Peking kål dyrkning

Hvordan plante Peking kål: frøplanter i hjemmet. Datoer til plantning af Peking-kål i åben grund i forskellige regioner i landet

Voksende Pekingkål er en besværlig forretning, selv erfarne gartnere står ofte over for svigt.

For at få det til at fungere, behøver du ikke kun at passe godt til skudene, men også for at overholde fristerne samt reglerne om plantning.

Hvornår skal du plante Peking-kål på kimplanter og hvordan man gør det korrekt?

Hvornår skal du plante Peking-kål til frøplanter

Peking er bredt repræsenteret på markedet, gartnere dyrker en række sorter, men det enkleste at vokse er kål. Det findes oftest på markedet og i butikkerne. Det er en cold-hardy afgrøde, der giver en rig afgrøde med et kort dagslys. Den første fejl i mange gartnere er den forkerte periode med plantning.

Vigtigt! På en lys dag mere end 13 timer skyder kålplanter, ikke danner hoveder. Denne funktion bør overvejes.

På grund af det faktum, at frøene luge ved 4-5 C og gode råvare kål er fastgjort kun ved en temperatur på 15-20 C, i nogle regioner, indsamle to høst per sæson. Således udføres plantningen af ​​Peking-kål til frøplanter i tidlig forår og sene sommer. Den præcise tid afhænger af dyrkning og klima.

• I Sibirien sås frø i begyndelsen af ​​marts i et drivhus eller i begyndelsen af ​​maj i åben grund. Til efterårsforbrug udarbejdes kimplanter i anden halvdel af juli.

• I den mellemste zone i Rusland sås frøene strengt fra 15. april til 20. april eller fra 20. august til 15. august.

• Peking sår meget tidligt i landets sydlige områder, fra slutningen af ​​marts til begyndelsen af ​​april. Til efterårsforbrug udføres såning fra midten af ​​august til midten af ​​september.

Ved plantning af Peking-kål på frøplanter er det forståeligt, men en cultivar er også vigtig. For at opnå en god høst anbefaler erfarne gartnere dyrkning af kun hybridsorter af Peking, som er modstandsdygtige over for farve:

• Manoko, Orange Mandarin - Tidlige modnesorter, der fjernes efter 45-50 dage;

• Cha-Cha, Lyubasha eller Vorozheya - mellemstore sorter, modenhed opstår på 50-60 dage;

• Nick og russisk størrelse - sene karakterer, skåret efter 60-80 dage.

I de nordlige regioner i landet er det bedre at plante tidlige sorter, der kendetegner deres tidlige modenhed og modstandsdygtighed mod skadedyr. Den første afgrøde kan opnås 30-40 dage efter plantning af kimplanterne i jorden.

Tip! Alder af kimplanter inden plantning i jorden skal være 30 dage. Dette vil medvirke til nøjagtigt at beregne timingen for podning af Peking kålfrø til frøplanter.

Sådan dyrker du kimplanter af Pekingkål derhjemme

Den anden fejl i dyrkning af Peking kål er plukning af kimplanter. Det er at foretrække at dyrke frøplanter uden at plukke, da pekinka ikke tolererer det godt. Det er bedre at plante frø ikke i en almindelig beholder, men straks i separate tørv-genopfyldning kopper i flere stykker. Efterhånden som kimplanterne vokser, er de stærkeste tilbage, og de resterende fjernes. Transplantation af kimplanter til et permanent sted udføres i de samme potter, mens rodsystemet ikke er skadet.

Vigtigt! Enhver indblanding i rodsystemet eller en ændring i dyrkningsbetingelserne fører til blomstring af kål til skade for afgrøden.

Beholdere til voksende planter af løsfyld Tørv blanding og frø er begravet i en dybde på 1,5-2 cm. Efter plantning kopper rengøres i varmt, mørkt sted, men for de svulmende frø.

Så snart skuddene er beholderen overført til et lyst men køligt sted, hvor temperaturen ikke stiger over 7-8 C. Det er muligt at bringe kimplanterne til de glaserede balkoner, eller i et uopvarmet rum. Drys kimplanterne med varmt vand og meget omhyggeligt for ikke at hælde.

