Pelargonium oprindelse

LiveInternetLiveInternet

Ramme 1466. (Klik på afspilleren!) Din tekst Tak til den ukendte forfatter af animationsarbejdet.

Razin er Europas helt. Han var i frygt for den rigeste magt modernitet. I dag er alt på mode.

"Slavens afsked": Hvorfor blev den legendariske march forbudt i Sovjetunionen Fra.

Egenskaber for en veluddannet person, ved ikke, hvem der skammer. 1. Kom aldrig til besøg uden lyd.

Engelsk for Kids Se: Hvad betyder ordet "Som"? * Engelsk til pumpning.

-Tags

-apps

 • Jeg er fotografPlugin til udgivelse af fotos i brugerens dagbog. Minimum systemkrav: Internet Explorer 6, Fire Fox 1.5, Opera 9.5, Safari 3.1.1 med JavaScript aktiveret. Måske vil det fungere
 • PostkortReborn kortkatalog til alle lejligheder
 • MurenWall: en mini gæstebog, giver besøgende til din dagbog mulighed for at forlade beskeder til dig. For at beskeder skal vises i din profil, skal du gå til din væg og klikke på knappen "opdatering
 • Online spil "Empire9quot;Drej dit lille slot ind i en mægtig fæstning og blive styrer af det største kongerige i spillet Goodgame Empire. Byg dit eget imperium, udvid det og beskytt det fra andre spillere. B
 • Altid ved håndeningen analoger ^ _ ^ Giver dig mulighed for at indsætte et panel med en vilkårlig HTML-kode i profilen. Du kan placere der bannere, tællere og andre
 • CAKES (98)
 • Mine kager (50)
 • Kage Opskrifter (11)
 • bagværk (5)
 • Mine kager 2 (4)
 • dekorationsteknik (4)
 • fløde, kiks. (3)
 • Kager af mestre (2)
 • hvordan man gør det, modellering (2)
 • Ved du hvad. (14)
 • VIDEO (11)
 • Religion. Helliges fædres tanker og lære (6)
 • LESSONS MY COMPUTER (2)
 • COPYRIGHT WORKS (341)
 • Mine poster (50)
 • POSTER FRA IRINUSHKA-OREN (47)
 • MY POSTS 2 (47)
 • POST FRA SELesta_L (23)
 • POSTER FRA LYUDMILYCE ICE (23)
 • POSTER FRA TimOlya (12)
 • VENNER POSTER (12)
 • POSTER FRA BALTISKEN (3)
 • POSTER FRA SWEET LYVITSA (23)
 • POSTER FRA Nikajana (50)
 • POST FRA LUBUSHI K (26)
 • ARBEJDER Igumnova Ylia (13)
 • Lægemidlet hjemme (227)
 • Hjemmedoktor. (22)
 • Traditionel medicin (23)
 • Herbal Pharmacy (5)
 • BRODMETERE (12)
 • BEMÆRK. (27)
 • Virtuelle vandreture (12)
 • GENERATORER (56)
 • GENERATORER 2 (11)
 • Lange tipper (7)
 • BØRNSIDE (152)
 • Spil, puslespil, puslespil (32)
 • Tegneserier (26)
 • LESSONS (9)
 • KVINENS UNIVERSITET (165)
 • Kvinder i historie (18)
 • Kvinder, interessante destinationer. (42)
 • Skønhed er en frygtelig magt (35)
 • Mellem os piger. (51)
 • Mand og kvinde (21)
 • MALING. MIREN AF DEN MÆRKE. (33)
 • Dyr, fugle, fisk (42)
 • LIV OG FAT AF FESTIVALER (11)
 • INTERESSERENDE LIV. (51)
 • The Golden Globe. Verdens lande (22)
 • INTERESSERENDE, MYSTERIEVE PLACER PÅ PLANET. (34)
 • INTERIOR, DESIGN AF HUSET (19)
 • Historie, myter og legender. (16)
 • BILLEDER (29)
 • CLIPART 1 (49)
 • CLIPART 2 (59)
 • CLIPART 3 (50)
 • KOPIERING (25)
 • Mine computer-nyttige lektioner (48)
 • Min computer2 (14)
 • VITALITETSVIDDOM. (3)
 • MUSIK (122)
 • MUSIK TIL SØMEN (17)
 • Nytår (44)
 • Baggrunde på dit skrivebord (9)
 • POSTKORT (54)
