patineret

Patina - hvad er det? Hvor skal man anvende patination

Fra elskere af antikviteter kan du ofte høre et sådant ord som "patina9raquo; Hvad er det, vil helt sikkert gerne vide mange internetbrugere. Nedenfor i artiklen vil vi forsøge at give det mest detaljerede svar på dette spørgsmål. Så hvad er en patina?

Alle, der nogensinde har besøgt et museum må have set grønne gamle mønter, formørket med tiden lysekroner, væglamper og så videre. D. Belægning metal objekter belægning kaldet patina. Farven på en sådan film kan variere meget. Oftest dannet under påvirkning af atmosfæriske faktorer med naturlig aging patina har en grønlig tinge. Men nogle gange er det brun, mørkegrå eller blålig.

Svaret på spørgsmålet: "Patina - hvad er det her?" Fra det kemiske synspunkt er det meget enkelt. Den kobberformede film er ikke mere end almindelig CuCO3. Det kan f.eks. Være Cu2(CO3) (OH)2 eller Cu3(CO3) 2 (OH). Raid af den første art har grønne nuancer (malakit), den anden - blålig (azurit).

Naturlig patinering opstår normalt i temmelig lang tid. Ofte dannes en film af et stof som kobbercarbonat på produkter, afhængigt af forholdene, inden for 5-25 år. Hvis objektet er i et fugtigt miljø, vil oxidation naturligvis gå hurtigere. I et tørrum dækkes produktet henholdsvis senere.

Oprindeligt var begrebet "patina9raquo; (hvad er det du ved nu), blev kun anvendt på filmen dannet på kobber, bronze eller messing. Senere begyndte det samme ord at blive kaldt, og pladen skulle ses på et træ, en gipsstøbning, en blålig farve på blåt stål osv.

Alle ved, at gamle ting ser solide og prestigefyldte ud. Årsagen til dette er normalt kobber-patina carbonat. Da det er meget lang tid at vente længe på overfladen af ​​dette eller det pågældende produkt, er der udviklet forskellige metoder, der gør det muligt at opnå kunstigt.

De første håndlavede gamle ting begyndte at blive produceret i det 14. århundrede i Firenze. Til patination anvendte man gips, der fyldte hulrummet på overfladen af ​​træprodukter. Efter at alabastblandingen tørrer, limes guldfolie på produktet. Så var alt lakeret.

Teknologien for kunstig patination af metaller er også udviklet for længe siden. Gamle mestere bemærkede, at belægningen dannet, når fedtet forbrænder på metalskåle forsinker sin rustning. Derfor begyndte cirka samme kemiske sammensætning af filmen at blive anvendt på skulpturer og andre kunstneriske støbninger.

Hvor patination anvendes

I dag er denne teknik også oftere dekoreret møbler beregnet til boligkvarter. Nogle gange anvendes patination til kunstig aldring af dekorative genstande i forretningsfolk. Meget elegant udseende og færdig på denne måde smedede produkter. Patinering kan dekoreres med metalreling trapper, hegn, balkoner parapeter mv.

Også meget ofte anvendes denne teknik til kunstig ældning af kobber og messingmønter. Som i fortiden kan patineringen undertiden ses på dekorative genstande af støbt metal (stål, bronze og støbejern). Det sker, at de på denne måde laver souvenirer "gamle 9raquo; mønter, medaljer, våbenskjold osv. Meget ofte dækker kunstig patina kobberkroner, sconces, dekorative plader til stikkontakter mv.

Kunstig patina: aldrende maling

Til patination af møbler, paneler, metalgittere mv. Anvendes denne meget blide teknik ofte. Farvets aldring er som følger:

Et produkt fremstillet af metal eller træ rengøres grundigt og affedtes.

Dens overflade er jorden, og undertiden let bleget.

Den egentlige patination udføres. Malerne er normalt akryl. Sådanne forbindelser er resistente over for negative miljøpåvirkninger og er samtidig billige. For design af små produkter kan bruges og andre dyrere farvestoffer.

