Pelargonium Royal

Royal Pelargonium

Royal Pelargonium, eller royal geranium, er en meget smuk plante, der kommer fra Sydamerika, hvor du som klima er tropisk. I Europa blev det bragt i det attende århundrede, siden da har opdrættere bragt mange sorter ud.

Pelargonium kongelig kærlighed til smukke blomster, selvom det ikke er så nemt at passe på. Hun er meget mere lunefuld end hendes nærmeste slægtninge - en zoned og duftende geranium. Men de, der beslutter at starte en plante derhjemme, vil absolut ikke fortryde, for hele foråret og sommeren kan de nyde den storslåede blomstring af pelargonium i lejligheden eller på balkonen.

Planten er lille, op til tres centimeter i højden. Du kan sætte det på en vindueskarm, hænge det i en gryde. Om sommeren er det kongelige pelargonium ofte plantet på balkonen i bakker. Stængler oprejst, herbaceous. Den smaragdfarvede løv er helt dækket af busken. Bladets overflade er ru, med et lys ned.

Blomstrens diameter er ca. 5-7 centimeter. I knoppen er de øverste kronblade overlejret på de nederste som en fan. Deres form og farve er meget forskellige. Der er sorter med hvide, lilla, lilla blomster. Nej, nok, denne skygge af rød farve, som ikke ville have været malet blomster af kongelige Pelargonium. Knopper kan være monofoniske eller med kontrastindeslutninger i midten. I deres form kan de være enkle og terry med en glat, bølget eller bølget kant. Blomster ser godt ud på billedet.

Blomstringen varer omkring tre eller fire måneder, hvis Royal Pelargonium har en god pleje og ordentlig top dressing. Det er kortere end andre typer af geraniumer. Forlæng denne periode kan være en regelmæssig fjernelse af tørrede knopper, indførelsen af ​​mineralske gødninger med kalium og fosfor, nogle dyrkere til dette gør inokulation af kongelig pelargonium på andre arter af denne plante. Lugten under blomstringen er næsten ingen, som mange anser en fordel for, fordi ikke alle kan lide den rige smag af geranium.

Som nævnt er hjemmepleje for kongelige pelargoner ikke så simpelt. Med den mindste overtrædelse af reglerne ophører den at blomstre. Dårlig vækst af pelargonium i skyggen, men også ikke direkte sol: blade kan blive brændt. Nedoliv eller overfyldte lige negativt påvirker blomsten. Planten kan inficere sygdomme og skadedyr. Her er de grundlæggende regler for pleje, hvilket Royal Pelargonium kræver hjemme.

 • Light. Royal Pelargonium elsker meget lys, så det blomstrer lang og rigeligt. Du kan lægge det selv på vinduet i sydvinduet, kun du skal sørge for, at solens direkte stråler ikke brænder bladene. Om vinteren skal planten også fremhæves, fordi stængerne er for strakte på grund af manglende lys.
 • Temperatur. Om sommeren bør temperaturen i rummet ikke overstige 24 grader. Om vinteren har pelargoner en hvileperiode, hvilket kun er muligt ved 12-15 grader. Hvis det ikke overholdes, vil planten ikke blomstre. Det samme kan ske ved overophedning, eller hvis du sætter puljen i et udkast.
 • Vanding. Blomsten elsker fugt, derfor skal det vandes rigeligt. Mellem de to kunstvandinger skal jordens øverste lag tørre lidt op. Nogle producenter opfordres til at hælde vand ikke i puljen, men i panden. Vandet skal være godt afgjort, det kan bruges til at koge vand.
 • Fugtighed. Hvis rummet ikke er for tørt, behøver du ikke at spraye geranium. Hun er bange for at falde dråber vand på blade og blomster.
 • Gødning. Top dressing bør udføres om forår og sommer i blomstringen. Det er bedst at bruge gødning med højt indhold af kalium og fosfor, så blomstringen kan forlænges i flere uger. De skal laves en gang hver fjorten dage.
 • Jordbunden. Royal geranium elsker jordneutral eller med svag alkalisk reaktion. For at reducere surhedsgrad anbefales det at hælde lidt aske i puljen, som bliver en god gødning. Det er nødvendigt at sikre den korrekte dræning, så vandet i blomsterkrukken ikke stagnerer.

Ved korrekt opretholdelse derhjemme vil Pelargonium blomstre hvert år i flere måneder. På trods af alle vanskelighederne er mange ejere af denne plante meget glade for, at de har købt den, fordi blomsterens skønhed er værd at gøre en lille indsats for at dyrke denne geraniumart. For en bedre forståelse af omsorgsreglerne kan du se den tilsvarende video.

Transplantation, reproduktion, podning og beskæring

Pelargonium Royal elsker reproduktion af stiklinger - dette er den enkleste og mest populære metode. Det skal huskes, at rooting i vandet næsten altid er mislykket, stenglen er rottende og næsten aldrig tager rod, så den skal plantes straks i jorden. Stiklinger udføres i anden halvdel af august eller i begyndelsen af ​​september, ikke senere. Skær en gren fra toppen med en længde på syv til ti centimeter.