Ved plantning af kimplanter Peking kål i det åbne jord

Hvis foråret er tidligt, kan du undvære at dyrke kimplanter i kopper og så frø direkte ind i det åbne jord. I dette tilfælde er frøene begravet i en dybde på 1-1,5 cm. Frøet er stor nok, så vil ikke være svært at distribuere det i en afstand på mindst 15-20 cm. Efter spiring udtynding udføres hver 10 cm. Så snart planterne vokser stærkere, tynde ud frøplanter igen, efterlader 1 frøplante til hver 35-40 cm.

Ved sommerodling udføres såningen på samme måde. 21 dage efter skudene er kålen hultet, når bladene er lukkede, bliver rækken afstået. Hæld moderat, hvilket ikke tillader stagnation af vand, men i den tørre periode fugtes jorden til en dybde på 20 cm.

Erfarne gartnere ty til et lille trick for regelmæssigt at få en høst af pekin til bordet og så frø hver uge efter planen. For at reducere lysdagen og forhindre blomstring af kål, er sengene dækket med lutrasil.

Hvordan transplanteres Peking kålplanter i det åbne jord

Som nævnt plantes planterne sammen med tørvekopper for ikke at skade røtterne. 10 dage før den foreslåede plantning er planteplanterne taget til gaden for hærdning. Før de plantes, er de godt vandede.

For en god høst af kål er det vigtigt at vælge det rigtige sted for at gøre planten føle sig godt tilpas. Peking foretrækker solrige områder med en let, frugtbar og godt drænet jord, bedst af alt lammende. Du må bare ikke plante kål efter tomater, rødder eller andre cruciferous afgrøder. De har almindelige sygdomme og skadedyr. De bedste forgængere er bønner, siderater, gulerødder, løg, hvidløg eller agurker.

Området for peking er tilberedt om efteråret eller foråret. Under graven laves kompost og humus. Superfosfat, træaske og urinstof tilsættes til hver brønd. Plantning godt vandet.

Hvordan får man en stor høst af Peking-kål på det åbne område

Det er vigtigt at vide, at grøntsagen vokser godt kun i kølighed, men med godt lys og fugtighed. I første omgang anbefales det at dække sengene med uvævet stof.

1. Unge planter vil blive beskyttet mod pludselige frost eller varme.

2. Frøplanter vil tage rod hurtigere uden adgang til sollys.

3. Frøplanternes rodsystem vil ikke lide af vandlogning i regntiden.

4. Pechenka vil være pålideligt beskyttet mod cruciferous loppe.

5. Kål under ly, bedre formhoveder.

Efter 14 dage er beskyttelsen fjernet, og havbunden er mulket med halm. Roning mellem rækker gøres omhyggeligt. Yderligere pleje af grøntsagen er ikke anderledes end den sædvanlige.

Pekingkål refererer til fugtighedsbevidste planter, så det kræver rigeligt, men sjældent vanding. Det er tilstrækkeligt en gang om ugen til at suge jorden godt til en dybde på 20-25 cm.

Vand planten med varmt vand strengt under roden, så vandet ikke falder på bladene. Det er bedst at gøre dette tidligt om morgenen eller om aftenen. Sengen efter vandingen er godt mulket, hvilket vil medvirke til at holde fugt i jorden i lang tid.

Som praksis viser, kan en god høst af Peking-kål dyrkes ved hjælp af organiske gødninger.

1. Første gang plantning befrugte en opløsning af fuglefedt, mullein eller infusion af græs. En plante bruger op til en liter ekstra gødning.

2. Anden gang sengene befrugtes, når de danner gafler med en opløsning af borsyre. Det er bedre at lave top dressing på blade og om aftenen.

Forårplantningerne befrugtes 3 gange og kun to falder.

Dyrkning af Pekingkål i et drivhus

I drivhusforhold vokser peking ved såning af frø direkte i jorden eller gennem frøplanter.

Hvis du ty til den sidste mulighed, vil hovedene modne en uge tidligere end normalt.

For en fuldvokset vækst skal planter have optimale forhold.

Temperaturregimet holdes i niveauet 15-20 ° C, fluktuationer i begge retninger fremkalder blomstrende og forskellige sygdomme.

Fugtigheden i drivhuset skal være mindst 70%.

