Pelargonium Care and Reproduction

Pelargonium (Geranium)

Pelargonium (Pelargonium) tilhører familien af ​​geranium. Et andet mere kendt navn til denne blomst er geranium. Måske bliver du overrasket, men fødselsstedet for denne søde og så velkendte for os alle siden barndommen er Sydafrika. Det pelargonium, som vi alle ved, optrådte i Holland i det 16. århundrede, og i Europa kom det i slutningen af ​​1700 - begyndelsen af ​​det 18. århundrede. Først blev det betragtet som en eksotisk blomst, men meget snart, allerede i det XVIII århundrede, blev det utroligt populært.

Som et resultat af det store efterfølgende udvælgelsesarbejde på opdræt af talrige hybrider og sorter, blev dette genus genopfyldt med varierede og dværgformer, og også sorter med hvide, dobbeltfarvede og dobbelte blomster. I dag er der ca. 280 arter af årlige og flerårige pelargonium, der udviser græsplanter, halve buske og buske.

Kærligheden for disse blomster i hele verden skyldes deres uhøjtidelighed, lethed og omsorg og evne til lang tid at blomstre store farverige blomsterstande. Som vi allerede har sagt, er sorterne af pelargonium meget talrige. De kan tilhøre en af ​​6 grupper: zonal (have); vedbend (ampelnym); Engelsk storfarve (royal eller domestic); brogede; duftende; saftige.

De sidste tre grupper er interessante, først og fremmest deres blade; Storfarvet geranium kan kun dyrkes i rummet; men formålet med zonal og ivy pelargonium, som kan formeres af frø, er udsmykningen af ​​haven og balkonen.

Pelargonium - dyrkning og pleje

Denne blomst elsker varme og lys. Den optimale tilstand til at vokse derhjemme er stuetemperatur, om vinteren føles det bedst ved en temperatur på 8 ° C til 10 ° C.

Med mangel på belysning reducerer planten sin blomstring. Imidlertid tolereres de direkte solstråler godt af blomsten i det fri, men i en fortynding af rummet er det bedre at pritenyat fra den varme middagssol. Også, pelargonium kan lide ledig plads, så du skal sørge for, at den ikke er dæmpet af nærliggende planter.

Vanding bør være rigeligt, da jorden tørrer op, som ikke kan vanddampes for ikke at oversvømme rodsystemet. Om vinteren skal vanding reduceres. Spray planten er ikke nødvendig, det kan beskadige kronblade af blomster. Når du plejer det, er det generelt bedre ikke at tilføje vand, det vil være lettere at klare det end med overskydende fugt.

Det er bedst at dyrke en blomst i en nærende jordblanding, der er fremstillet af tørv og torv, taget i lige dele, tørv og sand. Det er nødvendigt at sørge for god dræning, og periodisk jordudslipning i gryder skal udføres for at sikre luftadgang til rødderne og for at forhindre rottning af rødderne.

Når du dyrker Pelargonium, er potens størrelse meget vigtig. Det er valgt i overensstemmelse med størrelsen af ​​rodsystemet. Men vi skal huske på, at det blomstrer bedst i små potter, så det har blomster og blomster, der er smukkere og lysere. Rummelige potter bidrager til udviklingen af ​​busken og en lavere intensitet af blomstringen.

For at styrke forgreningen og dannelsen af ​​busken og kronen gør planterne en knivspids, hvor vækstpunktet fjernes. Dette skal ske i februar eller marts.

Blomsten svarer taknemmeligt på dressingen. I perioden med aktiv vækst skal det være mineralblandinger eller flydende gødninger under blødning - gødning med højt indhold af fosfor og kalium og mindre nitrogen. Top-dressing sker hver uge fra sene forår til tidlig efterår.

Pelargonium - transplantation og reproduktion

Unge planter kræver en årlig transplantation eller i det mindste en erstatning af jordens øverste lag. Til transplantation tager en lille kapacitet, ellers vil der være en stærk udvikling af skud, men planten vil ikke blomstre. Transplantere den i en blanding af græs, blade, humus (to dele) og sand (en del).