Overflade slibning udføres. I dette tilfælde fremhæves de fremadrettede detaljer af reliefen, og fordybningerne forbliver mørke. Som et resultat er patina belægningen ujævn i tone.

Produktet er dækket af et beskyttende lag af lak eller olie (til træ).

Vurdering af smedede, jagede og støbte produkter ved kemiske midler

Patination med reagenser anvendes ofte til fremstilling af dekorative metalprodukter. For at opnå en ædel film på ting som prægning, skulptur, gitter mv. Kan der anvendes et bredt udvalg af kemikalier. En naturlig grøn belægning på kobber, bronze og messing genstande er meget vanskeligt. Men du kan få en patina af andre interessante farver. For eksempel er forarbejdning af kobberprodukter undertiden lavet af en sådan sammensætning:

svovllever - 2-3 g;

bordsalt - 2-3 g;

Når kobberprodukter kommer i kontakt med den resulterende opløsning, vises en lys patina af en behagelig grå nuance på dem.

Til kunstig aldring af messingindretningsprodukter anvendes følgende sammensætning ofte:

sulfonatnatriumsalt (fixer til film) - 60 g;

salpetersyre - 5 g.

Som et resultat af blandingen af ​​disse ingredienser begynder en voldsom reaktion. Farven på patina er i dette tilfælde næsten sort. En sådan løsning forsøger mesteren at bruge så hurtigt som muligt (maksimum inden for 20 minutter). Ellers mister den dets egenskaber og bliver uegnet til patination.

Som du kan se, for ældning af indretningens metalgenstande ved hjælp af en kemisk metode, bruges ofte ofte farlige stoffer til menneskers sundhed. Derfor er sådan patination kun lavet i handsker og med åben rude.

Hvor termisk patination anvendes

Denne teknologi bruges ofte til fremstilling af smukke stålprodukter. For eksempel, ved en meget simpel teknik, udføres bluingen. Metalet er anbragt i en ild og holdes der indtil det bliver rødt. Derefter dyppes det meget hurtigt i en beholder med motorolie. Som et resultat dannes en sort patina næsten øjeblikkeligt på ståloverfladen.

Det er her og gælder for metal- og træfladerne af den kunstige "patina9raquo; Hvad er det, vi har fundet ud af. I det store og hele er den naturlige patina en fysisk afspejling af årtier, århundreder og undertiden endda årtusind, der er gået siden fremstillingen af ​​produktet. Forskellige former for kunstig aldringsteknologi anvendes i vid udstrækning til fremstilling af alle slags dekorative produkter, der kan gøre interiøret i en bolig solid og prestigefyldt.

Patination - en god måde at dyrke møbler på selv

Interesse i alle de usædvanlige, ekstraordinære, glemte førte til, at igen i trenden med gamle møbler - med krakkede facader, skrælning maling, falmede farver. Faktisk er køkken og spisestue helt nye, bare en unik dekorationsteknologi - patination - moderne møbler giver udseendet af antikke. Vi vil forsøge at forstå egenskaberne ved forskellige aldrende teknikker og kende bekendtskab med prøver af patinerede ting.

Patina og dens typer ↑

Ordet "patina" hører vi sjældent, fordi interessen for alt nyt, moderne og moderigtigt får os til at slippe af med gamle, for det meste unødvendige ting. Et ord er bare relateret til fortiden, så det er velkendt at restaurere, antikke forhandlere og samlere.

Patinas manifestation på en gammel genstand

Per definition er patina det øverste lag af oxideret materiale, der er karakteristisk for visse metaller, for eksempel messing og bronze. Sandsynligvis så alle en lysegrøn eller blå belægning på bronze lysestager, mønter, spænder, nøgler, kobberhåndtag af gamle kommoder. Senere blev konceptet overført til møbler af træ, som efterhånden mørkere, ændrer den oprindelige skygge, dækket af revner.

