Pelargonium arter og sorter foto

Typer og kvaliteter af rum geranium på et billede med beskrivelsen

Undemanding at pleje, blomstrer i flere måneder og sådan lyse pelargonium på grund af ligheden kaldes ofte geraniumer. Men det er stadig et særskilt talrige slægter, og billeder af arter og sorter af rum geranium vil hjælpe med at forstå den eksisterende mangfoldighed af disse fantastiske planter hjemmehørende i Sydafrika.

Ved at vokse på vindueskarme, på loggierne og balkonerne, kan pladser på geraniumer, som i billedet, ligne græs- eller halvbuskeplanter med oprejste eller flydende stilke. Alle pelargoner er af højeste dekorative kvalitet. Opmærksomhed tiltrækkes ikke kun af enkle eller dobbelte blomster af alle former og farver, men også af unikke blade.

De kan være brede, næsten afrundede, figurativt skåret, palmat, glat bølget, grønt og flettet.

Den langvarige berømmelse af indendørs pelargoner, som spektakulære og uhøjtidelige planter, har ført til, at de sidste hundrede år:

 • der blev opnået en lang række forskellige former for pelargonium;
 • vilde arter er åbne og dyrkede;
 • interspecifikke hybrider optrådte.

Derfor er den nuværende klassificering er en slags plante elskere omkring 250 forskellige arter og sorter af stueplanter graduering, der er vedtaget i det internationale samfund gartnere, tilbyder at bruge deres identifikation baseret på ydre tegn, som på billedet, sorter og arter af geranium værelse:

 • Stellar - stjernehalvende geraniumer, deres sorter og hybrider;
 • Tulip - tuliplignende pelargonium;
 • Unikt - rum pelargoner af det unikke;
 • Zonal - zonal eller frynsede hjem sorter af pelargonium.
 • Engel - indendørs pelargoner engle;
 • Farvede blade - varierede sorter;
 • Kaktus - kaktus-formet pelargonium
 • Ivy-leaved - flaky geraniums, som kan være standardstørrelser, såvel som dværge og miniaturer;
 • Miniature og Dwarf - Miniature og dværgplanter af rumspelargonium;
 • Regal - royal geraniums;
 • Duftende blade - duftende pelargoner.

Pelargonium zonal eller frynset (Pelargonium zonale)

Alle slags hybrider og sorter af denne slags rum geranium, som i billedet, vokser smukt i huset, på balkoner og endda på byblomster. Det er utvivlsomt føreren med hensyn til popularitet og antallet af dyrkede sorter, som i dag tæller omkring 75 tusind.

Blandt andre hjemlige flerårige geraniumer er zonalplanter let genkendelige af den karakteristiske farve af løv. På en lysegrøn baggrund er mørkere områder tydeligt synlige, hvilket gav navnet til alle slags indendørs pelargoner, som på billedet. Blomster zonal Pelargonium kan være enten enkel eller terry.

Når der beskrives sorter af geranium, i billedet og i planternes navne, anvendes følgende gradation i henhold til antallet af kronblade i corolla:

 • Ikke-primære blomster består af fem kronblade - Single;
 • Halv-dobbelte blomster indbefatter fra 6 til 9 kronblade og betegnes Semi-Double;
 • Terryblomster af geranium består af 8 eller flere kronblade - Dobbelt.

Dobbelt sorter kaldes nogle gange pionformede geraniumer, hvilket er noget forkert. Der er ingen sådan klassificering af planter i den internationalt anerkendte klassificering.

Blomsterne af zonal geranium varierer ikke kun i deres pragt og størrelse. Det er længe siden, da kun røde pelargoner var på vinduerne.

Afhængigt af sorten og sorten glæder Pelargonium udsigten med blomstrende blomsterblomster af alle nuancer af lyserøde, fløde, burgunder eller crimson. Det er ikke ualmindeligt for planter med hvide, flerfarvede og endda gule corollas, som i et billede af en række geraniumer, der hedder First Yellow Improved.

Men dette er ikke alle styrkerne af rumpianer. Særlig opmærksomhed for blomstavlere er nydt af sorter med en ukarakteristisk form for en blomst.

Rosaceae (Rose-Bud Zonal Pelargoniums)

Et eksempel er en lyserød, som på billedet, geranium med dobbelt effektive blomster, i struktur og udseende, der ligner miniature engelske roser.