Pelargonium kan dyrkes af frø og stiklinger. I det første tilfælde opnås planter, der blomstrer mere rigeligt end dem der vokser fra stiklinger. Frøsåning udføres i januar-februar og lægger dem på våd jord og dækker lidt med jord til frøplanter. Efter sprøjtning med en vækststimulator er beholderen med frø dækket med glas eller en film og opbevares ved en temperatur på 20 til 24 grader, periodisk fugtgivende. Efter opdræt af spirer (i 1-2 uger) dyppes dybder og dyrkes ved en temperatur på 16 til 18 grader med god belysning i ca. 6-8 uger, hvorefter de transplanteres i en permanent gryde.

Men hyppigere blomsten formeres af stiklinger, denne metode er enklere og hurtigere end den første. Rodnet stiklinger er gennemført i februar-marts og i juli og august ved at skære skuddet apikale forankring have 2-3 blade og længde på 5-7 cm. Podvyaliv stiklinger i skyggen for omkring en dag og dyppet dem i den knuste kul, de sætter i en lys blanding og indeholder ved en temperatur på 20 til 22 grader. Undgå at dække stiklinger. Rooting på denne måde tager omkring en måned.

Pelargonium - mulige sygdomme og skadedyr

Hvis du laver fejl i plantens pleje, vil det nødvendigvis påvirke dets udseende.

Så, med mangel på fugt eller overskud, bliver bladene gule og falder af. Hvis bladets kanter bliver røde, så fryser planten, den mangler varme, bladene falder, hvilket betyder, at det ikke når lyset. Hvis jorden er vandtæt, kan der forekomme vandige bløde puder på bladene.

Geranium kan lide af en sådan sygdom som et sort ben, hvor der på grund af et svampangreb forekommer sværgningen af ​​stammen. Dette kan ske på grund af overophedning af jorden eller dens komprimering, som forhindrer dræning. Forebyggelse af denne sygdom er jordens sterilisering før plantning og overholdelse af vandingsregimet.

På grund af overopmaling af jorden kan pelargonium også blive smittet med grå rot. På bladene i dette tilfælde vises grå skimmel. I dette tilfælde skal du fjerne de berørte blade og behandle planten med et systemisk fungicid, reducere vandingen og ventilere rummet oftere.

Som du kan se, er pleje af pelargonium slet ikke kompliceret. Iagttagelse af de enkle regler for sin opdræt kan du få smukke planter, der ikke kun vil glæde dig med smukke farverige blomster, men også med deres nyttige egenskaber og skabe en positiv og rolig aura i rummet.

© 2012-2018 "Kvindernes mening". Ved kopiering af materialer kræves der et link til kilden!

Portrætredaktør: Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

Redaktionen: +7 (965) 405 64 18

Pelargonium: pleje, reproduktion og transplantation derhjemme

Pelargonium er en plante af Geranium familien, det er kendt som geranium. En indfødt plante fra Sydafrika, hvor den bor i tørre og blæsende områder.

Geranium er en herbaceous, semi-busk eller buskende plante. På grund af sin uhøjtidelighed og rigelig blomstring er det meget populært inden for indendørs, balkon og have dyrkning.

Kærligheden til pelargonium er næret ikke kun af sovjetiske bedstemødre, men også af indbyggerne i Europa, der aktivt dekorerer sine balkoner og loggier. Her skal det bemærkes, at når der dyrkes planter i rummelige badekar, gryder og i "fri" jord i haven, blomstrer det medium.

Varianter af Pelargonium sorter

I alt er der omkring 250 arter i slægten Pelargonium, på grundlag af hvilke der igen er mange sorter afledt.