Stalken skal nødvendigvis have to eller tre knuder. Efter skæring forlades det et par timer for at tørre lidt, og derefter plantes i en fugtig jord med god dræning. Det er ønskeligt at blande jorden med groft sand. Det er ikke nødvendigt at dække stilken med en film.

For at beskytte bakterien mod sygdommen bliver jorden brændt i ovnen eller behandlet med en koncentreret opløsning af kaliumpermanganat. Efter en sådan behandling kan stiklinger af frisk pelargonium plantes i jorden, ikke tidligere end i to dage, så jorden skal fremstilles på forhånd. Om et par uger, når rooting er afsluttet, plantes den unge plante i en permanent gryde. For at fremskynde processen anbefales det at forsigtigt nippe bladene på en gren, så vil hele energien fra planten gå til dannelsen af ​​rodrotter.

Reproduktion af frø er en mere arbejdskrævende proces, men denne metode giver os mulighed for at opnå mere hårdføre planter med en længere blomstringstid. Frø købes i butikken. Frøene er små, aflange i form. Plant dem i en lav beholder.

Jord skal være strukturelt, det er bedst at tage en blanding af tørv og sand og tilføjer lidt aske. Damp frøene i jorden med en halv centimeter. Plantning afholdes i midten af ​​februar. De første skud optræder omkring en måned senere. Når man på spirerne kan se to ægte blade, bliver de pikeret i en lille krukke.

Om vinteren strækker Pelargonium-pagter ud, fordi de mangler lys. Derfor skal planten inden beskæringens begyndelse beskære. Tag hende i slutningen af ​​februar. Toppen af ​​grenene er pænt skåret for at danne en smuk krone. De kan bruges til reproduktion af en blomst. Beskæring skal ikke være radikal, da planten vil ophøre med at blomstre. Transplanteret kongelig pelargonium er ikke meget ofte - hvert andet eller tre år. Det skal huskes, at hun blomstrer kun i en stram gryde, for stor en gryde, hun ikke passer til.

For at gøre pelargoniumet blomstrer længere kan man gøre ved podning på andre arter. Den duftende geranium og de unikke arter er de bedste til dette. Ved zonalderen tager det kongelige pelargonium ikke rod godt. Til podning skal du tage et kvist med to eller tre blade, lav et skævt snit omkring en centimeter i længden (en og en halv). Samme snit er lavet på den anden plante, de er pænt kombineret, bundet med en uldråd eller en polyethylenfilm. Alt skal gøres i rene, praktisk talt sterile forhold, ellers bliver privatlivet ikke vant.

Royal Pelargonium elsker dyrkning omhyggeligt, vanskeligheder opstår ganske ofte. Sommetider bliver bladene gule. Hvorfor sker dette? Hvis dette kun sker ved spidserne, og selve bladet er elastisk, er det sandsynligt, at blomsten har lidt fugtighed. Hvis bladene falmer, rot, så er årsagen til gulning omvendt - overløb. Også, hvis jorden bliver for fugtig, kan der forekomme små vandpuder på arkene. Ved lave temperaturer om vinteren kan bladene blive rød. I dette tilfælde skal geraniumet placeres væk fra vinduet. Med mangel på lys kan pelargoniumets blade falde helt af.

Planten og sygdommene er udsat. For eksempel er det farligt, hvis blomsten har et sortgjort ben: det kan ikke gemmes. Det er nødvendigt at smide planten sammen med jorden, og potten og vindueskarmet skal behandles med blegemiddel. Fra en overvægt af fugt på arkene kan der forekomme grå skimmel, forårsaget af en svamp. De skal hurtigt fjernes og vandes ordentligt. Af skadedyr er pelargonium oftest påvirket af kvæld og hvidflyvning. De kan destrueres med insekticider, og hvis der er få insekter, samler man forsigtigt op.

CAREER PELARGONY CARE, STRAIGHTENING! AGROVOL

CAREER PELARGONY CARE, STRAIGHTENING! AGROVOL

Pelargonium royal (royal geranium) er meget effektiv

Pelargonium royal (royal geranium) er meget effektiv

Hej alle sammen. I dag ser vi resultatet

Hej alle sammen. I dag ser vi resultatet

Hvem vil købe mine frø, der er et link til min butik

Hvem vil købe mine frø, der er et link til min butik

Denne video viser, hvordan du multiplicerer ROYAL P

Denne video viser, hvordan du multiplicerer ROYAL P

I denne video fortæller jeg dig, hvordan du passer ordentligt til

I denne video fortæller jeg dig, hvordan du passer ordentligt til

SÅDAN GERANI. Typer af Pelargonium. PELARGONY OF THE ROYAL

SÅDAN GERANI. Typer af Pelargonium. PELARGONY OF THE ROYAL

Video om, hvordan man kan trimme det kongelige pelargons efterår

Video om, hvordan man kan trimme det kongelige pelargons efterår

Alle mine blomster er på webstedet: http://cvetovodstvo.pp.ua APRICOT, ARIS

Alle mine blomster er på webstedet: http://cvetovodstvo.pp.ua APRICOT, ARIS

Stiklinger af pelargonium - http://webgarden.livejournal.com/50657.html.

Stiklinger af pelargonium - http://webgarden.livejournal.com/50657.html.

