Pekinka

Pekingkål - nyttige egenskaber. Opskrifter til madlavning lækker, kost fødevarer

Oprindeligt fra Kina blev Peking en integreret del af vores kost. I dag er denne grøntsag til stede i næsten alle køkkener. Hvad er brugen af ​​det til vores krop, er der kontraindikationer, og hvad er så lækkert, du kan lave fra en gaffel?

Pekingkål er god og dårlig

Petsay, salat, Peking eller Kinesisk Kål - alt dette er navnet på en - en toårig grøntsagskultur af kålfamilien, en underart af rober. Men indtil flertalsalderen lever denne plante ikke ud, for i det første år af livet når hovedet knopper deres smag zenith. I Kina begyndte en sund grøntsag at vokse i V-VI århundrede og flere århundreder senere - at eksportere til Japan, Korea, Indonesien og først efterfølgende til Europas lande.

Brugen af ​​Peking kål er dækket af en rig vitaminsammensætning. For eksempel, hvis du sammenligner denne plante med en hvid søster, så bliver ascorbinsyren i den kinesiske version fire gange større, og proteinindholdet i bladene vil være 1,5-3%. I Peking findes der mange vitaminer i gruppe B, PP, A, C samt kalium og citronsyre. Men det vigtigste er, at denne sort næsten ikke mister sine nyttige egenskaber selv med lang opbevaring. Derfor anbefales Pekingese-grøntsagen at blive forbrugt i løbet af den lange vinter som en vitamin make-up til kroppen.

Kan jeg få Peking-kål regelmæssigt? Læger er enige om, at det er muligt, fordi det har en række medicinske egenskaber:

 • Det anbefales at folk, der er udsat for kræfttumorer. Det er i stand til at fjerne tungmetaller fra kroppen og hindre udviklingen af ​​strålingssygdom.
 • På grund af det høje indhold af aminosyrer øger pekinka kroppens beskyttende funktioner.
 • Gunstigt påvirker arbejdet i fordøjelseskanalen, hjælper med at rense tarmene og hjælper med at klare forstoppelse.
 • Styrker nervesystemet, hjælper med at overvinde depression og bedre at modstå stressede situationer.
 • Folk helbreder anbefaler at skylle kåljuice af en pekki mundhule med stomatitis og tyggegummi sygdom.

Med alle fordelene ved en pecsa vil det ikke være nyttigt for alle. Ernæringseksperter anbefaler ikke at spise det for dem, der lider af mavesyre, har lider af gastritis, pankreatitis eller sår. Hun vil medføre en masse ubehag for mennesker med øget gasproduktion i tarmene. Hele resten kan sætte pris på fordelene ved denne fantastiske grøntsag.

Hvad skal man lave med Pekinese Kål?

En række retter er meget varierede, for eksempel i Europa bruges denne grøntsag frisk, asiatere marinerer det, og i japansk køkken bruger de det meste i kogt form. Hvis du beslutter dig for at lave noget fra en peking, ved du: Ved bunden af ​​arket er der hvide hårde vener, så de bliver ofte skåret og kogt af dem en lys suppe. Bladernes kanter er derimod meget bløde, ligner en rynket klud. En fremragende salat kan opnås ved at tilføje dem.

For at bevare hele saften inde i produktet, skal kålbladene ikke skæres, men at rive til små stykker for hånd. I en salat fra pekinki kan du tilføje næsten alle produkter. Bare vidunderlig grøntsag kombineret med fisk og skaldyr, friske grøntsager, pølse, skinke og lige frugt. Kombiner det kun med frisk fløde, yoghurt og mælk, ellers kan du tjene en tarmlidelse.

Den kinesiske grøntsag vil også være egnet til varmebehandling. Bare vent ikke for længe at byde på blade, det er bedre at blanche dem i let saltet vand - 10-20 sekunder. Til fremstilling af supper anvendes blade ekstremt sjældent, fordi de efter en lang madlavning mister deres smag og nytte. Det er bedre at lave små kålruller, grøntsagskasser eller ruller. De andre retter fra kæledyrene serveres som regel varmt på bordet med creme eller champignon saucer.