Denne slags rum geranium, dets navn og farvefotografier var kendt i verden siden århundredet før sidst. De første oplysninger om planter blev offentliggjort i "Herald of the Horticultural Royal Society of Britain" i 1876. Men i vores land rosaceous sorter - har endnu ikke modtaget bred fordeling og findes kun i samlinger af de mest entusiastiske blomsteravlere.

Tulipformede rum geraniumer (Tulipe-bud pelargonium)

Århundrede senere modtog blomsterhandlerne planter af hjemmelavet geranium med blomster, som selv på tidspunktet for fuld blomst ikke åbner, forbliver i bud-scenen.

Som et resultat blev dette værelse geranium afbildet i billedet kaldet tulipanformet. Begyndelsen af ​​arten gav en spontan mutation, og i dag forsøger de få sorter og hybrider af tulipan geranium, når de vokser eller formeres, nogle gange at vende tilbage til den naturlige form.

Stjerne rum pelargoner (Stellar Zonal Pelargonium)

I midten af ​​det sidste århundrede formåede blomstrerne i Australien at få et rum geranium, som har en oprindelig form af corolla, der ikke ligner de eksisterende arter.

På grund af skarpskårne, indsnævrede kronblade blev rum geranium på billedet kaldet en stjerne.

I øjeblikket har blomsterhandlere sorter og hybrider ikke kun med enkle og dobbelte farver i alle nuancer, men også stellater pelargonier med lyst flerfarvet løv.

Kaktuslignende hjemmelavede geraniumer (Cactus Pelargonium)

Kaktuslignende pelargoner, der blev opnået ved begyndelsen af ​​det 20. århundrede, er yderst sjældne i dag. Et karakteristisk træk ved disse planter er store blomster med indsnævrede, nogle gange nålformede kronblade, som giver corona et sjusket udseende.

Carnation Pelargonium

Rum pelargoner, på billedet, forbløffer med en række blomster, farver og arter. En af de mest usædvanlige - en fedmeskaleret sortiment af zonal pelargonium med hakkede kronblade, der ligner blomster af en nellike.

Pelargonium Ivy-Leaved Pelargonium

De fleste af de rigelige sorter af rum geranium, som i billedet, henviser til en stor gruppe af pelargonier og blade, der ligner den tætte grønne blade af vedbend. På grund af denne lighed kaldes mange sorter med enkle og store dobbeltblomster vedbend.

Ampel geranium, som i billedet, er en plante med krybende eller faldende stængler, der når en målerlængde. I kultur er sådanne sorter uundværlige for både lodret havearbejde og til dekoration af hængende kurve. Rum Pelargonier bruges også som jorddæksplanter.

Blade ampelnye geranium tyk, læderagtig modsætning zoneinddeles arter, helt glat.

Meget interessant er de varierede former for ivy geranium, som i billedet.

Royal Pelargonium (Pelargonium)

Mange indendørs pelargoner blev opnået som følge af avl og hybridisering mellem arter. Takket være sådanne bestræbelser fremkom kongelige pelargonier med blomster op til 7 cm i diameter.

De særlige sorter af disse sorter og hybrider består ikke kun af størrelsen af ​​simple og semimokrome corollas, men også i deres flerfarvede farve. På kronblade er der nødvendigvis pletter, striber eller pletter af kontrasterende toner.

Pelargonium Angels (Angel Pelargonium)

Pelargonium Angels i udseende ser ud som planter af "royal" sorten. Men blomsterne her er noget mindre, og de eksisterende sorter blev opnået ved at krydse pelargoniumet krøllet med storblomstret.

Engle er for det meste masser af pelargoner, som på billedet, der danner en frodig krone fra skud med lille monofonisk løv.

Pelargonium Unicum (Unikt Pelargonium)

Hybridplanter, der blev fremstillet af Pelargonium royal og skinnende, begyndte at blive kaldt unikke. Denne gruppe hører til de ældste sorter, selv om det ikke er så let at finde planter i samlinger af gartnere.

Selvom blomster af denne art, som et billede af en geranium, ser ud som blomster af kongelige planter, men de er meget mindre. Men løvet bliver ofte dissekeret, bølget og har også en behagelig lugt.

For eksempel har geraniumens grønne med navnet Patons Unique, billedet på billedet, en sødlig frugtagtig smag.

Duftende-leaved Pelargonium

Det er duften af ​​de smuldrede blade af geranium og tiltrukket menneskets opmærksomhed på denne plante. Indtil forrige århundrede var fokuset på udvælgelsen af ​​rum geraniumer ikke skønheden af ​​blomster, men duften, fordi planterne fungerede som "levende deodoranter".

