Pelargonium royal photo

Billeder af kongelige pelargonium og pleje af planten derhjemme

I gården haven, på vindueskarme, balkoner og endda på byens blomsterbede med starten af ​​sommeren, kan du se de smukt blomstrende buske Pelargonium, populært ofte kaldes pelargonier. På grund af uhøjtidelighed og enkelhed af pleje, er Pelargoniums velfortjent elsket af blomsteravlere. Men få mennesker mistænker desværre, at blandt familien af ​​disse "Cinderella" er der også deres "dronninger".

Royal Pelargonium, Pelargonium grandiflorum eller regale adskiller sig fra dets nærmeste slægtninge i den mest frodige blomstrende og noget mere lækkert i naturen.

Særlige egenskaber af storblomstret pelargonium

Som det sømmer sig en plante med sådan et stort navn i hjemmet kongelige Pelargonium, afbilledet, at pleje mere krævende end de almindelige sorter af geranium zone, og blomsterne er ikke så lang tid. Men når du ser de store blomster, der samles i blomsten af ​​paraplyer af forskellige former og farver, er det umuligt at ikke brænde ved ønsket om at dyrke en lige så smuk plante på dit vindueskarme.

Royal Pelargonium, i en højde på 30-60 cm, adskiller sig fra andre sorter:

 • foldede blade med en tæt, ru til touch sheet plade og serrated kanter;
 • stor, op til 7 cm i diameter med enkle og dobbelte farver.

Dekorative blomsterstande tilføje flere farver kronblade, men hvis zoner geranium blomstrende periode ender i efterår, den sidste blomsterstand på den kongelige Pelargonium fade i anden halvdel af sommeren.

Som et resultat kan du beundre hatter af luftige lyse blomster i 3 til 5 måneder, og det er dobbelt fornærmende, hvis knopper ikke vises på busken om foråret.

Hvorfor blomstrer det kongelige pelargonium ikke?

Plantering af en ung plante i jorden, venter amatørblomstproducenterne ivrigt på udseendet af spektakulære blomsterblomstrer over grønne områder, men nogle gange må de stå over for skuffelse. I stedet for blomster giver storblomstret geranium kun grønt, og hurtigt voksende skud dræber snart syn og strækker sig. Hvilke fejl blev der taget, når man tog sig af det kongelige pelargonium hjemme, og hvorfor, som i billedet, forblev planten næsten uden blomster?

Faktisk, hvis Pelargonium ikke blomstrer i den krævede tid, kan det sige:

 • om forkert valgt temperaturregulering eller mangel på belysning;
 • at anlægget er plantet i en overdrevent omfangsrig krukke eller modtager gødning af en inharmonisk sammensætning;
 • om tidlig transplantation
 • om analfabeter beskæring eller dets fuldstændige fravær.

Hvordan pleje royal pelargonium, så planten regelmæssigt blomstrede, var sund og miste ikke dekorativitet hele året rundt?

Sommerpleje til det kongelige pelargonium derhjemme

Når man taler om den uhøjtidelige pelargonium, bliver kønnere af denne art ikke narret overhovedet.

Til det kongelige Pelargonium følte behageligt og tilfredse ejere med rigelig blomstring, skal blomsterhandleren overholde kun få regler, som vil lykkes hele dyrkningens succes.

Storblomstrende sorter af Pelargonium kræver lys og de kan lide at blive udsat for de lyseste solrige vinduer. Kun i de varmeste dage kræver planterne en mørkningsbeskyttelse, i andre tilfælde er begrænsningen af ​​lys en risiko:

 • stretching og bare skud
 • fald i blomstrings intensitet
 • faldende allerede dukkede knopper.

I modsætning til beslægtede arter tolererer det kongelige pelargonium ikke træk og kolde vinde; hvis en sådan plante er plantet i en have, vil det sandsynligvis heller ikke være blomstrende. Derfor rejser de kongelige pelargonier hjemme, og sommerpleje omfatter beskyttelse mod udkast. Planter føles godt og rigeligt blomstrer på glaserede solterrasser og loggier.

Ved overdreven tørhed af luft om sommeren kan pelargonium sprøjtes med vand ved stuetemperatur, og sørg for, at solens direkte stråler ikke når de fugtige blade og blomsterne.

Growers, opsat denne spektakulære kultur, at vide, at i varmt vejr planterne mere modtagelige for angreb af bladlus og andre skadedyr, der er parasitiske på stængler og blade, alvorligt svække Pelargonium. Og her svaret på spørgsmålet: "Hvorfor blomstrer kongelige Pelargonium ikke?" Vil være indlysende.

I dette tilfælde skal du ikke glemme vanding og topdressing af blomsterplanter. Selvom Pelargonium nemt tolererer tørre perioder og ikke er meget krævende på jordens sammensætning, uden vand og ernæring, vil det bestemt ikke give den rette mængde blomster. I den varme årstid kræver store blomsterarter en særdeles rigelig vanding, som udføres, når jordens øverste lag tørrer lidt.

