Pelargonium native land

Hjemland af planten geranium og populære blomsterarter

Denne smukke og nyttige blomst, som kom til vores land fra Europa i det 17. århundrede, fik meget hurtigt hidtil uset popularitet. Fødestedet for Geranium-fabrikken er imidlertid det varme Sydafrika og det krydrede Indien. De fleste botanikere er enige om, at denne blomst blev spredt selv på det gamle superkontinent i Gondwana, som forenede Indien, Australien og Afrika.

Kun i slutningen af ​​det 16. århundrede blev geranium bragt til Storbritannien fra Sydafrika. Det skal bemærkes, at det er på dette tidspunkt, at Europa bliver centrum for udvælgelse og dyrkning af sjældne arter af spiselige og prydplanter. Dette blev lettet ved udviklingen af ​​nye eksotiske lande i Afrika og Indien af ​​engelske og spanske søfolk. Det oprindelige geranium, som vi ved og vokser i dag, er Det Forenede Kongerige. I disse dage var det populært at bringe interessante repræsentanter for flora og fauna til at udvide kataloger af kongelige haver og menagerier og for at imødekomme behovene hos rige opdrættere.

Den store familie af geranium omfatter to slags planter. Den første repræsentant er Pelargonium, som findes på vindueskarme af mange i vores land. Den anden slags er geranium selv. Denne blomst er egnet til dyrkning i hjemmet og til landing i forhaven i det åbne område. Mange begyndere og erfarne producenter forveksler ofte pelargonium og geranium: plantens oprindelige land, udseendet og betingelserne for vedligeholdelse er næsten identiske, men de er ikke det samme. Den første slægt består af omkring 280 arter, og den anden - mere end 430, men hvert år vises nye repræsentanter for dette hjem takket være utrætteligt opdrætterarbejde fra hele verden. For at skelne en plante fra en anden skal du omhyggeligt studere blomsterne: i geranium bliver de radialt symmetriske, samlet i små semi-zonotika og næsten regelmæssig form. Men blomsten af ​​pelargonium har bilaterale symmetriske zygomorfe blomster.

Fødestedet for Geranium-fabrikken er Indien, de mest populære sorter kommer derfra. Det forekommer også i Afrika. Lad os dvæle mere detaljeret om flere fælles plantearter, som er de smukkeste repræsentanter for denne familie.

Geranium er firkantet - en bush højde på 30-70 cm. Blomster vises om foråret og sommeren (afhængig af plantetiden) og udseende ligner en sommerfugl. Sydafrika - fødestedet for planten geranium quadrangular. Farvefarver kan være fra blød creme til lyserød. Planten foretrækker veloplyste vindueskarme og en temperatur på mindst +10 ° C. I foråret og sommeren bliver geranium vandet rigeligt, og den kolde sæson er moderat. Som en primer er næringsjord med en kvalitet dræning egnet.

Geranium Curly - et fremragende udvalg til dyrkning derhjemme. Denne busk når en højde på 30-60 cm og har et meget forgrenet system af blade. Hjemlandet af planten er pelargon krøllet - Sydafrika (Cape provinsen). Blomster har en lys farve fra rosa til rige lilla og ret korte ben. De første knopper vises i juli, og fuld blødning og modning af mikrofrø forekommer i slutningen af ​​august.

Enhver udvalgt klasse af pelargonium eller geranium kræver frugtbar jord, kvalitet vanding og et lyst, godt ventileret sted i huset eller på stedet. På trods af plantens modstand mod forskellige sygdomme er det umuligt at tolerere forfald af rødderne.

Plantets oprindelige land er geranium eller pelargonium og hvorfra det kommer fra

Geranium betragtes som den mest populære og berømte plante i værelse blomsteravl. Nybegyndere elsker det for dets uhøjtidelighed og let reproduktion. Der er mange forskellige sorter. Geranium er en årlig eller flerårig, når en højde på halvtreds centimeter. Højdepunktet af planten er bladene af en rig grøn farve, der minder om farven på det unge græs og store lyse blomster samlet i blomsterstanden. Blade giver en behagelig aroma af citron og mynte. I denne artikel vil vi tale om plantens oprindelige land, lære dens videnskabelige navn og forskelle fra en anden art - pelargonium.

