Pelargonium royal care hjemme foto

Geranium royal: Beskæring til frodig blomstring, pleje og reproduktion derhjemme

Geranium, eller som vores bedstemødre kærligt kaldte denne blomst, "kalachik9raquo;" der er næsten ethvert hus. Mørkegrønne, lidt pubescent blade og storslåede blomster i forskellige nuancer skaber et hyggeligt hjem. Der var en tid, hvor denne blomst sammen med ficus blev kaldt filistinsk, men heldigvis er disse tider sunket i glemsel, og geraniumen fortsætter med at glæde os med dens blomstring.

Blandt de mange geraniumer er der planter, der er meget uhøjtidelige i deres pleje, og en nybegynder i blomsteravl vil klare deres dyrkning. Men måske ved ikke alle, at blandt disse planter er der en sort, der får titlen royal. Denne blomst er svært at kalde blot pelargoner, mange uerfarne dyrkere og vil ikke finde en lighed mellem den og deres søde og mere beskedne blomster på vindueskarmen. Og selvfølgelig ville næppe nogen kalde ham "en kalachik9raquo;

Hjerten i vores artikel vil være et luksuriøst geranium kongeværelse. Anlægget er ikke let, der kræver konstant opmærksomhed og omhyggelig pleje. Men vi forsikrer dig, dine værker vil blive mere end belønnet, når du ser blomstringen af ​​den kongelige geranium.

Royal geranium eller royal pelargonium er repræsentant for de mange pelargonium (Pelargonium), som har mere end 250 arter. Dette er en storslået indendørs blomst, som med passende pleje glæder ejerne med store (15 cm), ekstraordinære skønne blomster af forskellige farver.

Det er en naturlig del af det fugtige og varme klima i Sydamerika. Hun føler sig godt under forhold med høj fugtighed og tolererer ikke direkte sollys. Hjemme vokser den kongelige pelargonium til 60-80 cm. Den højere plante giver ikke mening at vokse, da knopperne kun er på de øverste punkter i væksten. I en højde på 100 centimeter taber planten sine dekorative egenskaber.

I dag er mange blomsterhandlere interesseret i den kongelige geranium. Pleje hjemme for en sådan storslået plante har mange faldgruber, der skal omgå, så den lunefulde skønhed er tilfreds med dens blomstring. Det skal huskes, at selv med fuld overholdelse af alle landbrugstekniske regler, kan du ikke forlænge den kongelige geraniums blomstringsperiode. Det er meget kortere end konventionelle arter.

Den kongelige geranium blomstrer ikke: hvad skal man gøre?

Dette problem er bekymret for mange producenter. Der kan være flere grunde til dette. For at forstå dem er det nødvendigt at forstå, hvad den kongelige geranium har brug for. Pleje hjemme for denne plante involverer det rigtige valg af kapacitet til plantning, korrekt jord, rettidig vanding og beskæring, hvilket giver en vinter hvileperiode, transplantation om nødvendigt.

Lad os overveje grundene til, at geranium nægter at blomstre. I det tilfælde, hvor planten er plantet i en for stor krukke, begynder pelargonium aktivt at opbygge den grønne masse og udvide. I denne situation har planten simpelthen ikke tilstrækkelig styrke til blomstring, da dens energi går til væksten af ​​rodsystemet og landskabspleje. Transplant blomsten ind i en mindre vase.

En anden grund er, at blomsten har rødder beskadiget. Du bør vide, at den kongelige geranium er modtagelig for svampe- og bakterieinfektioner i rodsystemet. Umiddelbart bestemme sygdommen er ikke let. Dette bliver tydeligt, når sygdommen rammer stængler og blade. Geranium lider af mangel på næringsstoffer. I dette tilfælde behandles planten med antiseptika, som sælges i alle blomsterbutikker. Men hvis sygdommen er startet, er det sjældent at redde planten. Blomsterproducenter bør være opmærksomme på, at enhver sygdom og skadedyr (bladlus, væv, mider osv.) Får planten til at bruge al sin energi på at bekæmpe dem. Om blomstringen i en sådan situation er uden for spørgsmålet.

En anden temmelig almindelig årsag er fraværet af hvilefase. Hvad skal jeg gøre i dette tilfælde? Reducer vanding i efteråret-vinterperioden, ikke fod blomsten. Overfør planten til et køligere sted (for eksempel på en loggia). Varmten om vinteren er skadelig for de kongelige geraniumer. Vanding påvirker også plantens blomstring, men ikke så meget som ovenstående grunde. Hvad kunstvanding kræver pelargoner og hvorfor det er meget vigtigt at beskære beskæringen, vi vil fortælle nedenfor.