Interesseret i nyttige ejendomme, men har endnu ikke fundet ud af, hvad der kan gøres fra en peking? Prøv derefter at lave et par forskellige retter: salat, rulle eller koreansk delikatesse af kimchi. Hvis du kan overraske gæster og lave lækker mad til familiemedlemmer, mester du nye opskrifter med en pecsa: friske salater, appetitvækker varme og smukke snacks.

 • Tilberedningstid: 15 minutter.
 • Serveringer: til 3 personer.
 • Kalorieindholdet i parabolen: 132,9 kcal.
 • Formål: snack.
 • Køkken: Europæisk.
 • Problemer med udarbejdelse: let.

Variationer af alles favorit Caesar salat tænkes meget, en af ​​dem med rejer og kinesisk kål. Teknologien i denne skål er enkel, meget ligner den traditionelle madlavningsopskrift, men den har sine egne subtiliteter. For eksempel erstattes hård ost med blød ost. Det er bedre at købe en fløde eller ged med brak smag. Af kyllingebrystet er det bedre at lave en saftig pastor, for i kombination med en pecsa vil den skabe en meget harmonisk smag.

 • Kinesisk Kål - 1 hoved;
 • kyllingebryst - 300 g;
 • rejer - 300 g;
 • oliven - 200 g;
 • blød ost - 50 g;
 • krakkere - 2 håndfulde;
 • olivenolie - 50 g;
 • Balsamicoeddike - 2 el. l.
 1. Saftige blade skyller, rives i stykker.
 2. Rejer koge, rense, tilsæt en skål til kål.
 3. Kog kylling med krydderier, luk med folie og bage i ovnen. Skær derefter i terninger og bland med rejer og kål.
 4. Ost med oliven skåret i terninger, tilsættes til salat med brødkrummer.
 5. Forbered en dressing i en separat skål: Bland eddiken med smør og krydderier.
 6. For at fylde en salat med krakkere er det nødvendigt før servering.

 • Forberedelsestid: en halv time.
 • Antal portioner: til 4 personer.
 • Kalorieindholdet i parabolen: 25 kcal.
 • Formål: snack.
 • Køkken: Japansk.
 • Problemer med udarbejdelse: let.

Et rigtigt symbol på landet og personificeringen af ​​koreansk køkken anses med rette som en akut snack af kimchi. Forbered det ofte fra fermenteret kål med tilsætning af andre grøntsager: gulerødder, bønner, kohlrabi, aubergine eller radise. Alle ingredienserne i skålen er generøst smagede med rød peber, hvidløg, revet ingefærrot og sojasovs. I Korea er det antaget, at kimchi hjælper kvinder med at tabe sig og har en foryngende effekt.

 • pesay - 1 gaffel;
 • hvidløg - 3 skiver
 • sukker - 1 spsk. l.;
 • salt - 2 spsk. l.;
 • grønne løg - 4-5 fjer;
 • revet ingefær - 2-3 spsk. l.;
 • varm peber - 2 bælg;
 • sojasovs - 1 spsk. l.;
 • søde og sure dressing eller Worcester sauce - 1 spsk. l.
 1. Salt kålen og læg den i en skål.
 2. Vent, indtil det frigiver juice, og skyll det derefter i koldt vand.
 3. Skær løgene fint og skær den varme peber med hvidløg.
 4. Rør løg, hvidløg, peber og revet ingefærrot med saucer.
 5. Fyld med en akut dressing, mix, dæksel med madfilm og rens det til kulden.
 6. Efter 2-3 dage vil kimchi på koreansk være klar.

 • Tilberedningstid: 15 minutter.
 • Antal portioner: til 2-3 personer.
 • Kalorieindholdet i parabolen: 144,5 kcal.
 • Formål: snack.
 • Køkken: Russisk.
 • Vanskeligheder: let.

