Patinerede møbler

Patina på køkkenmøbler og facader: hvordan man laver egne hænder

"Alt nyt er en godt glemt gammel!" Denne erklæring gælder for mange ting. Ikke en undtagelse er møblerne med patina, som ikke har tid til at forlade produktionsafdelingen, lykkedes at "vokse gamle".

For mange mennesker er selv konceptet selv ukendt. Når alt kommer til alt, hvis du gik til vores websted, så forsøger du at købe et originalt køkken sæt, så i denne artikel vil vi forsøge at besvare følgende spørgsmål så fuldt som muligt:

 • Hvad er patina og hvad har det at gøre med møbler?
 • Kan en seng eller et køkken med patina være lavet af MDF?
 • Er det muligt at skabe patina med teknologi med mine egne hænder?

Udseendet af patination i den moderne verden

Patina - dette er et naturligt fænomen, som under naturlige forhold er udsat for metal, træ. Oprindeligt blev hun set på guld-, sølv- og kobbermønter. Under påvirkning af miljø og tid begyndte en forstøvning at danne sig på overfladen, hvilket gav objekterne et anderledes udseende. Farverne blev lysere, revner optrådte, mørkere. Således blev processen med overfladeoxidering, kaldet patination, manifesteret. Elementer belagt med et sådant tryk havde en høj pris. I betragtning af antikke genstande kan du med et blotte øje se en naturlig patina.

Ædle møbler fra et dyrt sortiment bliver gamle, så kunstens kunstnere søger at få det i deres brug. Men prisen på antikviteter er for høj og ikke tilgængelig for alle. Under hensyntagen til menneskers behov har moderne teknologer udviklet en metode til kunstig ældning af træ og MDF. Denne innovation blev betegnet "patination."

Patination i møbelproduktion

Møbelmarkedet tilbyder en række stilistiske og dekorative retninger. Til det næste niveau kommer de gamle møbler, som tiltrækker folks opmærksomhed ved udstillingsudstillinger.

Billig møbler, der har patinerede facader, kan bedrage næsten enhver person. Ved første øjekast synes det at foran dig et køkken eller soveværelse indstillet fra et dyrt udvalg. Men efter at have åbnet døren, vil du forstå, at fabrikanten brugte facader med patina. Teknologi giver dig mulighed for at anvende effekten af ​​antikken på enhver overflade - det være sig en matrix eller MDF. Og brugen af ​​MDF vil kun blive givet af den indre side, hvis finish er uhensigtsmæssig på grund af den høje pris.

En person, der ønsker at købe et køkken i retrostil, vil henvende sig til møbler med en patina eller et sæt med antikken, der ofte bruges i Provence. Et behageligt øjeblik - ikke kun udseendet af gamle møbler, men også dets pris, gunstigt anderledes end antikviteter.

Nogle mennesker, der ser på møbelfasaderne med en patina, undrer sig - er det muligt at skabe en sådan effekt med egne hænder for at opdatere udseendet af kedelige møbler. Det er selvfølgelig muligt. Dette vil kræve viden, færdigheder hos kunstneren eller tiltrækning af en person med kreative evner, som med egne hænder kan give køkkenet eller andre møbler den nødvendige virkning.

Lad os nu se nærmere på denne teknologi og studere detaljerede metoder til at skabe facader med patina med egne hænder.

En række metoder til patinerende møbler

Anvendelsen af ​​patina (en speciel dekorativ sammensætning vedrørende lakseelementer) kræver tålmodighed, nøjagtighed og fritid.

Teknologien består af flere faser, den ene efter den anden. Patina - dette er ikke en sammensætning, der skal bruges i arbejdet. Hvis du omhyggeligt overvejer forskellige facader med patina, kan du se forskellene i deres virkning. Nogle overflader har kun en sort ud på overgangen af ​​billets konvekse tekstur, og et eller andet sted tydeligt angivet guld eller sølv. Du har sikkert mødt et køkken med en patina, hvor der er revner, der ligner en revnet lak eller maling.