Sandsynligvis, efter at have set på billederne præsenteret i vores artikel, vil mange virkelig have det kongelige geranium. Pleje hjemme for denne skønhed har sine egne egenskaber. Det drejer sig især om vanding. Denne procedure udføres bedst gennem en palle. Planten selv justerer den nødvendige mængde fugt. Vand til vanding skal være konstant, stuetemperatur, du kan bruge kogt kølet vand.

Før blomstringen skal bladene sprøjtes fra tid til anden. Tørre skorpe, der vises på det øverste lag af jorden, er et signal til vanding. Overdreven fugt kan fremkalde plantesygdomme, og dens mangel fører til fravær af blomster.

Geranium royal: Beskæring til en frodig blomst

Ofte gør blomsterproducenterne en meget almindelig fejl i plejen af ​​denne plante - beskæring sker i foråret. Det ser ud til, at dette er den mest passende tid, men i dette tilfælde kan den kongelige geranium ophøre med at blomstre. Beskæring til frodig blomstring skal ske om efteråret og vinteren.

Ofte fører ukorrekt beskæring til, at planten vokser for lange stængler, og den mister sin dekorative appel. For at danne en smuk krone skal du strengt følge simple regler:

 1. Ved beskæring er det nødvendigt at tage hensyn til plantens genetiske egenskaber. Royal geranium skal være lav og buskagtig.
 2. Beskæring udføres med en skarp desinficeret kniv eller beskærer på niveauet af bladknuden.
 3. Klemning udføres med rene hænder.
 4. Steder skiver forarbejdet knust pulver af kanel eller trækul.
 5. Stænglerne på indretningen af ​​planten fjernes fuldstændigt.

Erfarne dyrkere ved, at den kongelige geranium er meget lydhør over for den kompetente dannelse af bushen. Beskæring til frodig blomstring sker oftest umiddelbart efter at pelargonium falder. Normalt sker dette i slutningen af ​​august. Denne procedure skal udføres i to faser med et interval på 1,5 måneder. Dette er nødvendigt for at undgå plantens stærke stress.

Med sådan tidlig efterår beskæring, vokser de nye skud af den kongelige geranium meget hurtigt. Pinching dem (over det fjerde par blade) stimulerer dannelsen af ​​nye unge skud.

For at pelargoniya tilfreds med en frodig blomst, skal du følge en bestemt rækkefølge:

 • fjernelse af falmede stilker og falmede blomsterblokke;
 • fjernelse af tørrede blade og dem, der er tilbøjelige til at visne;
 • undersøge planten og afgøre, hvilke skud der skal skæres for at danne en smuk krone;
 • Fjern de nøgne og lange stængler fuldstændigt (ved den nederste knude);
 • I pelargoner, der forbereder vintering, skal en tredjedel af hovedstammen afskæres.

Blomsterhandlere med erfaring bemærker, at i korte vinterdage strækker den kongelige geranium i højden uden sollys. Beskæring til frodig blomstring på dette tidspunkt er delvist erstattet af klemning, og lange spirer vises beskåret.

I april begynder den kongelige pelargonium at blomstre, så i midten af ​​marts skal beskæringen stoppes. For at holde bushens form kan du også holde pricklen om sommeren efter blomstring. Kategorisk anbefales det ikke at skære pelargoner fra december til februar for ikke at forstyrre hvileperioden. Om vinteren hviler planten. På dette tidspunkt har han brug for et minimum vanding og tændt, køligt (temperatur ikke højere end 15 grader) sted.

Den kongelige geranium racer, som almindelige sorter, ved stiklinger. I slutningen af ​​august skære stiklinger 7-9 cm lang, blød dem i flere timer i luften, og slip dem derefter i en tørv-sandblanding. Brug en plastikpose, skab en drivhuseffekt og sørg for, at jordblandingen altid bliver fugtet. Derefter forberede en blanding af sand, græs og blade og plante de rodede stiklinger.

Vi fortalte dig, hvad der kræves for at gøre dig tilfreds med din skønhed, den kongelige geranium. Pleje og reproduktion af denne luksuriøse plante er noget anderledes end de sædvanlige arter. Men hvis du følger alle reglerne for landbrugsteknologi, vil denne vidunderlige blomst belønne dig for arbejdet med frodig blomst, desværre ikke for lang.