For at forlænge blomstringen og bevare plantens styrke kan du, hvis du er i tide for at fjerne tørrede blomster, der har mistet dekorativitet.

Egenskaber i vinterpleje for storblomstrede pelargoner

Efter forpurring af luksuriøse blomster skal pelargonium genoprettes, men hvis det efterlades til næste forår på en varm vindueskarm, kan den næste blomstring ikke vente. Hvordan kan jeg passe på pelargon om efteråret og vinteren? Ved begyndelsen af ​​efteråret, når temperaturen falder, sørg for den kongelige pelargonium ved hjemmeskift. Anlægget leveres i tre måneder:

 • temperatur i størrelsesordenen 12-15 ° C;
 • sjældent vanding, der kun støtter den nedsatte aktivitet af pelargonium;
 • tilstrækkelig belysning.

Top-dressing stoppes for hele vinterperioden. Hvis alle betingelserne for pleje er opfyldt, lægger planten et tilstrækkeligt antal blomsterknopper, og med udløbet af vinterstupor blomstrer det blomstrende.

Udførelse af transplantation og top dressing af Royal Pelargonium

Alle former for pelargonium skelnes af den hurtige vækst i den overliggende del af planten. Hvis busken, der er ret voksen op over sommeren, sammen med jorden ekstraheret fra gryden, helt dækkede rødderne med en jordklump, i slutningen af ​​vinteren bliver den kongelige geranium transplanteret. Primeren til denne kultur skal være løs, godt gennemtrængelig for luft og fastholdelse af fugt. Reflekterende over, hvorfor kongelige pelargonium ikke blomstrer, skal blomsterhandleren tage højde for det korrekte udvalg af jordblandingen. En god mulighed er en blanding af lige dele af desinficeret havejord, sand og tørv.

Da rodsystemet af planten ikke tåler stagnation af fugt, kræver pelargonium et kraftigt dræningslag, og der bliver ikke mindre opmærksomhed under plantningen til udvælgelsen af ​​gryden. Det er på grund af transplantationen i en overdrevent stor skål, at mange dyrkere er skuffede i kulturen, og det kongelige pelargonium blomstrer ikke.

At komme ind i den voluminøse krukke øger planten hurtigt den grønne masse, men helt "glemmer" om sættet af knopper.

En lignende proces sker med den forkerte blanding af gødninger. Hvis der i den øverste dressing under dannelse af knopper og blomstring forekommer nitrogen, stammer og blade vokser, men knopper bliver mindre. De bedste blandinger til topdressing Pelargonium har et øget indhold af kalium og fosfor, der giver rigelig og lang blomstring.

Årsagen til, at kongelige pelargonium ikke blomstrer, kan være forkert eller utilstrækkelig beskæring. Da anlægget er i hastig vækst, og knopperne er dannet på spidsen af ​​skud, de øgede netto blomsterknopper nemt, i juli og august prischipyvaya eller afskære toppen af ​​stilkene for regrown. Denne foranstaltning vil tillade:

 • Stiklinger, der skal anvendes til reproduktion
 • for at opnå en storslået blomstring i den kommende sæson;
 • stimulere væksten af ​​unge skud;
 • Giv busken en kompakt, attraktiv form.

Beskær planten bedre gradvist, ikke alvorligt at skade pelargonium, og efter operationen skal planten fodres. I slutningen af ​​vinteren, med begyndelsen af ​​den nye knoppedannelse, er beskæringen afsluttet.

Stiklinger kan roteres hele året rundt, men i den varme årstid er det meget lettere.

Som plantemateriale skal du tage stærke skud med mindst to par blade og skære 5 mm under knuden. Nedre blade afskæres bedst med det samme og efterlader ikke mere end 3 øvre blade. Efter dette sted bliver udskæringer på stiklinger behandlet med knust trækul og efterladt i luften i 18-24 timer.

Sandt nok er der en anden måde. Efter 10 minutter efter adskillelse fra moderplanten skæres stiklinger:

 • behandlet med grundstammen;
 • plantet i en blanding af sand, humus og torv;
 • i 2-3 dage dækket med uvævet materiale.

Gode ​​resultater opnås ved at plante stiklinger i fugtede tørv tabletter.

Under alle omstændigheder er plantningen vandet med en opløsning af phytosporin, som vil beskytte sektioner mod udviklingen af ​​rot. Og hvordan skal man passe på pelargonium efter stiklinger har givet rødder?

Indtil det tidspunkt, hvor stiklingerne, som er ved en temperatur på 19-23 ° C, får rod godt, varer fra 8 til 12 uger. I slutningen af ​​denne tid:

 • Unge planter plantes på et fast sted;
 • klem hovedskuddet hen over det tredje par blade, hvilket vil få bushen til at give nye sidestænger.