Vi lister En række plak, der er skabt af erfarne specialister på fabrikken:

1. Enkel patination - Den mest overkommelige mulighed for at dække facaderne med egne hænder. På overfladen (MDF med en lamineret film eller et array) fremstilles basissammensætningen, som forbereder basen til patina. Primeren niveauer området og forbedrer adhæsionen af ​​patina sammensætningen. Derefter lages laget grundigt med en metal svamp eller sandpapir. Jo stærkere bevægelsen er, desto mere udtalte virkningen af ​​aldring.

2. Patinering med guld, sølv, bronze Er en mere kompleks proces, der kræver anvendelse af yderligere lag. Guld eller sølv er dækket af facader, der har prægede mønstre for at understrege deres skønhed, gøre dem mere meningsfulde. Denne teknik bruges kun til matmøbler, fordi glansen med højdepunkterne vil ødelægge forgyldningsvirkningen og forenkle udseendet af møbler. Du kan vokse nogen måde på denne måde. Desuden vil de unge husmødre og modne damer gerne have et køkken med en guld- eller sølvpatina.

3. Patination og krænkelse - dyrere glæde, fordi teknologien er mere kompleks og kræver to effekter: krakning og udseende af en slags gammeldags plaque. Til at begynde med er der skabt en base for udseende af revner: lag for lag, ned til tilstanden af ​​svag vedhæftning (dvs. ufuldstændig tørring af sammensætningen), anvendes en facetslak. Jo flere lag, desto bedre vil revnerne ses. Og først efter det påføres patinaens valgte skygge, og slibningen udføres, indtil den ønskede effekt er opnået.

At gøre sådan patination på facader fra MDF eller møbler fra en fil af egne hænder, der er svært nok. Den bedste mulighed er at købe færdige facader til et køkken sæt med en patina effekt.

Patina anvendes til møbler af enhver skygge. For den klassiske stil og provence anses hvid for acceptabel med patina-effekten. Udsigtigt ser soveværelse, køkken, stue med sorte facader med sølv patina. Se på vores udvalg af billedinteriør, hvor møbler med patinerede facader præsenteres, og vælg den ideelle mulighed, især da kunstigt ældre køkkenmøbler anvendes i mange stilarter.

I møbelproduktionen findes der andre teknologier til kunstig aldring af overflader. Vi talte kun om de grundlæggende teknikker, der ofte findes i færdige møbler. Andre teknologier vil blive opmærksom i separate artikler.

Andre interessante artikler

Mixer til køkken og vask i retro stil - stilfuld løsning

Hvidt køkken med patina - interiør til kendskab til traditioner

Det ser naturligvis fint ud, men det er interessant, hvor længe en sådan behandling varer i sin oprindelige form.

Hej det varer ca. 7 år, fordi al denne kunst er dækket af en speciel lak, der ikke tillader fugt og beskytter facaderne mod skader

Jeg kan ikke lide Craquelure overhovedet. Selvfølgelig er Patina mere interessant og elegant.

craquelure alle de samme meget interessante patina på det meget tung, der behandler ikke hver kampagne vil tillade Sibe craquelure og for teknologisk proces

Jeg er enkel selv at lave facader med patina, og det kræver konstant nyheder

Patination - en god måde at dyrke møbler på selv

Interesse i alle de usædvanlige, ekstraordinære, glemte førte til, at igen i trenden med gamle møbler - med krakkede facader, skrælning maling, falmede farver. Faktisk er køkken og spisestue helt nye, bare en unik dekorationsteknologi - patination - moderne møbler giver udseendet af antikke. Vi vil forsøge at forstå egenskaberne ved forskellige aldrende teknikker og kende bekendtskab med prøver af patinerede ting.

Patina og dens typer ↑

Ordet "patina" hører vi sjældent, fordi interessen for alt nyt, moderne og moderigtigt får os til at slippe af med gamle, for det meste unødvendige ting. Et ord er bare relateret til fortiden, så det er velkendt at restaurere, antikke forhandlere og samlere.

