Patination af et træ

Contents

Patination af et træ

Antikke møbler har altid været en kilde til stolthed og en smuk indretning. Ikke alle har mulighed for at omslutte sit liv med den antikke luksus, men kunstigt "alder" er noget træ helt simpelt. Du skal bare bruge patineringsteknologien. I naturen er patina dannet på genstande af bronze og kobber og har en grønlig farvetone, der ligner malakit. Med hjælp fra speciel teknologi med brug af forskellige materialer kan patina genskabes på alle træflader. I tilfælde af træ betyder patinering nuancer, der er tæt på naturlige træagtige farver.

Varianter af patinerende formuleringer

 • Akryl patina Det betragtes som et universelt værktøj til patination af træ.
 • Bitumen maling og lak patina På basis af olie er det muligt at skabe virkningen af ​​ældning af træ uden yderligere dekoration.
 • Patina baseret på voks tjener til fugemassage revner og toning af umalet træ.

Patineringsprocessen kan udføres med hånden, hvis man har visse viden.

Hvad er alderen træ? Med alderen bliver træet mørkt, bliver kedeligt eller erhverver en karakteristisk glans. Lakcoating er ødelagt, overfladen er dækket af ridser og revner, har et slidt udseende. Alt dette giver træprodukterne en charme af ædle antikviteter.

Patinning et træ med egne hænder

Materialer der kræves til patination:

 • Akrylmaling-patina til bronze, guld;
 • Flad børste til malerier, bredde op til 3 cm;
 • fint slibende nazhdachki;
 • Mastik baseret på polyester eller polyurethan;
 • matt eller blank transparent akryl lak;
 • båndbrit (ikke-vævet slibemiddel);
 • skumgummi svamp

På forberedelsesstadiet renses overfladen af ​​produktet beregnet til patination, slibes og primeres.

 • Primer påføres med et ensartet lag af samme tykkelse.
 • Efter at primeren er tørret, skal du anvende det første lag af akrylpatina "til guld" og forsøge at gøre det så tyndt som muligt. Malingen tørrer inden for en time.

For at påføre det næste fastgørelseslag på overfladen, skal det slibes med fintkornet sandpapir for bedre lagring af lagene.

 • Det andet lag af guld patina skal give en rig farvetone og derefter helt tør. Den anden fase af patination er designet til at dæmpe det første lag af guldmaling og skabe effekten af ​​naturlig aldring. Til dette anvendes patina "under bronze" på de enkelte dele af træoverfladen. Maling skal gennemsyre alle revner, fordybninger og hjørner.

Alle lag af maling skal være så tynde som muligt. Lækage og overskud kan fjernes med en skumsvamp.

 • Behandling med Scotch-Bright udføres efter patina tørret.
 • I sidste fase er produktet rengjort af støv og dækket af et lag af lak.

For at forbedre patineringseffekten er det bedre at bruge shellaklakker baseret på ethylalkohol. Klareret shellac giver træet varme nuancer af gule, ikke klarlagt - mættede røde og orange farver.

Den mægtige proces med kunstig ældning af gulvbelægninger har nogle forskelle fra patineringen af ​​møbler og andre trægenstande. Først og fremmest behandles gulvene med en pensel eller sandblæser, som giver en god prøve af blødt træ. Derefter er overfladen dækket af voks eller olie. Disse stoffer fylder alle hulrummene og understreger træets naturlige farve.

Parkens udtalte, lettelsesstruktur skaber indtryk af et gammelt træ. I slutningen påføres patinaen med en børste eller en sprøjtepistol. Der er ingen universel måde at patinere et træ på. Ved overholdelse af de grundlæggende faser og en rimelig del af fantasi bliver patineringsteknologien en fremragende assistent i at skabe menneskeskabte mesterværker.

 1. Ved patinerende møbler skal det andet lag af maling påføres med en tør børste eller en rulle, der forsøger at fordele udsmykninger i forskellige retninger.
 2. For maksimal kontrastpatination kan folie anvendes, klæbende knuste fragmenter ved påføring af det første patina lag. Efter fastsættelse skal folien slibes.
 3. Før du patinerer møbler og gulve, vil det ikke skade at eksperimentere med små stykker træ for at erhverve de nødvendige færdigheder.