Oprindelseshistorie og fødested for et husplante

Lad os først finde ud af, hvor denne hjemmelavede plante kommer fra. I det vilde, fundet i New Zealand, Australien, Californien og Madagaskar. Plantets oprindelige land er Indien og Sydafrika. Det er fra disse kanter, at anlægget er faldet i europæiske lande. Når de søfarende, der befandt sig i Sydafrika, var interesserede i en interessant plante med lyse blomsterstandarter. Briterne bragte anlægget til Storbritannien, hvor opdrættere begyndte at opdrætte nye sorter.

Hun begyndte at dekorere huse og haver, så snart hun kom til Europa. Generelt kunne denne plante ses i adelernes boliger. Damer af disse tider valgte skønheden og dekorerede hendes toiletter og dekorerede hoveddresserne og halsen på luksuriøse kjoler.

Blomstrende pelargoner

I Rusland ankom anlægget i det attende og nittende århundrede og opnåede straks stor popularitet blandt aristokrater. De begyndte at dekorere deres luksuriøse huse med en usædvanlig blomst. Nogle arter er ikke blevet tæmmet af mennesker, de spredes i naturen, bosætter sig i enge, i svampede områder, i skovområder, og bekæmper stadigt ugunstige vejrforhold for dem.

Problemer med at dyrke en blomst

  • gulning og afstivning af de nederste blade. Årsag: Manglende belysning, ukorrekt vanding. Manglen på sollys fremkalder blanchering af bladene. Tørke forårsager tørring af bladets spidser og overdreven fugt - deres forfald. Hvis dette sker, korrigeres indholdsbetingelserne: planten lyser eller bliver vandet
  • rødmen af ​​bladernes fossa. Årsag: det frøs. Løsning: Flytter til et varmere rum;
  • mangel på blomstring. Årsag: utilstrækkelig belysning eller lav temperatur. Løsning: Justering af vilkårene for tilbageholdelse
  • sygdom (grå rot, rotrot) eller skadedyrsangreb: nematoder, bladlus, hvidløg og mider. For at undgå udviklingen af ​​sygdomme er det nødvendigt at sikre de rette betingelser for tilbageholdelse.

Det beundrer ikke kun lejligheden, men har også mange nyttige egenskaber. Den indeholder flavonoider, æteriske olier, tanniner, caroten, stivelse, fructose, pektin, mangan, jern og andre stoffer. Egenskaber, der ligner pelargoner, var interesserede i oldtiden, det tiltrak lægeres, trolders og præsters opmærksomhed. Med sin hjælp bekæmpede de onde og beskyttede gravide kvinder.

Blomsterkrans af geranium

Det var vant til at fjerne hovedpine, stress og smerte i rygsøjlen. Det er i stand til at bekæmpe bakterier og vira, stoppe blodet, lindre smerte og hævelse, helbrede sår, har en positiv effekt på mave-tarmkanalen og hjertet.

Med en forkølelse i næsen er juice fra bladene begravet, mens hosten er fuld af infusioner fra bladene og skyller halsen. Øresygdomme behandles ved at lægge et frisk blad i øregangen. Der er et stort antal opskrifter til brug til medicinske formål.

Geranium er i stand til at have en positiv indvirkning på det omkringliggende stop og folk. Mange forbinder det med gamle bedstemødre og sovjetiske tider, når en blomst dekoreret hvert vindueskarm. Vores bedstemødre mente, at planten har virkelig unikke egenskaber. Men selv nu mister den ikke sin popularitet.