Sådanne sorter og hybrider af duftende geranium er populære i dag. De strejker ikke med lyse blomster eller formen af ​​blomsterstande, men de bruges både til smagsoplevelse af kulinariske retter og til husholdnings duftstoffer ved opbevaring af sengelinned eller overtøj.

Afhængig af arten og sorten, som på billedet, kan rumbladet lugte med alle slags frugter, mynte og roser, muskatnød, gulerødder eller nåle.

Pelargonium: arter, sorter, grupper

Foto: Zonal Pelargonium - Pelargonium Zonale, Undergruppe Zonal (Zonal)

Blandt 250-280 arter af slægten Pelargonium, herunder stauder, årgange, buske og sukkulenter, vokser kun nogle få som indendørs eller haveplanter. Indfødte i det sydlige Afrika, de kom til Europa i det 17. århundrede, senere spredt over hele verden. Siden da er flere tusinde sorter af en vidunderlig blomst blevet skabt af menneskets indsats. Ved lignende tegn blev de dekorative pelargonier opdelt i grupper.

Pelargonium zonale - baseret på arten Pelargonium x hortorum

De mest talrige og udbredte er mere end 1000 sorter. Det kaldes så på grund af nogle gange lyse, undertiden næppe mærkbare ringe på bladene. Det er også en pelargoniumhave eller geranium. Det er uhøjtideligt. Den blomstrer voldsomt og i lang tid er det duftende og praktisk talt lugtfri. Højden kan nå flere meter (i det åbne land i de sydlige lande), og i hjemmet strækker sig til en meter eller lidt mere. Blomster af hvidt, rosa og alle nuancer af rødt, der er gul og fløde, tofarve, med pletter, streger, kanter.

Højden og styrken af ​​væksten er opdelt i:

miniature - Mini Pelargonium - op til 12,5 cm,

dværg - Dværg Zonal - fra 12 til 20 centimeter,

undersized (fra 20 til 30 cm)

mellemstore (fra 30 til 60 cm)

høj (over 60 cm).

Foto: Zonal Pelargonium - Pelargonium Zonale, Undergruppe Dobbelt Zonal

Med antallet af kronblade er opdelt i:

Ikke-synkron zonal (enkeltværelse) - højst 5 kronblade,

Semidouble (Semi - Dobbelt) - op til 8 kronblade,

terry (dobbelt) - mere end 8 kronblade.

Klassifikation ved formen af ​​kronblade og knopper

Rosebud (rosebud) - Terry zonal med kronbladene vrider i kernen, som en rose. Synonymer - Rosaceae, pink osv. Sort af australsk Pink Rambler, Appleblossom Rosebud, Scarlet Rambler ↓

Stellar Zonal - blomster, der ligner stjerner, blade dissekerede, der ligner en åben palme med indbyrdes adskilte fingre. Varianter af Faye Brawner, Red Witch, Robyn Hannah ↓

Carnation Flowers Zonale - kronbladene skæres ved kanterne som en nelliker.

Kaktusblomstret Zonal - Kronblade twist som en kaktus dahlia. Varianter af fascination, Patricia Andrea, Noel ↓

Tulip (Tulip) - kronbladene er ikke helt åbne, selve blomsten ligner en tulipan som sorterne Marbacka Tulpan, Patricia Andrea, Gratulerer med fødselsdagen ↓

Bladets farve er isoleret isoleret

Variegated zonal (Fancy-Leaved, Ornamental) - meget effektive blade af nuancer af bronze, gul, gylden og alle deres kombinationer, kan være med et kontrastfuldt mønster af den mest forskelligartede form. Blomster er ofte uhåndterlige, vises på planten en gang om året og varer kort tid. I pleje er mere krævende end planter med grønne blade.