Relaterede artikler

Tilføj en kommentar Annuller svar

Smukt loft: typer af loftdesign

Uanset hvilket loft du vælger at lave, skal du først forberede sin overflade, idet du har renset det fra den gamle maling eller tapet. Hvis loftet er planlagt at være hængslet eller spændt, så er det muligt at gøre ikke så grundig rengøring: fjern [...]

Usædvanlig vægdekoration: Rattan stof

Rattan stof For at trimme væggene med rattan klud, skal du rengøre og justere væggene. Prøv på lærredets størrelse på væggen og afskær overskuddet om nødvendigt. Påfør derefter et lag lim. Panelerne påføres og presses. Overflødig [...]

Vælg gardiner til indretningen af ​​rummet: stof materiale, farve, cornice til gardiner

Der skal lægges særlig vægt på lysstykket på gardinerne. Strålende stoffer har den funktion at afspejle de faldende stråler, mens du fylder rummet med et behageligt lys. Mørke materialer, tværtimod, absorberer lys og på baggrund af et lys vindue synes [...]

Væg- og loftstøjisolering i lejligheden: funktionerne i lydisolering, teknologien til værker

2. Huse af mursten - har vægge tykkere end gulve. Denne karakteristiske funktion tillader ikke, at støj spredes frit gennem væggene, da de absorberer ("absorberer") det. Lydevibrationer er kun overvundet [...]

Venetian: Efterbehandling af væggene i lang tid

- pigmenter Der er to typer af teknologi: - klassisk (ved hjælp af naturlige komponenter); - Moderne (med tilsætning af akrylharpikser, tilsætningsstoffer til indstilling og brugervenlighed, fyldstoffer). Både klassiske og moderne kompositioner er egnede [...]

Ventilation i huset: typer af hætter, installationsanvisninger

Typer af hætter Installering af luftventilation Installation af luftkanal System af udstødningssystem Typer af hætter Der er flere muligheder til salg: • indbygget; • pejs • Flad. Skal vide! De stærkeste tekniske design til at trække luft [...]

Projektet af huset er 12x8 meter: layout, gulve, komfort

Et fælles rum til en familie. Soveværelse og børn, kun 2 - 3 værelser. Køkkenet. Kombineret eller separat bad og toilet. Uopvarmet korridor foran døren til huset. Det kan være en veranda med ruder [...]

Underlag under laminatet: hvordan man vælger, hvad man skal kigge efter

Hvilket substrat bør jeg foretrække? De mest populære substrater er følgende: isolon, naturlig kork, polystyren og selvfølgelig varmeisolerende træplader. 1. Isolon - den mest budgetmæssige med hensyn til priser, der er til salg, kan findes fra [...]

Patinning et træ med dine egne hænder: alt kan gøres, der ville være et ønske

Patination er en særlig form for dekoration. Den bruges til træ og metaloverflader.

Som et resultat af patination opnås en kunstig ældning af overfladen. Denne udsmykning er typisk for indretning og arkitektonisk design i stil med "vintage".

Patinning et træ med egne hænder kræver ingen særlige evner.

Det kræver snarere erfaring og tålmodighed - hvis du ikke får resultatet fra første gang, skal du eksperimentere med andre metoder.

Patineret træ. Grundlæggende tricks og principper

Patination som en slags dekoration syntes for meget længe siden.

I gamle dage var det særligt populært blandt svindlere, der forsøgte at uddele nye ting til de gamle, og de sagde ofte, at de tilhørte nogle berømte mennesker.

Det var som muligt, de gamle herrer opnåede stor succes i denne form for dekoration.

Hovedsageligt naturlige materialer blev anvendt.

Hovedprincippet om patination - skabelsen af ​​en tredimensionel effekt, når træets overflade visuelt virker ujævn og spiller i solen.

Dette kan opnås ved flere principper - anvendelse af speciallak, brug af træegenskaber og ved hjælp af visse arbejdsmetoder.