Efterligning af et gammelt raid på sølv

Overraskende tilstedeværelsen af ​​oxidation er ikke en negativ egenskab ved produktet, på den anden side, fløjlsagtig film på messing tilbehør og møbler fronter - en slags "kvalitetsmærke" solid dokumentation af alder. Derfor kan man sammen med naturlige manifestationer finde ting, der er blevet aldret af kunstige teknologier.

Således er der normalt tre typer patina:

 • Det naturlige, skabt af interaktionen mellem metaloverflader og ilt;
 • kunstig, der består i acceleration af oxidationsprocesser med særlige stoffer;
 • Dekorativ, takket være hvilken genstand der hurtigt kan blive gammel.

Den sidste ting vil være særligt interessant for alle, der ønsker at blive ejer af moderne køkken i stil med Provence, land eller klassisk headset "under gamle dage".

Dekorativ aldring af moderne køkken

Lyspatina på en række træ eller facader af MDF er en moderne måde at dekorere. Enig, simulere lurvede skabe er meget billigere end at købe sjældne møbler.

Ældring af møbler facader: adel og stil ↑

Det er en ornamental patina bliver stadig mere populære i design miljø: de steder, kendte producenter af køkkenmøbler kan opfylde moderne modulsystem med indretningen, som er på udsigt mindst 2 århundreder. Hvad er designet af et klassisk hvidt køkken med en guld patina - lys, raffineret, lys og takket være imitation - elegant og ædelt.

Lysforgyldning på en hvid baggrund ser udsøgt ud

En blid kombination af hvid og guld er en traditionel klassisk tandem, der stadig pryder de kongelige paladser med sin pragt. Bemærk, hvor nemt det er at slå en indvendig sammensætning, dekorere en spisestue og en køkkengruppe i en stil. Billedet af hvide køkken i en klassisk stil med en guld patina klart synlige design nuancer: guld gardiner, dæmpet belysning, gulvene "moseeg", mousserende slut bord og stole, guldbelagte elementer af boligtilbehør.

Udsøgt kombination af hvid og guld i interiøret

Provence - det er stadig en af ​​landsbyens stilarter, så i design af møbler er ofte til stede mere grov finish. Sammen med forgyldningen af ​​forgylning kan du finde oplagte skraber i hele behandlingsområdet, en glat overgang fra hvid til grå - som om maden er falmet og smuldret efter lang tid.

Køkken sæt og spisestue i Provence stil

Det er ikke overraskende, at aldring er så attraktiv: I modsætning til moderne sæt, som er så pålidelige, multifunktionelle og ergonomiske, har "antikke" møbler nogle vægtløs skrøbelighed, ømhed, nåde.

Opret en lys sol atmosfæren er slet ikke svært

Sammen med patinationer bruger ofte brashing, decoupage, craquelure, toning - om dem mere detaljeret.

Moderne patineringsteknologier ↑

I århundreder har mange forskellige metoder vist sig at give træet eller andet materiale effekten af ​​"aldring". Tidligt var det nødvendigt at placere objekter i fugtige lokaler, lang tid til at behandle dem med kemiske forbindelser, for at anvende fysisk indflydelse - at gnide, ridse. Nu er alt lettere - brug bare en dekorativ blanding på kommode, og efter et par timer bliver det 100 år ældre. Lad os blive bekendt med fem enkle teknikker, som du kan mestre selv.

Klassisk aldring med akrylmaling ↑

Hvis du selv bestemmer dig for at skifte et nyt bord til en antikke eller "give en skinne" til en gammel bedstemors bryst, foreslår vi at bruge akrylløsninger. De har en universel sammensætning, ideel til efterbehandling ikke kun naturligt træ, men også gips, metal, laminat (som ofte er dækket af moderne facader af spånplader).

Blå akrylmaling som et strejf af antikken

Fordelen ved akrylbaseret maling er, at den har hundredvis af nuancer. Når man har en passende farve, er det muligt at behandle både flade brædder og relief detaljer med farver, der afspejler virkningen af ​​tid - grå, beige, grøn, blå. Oftest er de direkte overflader efterladt intakte, der kun dækker konvexiteter eller udskårne elementer.