Hjemmepleje til kongelig pelargonium, foto

Hvis du vender dig til specialiseret litteratur, kan du finde ud af, at det kongelige Pelargonium også er kendt under en række andre navne - Geraniums kongelige, pelargonium storblomstrede. For videnskaberne lyder plantens navn mere som - Regal Pelargonium, Pelargonium grandiflorum. Pelargonium er medlem af familien Geraniaceae og kan vokse til en højde på 25-50 cm.

Men denne plante modtog den største popularitet som en blomst i rummet, hvilket kan forklares ved dens lange blomstringstid og uhøjtidelighed i omhu. Enkel og effektiv er reproduktionen af ​​det kongelige pelargonium, da stiklinger oftest bruges til det.

Karakteristika og beskrivelse af en blomst

Indtil midten af ​​det XVIII århundrede var Europa ikke bekendt med pelargoner, men alting blev ændret, da de første prøver af denne plante blev leveret fra Sydafrika. Det blev grundlaget for opdræt af nye sorter fra stiklinger.

Sammen med andre arter formåede opdrættere at oprette Pelargonium royal storblomstrede, hvis vigtigste ornament er deres store blomster.

 • Disse planter vokser normalt i form af kompakte buske, som for det meste er hybrider. Når de dyrkes i hjemmet, opnås de i form af små, tætte buske og skøre, stærkt forgrenede stængler.
 • Afhængigt af sorten kan Pelargonium have forskellige former og størrelser af blade. Geraniums af de lange geraniumer adskiller sig ikke fra bladbladene. Mange sorter af pelargonium vokser runde ark dekoreret med lidt lobate margener.
 • Blomster pelargoner vokser på en langstrakt, tynd stamme, der er dækket af paraplyer med sfærisk form. Ofte har det enkelte blomster af store størrelser, som har en lys farve.
 • Den dyrkede sort af pelargonium påvirker farvningen af ​​blomster, som kan være hvid eller have nogen skygge af lyserød og rød.
 • Når den vokser i rumforhold, er det muligt at opnå en temmelig kort staturpelargonium, som ikke overstiger 25-50 cm i højden. Bladets øverste del er hakket og har en grov tekstur, og kanterne har en skarp bølgeform.

Blomster er forskellige enkel, tragtformet, når en diameter på 5-8 cm i enderne af stilkene eller unge grene vokser omkring 10 blomster, der har udseendet af en kegle.

Kronblade har normalt en mørkere nuance i indretningen, ofte foran dem Mørke linjer dannes. Når planten leveres med passende pleje, er det muligt at nyde farverne fra pelargonium fra tidlig forår til slutningen af ​​sommeren.

Når der dyrkes kongelig pelargonium hjemme, er det nødvendigt at skabe gunstige betingelser for det, uden hvilket det er umuligt at sikre sin normale udvikling.

Denne plante føles mest komfortable i lette luftrum. Individuelle ejere er ikke begrænset til voksende pelargoner derhjemme. Om nødvendigt kan de plantes i haven, på balkonen eller på terrassen, der har ly fra regnen.

Ofte installeres de på vindueskarmen. Men i dette tilfælde skal du passe på at skabe god ventilation, Da anlægget ikke kun har det optimale temperaturregime, men også luftens fugtighed.

Generelt giver belysningen af ​​geranium følgende grundlæggende krav:

 1. Sikring af maksimal belysning, om sommeren er delvis skygge nødvendig.
 2. Hvis planten vokser uden for huset, så er det på det valgte sted nødvendigt at lægge et hus fra nedbør.
 3. Det er nødvendigt at beskytte mod direkte sollys.
 4. Om vinteren bør pelargonium dyrkes på et let og køligt sted, hvor der opretholdes en lav temperatur - ikke højere end 10-14 grader Celsius. I dette tilfælde kan det danne æggeblommer.

For den normale vækst af det kongelige pelargonium, regelmæssig og regelmæssig vanding. Om sommeren skal det udføres to gange om dagen - om morgenen (klokken 10) og om aftenen, når solen kommer. Om vinteren er det nok at vande planten en gang om dagen.