Variegate (varieret og med farvet løv) sorter findes blandt andre arter af pelargonium, alle er grupperet sammen Farvet løv. Varianter af Maxine Colley, Richard Key, Dolly Varden ↓

Ivy-leaved pelargoniums, på basis af arten Pelargonium peltatum, synonymer: ampel, skjoldbruskkirtlen

Blade har ingen kanter, kødfulde og glatte, ligner vedblade blade, lidt skinnende, nogle gange matte. Stænglerne er tynde, ikke oprejst, som i zonalerne, men hængende og stilter. På blomsterbedene vokse til en slags tæppe af pæne buske, se bedre ud i suspenderede blomsterpotter. Dekoration er givet til hængende stængler med lyse grønne blade og flere blomsterstande på lange pediceller. Der er sorter med bronze og blomstrede blade. Blomster er ofte semi-dobbelt eller dobbelt, kan være enkle. Farven på kronblade er hvid, lilla, rig rosa, rød, lilla. Planten af ​​planter i denne gruppe er modstandsdygtighed mod svampesygdomme. Foto: Pelargonium Clementine Summertime Pink

Ivi Hybrider / Hybrid-Ivy-leaved pelargoniums

Forældre er arter af pelargonium, vedbend og zonal. Fra den første er hængende stængler arvet, kun lidt kortere, fra den anden - formen af ​​blade og blomster. Varianter af dronning af hjerter, hjertehugger, Millfield Gem ↓

Duftende / Duftende Blad Pelargonier, baseret på arten Pelargonium Graveolens

Den vigtigste forskel for arten er den lugt, der udledes af bladene, hvis de berøres eller gnides. Blade er delikat, bladbladet har dybe nedskæringer og er ikke som et ark almindeligt rum geranium. Blomstrende beskedne. I højden vokser mere end en meter strækning til frodige buske, ikke nødvendigvis smukke og dekorative. Mange sorter dyrkes for at producere geraniumolie. I nogle lande bruges det som krydderier til retter, det bruges til at lave drikkevarer og slik. Omkring 100 sorter kombineres i undergrupper, hver med sin egen lugt. Skarpt - i birkeskov og shaggy pelargonium, der minder om melissa - i vindruer og glutinous, som sort peber lugt af dichondrolist. Citron smag udstråler en skrog, melissa, stikkelsbær og ru pelargonium. I nærheden af ​​melkotsvetkovoy du lugter kokosnød, og ved siden af ​​serpnokolistnoy - duften af ​​ingefær og muskatnød. Gitarrlignende dufte af geranium, en delikat aroma af rose har geranium capita. Varianter af P. dufte, Lady Plymouth, Pink Capitatum ↓

Regal Pelargoniums, baseret på arten Pelargonium grandiflorum (Pelargonium x domesticum)

Synonymer: royal, royal, engelsk, indenlandsk, fransk, lady washington

Hvert navn kan logisk forklares. Engelsk, for fra midten af ​​det 17. århundrede var det i england, der blev utroligt populært. De bedste opdrættere arbejdede sammen med hende, som gav verden flere hundrede sorter. Royal eller royal kaldes ikke så meget for en rig art, men for lidenskab - krævende indhold, vanskeligere at reproducere.

Planter af arten udgør ikke kugleformede blomsterarter, som zonal, kan vokse af en busk. Ikke-tynde stængler, vokser, har tendens til at nedadgående, hvilket er karakteristisk for den spytbærende pelargonium. Regal Pelargonium formularer enten regelmæssigt, klemmer toppe eller bundet til en stiv understøtning. Bladene er bølgede, de er svære at røre ved med spidse kanter. Blomsterne er store, i nogle sorter op til 8 cm i diameter. Farven er typisk for pelargonium. Der er omkring 1000 sorter af kongelig pelargonium, der er med duftende blade, tofarvede og trefarvede kronblade.

Varianter Fabiola, Candy Flowers Fersken Cloud, Mandarin ↓

Angel Pelargoniums, synonymt med violet pelargonium

For første gang blev de skabt i begyndelsen af ​​det 20. århundrede ved hybridisering fra Pelargonium-sorten af ​​den kongelige og den slags Pelargonium Curly. Blade er mindre end den kongelige, og blomsterne ligner pansies. Bedre end andre der er egnet til dyrkning i gryder i den åbne sol, kendetegnes ved lang blomstrende og dekorative. Varianter Burgund Rød, Blåbær, Randy ↓

Unikke pelargonier, unikke pelargonier

Nogle få, men virkelig unikke sorter, hvoraf nogle er bevaret siden midten af ​​det 19. århundrede. Disse er uhøjtidelige havehybrider skabt af de slags pelargonium skinnende og kongelige. Påmind udsigten over pelargonium duftende, men mere elegant end hende. Blade er meget duftende, dissekeret. Blomstring af et par smukke blomster, der minder om violaceous eller storblomstrede pelargonium.