Pekingkål med krabbepinde og æg er en anden budgetmulighed for en hurtig salat. Hvordan tilberedes denne snack, kan du lære af den følgende skridt-for-trin opskrift. Hvis pludselig syntes indholdet af ingredienser kedeligt eller frisk for dig, kan du altid variere fadet ved at tilføje lidt revede sur-søde æbler eller krydrede svesker.

 1. Æggene koges hårdt, køligt og skæres derefter i terninger.
 2. Kochan er opdelt i kronblade, vasket og revet til store dele.
 3. Agurk og krabbepinde er finhakket.
 4. Bland alle ingredienserne i en dyb salatskål, sæson med mayonnaise.

 • Tilberedningstid: 25 minutter.
 • Antal portioner: til 4 personer.
 • Kalorieindholdet i parabolen: 70 kcal.
 • Formål: snack.
 • Køkken: Russisk.
 • Vanskeligheder: let.

Denne salat kan kaldes kosten, fordi den kun indeholder 70 kilokalorier pr. 100 gram produkter. Som en dressing blev der brugt ren olivenolie og lidt friske grønt. Når du vil gøre noget mere potent, skal du naturligvis erstatte olivenolie med sædvanlig majones eller fedtfattig creme. Sådan forbereder du denne enkle snack, lær fra den følgende opskrift.

 • pekinka - 800 g;
 • majs - 1 gryde;
 • kyllingebryst - 300 g;
 • olivenolie - 3-4 spsk. l.
 1. Kog kyllingfilet. Afslut kødet til afkøling, skåret i skiver.
 2. Blade til skylning, rive af stykker.
 3. Bland pekinka med majs, filet og krydder med krydderier.
 4. Før servering skal kålssalat med majs fyldes med olivenolie.

 • Tilberedningstid: 30 minutter.
 • Antal portioner: til 6 personer.
 • Kalorieindholdet i skålen: 169,5 kcal.
 • Formål: Til snacks.
 • Køkken: Russisk.
 • Vanskeligheder: let.

Denne utroligt smukke og utroligt lækre snack fremstilles bogstaveligt i løbet af få minutter, og alt sammen fordi produkterne ikke behøver at blive varmebehandlet. Takket være de brackede spåner af tun og den milde smeltede ost er saucen meget blid. Derudover hjælper en rig farvepalet af de vigtigste ingredienser med at udvikle appetit allerede med et blik på snacket. Lær hvordan du laver dette kulinariske mesterværk og husk den nye parabol af deres husstand.

 • krabbepinde - 200 g;
 • agurk - 1 stk;
 • æg - 6 stk.
 • forarbejdet ost - 1 pakke.
 • blade af pesay - 6 stk.
 • spåner af tunfisk - 1 spsk. l.;
 • mayonnaise - 2 spsk. l.;
 • tomat - 1 stk.
 • eddike - 2 el. l.
 1. Med bladene afskåret de hårde dele, blanchere i kogende vand i 1-2 minutter.
 2. Krabbepinde frøs, udfolde laget.
 3. Agurk med tomater vasket, skåret i tynde strimler.
 4. Æg med en mixer slå op med en eddike i et storslået skum.
 5. I en stegepande opvarmes en lille solsikkeolie og steger en omelet.
 6. Bland tun med majones og revet ost.
 7. På madfilmen sættes lag af blade, derefter omelet, krabbepinde og grøntsager.
 8. Al sausen og pakk walsen.
 9. Sæt rollen i køleskabet i 1-2 timer, og skær derefter i portioner.

 • Tilberedningstid: 1 time.
 • Antal portioner: til 6 personer.
 • Kalorieindholdet i skålen: 197 kcal.
 • Formål: snack.
 • Køkken: Russisk.
 • Vanskeligheder: let.

Pekingkål med ananas og kyllingefilet er en klassisk kombination i madlavning. Ikke underligt, at landladierne kommer op med nye muligheder, hvad man skal lave af dette sæt produkter. Forvandle smagen på flere måder: til at forberede en ny sovs eller at introducere i skålen levende ingredienser til smag. I denne opskrift tilføjes knuste valnødkerner. De kan sættes i salat rå eller let stege i en stegepande, som du vil.