Visse funktioner er tilgængelige, når man plejer pelargonium royal hybrider. Fordi de er mere vant til en højere temperatur end den zonerede geranium, under vanding lidt øge strømmen af ​​vand.

Når vanding voksne buske holder sig til ordningen - højst 50 ml pr. En modtagelse. Den forbrugelige mængde vand skal være tilstrækkeligt til at tillade lidt jordbefugtning.

skal være undgå overskydende fugtighed, da sandsynligheden for udvikling af rot og penetration af infektionen under sådanne forhold stiger. Dette forklarer ofte, at det kongelige pelargonium er uvilligt til at blomstre i hjemmet.

Under dyrkningen af ​​det kongelige pelargonium, Sørg for den optimale temperatur inden for grænserne 18-25 grader Celsius.

Det anbefales ikke at temperaturen overskrider denne tærskelværdi. Desuden kan visse skader forårsage udkast til anlægget, varmelegemer, en skarp afkøling.

For at undgå disse ubehagelige situationer forhindrer det ikke hver blomsterhandler fra at have et hygrometer, et termometer og en vejrstation.

På hvilestadiet, som varer for kongelige pelargonium fra oktober til marts, er det nødvendigt ikke at tillade tørring af jordens koma. Selvpleje på denne tid af året, er planten næsten ikke nødvendig.

Selv før pelargoniet passerer til resten fase, rive af blomsterne på hende, knopper og svage blade. Ved skæring skal du fjerne skuddene med en tredjedel af længden.

En sådan foranstaltning giver ikke planten mere frihed, men hjælper også den med at få mere luft. Et andet plus ved beskæring er at øge modstanden mod sygdomme og skadedyr. Vanding skal kun udføres i disse øjeblikke, når dette er påkrævet i lyset af situationen.

I hvile dyrkes den kongelige pelargonium ved en temperatur på 15 grader Celsius. Imidlertid kan enkelte dyrkere forhindres i at pleje planten om vinteren med mangel på plads eller tid til dette. I dette tilfælde skal du gøre følgende:

 • Planterne fjernes fra gryderne, derefter forkortes de førende skud, renser rodklumpen af ​​snavs og afskåret rødderne;
 • På dette stadium af livscyklussen indpakkes hver plante i en avis og indpakket i film;
 • i sidste ende forbliver bundet op og hænger det i kælderen.

Denne metode vil naturligvis blive nydt af mange siden hele vinteren behøver ikke passe på en blomst. Husk om pelargonium i marts, når den tages ud af pakken og transplanteres tilbage i potterne.

I hele den vegetative periode, hver anden uge i jorden, er det nødvendigt Tilsæt flydende gødning. Fra oktober til februar ligger anlægget i en hvilestilling, så det er ikke nødvendigt at udføre befrugtning på denne tid af året.

Endnu engang vil jeg gerne gentage, at de mest rigelige blomkompakte buske pelargonium royal i sammenligning med overgroede. Nye grene er ofte dannet i gamle, allerede lignificerede skud.

Hvis geraniumet er blevet dyrket i mange år, er det nok at udføre beskæring en gang om året i forhold til det. Og tid er ligegyldigt.

Uanset hvilken klasse royal pelargonium, hvorfra du ønsker at få en ny busk hjemme, anbefales det Brug metoden til stiklinger. Til dette er det allerede nødvendigt i de første uger af sommeren eller om efteråret at forberede stiklinger, der skæres under internodene i en vinkel på 45 grader.

Hvis skuddet tilhører en dværgvariant, skal den adskilles med ca. 5 cm, og for store - 10 cm. Når de har klare stiklinger på deres hænder, skal de afskære de nedre blade og blomster.

Processen med reproduktion af blomster af den kongelige geranium derhjemme løber lidt anderledes end i tilfælde af andre sorter. Det anbefales ikke at tillade øget jordfugtighed, da dette kan føre til forfald af planten.

Af denne grund bør du være meget forsigtig med stiklinger: Når der er et par dage tilbage før landing, skal du afstå fra at placere dem i vand.

En mere effektiv foranstaltning er at tørre dem i to timer. Det er dog nødvendigt at skære siden først behandle trækul og "Kornevina."

For at få nye geraniumbuske hjemme, skal du først forberede gryde med lille diameter. Som afløb kan du bruge shards, som fylder bunden af ​​potten.

Derefter lægges en jordblanding på basis af tørv og sand, taget i lige store mængder og grundigt vandet. Derefter høstes stiklingerne.