Problemer i dyrkning af Pekinese kål

For at analysere de fejl, der er lavet, skal du først og fremmest vide, hvordan pekinka vokser.

Efter udplantningen af ​​planterne formler bladene, de lukker ind i stikkontakten og danner et hoved med en vægt på 1-2 kg. Så kommer blomsterpilen. Men oftest blomsten er dannet tidligere, grøntsagen danner ikke gafler. Hvorfor sker det her? Svaret er enkelt - Peking-planten er koldt resistent, og den høje temperatur i luften og den lange lysdag forårsager blomstring.

Det er kun muligt at dyrke en grøntsag i et varmt sydligt klima i begyndelsen af ​​foråret eller det sene efterår. Men i nord er det meget lettere.

På spørgsmålet om dyrkning af korsblomstrede omfatter skadedyr, blandt dem er særligt irriterende loppe, kål flue, scoop, møl, sommerfugl, hvid sommerfugl og cricket.

Grøntsagerne er ustabile for sygdomme, oftest er kimplanter påvirket af et sortben, svampesygdomme, bakterier og rot, pulverlak. Men hvis du passer omsorg for planten og observerer afgrøden, så vil disse problemer blive omgået.

Hvad nu hvis planten stadig er syg? Fra svampesygdomme sprøjtes svampedræbende midler, men med virus er det umuligt at klare det. Berørte planter fjernes fra sengen, og plantepladsen behandles. På insekter anvendes sprøjtning med insekticider, men en gang er ikke nok til fuldstændigt at ødelægge skadedyret. Gentagen behandling udføres efter 7-10 dage.

Vigtigt! Den sidste behandling udføres en måned før høst.

Efter rengøring er ikke alle hoveder egnede til opbevaring. Planteret i foråret gafler er kun egnet til sommerforbrug og lyver ikke for længe. Efterårskål er opbevaret til midten af ​​vinteren, nogle gange længere.

Da planten er koldt resistent, kan den stå i haven indtil midten af ​​oktober. For at rengøre og oplagre behøver du kun fuldt modne gafler, dvs. dem, der har erhvervet tæthed.

Der kræves ingen særlige betingelser for den vellykkede opbevaring af Peking. Den ligger godt i en tørkælder, hvor temperaturen ikke stiger over 5 ° C, og luftfugtigheden er 95%. Kålen er simpelthen lagt på træhylder eller skuffer. Nogle gartnere opbevarer kål forskelligt, pakk hver gaffel i madfilm. I denne form ligger den godt før foråret. Undersøg ofte grøntsager, forkælet brug først.

Erfarne gartnere bemærkede, at du ikke kan holde kål med æbler, ellers vil det begynde at bruse tidligt. Hvis der ikke er kælder eller kælder, er det muligt at sætte en afgrøde i glassed-in balkon, men pas på temperaturen, at det ikke falder under 0 C. Når vejret er etableret, og udetemperaturen falder til under -5 C, leder desuden huser et varmt tæppe eller Jute.

Voksende Peking-kål er ikke svært, og når den plantes på planter, bestemmer hver gartner sig selv. Men først beslutter du om formålet med afgrøden og sorten. Hvis kål er nødvendig til sommerforbrug, så så frøene i det tidlige forår. Er du forsinket med fristerne? Det er ligegyldigt, det er muligt at plante kimplanter af Peking-kål midt om sommeren, så i det sene efterår kan du nyde den fantastiske smag.

Overhold afgrøder og sørg for at udføre forebyggende behandling mod skadedyr og sygdomme. Pas på planten korrekt: Vand ordentligt, fodre og en god høst holder dig ikke venter.

© 2012-2018 "Kvindernes mening". Ved kopiering af materialer kræves der et link til kilden!