Eksempel på påføring af akrylgips til træ

Den samme tone i belægningen kan med succes kombineres med andre for at få mange lignende nuancer. For eksempel kan du blot føje til den hvide eller grønne base af gråt, du kan efterligne fading. Nogle gange er basen naturlig, dækket af en klar lak, mens reliefelementerne er forgyldte eller tværtimod sorte.

Spiller lyse farver

En af varianterne af anvendt aldring:

 • anbring akrylbasis af den valgte skygge (på den udragende relief eller hele området som helhed);
 • forsigtigt ryd overskydende med en klud eller svamp;
 • Anvend om nødvendigt et andet lag, undertiden skygge;
 • Vent, indtil produktet er helt tørret
 • at behandle små eller større nazhdachkoy, der skaber kunstig udslæt;
 • Løsn resultatet med lak.

Som følge af forarbejdning med akryl opnås smukke kombinationer: hvid eg og sølv, kirsebær og forgyldning, valnød og grønlig belægning.

Ofte brugt MDF sammen med patineringen af ​​facader en craquelure - en teknik, hvor møbeloverfladen er dækket af små revner. Det lader til, at produktet blev malet mange for mange år siden, og med tiden blev malingen tørret og blev dækket af den fineste spindelvæv. Den kontrasterende farve af basen og det heterogene toplag resulterer i en fremragende effekt.

Imponerende duo af craquelure med patineret

Der er mange måder at dekorere i Craquelure teknikken, her er nogle af dem:

 • anvendelse af særlige forbindelser som KrakeleeMedium (fabrikant Marabu);
 • belægning specielle lakker, der påføres direkte på træ eller MDF (nogle såkaldte - craquel) - CrackingVarnish, ANTIK-technic;
 • behandling med en to-komponent universel lak, for eksempelCrealCrackle (fremstillet i Holland);
 • belægning med PVA lim, æggehvider eller gel til vask - det vil sige enhver sammensætning, der har form af krympning og krakning i tør tilstand.

Der er en simpel teknik, der er egnet til begyndere. Det hedder en-trins craquelure. Lag anvendes i følgende rækkefølge: maling - craquelure - maling. Særlig pleje kræver udformning af finishlaget - det skal være tyndt og påført fra det første slag. Overdækningen bør ikke være blank eller skinnende, da kun en matt overflade garanterer bevarelse af revner.

Velsmagende facadebehandling med Craquelure lak

Forarbejdning med guld, sølv og bronze ↑

Klassiske modeller, i modsætning til landets stil, er dekoreret med mere udsøgte nuancer. Normalt er det forgyldning, forsølvning eller påføring af bronze, som vidner om de engang dyre og moderigtige, men i sidste ende gamle møbler. På trods af de sidste årtier (hvilket er underforstået), er køkkenerne stadig præget af adel og aristokrati.

Sort birk med sølvpatination

Sammen med ren sølv, der i kombination med en hvid, mælke- eller perlefarve ser lige godt ud, så brug den såkaldte mobil til sølv. Ifølge reglerne er først en træbase sølv, så anvendes en særlig sort forbindelse. Denne metode opnår en særlig effekt, hvis sorten udføres i reliefhuler - de forreste dele af headsettet ser mere voluminøse og ekspressive ud.

Professionel belægning af møbler facader

Guld kombineres med næsten alle nuancer: med nogle skaber det en ret udtryksfuld, kontrasterende kombination med andre - mere tilbageholdende, blid. Som forgyldningsværktøj anvendes specialværktøj på akryl eller olieholdigt grundlag, sprøjtning eller den fineste folie.

En storslået kombination af mahogni og lys forgyldning

Mange mennesker, der nogensinde har behandlet naturlige træprodukter, reparerer gulve eller bygger huse er bekendt med pletten. Behandling med plet er en billig og nem måde, men den har to strenge begrænsninger:

 • farvesammensætningen kombineres ikke med forgyldning og sølvdannelse;
 • opløsningen anvendes ikke på plader med en træbase - MDF, spånplader og andre.

