Pelargonium reproduktion

Pelargonium: reproduktion ved stiklinger. Pelargonium hjem: pleje

Det er nok at vende tilbage til fortiden i flere årtier for at se, hvor populær den pelargonium (geranium) var en gang. Nu har hun mistet noget af sin tidligere storhed. Mange blomsteravlere vælger ikke det til deres hjem og henviser til lugten og en slags forældelse. Og helt forgæves, fordi det er ret uhøjtideligt og meget simpelt i pleje af planten.

Pelargonium blomstrer meget fluffily, og hvor mange sorter og farver der er! Spørgsmålet om, hvordan man også formidler pelargonium, medfører ikke særlige vanskeligheder. Dette sker ved frø og stiklinger. Det er ret svært at dyrke en blomst fra frø, men et mærkeligt nyt pelargonium vokser.

Reproduktion ved stiklinger er mere enkel. Derudover vil rum Pelargonium give desinfektion i rummet, da den har fremragende phytoncidale egenskaber. Bladlus og dets nærmeste naboer vil ikke blive truet.

Hvad er typerne af pelargonium?

Den mest populære og mange er gruppen af ​​pelargonium zonal. Hun er især elsket for store blomster i form af en bold, indsamlet fra mange små blomster: hvid, pink, rød, orange eller lilla. Bladene af pelargonium zonal er opdelt i flere farvesoner. Ringene kan være mejeri, brun, lysegrøn, hvilket giver bladene ekstra dekorative. Skønhed tager kortvarige frost til -9 grader, så det kan med succes dyrkes udendørs fra det tidlige forår til det sene efterår.

Den anden fælles gruppe er Pelargonium Plioculidae. Det ligner vedbend og vokser som en kraftig plante. Bladene af disse pelargoner er mindre, og stilkene hænger ned og kan nå op til en længde på op til 1 meter. Derfor er de meget populære for vandret landskabspleje af værfter i de sydlige lande. Under vores klimatiske forhold vokser den som en pelargonium hjemmelavet. Pas på hende er den samme som for normale sorter. For mange er den utvivlsomme fordel manglen på lugt i bladene.

En anden meget smuk udsigt er den kongelige pelargonium. Det hedder også kongeligt eller ædelt, og det er måske den mest korrekte beskrivelse. Pelargonium har mange sorter med smukke dobbeltblomst monokrome eller varierede farver.

Den fjerde gruppe er den duftende pelargonium. De har en særlig lugt, som kan ligne en citron, mynte, ingefær, kamfer. Et andet særpræg er bladets form - de er pinnate, dissekerede, hvilket giver et indtryk af terryness.

Den femte gruppe består af meget usædvanligt og spektakulært violet pelargonium. Allerede fra navnet er det klart, at blomster af disse planter ligner en viola i form. De er meget frodige blomster hele sommeren og kompakt.

Succulent pelargonium tal ikke så mange arter, kun omkring ti. De slår øjet med deres bizarre form. De bruges meget ofte til at lave kompositioner i stil med bonsai. Pelargonier af denne art kan endda have torner.

Pelargonium skal vælge et sted, hvor det vil modtage sollys, mindst seks timer om dagen. De første tegn på mangel på lys til planten er bladets blege farve og en meget svag blomst. Pelargonium reagerer positivt på den lyse sol, og det er bedst at plante det i haven til sommeren eller tage det ud på gaden. Det er næppe muligt at finde en mere universel plante end Pelargonium. Reproduktion ved stiklinger sker bedst i penumbraen, og kun når de unge prøver bliver stærkere, intensiveres belysningen.

Jord geranium foretrækker rig på økologisk, med en svag syre reaktion eller neutral. Hun har brug for at give god dræning fra laget af ekspanderet ler. Nu er klargjort jord til hver planteart meget almindeligt, som findes i enhver blomsterbutik. Køber dem, du skal være opmærksom på sammensætningen og surheden. Eksperter anbefaler at bruge otte dele græsjord, to dele af god humus og en del af stort flodsand til selvforberedelse af jord. Denne sammensætning vil være næsten perfekt.