Funktioner af pleje af ROYAL PELARGONY hjemme: n

Funktioner af pleje af ROYAL PELARGONY hjemme: n

En anden video om indendørs planter. Jeg bruger en blødning

En anden video om indendørs planter. Jeg bruger en blødning

I denne video viser jeg mit novelties værelse

I denne video viser jeg mit novelties værelse

Hvem vil købe mine blomster, her er linket til min butik

Hvem vil købe mine blomster, her er linket til min butik

BLACK ZONAL PELARGONY-https: //www.youtube.com/watch? V = cggq680J

BLACK ZONAL PELARGONY-https: //www.youtube.com/watch? V = cggq680J

Hvordan laver buske af kongelig pelargonium frodige.

Hvordan laver buske af kongelig pelargonium frodige.

For et aristokratisk udseende og øgede krav

For et aristokratisk udseende og øgede krav

For hvad og hvordan man skærer pelargonium til vinteren, støvets hemmeligheder

For hvad og hvordan man skærer pelargonium til vinteren, støvets hemmeligheder

Mange spørger, hvorfor pelargonium ikke blomstrer. Årsagen kan være næsten umærkelige svampe læsioner og rådne. Det er nødvendigt at undersøge bladene, stilkene og den radikale zone omhyggeligt. De syge dele af planten fjernes og behandles med fungicider, og det er også værd at reducere vanding.

Et hurtigt fald i blomster kan være forbundet med et overskud af nitrogen i jorden eller med for tør luft i rummet. Geraniumet vil ikke blomstre i en for stor blomsterpotte. Problemet kan opstå på grund af mangel på lys, så bliver pagene for lange, og peduncles udvikler sig ikke. For at forhindre blomstring, for lav temperatur i foråret eller vinteren, samt overophedning om sommeren. Det beskadiger planten og for ofte en transplantation.

Varianter af populær kongelig pelargonium

Katalog af Pelargonium sorter er omfattende, her vil vi fortælle om de mest populære. Her er de vigtigste:

 • Sally Munro. Meget smuk plante med store blomster. De øvre kronblade er mørke rødt (næsten sort) med en hvid kant langs kanten. De nedre er bløde lyserøde, som et æbeltræs farve. Tsvesti kan flere gange en sæson.
 • Pelargonium sortiment af mandarin. Charmerende plante med delikate orange blomster af mellemstørrelse. I midten er knopperne hvide. Kanten af ​​kronbladene er jævn, med en hvid kant.
 • Variety Candy Flowers Pink med øje fra den tyske serie Candy Flowers. Storblomstret plante af rosa, dæmpede nuancer. På kronblade er der sorte pletter.
 • Candy Flowers Bright Red - et udvalg af samme serie. Blomster er kirsebærrød med et sløret sort plet på kronbladene. Planten grene godt, danner en smuk krone og blomstrer i lang tid.
 • Mona Lisa. En sort med meget store blomster af storslået hvid farve. I midten, i nærheden af ​​de røde staverne, kan det undertiden være subtilt pinkestryk. Kant af kronblade bølget.
 • Regalia Chokolade (Chokolade). Sort med mørk rød, med en chokoladefarve af store blomster. Kronbladene er åbne, deres kant er jævnt.
 • Sort prins En lille plante, op til fyrre centimeter højt. Blomster blomme blomstre, kronblad langs kanten har en sølv frynse.
 • Carisbrooke. En sort med smukke lyserøde blomster. På de øvre kronblade kan du se et tyndt marmor mønster i form af streger og pletter.
 • Georgina Blythe. Planten er lille, op til femoghalvfems centimeter høj. Blomsterne er store, røde med en lys orange farvetone. Nakken er hvid. Kronbladets kanter er bølgete som rynker.
 • Lavendel Grand Slam. Middelhøj plante med lyserøde og lilla blomster. På de øvre kronblade kan du se de mørke fjer i en lilla nuance.
 • Morwenna. Sorten er kompakt. Blomsterne er store, rige røde, næsten sorte, ligesom gammel vin, farver. Kronbladets kanter ligner en storslået blonder, der ser meget smuk ud på billedet.
 • Hvid Ære. Sorten har store, mere end syv centimeter blomster, hvid som sne, uden en enkelt speck. Plantens højde er medium, op til femogfyrre centimeter.

Du kan vælge en plante efter din smag under hensyntagen til de forskellige særegenheder. Korrekt pleje vil sikre rigelig blomstring hvert år. Det vigtigste er at elske din indendørs blomst, så det vil længe takke sine ejere.

Billeder af kongelige pelargonium og pleje af planten derhjemme

I gården haven, på vindueskarme, balkoner og endda på byens blomsterbede med starten af ​​sommeren, kan du se de smukt blomstrende buske Pelargonium, populært ofte kaldes pelargonier. På grund af uhøjtidelighed og enkelhed af pleje, er Pelargoniums velfortjent elsket af blomsteravlere. Men få mennesker mistænker desværre, at blandt familien af ​​disse "Cinderella" er der også deres "dronninger".

Royal Pelargonium, Pelargonium grandiflorum eller regale adskiller sig fra dets nærmeste slægtninge i den mest frodige blomstrende og noget mere lækkert i naturen.

