Pelargonium kvalitet foto titel

Typer og kvaliteter af rum geranium på et billede med beskrivelsen

Undemanding at pleje, blomstrer i flere måneder og sådan lyse pelargonium på grund af ligheden kaldes ofte geraniumer. Men det er stadig et særskilt talrige slægter, og billeder af arter og sorter af rum geranium vil hjælpe med at forstå den eksisterende mangfoldighed af disse fantastiske planter hjemmehørende i Sydafrika.

Ved at vokse på vindueskarme, på loggierne og balkonerne, kan pladser på geraniumer, som i billedet, ligne græs- eller halvbuskeplanter med oprejste eller flydende stilke. Alle pelargoner er af højeste dekorative kvalitet. Opmærksomhed tiltrækkes ikke kun af enkle eller dobbelte blomster af alle former og farver, men også af unikke blade.

De kan være brede, næsten afrundede, figurativt skåret, palmat, glat bølget, grønt og flettet.

Den langvarige berømmelse af indendørs pelargoner, som spektakulære og uhøjtidelige planter, har ført til, at de sidste hundrede år:

 • der blev opnået en lang række forskellige former for pelargonium;
 • vilde arter er åbne og dyrkede;
 • interspecifikke hybrider optrådte.

Derfor er den nuværende klassificering er en slags plante elskere omkring 250 forskellige arter og sorter af stueplanter graduering, der er vedtaget i det internationale samfund gartnere, tilbyder at bruge deres identifikation baseret på ydre tegn, som på billedet, sorter og arter af geranium værelse:

 • Stellar - stjernehalvende geraniumer, deres sorter og hybrider;
 • Tulip - tuliplignende pelargonium;
 • Unikt - rum pelargoner af det unikke;
 • Zonal - zonal eller frynsede hjem sorter af pelargonium.
 • Engel - indendørs pelargoner engle;
 • Farvede blade - varierede sorter;
 • Kaktus - kaktus-formet pelargonium
 • Ivy-leaved - flaky geraniums, som kan være standardstørrelser, såvel som dværge og miniaturer;
 • Miniature og Dwarf - Miniature og dværgplanter af rumspelargonium;
 • Regal - royal geraniums;
 • Duftende blade - duftende pelargoner.

Pelargonium zonal eller frynset (Pelargonium zonale)

Alle slags hybrider og sorter af denne slags rum geranium, som i billedet, vokser smukt i huset, på balkoner og endda på byblomster. Det er utvivlsomt føreren med hensyn til popularitet og antallet af dyrkede sorter, som i dag tæller omkring 75 tusind.

Blandt andre hjemlige flerårige geraniumer er zonalplanter let genkendelige af den karakteristiske farve af løv. På en lysegrøn baggrund er mørkere områder tydeligt synlige, hvilket gav navnet til alle slags indendørs pelargoner, som på billedet. Blomster zonal Pelargonium kan være enten enkel eller terry.

Når der beskrives sorter af geranium, i billedet og i planternes navne, anvendes følgende gradation i henhold til antallet af kronblade i corolla:

 • Ikke-primære blomster består af fem kronblade - Single;
 • Halv-dobbelte blomster indbefatter fra 6 til 9 kronblade og betegnes Semi-Double;
 • Terryblomster af geranium består af 8 eller flere kronblade - Dobbelt.

Dobbelt sorter kaldes nogle gange pionformede geraniumer, hvilket er noget forkert. Der er ingen sådan klassificering af planter i den internationalt anerkendte klassificering.

Blomsterne af zonal geranium varierer ikke kun i deres pragt og størrelse. Det er længe siden, da kun røde pelargoner var på vinduerne.

Afhængigt af sorten og sorten glæder Pelargonium udsigten med blomstrende blomsterblomster af alle nuancer af lyserøde, fløde, burgunder eller crimson. Det er ikke ualmindeligt for planter med hvide, flerfarvede og endda gule corollas, som i et billede af en række geraniumer, der hedder First Yellow Improved.

Men dette er ikke alle styrkerne af rumpianer. Særlig opmærksomhed for blomstavlere er nydt af sorter med en ukarakteristisk form for en blomst.

Rosaceae (Rose-Bud Zonal Pelargoniums)

Et eksempel er en lyserød, som på billedet, geranium med dobbelt effektive blomster, i struktur og udseende, der ligner miniature engelske roser.

Denne slags rum geranium, dets navn og farvefotografier var kendt i verden siden århundredet før sidst. De første oplysninger om planter blev offentliggjort i "Herald of the Horticultural Royal Society of Britain" i 1876. Men i vores land rosaceous sorter - har endnu ikke modtaget bred fordeling og findes kun i samlinger af de mest entusiastiske blomsteravlere.