Vand er kilden til livet, så det er så vigtigt, at det er af god kvalitet. For at sikre en passende pleje af en bestemt arter af pelargonium er det nødvendigt at studere sin botaniske beskrivelse. Pelargonium royal, for eksempel, er ganske capricious. Det kræver omhyggeligt vanding og korrekt vand regime. De fælles træk for hele arten omfatter det faktum, at jorden i intervallerne mellem vanding skal tørre op, da planten er meget følsom for overskydende fugt og rodrot kan opstå, hvilket utvivlsomt vil medføre dets død. Høj luftfugtighed har også en negativ virkning på pelargonium. Bladene bliver gule, og dette vil være det første tegn på overdreven fugt eller overskydende vanding. Lad ikke vand i panden. Efter 15-20 minutter efter vanding absorberes al den nødvendige fugt, og den ekstra skal drænes.

Aktiv anvendelse af befrugtning er nødvendig under den mest intensive vækst. Om sommeren er det nødvendigt at vaske pelargonium med en gødningsopløsning hver anden uge. Hovedbestanddelene i brugt gødning skal være fosfor, nitrogen og kalium. Sidstnævnte aktiverer vækst, øger modstanden mod kulde og forskellige sygdomme. Fosfor er nødvendig for god blomstring og frø modning, og nitrogen fremmer væksten af ​​grøn masse. I øvrigt er overskud af kvælstof i jorden årsagen til dårlig blomstring, da pelargonium vil bruge al sin energi på vækst.

Transplantation til indendørs planter skal udføres som rodsystemet vokser (normalt om foråret, inden den aktive vegetation starter). Du kan ikke vælge for store potter til pelargonium, da dette vil forhindre korrekt udvikling, vil det være svært at give den ønskede form. Hvis planten er forberedt til dyrkning udendørs, er det i foråret plantet i kasser eller i jorden (efter at der ikke er nogen trussel om frost). Om efteråret er han gravet og transplanteret i en gryde, og derefter bragt hjem.

Om vinteren kommer Pelargonium, som mange andre planter, til en hvileperiode. På dette tidspunkt er vandingen minimeret, og lufttemperaturen må ikke overstige femten grader. Hold potter med pelargonium væk fra varmekilder.

Spørgsmålet om, hvordan man kan formere pelargonium med frø, vedrører primært erfarne blomsteravlere. Formålet med denne besværlige forretning er at opnå de mest dekorative former og usædvanlige farvestoffer. Derfor købes der via internettet eller i specialforretninger nye typer af pelargonium i frø. Reproduktion på denne måde sker bedst i januar-februar. Jordblandingen er dannet af sand og tørv (kun tørv kan anvendes). Frø skal sås i en fugtig jord, og derefter dækkes med en film for at skabe drivhusforhold. Fra plantning til de første skud vil der være tre uger. Når de første tre blade vises, kan du sætte pelargonium. Hovedroten skal nippes. Dette stimulerer udviklingen af ​​et stærkere rodsystem.

Pelargonium: reproduktion ved stiklinger

Den mest populære er reproduktion af geranium ved stiklinger. Det er hurtigt, bekvemt, garanterer næsten hundrede procent overlevelsesrate. Stiklinger af pelargonium kan sættes i vandet før udseendet af rødder. Så skal de være rodfæstet.

Til udbredelse ved stiklinger skal du kun bruge rene værktøjer til at forhindre bakterier i at komme ind i den friske snit. Kniven skal være skarp, tør først af med alkohol til desinfektion. Pelargonium stiklinger kan roteres på en gang, til dette formål er det nødvendigt at tage en blanding af stort flodsand og tørv. Inden de plantes i jorden, anbefales det at tørre skæret i en time, så dab det i et vækststimulerende middel og knust aktivt kul.

Rotsystemet udvikler sig om tre til fire uger, hvorefter det er muligt at plante planterne i separate potter. Stiklinger skal udføres i januar og rod unge prøver ved en temperatur på tolv grader. For stiklinger afskæres den apikale del af skyderen med to eller tre blade. For at planten skal give en smuk busk og nyde blomstringen, skal den unge pelargonium klæbes i niveau med den femte-sjette folder.