Udsmykningsprocessen er enkel - først er det naturlige træ børstet (fjern de bløde fibre med en metalbørste, indtil der opnås en reliefflade), og dæk derefter med plet af den valgte skygge.

Valgmuligheder for træforarbejdning mørtelfarve

Udvalget af moderne midler er ret rig: fra bleg beige eller askegrå til rødbrun. Ved hjælp af en vandig løsning af billig træ (fyr eller alder) giver den naturlige farve af mere værdifulde arter - eg, valnød eller bøg. Sammensætningen påføres med en pensel, rulle eller svamp.

Morilku bruges ofte til restaurering af møbler

Når produktet tørrer helt, dækkes det sekundært med plet, men der anvendes en let modificeret opløsning (for eksempel er den endelige formulering fortyndet med hvid spiritus). Fastgør resultatet med antik voks eller shellak. Stain perfekt efterligner en gammel, grå fra tidetræ, men det kan ikke kombineres med andre metoder - decoupage, craquelure, toning.

Oprettelse af kunstige slid ↑

Teknikken til at skabe slid er tilgængelig for alle og afhænger kun af tålmodighed og den nøjagtige gennemførelse af professionel rådgivning. Det er velegnet til at dekorere ikke kun massivt træprodukter, men også til MDF, perfekt kombineret med krage, decoupage og andre aldringsmetoder.

Køkken facader med dekorative slid

Der er mange metoder til at skabe på den malede overflade af "skaldede pletter", der taler om produktets faste alder, her er blot en af ​​dem:

 • male kabinet, bordplade eller stole med en base af mørk skygge;
 • vent til det første lag tørrer fuldstændigt;
 • reliefelementer, kanter, kanter dækket med paraffin;
 • Påfør endnu et lag lakering, en lysere nuance end den oprindelige (den kan erstattes med metallisk - bronze, guld eller sølv);
 • Ved hjælp af en kikskniv skal du fjerne paraffin;
 • polere hele overfladen;
 • Løs resultatet med lak, plet eller dekorative voks.

Tørklæderne gengivet på denne måde ser ret overbevisende ud.

Artful styling af et bord til et sommerhus køkken

For at øge effekten kombineres ofte fældede kanter med at anvende patina til depressionernes steder. Møblerne får et ekspressivt udseende og er ideel til indretning i landestil.

Sådan patinerer du træ med egne hænder ↑

Hvis du har arvet et gammelt køkken sæt lavet af træ, ikke skynder sig at smide det væk: kabinetter kan repareres og restaureret med en unik dekorative teknikker - patinering. Sammen med den restaurerede funktionalitet får du dejlige facader, som du ikke finder i nogen butik.

Fantastisk skønhed kan skabes af egne hænder

Så før vi starter arbejdet, forbereder vi materialet og et sæt simple instrumenter. Vi skal bruge:

 • akrylmaling;
 • primer på træ;
 • en krukke med en guld patina - en færdiglavet løsning;
 • efterbehandling lak.

Forbered også ikke meget brede børster til påføring af løsninger, stykker sandpapir til slibning, tørklæder eller filler til fugning.

Primer og maling bør påføres med en almindelig flad børste

Forbered først overfladen: omhyggeligt rengøres med fintkorvet "sandpapir", fjern spor af gammel finish. Vi børster støv, applicer primer til træet. Det udfører to funktioner: Beskytter træet mod fugt og skaber en egnet base til farvning. Hvis udsmykningsområdet er stort nok, er det bedre at bruge rullen - både ved påføring af primeren og under maling. Depressioner og ledges er bedre at håndtere med en børste.

Processen med priming en træfacade

Endvidere er en helt tørret overflade malet med akrylmaling i enhver farve kombineret med forgyldning. Vi laver en pause i mindst 24 timer - det er nødvendigt, at baggrundsdækningen også helt tørres op.