Tulipformede rum geraniumer (Tulipe-bud pelargonium)

Århundrede senere modtog blomsterhandlerne planter af hjemmelavet geranium med blomster, som selv på tidspunktet for fuld blomst ikke åbner, forbliver i bud-scenen.

Som et resultat blev dette værelse geranium afbildet i billedet kaldet tulipanformet. Begyndelsen af ​​arten gav en spontan mutation, og i dag forsøger de få sorter og hybrider af tulipan geranium, når de vokser eller formeres, nogle gange at vende tilbage til den naturlige form.

Stjerne rum pelargoner (Stellar Zonal Pelargonium)

I midten af ​​det sidste århundrede formåede blomstrerne i Australien at få et rum geranium, som har en oprindelig form af corolla, der ikke ligner de eksisterende arter.

På grund af skarpskårne, indsnævrede kronblade blev rum geranium på billedet kaldet en stjerne.

I øjeblikket har blomsterhandlere sorter og hybrider ikke kun med enkle og dobbelte farver i alle nuancer, men også stellater pelargonier med lyst flerfarvet løv.

Kaktuslignende hjemmelavede geraniumer (Cactus Pelargonium)

Kaktuslignende pelargoner, der blev opnået ved begyndelsen af ​​det 20. århundrede, er yderst sjældne i dag. Et karakteristisk træk ved disse planter er store blomster med indsnævrede, nogle gange nålformede kronblade, som giver corona et sjusket udseende.

Carnation Pelargonium

Rum pelargoner, på billedet, forbløffer med en række blomster, farver og arter. En af de mest usædvanlige - en fedmeskaleret sortiment af zonal pelargonium med hakkede kronblade, der ligner blomster af en nellike.

Pelargonium Ivy-Leaved Pelargonium

De fleste af de rigelige sorter af rum geranium, som i billedet, henviser til en stor gruppe af pelargonier og blade, der ligner den tætte grønne blade af vedbend. På grund af denne lighed kaldes mange sorter med enkle og store dobbeltblomster vedbend.

Ampel geranium, som i billedet, er en plante med krybende eller faldende stængler, der når en målerlængde. I kultur er sådanne sorter uundværlige for både lodret havearbejde og til dekoration af hængende kurve. Rum Pelargonier bruges også som jorddæksplanter.

Blade ampelnye geranium tyk, læderagtig modsætning zoneinddeles arter, helt glat.

Meget interessant er de varierede former for ivy geranium, som i billedet.

Royal Pelargonium (Pelargonium)

Mange indendørs pelargoner blev opnået som følge af avl og hybridisering mellem arter. Takket være sådanne bestræbelser fremkom kongelige pelargonier med blomster op til 7 cm i diameter.

De særlige sorter af disse sorter og hybrider består ikke kun af størrelsen af ​​simple og semimokrome corollas, men også i deres flerfarvede farve. På kronblade er der nødvendigvis pletter, striber eller pletter af kontrasterende toner.

Pelargonium Angels (Angel Pelargonium)

Pelargonium Angels i udseende ser ud som planter af "royal" sorten. Men blomsterne her er noget mindre, og de eksisterende sorter blev opnået ved at krydse pelargoniumet krøllet med storblomstret.

Engle er for det meste masser af pelargoner, som på billedet, der danner en frodig krone fra skud med lille monofonisk løv.

Pelargonium Unicum (Unikt Pelargonium)

Hybridplanter, der blev fremstillet af Pelargonium royal og skinnende, begyndte at blive kaldt unikke. Denne gruppe hører til de ældste sorter, selv om det ikke er så let at finde planter i samlinger af gartnere.

Selvom blomster af denne art, som et billede af en geranium, ser ud som blomster af kongelige planter, men de er meget mindre. Men løvet bliver ofte dissekeret, bølget og har også en behagelig lugt.

For eksempel har geraniumens grønne med navnet Patons Unique, billedet på billedet, en sødlig frugtagtig smag.

Duftende-leaved Pelargonium

Det er duften af ​​de smuldrede blade af geranium og tiltrukket menneskets opmærksomhed på denne plante. Indtil forrige århundrede var fokuset på udvælgelsen af ​​rum geraniumer ikke skønheden af ​​blomster, men duften, fordi planterne fungerede som "levende deodoranter".

Sådanne sorter og hybrider af duftende geranium er populære i dag. De strejker ikke med lyse blomster eller formen af ​​blomsterstande, men de bruges både til smagsoplevelse af kulinariske retter og til husholdnings duftstoffer ved opbevaring af sengelinned eller overtøj.

Afhængig af arten og sorten, som på billedet, kan rumbladet lugte med alle slags frugter, mynte og roser, muskatnød, gulerødder eller nåle.