Hvis derhjemme er omsorg for det kongelige pelargonium, som i billedet, er det godt, de unge planter udvikler sig godt, og næste forår giver små pæne små buske de første blomstrer.

Hjemmepleje til kongelig pelargonium, foto

Hvis du vender dig til specialiseret litteratur, kan du finde ud af, at den kongelige pelargonium også er kendt under en række andre navne - geraniums kongelige, pelargonium storblomstrede. For videnskaberne lyder plantens navn mere som - Regal Pelargonium, Pelargonium grandiflorum. Pelargonium er medlem af familien Geraniaceae og kan vokse til en højde på 25-50 cm.

Men denne plante modtog den største popularitet som en blomst i rummet, hvilket kan forklares ved dens lange blomstringstid og uhøjtidelighed i omhu. Enkel og effektiv er reproduktionen af ​​det kongelige pelargonium, da stiklinger oftest bruges til det.

Karakteristika og beskrivelse af en blomst

Indtil midten af ​​det 18. århundrede var Europa ikke bekendt med pelargoner, men alting ændrede sig, da de første prøver af denne plante blev leveret fra Sydafrika. Det blev grundlaget for opdræt af nye sorter fra stiklinger.

Sammen med andre arter formåede opdrættere at oprette Pelargonium royal storblomstrede, hvis vigtigste ornament er deres store blomster.

 • Disse planter vokser normalt i form af kompakte buske, som for det meste er hybrider. Når de dyrkes i hjemmet, opnås de i form af små, tætte buske og skøre, stærkt forgrenede stængler.
 • Afhængigt af sorten kan Pelargonium have forskellige former og størrelser af blade. Geraniums af de lange geraniumer adskiller sig ikke fra bladbladene. Mange sorter af pelargonium vokser runde ark dekoreret med lidt lobate margener.
 • Blomster pelargoner vokser på en langstrakt, tynd stamme, der er dækket af paraplyer med en sfærisk form. Ofte har det enkelte blomster af store størrelser, som har en lys farve.
 • Den dyrkede sort af pelargonium påvirker farvningen af ​​blomster, som kan være hvid eller have nogen skygge af lyserød og rød.
 • Når den dyrkes i indeklimaet kan opnås tilstrækkelig understørrelse Pelargonium, ikke overstiger en højde på 25-50 cm. Toppen af ​​bladene og tandhjulet har en grov tekstur, og kanterne er skarpe bølget form.

Blomster er forskellige enkel, tragtformet, når en diameter på 5-8 cm i enderne af stilkene eller unge grene vokser omkring 10 blomster, der har udseendet af en kegle.

Kronblade har normalt en mørkere nuance i indretningen, ofte foran dem Mørke linjer dannes. Når planten leveres med passende pleje, er det muligt at nyde farverne fra pelargonium fra tidlig forår til slutningen af ​​sommeren.

Når der dyrkes kongelig pelargonium hjemme, er det nødvendigt at skabe gunstige betingelser for det, uden hvilket det er umuligt at sikre sin normale udvikling.

Denne plante føles mest komfortable i lette luftrum. Individuelle ejere er ikke begrænset til voksende pelargoner derhjemme. Om nødvendigt kan de plantes i haven, på balkonen eller på terrassen, der har ly fra regnen.

Ofte installeres de på vindueskarmen. Men i dette tilfælde skal du passe på at skabe god ventilation, Da anlægget ikke kun har det optimale temperaturregime, men også luftens fugtighed.

Generelt giver belysningen af ​​geranium følgende grundlæggende krav:

 1. Sikring af maksimal belysning, om sommeren er delvis skygge nødvendig.
 2. Hvis planten vokser uden for huset, så er det på det valgte sted nødvendigt at lægge et hus fra nedbør.
 3. Det er nødvendigt at beskytte mod direkte sollys.
 4. Om vinteren skal Pelargonium dyrkes på et let og køligt sted, hvor der opretholdes en lav temperatur - ikke højere end 10-14 grader Celsius. I dette tilfælde kan det danne æggeblommer.

For den normale vækst af det kongelige pelargonium, regelmæssig og regelmæssig vanding. Om sommeren skal det udføres to gange om dagen - om morgenen (klokken 10) og om aftenen, når solen kommer. Om vinteren er det nok at vande planten en gang om dagen.

Visse funktioner er tilgængelige, når man plejer pelargonium royal hybrider. Fordi de er mere vant til en højere temperatur end den zonerede geranium, under vanding lidt øge strømmen af ​​vand.

Når vanding voksne buske holder sig til ordningen - højst 50 ml pr. En modtagelse. Den forbrugelige mængde vand skal være tilstrækkeligt til at tillade, at noget jord bliver gennemblødt.

skal være undgå overskydende fugtighed, da sandsynligheden for udvikling af rot og penetration af infektionen under sådanne forhold stiger. Dette forklarer ofte, at det kongelige pelargonium er uvilligt til at blomstre i hjemmet.