For klassikerne foretrækkes lettere nuancer

Vi tager en guld patina og male penselen langs omkredsen, vi behandler relief detaljer. For ikke at få omfattende luride pletter doseres opløsningen, appliceres med lystryk. Smukt se gamle træhåndtag, men bemærk at med det aktive brug vil det dekorative lag hurtigt forsvinde.

Variant for forgyldning af et dekorativt element

Afslutningsstadium - lakering. Lakering er en beskyttende og dekorative procedure: Beskytter facaden mod hurtigt slid og giver en smuk glans (eller uigennemsigtighed).

Patinning i design af køkkeninteriør ↑

Dekorationsteknikkerne er gode til styling af interiøret. Med hjælp fra simpel teknologi fra starten kan den neutrale facade af møbelsættet gives funktionerne i en bestemt stil. Selvfølgelig, guld patina eller spider revner er ikke egnet til high-tech, minimalistisk og moderne byområder, benægte sostarivayut indretning, men det er bare en Guds gave til klassiske retter.

Traditionel klassiker - elfenben med forgyldning

Gamle møbler er typiske for landdistrikterne, så designen af ​​patina er ideel til spisestuer og køkkener, indrettet i landets stil.

Hyggeligt landsby hjørne

Separat er der en varm solrig Provence med sine pastellfarver, floristiske ornamenter, træhylder og uhøjtideligt tilbehør.

I centrum er et kunstigt alderen bord

Til loftet er brugen af ​​naturlige materialer typisk, derfor kommer let gnidning lige med tiden, selvom de fleste af indretningerne har en industriel orientering.

Den moderne hems er præget af eklekticisme

I det luksuriøse Art Deco-køkken er der altid et sted for en forgyldt buffet eller et antik bord.

Lys kontrast, glans og glans glans

Patinerede detaljer er også karakteristiske for modernisme og barok, orientalsk, etnisk og neoklassisk interiør.

Vi bringer opmærksom på pædagogiske videoer, der hjælper dig med at forstå patinering og funktioner i tilstødende dekorative teknologier.

Facadebehandling med MDF:

Timbering hjemme:

Kunstig patination med oxidator:

Master klasse ved hjælp af professionelle værktøjer:

Storslåede dekoration teknikker, blandt hvilke nylig tog patina køkkenmøbler, vil give dig mulighed for at slå et almindeligt modulært sæt i en smuk mesterværk, ikke ulig de antikke modstykker. Lidt maling og vanskelige teknikker - og du bliver ejer af et dejligt køkken i stil med land, klassikere eller endda art deco.

Kreative skabninger kan ikke leve smukt. Hvis du bare er sådan en person, og du har et helt køkken til rådighed, kan du nemt holde det selv.

Køkkendesign af egne hænder: Interessante ideer til udsmykning af vægge, lofter, vinduer og møbler

Dem, der ønsker at indstille køkkenet på et enkelt projekt, skal du enten lægge en betydelig mængde for designere og masters arbejde eller vedhæfte denne sag.

Køkken fra træet med egne hænder - fra opstilling af tegning til møbelsamling

Af plader af gipsplader kan du ikke kun lave helt flade lofter, vægge og nicher. Gipsskabe er en glimrende løsning til et lille værelse eller.

Patina - hvad er det? Naturlig og kunstig patina. Patineringsteknologi

Hver af os var opmærksom på den grønlige skygge, der udgjorde over tid på kobber- eller bronzeprodukter. En sådan plaque hedder patina. Hvad er dette, lærer vi fra denne artikel.

Dette ord kaldes et naturligt fænomen, til hvilket metalprodukter udsættes. Patina - en spray, der manifesteres over tid og angiver objektets alder. Et strejf af oliven skygge, for eksempel på en gammel mønt, øger værdien af ​​produktet, hvad der er særligt værdsat i den antikke sfære. Objektets farve og udseende påvirkes af de kemiske processer, der opstår i lang tid under påvirkning af miljøet.