Geranium: sorter, pleje, navne, foto

Gardener amatører til dekoration af blomsterbed og vindueskarme bruge geranium, som er kendt for sin uhøjtidelighed i pleje. Fantastiske farver tiltrækker landskabsdesignere og husmødre, der søger at skabe en særlig atmosfære i rummet. Geranium, hvis sorter var forbløffende med mangfoldighed, blev en yndlings af gartnere, fordi der var en opfattelse af, at denne plante blomstrer i et hus, hvor ægte kærlighed lever.

I almindelige folk kaldes en blomst normalt "ørnens fod", "grapelnik9raquo ;," en vejnål. " Selve ordet "geranium9raquo; den kom fra den græske geranos, hvilket betyder "kran 9raquo; I Europa ankom anlægget i det 17. århundrede fra Afrika, fangede aristokrater med skønhed og en ejendommelig duft og blev en udsøgt tilføjelse til luksuslejligheder. Over tid flyttede blomsten til vindueskrankerne fra repræsentanter for andre ejendomme, og erhvervede en demokratisk status.

Skønhed i haver og vindueskarme - geranium

Det skete så, at forskere i lang tid ikke kunne bestemme, om de skulle ligestilles med geranium og pelargonium, men i lægens sind er disse planter ens. I dag foretrækker landskabsdesignere at bruge en uhøjtidelig plante til at dekorere ikke kun indendørs rum, men også have- og parkområdet. Mere end 40 arter af geraniumer er fordelt på vores lands territorium. Forsigtigt populær er, hvordan man på passende vis modstår koldt klimaets karakteristika, og sorter af geraniumer (billeder er præsenteret i artiklen) termofile sorter. Planterne varierer i forhold til vækstbetingelser, blomstringsperiode, højde:

 • høj (fra 50 cm) - dette er georgisk, eng, rødbrun, skov, flad, smuk, småstalket;
 • undersized (under en halv meter) - Dalmatian, Himalaya, ashy, storkronet.

Gartnere foretrækker design af blomsterbed og omkringliggende områder af hårdføre planter. Smarte at bruge sorter af pelargoner, der har bevist sig godt i et tempereret klima, kan du dekorere terrænet uden meget besvær. Planter kan behage ejere med lange blomstrende og saftige greens. I betragtning af egenskaberne på hjemmesiden, dens størrelse og skygge er det let at finde muligheder, der berettiger forventningerne til dem.

Ejere bør lægge større vægt på de tilgængelige på territoriet af sidens sorter af pelargoner, som med tiden vil vise de bedste kvaliteter og "vil registrere 9raquo; i behagelige forhold for dem.

Vindende sorter af geranium til landskabet

Alle kender Geranium-pratensen, og ellers eng-geraniumen er i dag en hyppig besøgende til blomsterbedene. Denne art var ikke efterspurgt før, men nu har alt ændret sig. Fans af uhøjtidelige planter ved, hvad geranium sorter har. Med billeder og navne på de mest populære sorter, introducerer vi dig i dag, og du vil være i stand til at vælge en interessant kombination af grønne kæledyr efter eget valg. Velvalgte muligheder giver dig mulighed for at omdanne territoriet, tiltrække øjnene og beundre selv de mest sofistikerede landskabsdesignere. Til baggrunden bruger du som regel en stærk og lang række sommerskyer, bemærkelsesværdigt lyserøde med lavendel nuancer af terry blomster. Efterspørgslen er også høj med de originale udskårne blade Splish-Splash, men efter blomstring anbefales det at trimme busken for ikke at forringe skønheden i nye skud. Slående med charmen af ​​Plenum Violaceum med mørkeblå kurve, der støtter en lilla nuance. Og selvom terryblomster er små, forkæler det ikke det generelle indtryk. Men sådan en sort som Double Jewel, forårsager ikke særlig entusiasme for blomsterproducenterne på grund af de ubeskrivelige farver og den enorme størrelse af den sammenfaldende busk for andet år.

Af de skygge-elskende indstillinger er fru Kendall Clark (for den færdige site type) ideel. Denne rigeligt blomstrende plante med kort statur (højst 40 cm) fanger med lyseblå kronblad, gennemsyret af delikate hvide årer. Og elskere af hvide farver tiltrukket af deres lange blomstrende halvmarmor sort - elegant Laura.

Rødbladet eng-geranium bliver en værdig udsmykning af terrasser og blomsterbed. Sådanne muligheder vil se godt ud i forgrunden. Den lilla skygge af bladene Midnight Reiter og Purple Heron vil bringe en zest til blomsterhave. Den udskårne mørkegrøn og det kompakte rodsystem af Hocus Pocus, Black Beauty, Okey Dokey kommer sikkert til retten. Og lilla pletter på bladene i Midnat Clouds og mørke blomster vil være en vindende touch, når de danner territoriet.

Geranium macrorrhizum - krupnokornevischnaya geranium, beundringsværdigt, fordi det er perfekt akklimatiseret i skyggen og under den brændende sol, vokser og tilpasning i hvert hjørne af haven plot.