Portrætredaktør: Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

Redaktionen: +7 (965) 405 64 18

Dyrkning af Pekingkål i det åbne felt: nyttig rådgivning

Pekingkål i Rusland efter popularitet er allerede blevet lig med dens fjerne relative - hvide kål, og ved nogle indikatorer blev det leder. Så det er ikke nødvendigt at plante kimplanter, du kan komme med med frø, hvilket i høj grad forenkler dyrkning af Peking kål på det åbne jord. Den anden vigtige fordel er, at den danner hoveder meget hurtigere, det vil sige, at du ikke behøver at vente på efteråret at høste. Den tredje vidunderlige kvalitet af denne grøntsag er, at den kan bruges til salater, til varme retter og til pickles, som allerede er blevet værdsat af tusindvis af kulinariske specialister. Pekingkål er normalt ikke lunefuldt, men for nogle gartnere i stedet for at danne hoveder, kaster det kun blomsten ud, som ingen ønsker. Hvad er der? Hvilke hemmeligheder skal du vide for at få en god høst?

Dyrkning af Pekingkål på det åbne område, med nogle få enkle betingelser, selv for begyndere i havebranchen. kan opstå visse vanskeligheder kun i den indledende fase - køb af frø, fordi nogle gange i poserne, der sælges i alle de specialbutikker, kan du se forskellige navne og det samme billede grøntsag. Alle ved, at Beijing er hovedstaden i Kina. Derfor er det logisk, at den kinesiske kål og den kinesiske kål er den samme, men der er to sorter af denne grøntsag. Et - salat eller bok-choi, det andet - danner et hoved eller pet-sai. Bok-choi danner ikke hoveder, kun blade dannet af en roset omkring hovednyren. Af hensyn til disse blade, der er usædvanligt nyttige fra lægemidlets stilling, dyrkes den. I Rusland er det bog-choi oftest kaldt kål kinesisk og pet-say-Beijing. Det er også nyttigt for sundhed. Så det har en masse vitaminer A, C, B, PP, der er caroten, citron og ascorbinsyre, proteiner vigtige for kroppen.

At dyrke Peking-kål på det åbne område medførte ikke uventede overraskelser, vi vil kende bekendtskab med udseendet af denne grøntsag. Hvis alle seeding satser og vedligeholdelse, løs afgrøde er aflang kål længde på 35 cm. Ved bunden af ​​hvert ark har en stor central kerne kødfulde, hvidlig farve. Dens form er ofte trekantet, og dimensionerne er sådan, at de udgør ca. 20% af bladet eller mere. Resten af ​​den er temmelig øm, lysegrøn, mindre ofte grøn eller rig grøn, lidt konveks med ujævne kanter. I skåret er hovedet gulgrøn. Frø af Pekingkål er små, ligner små bolde. Denne grøntsag elsker fugt, lys og varme, men er i stand til at modstå og fryse på jorden til -4 grader Celsius. Dette gælder ikke for unge skudd af Peking-kål, som skal give positiv temperatur.

Pekingkål har mange funktioner. En af dem er en meget hurtig spiring. Derfor anses dyrkning af Peking-kål på den åbne jord fra frø som den mest hensigtsmæssige måde at dyrke. Den vigtigste betingelse, der skal opfyldes, er temperaturregimet. Den kendsgerning, at Beijing kål kun giver et helt hoved inden for lufttemperaturen fra +13 til +22 grader Celsius. I koldere vejr udgør denne oversøiske grøntsag aktivt pile, ved højere er det ikke bundet til gode hoveder og smider også blomsterstængler. Planteringsdatoen i hver region skal være klimarorienteret, da frøene spire ikke længere end en uge ved omgivende temperaturer på op til +5 grader og ca. 4 dage ved en temperatur på +13 grader. I gennemsnit sår kål på det åbne område fra midten af ​​april til midten af ​​juni, men erfarne landmænd spørger om såning med intervaller på ca. 2 uger for at have en lang høst.

Voksende Pekingkål åbent om foråret er den mest bekvemme måde at få et højt udbytte på. For senge er der et godt oplyst sted med en let neutral jord. Frøene i jorden til en dybde på ikke mere end 2 cm, og fortrinsvis - fra 1 til 1,5 cm Vi kinakål før dannelse af hoveder vokser meget store nederste blade som efterfølgende dør, men i væksten processen er meget forstyrrer hinanden .. På dette grundlag mellem fremtidens kål afstand bør være mindst 30 cm. Det er næsten umuligt at opretholde, sår frø melenkie, så i fremtiden skyder nødvendigvis behøver at tynde ud. Spirerne viste sig hurtigere, og for at beskytte dem mod mulige frost er det ønskeligt at dække afgrøder med en film.