De mest populære og almindelige typer:

 1. Royal (det er storblomstret) - kendetegnes af store blomster med zonal farvning af kronblade. Mellemen er altid mørkere og fløjlsagtig, og kanterne er meget lette;
 2. Plioclycat (eller skjoldbruskkirtlen) pelargonium skelnes af blanke blade og fløjlblomster af blomster. Stænglerne vokser normalt til 1 meter lange, hvilket gjorde skjoldbruskkirtlen populær til at dekorere altaner og loggier;
 3. Zonal - et karakteristisk træk ved denne art er zonal farvning af bladene, kanterne er altid lidt lettere end midten. Dette er en af ​​de mest almindelige arter og er baseret på mange sorter;
 4. Englen skelnes af duften af ​​sine blade og blomster, der ligner pansies. Den eneste ulempe er det gradvise fald i farver i efteråret;
 5. Duftende pelargonium vokser ret stort og bruges derfor ofte til plantning af haver. Sandt nok skal man være forsigtig, fordi hun har meget skrøbelige stængler, der kan bryde i stærke vinde.

Hjemmepleje til begyndere

Af sig selv er pleje af pelargonium enkel, og det er perfekt til begyndere eller dem, der ikke kan lide at rodne med planter. Det vigtigste er at følge et par enkle regler og overvåge tilstanden af ​​pelargoner. Hvis noget går galt, for eksempel glemmer du at vande planten, alt vil være synligt i udseende.

Pelargonium - lysende plante modstår direkte sollys. Det bedste sted for sin placering er den sydlige, østlige eller vestlige side. Selvom i varmt vejr, kan pelargonium "smide" næsten alle blade, og kun blomster forbliver.

Derfor er det bedre at fjerne planten fra sydsiden i en region med et varmt klima og midt om sommeren. Du kan gøre det roligt, fordi Bevægelsen påvirker ikke geraniumen.

Generelt bør belysningen være rigelig, ideelt set en lys dag er 16 timer. Med mangel på lys begynder stænglerne at strække sig og planten mister sit attraktive udseende. Om sommeren er det bedre at tage geranium på en balkon eller en have, så den er direkte under solen.

Når man vælger et sted og en belysning, er det nødvendigt at tage højde for de enkelte træk ved arten, så det duftende pelargonium foretrækker skyggede steder. Og for den kongelige sort er det uønsket at ramme direkte sollys, så du bør undgå at finde på sydsiden.

Hvordan slippe af med lugten i køleskabet Du kan finde ud af vores publikation på webstedet.

Om den rette pleje af cyclamens derhjemme læses i denne artikel.

Herfra vil du lære at vælge design af fliser på badeværelset.

Temperatur og fugtighed

Temperaturregimet for pelargonium er moderat. Hun kan ikke lide forkølelse eller stor varme.

 • om sommeren - +20 - +22 grader;
 • om vinteren - 16 grader;
 • nogle arter kan modstå kortkøling (for eksempel kan pelargonium zonal modstå temperaturfaldet til +1).

Med hensyn til fugtighed er de sædvanlige indikatorer velegnede. Yderligere fugtning (sprøjtning) pelargonium kræver ikke. Det ekstreme tilfælde, dette er meget tør luft under intens varme. Men stærkt fugtig luft kan føre til forfald af stængler og rødder samt til forekomsten af ​​infektioner.

Også se på luftcirkulationen. Det skal være permanent. I bedøvet stående luft vil planten begynde at smerte. Dette er især vigtigt under overvintring.

Ved hyppig vanding behøver geranium ikke. Orientering er nødvendig, da jorden tørrer op. Men der er flere regler, om sommeren bør jorden altid forblive fugtig (men ikke våd).

Den bedste måde at kontrollere tid til vandpelargonium eller ej er at teste jorden til berøring. Det øverste lag skal tørres, men under det (ca. 1 cm dybt) skal jorden allerede være fugtig.

Efter vanding skal du sørge for at vente på, at vandet løber ned i panden. Efter 10 minutter afløb væsken og vent indtil den helt afløb. Det er bedst at vandre på pallen, og hæld ikke vand direkte under rødderne. Dette er kendt for de mest erfarne gartnere og blomsterproducenter. Men selvom du gør alt ved "normal" - intet forfærdeligt, er det vigtigste at fjerne overskydende væske. Denne regel gælder både vinter og sommer vanding.