Under dyrkningen af ​​det kongelige pelargonium, Sørg for den optimale temperatur inden for grænserne 18-25 grader Celsius.

Det anbefales ikke at temperaturen overskrider denne tærskelværdi. Desuden kan visse skader forårsage udkast til anlægget, varmelegemer, en skarp afkøling.

For at undgå disse ubehagelige situationer forhindrer det ikke hver blomsterhandler fra at have et hygrometer, et termometer og en vejrstation.

På hvilestadiet, som varer for kongelige pelargonium fra oktober til marts, er det nødvendigt ikke at tillade tørring af jordens koma. Selvpleje på denne tid af året, er planten næsten ikke nødvendig.

Selv før pelargoniet passerer til resten fase, rive af blomsterne på hende, knopper og svage blade. Ved skæring skal du fjerne skuddene med en tredjedel af længden.

En sådan foranstaltning giver ikke planten mere frihed, men hjælper også den med at få mere luft. Et andet plus ved beskæring er at øge modstanden mod sygdomme og skadedyr. Vanding skal kun udføres i disse øjeblikke, når dette er påkrævet i lyset af situationen.

I hvile dyrkes den kongelige pelargonium ved en temperatur på 15 grader Celsius. Imidlertid kan enkelte dyrkere forhindres i at pleje planten om vinteren med mangel på plads eller tid til dette. I dette tilfælde skal du gøre følgende:

 • Planterne fjernes fra gryderne, derefter forkortes de førende skud, renser rodklumpen af ​​snavs og afskåret rødderne;
 • På dette stadium af livscyklussen indpakkes hver plante i en avis og indpakket i film;
 • i sidste ende forbliver bundet op og hænger det i kælderen.

Denne metode vil naturligvis blive nydt af mange siden hele vinteren behøver ikke passe på en blomst. Husk om pelargonium i marts, når den tages ud af pakken og transplanteres tilbage i potterne.

I hele den vegetative periode, hver anden uge i jorden, er det nødvendigt Tilsæt flydende gødning. Fra oktober til februar er planten i ro, så du behøver ikke udføre befrugtning på denne tid af året.

Endnu engang vil jeg gerne gentage, at de mest rigelige blomkompakte buske pelargonium royal i sammenligning med overgroede. Nye grene er ofte dannet i gamle, allerede lignificerede skud.

Hvis geraniumet er blevet dyrket i mange år, er det nok at udføre beskæring en gang om året i forhold til det. Og tid er ligegyldigt.

Uanset hvilken klasse royal pelargonium, hvorfra du ønsker at få en ny busk hjemme, anbefales det Brug metoden til stiklinger. Til dette er det allerede nødvendigt i de første uger af sommeren eller om efteråret at forberede stiklinger, der skæres under internodene i en vinkel på 45 grader.

Hvis skuddet tilhører en dværgvariant, skal den adskilles med ca. 5 cm, og for store - 10 cm. Når de har klare stiklinger på deres hænder, skal de afskære de nedre blade og blomster.

Processen med reproduktion af blomster af den kongelige geranium derhjemme løber lidt anderledes end i tilfælde af andre sorter. Det anbefales ikke at tillade øget jordfugtighed, da dette kan føre til forfald af planten.

Af denne grund bør du være meget forsigtig med stiklinger: Når der er et par dage tilbage før landing, skal du afstå fra at placere dem i vand.

En mere effektiv foranstaltning er at tørre dem i to timer. Det er dog nødvendigt at skære siden først behandle trækul og "Kornevina."

For at få nye geraniumbuske hjemme, skal du først forberede gryde med lille diameter. Som afløb kan du bruge shards, som fylder bunden af ​​potten.

Derefter lægges en jordblanding på torv og sand, taget i lige mængder og grundigt vandet. Derefter høstes stiklingerne.

Plantering af kyllingerne på våd eller overdrevent tør grund anbefales ikke, så i en sådan situation umiddelbart efter plantningen kan vanding kun ske langs kanten.

Populariteten af ​​metoden til stiklinger af den kongelige geranium kan forklares ved, at høstede skud skyder hurtigt. Det tager normalt 3-4 uger, før de første spirer vises. Dette er et sikkert tegn på, at det er tid til at øge vandingen lidt.

Men her er det nødvendigt udvise den største omhu, fordi der er fare for at blødgøre underlaget.

Når de næste fire uger passerer, begynder unge buske af det kongelige pelargonium temperament i solen, og efterfølgende pleje dem udføres på samme måde som for voksne prøver.

Efter at have ventet på dannelsen af ​​et veludviklet rotsystem i dem, er det muligt at transplantere geranium til jord, der er fremstillet af kompost.