Legends og fantastiske fakta om pelargoner

Anlægget er sædvanligt for enhver floriculturalist, der skyldes opdrætteren fra England, George Tradescuana, som var fascineret med hans opdrætsproces. Og med fødslen af ​​hver ny sort gav ham det oprindelige navn, som var forbundet med en engel eller en sommerfugl. Opret af ham sorter af geraniumer forbløffet ikke kun af skønhed, men også af medicinske egenskaber. Så blev den kongelige sort navngivet, fordi planten reddede monarken fra søvnløshed. Der er legender forbundet med pelargoner, som har nået vores tidspunkter.

 1. Den østlige legende siger, at i oldtiden var en våd, der ikke tiltrak nogen mennesker, profeten Mohammed, der faldt ned fra bjergene, hængt sine våde tøj. Planten spredte stoffet, så kappen tørrede ud hurtigt under solens stråler. For dette indrettede profeten bushen med vidunderlige blomster og udstrålede den mest delikate duft.
 2. Kranens legende, kæmpede fra pakken og faldt fra impotens i marken under den frostige regn, forårsager medlidenhed. Roligt frosset i ensomhed, blev fuglen dækket af faldende sne. Med farvel til livet faldt kranen en tåre. På dette sted i foråret voksede en vidunderlig plante med blomster som ligner en himmelsk azurblå, hvoraf fuglen længtes.
 3. I Tyskland talte de om en skomager, der kunne lide at drikke og fandt en vidunderlig plante efter endnu en fest på vejen. Da han præsenterede blomsten for sin kone, skiftede hun indånding af sin duft og tænkte på skandalen på grund af hendes mands afhængighed af øl. Hun plantede blomsten i vandet, og da rødderne dukkede op, blev den transplanteret i en gryde, hvorefter fred, ro og kærlighed slog sig ned i huset, og ægtefællen holdt op med at misbruge alkohol.
 4. Ifølge den slaviske tro tiltrækker kronbladene af geranium kærlighedens opmærksomhed. De blev syet i en lærred taske og båret med dem.
 5. I øst er det sædvanligt at sætte blomsterpotter med hvide pelargoner ved indgangen til huset for at skræmme slangerne væk.

Mød tættere på den smukke pelargon! Sorter og sorter

Ikke kun i haven områder kan du finde en smuk blomst. En værdifuld udsmykning af vindueskarmene i mange århundreder er geranium, en række blomsterblomstere er stymied, fordi deres øjne er spredt ud fra deres mangfoldighed. Opdrættere udbrød nye sorter, der var forskellige i form, farve af blomsterblader og blade. Rum geranium er klassificeret i flere grupper:

 • zoner;
 • ampel (ivy-leaved);
 • duftende;
 • royal;
 • saftige.
 • For ikke at begå en fejl ved valg, er det nødvendigt at omhyggeligt studere sorter af geranium rum. Billeder og titler hjælper med at bestemme fremtidige ejere.

Den mest almindelige er zonal geranium. Denne plante med en lige kuffert og bølgede blade blomstrer voldsomt igennem året og bringer glæde til husstandens medlemmer. Knopper kan være enkle, samlet i fem, halv-dobbelt - op til otte og dobbelt over otte kronblade. Hvad er zonal geranium arter og sorter? Billeder (værelse skønhed er præsenteret på dem i al sin pragt), der bruges i artiklen, viser forskellige muligheder. Den mest populære blandt folket:

 • Bracco Pastel er en uendelig sort med rigelig blomstring. Denne art har en blomst med hvide kronblade og et lyserødt centrum.
 • Den rige røde Rumba Brand refererer til den ikke-matchede og glæder ejeren med at sprede rubinblomsterkopper.
 • Angelic pink geranium ligner et pansy i udseende.
 • Rosebud rød overrasker ligheden af ​​sine blomster med knopper af roser.
 • Royal laks har store blomsterstande, hvoraf midt er mørkt.

Og hvordan kan du lide denne slags geranium? tulipan

Blandt det enorme sortiment af blomster er der en slags, der minder om Holland. Novice gartner stiller spørgsmålet: "Hvad andet er geranium arter og sorter?" Foto (værelse skønhed afbildet på dem, slående voldelig blomstringen) af disse farver tiltrække beundrende blikke fans af prydplanter. En af de smarte muligheder vedrørende de zoneinddeles sorter er den oprindelige geranium som har knopper, der ligner tulipaner. Kronblade i en mængde på 6-9 stykker. indtil slutningen ikke afsløres. Opdrættere fra Amerika gav verden i 1966 denne sort, som blev opnået ved at mutere geraniumerne af Fiat. Af særlig værdi er arter, der har et stort antal af uåbnede knopper og blomsterbuketter bunke. De vokser busk, så de kræver ejerens opmærksomhed, hvem skal korrekt danne kronen. Stalken skæres efter rooting for at opnå skønhed og det ønskede resultat. Elegansen af ​​denne sort tiltrækker folk, der er ivrige efter deres yndlingsvirksomhed, der om ønsket vokser rigtige mesterværker. Særligt populært blandt skønhedskunstnere er tulipan geranium, hvis sorter rammer fantasien i form af blomster. Det er Happy Happy og Patricia Andre, Red Pandora og Koni, Victoria Andre og Maria-Louise.