Særlige egenskaber af storblomstret pelargonium

Som det sømmer sig en plante med sådan et stort navn i hjemmet kongelige Pelargonium, afbilledet, at pleje mere krævende end de almindelige sorter af geranium zone, og blomsterne er ikke så lang tid. Men når du ser de store blomster, der samles i blomsten af ​​paraplyer af forskellige former og farver, er det umuligt at ikke brænde ved ønsket om at dyrke en lige så smuk plante på dit vindueskarme.

Royal Pelargonium, i en højde på 30-60 cm, adskiller sig fra andre sorter:

 • foldede blade med en tæt, ru til touch sheet plade og serrated kanter;
 • stor, op til 7 cm i diameter med enkle og dobbelte farver.

Dekorative blomsterstande tilføje flere farver kronblade, men hvis zoner geranium blomstrende periode ender i efterår, den sidste blomsterstand på den kongelige Pelargonium fade i anden halvdel af sommeren.

Som et resultat kan du beundre hatter af luftige lyse blomster i 3 til 5 måneder, og det er dobbelt fornærmende, hvis knopper ikke vises på busken om foråret.

Hvorfor blomstrer det kongelige pelargonium ikke?

Plantering af en ung plante i jorden, venter amatørblomstproducenterne ivrigt på udseendet af spektakulære blomsterblomstrer over grønne områder, men nogle gange må de stå over for skuffelse. I stedet for blomster giver storblomstret geranium kun grønt, og hurtigt voksende skud dræber snart syn og strækker sig. Hvilke fejl blev der taget, når man tog sig af det kongelige pelargonium hjemme, og hvorfor, som i billedet, forblev planten næsten uden blomster?

Faktisk, hvis Pelargonium ikke blomstrer i den krævede tid, kan det sige:

 • om forkert valgt temperaturregulering eller mangel på belysning;
 • at anlægget er plantet i en overdrevent omfangsrig krukke eller modtager gødning af en inharmonisk sammensætning;
 • om tidlig transplantation
 • om analfabeter beskæring eller dets fuldstændige fravær.

Hvordan pleje royal pelargonium, så planten regelmæssigt blomstrede, var sund og miste ikke dekorativitet hele året rundt?

Sommerpleje til det kongelige pelargonium derhjemme

Når man taler om den uhøjtidelige pelargonium, bliver kønnere af denne art ikke narret overhovedet.

Til det kongelige Pelargonium følte behageligt og tilfredse ejere med rigelig blomstring, skal blomsterhandleren overholde kun få regler, som vil lykkes hele dyrkningens succes.

Storblomstrende sorter af Pelargonium kræver lys og de kan lide at blive udsat for de lyseste solrige vinduer. Kun i de varmeste dage kræver planterne en mørkningsbeskyttelse, i andre tilfælde er begrænsningen af ​​lys en risiko:

 • stretching og bare skud
 • fald i blomstrings intensitet
 • faldende allerede dukkede knopper.

I modsætning til beslægtede arter tolererer det kongelige pelargonium ikke træk og kolde vinde; hvis en sådan plante er plantet i en have, vil det sandsynligvis heller ikke være blomstrende. Derfor rejser de kongelige pelargonier hjemme, og sommerpleje omfatter beskyttelse mod udkast. Planter føles godt og rigeligt blomstrer på glaserede solterrasser og loggier.

Ved overdreven tørhed af luft om sommeren kan pelargonium sprøjtes med vand ved stuetemperatur, og sørg for, at solens direkte stråler ikke når de fugtige blade og blomsterne.

Growers, opsat denne spektakulære kultur, at vide, at i varmt vejr planterne mere modtagelige for angreb af bladlus og andre skadedyr, der er parasitiske på stængler og blade, alvorligt svække Pelargonium. Og her svaret på spørgsmålet: "Hvorfor blomstrer kongelige Pelargonium ikke?" Vil være indlysende.

I dette tilfælde skal du ikke glemme vanding og topdressing af blomsterplanter. Selvom Pelargonium nemt tolererer tørre perioder og ikke er meget krævende på jordens sammensætning, uden vand og ernæring, vil det bestemt ikke give den rette mængde blomster. I den varme årstid kræver store blomsterarter en særdeles rigelig vanding, som udføres, når jordens øverste lag tørrer lidt.

For at forlænge blomstringen og bevare plantens styrke kan du, hvis du er i tide for at fjerne tørrede blomster, der har mistet dekorativitet.

Egenskaber i vinterpleje for storblomstrede pelargoner

Efter forpurring af luksuriøse blomster skal pelargonium genoprettes, men hvis det efterlades til næste forår på en varm vindueskarm, kan den næste blomstring ikke vente. Hvordan kan jeg passe på pelargon om efteråret og vinteren? Ved begyndelsen af ​​efteråret, når temperaturen falder, sørg for den kongelige pelargonium ved hjemmeskift. Anlægget leveres i tre måneder:

 • temperatur i størrelsesordenen 12-15 ° C;
 • sjældent vanding, der kun støtter den nedsatte aktivitet af pelargonium;
 • tilstrækkelig belysning.