Patinas manifestation på en gammel genstand

Per definition er patina det øverste lag af oxideret materiale, der er karakteristisk for visse metaller, for eksempel messing og bronze. Sandsynligvis så alle en lysegrøn eller blå belægning på bronze lysestager, mønter, spænder, nøgler, kobberhåndtag af gamle kommoder. Senere blev konceptet overført til møbler af træ, som efterhånden mørkere, ændrer den oprindelige skygge, dækket af revner.

Efterligning af et gammelt raid på sølv

Overraskende nok er tilstedeværelsen af ​​oxidation ikke en negativ egenskab af produktet, tværtimod er den fløjlsagtige film på messing tilbehør og møbler facader en slags "kvalitetsmærke", beviser for en solid alder. Derfor kan man sammen med naturlige manifestationer finde ting, der er blevet aldret af kunstige teknologier.

Således er der normalt tre typer patina:

 • Det naturlige, skabt af interaktionen mellem metaloverflader og ilt;
 • kunstig, der består i acceleration af oxidationsprocesser med særlige stoffer;
 • Dekorativ, takket være hvilken genstand der hurtigt kan blive gammel.

Den sidste ting vil være særligt interessant for alle, der ønsker at blive ejer af moderne køkken i stil med Provence, land eller klassisk headset "under gamle dage".

Dekorativ aldring af moderne køkken

Lyspatina på en række træ eller facader af MDF er en moderne måde at dekorere. Enig, simulere lurvede skabe er meget billigere end at købe sjældne møbler.

Ældring af møbler facader: adel og stil ↑

Det er dekorative patination, der bliver mere populært i designmiljøet: På de steder, hvor kendte producenter af køkkenapparater er placeret, kan man møde moderne modulsystemer med en indretning, som i udseende er mindst 2 århundreder gammel. Hvad er designet af et klassisk hvidt køkken med en guld patina - lys, raffineret, lys og takket være imitation - elegant og ædelt.

Lysforgyldning på en hvid baggrund ser udsøgt ud

En blid kombination af hvid og guld er en traditionel klassisk tandem, der stadig pryder de kongelige paladser med sin pragt. Bemærk, hvor nemt det er at slå en indvendig sammensætning, dekorere en spisestue og en køkkengruppe i en stil. På billedet af det hvide køkken i klassisk stil med en guldpatina er designernes nuancer tydeligt synlige: gyldne gardiner, blød belysning, gulve "farvet eg", mousserende finish på bordet og stole, forgyldte elementer af indvendigt tilbehør.

Udsøgt kombination af hvid og guld i interiøret

Provence - det er stadig en af ​​landsbyens stilarter, så i design af møbler er ofte til stede mere grov finish. Sammen med forgyldningen af ​​forgyldning kan du finde oplagte skraber i hele behandlingsområdet, en glat overgang fra hvid til grå - som om maden er falmet og smuldret efter lang tid.

Køkken sæt og spisestue i Provence stil

Det er ikke overraskende, at aldring er så attraktiv: I modsætning til moderne sæt, som er så pålidelige, multifunktionelle og ergonomiske, har "antikke" møbler nogle vægtløs skrøbelighed, ømhed, nåde.

Opret en lys sol atmosfæren er slet ikke svært

Sammen med patinationer bruger ofte brashing, decoupage, craquelure, toning - om dem mere detaljeret.

Moderne patineringsteknologier ↑

I århundreder har mange forskellige metoder vist sig at give træet eller andet materiale effekten af ​​"aldring". Tidligt var det nødvendigt at placere objekter i fugtige lokaler, lang tid til at behandle dem med kemiske forbindelser, for at anvende fysisk indflydelse - at gnide, ridse. Nu er alt lettere - brug bare en dekorativ blanding på kommode, og efter et par timer bliver det 100 år ældre. Lad os blive bekendt med fem enkle teknikker, som du kan mestre selv.