Med top dressing er det endnu nemmere. Det skal introduceres i blomstringsperioden - det er ca. fra det tidlige forår til det sene efterår. En gang hver anden uge tilføjes en opløsning til blomstrende planter. Du kan vælge en hvilken som helst top dressing, der ikke er rig på kvælstof. Se instruktionerne for hver gødning til doseringen.

I transplantationen behøver pelargonium ikke meget, med undtagelse af transplantationen af ​​forankret stiklinger, men mere om dette senere. Pelargonium vokser cirka tre år, derfor er det kun at erstatte det øverste jordlag med en ny (blandingen er lavet på samme måde som jorden, hvor planten allerede vokser).

Afgrøde planten er nødvendig årligt, i begyndelsen af ​​blomstringsperioden, dvs. tidlige forår. Normalt fjernes alle øvre skud (de kan bruges videre til avl). Denne trim giver dig mulighed for at give en lateral vækst af pelargonium og rigelig blomstring.

Farven af ​​geranium, som allerede angivet, fra tidlig forår til sene efterår. Blomstringsformen er adskillige blomstrende blomstrer. De kan være af helt anden farve (afhængigt af arten og sorten). Blomster varierer også i størrelse (i nogle arter er de store, som i kongelige, i andre mindre).

Reproduktion hjemme

Pelargonium husstand kan formere sig på to måder: ved frø og ved hjælp af stiklinger. Den første, når man dyrker et hus, er ikke bredt udbredt, da det er ret vanskeligt.

Til reproduktion af frø, i foråret er beholderen forberedt og fyldt med let jord. Frøene bliver sået i jorden og vandet regelmæssigt. Første temperatur bør være 20-22 grader.

I midten af ​​sommeren transplanteres unge planter i en blanding af blade og frø med fosfor og sand. På samme tid observeres komponenterne at blive taget i lige store mængder.

Til vegetativ formering tages stiklinger en lille krukke (ca. 19 cm i diameter). Til at begynde med lægges dræning på bunden, og derefter hældes en blanding af tørv og sand.

Stiklinger skal have 3-5 par blade, men ikke mindre end 2. De er afskåret enten ved knuden eller lidt lavere. Afskåret stiklinger fjern det nederste par blade, der efterlader en bare "kolonne".

Efter forberedelsen af ​​stiklinger er det nødvendigt at lave huller i jorden tættere på kanten af ​​potten. Derefter placeres stiklinger der, så alle bladene ligger over jorden og forsigtigt jord jorden.

Nu skal du vente et par dage, indtil rødderne "klæber" til jorden. Først efter dette kan du hælde unge skud. Ved midten af ​​sommeren transplanteres pelargonium i større potter.

Pelargonium, selvom en hårdfør plante, men også nogle gange kan blive syg, skyldes det ofte, at forkert pleje er.

 • grå rot;
 • rust;
 • verticillium vilje;
 • forfald af stammen;
 • andre patogene svampe, på grund af hvilke på blade og petioles der er forskellige pletter.

Hvis planten begynder at udvikle grå rot, begynder der på sine blade, skud, stilke og lige blomsterblomster at blive grå plakat. Dette skyldes lave temperaturer, luftfugtighed og manglende ventilation, rigelig vanding.

 • Overhold om vinteren det temperaturregime, der er nødvendigt for pelargonium;
 • Ventilér rummet regelmæssigt;
 • sæt ikke planter tæt på hinanden;
 • fjern tørre eller syge blade
 • Vand ikke oftere end en gang hver 10 dage.

Rust kan detekteres af koncentriske cirkler af brun farve på indersiden af ​​arket. Kun gule cirkler vil være synlige fra ydersiden af ​​pladen.

Årsager: fugt, utilstrækkelig ventilation.

Behandling: Det er nødvendigt at afskære alle berørte blade og behandle planten med en opløsning af benzat med en hastighed på 1 g pr. 1 liter.