Anlægget redder familier fra skandaler og stridigheder, skabe en harmonisk atmosfære i huset. Specifik aroma hjælper med at klare en stressende situation og lindrer overdreven irritabilitet. Nervesystemet kommer til orden under indflydelse af en mirakuløs plante, takket være hvilken personen ikke længere har forfærdelige drømme, og søvnløshed går væk. Mange tror, ​​at det er en glimrende amulet, som beskytter mod ondt øje og ødelæggelse.

En række overbevisninger er forbundet med pelargoner, som vores forfædre troede særligt stærkt. Tidligere havde piger tørrede blomster syet i en pose, så den tiltrukkede fyr var opmærksom på dem. Pigerne troede at de bidrager til at skabe en skælvende kærlighed. Det antages, at anlægget positivt påvirker familiens budget.

Blomstrende pelargon tæt på

Hvide pelargoner symboliserer renhed, uskyld og oprigtighed. De beskytter familie lykke fra modgang og fiasko. Gift par, der ønsker at have en baby, bør straks købe hvid geranium: hun vil hjælpe med at blive forældre.

Rød symboliserer lidenskabelig kærlighed. Med dem er at gøre venner ensomme piger, der drømmer om at møde en sjælkammerat. Rød geranium vil bidrage til at bevare skønhed og ungdom. Lyserøde planter præsenteres for piger, der ikke kan gifte sig i lang tid.

Et andet navn på geranium på videnskabeligt

På latin lyder navnet som "geranium". Det kommer fra ordet "geranion" eller "geranios", som i oversættelse betyder "kran". Navnet blev givet til anlægget ikke ved et uheld: frugterne bundet på det, udadtil meget ligner en krans næb. Englændere og amerikanere kalder geranium "cranesbill" - "kran".

Pelargonium blomst

Hvad er forskellen mellem geranium og pelargonium?

Inden for blomsteravlen er der meget forvirring om pelargoner og pelargonium. Nogle mennesker tror, ​​at dette er den samme plante, andre mener, at "pelargonium" er plantens videnskabelige navn. Dette er en stor misforståelse. Faktisk er geranium og pelargonium to helt forskellige blomster med betydelige forskelle.

De tilhører den samme familie, det er den største lighed. Familien har fem slægter og otte hundrede plantearter. Den mest talrige er pelargon, og den mest almindelige er pelargonium. De har ligheder i eksterne tegn. De har meget lignende frugter, der ligner en krans eller en stork næb. "Pelargos" er oversat fra latin som "stork", dermed navnet "pelargonium".

Planter er præget af tilstedeværelsen af ​​forskellige genetiske egenskaber, så de ikke kan krydses. Pelargoniums hjemland er de sydlige regioner, og geraniumen kom til os fra de nordlige breddegrader. Denne forskel påvirker blomstringen væsentligt: ​​geranium opløser blomster og ved tolv grader varme, og pelargonium kræver betingelserne for drivhuset for dette. Pelargonium vokser godt hjemme, i blomsterhave og på balkoner, kan eksistere i haver, hvor det ikke behøver at være beskyttet i vintermånederne.

Arter, der vokser i naturen på klipper som let sandjord, og arter, der lever i enge, udvikler sig godt i tung grund med ler.

Pelargonium nærbillede

Geranium og Pelargonium vokser godt i et rum med penumbra, selv om de kan lide god belysning, men uden direkte solstråler. Pas på dem er stort set det samme. Den eneste forskel er, at de tager sig af pelargoniet i forhold til en lejlighed og for geraniumer i en have.

Pelargonium er placeret på vindueskarmen, hvilket giver den en behagelig temperatur. Hun kom fra lejligheden til lejligheden, så hun har brug for hothouse forhold. Hvis planten ikke er tilstrækkeligt belyst, ophører den med at blomstre eller blomstre små blomster. Pelargonium hældes som det øvre lag af jorden tørrer op. Det kan ikke fugtes, ellers vil det føre til forfald af rodsystemet. Pelargonium ret lille pande, fyldt med næringsjord og udstyret med kvalitetsdræning.