Populariteten af ​​pelargoner er stor, hvilket ikke kun er forklaret af blomsterens pragt, men også af den delikate aroma, som planten udstråler. Fluffy geranium skaber et gunstigt klima i rummet, der bidrager til rensning af luft. Bladens aroma er efterspurgt i parfume- og fødevareindustrien, den anvendes aktivt til fremstilling af blandinger til tekompositioner. Duftende version af geranium værelse, som er kendt for fans af denne plante, dyrkes på vindueskarme ikke for blomsters skyld, men for den udskårne smukke løv, som blomsterhandlerne bruger til baggrunden. Også i medicin er en positiv effekt af plantens aroma noteret, som:

 • har antibakteriel virkning
 • hjælper med migræne
 • hjælper med at beskytte kroppen i virussygdomme
 • Effektiv i hævelse hos overvægtige mennesker;
 • sparer for hypertensive kriser.

Erfarne husmødre stræber efter at installere en pot af sådanne geraniumer i hvert rum, fordi lugten afviser insekter (fluer, møller, myg). Efter gnidning af bladene kan du lugte mynten, frisk æble, rose eller citron. kvaliteter:

 • Chokolade Pebermynte (eller Felt Geranium) er en lavvoksende plante med hængende skud, fløjlsagtige blade, i midten af ​​hvilket der er en chokoladeplade, der udstråler mytens duft. På blomsterblomstrer med lyserød farve er der lilla fjer.
 • Cys Sunburst, eller Curled geranium, som har en lavvandet, bølgepapet-lignende blomstrende grønne blade med en gylden grænse, der har lugten af ​​citron.
 • Attar of Roses, eller Golovataya - vokser op til 45 cm, har store blade, der giver en rig aroma af rose. Blomsterne er lyse med en lilla farvetone og et bourgognecenter.
 • Ffragrans - geranium, som har lugten af ​​muskatnød. På trods af plantens uhøjtidelighed må blomstavlerne gøre en indsats for at dyrke en smuk pelargon i hjemmet.

Varianter (med fotos og navne), pleje og træk ved dyrkning - disse er de vigtigste punkter, der er interessante for nybegyndere blomsterproducenter-elskere. Det bredeste sortiment vil gøre det muligt for den uerfarne værtinde at erhverve en sådan plante-amulet i huset. Sagen for små - lær at pleje et grønt kæledyr.

Egenskaber ved dyrkning og pleje: temperaturregime, reproduktion

Om sommeren føles geranium behagelig ved en temperatur på +20 ... +28 ° C og + 30 ° C, for det er ikke kritisk. Om vinteren, når planten ikke blomstrer, er den nok 11-15 ° C, men det er uønsket at tillade dråber på op til 8 ° C eller mere.

Forplantning geranium stiklinger og frø. En voksen plante med en grov stamme skal forynges. Den apikale stamme med fem blade skæres lige under knuden i en lille vinkel. Efter behandling af den tørrede sektion med humat eller trækul, anbringes processen i en beholder med jord (en blanding af lige dele af græs, sand og tørv). Regelmæssigt sprøjtet jord, som efter tre uger rodede stiklinger, som derefter transplanteres i potter. Unge planter (uanset sorten af ​​pelargon), omhu for hvilken er korrekt, bedes du efter syv måneder de første blomster.

Frø er plantet i fugtig jord, hvilket forhindrer tørring af jordbunden koma. Temperaturen opretholdes ved +22 ... +24 ° C. Efter 14 dage vises de første skud. Pixoning af kimplanter anbefales i potter med en diameter på op til 9 cm.

I dag vil enhver værtinde uden nogen særlig indsats vokse geranium, hvis sorter ikke adskiller lidenskabeligt temperament. Værelserne er velegnede til værelser med god og moderat belysning. Det føles behageligt på alle vindueskarme på lange sommerdage, og om vinteren er det bedst at placere det på sydlige vinduer. At hærde med træk eller gå under den brændende sol anbefales planten ikke. Den fotofile blomst, der er anbragt i skyggen, har små blade, tynde stængler og er usandsynligt at blomstre.