Denne sygdom er forårsaget af en svamp, der påvirker det ledende system af pelargonium. Geraniumen falder gradvist og blade bliver gule. Ingen behandling.

På bunden af ​​stammen begynder at dukke op og øge en sort plet. Gradvist drejer stammen fuldstændigt ved bunden. Behandling - er fraværende. Det maksimale, der kan gøres, er at skære stammen fra toppen og forhindre sygdommen selv. Årsager: For rigelig vanding.

Insekter, der påvirker pelargonium:

 1. Whitefly er en hvid, meget lille sommerfugl. I stedet kan der stadig være hvide små larver på planten;
 2. Flåter lever på undersiden af ​​bladet, og deres tilstedeværelse kan detekteres af den karakteristiske tynde væv på planten. Når mitten bliver smittet, bliver bladene gradvist marmoreret på grund af tab af næringsstoffer;
 3. Pulverformet morbær - findes ved karakteristiske klumper, der ligner bomuldsuld, i bladets og stilkernes axils.

Ved køb skal du omhyggeligt kontrollere planten for tilstedeværelsen af ​​en whitefly eller en mælkebøtte. Hvis pludselig fundet tegn på skadedyr eller selv - nægter at købe.

Mulige problemer og løsninger

Udover at inficere planter med forskellige sygdomme og skadedyr er der mindre frygtelige problemer. Normalt opstår de på grund af forkert pleje og behandles ved at eliminere årsagen.

Problemer og løsninger:

 1. Hvis pelargoniet begynder at rødme blade, så er temperaturen for lav, og du skal indstille det ønskede temperaturregime;
 2. Få blomster, men et stort antal blade - du laver mange gødninger, reducerer mængden, eller bedre midlertidigt stopper fodring;
 3. De nederste blade bliver gule - mangel på fugt og manglende ventilation.

Hovedforretningen i denne fantastiske plante er at overholde alle enkle regler eller rette situationen i tide. Og resten af ​​planten giver ikke ubehag og glæder øjet med dets blomstring.

Nogle tips til dannelse af en frodig pylargoniumbusk er i den næste video.

Jeg skærer rystesten til spiring først, læg dem i et glas vand, så de lader rødderne i vandet. Derefter vil geranium nødvendigvis tage rod, når den plantes i en gryde. I min lejlighed er det den mest uhøjtidelige blomst, der ikke tæller kaktus.

Geranium værelse - foto, typer, pleje, reproduktion, brug af blomster

 • Geranium - en blomst, der i vor tid er blevet betragtet som en "bedstemor", fordi det er kendt for en meget lang tid i den indendørs have og gartneri, og generelt, opdræt og indsamle disse planter er engageret i den ældre generation.

  Unge mennesker forestiller sig en geranium i sin standardform: afrundede plader af røde blomster og terry mørkegrønne blade. Faktisk er fremskridt ikke stå stille, og opdrættere har åbnet en masse af sorter af Pelargonium, som er forskellige former for blomsten, blad farve, plante størrelse og andre parametre.

  Hvis du ønsker at købe en stueplante, der ikke vil kræve konstant pleje og årlige transplantationer, mens de resterende meget dekorative i lang tid, så skal du tænke på at vokse nogle sorter af geranium værelse.

  For at forstå valget af sorten er det nødvendigt at overveje de grupper, hvormed pelargoniet er opdelt i rum. De vil blive præsenteret nedenfor med beskrivelser af artegruppens generelle karakteristika

  Det kan genkendes straks af bladernes karakteristiske farve: det mørkegrønne blad grænses som det var af en brun strimmel og dermed artens andet navn. Det er geranium, der er "bedstemorens" slags, fordi denne gruppe er den mest udbredte og har mere end 70.000 sorter.

  De adskilles ikke kun af blomsterens farve, men også af deres form. Isoler simple blomster, halv mahogni og terry. Det er klart, at de, afhængigt af blomsternes kompleksitet, har et andet antal kronblade.

  Bladene adskiller sig også i den mørke strimmers sværhedsgrad: i nogle sorter af geranium kan det ses meget tydeligt, i andre er det næsten usynligt, bredden af ​​fælgen afhænger også af sorten.