 • Pesay - 300 g;
 • kyllingebryst - 400 g;
 • ananas i konserves - 5 ringe;
 • valnødder - 50-80
 1. Kog kyllingefiletene i saltet vand, afkølet, skåret i terninger.
 2. Finhak kålen og skær ananasene i terninger.
 3. Hak valnødkernerne i en mørtel eller blender.
 4. Bland alle fødevarer i en dyb salatskål, tilsæt salt og krydderier efter smag.
 5. Sæson salat med majones.

 • Tilberedningstid: 10 minutter.
 • Antal portioner: til 2-3 personer.
 • Kalorieindholdet i parabolen: 78 kcal.
 • Formål: snack.
 • Køkken: Russisk.
 • Vanskeligheder: let.

En simpel kål salat kan blive en god snack på arbejde, en lys middag derhjemme, en god tilføjelse til en varm salat eller hjælpe i Lentens dage. Det vigtigste er at gøre det enkelt er nemt, hurtigt og ubetydeligt. Original dressing fra olivenolie, balsamicoeddike og krydderier vil understrege fyldigheden af ​​grøntsagsmag og hjælpe med at bevare vitaminer i lang tid i en skål.

 • pesay - ½ hoved;
 • Bulgarsk peber - 1 stk.
 • tomater - 2 stk.
 • agurk - 1 stk;
 • majs - 4 spsk. l.;
 • olivenolie - 2 el. l.;
 • Balsamicoeddike - 1 tsk.
 1. Agurk rense fra øverste lag, peber - fra frøene, og fjern stammen fra tomat.
 2. Skær grøntsagerne i store terninger, bland dem med majs og salatblade.
 3. I en separat skål kombineres olivenolie, balsamicoeddike og jordet peber. Hvis du vil, kan du tilføje andre krydderier til dressingen.
 4. Før servering, let salat med sauce.

 • Tilberedningstid: 25 minutter.
 • Serveringer: til 3 personer.
 • Kalorieindholdet i parabolen: 156,3 kcal.
 • Formål: Hovedret.
 • Køkken: Russisk.
 • Vanskeligheder: let.

Kålruller er lavet af kød og hvidkål ifølge den klassiske opskrift. Til alle fans af denne skål anbefaler nutritionists lidt at ændre opskriften ved at tage et Peking-stik. Skålen fra dette vil slet ikke lide, og endda komme i smag - delikate, saftige kålruller med champignon sauce smelter bare i munden. Sådan tilberedes en pekinku i russisk stil, du kan lære af den følgende opskrift med et billede.

 1. Til fyldningen kombineres hakket med halvfabrikata og revet ost.
 2. Skær den tykke rygsøjle fra toppen af ​​hvert ark. Blanchekål forlader i varmt vand i 15 sekunder.
 3. På bunden af ​​salatblade lå et stykke hakket kød, og tag i kanterne.
 4. Wrap den korte side, og rul derefter rullen langs hele længden.
 5. Skær løgene i terninger, steg i en gryde med svampe.
 6. Hæld kylling bouillon til svampe, tilsæt krydderierne.
 7. Så snart væsken begynder at koge, sæt kålrullerne fra peking ind i gryden.
 8. Rør emner i saucen i ca. 10 minutter, hæld derefter i fløden og kog i 5-7 minutter.
 9. Til sidst tilsættes sausen surkrem blandet med tomater og stuvede kålruller under låget i 5 minutter.

 • Tilberedningstid: 1 time.
 • Antal portioner: til 6 personer.
 • Kalorieindholdet i skålen: 204 kcal.
 • Formål: Hovedret.
 • Køkken: Europæisk.
 • Vanskeligheder: let.

Lidt at kende de grundlæggende principper for, hvordan man laver en grøntsagskål. Det er nødvendigt at vide, hvordan man vælger de rigtige produkter til det. For eksempel i denne opskrift er det meget vigtigt at bruge tæt kål. Kig på skærehovedet: hans blade skal være hvide og passe tæt på hinanden. Hvad angår svampe, så er der nogen: østers champignon, hvid, boletus eller svampe.