Vi bryder os ordentligt: ​​vanding, luftfugtighed, top dressing

Geranium foretrækker frisk luft og moderat fugtighed. Hun er ikke bange for tør eller fugtig luft. Anlægget kræver ikke sprøjtning. Om sommeren har du rigeligt vanding, men overdriv det ikke, så det er bedre at dræne vandet fra panden. Om vinteren må du ikke hælde en blomst, du skal sørge for at jordklumpen ikke er overtørret, og overdreven fugt vil forårsage forfald af rødderne. Til vanding anbefales det at bruge regnvand, smelte eller stillestående vand.

Anlægget har brug for en universel jordblanding (løvfældende jord eller humus, torv, flodsand). At fodre betjene gødning indeholdende nitrogen, kalium, fosfor (for voldelig blomstring), suppleret med sporelementer af jern, magnesium, bor, kobber, mangan, calcium og zink, forebyggelse forrådnelse af rodsystemet. Om vinteren skal der gives grønne kæledyr en gang om måneden, og om foråret og sommeren - om to uger.

Om efteråret beskæres planter hvert år og fjerner gulvede blade og efterlader kun nogle få knuder på skuddene. Skiver sprinklet med træ eller aktivt kul.

Som en plante har geranium skadedyr, der kan påvirke blomstens ydre tilstand. Blandt dem er hvidefuglen, som ligger på bagsiden af ​​bladene, hvor den fortager sig hurtigt og spiser saften af ​​planten. Små møller nedbryder anlægget. Når uønskede gæster opdages, er det nødvendigt at sprøjte blomsterkronen med insekticider. På bladene af geranium, små insekter af grønlig-grå farve også bosætte sig på undersiden. Denne bladlus, der spiser saften af ​​planten, hvilket fører til udseendet af små pletter og blomstring. Slippe af med en sådan parasit er den samme som whitefly. Med behørig pleje vil blomsten i mange år give glæde til ejerne.

Så lad os opsummere resuméet. Vi diskuterede hvilke slags geraniums der er. Foto soveværelse skønhed, som er repræsenteret i al dets mangfoldighed, viser, at det er værd at dekorere ethvert rum: hus, lejlighed, kontor, børneinstitution, en terrasse cafe eller forstadsområde. Pick up et par arter, du vil se - du vil ikke fortryde!

Indendørs geranium: fotos, arter og sorter

Pelargonium (Geranium) er en semi-busk eller græsklædte blomst, der tilhører gruppen af ​​pelargoner. Mere end 400 af dets sorter findes i alle verdens hjørner. Dets navn blev kaldt fra grækerne på grund af frugtens form, der ligner en kranbag, og i Tyskland kaldes denne blomst "storkens næse".

I Europa blev pelargonium importeret fra Afrika i det 17. århundrede. Mærkelig lugt, og prydplanter har vundet sin store popularitet i aristokratiske kredse, og derefter begyndte at dukke pelargonier i haver andre klasser. Pelargonium kom ind i vores land i det 18. århundrede, og fra det tidspunkt blev det den mest foretrukne blomst af næsten alle gartnere. Dette skyldes sine smukke blomster, aktiv vækst og uhøjtidelighed i plejen.

Pelargonium arter: billede og beskrivelse

I det naturlige miljø er der omkring 250 arter af geranium. Udviklingen af ​​opdrættere tillod oprettelsen af ​​talrige hybrider og sorter, der var forskellige i form, farve på blade og blomsterblomstrer. Room Pelargonium er opdelt i flere grupper:

Denne slags blomst er den mest populære, såvel som mange arter, der har et stort antal sorter. Alle sorter af denne geranium er ret stabile og præget af frodige blomster. Oftest har alle rums geraniumer af denne sort en ret kuffert med et rigt løv af afstivningsform og en rand af brun eller rød nuance. Bladene af denne sort er pubescent, og samtidig skaber de en ejendommelig lugt.

I form af blomster zonal pelargonium er:

 • Terry - på blomster mere end 8 kronblade;
 • Halv-dobbelt - på blomster op til 8 kronblade;
 • Almindelig - de har 5 kronblade.

Formen af ​​blomster af denne sort varierer også:

 • Tulipaner er som blomster af lukkede tulipaner;
 • Rosebuds, med rosa eller røde knopper, der minder om en form for ufuldstændigt åbne roser;
 • Kaktus med snoet og smal kronblade, ligner et rødt krysantemum;
 • Stellat, blade og blomster gentager stjernens form;
 • Formosa, med blomster i form af en stjerne og dissekeret i 5 dele løv;
 • Dekoner, små blomster, samling i buketter af violet, rød og lyserøde nuancer.

Farvelægningen af ​​kronbladene adskiller sig også i sin sort. De kan være multicolored, bicolour eller monochrome, med eller uden en kant. Separat, de blomster der hedder "fugleæg", de har mørke ægformede imprægneringer med stiplede prikker og striber. Blomstringen af ​​denne klasse af pelargonium sker hele sommeren, og hvis planten ikke er placeret om vinteren i en hvilestilling, så kan den blomstre hele året rundt.