 • Postkort, musikalske (25)
 • DESIGN OF THE DIARY (309)
 • Alt for teksten (14)
 • decors, knapper, fragmenter (51)
 • MIT AKTIVITETER (4)
 • Tekst separatorer (42)
 • ordninger (59)
 • Tags (14)
 • flash blanks (16)
 • baggrunde (92)
 • Spillere (33)
 • Ønsker (9)
 • GRATTNINGER (41)
 • Tillykke med venner2 (39)
 • POSITIVT (5)
 • Nyttige websteder, min brugbarhed (46)
 • POLITISKE OPLYSNINGER (24)
 • ÅRETS PERIODE (8)
 • REGLER AF ETIKETTET (7)
 • FERIE (14)
 • Ordsprog, historier, fortællinger (50)
 • PUBLIKATIONER (1)
 • RAMME (229)
 • Rammer til video (13)
 • kulinariske rammer (15)
 • Nytårsrammer (11)
 • Rammer, enkle (13)
 • religionsrammer (40)
 • Rammer til blomster (8)
 • Rammer forfatterens (26)
 • VEGETATION WORLD (4)
 • RELIGION (193)
 • HELLES DAG (17)
 • KVINDER I RELIGIEN (15)
 • Religion. Stor post. (8)
 • PATRIARCHS (5)
 • Religion. At forstå. (1)
 • Religion - Jomfruens ikoner (36)
 • RELIGION. Lev de hellige (52)
 • Religion i billeder (28)
 • RELIGION-Videoer (16)
 • Religion. De helliges liv 2 (8)
 • Religion. Helligdage. (46)
 • Religion. Holidays2 (20)
 • Religion. Verses (7)
 • Religion.BIBLISK HISTORIE. (3)
 • Religion.Vera ortodokse. (25)
 • Religion. Menneskets åndelige verden. (50)
 • Religiya.IKONY. (21)
 • Religion. Mults (55)
 • Bønner 2 (6)
 • Religion. Åndelig visdom. (19)
 • Religion. GRATTIS. (10)
 • Religion.Publikationer (106)
 • Religion.Publikationer2 (18)
 • Religion. Skriv til præsten (15)
 • Religion.Streetings, lignelser, historier. (72)
 • Religion. Kirker og katedraler (23)
 • RECIPES OF NYC-NNAM (414)
 • Billets til vinteren (64)
 • Billets til vinteren2 (9)
 • kulinariske tricks (2)
 • Hælde, tinkturer. (3)
 • Om fordelene ved produkter (19)
 • Tærter, pandekager, dej. (34)
 • Måltidskurser (17)
 • Opskrifter til multivark. (12)
 • Opskrifter af snacks (2)
 • Kødopskrifter (4)
 • Fiskeretter (19)
 • Salater, snacks (29)
 • GARDEN, GARDEN, COTTAGE (99)
 • Indendørs planter (12)
 • gartner på en note (12)
 • Eventyr, fabler (21)
 • SMILES (15)
 • Tak, komentiki (48)
 • REFERENCE (4)
 • Referencer (8)
 • STATUSER (10)
 • POEMS (234)
 • Tidspunkt for året (3)
 • Digte af Irina Samarina-Labirint (13)
 • Vers af Andrew Freese (19)
 • POEMS 2 (64)
 • POEMS OM MAMA (3)
 • LESSON 2 Sådan gør du dette. (10)
 • LEKTION. Hvordan man gør det (97)
 • Altid ved hånden (51)
 • LÆSER TIL REDAKTØR (25)
 • LESSONS FOR LI (22)
 • LEKSER AF PHOTOSHOP (21)
 • Lektioner. Jeg vil ikke være en kedel (4)
 • UROKI. Jeg vil ikke være en kedel. (52)
 • FLASH-ANIMATION (50)
 • Flash animation 2 (11)
 • FOTO (29)
 • FOTOER. ALLE TIL FOTO (1)
 • Mistress at notere (50)
 • Jeg vil gerne vide alt. eller lidt efter lidt om alting. (37)
 • BLOMMER, BOJVNE (41)
 • Citater, aforier (23)
 • VIEWS, KALENDER (36)
 • At huske. (17)
 • EXCLUSIVE, Rarities (12)
 • Epigrafier (15)
 • Det er interessant at vide (133)
 • ÅBNINGENS HISTORIE (1)
 • Det er interessant! (37)
 • Juvelerer .Udstyr (2)
 • Smykkerfremstilling (43)
 • HUMOR, i billeder, anekdoter (141)
 • YuMOR.Yumornem. (11)
 • Jeg vil fortælle dig den smarteste ting. (24)