Patina - hvad er det på metal?

Denne oxid-carbonataflejring, dannet under oxidation af produktet, reagerer på virkningen af ​​oxygen. En lignende reaktion af legeringer kaldes også rust, som vises på jern, der ikke overfører fugt. Rust har destruktive egenskaber, da det udsætter for korrosion. Brons- og kobberprodukter mørkere gennem kort tid. Og alligevel er blandt kollektørerne af historisk plakat en høj værdi, så du kan finde ud af de tidligere produkter.

Numismatikere behandlede altid staten Patina på en særlig måde. Det antages, at et produkt, der har en vis plakatfarve, har sin skønhed og vigtigst af alt, en værdifuld historie af sin oprindelse. Patina - hvad er det, og hvilken farve kan det være?

Oxidationsskyggen afhænger af sammensætningen af ​​legeringen, hvorfra produktet blev fremstillet, såvel som på dets beliggenhed og territoriale klima. For eksempel blev genstande med en grøn tinge kontaktet med vand indeholdende salt. Dette kan være havbunden eller den nærliggende zone, hvor luften indeholder flygtigt saltkondensataflejring på produkterne.

Patinaens naturlige plakat på mønter kan have en brun farve, der er erhvervet med den lange kontakt af bronze med jorden. Denne kemiske proces fører til dannelsen af ​​kobberoxid og kan give nuancer af lyserøde, røde og lilla. I fremtiden passerer oxidationen til næste trin - den tenorit, hvor patina bliver sort.

En blå eller turkis nuance dannes ved kontakt med kobbersulfatkrystaller. Kobbercarbonat passerer til patina en malachit eller lapis lazuli tone. Ved plakens farve kan du finde ud af om mønten var i brand. Desuden, om produktet var direkte i brand eller i en afstand fra det. Og også hvordan ilden blev slukket: den smolderede eller blev oversvømmet med vand.

Kobber- og bronsegenskaber udsættes for en række kemiske processer i forbindelse med miljøet og nedbør. Patina er det mest synlige korrosionsangrebsmetal. Smaragdgrøn belægning på den gamle mønt taler om dens ægthed og originale udseende. Tilstedeværelsen af ​​patina indikerer, at det ikke blev forsøgt at rense og opdatere. Derudover vil indblanding i den naturlige dannelse af et sådant lag undergå mønten til en ny oxidation, hvilket vil resultere i et partielt tab af materiale.

En naturlig patina kan ikke være forfalsket og kunstigt skabt, da denne eksponering for naturen er unik og har været anvendt på genstande i århundreder. Det forsøgte at smide det på forskellige måder med brugen af ​​kemiske reagenser, og alligevel adskiller det naturlige lag sig fra den forfalskede tilstedeværelse af krystaller, der genkendes under mikroskopet.

Til dato refererer alle patinaerne til produkterne til sorter af indretning, og denne metode kaldes patination. Med denne metode anvendes specielle oxidanter til kunstgenstande, bronzemonumenter, skulpturer, der beskytter materialet mod korrosion og fading. Patineringen giver også monumentene historiens ånd, da de repræsenterer de væsentlige begivenheder fra fortiden.

I dag er generationen af ​​perfekt glatte og lakerede møbler overflader blevet erstattet af produkter med et strejf af antikviteter. Kunstigt gøre udseendet af headsettet muligt ved hjælp af kemiske agenser såvel som fysiske metoder. I disse tilfælde anvendes specielle lakker, maling, pletter, øvelser, lasere, børster.

Træets patinering ser romantisk og blid ud. Kunstig aldring af møbler opnås med akrylmaling, så tæt på bagagerumets farve. Arbejde med træprodukter er det ikke nødvendigt at stræbe efter blågrønne nuancer af patina, da de er særegne for metalgenstande.