Vandet sjældent, vær særlig opmærksom på det, hvis sommeren ikke var rig på regn. På trods af at blomsten vil udvikle sig uden gødning og uden ukrudtsbehandling, er det værd at være opmærksom på disse aspekter af sygepleje. Minimum dressing og ukrudt vil hjælpe blomsten til at blive mere frodige og sunde. De sætter hende på solrige steder, de skjuler ikke for vinteren, fordi hun tolererer frost godt. Dette er en grundlæggende forskel mellem de to typer.

En geraniumblomst består af fem eller otte kronblade. Ofte blomstrer enkelteblomster, men i nogle sorter kommer de til at blomstre. Pelargonium, et voksende hus, har en usædvanlig struktur af blomsterkorollaen: de øvre kronblade er større end de tre nederste, som skyldes den uregelmæssige form af denne del af blomsten. Fra farverne af pelargonium opnås store blomsterblomstrer. Geranium har en omfattende palette af nuancer, hvor blomster kan farves, undtagen skarlagent, og blomster af pelargonium bærer aldrig farve med blå noter.

Til venstre er en Pelargonium blomst, til højre er en geranium

De mest almindelige sorter er "georgiske", "Oxford", "smukke". Pelargonium er elsket af indenlandske blomsterhandlere, det blomstrer blomster i et helt år. Om sommeren kan den placeres på altanen eller verandaen, men om vinteren er det nødvendigt at vende tilbage til værelset.

Blomster er ofte forvirrede, idet de tror at det er en og samme plante. Disse to blomster er imidlertid helt forskellige planter med grundlæggende forskelle, så du skal kunne skelne dem fra hinanden.

Hjemland af rummet geranium: plantens historie og dens pleje

Geranium er en vidunderlig houseplant. Men det er også plantet i parker og haver, da det ser smukt ud, ikke kun på vindueskarmen, men også på græsplænerne. I naturen kan geranium vokse i skoven, på glades. Mange mennesker dyrker denne plante hjemme, uvidende om dets nuværende oprindelsessted.

Geranium kaldes også en kran. Ofte tager folk fejl, kalder denne plante og Pelargonium. Trods det faktum, at der er ligheder på mange måder, men vi kan alligevel skelne nogle forskelle. Til dato er der omkring 400 sorter af pelargoner. De vokser over hele verden, planten kan være en busk eller i form af græs. Geraniumen vokser til 60 cm. Bladene er dækket af delikat hår, og blomsten er af forskellige farver. Men hvor er fødestedet for rummet geranium?

Selv i det 17. århundrede blev pelargoner bragt til vores land fra Storbritannien. Nogle mennesker begyndte at tro på, at dette land er fødestedet for denne fantastiske blomst, men det er en forkert mening. Geranium er en sydlig plante, og den kom til Europa fra Sydafrika og Indien. Det blev bragt af engelsk. I Storbritannien er andre sorter af denne plante begyndt at blive høstet, som i dag mange vokser derhjemme. Dekorer pelargonerne med vindueskarme, plant planten i haven.

De fleste geraniumer er planter, der har tilpasset sig tørt vejr, så de har lært at akkumulere en stor mængde fugt i deres tykke stængler.

I hjemlandet af denne plante er der svære vejrforhold. De fleste af årets dage skinner der en brændende sol. Ofte for at erstatte tørken kommer der rigelige lange regner, som fylder jorden i flere dage.

Omkring 10% af alle typer af pelargoner vokser i andre områder.

  • I Madagaskar
  • I Australien
  • I Californien
  • I New Zealand

Så snart geranium blev bragt til Europa, blev det brugt som dekoration i hjemmet, på vinduer, det blev især ofte set af de adelige.

Damer i oldtiden brugt blomsterblomster til décolleté indretning, hovedbeklædning. Efter et stykke tid blev planten populær, så det begyndte at opdrætte og almindelige mennesker.