-Søg efter dagbog

-venner

-samfund

ALLE OM PELARGONY (GERANI)

Pelargonium tilhører familien af ​​geranium. Motherland Pelargonium Sydafrika. Genusens navn kommer fra den græske "pelargos" - storken: på grund af frugtens lighed med storkens næb. Der er omkring 280 arter af årlige og flerårige urteagtige planter, halve buske og buske.

Det levende navn er Geranium. Dette er en af ​​de mest almindelige planter. Pelargonium eller geranium kan ses ikke kun i indsamlingen af ​​erfarne amatør producenten, og i vindueskarmen på ethvert bedstemor, som er ikke specielt sortering ud hvad man skal plante og hvordan man korrekt vandes, dog altid glade årlige med duftende blomster.

Geranium, måske - er en af ​​de mest almindelige planter på vores vindueskarme. Af hensyn til retfærdighed skal det bemærkes, at dette navn faktisk forstås som pelargonium.

Pelargonier er udbredt og uhøjtidelige planter. De dukkede op i Europa allerede i slutningen af ​​XVII - begyndelsen af ​​det XVIII århundrede. I det sidste århundrede blev der udført et stort avlsarbejde for at udvikle adskillige hybrider og sorter. Forskellige planter blev opnået, dværgformer, sorter med hvide og bicolour blomster samt dobbelt blomster blev afledt.

Og det er ikke overraskende, at Pelargonium er så elsket over hele verden. De er nemme at passe på, de kan let multiplieres, de blomstrer i lang tid med store og farverige blomsterstandsbilleder. Disse planter kaldes normalt blomstrende geraniumer. En lille gruppe duftende pelargonium dyrkes normalt ikke på grund af blomster, men på grund af duftende blade.

Kort om hvad han kan lide pelargonium

Pelargonium kan lide meget lys, sol og luft, men hvis sommeren er meget varm, så arrangerer du ofte bade til det, vasker blade og ikke rører ved blomsterne. Gør det bedre om aftenen. Spray pelargonium er ikke nødvendig, det har en skadelig virkning på kronblade. I den varme årstid er det bedre at udsætte det i frisk luft, da den vokser i sit hjemland på det åbne område, så det vil kun vinteren være hjemme. Hun kan ikke lide varmen, men hun behøver kun afkøling i resten af ​​perioden. Giv det masser af ledig plads (det føles ikke rigtigt, når det drukner af nærliggende planter).

Vand skal være rigeligt, hvilket giver et godt afløb af overskydende vand, så vi forhindrer vandlogning. Hvis bladene og blomsterne på din pelargonium har ændret deres udseende, er dette det første tegn på, at planten enten overdørres eller modtager mere vand, end det har brug for. Desuden, hvis Pelargonium føles godt, efterlader en masse, og de er smukke, men planten ikke blomstrer, eller give lidt farve, det siger, at det også bliver fugtet. Hvordan ved du, om det er tid til at vand en blomst eller tidligt? Berør fingeren på jordens øverste lag i potten, hvis den er tør på toppen, men våd under, så skal du vente en anden dag eller to dage for at gøre den vand.

Med starten af ​​koldt vejr bringer vi anlægget ind i stuen. Den dvale enten på vinduet, så vi forkorter vandingen lidt eller på et køligt sted (mindst 7 grader Celsius), så jorden er efterladt næsten tør, kun fugtning kun lejlighedsvis.

Pelargonium indenlandske Pelargonium domesticum - denne art opdrættes specifikt som et husplante. Højden er ca. 50 cm, med afrundede store blade, 7-9 cm i diameter, med en serrated margin. Inflorescens paraply, på en lang peduncle. Blomsterne er omkring 5-6 cm i diameter, mange forskellige farver - lilla, pink, hvid, lilla, osv Forskellige sorter kan være med dobbelte og enkle blomster, farven fra hvid til rødbrun, med pletter og uden .. Et karakteristisk træk for de fleste sorter af denne art er tilstedeværelsen af ​​en mørk plaster eller mørke bånd langs vener på de nedre kronblade. Blomster fra marts til juli. Pelargonium hjem elsker en kølig overvintring, hvis den blev holdt på et varmt sted om vinteren, blomstrer det slet ikke eller blomstrer. Et andet navn Pelargonium storblomstret Pelargonium grandiflorum.

Pelargonium haven Pelargonium hortorum - vokser omkring 60-100 cm, afhængig af sorten, efterlader næsten afrundet, med en bølget eller frynser kant, de fleste sorter har en karakteristisk rødlig brun eller bånd langs kanten af ​​arket. Blomster enkle eller terry, normalt små - omkring 2-4 cm i diameter, samlet i multi-flower paraplyer. Nyanser af blomster afhængigt af sorten fra hvid til burgunder eller lilla. Med god pleje kan blomstre næsten hele året.

Pelargonium duftende eller silnopahnuschih Pelargonium graveolens - større anlæg omkring 70-100 cm i højden, med en split på 5-7 dele pubertære blade, der har en konkret duft af citron. Hver bladblad er igen hårdt skåret, hvorfra bladene ser ud til at være terry. I blomsterbladets blomstrende blomst er der ofte meget, de er ikke store, rosa i farve.

Pelargonium krøllede Pelargonium crispum - duftende, omkring 50-60 cm høj, bølgede blade, grønne, lidt kærv, med en fin-edge hvide, lyserøde blomster. Denne geranium lugter af citron.

Pelargonium capitatum Pelargonium capitatum - omkring 80-100 cm, med split blade til 5-7 stykker, blomsterne er ikke store, pink. Denne slags geranium har aromaen af ​​en rose.

Pelargonium skjoldbruskkirtel Pelargonium peltatum - hang-nedskydningen Pelargonium, små blade afrundede femkantet (næsten stjerne-formet), grøn eller rødlig rand, hængende stilke til 80 cm lang. Blomster opsamles i umbels på korte peduncles simple eller terry, afhængigt af sorten hvid, pink, sølv, rød, osv.