Zone Pelargonium er også opdelt i højde:

 • Mikrominiatur - op til 14 cm;
 • Dværg - 14-25 cm;
 • Normal - 25-70 cm;
 • Irins - op til 70 cm.

Navnet på denne art af geranium er givet ved farvningen af ​​bladene, der har tydeligt markerede områder, den centrale del og kantningen har en anden skygge. Fælgen kan være rød, hvid, blå og bard farver. Mellemens blade er meget forskellige, selv sorte, sølvfarvede eller gyldne. Der er sorter med trefarvet løv.

Det betragtes som den mest attraktive plante af denne sort. Den har store blomster af meget forskellige farver: lyserød, hvid, lilla, burgunder og rød. Diameterne af blomsterne kan nå 16 cm og samme størrelse i højden.

Hybrider af denne plante begyndte at fremstå i det 19. århundrede, og den kongelige geranium blev den rummelige favorit af gartnere over hele verden. dens Store blomster af terry eller simpel form har bølgede eller bølget kronblad, hvor der hele tiden er band eller et mørkt sted, hvilket er et karakteristisk træk ved denne sort. To kronblade på toppen er større og fløjlsagtige end andre.

Anlægget kan nå en højde på 15 cm. Hvis man ser på billeder af kongelige geranium, kan det ses, at de uslebne og takkede blade er meget lig ahorn blade, og på samme tid er både monofoniske og lyse.

Denne klasse af pelargonium er den mest lunefuldte blomst af alle geraniumer, mens blomstringstiden er meget mindre end den for andre (ikke mere end 4 måneder) og forekommer kun efter to års vækst.

Denne slags geranium har de mest behagelige aromaer, som den modtog sit navn samt anerkendelse af gartnere. Hvis du omhyggeligt berører plantens blade, kan du straks føle forskellige stærke smag, blandt dem kan du mærke citronen, rosen, jordbær, ingefær, mynte.

Til dato er hybrider, der lugter af æble, muskatnød, lilla, mandler, fyr og selv ananas og kiwi udklækket.

Blomsterne i dette rum Pelargonium er små og som regel har en lilla eller lyserød farve, såvel som forskellige former. Den skarpe blade har 5-7 dele. På billedet kan du se, at bladene af duftende geranium ligner terry.

Brug af duftende pelargonium

Fra denne planteart opnås geraniumolie, der besidder et stort antal unikke egenskaber og har en stor anvendelse inden for medicin, parfume, kosmetologi og også i madlavning. Denne olie tilsættes til sirup til drikkevarer, gelé og slik. Et par dråber af denne olie fjernes, lejlighedsvis en ubehagelig lugt af mælk.

Blad af denne sort tilsættes til te, tærter og frugtretter. Ved hjælp af dem laver de duftende sukkerarter. Til dette formål lægges lag sukker og blade i en glasbeholder. Banken er udsat for solen i 14 dage. Efter at bladene er fjernet, og direkte bruges sukkeret til at lave forskellige retter.

Denne slags geranium er en rigelig type urteagtige planter. Skrøbelige og pull-down skuddene af denne plante kan være op til 1 m. Den blanke blade rige grønne farve i form af stjerner, der minder om vedbend, som gav navn til denne blomst.

Blomster i knoppen kan være dobbelt, halv-dobbelt og enkel størrelse op til 5 cm. Deres farve kan variere fra ren hvid til sort og blå. Blomstrende passerer i begyndelsen af ​​sommeren til slutningen af ​​efteråret.

Fremragende udseende som dekoration af loggier og balkoner, Desuden, når flere arter med forskellige farveknopper er plantet i en hængende gryde.

Denne type geranium er kendetegnet ved voldelige blomsterblomstrer, der ligner blomster "Pansies". Plante op til 35 cm høj (med konstant beskæring) har en temmelig elegant form, frodig forgrening og uhøjtidelig pleje. Blomstringen fortsætter hele sommeren, blomsterne kan være lyserøde, hvide, lilla, lilla med mørke strimler eller pletter på de to øverste kronblade.

Disse blomsters alder har været mere end et århundrede. Unicums blev opnået ved at krydse strålende og kongelige sorter. Mørkegrønne blade af planter er stærkt dissekerede og har en let krydret lugt. Blomster ligner meget de kongelige pelargoner, men lidt mindre i størrelse. Som regel har de en mellemhvid farve og en rød farve på bladene. Varianter af lyserød og hvid er få i antal. Nogle arter kendetegnes af mørke vener og pletter.