Plantering af kyllingerne på våd eller overdrevent tør grund anbefales ikke, så i en sådan situation umiddelbart efter plantningen kan vanding kun ske langs kanten.

Populariteten af ​​metoden til stiklinger af den kongelige geranium kan forklares ved, at høstede skud skyder hurtigt. Det tager normalt 3-4 uger, før de første spirer vises. Dette er et sikkert tegn på, at det er tid til at øge vandingen lidt.

Men her er det nødvendigt udvise den største omhu, fordi der er fare for at blødgøre underlaget.

Når de næste fire uger passerer, begynder unge buske af det kongelige pelargonium temperament i solen, og efterfølgende pleje dem udføres på samme måde som for voksne prøver.

Efter at have ventet på dannelsen af ​​et veludviklet rotsystem i dem, er det muligt at transplantere geranium til jord, der er fremstillet af kompost.

Selv på baggrund af udseendet af mange blomster og blade, forbliver den kongelige pelargon ofte ret kompakt. De resulterende rodskudd søger yderligere vækstrum i drænhullet, og når de lykkes, lukker de det.

Dette er en af ​​de hyppige årsager til at forklare, hvorfor Pelargonium ikke blomstrer hjemme. Med hensyn til geranium kan transplantation udføres ikke mere end en gang hvert andet år ved anvendelse af et frisk jordsubstrat.

For det første er det nødvendigt at rense rhizomet fra den gamle jord ved mild omrystning. Desuden beskæres de lange, tykke rødder og skud, for at fjerne halvdelen af ​​dem. Derefter returneres pelargonen til den gamle krukke, som er foreløbig Fyld med frisk jord.

Det anbefales at transplantere om foråret, selvom det er tilladt at gøre det til enhver tid i løbet af den kongelige pelargoniums vegetation.

Den største fare for den kongelige geranium er sygdommen "sort ben". Du kan bestemme det ved at stængerne er malet sort på jordoverfladen. Men du skal være meget forsigtig, fordi denne sygdom hurtigt kan ramme hele planten.

Normalt stammer det fra den skumle jord eller høj luftfugtighed. At dette ikke sker, for kongelig pelargonium er det nødvendigt skabe optimale forhold udvikling, og de påtager sig tilvejebringelse af relativt tør luft.

Rust er også et problem for geraniumer. Skader fra det manifesteres i gulvningen af ​​bladene og deres efterfølgende borttagning væk. Er ikke beskyttet mod denne sygdomsskudd og blomster af geranium.

Derfor bemærker de potentielle tegn på rust på blomsternes blade, at de er straks det er nødvendigt at bryde af, hvilket er en effektiv forebyggende foranstaltning mod denne lidelse.

Royal Pelargonium for mange lyde ikke meget bekendt, selvom det ikke er overraskende, fordi dette er det officielle navn på pelargoner.

Under det ligger en smuk smuk plante, der kan blive en effektiv udsmykning, ikke kun i lejligheden, men også i haveplottet. Imidlertid forudsætter den korrekte vedligeholdelse af den skabelse af gunstige betingelser til vækst, ellers vil det ikke være nemt selv at vente på blomstringen af ​​pelargonium.

Billeder af kongelige pelargonium og pleje af planten derhjemme

I gården haven, på vindueskarme, balkoner og selv i byområder blomsterbede med sommeren kommer, kan du se de smukt blomstrende buske Pelargonium, populært ofte kaldes pelargonier. På grund af den enkelhed og uhøjtidelighed pleje Pelargonium nyde en velfortjent kærlighed blomsterhandler. Men få, desværre, jeg formoder, at der blandt disse "Askepot" af familien har sin egen "Dronning".

Royal Pelargonium, Pelargonium grandiflorum eller regale adskiller sig fra dets nærmeste slægtninge i den mest frodige blomstrende og noget mere lækkert i naturen.

Særlige egenskaber af storblomstret pelargonium

Som det sømmer sig en plante med sådan et stort navn i hjemmet kongelige Pelargonium, afbilledet, at pleje mere krævende end de almindelige sorter af geranium zone, og blomsterne er ikke så lang tid. Men da han så en stor tid, indsamlet i blomsterstand-paraplyer blomster i alle former og farver, er det umuligt ikke at antænde et ønske om at vokse som en smuk plante på din vindueskarm.