Meget ofte er geranium påvirket af "rust" 9raquo; Denne sygdom har en svampegenskab, og hvis den smittede prøve ikke håndteres rettidigt, vil den let spredes til andre blomster. Og den omvendte situation: I samlingen af ​​kageplanter var der denne sygdom, og hvis det ikke var muligt at træffe foranstaltninger, før det ikke kan modstå og pelargonium. Billedet nedenfor viser arten af ​​skaden forårsaget af "rust" 9raquo;

En anden meget almindelig sygdom, der har en svampegenskab, er "sortbenet". Stiklinger, der sættes i vand for udseende af rodrotter, påvirkes oftest. Inficerede prøver bliver bedst ødelagt straks. Hvis den voksne plante har undergået sygdom, så kan du forsøge at redde den eller afskære stiklinger, for ikke at miste denne art.

Pelargonium påvirkes også af whitefly. Små insekter er synlige for det blotte øje. Hvis der ikke er så mange, så kan du forsøge at samle manuelt. Men det er bedst ikke at starte processen og straks behandle planten med insekticider. Af de traditionelle måder at bemærke infusionen af ​​hvidløg til sprøjtning. Udseendet af hvide fluer fremkalder for stor fugt i jorden.

Pelargonium til gartneri

Hvis der er behov for en smuk år til haven, som vil tolerere selv den tørreste luft, så er det selvfølgelig pelargonium. Reproduktion ved stiklinger giver dig mulighed for hurtigt at få stærke planter til sommersæsonen og udendørs vedligeholdelse. Pelargonium vinder popularitet i haven blomsteravl, det skyldes det høje dekorative. Skønheden er aktivt brugt til havearbejde loggier og balkoner som en ampel plante.

Særligt smuk på verandaen eller terrassen i virksomheden med lyse årrunder: verbena, lobelia, petunia, balsam vil ligne pelargonium. Billedet giver mulighed for visuelt at verificere rigtigheden af ​​en sådan kombination af planter.

Hvis planten er plantet med enkelte buske, er beskæring simpelthen nødvendigt, det giver mulighed for at give en smuk form.

Reproduktion af pelargonium derhjemme

 • I dagligdagen bliver pelargonium oftest kaldt geraniumer, og der er ingen sådan blomsterhandler, som ikke ville have mødt denne indendørs plante. Pelargonium og geranium tilhører den beslægtede slægter i Geranievs familie. I hjemmet er pelargonium mest almindeligt, og pelargoner vokser på gadebed, men alle er vant til at kalde disse to slags geraniumer.

  Denne blomst har mange sorter (mere end 250) og kendetegnes af hvide, lyserøde og røde farver i mange nuancer, men det er umuligt at forvirre det med andre planter.

  Geranium kan opdrættes på flere måder og for at håndtere dem, skal du overveje dem nærmere.

  Oftest er Pelargonium opdrættet

  Men frø reproduktion kan føre til tab af plantens varietale kvaliteter, for eksempel modley farvning af blomster eller blade. Med stiklinger, der deler bushen, ændrer de dekorative egenskaber ikke.

  Pelargonium kan let fortyndes ved hjælp af stiklinger. Den korrekte tilgang garanterer op til 90 procent af plantens overlevelse. Det er bedst for reproduktion af stiklinger, der passer til tidlig forår eller efterår. Om nødvendigt kan du fortynde geranium om vinteren, men overlevelsesraten vil i dette tilfælde være lavere.

  For alle årstider er der særlige træk ved plantning af stiklinger.

  Til stiklinger tages voksne planter, som kræver beskæring efter vinteren.

  Beskæring i foråret er til gavn for den voksne buske, da det fører til dannelse af skelter og unge skud.

  Stripped skud er valgt fra de udskårne grene, de skæres til 12 centimeter i en vinkel på 45 grader. Øverst går der ikke mere end 4 blade. Skud bør ikke lignificeres, kun unge. Hvis der er en peduncle, er den afskåret. Afsnit af stiklinger behandles med aktiveret eller pundet kul eller majsrot.

  Enkle grader af pelargonium kan placeres i vand til rødning, mens dekorative sorter nødvendigvis plantes i jorden.

  Forberedte stiklinger forbliver tørret ved stuetemperatur væk fra sollys i 4 timer. Herefter kan skuddene plantes i moderkål eller potter. Når pelargoner former sig om foråret, blomstrer planterne i juni.