Dette er en temmelig usædvanlig slags geranium. Stænglerne af planten, der er lignified nedenunder, er stærkt buede og forgrenede. Med øget tørhed af luft og svagt vanding forlader busskurene. Anlægget har lidt bizarre former, der ligner forskellige fantastiske væsner. Grenene har nogle gange rygsøjler. Denne blomst er normalt valgt til dekoration af bonsai, og i rollen som eksotiske planter til at dekorere rummet. Af de 10 arter af denne plante, som regel kan findes geranium kortuzolistnuyu, pukkelrygget, pushistolistnuyu, kødfulde, kantet og tolstostebelnuyu.

Populariteten af ​​denne række geraniumer fortjente på bekostning af dens stærkt dissekerede, pubescente, lysegrønne blade af kompleks form. Busken er ret høj, den kan vokse til 1,5 meter. Når du rører bladene begynder at udsende en stærk citron smag.

For de unikke helbredende egenskaber hos mange arter af geranium, kalder bulgarere det "kursted". Og faktisk fungerer det godt for mange sygdomme:

 • Tandpine passerer, hvis du holder geraniumet et stykke tid i munden;
 • Betændelse og en følelse af smerte i otitis kan fjernes med mosede blade af duftende pelargonium, hvis du lægger dem i øregangen.
 • Infusionen af ​​geraniumer er fremragende til stress og neurose, og behandler også gigt og forkølelse;
 • Geraniumpladen fastgjort til håndleddet stabiliserer trykket;
 • Ved en kløe bruger sår, ømmer og eksem bade fra bladene;
 • Duften af ​​denne blomst eliminerer irritabilitet, søvnløshed og hovedpine;
 • Desuden hjælper planten med kæledyr med behandling af en øremide;
 • Decoctions af rødder og blade bruges til nyresygdom, salt deponering og diabetes.

Når vi taler om pelargonium, kan vi ikke undlade at nævne den æteriske olie, der er fremstillet af denne plante. I dag er kosmetik-, parfume-, konfekture- og sæbeindustrien ikke tilstrækkelig nok til anvendelse. Også uden denne olie er farvning og dressing af visse hudtyper umulig.

I folkemedicin bruges et par dråber olie fortyndet i et glas vand til behandling af mavesår, urinveje, diarré, diabetes, blødning.

Også denne olie er et anthelmintisk stof. Bad med olie bruges til eksem, forbrændinger, forhøjet blodtryk og hovedpine.

Men glem det ikke, ligesom alle folkemetoder til behandling, Brug af pelargoner har nogle kontraindikationer, mens det ikke kan erstatte medicinterapi. Derfor skal du konsultere en læge, inden du behandler med det.

Geranium renser helt luften, fjerner ubehagelige lugte (f.eks. Dampe). Samtidig kæmper hun godt med møller, fluer og myg.

Denne blomst betragtes som en talisman, der beskytter huset mod mange problemer og tillader ikke folk at komme ind i det med dårlige hensigter. Anlægget har en positiv energi, fordi mange overtro og tegn der er forbundet med det har en positiv retning.

Hvis denne blomst er i huset, så husholdninger næsten aldrig lider af stress og ikke skænderi. Ifølge antikke overbevisninger beskytter geraniumolie mod ondt øje, mørke kræfter og andre onde ånder. Og pigerne bar små poser med pelargoner for at tiltrække suitorer. Og damerne i deres alder bidrog de til at bevare ungdommen og tiltrækningskraften.

Blomstrende hvide geranium var et tegn på at føje til familien, fordi det er almindeligt at give det til par, der ikke kan have børn i lang tid. Samtidig beskytter hvide geranium stadig mod ødelæggelser og katastrofer.

Men den røde geranium er nyttig for de par, der altid er i konflikt med hinanden. Denne blomst bringer roen til huset og fjerner alle negative følelser.

En væsentlig rolle i den lyserøde geranium. Hun kan genoplive parrets slukkede følelser i lang tid sammen. Det bringer følelser, lidenskab og glæde tilbage i relationer. Det bruges også mod hekseri. Fordi det er en blomst af glæde, anbefales det at holde det i hjem, hvor kreative mennesker lever.

også der er en overbevisning om, at geranium, især rødt, hjælper sine ejere med at ordentligt styre penge, der ledsager materielt velbefindende. Og hvis du installerer den i nærheden af ​​azaleakrukken, kan indstrømningen af ​​penge ikke undgås.

Astrologer siger at rum geranium hurtigt kan slukke raseri og vrede, neutralisere negativ energi i værelserne, udvikle en sans for humor og slappe af nerverne.

På steder, hvor der er geranium, er der aldrig en slange.

Hvis dette anlæg er i virkeligheden, er i det mindste en del af de foreskrevne egenskaber, spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at plante pelargonier derhjemme er ikke længere relevant, placere den på din vindueskarm, måske vil det være muligt at dekorere dit hjem og slippe af med mange problemer i familien og hjemmet .


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

42 − = 37