  Denne ampel type pelargonium, som producerer mange lange flydende skud. I denne henseende er pelargoner sprøjtede plantet i hængende gryder eller gryder, der står i en højde. I dette tilfælde skal det tages i betragtning, at granens sorter producerer øjenvipper på op til 1 m længde.

  Karakteriseret af gruppen er også den absolutte glathed og glans i bladene, der ligner eføblade. Dermed navnet på gruppen.

  Også refererer til ampel, men piskene er kortere. Blomsten er interessant her: det ligner meget en viola (pansies) og ser meget flot ud i en visp.

  Her allerede fra navnet bliver det klart, hvad denne gruppe er interessant at blomstre dyrkere. Lugter havet, det hele afhænger af den specifikke sort. Indsamlet i denne gruppe af pelargonium indeholder phytoncides i deres blade, som er ansvarlige for produktionen af ​​duft. Lugten er meget stærk, især når den berøres af anlægget.

  På en gang vil jeg gerne bemærke, at udseendet af geranium duftende ikke er lige så interessant som i tidligere tilfælde: Bladene er grønne med fluff, ujævn og stor, blomster er simple standardfarver.

  Planten selv udvikler sig hurtigt, og derfor kan den øvre strækkes. For at bushen skal være en busk, og ikke et par lange skud, er det nødvendigt at klemme det med jævne mellemrum.

  Måske henviser de smukkeste pelargonier til denne art. Blomster samles også i panikulere afrundede blomsterarter, men hver af dem kan nå 7 cm i diameter. Således er blomsterkabinerne simpelthen gigantiske. Og deres farve kan være meget anderledes, og her mener vi ikke kun hovedfarven, men også tilstedeværelsen af ​​vener, kayomochek, pletter osv.

  Faktisk kan det betragtes som unikt, da det samlede mange interessante funktioner: Blomsterne er meget smukke, med vener og tegninger, som den foregående gruppe kan prale af, men størrelsen er selvfølgelig ikke så stor.

  Bladene er også dekorative og har samtidig en vis smag, afhængigt af den specifikke sort. Det er lidt svagere end det duftende Pelargonium, men det er tilstrækkeligt tydeligt.

  Miniature og dværg pelargoner

  De er små buske, der blomstrer rigeligt og på samme tid kræver ikke beskæring overhovedet. Slags af sådanne pelargoner vil være nyttige for dem, der har alle windowsills allerede zazastavleny andre planter.

  Nu kan du overveje nogle interessante typer af pelargoner, der adskiller sig præcist i form af blomsten. Disse omfatter:

  • Rosaceous zonal. Blomster ligner ægte små roser, samlet i en flade;
  • kaktusformet zonal. Det er svært at sige, om de er smukke eller ej. Dette er en mulighed for en amatør. Blomsterne selv er store, og kronbladene er snoet i kegler og ligner torner af kaktus;
  • stjerneformet zonal. De hedder det i forbindelse med kronbladets form - det er spids, indsnævret til toppen;
  • gvozdikotsvetnye. Carnation har hakkede kronblade, og dette tilhører denne gruppe af pelargoner.

  Geranium kan købes i tre typer: i frø, rodede stiklinger og veludviklet voksenbusk. Deres voksende bør overvejes separat.

  Dyrkning af Pelargonium fra Frø

  Pelargoniumfrø er store nok, så der opstår som regel ikke problemer med deres plantning selv i nybegyndere blomsterhandlere. Ved plantning af frø er de lagt fladt på jorden, lidt pressende ned. Afstanden mellem frøene er mindst 2 cm.

  Efter at de var plantet i jorden, er jorden ikke vandet med en vandkande, men godt sprinklet fra en forstøver, så frøene ikke vil blive vasket og forbliver på deres steder.