  En lav, langstrakt krukke eller kasse til frøplanter er taget til dronningens potte. Du kan tage plastik kopper eller små potter.

  I enhver beholder skal der være åbninger til udgang af overskydende vand.

  Afløb hældes i puljen, jorden kommer ovenfra. Du kan selv lave jorden eller købe en færdig universal primer i butikken.

  For jorden er taget:

  • to dele af blad humus eller tørv,
  • del af sand, del af trækul,
  • to dele af græsareal.

  Alle komponenter blandes grundigt, den resulterende jord skal være lys og luftig.

  Forberedt eller købt jord calcineres i ovnen ved en temperatur på 200 grader. Før plantning af stiklinger, er jorden fugtet, efter dræning af overskydende fugt, kan man begynde at plante.

  Hvis der ikke er trækul, kan du bruge en opløsning af kaliumpermanganat, et systemisk fungicid. Sådan bearbejdning af jorden garanterer beskyttelse af planter mod henfald.

  I moderluden stikkes der i rækker i en afstand af 5 centimeter fra hver plante. I briller af en plante. Efter plantning er jorden omkring bunden af ​​stiklinger fugtet.

  Hver skaft i en separat kop

  Der er ikke behov for særlig pleje for spiring af stiklinger. Vanding skal foretages efter tørring af jorden. Ved tør indendørs luft udføres yderligere sprøjtning. Stiklinger vokser godt ved en temperatur på ca. 18-24 grader. Hvis disse indeks overskrides eller formindskes, mindsker levedygtigheden af ​​stiklinger.

  Stiklinger af geraniumer behøver ikke placeres i drivhusforhold, høj luftfugtighed fører til svampesygdomme og plantedød.

  Tre uger senere vises rødderne. På den spirede plante er der nye blade. Efter 1 måned skal små geraniumer plantes.

  Stiklinger i efteråret svarer til foråret stiklinger. Planter plantet i efteråret blomstre om foråret. Unge Pelargonium ved foråret bliver en frodig buske, der kan skæres igen for yderligere stiklinger.

  Vinterudtagninger har deres kompleksitet, da overlevelsesgraden af ​​pelargonium i dette tilfælde er mindre. Stiklinger vælges på samme måde som i foråret og efteråret stiklinger. Ved plantning af stiklinger kræver de en stabil temperatur i rummet og forlænger lysdagen. Varigheden af ​​belysningen skal være omkring 14 timer.

  Ung pelargonbuske

  Reproduktion af frø forårsager heller ingen særlige problemer, men i dette tilfælde kan de specifikke træk ved skudd være forskellige fra forældreplanterne. Forplantet af frø og sorter, og hybrider. I dette tilfælde har de resulterende planter ikke særlige dekorative forskelle i form af dekorative blade eller blomster.

  Det bedste tidspunkt for såning af frø er midt på vinteren. Men nogle dyrkere er involveret i hele året rundt. Ved såning af frø i januar, om sommeren kan du få sunde, blomstrende planter.

  Til en kant eller blomsterbed passer denne mulighed bedst. Et stort antal unge planter er fremstillet af frø. Disse blomster ser også godt ud på balkonen eller et rummeligt vindue.

  Til podning anvendes en kassette eller en simpel frøplantekasse, som er fyldt med et særligt substrat. Glem ikke om dræningslaget, for det kan du tage perlit eller fint udvidet ler. En del af tørv, en del af sand, er taget to dele af græsjord.

  Frø kan såes straks for 1-2 stykker i tørv tabletter.

  Færdig jord calcineres, spildes derefter med en opløsning af kaliumpermanganat eller et systemisk fungicid. Denne behandling beskytter frøene mod skimmel og råd.

  1. Frø fordeles over overfladen af ​​fugtig jord i en afstand på ca. 5 cm fra hinanden.
  2. Top med et tyndt lag jord (2 millimeter).
  3. Vanding udføres fra sprøjtepistolen.
  4. En kasse med frø er installeret på et varmt og lyst sted, dækket af en film.
  5. En gang om dagen ventileres plantagerne.
  6. Temperaturen i rummet skal være 20-25 grader.
  7. Ved tørring fugtes jorden med en sprøjtepistol. Dette beskytter frø mod udvaskning.
  8. Om to uger er der skud.
  9. Filmen fjernes.
  10. Ved aktiv vækst fremhæves skuddene.
  11. At frøplanten ikke strækkes, skal temperaturen sænkes til 18 grader.