Dyrkning af Pekingkål i det åbne felt forårsager sjældent vanskeligheder. Efter fremkomsten af ​​spirer og deres udtynding kommer den korrekte vanding først. Pekingkål elsker fugt, og med sin mangel på godt hoved danner det ikke. Men med en overvægt af vand begynder det at rådne. Det skal vandes rigeligt, men på en sådan måde, at vandet ikke stagnerer, og på særligt varme dage er det nødvendigt at arrangere kunstvanding med kunstvanding til sine planter. Vigtigt for kål og ukrudt ukrudt, såvel som lavvanding af jorden. Foder denne grøntsag til en sæson 2 gange med en opløsning af gylle eller mullein.

Ikke kun frø, men også frøplanter, dyrkes dyrkning af Peking-kål i det åbne land derhjemme. Dette er gjort for tidligere modning af afgrøden eller for at opnå flere afgrøder pr. Sæson. De begynder at dyrke kimplanter af Peking-kål i anden halvdel af april. Denne plante kan ikke lide transplantationer og plukninger, så hvert frø placeres straks i en separat kassette eller i en tørvkande (en tablet). Du kan så og 2-3 frø, så efter spiring forlader den stærkeste spire, og fjern de resterende. Så snart kimplanter er spire, overføres beholderne med kimplanter til et godt oplyst, men ikke varmt sted (medietemperaturen er op til +18 grader), således at spirerne ikke strækker sig meget. Ellers vil det være problematisk at lande dem. Planterne er plantet på sengen med jordklods uden traumatisering af rodsystemet. Brøndene er lavet af hinanden i 25-30 cm. Tilsæt hver halv et halvt aske og en kniv (op til en teskefuld) komplekse gødninger. Spirer er klar til at bevæge sig ind i det åbne jord, når hver vises på 5-6 blade. I de første dage efter plantning bør unge planter dækkes natten over med film fra pludselige temperaturændringer. Høst kan indsamles om 3 uger.

Da Peking-kålen modner meget hurtigt, kan høsten høstes to gange om året og igen så frø fra slutningen af ​​juli til midten af ​​august. I juni bliver det ikke sået, hvilket er forbundet med længden af ​​lysdagen, som ikke skal være mere end 12-13 timer for at danne hoveder. Dyrkning af Pekingkål på det åbne område i juli er ikke meget forskellig fra processen i foråret. Det eneste, som ogorodniki bør gøre, er at kunstigt forkorte dagslysets længde for deres kål, der dækker planter med lutrasil. Det er også nødvendigt at give tilstrækkelig vanding og ikke at tillade tørring af jorden. For at få frø, plantes kål i måneder, når solen skinner mere end 13 timer. Det er ligegyldigt hvor højt lufttemperaturen er.

Peking kål skyde

Næsten alle lastbilbønder plante Peking kål for at få hoveder. Men nogle gange, i stedet for at danne hoveder, begynder planterne at kaste blomsterne ud, og afgrøden virker ikke. For at forhindre dette sker, er det nødvendigt at dyrke Peking-kål på åbent område med overholdelse af alle normer. Nedenstående billede viser, hvordan rækkerne skal se før den sidste udtynding. Med denne metode til plantning bortkastes overskydende planter ikke, men bruges til madlavning.

Pile kan vises:

- for længe en lys dag;

- mangel på næringsstoffer i jorden;

- utilstrækkelig vanding i varmt vejr.

Nogle gange er kål lunefuld ved hendes transplantation. Det sker, når lastbilbønder, udtynding af plantager, forsøger at spare overskydende planter, transplantere dem til et andet sted.

Dyrkning af Pekingkål på det åbne land i landet eller gårdspladsen går normalt uden komplikationer. Vigtigt: Denne kultur er uønsket at plante efter andre cruciferous (radise, radise, sennep), hvilket reducerer risikoen for udseendet af sygdomme, der er karakteristiske for disse afgrøder. Blandt skadedyrene bliver kål oftest angrebet af lopper, som helt kan ødelægge skudene. For at håndtere insekter bør sengen sprøjtes med aske. De kan lide at spise kålblade og snegle. Hvis de ses på webstedet, er der arrangeret specielle fælder. Et andet skadedyr - kål, der lægger æg på bagsiden af ​​bladene. Hvis sådanne koblinger er fundet, ødelægges de manuelt.