Klassisk aldring med akrylmaling ↑

Hvis du selv bestemmer dig for at skifte et nyt bord til en antikke eller "give en skinne" til en gammel bedstemors bryst, foreslår vi at bruge akrylløsninger. De har en universel sammensætning, ideel til efterbehandling ikke kun naturligt træ, men også gips, metal, laminat (som ofte er dækket af moderne facader af spånplader).

Blå akrylmaling som et strejf af antikken

Fordelen ved akrylbaseret maling er, at den har hundredvis af nuancer. Har en passende farve, er det muligt at behandle både flade brædder og relief detaljer med farver, der afspejler virkningen af ​​tid - grå, beige, grøn, blå. Oftest er de direkte overflader efterladt intakte, der kun dækker konvexiteter eller udskårne elementer.

Eksempel på påføring af akrylgips til træ

Den samme tone i belægningen kan med succes kombineres med andre for at få mange lignende nuancer. For eksempel kan du blot føje til den hvide eller grønne base af gråt, du kan efterligne fading. Nogle gange er basen naturlig, dækket af en klar lak, mens reliefelementerne er forgyldte eller tværtimod sorte.

Spiller lyse farver

En af varianterne af anvendt aldring:

 • anbring akrylbasis af den valgte skygge (på den udragende relief eller hele området som helhed);
 • forsigtigt ryd overskydende med en klud eller svamp;
 • Anvend om nødvendigt et andet lag, undertiden skygge;
 • Vent, indtil produktet er helt tørret
 • at behandle små eller større nazhdachkoy, der skaber kunstig udslæt;
 • Løsn resultatet med lak.

Som følge af forarbejdning med akryl opnås smukke kombinationer: hvid eg og sølv, kirsebær og forgyldning, valnød og grønlig belægning.

Ofte brugt MDF sammen med patineringen af ​​facader en craquelure - en teknik, hvor møbeloverfladen er dækket af små revner. Det lader til, at produktet blev malet mange for mange år siden, og med tiden blev malingen tørret og blev dækket af den fineste spindelvæv. Den kontrasterende farve af basen og det heterogene toplag resulterer i en fremragende effekt.

Imponerende duo af craquelure med patineret

Der er mange måder at dekorere i Craquelure teknikken, her er nogle af dem:

 • anvendelse af særlige forbindelser som KrakeleeMedium (fabrikant Marabu);
 • belægning specielle lakker, der påføres direkte på træ eller MDF (nogle såkaldte - craquel) - CrackingVarnish, ANTIK-technic;
 • behandling med en to-komponent universel lak, for eksempelCrealCrackle (fremstillet i Holland);
 • belægning med PVA lim, æggehvider eller gel til vask - det vil sige enhver sammensætning, der har form af krympning og krakning i tør tilstand.

Der er en simpel teknik, der er egnet til begyndere. Det hedder en-trins craquelure. Lag anvendes i følgende rækkefølge: maling - craquelure - maling. Særlig pleje kræver udformning af finishlaget - det skal være tyndt og påført fra det første slag. Overdækningen bør ikke være blank eller skinnende, da kun en matt overflade garanterer bevarelse af revner.

Velsmagende facadebehandling med Craquelure lak

Forarbejdning med guld, sølv og bronze ↑

Klassiske modeller, i modsætning til landets stil, er dekoreret med mere udsøgte nuancer. Normalt er det forgyldning, forsølvning eller påføring af bronze, som vidner om de engang dyre og moderigtige, men i sidste ende gamle møbler. På trods af de sidste årtier (hvilket er underforstået), er køkkenerne stadig præget af adel og aristokrati.

Sort birk med sølvpatination

Sammen med ren sølv, der i kombination med en hvid, mælke- eller perlefarve ser lige godt ud, så brug den såkaldte mobil til sølv. Ifølge reglerne er først en træbase sølv, så anvendes en særlig sort forbindelse. Denne metode opnår en særlig effekt, hvis sorten udføres i reliefhuler - de forreste dele af headsettet ser mere voluminøse og ekspressive ud.