Royal Pelargonium, i en højde på 30-60 cm, adskiller sig fra andre sorter:

 • foldede blade med en tæt, ru til touch sheet plade og serrated kanter;
 • stor, op til 7 cm i diameter med enkle og dobbelte farver.

Dekorationer af blomsterblomsterne tilføjes af kronbladets flerfarvede farve, men hvis de zonale geraniumer blomstrer om efteråret, falder de sidste blomstrer på det kongelige pelargonium i anden halvdel af sommeren.

Som et resultat kan du beundre hatter af luftige lyse blomster i 3 til 5 måneder, og det er dobbelt fornærmende, hvis knopper ikke vises på busken om foråret.

Hvorfor blomstrer det kongelige pelargonium ikke?

Plantering af en ung plante i jorden, venter amatørblomstproducenterne ivrigt på udseendet af spektakulære blomsterblomstrer over grønne områder, men nogle gange må de stå over for skuffelse. I stedet for blomster giver storblomstret geranium kun grønt, og hurtigt voksende skud dræber snart syn og strækker sig. Hvilke fejl blev der taget, når man tog sig af det kongelige pelargonium hjemme, og hvorfor, som i billedet, forblev planten næsten uden blomster?

Faktisk, hvis Pelargonium ikke blomstrer i den krævede tid, kan det sige:

 • om forkert valgt temperaturregulering eller mangel på belysning;
 • at anlægget er plantet i en overdrevent omfangsrig krukke eller modtager gødning af en inharmonisk sammensætning;
 • om tidlig transplantation
 • om analfabeter beskæring eller dets fuldstændige fravær.

Hvordan pleje royal pelargonium, så planten regelmæssigt blomstrede, var sund og miste ikke dekorativitet hele året rundt?

Sommerpleje til det kongelige pelargonium derhjemme

Når man taler om den uhøjtidelige pelargonium, bliver kønnere af denne art ikke narret overhovedet.

Til kongelige Pelargonium følte og glædede ejere med rigelig blomstring, skal blomsterhandleren overholde kun få regler, som vil lykkes hele dyrkningens succes.

Storblomstrende sorter af Pelargonium kræver lys og de kan lide at blive udsat for de lyseste solrige vinduer. Kun i de varmeste dage kræver planterne en mørkningsbeskyttelse, i andre tilfælde er begrænsningen af ​​lys en risiko:

 • stretching og bare skud
 • fald i blomstrings intensitet
 • faldende allerede dukkede knopper.

I modsætning til beslægtede arter tolererer det kongelige pelargonium ikke træk og kolde vinde; hvis en sådan plante er plantet i en have, vil det sandsynligvis heller ikke være blomstrende. Derfor rejser de kongelige pelargonier hjemme, og sommerpleje omfatter beskyttelse mod udkast. Planter føles godt og rigeligt blomstrer på glaserede solterrasser og loggier.

Ved overdreven tørhed af luft om sommeren kan pelargonium sprøjtes med vand ved stuetemperatur, og sørg for, at solens direkte stråler ikke når de fugtige blade og blomsterne.

Blomsterproducenter, der er ivrige efter denne spektakulære afgrøde, er nødt til at vide, at i varmt vejr er planter mest modtagelige for angreb af bladlus og andre skadedyr, der parasiterer på stilkene og efterlader seriøst svage pelargonium. Og her svaret på spørgsmålet: "Hvorfor blomstrer kongelige Pelargonium ikke?" Vil være indlysende.

I dette tilfælde skal du ikke glemme vanding og topdressing af blomsterplanter. Selvom Pelargonium nemt tolererer tørre perioder og ikke er meget krævende på jordens sammensætning, uden vand og ernæring, vil det bestemt ikke give den rette mængde blomster. I den varme årstid kræver store blomsterarter en særdeles rigelig vanding, som udføres, når jordens øverste lag tørrer lidt.

For at forlænge blomstringen og bevare plantens styrke kan du, hvis du er i tide for at fjerne tørrede blomster, der har mistet dekorativitet.

Egenskaber i vinterpleje for storblomstrede pelargoner

Efter forpurring af luksuriøse blomster skal pelargonium genoprettes, men hvis det efterlades til næste forår på en varm vindueskarm, kan den næste blomstring ikke vente. Hvordan kan jeg passe på pelargon om efteråret og vinteren? Ved begyndelsen af ​​efteråret, når temperaturen falder, sørg for den kongelige pelargonium ved hjemmeskift. Anlægget leveres i tre måneder:

 • temperatur i størrelsesordenen 12-15 ° C;
 • sjældent vanding, der kun støtter den nedsatte aktivitet af pelargonium;
 • tilstrækkelig belysning.