Top-dressing stoppes for hele vinterperioden. Hvis alle betingelserne for pleje er opfyldt, lægger planten et tilstrækkeligt antal blomsterknopper, og med udløbet af vinterstupor blomstrer det blomstrende.

Udførelse af transplantation og top dressing af Royal Pelargonium

Alle former for pelargonium skelnes af den hurtige vækst i den overliggende del af planten. Hvis busken, der er ret voksen op over sommeren, sammen med jorden ekstraheret fra gryden, helt dækkede rødderne med en jordklump, i slutningen af ​​vinteren bliver den kongelige geranium transplanteret. Primeren til denne kultur skal være løs, godt gennemtrængelig for luft og fastholdelse af fugt. Reflekterende over, hvorfor kongelige pelargonium ikke blomstrer, skal blomsterhandleren tage højde for det korrekte udvalg af jordblandingen. En god mulighed er en blanding af lige dele af desinficeret havejord, sand og tørv.

Da rodsystemet af planten ikke tåler stagnation af fugt, kræver pelargonium et kraftigt dræningslag, og der bliver ikke mindre opmærksomhed under plantningen til udvælgelsen af ​​gryden. Det er på grund af transplantationen i en overdrevent stor skål, at mange dyrkere er skuffede i kulturen, og det kongelige pelargonium blomstrer ikke.

At komme ind i den voluminøse krukke øger planten hurtigt den grønne masse, men helt "glemmer" om sættet af knopper.

En lignende proces sker med den forkerte blanding af gødninger. Hvis der i den øverste dressing under dannelse af knopper og blomstring forekommer nitrogen, stammer og blade vokser, men knopper bliver mindre. De bedste blandinger til topdressing Pelargonium har et øget indhold af kalium og fosfor, der giver rigelig og lang blomstring.

Årsagen til, at kongelige pelargonium ikke blomstrer, kan være forkert eller utilstrækkelig beskæring. Efterhånden som planten vokser hurtigt, og knopperne dannes på skuddens spidser, er det nemt at øge de rene blomsterknopper i juli og august ved at knibe eller beskære spidserne af overgroede stængler. Denne foranstaltning vil tillade:

 • Stiklinger, der skal anvendes til reproduktion
 • for at opnå en storslået blomstring i den kommende sæson;
 • stimulere væksten af ​​unge skud;
 • Giv busken en kompakt, attraktiv form.

Beskær planten bedre gradvist, ikke alvorligt at skade pelargonium, og efter operationen skal planten fodres. I slutningen af ​​vinteren, med begyndelsen af ​​den nye knoppedannelse, er beskæringen afsluttet.

Stiklinger kan roteres hele året rundt, men i den varme årstid er det meget lettere.

Som plantemateriale skal du tage stærke skud med mindst to par blade og skære 5 mm under knuden. Nedre blade afskæres bedst med det samme og efterlader ikke mere end 3 øvre blade. Efter dette sted bliver udskæringer på stiklinger behandlet med knust trækul og efterladt i luften i 18-24 timer.

Sandt nok er der en anden måde. Efter 10 minutter efter adskillelse fra moderplanten skæres stiklinger:

 • behandlet med grundstammen;
 • plantet i en blanding af sand, humus og torv;
 • i 2-3 dage dækket med uvævet materiale.

Gode ​​resultater opnås ved at plante stiklinger i fugtede tørv tabletter.

Under alle omstændigheder er plantningen vandet med en opløsning af phytosporin, som vil beskytte sektioner mod udviklingen af ​​rot. Og hvordan skal man passe på pelargonium efter stiklinger har givet rødder?

Indtil det tidspunkt, hvor stiklingerne, som er ved en temperatur på 19-23 ° C, får rod godt, varer fra 8 til 12 uger. I slutningen af ​​denne tid:

 • Unge planter plantes på et fast sted;
 • klem hovedskuddet hen over det tredje par blade, hvilket vil få bushen til at give nye sidestænger.

Hvis derhjemme er omsorg for det kongelige pelargonium, som i billedet, er det godt, de unge planter udvikler sig godt, og næste forår giver små pæne små buske de første blomstrer.

Royal Pelargonium: Populære sorter og egenskaber ved Home Cultivation

Pelargonium - en kendt og elsket af mange en blomst. Hendes popularitet modtog hun for de frodige blomsterblomsters skønhed, hvor farverne hilser øjnene og sjælen om foråret og sommeren. Hun er slet ikke smuk - at passe på blomster med "lyse hatte" er ikke så kompliceret. En anden grund til udbredt distribution er, at den kan vokse ikke kun i indendørs forhold, men også dekorere balkoner, loggier og have og park senge om sommeren.

Den historiske fødested for planten er Sydafrika. I det 16. århundrede fandt forskere af flora og fauna for første gang det på det store kontinent. De bragte med sig flere kopier af blomster og begyndte at plante det i deres drivhuse. Især i efterspørgsel Pelargonium stål i England, under dronning Victoria regering. Denne måde spredte sig til andre stater, herunder Rusland, hvor i hvert adelshus det var muligt at finde flere blomstrende repræsentanter for den sydlige blomst.