Naturligt træ påvirkes ikke af patina, men af ​​svampe og skimmel. Men dekoratørerne fandt muligheden for at patinerer møbler med mekaniske og kemiske midler. Derfor skabes efterligning af forfalskning også af plet, tykke blandinger og flydende lakker af forskellige nuancer. Hovedtelefoner er for det meste dækket af brune, gyldne, hvide, sølvtoner af kunstig patina. Passagen af ​​farve på tråden ser dyre og ædle ud.

Bitumen lak eller patina anvendes til anvendelse på udskårne mønstre af produktet. Derefter gnides det dybt ind i trådene, og så slettes affaldet fra overfladen med et blødt materiale. Resten af ​​patinaens spor giver mønsteret en ædelt mørkere skygge af antikviteter. For at opnå en mere mættet mørk farve skal du øge mængden af ​​gnidte lakker.

Shellac lak er en sammensætning indeholdende en særlig harpiks og alkohol. Lakken giver produktet en rød-orange tone. Ofte bruges det til patination af træ med guld eller bronzecoating. Med sin hjælp er træets konsistens perfekt understreget, hvilket giver headsettet udseendet af forfalskning. Udtynding af lakken, du kan ændre tone i pletten fra mørk til lysere.

Patina lavet af akryl er den nemmeste måde at age produktet på med akrylmaling. Blandingen er forsætligt spildt på produktet og gnides derefter i trådene med en speciel børste. Farven på akryl kan vælges uafhængigt i overensstemmelse med indretningen af ​​hele rummet. Originale udseende er produkter af terracottafarve, dækket med guldpatina eller et træ af sort skygge og sølv.

Vokspatina er en maling indeholdende voks fortyndet med vand. Det bruges hovedsageligt til ældning og mashing revner i craquelure og på relief mønstre.

For at patinere møbler så professionelle, er ikke kun værktøjer og materialer nødvendige. Men også personligt ønske, nøjagtighed og omhu. Patinationsteknologi udføres i flere faser, udføres sekventielt. Det næste skridt er at starte efter, at den forrige slutter. Før arbejdet skal headsetelementet demonteres og fjernes hele metalindretningen. Derefter skal du ved at male med sandpapir fjerne manglerne og behandle individuelle områder: splinter, chips, brudte steder fra skruerne. Fjern støv og snavs akkumuleret i hjørnerne. Derefter dækker møblementet med en speciel primer, der anvendes til restaurering af antikviteter, og tørrer det i den tid, der er angivet i instruktionerne. Dernæst påføres patina på træprodukterne og efterlader en dag at tørre.

Det næste lag påføres på den valgte farve med lette slag. Uden at vente på hærdning fjernes overskuddet med en skumsvamp, det resterende lag af blandingen er sløret med en tør klud. Efter tørring kan produktet farves på forskellige steder og gnides igen. Det sidste trin er anvendelsen af ​​et lag klar lak.

I indretningen af ​​huse anvendes smedeformede metalprodukter ofte og repræsenterer historiske tider i deres præstationer. For at øge virkningen alder objekterne med en kunstig patina. For at opnå det ønskede resultat anvendes forskellige kemiske reagenser. Belægningen på metallet er kendetegnet ved grønne, guld-, sølv- og kobberfarver. Original look patina, sat på en sølv tone. Svovl, der tilsættes plakaten, kontakter sølv, giver spektakulære nuancer af forskellige nuancer: fra gul til turkis.

Sort farve af patina er dannet på grund af tilsætningen af ​​aminosyrer og chlor urenheder.

Kobber og nikkel, som er en del af metalprodukterne, der er dækket med guldplade, kan have brune eller oransje pletter af lys nuancer på overfladen. På metalprodukter fremstillet af kobber vises en sort film, hvis kobberoxider og sulfitter tilsættes til patina-blandingen.

I denne artikel blev vi bekendt med patinaens typer og egenskaber. Hvad er det, og hvordan det anvendes til metal og træprodukter. Lærte også at skelne en kunstig patina fra naturlig. Find gamle metalgenstande, ikke haste for at smide dem væk. Det er trods alt et stykke historie, der kan forlænges ved at bruge det i udsmykning.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

72 + = 82