BEHANDLINGER TIL CARE FOR PELARGONY

En af de mest uhøjtidelige planter er geranium (pelargonium). Pas på disse farver kræver ikke en betydelig indsats.

ansøgning

Anvendes som dekorative og blomstrende potteplanter, samt en kurv plante (P. skjoldbruskkirtel), balkoner og åbent terræn.

Til normal vækst af pelargonium er varme og god belysning nødvendige. I slutningen af ​​foråret - den tidlige sommer, skal planten tages i frisk luft, priteniv det fra direkte sollys.

Hvis der ikke er nok belysning, reducerer pelargonium som regel sin blomstring, dets blade og blomster mister deres lysstyrke. Hvis geranium er i rummet bag glasset, er direkte sollys skadeligt, de kan forårsage forbrænding, men på gaden under den åbne sol tolererer geranium let dem. Om vinteren har geraniumer brug for belysning med lysstofrør eller phytolamps.

Optimal temperatur: 8-12 ° C. Om sommeren - stuetemperatur. Om vinteren er en temperatur på +8 .. + 10 ønskelig

Pelargoniums har brug for regelmæssig og rigelig vanding i foråret og sommeren og moderat vanding om vinteren, fordi med et svagt rodsystem af vegetation nemt hæld. Geraniums kræver ikke sprøjtning og vask af blade. Det tilhører kategorien af ​​de planter, der er bedre tørret end hældt. Alle pelargoner har evnen til at opbevare vand, så de betragtes som tørre. Ved vanding er det nødvendigt at give et overskud af vand for at forhindre vandlogning. Hvis geraniumen får mere vand, end det har brug for, ændrer dets blade og blomster deres udseende. Hvis der er overdreven vanding, kan det ikke lykkes, at pelargonet blomstrer, selvom løvet er godt.

Til dyrkning af pelargonium skal jorden være nærende. Til dette er en blanding af lige dele af frugtplantage, tørv og sand egnet. Den samme jord er egnet til såning af frø af geraniumer. Når dyrket i haver, foretager pelargoner godt drænet jord. Om efteråret graveres og overføres til en gryde. Ved dyrkning af geranium i potter er god dræning nødvendig for at undgå stagnation af vand i rødderne. Periodisk skal jorden i potterne løsnes, hvilket giver adgang til luften til rødderne og forhindrer rottende rødder.

Geranium kan dyrkes i potter eller kasser. Størrelsen af ​​potter er valgt i overensstemmelse med størrelsen af ​​rodsystemet. Potten bør ikke være for stor - i dette tilfælde er det ikke muligt at kontrollere plantens vækst og for at danne den ønskede højde. I små potter blomstrer pelargoner bedre, blomster bliver mere smukke og lyse, og i rummelige potter udvikler en buske sig godt, men det blomstre værre. Til ung busk henter en gryde af lille størrelse, da rødder af pelargoner er små. Blomsterpotter ændres kun til store, når de gamle pelargoner allerede er klart overfyldte. Hvis potten er stor, kan du sætte to eller tre stiklinger i den. Krukker til pelargonier kan være plast eller brændt ler, men jorden tørrer langsommere i plastpotter er derfor mere tilbøjelige til at undergå forrådnelse af rødderne, mens lerkar godt passere fugt og luft. Den optimale diameter af gryden til en plante er 12-14 cm og 22-25 cm for tre eller flere planter i en gryde. Potens højde er 10-15 cm. Jo mindre potten er, desto mere kompakt er planten (især det gælder for pelargoner, der dyrkes af frø).

Forstærkning af forgrening, dannelse af en busk og krone af pelargonium opnås på grund af klemning. Klemning sker på 8-10 blade, hvis planten er vokset fra stiklinger og på 6-8 blade, hvis geraniumen vokser fra frø. Når prishlipke fjernede vækstpotentiale. I nogle tilfælde er det nødvendigt at gentage klemmer. Der er to måder at danne en buske på. Hvis der efter plukning begyndte nye skudd at vokse ikke fra rhizomet, men fra bihulerne af de øvre blade skal de fjernes. Forlad kun de aksillære skud under det øverste par blade. Eller på en anden måde - at give disse øvre axillære skud til at vokse og efter to eller tre par blade til at klemme igen. Prishchipku pelargoner produceres i februar-marts. Selvom klæbte og styrker forgreningen og dermed øger antallet af farver, skubber den væk blomstringen af ​​geranium.

I slutningen af ​​februar - begyndelsen af ​​marts, når Pelargonium vågner op i foråret periode er nødvendig for at danne en krone, for hvilken den gamle og store stængler skæres, forlader hver skyde 2-5 knopper. Beskærede stængler bruges til udbredelse. Unødvendig beskæring af pelargoner og stiklinger i december og januar, da dette er den sværeste periode i plantens levetid. Beskæring i efteråret fører til udseendet af et ungt, grønt græs, som svækker planten, og det kan dø om vinteren. Normalt vokser pelargoner i rum om vinteren intensivt og danner misfarvede aflange skud, som i foråret skal skæres. For at få en god buske er pelargon nyttigt at tage ud om sommeren i fri luft. Beskæring, samt prishchipka, bevæger væk blomstringen af ​​geranium.