  Den efterfølgende pleje af kimplanterne forårsager ikke problemer.

  Lille pelargonium fra frø, et ægte blad

  Når der kommer 4 blade, kan unge planteplanter plantes.

  Med en stærk vækst i geraniumbusken er bushen opdelt. Før plantning, hvis der er mulighed for at plante anlægget i det åbne område, så er denne mulighed den bedste. Når du transplanterer tilbage i puljen, er roden opdelt, let trimmet og siddende i separate beholdere.

  Dræn og jord hældes på bunden af ​​potterne. Jorden er fremstillet af tørv, sand og græs. Planten transplanteres, jorden lander på toppen. Efter plantning er jorden lidt trængt. Et par dage vanding er gjort.

  Hvornår er det bedst at transplantere en geranium?

  I foråret har stiklinger en bedre evne til hurtigt at rod og vokse. Sprøjtning i dette tilfælde sker før væksten af ​​busken.

  I efteråret skal stiklinger tages før resten, hvilket sikrer en bedre grad af geraniumoverlevelse.

  Om vinteren kan Pelargonium transplanteres hele vinteren, men i dette tilfælde kræver planter mere opmærksomhed og yderligere belysning.

  Reproduktion af pelargonium ved stiklinger: video

  Pelargonium giver dig mulighed for at dekorere dig selv med vindueskarme, balkoner og blomsterbed. Denne plante med den korrekte plantning giver dig mulighed for at beundre dine åbne blade og smukke blomster hele året rundt.

  Jan 13, 2017 | 15:05

  Forsøgt sæde, men ikke tage rodstiklinger, visne og vokse ... Jeg ved virkelig ikke, hvad de skal gøre: (

  Jan 14, 2017 | 17:56

  Prøv at rod i vandet først, men normalt bliver pelargonen meget let voksende uden yderligere manipulation. I foråret kan du gøre endnu et forsøg - tiden er god for vækst.

  12. marts 2017 | 13:22

  Jeg vokser meget pelargonium og geranium. Stiklinger udbredelse er ikke altid vellykket, der er angreb fra den samlede, selvom jeg gør alt det samme. Zonal tørring er obligatorisk.

  Jeg forbereder gennemsigtige kopper, dræning, huller. Land er grøntsag med tilsætning af et køb.

  Skald varmt vand med mangan og stå, indtil stiklinger tørrer skiverne i 3 timer.

  Også i vandet, forankret. Det sker sådan: en stiklinger på den femte dag vises, men den anden gør det ikke. Overlevelse er hurtig, hvis livmoderbusken er opnået på samme måde. Hvis frøet venter i lang tid eller slet ikke.

  Nu har jeg tørret stiklinger - 5 stk. "Fik det" er meget smukt. Efter at tiden er gået, skal blyant huller i jorden. indsæt skæringen, jorden er tæt knust og drysset tør fra oven, så der er mindre fordampning. Briller sætte på et lyst sted, men ikke solrige. Uge ikke at vand. I gennemsigtige kopper kan du se, hvornår du har brug for det.

  12. marts 2017 | 14:31

  Naila, tak for din detaljerede historie om rooting.

  Reproduktion af pelargonium ved stiklinger: de vigtigste principper for vellykket rødning

  • Se hele billedet

  Pelargonium: generel information

  Reproduktion ved stiklinger: alle subtiliteter

  Pulargonium formerings teknologi

  Vanskeligheder i omsorg for unge kalachikami

  En plante fra familien af ​​geranium, som er blevet en uundværlig egenskab af livet, ved vinterens udgang ser ikke ud til at være meget attraktivt. Stiklinger giver dig mulighed for at opdatere den gamle busk og få plantemateriale til opdræt af unge blomster.

  Kultur kommer fra Indien og Sydafrika. I slutningen af ​​XVI-begyndelsen af ​​XVII århundrede kom anlægget til England: søfarende bragte det til botanikere i Royal Gardens. Europa mødte med pelargonium i slutningen af ​​XVII - begyndelsen af ​​det XVIII århundrede.