Top-dressing stoppes for hele vinterperioden. Hvis alle betingelserne for pleje er opfyldt, lægger planten et tilstrækkeligt antal blomsterknopper, og med udløbet af vinterstupor blomstrer det blomstrende.

Udførelse af transplantation og top dressing af Royal Pelargonium

Alle typer af pelargonium kendetegnes af den hurtige vækst i anlægets antenne. Hvis busken er ret vokset op om sommeren sammen med jorden ekstraheret fra puljen, er rødderne fuldstændigt dækket med en jordklump, i slutningen af ​​vinteren bliver den kongelige geranium transplanteret. Primeren til denne kultur skal være løs, godt gennemtrængelig for luft og fastholdelse af fugt. Reflekterende over, hvorfor kongelige pelargonium ikke blomstrer, skal blomsterhandleren tage højde for det korrekte udvalg af jordblandingen. En god mulighed er en blanding af lige dele af desinficeret havejord, sand og tørv.

Da rodsystemet af planten ikke tåler stagnation af fugt, kræver pelargonium et kraftigt dræningslag, og der bliver ikke mindre opmærksomhed under plantningen til udvælgelsen af ​​gryden. Det er på grund af transplantationen i en overdrevent stor skål, at mange dyrkere er skuffede i kulturen, og det kongelige pelargonium blomstrer ikke.

At komme ind i den voluminøse krukke øger planten hurtigt den grønne masse, men helt "glemmer" om sættet af knopper.

En lignende proces sker med den forkerte blanding af gødninger. Hvis der i den øverste dressing under dannelse af knopper og blomstring forekommer nitrogen, stammer og blade vokser, men knopper bliver mindre. De bedste blandinger til topdressing Pelargonium har et øget indhold af kalium og fosfor, der giver rigelig og lang blomstring.

Årsagen til, at kongelige pelargonium ikke blomstrer, kan være forkert eller utilstrækkelig beskæring. Efterhånden som planten vokser hurtigt, og knopperne dannes på skuddens spidser, er det nemt at øge de rene blomsterknopper i juli og august ved at knibe eller beskære spidserne af overgroede stængler. Denne foranstaltning vil tillade:

 • Stiklinger, der skal anvendes til reproduktion
 • for at opnå en storslået blomstring i den kommende sæson;
 • stimulere væksten af ​​unge skud;
 • Giv busken en kompakt, attraktiv form.

Beskær planten bedre gradvist, ikke alvorligt at skade pelargonium, og efter operationen skal planten fodres. I slutningen af ​​vinteren, med begyndelsen af ​​den nye knoppedannelse, er beskæringen afsluttet.

Stiklinger kan roteres hele året rundt, men i den varme årstid er det meget lettere.

Som plantemateriale skal du tage stærke skud med mindst to par blade og skære 5 mm under knuden. Nedre blade afskæres bedst med det samme og efterlader ikke mere end 3 øvre blade. Efter dette sted bliver udskæringer på stiklinger behandlet med knust trækul og efterladt i luften i 18-24 timer.

Sandt nok er der en anden måde. Efter 10 minutter efter adskillelse fra moderplanten skæres stiklinger:

 • behandlet med grundstammen;
 • plantet i en blanding af sand, humus og torv;
 • i 2-3 dage dækket med uvævet materiale.

Gode ​​resultater opnås ved at plante stiklinger i fugtede tørv tabletter.

Under alle omstændigheder er plantningen vandet med en opløsning af phytosporin, som vil beskytte sektioner mod udviklingen af ​​rot. Og hvordan skal man passe på pelargonium efter stiklinger har givet rødder?

Indtil det tidspunkt, hvor stiklingerne, som er ved en temperatur på 19-23 ° C, får rod godt, varer fra 8 til 12 uger. I slutningen af ​​denne tid:

 • Unge planter plantes på et fast sted;
 • klem hovedskuddet hen over det tredje par blade, hvilket vil få bushen til at give nye sidestænger.

Hvis derhjemme er omsorg for det kongelige pelargonium, som i billedet, er det godt, de unge planter udvikler sig godt, og næste forår giver små pæne små buske de første blomstrer.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

33 − = 32