7. INTERVIDUELLE HYBRIDER - Arter Hybrider pelargonier

Gruppen kombinerer hybrider af den første generation - først skabt af to rene arter. Som regel er de sterile. Sorte Ardens, Blandfordianum Album, Lawrenceanum ↓

8. SPECIFIKATIONER - Arter pelargonier

Der opstår i de vilde arter af pelargonium.

En af sektionerne af arten pelargonium. Repræsentanter har fortykkede, malerisk buede stilke, små blade og blomster. Der er arter med blade og blomster stort nok, der vokser usædvanligt. Velegnet til at skabe originale kompositioner - bonsai, alpine slide, rockery. Som alle sukkulenter opsamler de fugt i stilkene. Væk langsomt, formere sig svært. Til venstre (plante og blomster) er Pelargonium Appendiculatum caudex til højre den saftige Pelargonium Mirable ↓

Hvis artiklen syntes interessant for dig, kan du dele den med venner i dit sociale netværk ▼

© 2018 Websted om planter. Alle rettigheder forbeholdes.

Indendørs geranium: fotos, arter og sorter

Pelargonium (Geranium) er en semi-busk eller græsklædte blomst, der tilhører gruppen af ​​pelargoner. Mere end 400 af dets sorter findes i alle verdens hjørner. Dets navn blev kaldt fra grækerne på grund af frugtens form, der ligner en kranbæger, og i Tyskland kaldes denne blomst "storkens næse".

I Europa blev pelargonium importeret fra Afrika i det 17. århundrede. Plantens egenartede lugt og ornamentitet vandt hendes store popularitet i aristokratiske kredse, og bagefter begyndte pelargoner at forekomme i andre landes haver. Pelargonium kom ind i vores land i det 18. århundrede, og fra det tidspunkt blev det den mest foretrukne blomst af næsten alle gartnere. Dette skyldes sine smukke blomster, aktiv vækst og uhøjtidelighed i plejen.

Pelargonium arter: billede og beskrivelse

I det naturlige miljø er der omkring 250 arter af geranium. Udviklingen af ​​opdrættere tillod oprettelsen af ​​talrige hybrider og sorter, der var forskellige i form, farve på blade og blomsterblomstrer. Room Pelargonium er opdelt i flere grupper:

Denne slags blomst er den mest populære, såvel som mange arter, der har et stort antal sorter. Alle sorter af denne geranium er ret stabile og præget af frodige blomster. Oftest har alle rums geraniumer af denne sort en ret kuffert med et rigt løv af afstivningsform og en rand af brun eller rød nuance. Bladene af denne sort er pubescent, og samtidig skaber de en ejendommelig lugt.

I form af blomster zonal pelargonium er:

 • Terry - på blomster mere end 8 kronblade;
 • Halv-dobbelt - på blomster op til 8 kronblade;
 • Almindelig - de har 5 kronblade.

Formen af ​​blomster af denne sort varierer også:

 • Tulipaner er som blomster af lukkede tulipaner;
 • Rosebuds, med rosa eller røde knopper, der minder om en form for ufuldstændigt åbne roser;
 • Kaktus med snoet og smal kronblade, ligner et rødt krysantemum;
 • Stellat, blade og blomster gentager stjernens form;
 • Formosa, med blomster i form af en stjerne og dissekeret i 5 dele løv;
 • Dekoner, små blomster, samling i buketter af violet, rød og lyserøde nuancer.

Farven på kronbladene adskiller sig også i sin sort. De kan være multicolored, bicolour eller monochrome, med eller uden en kant. Separat, de blomster der hedder "fugleæg", de har mørke ægformede imprægneringer med stiplede prikker og striber. Blomstringen af ​​denne klasse af pelargonium sker hele sommeren, og hvis planten ikke er placeret om vinteren i en hvilestilling, så kan den blomstre hele året rundt.

Zone Pelargonium er også opdelt i højde:

 • Mikrominiatur - op til 14 cm;
 • Dværg - 14-25 cm;
 • Normal - 25-70 cm;
 • Irins - op til 70 cm.

Navnet på denne art af geranium er givet ved farvningen af ​​bladene, med tydeligt markerede områder, den centrale del og kantningen har en anden skygge. Fælgen kan være rød, hvid, blå og bard farver. Mellemens blade er meget forskellige, selv sorte, sølvfarvede eller gyldne. Der er sorter med trefarvet løv.