En sådan generel fascination med planten førte til, at opdrættere begyndte at fjerne alle nye arter. Deres forfader var pelargonium zonal, som blandt de første blev bragt fra det afrikanske kontinent. Det var en høj nok buske, omkring en meter høj, med lyse, røde blomster. Men dets hovedtræk var tilstedeværelsen af ​​mørke zoner i form af en halvmåne på bladene, og derfor viste den del af det videnskabelige navn - zonal - sig. Farven på bladene lignede et berømt bagværk, så folk begyndte at kalde blomster kalachami. Der er et andet navn, der ofte kan høres, når det kommer til en smuk, lyst og munter blomsterganium. Men faktum er, at geranium og pelargonium er to forskellige planter.

Pelargonium og geranium er to søstre fra samme familie

Begge blomster tilhører samme familie - Geranium. Udadtil er de virkelig ens, især på en æske med frø, som er bundet efter planten er blomstret. Udadtil ligner den en fugles næb. Faktisk takket være denne funktion fik de deres navne på græsk: pelargos - stork, geranium - kran. Hvad er forskellen mellem dem?

 • Pelargonium - "southerner" og geranium - "northerner". Derfor vil ethvert forsøg på at krydse disse to arter mislykkes. Forskellen i oprindelsen forklares også af, at pelargoner føler sig fint i tempererede breddegrader: det blomstrer selv ved en temperatur på + 12 ° C og bærer overvintring på gaden. Pelargonium kan ikke prale af sådan modstand mod kulde. Det blomstrer smukt på vindueskarmen og isolerede loggier hele året rundt. Men her på gaden lever kun indtil de første frost. Derfor betragtes det som et rum og en årlig haveblomst.
 • Blomstring i disse to skønheder er også anderledes. I geranium blomstrer blomster en efter en, og i Pelargonium samles der i frodige blomsterarter. Strukturen af ​​blomsten varierer også: den første - en enkel blomst, der består af flere kronblade (5-8), og den anden - blomsterne er som corolla.
 • På farveskalaen er der også forskelle. Blomsterkranen kan være praktisk talt af alle farver (undtagen scarlet), og blomsterkirken kan ikke vise kronblade med blå halvtoner.

I mange år efter blomstens åbning dukkede mange arter af pelargonium op, som senere fusionerede i hele grupper. Afhængigt af de karakteristiske træk er de opdelt i pelargonium: zonal, ibv, unik, duftende, engle og kongelig.

Zonal Pelargonium: de vigtigste arter

En meget stor gruppe, der indeholder et så stort antal sorter, at dette "fællesskab" er opdelt i underarter. Alle er indsamlet i henhold til egenskaberne af blomsters "dekoration".

 1. Tulip. Meget smuk sortiment af pelargonium. Navnet på undergruppen skyldtes halvåbnede blomster i form som minder om mini-tulipaner. De samles i tætte blomstrer, der minder om små boutonniere. De blev trukket tilbage i USA i slutningen af ​​60'erne. Mest af alt kunne lide sådanne sorter fra denne kategori, som: Rød Pandora, Lilian Andrea, Marbacka Tulpan, Emmafran Bengtsbo, Patricia Andrea.
 2. Rozebudnye. Blomster i denne art ligner roser, hvis kronblad er pænt foldet i knopper. Et stort antal terryblomster i en blomsterstand udgør en smuk, fluffy glomerulus. Sådanne pelargonium-roselets dukkede op i slutningen af ​​det nittende århundrede, og siden da er et stort antal af deres sorter blevet afledt.
 3. Gvozdikotsvetnye. Blomsterne af sådan pelargonium er indrammet med kronblad med skærekanter. Det lader til, at busken er oversået med små negle.
 4. Kaktusovidnye. En interessant og yderst sjælden gruppe af pelargonium, som dukkede op i slutningen af ​​det nittende århundrede. Deres egenskab - hvert kronblad er pakket ind i en slags bundt, hvorfra blomsterhættene erhverver et lidt ubehageligt udseende.

Pliochecal (ampel) pelargonium

Plume-leaved (ampel) pelargonium har længe optaget deres niche blandt mange arter og sorter. Deres særegenhed er, at stilkene ikke er oprejst, men lange og hængende (deres vækst kan variere fra 30 til 100 cm). Stive blade i form er ikke meget forskellige fra vedbend. Og hvad angår farve og struktur, kan planterne tilfredsstille enhver, selv den mest krævende blomsterhandler: enkel, terry, rosenrødt, næsten alle farver i regnbuen. Der var lange pelargonier, den første omtale af dem stammer tilbage til begyndelsen af ​​det XVIII århundrede. Den smukkeste repræsentant for vedbend er den hvide pelargonium Ice Rose. Dens store nok, terry blomster af snehvid farve fascinerer med sin skønhed, og hakket små blade understreger den fantastiske ømhed og renhed af "isrosen".

Unicums - kendetegn ved gammel kultur

Unicum er den "ældre" blandt pelargonierne. I anden halvdel af det 18. århundrede blev denne prøve bragt ud med udskårne blade, smukke blomster og duftende lugt. Særligt udbredt i den victorianske æra, hvor næsten ingen ædle have kunne gøre uden flere repræsentanter for denne art.