Det andet mål er efterligningen af ​​mere værdifulde træarter. Patinering i dette ligner træhøst, men efterligner værdifulde racer mere kvalitativt.

Patinering af træet med egne hænder udføres ved hjælp af serielt fremstillede forbindelser eller ved hjælp af værktøjer, der udvælges af erfaring. Under alle omstændigheder får du en smuk overflade.

Vær sikker på - jo mere styrker og betyder, at du lægger det færdige produkt - jo bedre bliver resultatet. Her er alt ærligt.

Materialer til arbejde. værktøj

Værktøj til patination

Den nemmeste måde at vælge formuleringer til patination i specialbutikker.

Samtidig skal du læse instruktionerne, se masterklassen om patineringen af ​​træet med egne hænder fra producenten for at forstå, hvordan du bruger det, og brug alt præcist som anbefalet af producenten.

Hvis du afviger fra teknologien - vil resultatet være uforudsigeligt.

De fleste producenter tilbyder at patinere træ med egne hænder i tre trin - dække med det første lag af lak eller primer, så dække med patineret maling, håndtere malingen og i slutdækslet med et andet lag af en anden lak.

Således skal du købe den første lak, den patinerede maling af de ønskede toner og den anden lak.

For at arbejde med de købte forbindelser skal du have en børste, muligvis en airbrush eller en sprøjtepistol, en skumgummisvamp og en fin hud på en blød base. Værktøjssættet kan også være anderledes for forskellige producenter. De samme værktøjer bruges til at arbejde med håndværk.

Patinning et træ med egne hænder er meget mere sjovt, men meget besværligt. Du kan få et uforudsigeligt resultat, samtidig med at du får meget ægteskab.

Derfor skal du, før du behandler den færdige overflade af møbler, øve på små plader af samme træ, hvorfra møbler eller døre er lavet.

Også når patineringen af ​​træ med egne hænder anvendes polering normalt.

Du kan købe en række lakker i butikken eller bruge din egen fremstilling, baseret på alkohol, eddike eller andre stoffer.

Patinering af træ ved hjælp af købte forbindelser giver normalt et forudsigeligt resultat og kræver et minimum af færdigheder.

Ideel til nogen, der ønsker at prøve denne type finish for første gang, uden at lave fejl og ikke gøre store anstrengelser.

Om man skal dække med poleret den polerede træoverflade?

Normalt er dette ikke gjort.

Men hvis du vil holde det mod ridser og skader, kan du dække det med et tyndt lag vanddispergeret lak.

Samtidig kan den "tredimensionale" poleringseffekt gå tabt.

På patineringen af ​​træ til udvendig dekoration er præsenteret i videoen:

Har du fundet en fejl? Vælg det og tryk på Ctrl + Enter, at informere os.

Nye artikler

Sådan vælges en gasskedel til et privat hus: detaljer om proceduren

 • SNIP tag af profileret folie: hvad skal materialet være?

 • Hvor meget koster det at lave et tag hjemme: materialer, mulige løsninger

 • Sådan tilsluttes en vandvarmer i en lejlighed: de nødvendige råd

 • Sådan laver du en pool i et bad med dine egne hænder: fra A til Z

  Jo bedre at trimme balkonen inde: ved hvilke parametre bestemmer

  Sådan bestemmer du hvilken forstærkning der skal bruges til båndfundamentet

  Afslutning af vægge under murværk i et indre af huset eller kontoret

  Byg et effektivt fundament for en metalgarage for små penge

  Opvarmning af altanen med skumplast med hænderne ind og ud

  Marokkansk ornament: dets træk og brug i det indre

  Flydende negle til skum, beton og metal

  Hvad er kombinationen af ​​beige i interiøret og hvor bedst at præsentere det

  End at lim skumgummi til et træ: hvilke møbler lim at drage fordel af

  Beregning af betonmængden til fundamentet: Anbefalinger til udvælgelse af materialer

  Copyright © 2015 - 2016 Alle rettigheder forbeholdes.