Pelargonium reagerer meget positivt på mineral og organisk top dressing. I perioden med aktiv vækst skal der anvendes gødning med mineralske blandinger eller flydende gødning. I blomstringsperioden anvendes gødninger, der indeholder mere fosfor og kalium end nitrogen. Sådanne gødninger stimulerer blomstringen. Hvis du skal have rigelige greens, skal du anvende gødninger med et stort indhold af nitrogen. Fodring udføres en gang om ugen fra slutningen af ​​foråret til det tidlige efterår. Hvis geraniumet blev transplanteret til en ny landblanding, starter den normalt tre måneder efter transplantation, når jorden er udtømt.

reproduktion

Pelargonium, der er dyrket af frø, blomstrer meget mere rigeligt end den der spredes af stiklinger. På planten kan op til 30 blomsterarter blomstre samtidigt. Sådanne pelargoner er mere modstandsdygtige over for lav luftfugtighed, mindre syg. Såning af pelargonium produceret i januar og februar i frøplanter eller potter. Landet til udsæd hældes først med kogende vand og en mørk opløsning af kaliumpermanganat. Frøene lægges på vådt jord, lidt dækket af jord til frøplanter og sprinklet med vækststimulerende midler. Skålen er dækket af glas eller en film. Afgrøder skal opbevares i en ensartet fugtet tilstand. Vand forsigtigt, så frøene ikke går til dybden, ellers vil de ikke spire. Frøpotter med fremspring skal udluftes dagligt, løfte glas eller film og fjerne kondens. Frøets spiringstid er 7-14 dage, uønskede udsving i temperatur ud over 20-24 grader. Når der er 2-4 ægte blade på skuddene, dyrker frøplanterne. I dette tilfælde skal planter plantes på samme dybde som de voksede tidligere for at forhindre dannelsen af ​​stammerot. Frøplanter dyrkes ved en temperatur på 16-18 grader i et lyst rum, moderat befrugtet. Efter 6-8 uger transplanteres planterne i en anden gryde. Blomstring foregår midt om sommeren.

Men oftest spredes pelargonium af stiklinger. Dette er den hurtigste måde at få en blomstrende plante på. Desuden reproducerer frøene, der er fremstillet af hybride geraniumer, ikke nøjagtigt alle kvaliteterne hos forældrene. Derfor bruges meget mere ofte stiklinger, der garanterer sortens sikkerhed, og planter begynder at blomstre kort efter rødning. Ved plantning af frø er perioden før blomstringen længere. Stiklinger rod i februar-marts og i juli-august. Perioden reproduktion er forbundet med stiklingerne, roddannelse af stiklinger, der forringes ved en lufttemperatur over 25 grader (om sommeren kulde kan opformeres i hele vækstperiode). Bedst forny Pelargonium, opskæring apikale escape for roddannelse af plader 2-3 og 5-7 cm i længde. Efter finjustering podvyalivayut stiklinger i skyggen i løbet af dagen, for at forhindre forrådnelse af stiklinger cut dyppet i knust kul, hvorefter blandingen blev sat i en lys, uddybning dem for 2-3 cm og indeholder ved en temperatur på 20-22 grader. Jordblandingen skal indeholde sand mindst en tredjedel eller en fjerdedel. Forresten bliver jordblandingen skoldet med kogende vand og hældt med en mørk opløsning af kaliumpermanganat. Den første vanding er rigelig, derefter vandet sjældent og ikke sprøjt, da overdreven fugt kan forårsage rottende stiklinger. I modsætning til de fleste planter behøver man ikke at dække pelargonlinger, der er plantet på rooting, hvilket giver en negativ effekt. Rooting foregår omkring en måned. Det er bedst at rodde stiklinger i plastikboller 0,2 liter. Transplantation i en krukke på 9-11 cm udføres med rødder rundt om bækkenets omkreds. Planter dyrket af stiklinger skåret i marts blomstre midt om sommeren, skåret i august - blomstre om foråret.

Unge Pelargonians skal transplanteres hvert år eller hvert andet år. Gør dette om foråret, før væksten begynder. Gryden skal være lille, ellers vil de løvskudd udvikle sig kraftigt, og planten vil ikke blomstre. Hvis Pelargonium er plantet i altanboksene (efter forårets frost), så er afstanden mellem dem 20-25 cm. Hvis Pelargonium voksede i haven, i efteråret graver de ud og passerer ind i gryden. Hvis der ikke er nogen mulighed for at transplantere planter, er det muligt at erstatte jordens øverste lag hvert år uden selve plantetransplantationen. I det tredje år af livet er det bedre at erstatte planterne med unge, der vokser fra stiklinger. Stiklinger, forankret i august, er tilbage til vinteren uden omladning. I marts-april transplanteres de til 9-11 centimeter potter. Hvis Pelargonium voksede i haven, om efteråret, før frosten begynder, bliver den bragt ind i huset. Planterne forkorter rødderne og placeres i en gryde med god dræning. Spidsen af ​​skudene i planterne er afskåret.