Ikke alle vil lide lugten af ​​pelargonium, som hun offentliggør, hvis hun ved et uheld rører hendes blade. Men der er sorter, der bare lugter sødt og fylder huset med en række vidunderlige dufte. Ved første øjekast er disse helt almindelige planter med sjældne, beskedne blomster. Men denne gruppe er ikke værdsat for sin skønhed, men for kvaliteten af ​​forfriskende og aromatiserende luften. Hvis du vil lugte gran eller fyr, kan du sætte en gryde i rummet med Orsett, Clorinda, Fernleaf, Fair Ellen. Frugt noter fylder luften Mabel Grey, Orange Fizz (citron), s. Moliconum (ananas), s. Odoratissimum (æble), Fruity (frugt nuancer), s. Grossularioides (kokosnød). Parfymfyndere kan lide Brilliante, Candy Dancer, Fragran. Mint friskhed udstråler ædelsten og Lady Plymouth.

Royal Pelargonium - Queen blandt familien af ​​Geranium

Den smukkeste af hele Geraniums familie er måske Royal Pelargonium, der er udstyret med kongelige farver af alle slags nuancer og frodige blade, der ligner ahornbladene.

Det blev udledt af hybridisering af flere arter af en blomst. I Tyskland hedder Pelargonia grandiflorum, og der er flere andre navne - regale eller storblomstrede. Pelargonium royal dyrkes hjemme såvel som zonal, men det er mere "lunefuldt" og kræver mere pleje. En anden forskel er ikke til fordel for den "kongelige person" - dens enkle slægtninge med den rette pleje er i stand til at blomstre året rundt, og hun løser knopperne i 3-4 måneder. Særligt lunefuldt er pelargonium om vinteren: På dette tidspunkt af året er det nødvendigt at skabe et temperaturregime inden for 10-12 ° C. Hvis dette ikke er gjort, vil planten ikke sætte nyrerne på den næste blomstring. Men en sådan indsats kompenseres af den ædle og luksuriøse skønhed af blomsten. Et karakteristisk træk ved arten - blomsterne er næsten aldrig ensformige. På kronbladene skal der være nogle pletter, linjer, frynser, linjer og andre "dekorelementer".

En sådan stor, virkelig kongelig blomsterstand vil ikke give nogen anden form: 5-7 cm i diameter - den sædvanlige størrelse af en enkelt blomst. Kronbladets bølgede kant øger indtrykket. Denne funktion skaber effekten af ​​luftskyer af hvide, lilla, lilla og burgunderfarver, der ved et uheld fanges i de hakkede udskårne blade.

Forskellige kulturer

Til dato giver mange sorter af kongelig pelargonium dig mulighed for at vælge en blomst til enhver smag. De mest berømte af dem: Ann Hoystead, Black Prince, Bredon, Bushfire, Carisbrooke, Funchal, Margaret Soley, Lavander GeandSlam. I dag er omkring tusind sorter allerede blevet opdrættet, og arbejdet med at få alle de nye smukke blomster fra denne serie stopper ikke et sekund.

Ikke kun sorter kan prale af monarkens sydlige skønhed. På grundlag heraf opdrættede opdrættere selv en ny art - Pelargonium Angel (Angel Pelargonium), opnået ved at krydse sorter af storblomstret og krøllet. I udseende er blomsterenglene meget ligner kongelige, så de er ofte forvirrede. Men der er forskelle mellem arten. Engle har mindre blomster, og stængernes struktur er rigelig med små blade. Hvis du tegner paralleller med andre farver, ligner Pelargonia grandiflorum petunier, og Angel Pelargonium er et pansy.

De mest elskede sorter af engellignende farver omfatter: Dirwood Angel Eis, Charmy Electro, Ansbrro Beauty, Quantant May, Top Type Duet, Wayward Angel, Margaret Soley, Lord Bute, Morwenna.

Egenskaber af pleje af den kongelige pelargonium

Ifølge nogle parametre adskiller pleje af det kongelige Pelargonium sig fra den kunstløse pleje af almindelige "kalachi". At dyrke det kongelige pelargonium er blevet vellykket, du skal følge visse regler. Hvad er de særlige krav fremsat af en smuk kvinde fra Sydafrika?

Belysning. På grund af sin oprindelse trives blomsten i et godt oplyst sted. For ham bør du vælge områder, der oversvømmes med sollys. Selvfølgelig er det under ekstrem varme bedre at fjerne dem fra vindueskarmene, så bladene ikke bliver brændt. Og resten af ​​tiden skal planten ikke lide af mangel på lys. Hvis denne regel overtrædes, følger den dronninges umiddelbare reaktion - kaste knopper, overdreven stretching og "alopecia" stængler. Desuden forringes blomstringen af ​​pelargonium mærkbart: kvaliteten og mængden af ​​blomster falder.

Modstand mod udkast. I modsætning til pelargoner og andre mindre fantasifulde sorter af pelargonium blomstrer ikke blomsten i forhold til haver og parker. Den er udelukkende designet til indendørs dyrkning. Desuden er det også hjemme meget lækkert at drage og vindstød af en kølig vind. Bedst af alt, det vokser i glaserede loggier, balkoner, og også på vindueskarme.