  Patinering af et træ med egne hænder: 3 trin i implementeringen

  Er der gamle eksempler på møbler interiør lavet af træ i huset, hvis udseende har mistet sin præsentation? Der er en metode, der vil trække nyt liv i dem - patination. I denne artikel vil vi se på, hvordan du kan gøre det selv med dine egne hænder derhjemme.

  Eksempel på patinerede møbler

  Patinering af et træ er dets kunstige aldring ved at anvende skiftevis to lag maling på en bestemt måde, men lad os snakke om alt mere detaljeret:

  Fase 1: Forberedelse af materialer og værktøjer

  Guldmaling patina til træ

  Du skal bruge følgende materialer:

  Sorte træmøbler med en patina til køkkenet ser æstetisk glædeligt ud og lader næsten ingen spor af brænding ligge

  Maling er bedst at købe akryl, da det har mange fordele:

  • Økologisk sikkerhed. Ved størkningsprocessen frigøres kun absolut sikre vanddampe.
  • God holdbarhed. Når vandet tørrer, forbliver der en fugtbestandig belægning, der ikke er tilbøjelig til at revne og skrælle.
  • Det efterlader ingen fejl, hvilket gør det utrolig nemmere at arbejde med dekoration.
  • En bred vifte af rige farver.

  Forskellige farver af akryl maling

  Patina til træ med egne hænder anvendes ved brug af sådanne værktøjer:

  Billede af sandpapir

  Før du laver en patina på et træ, skal det bringes i den rigtige tilstand:

  1. Vi behandler omhyggeligt træet med sandpapir og forsøger at fjerne så meget som muligt sporene af det gamle lak.

  Forstøbning gammel maling med sandpapir

  1. Vi fjerner alt aflejret støv.
  2. Vi dækker det med en primer, inden vi maler træet, hvilket skaber det fineste polymerlag, der beskytter træet og skaber ideelle betingelser for vedhæftning til maling og lakmaterialer.

  Priming kan udføres med børste eller rulle

  Feltet for, hvordan primeren vil størkne, kan fortsætte til det sidste vigtige stadium, der direkte beskriver, hvordan man anvender en patina på et træ.

  Råd: Før du begynder at dekorere møbler forberedt til patination, anbefales det at prøve din styrke først og øve på noget unødvendigt træ.

  Dette vil hjælpe dig med at udfylde din hånd og se mulige fejl på forhånd.

  Patina træ anvendes som følger:

  1. Tag forsigtigt træet af med det første lag af den valgte maling.

  Anvendelse af det første hovedlag af akrylmaling

  1. Vi venter mindst 24 timer, før baggrundsbelægningen tørrer helt.
  2. Patina af en metallisk skygge maler vi flade, lige områder, der ikke rager ud. Det vigtigste er ikke at overdrive det med mængden af ​​maling, ellers vil møblerne se for farverige og ret prætentiøse end kunstigt alderen.

  Påføring af bronze patina på basislaget af brun maling

  Tip: håndter ikke denne metode til håndtag og andre elementer i kontakt med en person, da malingen på sådanne steder stadig vil slette.

  1. Vi venter på, at patina begynder at gribe og gnide de nødvendige steder med en tør klud, der opnår den samme aldrende effekt.

  Processen med at mashing den behandlede overflade

  1. Vi lakker den resulterende sammensætning med lak, hvilket skaber et lag, der kan forhindre mekanisk skade og fugtindtrængning.

  Anvendelse af lak til de "gamle" møbler

  Vi undersøgte hvordan man patinerer et træ derhjemme med egne hænder. Processen er absolut ikke kompleks, men kræver størst nøjagtighed, pleje og efterfølgende anbefalinger. Men i sidste ende kan du ikke bare give gamle møbler til et nyt liv, men også skabe et rigtigt mesterværk af møbler interiør, som bliver dit hovedattraktion.

  Patinerede møbler er gode til at genskabe sådanne designstile som land og klassiker

  Videoen i denne artikel vil gøre dig bekendt med yderligere oplysninger, der er direkte relevante for det præsenterede emne. Cirkel dit liv med kun smukke ting.


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  + 13 = 14