  For at pelastoner om sommeren begynder plantningen af ​​frøene i slutningen af ​​februar. En plastikpose sættes på beholderen, hvor frøene er plantet. Alle skal sættes i et mørkt varmt sted og kontrolleres dagligt til skud. Grundlæggende stiger Pelargonium i 5-6 dage.

  Efter at være vist mindst en spire, er hele kapaciteten udsat for lys, og pakken fjernes. Når frøplanten vokser op og har fire blade, kan den plantes i separate potter (denne operation kaldes en plukning).

  Dyrkning af en rodfæstet snit og en veludviklet buske

  Her vil alt være baseret på udvælgelsen af ​​gryden og jorden til transplantation af de tilkøbte frøplanter. Jord i den færdige form kan købes i en specialbutik, og du kan gøre dig selv, hvis der er hjemme bragt jord fra haven om efteråret. Til dette behøver du bare at blande:

  Den således dannede jord vil være løs. Valg af gryden er lavet afhængigt af tilstanden af ​​plantesystemets rodsystem.

  Selv for en voksenbuske er en lille krukke med en diameter på ca. 15 cm velegnet. Selvfølgelig anbefales det at købe en pot brændt ler, men de er normalt dyrere end plastik.

  Derfor, hvis du ikke ønsker ekstra omkostninger, så er plastik også ikke så slemt, bare vandet i det tørrer ikke så hurtigt op, og der er risiko for at "hælde" planten.

  For at forhindre rodrot og sorte ben er det nødvendigt at give en kvalitetsdræning i puljen, polstret i et lag på 2-3 cm. Selvfølgelig skal selve potten have mindst et afløbshul på bunden.

  geranium stiklinger i tørv tabletter

  Som det blev sagt i artiklens begyndelse, er geraniumer meget ubehagelige i omsorg, for hvilke blomsterproducenter kan lide det. Pleje er opfyldelsen af ​​følgende betingelser:

  Her afhænger alt af tørkehastigheden af ​​det øverste lag af jorden. Geranium er meget bedre tolererer tørke end for høj luftfugtighed, så det er vigtigt ikke at "hælde" det, ellers vil bushens død ikke passere.

  Vanligvis udføres vandning omkring tre gange om ugen. Forresten må det gøres pænt og forsøger ikke at komme på selve plantens blade. Sprøjtning af pelargoner er også uønsket.

  Geranium er meget fotofil, så dens blomstring afhænger direkte af mængden af ​​sollys, det vil modtage. Til dyrkning af pelargonium egnede sydlige veloplyste vinduer.

  Denne faktor om sommeren er ikke særlig vigtig. Om vinteren må temperaturen ikke falde til under 10 ° C. Det vigtigste er at beskytte planten mod udkast.

  Denne operation anbefales regelmæssigt for at sikre, at luften strømmer til rødderne, og jorden ændrer sig ikke til et monolitisk stykke. For at løsne jorden er det ikke nødvendigt at have en særlig greb: Du kan bruge en gammel gaffel eller en pind.

  Geraniums fodres under blomstringen, og inden den begynder med fosforholdige gødninger. I intet tilfælde bør man ikke lave organiske gødninger, kan geraniumer simpelthen ikke stå dem.

  Det indebærer foryngende beskæring af en voksen plante og dannelsen af ​​unge dyr. I det første tilfælde er der op til fem knopper tilbage på hvert skud, hvorfra der senere vises nye grene.

  I det andet tilfælde bruges en teknik til at klemme fingrene til fingrene for bedre bearbejdning. Alle disse operationer anbefales at udføres i slutningen af ​​vinteren - det tidlige forår.

  Det udføres ikke hvert år, men hvert 2-3 år. Det er bedst at genplante med en jordklump uden at afsløre rødderne.

  Normalt udføres denne operation, når rumpelargonium bremser udviklingen signifikant. Men det betyder ikke, at den nye krukke skal være enorm. Du kan øge dens diameter ved hjælp af tyngden af ​​pegefingeren.

  For at bevare sortens karakteristiske træk, forplantes pelargoner normalt ved stiklinger eller ved at dele en voksenbusk.