  Den britiske videnskabsmand George Tradescans involveret i udvælgelsen af ​​denne blomst. Hver ny sort kaldte han en engel. Resultatet af hårdt arbejde - varierede planter, dværgarter, pelargonium med tofarvede og dobbelte blomster.

  Nu er omkring 280 kulturarter kendt for biologer. Disse er årlige og flerårige urteagtige planter, halve buske og buske.

  Pelargonium formåede at vinde verdens kærlighed og professionelle gartnere, og bare elskere af indendørs planter. De er undemanding at pleje, let reproducere, smide store, farverige blomsterstande. Blomsten bruges til at dekorere værelser, i rollen som en ampelisk plante, de er dekoreret med balkoner og haveplotter.

  Denne plante kaldes ofte blomstrende geranium. I hverdagen kaldes det kalachik. Selve navne kommer fra det græske ord "kran": den lange frøkasse var for meget som denne fugles næb.

  De arter, der oftest findes på vindueskrankerne, er den zonale pelargonium:

  • Til tykke stængler (højde fra 30 til 80 cm) er festet pubescent, med en stærk lugt blade. De er dekoreret med mørke koncentriske cirkler.
  • Takket være dette mønster fik planten et andet navn - pelargonium fringed. Lyse blomsterblomsterparaplyer består af enkle eller dobbelte blomster. Deres skygge er hvid, pink, hindbær, orange, rød eller kirsebær.
  • Dyrk planten ved at dividere busk, frø eller stiklinger. Hvis du ønsker at få en blomstrende geranium så hurtigt som muligt, er det umagen værd at dvæle på sidstnævnte metode. Med denne metode vil den nye flerårige beholde alle de kvaliteter, som forældresortet har.

  Pelargonium - et gammelt hus plante, anerkendt for sin uhøjtidelighed og skønhed.

  Reproduktion ved stiklinger: alle subtiliteter

  I princippet kan plantematerialet høstes hele året rundt, men i foråret vil rødderne fremstå hurtigere. Årsagen - begyndelsen af ​​aktiv sap flow. Zonebaseret og Pelargonium plyuschelistnym dette ville kræve 2 uger, en kongelig - op til 4 uger duftende - op til 6 uger. Med stiklinger i vinter eller efterår skal udseendet af rødder vente to gange så længe. Hvis livsprocesserne i væv fra en voksen plante er suspenderet, kan de generelt ikke vises.

  Ung Pelargonium, der vokser i den kolde årstid, vil begynde at strække opad under naturligt lys. I vintermånederne mister de deres oprindelige kompaktitet. I foråret skal planterne afskæres uden medlidenhed.

  Den mest gunstige periode for reproduktion af blomsten er forår og sommer.

  Især bekymre sig om moderens flerårige er ikke det værd: grenene skal skæres næsten til roden og efterlader 1-2 cm af stammen. Sovende knopper på denne skive opløses om sommeren og vender tilbage til pelargoniet til sin tidligere pragt. Al sin styrke kalachik "kaster" på udviklingen af ​​nye, aktivt blomstrende grene.

  Hemmeligheder i stiklinger:

  1. De tykkeste apikale stiklinger er letstøttede og hurtigt voksende. Escape er egnet til reproduktion, hvis den har mindst 2 par blade. Kun i dette tilfælde har han nok styrke til at slå sig ned.
  2. Alle blomsterknopper, blomsterpile skåret af uden undtagelse. Ligegyldigt hvor beklager de er, det er absolut nødvendigt. I modsat fald er pelargonium "båret væk" ved blomstring og "glemmer" at slå rod.
  3. Forbered kun stiklinger med et rent værktøj. Kniven tørres af med alkohol, inden man afskærer hver ny pelargon: chancerne for at overføre mulige sygdomme fra det berørte plante til et sundt et fald.
  4. Skiveskud vil blive godt i specielt forberedt jord. Dette er en primer med tilsætning af sand og vermikulit.
  5. For vellykket udbredelse er det vigtigt at vælge den optimale tid og passende skud.