Selv på baggrund af udseendet af mange blomster og blade forbliver den kongelige pelargon ofte ret kompakt. De resulterende rodskudd søger yderligere vækstrum i drænhullet, og når de lykkes, lukker de det.

Dette er en af ​​de hyppige årsager til at forklare, hvorfor Pelargonium ikke blomstrer hjemme. Med hensyn til geranium kan transplantation udføres ikke mere end en gang hvert andet år ved anvendelse af et frisk jordsubstrat.

For det første er det nødvendigt at rense rhizomet fra den gamle jord ved mild omrystning. Desuden beskæres de lange, tykke rødder og skud, for at fjerne halvdelen af ​​dem. Derefter returneres pelargonen til den gamle krukke, som er foreløbig Fyld med frisk jord.

Det anbefales at transplantere om foråret, selvom det er tilladt at gøre det til enhver tid i løbet af den kongelige pelargoniums vegetation.

Den største fare for den kongelige geranium er sygdommen "sort ben". Du kan bestemme det ved at stængerne er malet sort på jordoverfladen. Men du skal være meget forsigtig, fordi denne sygdom hurtigt kan ramme hele planten.

Normalt stammer det fra den skumle jord eller høj luftfugtighed. At dette ikke sker, for kongelig pelargonium er det nødvendigt skabe optimale forhold udvikling, og de påtager sig tilvejebringelse af relativt tør luft.

Rust er også et problem for geraniumer. Skader fra det manifesteres i gulvningen af ​​bladene og deres efterfølgende borttagning væk. Er ikke beskyttet mod denne sygdomsskudd og blomster af geranium.

Derfor bemærker de potentielle tegn på rust på blomsternes blade, at de er straks det er nødvendigt at bryde af, hvilket er en effektiv forebyggende foranstaltning mod denne lidelse.

Royal Pelargonium for mange lyde ikke meget bekendt, selvom det ikke er overraskende, fordi dette er det officielle navn på pelargoner.

Under det ligger en smuk smuk plante, der kan blive en effektiv udsmykning, ikke kun i lejligheden, men også i haveplottet. Imidlertid forudsætter den korrekte vedligeholdelse af den skabelse af gunstige betingelser til vækst, ellers vil det ikke være nemt selv at vente på blomstringen af ​​pelargonium.

Hvordan pleje det kongelige geranium?

Den kongelige geranium, der ellers hedder Pelargonium, blev ikke forgæves modtaget et så majestætisk navn. Den kongelige geranium, ellers kaldet Pelargonium, blev ikke forgæves modtaget et så majestætisk navn. Denne plante er bemærkelsesværdig for sin skønhed, elegance og elegance. Imidlertid er der brug for pleje af ham kongelig. Til forskel fra kolleger af andre sorter kræver denne repræsentant for floraen en særlig pleje og konstant opmærksomhed. Hvis du ikke giver blomsten de ønskede, kan frodige knopper ikke vente.

En smuk kongelig person er indfødt i Sydamerika, hvor et fugtigt og varmt klima regerer. Derfor føles det godt i varme rum med høj luftfugtighed. I Europa blev en fantastisk blomst kun bragt i slutningen af ​​det XVIII århundrede. På kortest tid fik han stor popularitet blandt gartnere. Siden samme tid har opdrættere arbejdet kontinuerligt, som følge af, at flere og flere varianter af kongelig pelargonium er født. Det er svært at nævne det nøjagtige antal arter, der er kendt i dag.

Derhjemme, en ædel repræsentant for flora vokser til en højde på 60-80 cm. Voksende højere buske anses ikke for hensigtsmæssigt, fordi blomsterne kun vises på de højeste punkter i vækst. Hvis geraniumen når 1 m i højden, mister den helt sine dekorative egenskaber. Men hvis du er fan af eksperimentet, kan du forsøge at vokse i den åbne jordbuskehøjde på 1,5 m. Det vil være en glimrende baggrund for underdyrkede haveboere.

En smuk kongelig person er hjemmehørende i Sydamerika

Beskrivelse af den kongelige plante

Det vigtigste kendetegn ved den kongelige geranium er de elegante blomsterstandarter. I bredden kan de nå 25 cm. Men for at opnå en sådan pragt er det nødvendigt at sikre en korrekt pleje af planten. Jo flere gødninger med kalium og fosfor du laver under forberedelsen til blomstringen, jo større knopper vil være. Normalt er der blomstrer af mellemstørrelse - ca. 15 cm.

Alle kongelige individer har ovale pletter i den centrale del af kronbladet. De er mørkere og mere mættede end andre områder. Der er både klassiske og dobbelt tsaristiske pelargonier. Sidstnævnte ser mere fordelagtigt ud. Skygger af knopper forbløffer med deres mangfoldighed. Der er kopier af gule, blændende hvide, lilla, røde, lyserøde og endda orange blomster.