Det betragtes som den mest attraktive plante af denne sort. Den har store blomster af meget forskellige farver: lyserød, hvid, lilla, burgunder og rød. Diameterne af blomsterne kan nå 16 cm og samme størrelse i højden.

Hybrider af denne plante begyndte at fremstå i det 19. århundrede, og den kongelige geranium blev den rummelige favorit af gartnere over hele verden. dens Store blomster af terry eller simpel form har bølgede eller bølget kronblad, hvor der hele tiden er band eller et mørkt sted, hvilket er et karakteristisk træk ved denne sort. To kronblade på toppen er større og fløjlsagtige end andre.

Planten kan nå en højde på op til 15 cm. Hvis man ser på billederne af den kongelige geranium, kan man se, at de ru og hakket blade er meget ligner ahornbladene, og samtidig er de både monofoniske og lyse.

Denne klasse af pelargonium er den mest lunefuldte blomst af alle geraniumer, mens blomstringstiden er meget mindre end den for andre (ikke mere end 4 måneder) og forekommer kun efter to års vækst.

Denne slags geranium har de mest behagelige aromaer, som den modtog sit navn samt anerkendelse af gartnere. Hvis du omhyggeligt berører plantens blade, kan du straks føle forskellige stærke smag, blandt dem kan du mærke citronen, rosen, jordbær, ingefær, mynte.

Til dato er hybrider, der lugter af æble, muskatnød, lilla, mandler, fyr og selv ananas og kiwi udklækket.

Blomsterne i dette rum Pelargonium er små og som regel har en lilla eller lyserød farve, såvel som forskellige former. Den skarpe blade har 5-7 dele. På billedet kan du se, at bladene af duftende geranium ligner terry.

Brug af duftende pelargonium

Fra denne planteart opnås geraniumolie, der besidder et stort antal unikke egenskaber og har en stor anvendelse inden for medicin, parfume, kosmetologi og også i madlavning. Denne olie tilsættes til sirup til drikkevarer, gelé og slik. Et par dråber af denne olie fjernes, lejlighedsvis en ubehagelig lugt af mælk.

Blad af denne sort tilsættes til te, tærter og frugtretter. Ved hjælp af dem laver de duftende sukkerarter. Til dette formål lægges lag sukker og blade i en glasbeholder. Banken er udsat for solen i 14 dage. Efter at bladene er fjernet, og direkte bruges sukkeret til at lave forskellige retter.

Denne slags geranium er en rigelig type urteagtige planter. Fragile og flydende skud af denne plante kan være op til 1 m lange. Skinnende ark med rige grøn farve i form af en stjerne ligner vedbend, der gav navnet til denne blomst.

Blomster i knoppen kan være dobbelt, halv-dobbelt og enkel størrelse op til 5 cm. Deres farve kan variere fra ren hvid til sort og blå. Blomstrende passerer i begyndelsen af ​​sommeren til slutningen af ​​efteråret.

Fremragende udseende som dekoration af loggier og balkoner, Desuden, når flere arter med forskellige farveknopper er plantet i en hængende gryde.

Denne type geranium er karakteriseret ved voldelige blomsterblomstrer, der ligner blomsten "Pansies". Plante op til 35 cm høj (med konstant beskæring) har en temmelig elegant form, storslået forgrening og uhøjtidelig pleje. Blomstringen fortsætter hele sommeren, blomsterne kan være lyserøde, hvide, lilla, lilla med mørke strimler eller pletter på de to øverste kronblade.

Disse blomsters alder har været mere end et århundrede. Unicums blev opnået ved at krydse strålende og kongelige sorter. Mørkegrønne blade af planter er stærkt dissekerede og har en let krydret lugt. Blomster ligner meget de kongelige pelargoner, men lidt mindre i størrelse. Som regel har de en mellemhvid farve og en rød farve på bladene. Varianter af lyserød og hvid er få i antal. Nogle arter er kendetegnet ved mørke striber og pletter.

Dette er en temmelig usædvanlig slags geranium. Stænglerne af planten, der er lignified nedenunder, er stærkt buede og forgrenede. Med øget tørhed af luft og svagt vanding forlader busskurene. Anlægget har lidt bizarre former, der ligner forskellige fantastiske væsner. Grenene har nogle gange rygsøjler. Denne blomst er normalt valgt til dekoration af bonsai, og i rollen som eksotiske planter til at dekorere rummet. Af de 10 sorter af denne plante, som regel, kan man finde geranium cortiose, hunchbacked, fluffy, kødfulde, vinkel og tykt-stalked.