Skadedyr og sygdomme

Når utilstrækkeligt lys, når høj fugtighed og overdreven vanding kan have pelargonium rod rodhalsråd og rod, kan forekomme skadedyr - bladlus og mellus. For at undgå dette skal geraniumer give gunstige betingelser for vedligeholdelse (let, køligt om vinteren med sjældne vanding).

Ved overførsel af planter fra en åben grund eller fra en balkon i huset kan bladene blive gule. Efter akklimatisering i de nye forhold ophører gulvningen af ​​bladene. Gulning af blade er muligt, hvis betingelserne for vintervedligeholdelse ikke er opfyldt, samt med en fælles svampesygdom - rust.

Med rust er pelargoniumets blade dækket af gulvpletter, og tør derefter op. I øjeblikket er der stoffer, der beskytter planter mod svampe- og bakterieinfektioner. Sygdomme af pelargoner - indgivelse af kimplanter er forårsaget af svampe, som påvirker rødder og baser af stamme af kimplanter, planter falder. For at forhindre indgivelse af frøplanter skal frøene sås i steriliseret jord og ikke overhydreres.

Gulning af de nederste blade.

Hvis blade forbliver elastiske eller de kun tørrer kanter - årsagen er mangel på fugt. Hvis bladene er slap eller rottende, er det et spørgsmål om overskydende fugt. I begge tilfælde kan bladene falde

Rødhed af bladernes kanter.

Temperaturen er for lav. Flyt puljen væk fra vinduet på en kølig nat

Mørkning af stammen.

Sygdom af det sorte ben. Den syge plante er ødelagt. Brug fremover steriliseret jord og undgå vandlogning.

Dette er en sygdom med stammeafskåringer, stikkens bund bliver sort på grund af et svampangreb. En sådan skæring fjernes straks. Årsagen til sygdommen med et sortben er vandlodning af jorden eller dens komprimering, som forhindrer dræning. For at forhindre sorte bonesygdom er det nødvendigt at anvende steriliseret jord. For at bevare sorten kan du forsøge at afsætte planten.

Bared stængler; falder af de nederste blade.

Mangel på lys - Pelargonium photophilous

Vandige bløde puder på bladene.

Ødem er en smitsom sygdom forbundet med vandblodning af jorden. Reducer vanding

Grå skimmel på bladene.

Grå rot forårsaget af Botrytis svampen; Det sker, når jorden er for våd. Infektionssygdom - fjern de berørte blade, behandle med et systemisk fungicid, bedre ventilere rummet og reducere vanding

Fraværet af blomster på pelargoniet hjem.

Hvis planten ser sund ud, så er den sandsynlige årsag for varm luft om vinteren.

Pelargonier er ret resistente over for skadedyr, men nogle gange er de ramt af mider, forfald, kvæld og hvidflyvning. Tænger, snudebiller, gråskimmel ødelagt fungicider og bladlus og mellus frygt permetrinsoderzhaschih præparater.

Flåter kan ødelægges ved at vaske bladene (især omhyggeligt fra bunden) med infusion af tobak eller kemikerens kamille med grøn sæbe. Efter 2-3 timer vaskes bladene igen med vand. Det er især svært at kæmpe med whitefly. I dette tilfælde skal planten behandles en gang hver tredje dag. Alle sprøjtninger skal udføres uden for opholdsstuen.

Alle dele af planter af nogle Pelargonium arter er lidt giftige: de kan forårsage kontaktdermatitis

Ansøgning i medicin

Til medicinske formål anvendes blade og rødder af geranium. Blandt de kemikalier, der er til stede i planten, er det især muligt at isolere gallinsyre, gummi, stivelse, pektin, sukker og tanniner. Formuleringer af geranium besidder astringerende virkning, hæmmer sekretion af fluider indtagelse forsinke absorptionen af ​​jern og andre mineraler. Desuden anvendes de som en skylning af munden og halsen behandling af pharyngitis, forøget blodstørkning, astringerende handling, reducere næseblod, behandler mave, tarm blødning og blødning i mundhulen.

Du kan bruge dem som et middel til at behandle diarré. I oldtiden blev geranium brugt til brud og til behandling af kræft.

Hvor kommer geranium fra?

Geranium (Pelargonium) kommer hovedsageligt fra Sydafrika, blev Pelargonium introduceret til den vestlige verden i det tidlige syttende århundrede, hvor naturforskere, samlere levende planter og skibets læge på en sejlbåd, efter normale kommercielle sejlruter, veg Kap det Gode Håb og bragt planter fra disse flyvninger.

Homeland fleste arter og sorter af pelargoniums - Sydafrika, hvor de er en del af de ejendommelige flora af Kap, som gav os en enorm mængde af prydplanter: Cleave, Chlorophytum, sansevery, Mesembryanthemum og mange andre.

. I alt er der mere end 300 arter af græs og semiskruber spredt over hele verden, og også i det tropiske bælte - på bjergene.