I modsætning til andre sorter af geranium har tsaren en ret kort blomstringstid

Kronblade i planter er både flade konkav og lidt bølget. Sjældne sorter af bølgede blomster af den kongelige plante er sjældne. Bladene er hakket, ovale eller runde. Deres overflade er normalt ujævn, ganske behagelig at røre ved. Bladets skygge afhænger af det kongelige individs generelle tilstand. Hvis blomsten er sund og forsynet med alt nødvendigt, har dets blade en rig smaragd farve. Den centrale bagagerum og alle skud er tæt dækket. Og hvis planten føler sig dårlig, falder løvet, og dele af busken er barne.

I modsætning til andre sorter af pelargoner har tsaren en ret kort blomstringsperiode. Som regel overstiger det ikke seks måneder. Husplanten blomstrer i det tidlige forår.

Hvilke forhold har blomsten brug for?

Som alle adelsrepræsentanter stiller den kongelige geranium store krav til forholdene for frihedsberøvelse. For at gøre et kæledyr behageligt skal du følge de 4 grundlæggende regler.

 1. Tsaristisk geranium tolererer absolut ikke både vandlogging og jord overdrying. Desuden lider hun af direkte sollys og vind. Derfor anbefaler erfarne gartnere på det kraftigste ikke at plante denne blomst på det åbne land til en sommertid. I modsætning til slægtninge vil han ikke være tilfreds med sådan hærdning. Det eneste der kan gøres om sommeren er at tage Pelargonium direkte i puljen på en balkon eller have. Det er vigtigt at sikre sig, at planten er i penumbra og ikke står på et træk. Geranium, der bor på vindueskarmen, skal skygge om sommeren. Hvis dette ikke er sket, kan solskoldning dannes på bladene.
 2. En anden regel at gartneren skal skrive ned i sin dagbog: En kongelig person bør ikke opleve et underskud af lys hele året. I modsætning til zonal geraniumer, der opsamler sollys i løbet af det kommende år og perfekt vinter selv i værelser med dårlig belysning, kan den kongelige plante ikke leve i mørket. Når der mangler belysning, strækkes den opad og har heller ikke styrke til at lægge knopper til næste blomstring. Derfor er blomsterhandlere opfordret til at købe specielle fluorescerende lamper til frodige blomstrende finlige skønheder.
 3. For at geranium begynder at blomstre, er det nødvendigt at passe på at opretholde et særligt temperaturregime. Om vinteren føles planten stor ved 12-15 ° C. Under sådanne omstændigheder lægger det knopper til blomstrende i den næste sæson. Hvis temperaturen hæves og overstiger 24 ° C mærket, begynder blomsten at opleve ubehag. I bedste fald ophører det med at blomstre, i værste fald - stopper væksten helt.
 4. Særlig opmærksomhed i den kongelige persons pleje skal gives vand. Vælg intensiteten af ​​jordfugtning under hensyntagen til temperaturregimet. Om sommeren skal vanding være moderat og regelmæssigt, om vinteren - sparsomt og ret sjældent. Erfarne gartnere anbefaler ikke at hælde væsken ovenfra, men hæld den i panden. Dette skyldes det faktum, at jordbundens tætning, den kongelige geranium lider ret dårligt. Til kunstvanding er det bedre at tage regnvand eller en ren, holdbar væske.

Hvis du følger disse enkle anbefalinger, vil Pelargonium føle sig godt tilpas. Hun vil takke blomsterhandleren med en smuk og lang blomstring.

Som alle adelsrepræsentanter stiller den kongelige geranium store krav til forholdene for frihedsberøvelse

Hvornår og hvordan man transplanterer en plante?

I modsætning til deres brødre, der vedvarende udholder en årlig transplantation til haven og ryggen, er den kongelige prøve ikke en fan af sådanne bevægelser. Det er bedre ikke at forstyrre sin transplantation igen. Ændring af gryden er kun nødvendig, hvis det voksne rodsystem ikke længere passer i den gamle. Indtil da kan du kun begrænse den periodiske tilsætning af frisk jord til containeren.

Transplantat pelargonium anbefales 1 gang om 2 år. Hvis du ikke udfører denne procedure til tiden, kan planten ikke blomstre eller blomsterne på busken bliver meget små. Det er bedre at ændre så hurtigt som muligt. Den optimale tid er begyndelsen af ​​februar. Efter at blomsten begynder at danne knopper, og den blomstrer.

Jorden for det kongelige individ adskiller sig ikke fra jorden, hvilket passer til andre repræsentanter for arten. Du kan forberede det selv, blande i lige store dele:

Det er nødvendigt at passe på at skabe et drænlag. Ellers risikerer planten at dø på grund af stillestående vand ved rødderne. Som afløb kan du bruge udvidet ler, knust sten, knust sand. Til dyrkning af hortensiaer er keramiske potter bedst egnet. De giver en jævn fordeling af luft og opretholder en passende temperatur på jordens koma. Efter transplantationen skal opmærksomheden på blomsten øges.

