ifølge brugerens tilbagemelding kan den dampdæmpende fabrik uafhængigt justere temperaturindekset, så du kan styre varmeomkostningerne. Derudover kan PKN bruges som varmestabilisator og med succes anvendes i offentlige institutioner, fordi de effektivt klare opvarmning af store områder.

Processen udføres af dampdråbende batterier

Som enhver anden dampvarmer har den sin egen arbejdsgang.

Inde i det følgende sker:

 • Varmeapparatet overfører varme til bæreren;
 • Varmebæreren fra flydende tilstand passerer til damp;
 • Når den stiger, opvarmer dampen skroget, kondenserer og overfører varme til skroget og derefter ind i rummet.
 • Efter at bæreren kondenserer, begynder den at strømme ned ad væggene til TEN;
 • Processen gentages igen.

Besparelser opnås som et resultat af, at en lille mængde varmebærer anvendes. Desuden vil den anden cyklus, så snart damp dannes efter første cyklus, bruge mindre energi, fordi den kun støtter dannelsen af ​​damp.

Dampdråbebatterier er meget effektive

Damp begynder at kondensere i større mængder og afregne på de afkølede varmevekslermasser. Denne handling gør det muligt for varmeflowerne at spredes jævnt over rummet.

Jo større varmevekslerens område er, desto større er varmeudgangen som følge heraf.

Dampvarmeren, som ikke overstiger størrelsen på et konventionelt batteri, kan vise meget mere effektivitet end noget andet konvektivsystem.

Kan jeg selv lave en dampvarmer

I princippet er driften af ​​en sådan varmelegeme ikke vanskelig. Det er derfor, at der er mange muligheder, der kan hjælpe med at opbygge et sådant design med egne hænder.

For at udføre dette arbejde skal du bruge følgende værktøjer:

 • Et rør af rustfrit materiale, aluminium eller kobber;
 • Ventilen;
 • dække;
 • Kobber wire;
 • Svejsning.

Der er mange tips, hvorefter du kan oprette din egen varmeenhed.

 1. For at lave varmekroppen skal du bruge et rør af rustfrit materiale. Udfylde vil ske gennem dækslet, som vil blive fastgjort til røret på den anden side af røret vil være lukket for at holde luften.
 2. På påfyldningsrøret skal du placere en ventil, som vil være ansvarlig for gasanalysen, efter at du har kontrolleret ressourcerne. Det må straks siges, at ventilmaterialet skal være fuldt kompatibelt med arbejderen.
 3. Varmeelementet forudsætter brug af et væv. Der er flere forskellige typer, men bruges mest af et vævet trådnet. Det er ikke nødvendigt at bruge et komplekst materiale, det er vigtigt, at gitteret bukede til let vævning, så aluminium er fint.
 4. Det er almindeligvis antaget, at det bedste materiale til wickervævning kan være rustfrit ståltråd. Bemærk dog, at denne vævning ikke kan gøres uden brug af svejsning. Det er muligt at lave et væv af andre materialer, enten filt eller skumlignende materiale kan komme op.

Efter at have samlet alt sammen, kan du få en fremragende dråbevarmer, som til højre bliver det bedste termiske batteri.

Dampvarmer kan fremstilles af egne hænder

Selv med den mindste indsats vil du oprette en installation, der ikke tørrer luften og vil varme op i rummet.

Opret sådanne varmeapparater er altid bedre baseret på tegningerne, og du skal også kende alle de tekniske egenskaber, som dine batterier vil have. For at opnå en omkostningseffektiv elektriske apparat arbejder på luft - damp-baseret, forberede alle tegningerne, og tjek den video, som fortæller, hvordan man kan skabe sådan et batteri til ejere, der tidligere brugte kedler, varme Tubingless være en nyhed, så instruktion er vigtig ..

Dampvarmer ved egne hænder: instruktion (video)

Vi undersøgte alle funktionerne i en dampvarmer og endda regnet ud, hvordan man laver det selv. Glem ikke, før du begynder at gøre varmeren bekendt med enhedens montering. Det er nødvendigt at studere alle detaljer i forsamlingen, selvfølgelig er det ønskeligt at bruge et færdigt skema og følge alle de anbefalinger, der er vedhæftet det. På trods af at en sådan installation kan give dig en god varmeudgang, kan et forkert monteret design føre til dårlige konsekvenser. Derfor anbefaler eksperter ikke at drive forretning på egen hånd.

Kopiering er kun tilladt med en henvisning til kilden


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 1 = 1