Voksende og omsorg for Peking kål

Pekingkål er en koldresistent, årlig vegetabilsk afgrøde. Vegetationsperioden overstiger ikke 2 måneder fra såning af frø til dannelse af et fuldvandsfuldt hoved.

Ved opnåelse af råvarekvaliteter kan en cylindrisk, kort-oval, lang oval, tæt eller løs hoved være afhængig af en klasse. Gennemsnitlig blad længde på 25 cm, en struktur og farve af de pladeformede ark kan også variere meget - fra mættede farverne grøn til lysegrøn, lidt oppustet struktur og rynket.

Kinakål dyrket på alle typer af sikker og åben jord som en fugemasse for tomater, courgetter, agurker, kål eller som en separat kultur.

Hvordan man dyrker en kinesisk kål?

Ogorodnikov, med erfaring og nytilkomne ofte plaget af problemer i forbindelse med dyrkning af nye, usædvanlige afgrøder og Peking-kål, er i denne henseende ingen undtagelse. Her er bare nogle af dem:

 • Hvordan vokser Peking kål i det åbne jord?
 • Kan jeg fodre planter i vækstsæsonen?
 • Hvad er det bedst for plantager eller frø?
 • Hvordan og hvornår skal man vand?

På trods af sin tilsyneladende enkelhed, dyrkning af kinakål har sine egne nuancer og mindre tweaks, overtrædelse af hvilket kan reducere udbyttet betydeligt, og at ophæve alle de bestræbelser gartnere indsats.

Hvilken vej, stiklinger eller frø til at plante kinakål, afhænger af de individuelle forhold, dvs hvor og hvordan planten vil vokse: i drivhuset, på senge, i et åbent terræn, hvad er den gennemsnitlige længde af dagen, tidspunkt for plantning (forår, sensommer) .

Vigtigt! Ved plantning og dyrkning af Peking-kål til en varm og / eller tør tid går anlægget skarpt ind i farve og hoveder dannes ikke. Derudover begynder kulturen aktivt at producere pile og overdreven lys, herunder i de lange hvide nætter, som er typiske for nogle nordlige regioner samt Sibirien.

Dyrkning af Pekingkål i Sibirien og Uralerne er helt mulig, men det er nødvendigt at kunstigt korrigere belysningen, dvs. Vælg steder med skygge eller kraftigt dække landingen fra lyset i drivhuset.

 1. Greenhouse:
  • Frø er sået i marts, begyndelsen af ​​april, slutningen af ​​juli og også i det første årti af august. . Skema udsæd 20 × 40 cm til udplantning i andre perioder er kun egnet universel klasse, fortrinsvis hybrider, såsom "kinesisk Choice", "Ljubasha", "Nain F1»;
  • kimplanter - plantningen udføres samtidig med frøene, men siden planten allerede har passeret den indledende fase af vækst (dannelsen af ​​rødder, udseendet af de første blade), kan høsten opsamles meget tidligere. Landingsordningen er 30 × 50 cm.

Vigtigt! Du kan ikke så frø eller plantning af planter af kål efter indsamling alle korsblomstrede afgrøder: radise, majroe, sennep, radise, da de påvirker de fælles skadedyr og sygdomme.

 1. Udendørs terræn:
  • frø - såning sker efter opvarmning af jorden, som regel sker dette i de tidlige dage af maj. For at opnå efterårshøsten kan såsæsonen begynde i andet årti af juli. Præ-soaking frø er ikke påkrævet. Såningsordningen til dyrkning som 20 × 20 cm salatafgrøde, hvis det er nødvendigt, er dannelsen af ​​et hoved 35 × 35 cm, 50 × 50 cm. Sædhastighed 4 g for hver 10 m². De bedste resultater opnås ved at sætte frøene på ryggen med deres gennemtrængning i jorden med 10-15 mm.
  • sætteplante - transplantere frøplanter i jorden udføres i begyndelsen af ​​maj. Skema landing 30 x 50 cm. Udførelse plantningsoperationen bør overvåges nøje, så at rodsystemet er under alle omstændigheder ikke blive beskadiget, for at lette denne agrotechnics proces anbefaler dyrkes kimplanter kinakål i individuelle tørvepotter eller beholdere, hvorfra man let kan styre anlægget uden deformation basal koma af jorden.