I modsætning til deres brødre, som vedvarende udholder den årlige transplantation i haven og ryggen, er den kongelige prøve ikke en fan af sådanne forskydninger

I hvilke gødninger har geranium brug?

Behovet for gødning geranium royal test i en periode med aktiv vækst, dannelsen af ​​knopper, blomstrende. Næringsstoffer skal tilsættes hver anden uge mellem slutningen af ​​marts og midten af ​​november. Det er bedre at bruge flydende top dressing, for eksempel er en god løsning jodopløsning. For at gøre det tilsættes 1 dråbe stof til 1 liter vand. Ca. 50 ml af den fremstillede sammensætning spildes forsigtigt over potternes vægge. Når mere gødning udføres, er der risiko for skade på rodsystemet.

For at fodre planten kan du også bruge købte mineralgødninger. Det er dog vigtigt at sikre, at nitrogen ikke overhovedet er i deres sammensætning. Ellers vil stænglerne og bladene vokse aktivt, men knopperne bliver mærkbart mindre. Det er bedre at vælge blandinger med et højt indhold af fosfor og kalium. De vil sikre en lang og rigelig blomstring.

Frisk organisk stof som gødning til geranium anbefales ikke. Den kongelige plante opfatter simpelthen ikke en sådan top dressing.

Behovet for gødning geranium royal tests i en periode med aktiv vækst, knoppedannelse, blomstring

Hvornår og hvordan gøres beskæring?

Forkert beskæring er et af de mest almindelige begynderfejl, når der dyrkes en royal geranium derhjemme. De fleste dyrkere mener, at den bedste tid for denne procedure er begyndelsen af ​​foråret. Men denne udtalelse er fejlagtig. Det er bedre, hvis beskæring udføres umiddelbart efter blomstringen, det vil sige i slutningen af ​​august eller i begyndelsen af ​​september. Hvis du behandler busken om foråret, er det ikke sandsynligt at blomstre den næste sæson.

Det er optimalt, hvis beskæring udføres i 2 doser med et interval mellem sessioner på 1-1,5 måneder. I dette tilfælde vil den kongelige person opleve mindre stress og vil nemt overføre proceduren. Efter fjernelse af overskydende dele af planten skal du forkæle geraniumgødninger.

Hvis beskæringen udføres korrekt og til tiden, begynder de unge skud på paven om efteråret. De skal nødvendigvis klemme over 4-5 par blade. I dette tilfælde vil de nye stilke vokse endnu mere aktivt. Blomsterhandlere-fagfolk, der danner fine udstillingsprøver, bruger i gennemsnit 3-4 pinches pr. Sæson. Som følge heraf erhverver den dekorative busk i foråret en kompakt form og blomstrer rigeligt. Antallet af pinpricks i amatørgartnere afhænger i vid udstrækning af plantens forhold. Men glem ikke: Den sidste procedure skal under alle omstændigheder udføres senest i begyndelsen af ​​februar. Hvis der i vinterperioden er busk stærkt strækket, bliver det bedre, hvis der i stedet for den endelige prik udføres beskæring.

Korrekt pleje af pelargoner (video)

Skæring er den mest enkle, effektive og fælles metode til reproduktion af den kongelige geranium. For ham kan du bruge toppe med 3-4 par blade, opnået under beskæring. I dette tilfælde er det nødvendigt at vide, at stiklinger af denne plante ikke kan forankres i vand. Ved høj luftfugtighed vokser de ikke rødder, men kun forfalder.

For at fordybe busken er det nødvendigt at danne afskårne steder med trækul, tør det lidt og plant straks stiklingerne i jorden straks. Optimal jordsammensætning: En blanding af lige dele perlit og tørv. Det anbefales straks at plante unge planter i separate potter, du kan bruge tørvekopper. Dette vil eliminere massedød af grønne kæledyr, hvis pleje og reproduktion ikke blev udført korrekt.

Skæring er den enkleste, mest effektive og mest almindelige metode til reproduktion af den kongelige geranium

Efter ca. 1-2 måneder er planterne fuldstændig rodfæstet, hvorefter de kan transplanteres i en næringsblanding bestående af græs og løvfældende jord, sand og tørv blandet i lige store dele. For at dække stiklinger med krukker eller polyethylen er det ikke nødvendigt, det er nok at holde dem i et varmt rum med moderat belysning, der giver tid til vanding.

For frodige blomstrende og fuld vækst under vegetationen, bør unge buske fodres med jævne mellemrum. Det er bedre at bruge mineralsk gødning med lavt nitrogenindhold. Under blomstring, som i tilfælde af ordentlig pleje kommer 6-9 måneder efter rødning, anbefales det at anvende gødninger til blomstrende indendørs planter. Du kan købe dem hos enhver specialbutik.