 1. Svampe med løg skylles, skåret i terninger.
 2. Pass blandingen i en stegepande med lidt olivenolie.
 3. Så snart saften fra grøntsagerne fordamper, hæld fløden på stegepanden, fortsæt med at lave mad i 3-4 minutter.
 4. Kochan vask, finhak, bland med slået æg.
 5. Overfør ingredienserne i en tykvægget stegepande og hæld champignon saucen over dem.
 6. Ovnen i ovnen vil blive kogt i 180 grader 20-30 minutter.

 • Tilberedningstid: 25 minutter.
 • Antal portioner: til 4 personer.
 • Kalorieindholdet i parabolen: 124 kcal.
 • Formål: snack.
 • Køkken: Europæisk.
 • Vanskeligheder: let.

Tænk på menuen på festbordet og ved ikke hvad man skal gøre med fisk og skaldyr? Sørg for at prøve denne kål salat. Et sæt ingredienser er til rådighed, og madlavningsprocessen er let. Det eneste der kan forårsage vanskeligheder - madlavning blæksprutter. Husk at denne skaldyr bør sænkes i allerede kogende vand i kun få sekunder, ellers bliver blækspruttekødet stiv.

 • royal rejer - 300 g;
 • vagtelæg - 6 stk.
 • Kålblad - 4 stk.
 • hvidløg - 2 skiver;
 • kirsebær tomater - 4-5 stykker;
 • frosset blæksprutte - 3 slagtekroppe;
 • hård ost - 50-80 g;
 • citronsaft - ½ stk.
 • olivenolie til tankning.
 1. Rejer koge i kogende vand i 1-2 minutter, renset af karpe og tarmveje.
 2. I en stegepande med olie steges hvidløgskrydderierne, og derefter smager rejerne i den duftende olie let.
 3. Blæksprutte i et kogende saltet vand i 4 minutter, og derefter skåret.
 4. Kogte vagtel æg skåret i 4 dele, og kirsebær tomater - halvdele.
 5. Kombiner fisk og skaldyr med kål og grøntsager.
 6. Lav en dressing fra citronsaft, olivenolie og krydderier.
 7. På toppen af ​​den færdiglavede salat rist hård ost.

Peking kål. Fordel og skade. Interessante opskrifter

Pekingkål (pesay) optrådte på russiske hylder for nylig, men er ophørt med at være eksotisk og har taget et stærkt sted på køkkenborde og i hjerte af adeptes med sund spisning. Kinesisk grøntsag er lidt som et klassisk hoved - det er næsten tvillingebroren til det populære romarinsalat, men formåede at tage det bedste ud af kål og salater. Hvad er så nyttigt at appetitere "Peking" og hvad er forskellen fra andre kålarter - farve, kohlrabi, broccoli og almindeligt hvid?

Hvis du ikke har haft tid til at komme til at kende denne vidunderlige grøntsag, viser billederne kinakål aflange løs roset med lange, tætpakkede blade, grøn og krøllet top og stramme hvide årer nedenfor. I dette lys kødfulde del, såvel som i en hvid-fronted stump, akkumuleres den største fordel ved produktet.

Botanik er stadig ikke enig i, hvor meget vitamin C er indeholdt i "Peking", men fakta er stadig - ascorbinsyre i det er meget mere end i krøllet bladsalat. Og en grøntsag fra Mellemriget er rig på vitaminer A, gruppe B og PP, mineraler - jod, mangan, jern, fosfor og zink. Pekingkål er en af ​​de få produkter, der indeholder lægemidler, der renser citronsyre - det gør det hvide grønne hoved muligt at holde sit saftige udseende og smag i flere uger.

I Mellemriget er saftig kål siden det femte århundrede betragtet som en kilde til lang levetid, og moderne forskere har fundet denne forklaring. "Culprit" er en mirakel aminosyre lysin, som udmærker rent blod fra fremmede proteiner og farlige stoffer og styrker immuniteten.