Professionel belægning af møbler facader

Guld kombineres med næsten alle nuancer: med nogle skaber det en ret udtryksfuld, kontrasterende kombination med andre - mere tilbageholdende, blid. Som forgyldningsværktøj anvendes specialværktøj på akryl eller olieholdigt grundlag, sprøjtning eller den fineste folie.

En storslået kombination af mahogni og lys forgyldning

Mange mennesker, der nogensinde har behandlet naturlige træprodukter, reparerer gulve eller bygger huse er bekendt med pletten. Behandling med plet er en billig og nem måde, men den har to strenge begrænsninger:

 • farvesammensætningen kombineres ikke med forgyldning og sølvdannelse;
 • opløsningen anvendes ikke på plader med en træbase - MDF, spånplader og andre.

Udsmykningsprocessen er enkel - først er det naturlige træ børstet (fjern de bløde fibre med en metalbørste, indtil der opnås en reliefflade), og dæk derefter med plet af den valgte skygge.

Valgmuligheder for træforarbejdning mørtelfarve

Udvalget af moderne midler er ret rig: fra bleg beige eller askegrå til rødbrun. Ved hjælp af en vandig løsning af billig træ (fyr eller alder) giver den naturlige farve af mere værdifulde arter - eg, valnød eller bøg. Sammensætningen påføres med en pensel, rulle eller svamp.

Morilku bruges ofte til restaurering af møbler

Når produktet tørrer helt, dækkes det sekundært med plet, men der anvendes en let modificeret opløsning (for eksempel er den endelige formulering fortyndet med hvid spiritus). Fastgør resultatet med antik voks eller shellak. Stain perfekt efterligner en gammel, grå fra tidetræ, men det kan ikke kombineres med andre metoder - decoupage, craquelure, toning.

Oprettelse af kunstige slid ↑

Teknikken til at skabe slid er tilgængelig for alle og afhænger kun af tålmodighed og den nøjagtige gennemførelse af professionel rådgivning. Det er velegnet til at dekorere ikke kun massivt træprodukter, men også til MDF, perfekt kombineret med krage, decoupage og andre aldringsmetoder.

Køkken facader med dekorative slid

Der er mange metoder til at skabe på den malede overflade af "skaldede pletter", der taler om produktets faste alder, her er blot en af ​​dem:

 • male kabinet, bordplade eller stole med en base af mørk skygge;
 • vent til det første lag tørrer fuldstændigt;
 • reliefelementer, kanter, kanter dækket med paraffin;
 • Påfør endnu et lag lakering, en lysere nuance end den oprindelige (den kan erstattes med metallisk - bronze, guld eller sølv);
 • Ved hjælp af en kikskniv skal du fjerne paraffin;
 • polere hele overfladen;
 • Løs resultatet med lak, plet eller dekorative voks.

Tørklæderne gengivet på denne måde ser ret overbevisende ud.

Artful styling af et bord til et sommerhus køkken

For at øge effekten kombineres ofte fældede kanter med at anvende patina til depressionernes steder. Møblerne får et ekspressivt udseende og er ideel til indretning i landestil.

Sådan patinerer du træ med egne hænder ↑

Hvis du har arvet et gammelt køkken sæt lavet af træ, ikke skynder sig at smide det væk: kabinetter kan repareres og restaureret med en unik dekorative teknikker - patinering. Sammen med den restaurerede funktionalitet får du dejlige facader, som du ikke finder i nogen butik.

Fantastisk skønhed kan skabes af egne hænder

Så før vi starter arbejdet, forbereder vi materialet og et sæt simple instrumenter. Vi skal bruge:

 • akrylmaling;
 • primer på træ;
 • en krukke med en guld patina - en færdiglavet løsning;
 • efterbehandling lak.

Forbered også ikke meget brede børster til påføring af løsninger, stykker sandpapir til slibning, tørklæder eller filler til fugning.