Forplantet af frø, kan det kongelige individ, i modsætning til andre arter af pelargonium, ikke lide. Normalt overføres ikke tegn på terry og semimaritet af de fineste moderfamilier ved anvendelse af denne metode. Men hvis du er fan af eksperimenter, skal du sørge for at dyrke en vidunderlig geranium fra frø. Du kan muligvis oprette en ny visning.

Hvorfor blomstrer den kongelige geranium ikke?

Amatørblomstavlere, der er blevet ejerne af den smukke kongelige geranium, ser frem til det øjeblik, hvor et smukt grønt kæledyr blomstrer. Imidlertid oplever de ofte skuffelse: I stedet for smukke store blomsterstande giver kæmpe tsaristiske geranium kun rigeligt løv, og hurtigt voksende skud strækker og ødelægger hele arten. Hvorfor sker dette? Mest sandsynligt, når man plejede en plante, blev de grundlæggende regler overtrådt:

 • bushen lider af manglende belysning eller på grund af ukorrekt udvalgte temperaturforhold;
 • blomsten lever i en for stor krukke;
 • indførte gødninger har en ubalanceret sammensætning;
 • Transplantationen blev ikke udført i tide;
 • Beskæring udføres i strid med grundreglerne eller er helt fraværende.

Alle årsagerne til manglende blomstring kan nemt fjernes. Når dette er gjort, vil den vidunderlige kongelige dame glæde din storslåede blomstring.

Hvilke sygdomme og skadedyr er farlige for pelargoner?

Som alle andre indendørs planter er det kongelige pelargonium udsat for sygdomme og skadedyr. Sygdomme angriber normalt et grønt kæledyr på grund af krænkelser af betingelserne for tilbageholdelse. Men hvis du konstant overvåger planten og træffer rettidige foranstaltninger, vil de farlige konsekvenser af invasionen undgås.

 1. Hvis rumets skønheder er gulede blade, kan det lide af mangel på fugt eller mangel på næringsstoffer. Det samme symptom indikerer en for tæt pande og endda overmating gødning med kvælstof.
 2. Blade blev træg og hængende, de dannede skimmel eller brune pletter? Kig efter årsagen ved overdreven vanding. Overdreven fugtgivende kan fremkalde udseendet af deprimerede mørke pletter på stilkene.
 3. Nedfaldet af det nedre løv, denudation af stammen og strækning af toppen af ​​bushen er tydelige tegn på, at det grønne kæledyr lider af manglende belysning. Hvis der tilføjes en forkert valgt temperaturregulering til dette, er der ikke behov for at vente på den frodige blomstring af pelargoner.

Syge og undertrykte planter bliver let bytte for skadedyr. Royal Pelargonium kan angribe whitefly, bladlus, edderkoppemider. Træffes straks efter at ubudne gæster er fundet. Det er nødvendigt at isolere det berørte plante fra andre indendørs kæledyr og behandle sine blade med en sæbeopløsning. Hvis dette ikke virker, kræves der sprøjtning med insekticider.

Det er svært at passe på den smukke kongelige geranium. Skønheden i en blomstrende plante betaler dog helt for al den indsats, der udnyttes

Vil vaccinen forlænge blomstringen?

Med den rette pleje blomstrer den kongelige pelargonium voldsomt og årligt. Der er dog en betydelig ulempe: planten har en meget kort blomstringstid. Heldigvis har socialisterne fundet en måde at fjerne denne ufuldkommenhed på. For at gøre dette skal du bruge en fælles metode til vegetativ reproduktion - podning. Det var muligt at fastslå, at det kongelige individ tolererer perfekt proceduren. Derudover udvikler den sig godt på grundstammerne af andre sorter af pelargoner. I denne podede buske overføres nogle egenskaber, der er karakteristiske for grundstammen. Dette omfatter især blomstrende.

Som det var muligt at etablere praktisk ved, udvikler de bedste kongelige prøver efter podning på geraniums duftende og Unicums. Udplantning på zonal sorter sørger desværre ikke for aktiv udvikling og blomstring.

Det er svært at passe på den smukke kongelige geranium. Skønheden i en blomstrende plante betaler dog helt for al den indsats, der udnyttes.

Galleri: royal geranium (25 billeder)

For ikke at miste materiale skal du sørge for at gemme det til dit sociale netværk Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, ved blot at klikke på knappen nedenfor:

Opmærksomhed, kun i dag!

Stil et spørgsmål til medlemmerne af vores samfund!

Det er helt gratis 🙂

Stil et spørgsmål til medlemmerne af vores samfund!

Beskriv problemet så meget som muligt, fortæl os om dig selv. Det er også ønskeligt at angive din e-mail-adresse, som du modtager meddelelser om svar på. Det er gratis!

© 2014-2016, MoyaTeplica.ru - alt om drivhuse.

Kopiering af materialer er kun tilladt med henvisning til kilden.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

28 + = 29