Vigtigt! For at opnå høje udbytter er det nødvendigt at overvåge korrespondancen af ​​den valgte sort til det midlertidige plantningsinterval, dvs. den tidlige plantning er obligatorisk i foråret, og de sene er tættere på efteråret og ikke omvendt.

Omsorg for Pekingkål, såvel som for enhver vegetabilsk kultur, består af vanding, ukrudt og befrugtning af planter.

 1. For at opnå gode udbytter er den optimale balance mellem lufttemperatur og luftfugtighed ekstremt vigtig, især denne erklæring under dannelsen af ​​hovedet og udløbet.

Jordfugtigheden er 65%.

Hvis disse krav ikke overholdes, påvirkes bladene ofte af forskellige sygdomme, såsom grå, hvid og sort rot, således at planten normalt ikke udvikler sig, og hovedet ikke dannes.

Vigtigt! På trods af at kulturen har brug for en fugtig jord, kan den ikke standse vandets stagnation.

 1. Mad - Pekingkål foretrækker frugtbar jord, som indeholder en stor mængde kvælstof og calcium. Men selvom haven haven er dårlig i organiske og sporstoffer - er det ligegyldigt. Anlægget reagerer godt på forskellige top-kjoler som naturlig oprindelse (mullein), og at kompensere med komplekse gødninger.
  • Efterår - 4,5 kg gødning, 1,5 dessertsked med dobbelt superphosphat og 2,5 desserter er nødvendige for hver m². skeer af kaliumsulfat. I mangel af sidstnævnte komponent kan den udskiftes med konventionel træaske med en sats på 1 liter gryde pr. 1 m² jord;
  • før plantning - indføres en opløsning fremstillet ud fra fjerkrægødning (10 L vand og ½ kg gødning) eller af æggeskal (30 g knust shell insistere 2 dage i 5 liter vand.). Hvis en eller anden grund ikke er tilføjet i efteråret gødning i jorden, før plantning, når foråret grave, du behøver at gøre kalium sulfat, superfosfat og ammoniumnitrat, hver komponent er taget i mængden af ​​1 spsk. l. for hver m².

Vigtigt! Pekingkål har en høj evne til at akkumulere nitrater, derfor anbefales det ikke at anvende gødninger i den vegetative periode. Alle gødninger skal indføres, før planten er plantet på plottet.

 1. Vanding - i tørt vejr er det nødvendigt at vand hver dag, det er bedre at gøre det ved at drysses, i dette tilfælde får planter den nødvendige mængde fugtighed, og jorden forventer ikke samtidig.

Wreckers of Beijing kål og metoder til bekæmpelse af dem

Skadedyr der ramte Beijing kål, faktisk ikke så meget:

I betragtning af at kulturen har evnen til at akkumulere skadelige stoffer i det, er ikke-kemiske stoffer mest acceptable for skadedyrsbekæmpelse og folkemetoder, der med regelmæssig brug giver fremragende resultater.

 • Plantning af en afgrøde mellem rækker af tomat, løg eller hvidløg reducerer væsentligt aktiviteten af ​​en cruciferous blomst. Som et stærkere værktøj anbefales det at sprøjte planter og jord i gangene med en særlig løsning. For at gøre det skal du tage de grønne kartofler og tomatplader (hver komponent på 200 g) og 2 store hvidløgshoveder. Alle ingredienserne knuses og får lov til at stå i ca. en dag. Kål Peking foto, som er nedenunder, er plantet netop på dette princip - mellem to løgs senge.
 • Omhyggelig og systematisk fjernelse af ukrudt forhindrer også skade på planterne loppe Cruciferae.
 • Efter at have besøgt haven af ​​sommerfugle, kål er nødvendigt så ofte som muligt at inspicere undersiden af ​​bladene, efter detektering af koblinger, er skadedyr æg ødelagt, denne metode, selvom tidskrævende, men giver gode resultater, det vil sige. A. reducerer sandsynligheden for forekomst af larver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 1 = 1