Primer og maling bør påføres med en almindelig flad børste

Forbered først overfladen: omhyggeligt rengøres med fintkorvet "sandpapir", fjern spor af gammel finish. Vi børster støv, applicer primer til træet. Det udfører to funktioner: Beskytter træet mod fugt og skaber en egnet base til farvning. Hvis udsmykningsområdet er stort nok, er det bedre at bruge rullen - både ved påføring af primeren og under maling. Depressioner og ledges er bedre at håndtere med en børste.

Processen med priming en træfacade

Endvidere er en helt tørret overflade malet med akrylmaling i enhver farve kombineret med forgyldning. Vi laver en pause i mindst 24 timer - det er nødvendigt, at baggrundsdækningen også helt tørres op.

For klassikerne foretrækkes lettere nuancer

Vi tager en guld patina og male penselen langs omkredsen, vi behandler relief detaljer. For ikke at få omfattende luride pletter doseres opløsningen, appliceres med lystryk. Smukt se gamle træhåndtag, men bemærk at med det aktive brug vil det dekorative lag hurtigt forsvinde.

Variant for forgyldning af et dekorativt element

Afslutningsstadium - lakering. Lakering er en beskyttende og dekorative procedure: Beskytter facaden mod hurtigt slid og giver en smuk glans (eller uigennemsigtighed).

Patinning i design af køkkeninteriør ↑

Dekorationsteknikkerne er gode til styling af interiøret. Med hjælp fra simpel teknologi fra starten kan den neutrale facade af møbelsættet gives funktionerne i en bestemt stil. Selvfølgelig, guld patina eller spider revner er ikke egnet til high-tech, minimalistisk og moderne byområder, benægte sostarivayut indretning, men det er bare en Guds gave til klassiske retter.

Traditionel klassiker - elfenben med forgyldning

Gamle møbler er typiske for landdistrikterne, så designen af ​​patina er ideel til spisestuer og køkkener, indrettet i landets stil.

Hyggeligt landsby hjørne

Separat er der en varm solrig Provence med sine pastellfarver, floristiske ornamenter, træhylder og uhøjtideligt tilbehør.

I centrum er et kunstigt alderen bord

Til loftet er brugen af ​​naturlige materialer typisk, derfor kommer let gnidning lige med tiden, selvom de fleste af indretningerne har en industriel orientering.

Den moderne hems er præget af eklekticisme

I det luksuriøse Art Deco-køkken er der altid et sted for en forgyldt buffet eller et antik bord.

Lys kontrast, glans og glans glans

Patinerede detaljer er også karakteristiske for modernisme og barok, orientalsk, etnisk og neoklassisk interiør.

Vi bringer opmærksom på pædagogiske videoer, der hjælper dig med at forstå patinering og funktioner i tilstødende dekorative teknologier.

Facadebehandling med MDF:

Timbering hjemme:

Kunstig patination med oxidator:

Master klasse ved hjælp af professionelle værktøjer:

Storslåede dekoration teknikker, blandt hvilke nylig tog patina køkkenmøbler, vil give dig mulighed for at slå et almindeligt modulært sæt i en smuk mesterværk, ikke ulig de antikke modstykker. Lidt maling og vanskelige teknikker - og du bliver ejer af et dejligt køkken i stil med land, klassikere eller endda art deco.

Kreative skabninger kan ikke leve smukt. Hvis du bare er sådan en person, og du har et helt køkken til rådighed, kan du nemt holde det selv.

Køkkendesign af egne hænder: Interessante ideer til udsmykning af vægge, lofter, vinduer og møbler

Dem, der ønsker at indstille køkkenet på et enkelt projekt, skal du enten lægge en betydelig mængde for designere og masters arbejde eller vedhæfte denne sag.

Køkken fra træet med egne hænder - fra opstilling af tegning til møbelsamling

Af plader af gipsplader kan du ikke kun lave helt flade lofter, vægge og nicher. Gipsskabe er en glimrende løsning til et lille værelse eller.