Pekingkål er en læge for nerver og mave

Grønkål er en anerkendt kinesisk antidepressiv. Hvis du medtager i kost af salater og gryderet fra en saftig "pekinki", kan du glemme hovedpine forårsaget af træthed og problemer på arbejdspladsen, reducere mængden af ​​stress og nervesygdomme betydeligt. For en sådan enestående effekt på nervesystemet er ansvarlig for alkaloid lactucin, som også aktiverer metabolismen og normaliserer blodtrykket.

Magisk vegetabilsk fiber i Beijing grøntsagen giver dig mulighed for at justere fordøjelsen og almindelig afføring, og mineralkomplekset i kålblade - for at fjerne overskydende væske og fjerne hævelse.

I dag asiatisk grønsag målrettet dyrket i vores land, så de markeder og butikker hele året rundt mødes kinakål - dens gavnlige egenskaber er særligt værdifulde i den kolde årstid og lavsæsonen, når de ånder og et stærkt immunsystem er vigtigere end nogensinde.

Pekingkål anbefales også til anæmi - det hjælper processen med dannelse af blodlegemer, fjerner farligt kolesterol fra kroppen, beskytter vores lever mod fedt og giftige angreb.

Mennesket har længe kendt Pekingkålen - fordelene og skaderne på en saftig grøntsag tiltrak mange beundrere.

Helbredende egenskaber i bladkål er meget mange, men der er nogle kontraindikationer. Den største fare er citronsyre. På trods af dette stofs anvendelighed og dets evne til at udskille alle former for giftige stoffer fra kroppen, er det forbudt for mennesker med visse diagnoser. Dette er den øgede surhed i maven, forværring af mavesår, gastritis, pancreatitis, gastrisk blødning.

Ikke anbefales som kinakål kombineres med mælkeprodukter - populære salater med "pekinkoy" og blød ost, kan hårde oste og ost udløse alvorlige fordøjelsesbesvær.

Blandt fans af kinesisk lækker løve andel er smukke damer, og det er ikke tilfældigt. For enhver kost er Peking-kålen ideel - dens kalorieindhold er kun 13-16 kcal pr. 100 g sprøde blade! Lad os sige mere - dette kalorieindhold er også negativt - kroppen bruger meget energi til at fordøje kål, og selvom du brister det med store plader, vil du ikke tilføje et gram fedt.

Sådanne egenskaber af "pekinki" kunne ikke passere ubemærket - fashionable ernæringseksperter har udviklet flere diæt baseret på en mirakel-grøntsag. Fortæl dig om de mest populære.

Denne kost gør det muligt at spise kun kogt, lavt fedtindhold (oksekød, kylling, kalkun), højst 300-400 gram pr. Dag og grøntsagssalater baseret på "pekinki" (opskrifter - nedenfor). Efter 6 pm - nogle salater. I en uge med denne menu kan du nulstille 3-4 kg.

For at rette et harmonisk resultat efter afslutningen af ​​kosten anbefales det ikke at skynde sig i alt seriøst, og holde traditionen med aftensmad med en let kålsalat.

Pekingkål har længe været glad for vores elskerinder til saftige blade og blød, lidt sødlig smag, som ser harmonisk ud i alle retter uden at give dem en karakteristisk kålskygge.

En vigtig fordel ved "peking" er dens holdbarhed. Kochan ligger stille i køleskabet i op til 3 uger uden at miste markedsførbar udseende og friskhed. En betingelse - Sørg for at pakke kålen i en film, ellers kan de krølle blade bløde.

Et vigtigt spørgsmål for mange grøntsagselskere er at lave mad fra Peking kål? På grund af saftig og diskret smag er "pekinku" oftest tilføjet i frisk form til alle slags salater - grøntsager, kød, champignon og fisk. Du kan lave mad og grøntsagspot, de sædvanlige bigots og borscht.

Vigtigt: Asiatisk kål behøver ikke at blive kogt og stuvet i lang tid - bare tilsæt det 3-5 minutter inden slutningen af ​​tilberedningen.