  Hvis du personlig samler frø, så er der ingen garanti for bevarelse af sorten. Hvis du vil prøve at plante de indsamlede frø, så skal du lave en scarification, dvs. fjernelse af den ydre skal. Frø gnides mellem to stykker af nazhdachki.

  Alligevel skærer blomsterhandlerne oftest busken. Stiklinger, der er skåret ca. 6 cm lange, anbringes i vand, indtil de unge hvide rødder er spire og derefter plantet i jorden eller spiret i stort fugtigt sand. Begge metoder er effektive og udbredt.

  Blomstrende geranium opstår efter plantning af frø om cirka fem måneder, så hvis de plantes i slutningen af ​​februar, vil pelargonium blomstre i samme år.

  Stammen vil blomstre tidligere - om tre måneder. Men disse udtryk refererer hovedsagelig til zonalarter, englene og kongelige pelargonium vil under alle omstændigheder kun blomstre i andet år.

  Pelargonium sygdomme og skadedyr

  Til de hyppigste sygdomme af geranium i rummet kan forholdene tilskrives svampe- og virussygdomme. Til svampene tilhører et sortben, bladrost, forskellige rotter. Oftest behandles disse sygdomme med opløsninger af fungicider.

  Der er få skadedyr af pelargoner, men de er allerede meget irriterende. Disse omfatter bladlus, hvidefugl, larver og flåter. De selv eller spor af deres livsaktivitet kan detekteres ved omhyggelig undersøgelse af plantens blade på begge sider.

  Du kan slippe af med skadedyr ved at sprøjte geranium med specielle produkter. Hvis det ikke var muligt at fastslå, hvem der nøjagtigt satte sig på blomsten, er det bedre at bruge præparatet fra skadedyrskomplekset.

  Uerfarne dyrkere kan ofte stå over for følgende problemer, når de dyrker pelargoner: Bladene bliver gule, falder ned, og busken vil slet ikke blomstre.

  Her er resultatet af forkert pleje mest sandsynligt.

  • Hvis arket bliver gul på kanten, får busken lidt vand.
  • Hvis bladene er kedelige og faldne, er bushen oversvømmet.
  • Hvis bladene falder væk fra bunden af ​​planten, mangler pelargonen sollys. Af den måde kan det af samme grund ikke blomstre.
  • Gæran vil heller ikke producere blomsterstængler, hvis den er overfødt med nitrogen, som tjener til at vælge en grøn masse med en plante.

  For ikke at ende på et så ubehageligt øjeblik som problemerne i dyrkning af pelargonium, kan du tale om dets gavnlige egenskaber.

  • For det første renser denne plante rent luften i rummet fra skadelige mikrober. Lugten af ​​geraniumer lindrer stress, lindrer depression.
  • For det andet modvirker det skadedyr fra andre blomster og planter. Om sommeren anbefales det at sætte geranium i haven, under buskens buske - så der ikke er nogen bladlus!
  • Og for det tredje er geranium meget udbredt i folkemedicin til behandling af forskellige sygdomme. Det er sammenlignet med en plantain! Friske blade perfekt strammer sår og behandler abscesser. Broth hjælper med sygdomme i tarm og mave.
  • Også fra geranium opnås en æterisk olie med en delikat aroma, som anvendes til medicinske formål. Det helbreder en løbende næse, smerter i øret, lindrer træthed i muskler, rygsmerter.

  Video om dyrkning af pelargonium - geranium

  Her er en nyttig og smuk plante - pelargonium eller indendørs geranium. Kultivere på vindueskarmen, og hvordan man pleje dig nu ved.

  24. december 2016 | 22:32

  Sikke en skønhed! Jeg havde ingen anelse om et sådant antal arter af pelargoner. Faktisk er geranium-engelen som en pansy, charmerende. Og nogen form for geranium har medicinske egenskaber?

  25. december 2016 | 00:38

  Ja, vant til bedstemorens pelargoner - enkle kugler i farver 3-4 farver. Og der er så mange af dem! Alle pelargoner er helbredende)


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  59 − = 57