60 patina ideer i interiøret: en ædle gammel

Klassisk stue med træ sæder, dækket med patina

Borte er de dage, hvor folk var genert af selv den mindste antydning af fejl og mindre skraber på møbler eller andre indvendige emner, i dag patina eller kunstig aldring, er hurtigt ved at blive populær som en indikator for luksus.

Patina er et fænomen, der påvirker træ og metal under naturlige forhold. Objekterne ændrede deres udseende efter tid. Sprækker, sortdannelse dukkede op og plaque dannede. Det vil sige at overfladen blev oxideret, og selve processen blev kaldt patination. Objekter, der er blevet gamle gamle, havde og har nu en stor værdi, henholdsvis værdi og værdi. Antikke ting at købe ikke alle har mulighed for, så teknologien blev udviklet til kunstig aldring.

Patina på et metalhåndtag

Elegante gamle grå-blå frysere

Eksempel på patina anvendt på et træ

Materialer og produkter til patination

Opret et strejf, der simulerer de gamle dage, du kan på objekter fra næsten ethvert materiale. Dette træ, bronze, jern, kobber, gips, messing, polyurethan. Efter at have mestret teknologien i patineringsprocessen, kan du oprette dit eget mesterværk visuelt på ingen tid, der er anderledes end kunstværket i de sidste par timer. Virkningen af ​​aldring kan opnås med et specielt sæt materialer og værktøjer samt forskellige teknologiske processer.

 1. Sammensætningerne af "Patina" serien. Patinaens maling er af forskellige nuancer, hvorved metallet i løbet af få minutter oxideres. På produktet dannes en plaque, hvis farve kan være grøn, rød eller blå. Sådanne sammensætninger er mest anvendelige til træ, metal og gips.
 2. Den nemmeste måde at patinere dine egne hænder på er ved at bruge akrylmaling, som skal harmonisk blandes. På produktet påføres den første frakke på hovedtonens farve. Det næste skridt er at anvende en børste af forskellig farve (for det meste guld eller sølv) til individuelle dele. Denne metode forudsætter tilstedeværelse af fantasi og kreativt ønske.
 3. Der er specielle sæt til patination, hvorved produktet omdannes til et objekt af antikken. Behandlet træ, metal, keramiske overflader, du har en grønlig, kobber, guld patina eller en slitage. Hovedbetingelsen - Følg trinvis instruktionerne, der er vedhæftet til kittet.

Patina på spejlet

Kunstig patina påført en træ kommode

Patina på en metalindretning over pejsen

Patina på træmøbler nærbillede

Tip! Hvis den eksisterende maling på emnet, der er dekoreret, er i perfekt stand, kan du anvende patineringsværktøjerne ovenpå.

Effekten af ​​den ædle antikvitet giver møblerne en patina lavet ved hjælp af akrylmaling, hvis farve er præsenteret i en bred vifte. Det er ligegyldigt, at dette er en kunstig aldring, det endelige resultat er vigtigt, hvilket får dig til at tænke, hvor mange århundreder møblerne har stået. Men på trods af den visuelle shabby er alle facader af indvendige emner forsigtigt poleret, har ikke chips og er lakeret. Hvis det tidligere blev antaget, at klassikeren anvender en blågrøn skygge på borde, stole og andre møbler, bruges der nu en farve, der ligger tæt på naturlige toner, som guld, sølv, mælk, brun.