Et godt råd: hvis du koge et fad med frisk kinakål, lad det i kogende vand i en time og en halv, og ryst godt - det vil drive ud af de fleste af de nitrater, der falder ind i en grøntsag, når de vokser.

Opskrifter af kosten salater med Pekinese kål

Uanset om du planlægger en vegetabilsk kost med den kinesiske bias, eller simpelthen besluttet at nyde den fine smag af grøntsager som kinakål - opskrifter til salater med hende altid enkle, men meget nyttig.

Vi skar en plade af kålblade, tilsæt en knivspids salt. Tankning: ufuldstændig tabel. en ske med smør og citronsaft. Kalorindholdet er 20 kcal.

De vigtigste produkter er: Peking kål, grønne til smag - basilikum, koriander, dill, persille, knivspids salt. Servering: fedtfattig yoghurt (kefir). Kalorindholdet er 55-65 kcal.

De vigtigste produkter: Peking kål, agurk, en lille sesam. Tankning: 2-3 bord. skeer af sojasovs + 1-2 fed hvidløg. Kalorindholdet er 30-40 kcal.

Usædvanlige opskrifter med pekinese kål

Det vil tage: en leder af "pekinki", bulgarsk peber, forarbejdet ost, dill, persille, basilikum, salt.

Vi forlader kål for natten på køkkenbordet, så gaflerne bliver lidt bløde. Peberbage, fjern huden, skær og bland med ost, hakket grønne og salt. Bøj derefter alle bladene forsigtigt ud af kålen, dækk det med en blanding og fold det forsigtigt tilbage. Tryk hårdt på alle pladerne til hinanden, læg tæt på en film i 2 lag og læg den i køleskabet i flere timer. Klar kål vi skærer over.

Denne opskrift er universel: Pekinese kål kan fyldes med salat - Krabbe, vinter, kog en champignon eller fiskfyldning. Denne "Peking" forretter ser meget imponerende både under en beskeden familie middag og ved festbordet.

 • Spaghetti med stegt kylling og Peking kål.

Det vil tage: Spaghetti tynd 250 gram, kyllingfilet strimler 500 gram, majsstivelse 1 bord. en ske, vokser. olie, rødløg, finhakket "pekinka" 250 g, 2 kopper bønnebælg, 2 fed hvidløg, vineddike og sojasovs - 2 borde. skeen.

Vi brygger macaroni al dente. Bland kyllingen og stivelsen. Steg i en dyb stegepande i 4-5 minutter. Vi fjerner parabol, stege løg (skåret i strimler) og hvidløg, tilsæt kål, steg 3-4 minutter. Derefter - bønner, eddike, saltet sauce, kylling og spaghetti. Stew i 5 minutter, omrør konstant.

Koreanske hemmeligheder til madlavning Peking kål

Koreere blev også for længst forelsket og værdsatte den asiatiske kål og forberedte den på en særlig måde - de saltede og marinere, som i Rusland - hvidhovedet. Vælg - kimchi eller pekinese kål på koreansk, 2 måder.

Det vil tage: til 500 g "pekinki" - jordet varm rød peber 5 g, hvidløg 1 fed, salt og sukker - 3 teskefulde.

Skær kål og hak Peking i strimler på 2-2,5 cm. Hæld salt og sukker (2 skeer), sat i en gryde, topbøjning. Vi forlader i 12 timer, så "pekinka" starter saften.

Bland det resterende sukker med salt, peber, hvidløg. Vi hæver varmt vand til en tyk opslæmning, når saucen afkøles, fylder vi kålen. Klar til at "Peking" rengøres i køleskabet (om vinteren kan du på balkonen), efter 5-6 timer er en ostrenkaya snack klar. Kålen holdes på koreansk om en uge.

Det vil tage: et stort hoved af "pekinki", chili pepper 1 bord. ske, hakket frisk peber 1-2 stk., hvidløg 4-5 fedter, ingefærrot 2 cm, korianderfrø 1 tsk. ske, salt, solsikkeolie 1 bord. skeen.