Populariteten af ​​denne række geraniumer fortjente på bekostning af dens stærkt dissekerede, pubescente, lyse grønne blade af kompleks form. Busken er ret høj, den kan vokse til 1,5 meter. Når du rører bladene begynder at udsende en stærk citron smag.

For de unikke helbredende egenskaber hos mange arter af geranium, kalder bulgarere det "kursted". Og faktisk fungerer det godt for mange sygdomme:

 • Tandpine passerer, hvis du holder geraniumet et stykke tid i munden;
 • Betændelse og en følelse af smerte i otitis kan fjernes med mosede blade af duftende pelargonium, hvis du lægger dem i øregangen.
 • Infusionen af ​​geraniumer er fremragende til stress og neurose, og behandler også gigt og forkølelse;
 • Geraniumpladen fastgjort til håndleddet stabiliserer trykket;
 • Ved en kløe bruger sår, ømmer og eksem bade fra bladene;
 • Duften af ​​denne blomst eliminerer irritabilitet, søvnløshed og hovedpine;
 • Desuden hjælper planten med kæledyr med behandling af en øremide;
 • Decoctions af rødder og blade bruges til nyresygdom, salt deponering og diabetes.

Når vi taler om pelargonium, kan vi ikke undlade at nævne den æteriske olie, der er fremstillet af denne plante. I dag er kosmetik-, parfume-, konfekture- og sæbeindustrien ikke tilstrækkelig nok til anvendelse. Også uden denne olie er farvning og dressing af visse hudtyper umulig.

I folkemedicin bruges et par dråber olie fortyndet i et glas vand til behandling af mavesår, urinveje, diarré, diabetes, blødning.

Også denne olie er et anthelmintisk stof. Bad med olie bruges til eksem, forbrændinger, forhøjet blodtryk og hovedpine.

Men glem det ikke, ligesom alle folkemetoder til behandling, Brug af pelargoner har nogle kontraindikationer, mens det ikke kan erstatte medicinterapi. Derfor skal du konsultere en læge, inden du behandler med det.

Geranium renser helt luften, fjerner ubehagelige lugte (f.eks. Dampe). Samtidig kæmper hun godt med møller, fluer og myg.

Denne blomst betragtes som en talisman, der beskytter huset mod mange problemer og tillader ikke folk at komme ind i det med dårlige hensigter. Anlægget har en positiv energi, fordi mange overtro og tegn der er forbundet med det har en positiv retning.

Hvis denne blomst er i huset, så husholdninger næsten aldrig lider af stress og ikke skænderi. Ifølge antikke overbevisninger beskytter geraniumolie mod ondt øje, mørke kræfter og andre onde ånder. Og pigerne bar små poser med pelargoner for at tiltrække suitorer. Og damerne i deres alder bidrog de til at bevare ungdommen og tiltrækningskraften.

Blomstrende hvide geranium var et tegn på at føje til familien, fordi det er almindeligt at give det til par, der ikke kan have børn i lang tid. Samtidig beskytter hvide geranium stadig mod ødelæggelser og katastrofer.

Men den røde geranium er nyttig for de par, der altid er i konflikt med hinanden. Denne blomst bringer roen til huset og fjerner alle negative følelser.

En væsentlig rolle i den lyserøde geranium. Hun kan genoplive parrets slukkede følelser i lang tid sammen. Det bringer følelser, lidenskab og glæde tilbage i relationer. Det bruges også mod hekseri. Fordi det er en blomst af glæde, anbefales det at holde det i hjem, hvor kreative mennesker lever.

også der er en overbevisning om, at geranium, især rødt, hjælper sine ejere med at ordentligt styre penge, der ledsager materielt velbefindende. Og hvis du installerer den i nærheden af ​​azaleakrukken, kan indstrømningen af ​​penge ikke undgås.

Astrologer siger at rum geranium hurtigt kan slukke raseri og vrede, neutralisere negativ energi i værelserne, udvikle en sans for humor og slappe af nerverne.

På steder, hvor der er geranium, er der aldrig en slange.

Hvis denne plante faktisk har i det mindste nogle af de foreskrevne egenskaber, så er spørgsmålet om, hvorvidt at plante geraniumen hjemme, forsvinder af sig selv, det vil sandsynligvis være muligt at dekorere dit hjem og sætte sig af med mange problemer i familien og hjemmet .


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

70 − = 62