Denne tørretumbler til retter passer godt ind i det indre af landestil eller hems

Skynd dig ikke for at smide gamle møbler ud, efter at du har arbejdet let over det, kan det supplere dit interiør

Et gammelt kommode i soveværelset af landets stil

Et sådant gammelt bord vil dekorere værelset i en klassisk stil eller stil i Provence

Patinerede køkkener taler ikke om hendes virkelige alderdom. Tværtimod kan du selv genoprette tabellerne ved hjælp af denne teknik og give designet lidt charme. Så guldkøkken med patina ser luksuriøst ud, især når man supplerer interiøret med små tilbehør i samme stil og borde til at dekorere i en mere kontrastløsning. Udnyt inspirationen til den eksisterende fotosamling. Meget flot udseende hvide møbler, og eget patina tværtimod vil give massivitet, som krævet af klassikeren. Og hvad er bemærkelsesværdige, patinerede facader ser meget dyre ud. De uindviede vil forstå, hvad slags materiale møblerne er lavet af, faktisk, bare kigge inde i kabinetterne.

Luksuriøse hvide patinerede møbler

Lette køkkenmøbler med patina ser meget udsøgte og dyre ud

Den patina, der påføres på hætten, ser godt ud og i loftet stil

Rustikt køkken med patina

Klassisk køkken med patina på træmøbler

Patina i andre elementer af møbler

Bord, ryggen af ​​senge og andre møbler til soveværelset, hvis facader har en bølgeplade, kan aldres ved at anvende patina på volumetriske elementer. Tilføjelse af guld til små detaljer, du selv vil oprette kongelige kamre.

Det sædvanlige indre af stuen er let at omdanne til en elegant og stilfuld, der omdanner spisemøblerne. Hvid patina, læg på borde, ser særligt højtidelig ud. På kanterne kan du bruge et andet farveskema. For en mere effektiv opfattelse genoprette ligeledes stole.

Gamle pejs med patina i stuen

Metal seng med patina i eklektisk stil soveværelse

Møbler med patina er velegnet til børnerum

Træ seng med patina

Elegant bad med patina

Chic væg med patina på badeværelset

Hvis du vil se en klassiker i din lejlighed, vil dørene med patina opfylde denne funktion. Til organiskitet, tilføj kontrasterende farve til bulkelementer og matteret glas. Til sidst dekorere facaderne på dørene med patinerede håndtag.

Du vil føle rummets soliditet ved hjælp af eg patina til afslutning af indgangsdøren. Selve processen tager ikke meget tid, og de designmuligheder du finder i billedet i dørkataloget.

Gamle døre i et lyst, stilfuldt badeværelse

Et gammelt skab i et moderne interiør

Patineringsteknologi til møbler

At gøre møbler til den ædle effekt af antikken med egne hænder er ikke kun en spændende aktivitet, men også gavnlig med hensyn til familiens budget. Denne teknik anvendes hovedsagelig til gamle møbler, som bevarede dets praktiske, men tabte sit æstetiske udseende.

Følgende værktøjer og materialer vil blive påkrævet for at fuldføre arbejdet:

 • akryl- eller emulsionsmaling;
 • Maling til efterligning af metal (bronze eller guld);
 • forskellige børstestørrelser og teksturerede ruller;
 • lille nazhdachka og tæt stof;
 • akryl lak.

Eksempel på patination hjemme

Patina af guldfarve på lyse klassiske møbler

Lignende design af badeværelset er egnet til loft stil

På forberedelsesstadiet skal du behandle overfladen med sandpapir. Påfør derefter det første grundlag af maling, som kan gøres glat eller tekstureret ved hjælp af specielle ruller. Lad møblerne i ca. 24 timer tørre. Så starter patination straks. Med en tør børste anbringes en maling af en mørkere skygge eller imiteret metal. Giv det tid til at tørre ud. Efter det tørre med en hård klud, skal du tørre den malede overflade. Således bliver hjørnerne og bølgepapirerne mørkere. Du kan vælge andre overfladeelementer ved at anvende en mørk og metallisk maling. Afslutningsvis åbnes produktet med lak, det er bedre at anvende flere lag.

Det var den mest populære og enkle teknologi til håndværkernes aldring af møbler.

Så patineringen er et af elementerne i udsmykningen, der kombinerer sådanne kvaliteter som spektakulært udseende og priskategori, der adskiller sig væsentligt fra den antikke modpart til fordel for forbrugeren.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 63 = 70