Er du interesseret i geranium eller pelargonium? Vilde pelargoner og vi i Sibirien er fulde.

Plantets oprindelige land er geranium eller pelargonium og hvorfra det kommer fra

Geranium betragtes som den mest populære og berømte plante i værelse blomsteravl. Nybegyndere elsker det for dets uhøjtidelighed og let reproduktion. Der er mange forskellige sorter. Geranium er en årlig eller flerårig, når en højde på halvtreds centimeter. Højdepunktet af planten er bladene af en rig grøn farve, der minder om farven på det unge græs og store lyse blomster samlet i blomsterstanden. Blade giver en behagelig aroma af citron og mynte. I denne artikel vil vi tale om plantens oprindelige land, lære dens videnskabelige navn og forskelle fra en anden art - pelargonium.

Oprindelseshistorie og fødested for et husplante

Lad os først finde ud af, hvor denne hjemmelavede plante kommer fra. I det vilde, fundet i New Zealand, Australien, Californien og Madagaskar. Plantets oprindelige land er Indien og Sydafrika. Det er fra disse kanter, at anlægget er faldet i europæiske lande. Når de søfarende, der befandt sig i Sydafrika, var interesserede i en interessant plante med lyse blomsterstandarter. Briterne bragte anlægget til Storbritannien, hvor opdrættere begyndte at opdrætte nye sorter.

Hun begyndte at dekorere huse og haver, så snart hun kom til Europa. Generelt kunne denne plante ses i adelernes boliger. Damer af disse tider valgte skønheden og dekorerede hendes toiletter og dekorerede hoveddresserne og halsen på luksuriøse kjoler.

Blomstrende pelargoner

I Rusland ankom anlægget i det attende og nittende århundrede og opnåede straks stor popularitet blandt aristokrater. De begyndte at dekorere deres luksuriøse huse med en usædvanlig blomst. Nogle arter er ikke blevet tæmmet af mennesker, de spredes i naturen, bosætter sig i enge, i svampede områder, i skovområder, og bekæmper stadigt ugunstige vejrforhold for dem.

Problemer med at dyrke en blomst

 • gulning og afstivning af de nederste blade. Årsag: Manglende belysning, ukorrekt vanding. Manglen på sollys fremkalder blanchering af bladene. Tørke forårsager tørring af bladets spidser og overdreven fugt - deres forfald. Hvis dette sker, korrigeres indholdets betingelser: planten lyser eller bliver vandet
 • rødmen af ​​bladernes fossa. Årsag: det frøs. Løsning: Flytter til et varmere rum;
 • mangel på blomstring. Årsag: utilstrækkelig belysning eller lav temperatur. Løsning: Justering af vilkårene for tilbageholdelse
 • sygdom (grå rot, rotrot) eller skadedyrsangreb: nematoder, bladlus, hvidløg og mider. For at undgå udviklingen af ​​sygdomme er det nødvendigt at sikre de rette betingelser for tilbageholdelse.

Det beundrer ikke kun lejligheden, men har også mange nyttige egenskaber. Den indeholder flavonoider, æteriske olier, tanniner, caroten, stivelse, fructose, pektin, mangan, jern og andre stoffer. Egenskaber, der ligner pelargoner, var interesserede i oldtiden, det tiltrak lægeres, trolders og præsters opmærksomhed. Med sin hjælp bekæmpede de onde og beskyttede gravide kvinder.

Blomsterkrans af geranium

Det var vant til at fjerne hovedpine, stress og smerte i rygsøjlen. Det er i stand til at bekæmpe bakterier og vira, stoppe blod, lindre smerte og hævelse, helbrede sår, har en positiv effekt på mave-tarmkanalen og hjertet.

Med en forkølelse i næsen er juice fra bladene begravet, mens hosten er fuld af infusioner fra bladene og skyller halsen. Øresygdomme behandles ved at lægge et frisk blad i øregangen. Der er et stort antal opskrifter til brug til medicinske formål.

Geranium er i stand til at have en positiv indvirkning på det omkringliggende stop og folk. Mange forbinder det med gamle bedstemødre og sovjetiske tider, når en blomst dekoreret hvert vindueskarm. Vores bedstemødre mente, at planten har virkelig unikke egenskaber. Men selv nu mister den ikke sin popularitet.

Anlægget redder familier fra skandaler og stridigheder, skabe en harmonisk atmosfære i huset. Specifik aroma hjælper med at klare en stressende situation og lindrer overdreven irritabilitet. Nervesystemet kommer til orden under indflydelse af en mirakuløs plante, takket være hvilken personen ikke længere har forfærdelige drømme, og søvnløshed går væk. Mange tror, ​​at det er en glimrende amulet, som beskytter mod ondt øje og ødelæggelse.

En række overbevisninger er forbundet med pelargoner, som vores forfædre troede særligt stærkt. Tidligere havde piger tørrede blomster syet i en pose, så den tiltrukkede fyr var opmærksom på dem. Pigerne troede at de bidrager til at skabe en skælvende kærlighed. Det antages, at anlægget positivt påvirker familiens budget.