Vi forbereder saltlage: til en liter kun kogt vand - 2 store skeer salt, lad afkøle. Vi skærer kål i 6 dele, fyld den med saltlage, dæk med en tallerken med en synker, lad den stå i 2 dage på et varmt sted.

Klar "pekinku" vaske under vand, vride ud, bland med brændende forbinding (frisk peber + alle tørre ingredienser + olie), lukke beholderen og skjule igen i et varmt sted for et par dage. Peking kål kimchi gemt i køleskabet, før servering, kan du drysses med sesam og dill.

Del dette

Tilføj en kommentar Annuller svar

Følg os i sociale netværk

Alle oplysninger på webstedet er kun til orientering. Brug ikke det uden at konsultere en læge. Aftale om behandling af personoplysninger Site map

Pekinka

Sidste år forsøgte jeg at dyrke nogle salater på stedet: salat Ruby, vandkryds, såvel som Nytårsaften og drivhus . Og denne sæson besluttede jeg at plante Peking-kål, efter at jeg så den på salg i butikken. Folk købte frivilligt dette friske greens til mad. Nå, jeg spekulerede på, hvilken slags grøntsag det er. Desuden er vitaminer meget nødvendige selv efter vinterperioden. Så ville jeg at dyrke Peking kål fra frø, købt et par forskellige poser: Shanghai mærke og hybrid efterår skønhed F1.

Kål Peking: dyrkning og pleje

April var i gården. Jeg skulle bare såge radikus på den gamle økologiske seng under afdækningsmaterialet. Der frøede også frøene af Peking-kål: en halv patch af haven radise og en halv grøntsagshave - kål. Jorden i bedene var løs: i det forløbne år efter høsten af ​​tomat afgrøde vi plantede sin salat, ja og efterlod ham der om vinteren og foråret gryadochki bare proryhlit rake.

Tidligere erfaring med at dyrke Peking-kål, jeg havde ikke, og jeg så frøene ret tykt. Særlig pleje til plantning producerede ikke: lejlighedsvis vanding og ukrudt. Så voksede Peking-kålen under afdækningsmaterialet. Og en måned senere var deres rosetter allerede så vokset, at rækkerne lukkede, og store salatfarvede blade var tilfredse med øjet. Det var en tidlig modning af kinesisk kål fra Shanghai. Jeg må sige, at en sådan kochanchika, som jeg så på salg i butikken, dannede ikke planterne, men gav stadig store rosetter af blade med saftige petioles.

Kål af Peking: tidlig grøn på foråret

Så jeg har selv erfaret det dyrkning af Peking kål i Sibirien - sagen er ret reel. Kulturen vokser meget hurtigt, og hvis den er dækket af ikke-vævet materiale og plantet på et varmt plaster, så i maj kan du spise sine friske grønt, som er i jagten efter en lang sibirisk vinter.

Forresten er grønne af Peking-kål god ikke kun i salater. Med sine saftige blade kogte jeg en lækker fin okroshka og ikke mindre lækker sommerkål suppe. Jeg kunne godt lide, at grøntene ikke bliver mørkere, og supperne bliver også appetitivt lyse, grønne, når de laver mad.

Som salater var Peking-kål tilfreds med, at det vokser meget hurtigt. Men i sammenligning med grønne løvfrøede salater syntes det meget mere smagfuldt og saftigt. Derudover er der særlige vanskeligheder i vokse og pleje for det bemærkede jeg ikke. Derfor bemærkede jeg denne kultur for mig selv positivt.

Flere planter af Peking kål, som nu er gået til stilken og blomstrede med gule blomster, gik jeg bevidst på frøene. Og dog, den hurtigt voksende og "en spredning" outlet pekinki har antydet, at denne plante er meget muligt at så jo tættere på faldet som grøngødning - dens tætte beplantning vil ikke vokse i bedene ukrudt og derefter gøde jorden. Når alt kommer til alt har vi med succes vokset en saladsalat til frosten!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

62 + = 67