  Pulargonium formerings teknologi

  Reproduktion af baren er et simpelt spørgsmål. Sekvens af handlinger:

  1. Forberede længde stiklinger 5-7 cm lavere snit (skrå) -. Umiddelbart under nyrerne, den øvre (fremad) - over nyrerne.
  2. Råvarer forlader i 2-3 timer på et sted, hvor der ikke er direkte sollys. Spidserne af stiklinger tørrer op og optager filmen.
  3. Skær strøet med knust trækul eller Kornevins pulver for at forhindre råtning.
  4. Klargør plastikkapper ved at lave dræningshuller.
  5. Fyld tanke med jord.
  6. Fugt substratet. Anbefalet behandling med kogende vand og koncentreret opløsning af kaliumpermanganat til destruktion af parasitter.
  7. Stiv i 2-2,5 cm i den afkølede jord.
  8. Briller med skud optages ved en temperatur på 20 til 220 C. Stiklinger af pelargonium kræver ikke yderligere husly. Det vil være nødvendigt, hvis bladene er gule eller bundet.
  9. Sådanne blomster er skjult under en krukke eller et større gennemsigtigt glas i flere dage. På grund af forbedringen i tilstanden af ​​planter fjernes "drivhuset".

  Efter den første rigelige vanding afskæres stiklinger med forsigtighed. Planternes rødder er endnu ikke, derfor behøver det ikke meget væske. En stærk vandlogning vil føre til henfald af ung pelargonium. Sprøjteskudd behøver ikke. Succesen af ​​stiklinger vil blive fortalt af rødderne, som vises gennem glasets gennemsigtige vægge. Den overlevende plante vokser aktivt og danner nye blade.

  Blomsten transplanteres i puljen, hvis der er underjordiske skud langs beholderens omkreds.

  Nogle keldere af pelargonium køber specielle torvpiller til avl. De vil vokse i volumen, hvis de bliver gennemblødt i 1-2 minutter i varmt vand.

  I midten af ​​tabletten er der en depression, hvor plantematerialet indsættes. Designet er anbragt inde i en engangsbop og venter på, at rødderne kommer frem fra drænhullet. Teknologien til spåntagning af pelargonium består i korrekt fremstilling af råmaterialer og sikring af betingelserne for dets rødning.

  Vanskeligheder i omsorg for unge kalachikami

  Den overlevende plante "signalerer" dens udseende om krænkelser i forhold til frihedsberøvelse. Pelargonium er også forårsaget af skadedyr og sygdomme i indendørs blomster.

  Problemer og løsninger:

  • De nederste blade er gule. Med mangel på fugt tørrer kun deres kanter ud. Hvis Pelargonium oversvømmes, vil hele bladet forsvinde.
  • Bladernes kanter var røde. Anlægget er koldt. Om vinteren skal gryden med fransk te flyttes væk fra vinduet.
  • Stammen er mørkere. Geranium er ramt af et sort ben. Blomsten skal ødelægges. Årsagen til sygdommen er en vandtæt, tæt jord.
  • Stænglerne er barne. Ikke nok lys.
  • Bladene er dækket af grå skimmel. Denne svampesygdom forårsaget af overskydende fugt. Lagringsforanstaltninger - fjernelse af berørte dele, behandling med fungicid.
  • En sund pelargonium i lang tid blomstrer ikke. Blomstrer er ikke dannet på grund af for varm luft om vinteren.
  • På bladene dukkede gulvpletter. En sådan kalachik er ramt af rust.

  Kendskab til reglerne om pleje af indgravede stiklinger af pelargonium vil bidrage til at bevare deres helbred og blomstrende udseende.

  Periodisk beskæring giver dig mulighed for at opdatere den gamle plante og samtidig få råvarer til dyrkning af unge buske. Belønningen for arbejdet er en sød, stærkt blomstrende pelargonium på vindueskarmen.

  Flere oplysninger findes i videoen.

  • Log ind eller registrer dig for at skrive kommentarer

  Mange mennesker tror fejlagtigt, at Pelargonium og geranium - er én og samme, i virkeligheden er de forskellige arter, men relateret, der tilhører samme familie. Stiklinger af pelargonium godt rod i vand.

  • Log ind eller registrer dig for at skrive kommentarer

  Interessant i haven og haven

  Forumet har spørgsmål uden svar, hjælper deltagerne, og de hjælper dig.

  Lev nu

  (c) 2012 - 2018 MegaOgorod.ком - Journal of gartnere og gartnere.


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  97 − 92 =