Som allerede nævnt voksede pelargoner oprindeligt i Sydafrika. Men ikke sjældent var søfarende, der besøgte forskellige steder, interesserede ikke kun i kultur, infrastruktur, men også i planter, der forekommer i et eller andet område. Derfor kunne en blomst som geranium ikke forblive ubemærket. Naturforskerne fremhævede den fantastiske blomsterstand, som de overvejede i et så varmt klima. Derefter havde de et ønske om at tilpasse planten til nye livsbetingelser. Så geranium begyndte at sprede sig til forskellige hjørner af verden, det tilpassede sig de forskellige klimaer, hvor den faldt. På grund af dette er folk overrasket nu af, at fødestedet for geranium er et land, hvor vejret er varmt hele året rundt.

I Rusland nåede blomsten et sted i 18-19 århundrede. Nogle arter af pelargoner fortsatte med at vokse i naturen, mens de let tolererede det kolde vejr. Men mange sorter af planter begyndte at dekorere folks værelser.

Som et resultat udviklede geranium opdrættere og begyndte at opdrætte forskellige sorter. Hver plante har forskel i farve, form. Men geranium fortsætter med at behage øjet i sit hjemland, det ser ud som et husplante.

Pleje af dette hus anlæg er direkte forbundet med moderlandet af geranium. Hendes landsmænd er chlorophytums, sanseveres og andre planter. Geranium kan lide varme og lys, så hun kunne kun overleve derhjemme. Mange år er gået siden første gang planten blev bragt til Europa, så i denne periode lykkedes det at tilpasse sig til nye forhold. Men ikke desto mindre bør folk, der besluttede at plante pelargoner hjemme, vælge et sted, der er godt belyst. Vinduerne skal være sydlige.

Om sommeren kan pelargoner sikkert stå på balkonen. Planten vil være tilfreds med sin skønhed, hvis den er placeret, hvor der vil være direkte stråler fra solen. Men overdriv det ikke. I en stærk varme er det bedre at skjule blomsten i skyggen.

Jordbunden af ​​geranium skal være fugtig, men igen må man huske foranstaltningen. At vandre en blomst følger tid i 2 dage. For at få planten til at vokse godt, dræne småstenene. Med sin hjælp vil overskydende fugt undslippe, så rødderne vil være sikre, de vil ikke rådne.

Men om vinteren kan man undvære rigelig vanding, da planten er i hvilestilstand til forår.

Geranium kræver ikke hyppig transplantation, det bør kun udføres, når rødder er gennemboret fra hullet. Anlægget kræver ikke særlig jord, da det er tilstrækkeligt at anvende almindelig jord. Antallet af blomster kan falde, hvis geraniumen vokser højt. På grund af dette anbefales det at systematisk afskære grene. Fra dette og busken vil erhverve pragt, og blomsterstanden vil være mange.

Hvis du overholder alle disse regler, vil geranium i lang tid være tilfredse med sine smukke blomster. Men reproduktionen af ​​planten er generelt simpel. For at gøre dette sættes den frilagte gren i en beholder med vand. Den kan plantes, når de første rødder er synlige.

Men geranium er ikke kun smuk, men også en nyttig plante. Fra sine blade er frigivet stoffer, de udfører rengøring og desinfektion af luft. Duften der kommer fra anlægget har en gavnlig effekt på nervesystemet. Det menes at geraniumer kan give en god og god søvn. Derfor anbefales det at plante planten i soveværelserne.

Geranium indeholder tannin, flavonoider, æteriske olier osv. Selv i oldtiden var denne plante interesseret i præster, trollkarler, healere. Denne blomst kørte det onde, beskyttede kvinden under graviditeten.

Geranium er udstyret med medicinske egenskaber. Det er ofte sammenlignet med psyllium, som ofte bruges i lægepraksis. Hvis en person er skadet, anbefales det, at han vedhæfter bladet til det berørte område. Som følge heraf stopper blodet, såret vil ikke rådne, det vil hurtigt helbrede.