Blomstrende pelargon tæt på

Hvide pelargoner symboliserer renhed, uskyld og oprigtighed. De beskytter familie lykke fra modgang og fiasko. Gift par, der ønsker at have en baby, bør straks købe hvid geranium: hun vil hjælpe med at blive forældre.

Rød symboliserer lidenskabelig kærlighed. Med dem er at gøre venner ensomme piger, der drømmer om at møde en sjælkammerat. Rød geranium vil bidrage til at bevare skønhed og ungdom. Lyserøde planter præsenteres for piger, der ikke kan gifte sig i lang tid.

Et andet navn på geranium på videnskabeligt

På latin lyder navnet som "geranium". Det kommer fra ordet "geranion" eller "geranios", som i oversættelse betyder "kran". Navnet blev givet til anlægget ikke ved et uheld: frugterne bundet på det, udadtil meget ligner en krans næb. Englændere og amerikanere kalder geranium "cranesbill" - "kran".

Pelargonium blomst

Hvad er forskellen mellem geranium og pelargonium?

Inden for blomsteravlen er der meget forvirring om pelargoner og pelargonium. Nogle mennesker tror, ​​at dette er den samme plante, andre mener, at "pelargonium" er plantens videnskabelige navn. Dette er en stor misforståelse. Faktisk er geranium og pelargonium to helt forskellige blomster med betydelige forskelle.

De tilhører den samme familie, det er den største lighed. Familien har fem slægter og otte hundrede plantearter. Den mest talrige er pelargon, og den mest almindelige er pelargonium. De har ligheder i eksterne tegn. De har meget lignende frugter, der ligner en krans eller en stork næb. "Pelargos" er oversat fra latin som "stork", dermed navnet "pelargonium".

Planter er præget af tilstedeværelsen af ​​forskellige genetiske egenskaber, så de ikke kan krydses. Pelargoniums hjemland er de sydlige regioner, og geraniumen kom til os fra de nordlige breddegrader. Denne forskel påvirker blomstringen væsentligt: ​​geranium opløser blomster og ved tolv grader varme, og pelargonium kræver betingelserne for drivhuset for dette. Pelargonium vokser godt hjemme, i blomsterhave og på balkoner, kan eksistere i haver, hvor det ikke behøver at være beskyttet i vintermånederne.

Arter, der vokser i naturen på klipper som let sandjord, og arter, der lever i enge, udvikler sig godt i tung grund med ler.

Pelargonium nærbillede

Geranium og Pelargonium vokser godt i et rum med penumbra, selv om de kan lide god belysning, men uden direkte solstråler. Pas på dem er stort set det samme. Den eneste forskel er, at de tager sig af pelargoniet i forhold til en lejlighed og for geraniumer i en have.

Pelargonium er placeret på vindueskarmen, hvilket giver den en behagelig temperatur. Hun kom fra lejligheden til lejligheden, så hun har brug for hothouse forhold. Hvis planten ikke er tilstrækkeligt belyst, ophører den med at blomstre eller blomstre små blomster. Pelargonium hældes som det øvre lag af jorden tørrer op. Det kan ikke fugtes, ellers vil det føre til forfald af rodsystemet. Pelargonium ret lille pande, fyldt med næringsjord og udstyret med kvalitetsdræning.

Vandet sjældent, vær særlig opmærksom på det, hvis sommeren ikke var rig på regn. På trods af at blomsten vil udvikle sig uden gødning og uden ukrudtsbehandling, er det værd at være opmærksom på disse aspekter af sygepleje. Minimum dressing og ukrudt vil hjælpe blomsten til at blive mere frodige og sunde. De sætter hende på solrige steder, de skjuler ikke for vinteren, fordi hun tolererer frost godt. Dette er en grundlæggende forskel mellem de to typer.

En geraniumblomst består af fem eller otte kronblade. Ofte blomstrer enkelteblomster, men i nogle sorter kommer de til at blomstre. Pelargonium, et voksende hus, har en usædvanlig struktur af blomsterkorollaen: de øvre kronblade er større end de tre nederste, som skyldes den uregelmæssige form af denne del af blomsten. Fra farverne af pelargonium opnås store blomsterblomstrer. Geranium har en omfattende palette af nuancer, hvor blomster kan farves, undtagen skarlagent, og blomster af pelargonium bærer aldrig farve med blå noter.

Til venstre er en Pelargonium blomst, til højre er en geranium

De mest almindelige sorter er "georgiske", "Oxford", "smukke". Pelargonium er elsket af indenlandske blomsterhandlere, det blomstrer blomster i et helt år. Om sommeren kan den placeres på altanen eller verandaen, men om vinteren er det nødvendigt at vende tilbage til værelset.

Blomster er ofte forvirrede, idet de tror at det er en og samme plante. Disse to blomster er imidlertid helt forskellige planter med grundlæggende forskelle, så du skal kunne skelne dem fra hinanden.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 + 4 =