Derudover har geranium andre egenskaber. Det var vant til at fjerne giftstoffer, for at fjerne stress, for at fjerne smerter i hovedet. Denne plante producerer olie, som værdsættes af læger. Med sin hjælp, selv i oldtiden hjemme, styrker planterne musklerne, fjernet smerter i rygsøjlen. De pålagde også en oliebaseret kompressor, påførte det på såret, så det helede hurtigere, pus blev trukket på denne måde. Under en kold og smertefuld fornemmelse i ørerne dryppede olie. Blandet det også med whisky, denne drink var fuld, hvorefter der var hovedpine. Fra dette, selv stemningen steg, var depression tabt.

Har infusion af blomsterstand eller brochurer. Honning blev tilsat til det, hvorefter der blev opnået en medicin, som blev vasket med øjne, der festede. Stor fordel er en afkogning af plantens blade. Med sin hjælp behandlede de sygdomme i maven. Særligt værdifuld denne drink vil være med gastritis, diarré.

For at forberede bouillon skal man først male plantens blade. De bliver nødt til at tage en spiseskefuld, der tilføjes et glas kogende vand. Blandingen bør opvarmes i et vandbad i fem minutter. Derefter betragtes afkogningen som klar. Det skal spises 3 gange om dagen i en halv time før måltiderne.

Selv rodfrugter har medicinske egenskaber. De bruges til forberedelse af infusion, ved hjælp af hvilket arterielt tryk stiger. For at gøre det skal du male roden. Det hældes med kogende vand. Blandingen skal stå i ca. 8 timer. Den filtrerede infusion forbruges før måltider hele dagen.

Infusion af blade kan hjælpe med at slippe af med dårlig søvn, da det har en beroligende effekt. Bladene af geranium selv fjerner betændelse, genoprette celler.

Selv i oldtiden i fædrelandet blev det brugt til medicinske formål. Men i dag vokser denne blomst i forskellige lande, så alle kan bruge sine medicinske egenskaber, i huset hvor der er denne fantastiske plante.

Derudover bruges geranium også som talisman. Det menes at planten også har magiske egenskaber. Men det er bare en teori. Én ting er helt sikkert, at geranium er i stand til at rense luften, hvilket er vigtigt i det nuværende forløb.

Re: Hjemstedet i rummet geranium: plantens historie og dens pleje

I varme rum om vinteren er pelargonerne strakt, bagagerummet er nede i bunden, det er svært at undgå dette, kun ved at omarrangere det i et køligt rum og reducere vanding. Sørg for, at den korrekte overvintring ikke kan alle, så i foråret er det bedre at rotere stiklinger, du kan flere stykker i en gryde og klippe den gamle plante. For at få de frodige buske har du brug for en knivspids, selvom den blomstrer senere, men blomsterne bliver mere rigelige.

Re: Hjemstedet i rummet geranium: plantens historie og dens pleje

Så jeg har det samme problem, har mine pelargonier til vinteren stærkt strakte, helt op til meget midten af ​​karmen og de nederste blade er begyndt at blive gul, og jeg har dem afskåret, og nu bryder. Og hos mum og bedstemor ser det pragtfuldt ud, da de med jævne mellemrum afskærer det. Og en anden interessant punkt, fortalte min mor mig, at geranium giver en masse energi, og sætte det i soveværelset er ikke ønskeligt, da vil være svært at udfylde, og her på det modsatte, er det ønskeligt, i almindelighed, er det nu i mit køkken, i den sydvestlige vinduer, såsom men intet)

Re: Hjemstedet i rummet geranium: plantens historie og dens pleje

Altid stiklinger af geranium til mig var det ikke svært at rodde, de gav rødder i vand og efter to eller tre uger plantede jeg dem i jorden. Men her er stiklinger af geranium, der dyrkes af frø, stædigt ikke at slå rod. Hvad er årsagen?

Det er cool at få alt om blomster og planter på din mail.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

26 − 20 =