Vand. Vanding - livsgrundlaget for enhver plante, herunder pelargonium. Hun kan ikke lide over-tørret jord, såvel som overhældt. I den varme årstid er det nødvendigt at vandre det oftere, afhængigt af hvor hurtigt jorden tørrer op. Det er ønskeligt, at jorden ikke forbliver ubeskadiget i lang tid.

Fugtighed. Regale relativ luftfugtighed af pelargoniumluft Regale er ikke særlig krævende, men i tørt, varmt vejr skal det stadig være sprinklet med varmt vand. Mens fugt på blade og kronblade ikke tørrer, bør du ikke lægge potter med en plante under direkte sollys. Sådan uforsigtighed kan føre til udseendet af gule pletter.

Fodring. Denne blomst fremsætter ikke særlige "ultimatumer" til jord. Men under den rigelige blomstring i varmt vejr har han brug for fodring. Uden dem vil planten ikke afsløre alt det potentiale, der ligger i naturen og forskerne. Blomstrer forbliver halvt tomme.

Trimning. Et vigtigt skridt i pleje af planter. Uden at danne en busk, bør man ikke forvente smukke og frodige blomstrer. Her opstår spørgsmålet: hvornår skal man skære pelargonium bedre - om foråret eller om efteråret? Det er mest effektivt at trimme stilken om efteråret eller vinteren. Hvis beskæring udføres i foråret, stopper det blomstringen. At fjerne de ekstra stængler er nødvendig i to faser: umiddelbart efter blomstringen (i de sidste dage i august) og derefter igen efter 45 dage. Man skal huske, at afgrøden kongelige Pelargonium afholdt desinficerede værktøjer (saks, saks) klippe og tørre "nøgne" stilke, og skar en tredjedel af hovedstammen. Selve bøsningen er kompakt og symmetrisk.

Reproduktion af pelargonier - funktioner

Afskårne dele af centralstammen hjælper med at reproducere den kongelige pelargonium, hvis de er tilbage med tre eller fire par blade. Prækstik af pelargonium royal spire ikke i vandet. Ingen speciel arbejdskraft kræver ikke udbredelse af stiklinger fra kongelige pelargonium - de er plantet i små gryder, der har forbehandlet sektionerne med trækul og lidt tørret (i 2-7 timer). Før roden af ​​det kongelige pelargonium dannes jorden for tanke og fugtes. Jordbunden er udarbejdet på basis af sand og tørv, som er taget i samme proportioner. Det er muligt at overveje stiklinger af det kongelige pelargonium afsluttet 1,5 - 2 måneder efter transplantation, når plantene endelig vil slå rod. Det er bedre ikke at skære igennem pelargoniet om foråret, da skæring af stilkene kan påvirke plantens blomstring negativt.

Det andet svar på spørgsmålet: Sådan multipliceres pelargonium royal - brugen af ​​frø. Men dette er en ret hård proces, og Royal Pelargonium-frøene giver nogle gange ikke helt det forventede resultat, især hvis de blev samlet fra hybrider, der vides at tilhøre første generationskulturer.

Problemer med "monarkblomsten": hvordan man løser dem?

Selv med alle ovenstående regler kan der opstå nogle problemer med denne Geraniev-familie art over tid. Om, hvordan man plejer royal pelargon, er meget information skrevet. I alle kilder er den samme nuance forbundet med blomstens indhold - form og størrelse af beholderen til dens beplantning. Plantning af planten i en for stor krukke, behøver ikke at blive overrasket over, at kongens pelargonium ikke blomstrer, og bladene og skudene ikke længere passer på vindueskarmen. Dette er den direkte andel af arten - jo større er potten, jo mindre blomster og mere grøn. Alle blomsters styrke i store beholdere vil blive tilladt for "grønne bushen", og ikke for udviklingen af ​​smukke blomsterstande, hvilket er hvad blomsterhandlerne venter på.

Manglen på blomster kan skyldes flere andre grunde, såsom pelargoniumsygdomme, skadedyrsskade og "mangel på hvile". Under sidstnævnte forstås den almindelige fejl hos blomsterelskere. De giver ikke deres "ward" fase af fred. Det består i at forhindre blomsten i at frigive blomsterstanden om efteråret og vinteren. For at opnå dette reduceres vandingen af ​​planten, foderet elimineres fuldstændigt, en kølig lufttemperatur (ca. + 12 ° C) sikres. Kun under lignende forhold i efteråret-vinterperioden kan du få sunde, frodige blomster om foråret og sommeren. Vi anbefaler at se artiklen: Genoplivning af orkideer uden rødder og bladløse blade.

Gule blade - årsagerne og hvordan man fjerner dem?

Oftere er mange kønnere af denne blomst konfronteret med, at bladene bliver gule ved pelargoniet og forværrer dets udseende væsentligt. De skal skæres af for at forbedre plantens tiltrækningskraft og slippe af med unødvendige forældede blade. Vedvarende tørring af blade fører til det faktum, at stammen til sidst bliver ret "skaldet". Løvets borttagning er en naturlig proces, men hvis det er blevet en stor katastrofe, er det nødvendigt at søge årsagen og handle. Hovedårsagerne til problemet er:

 • Mangel på lys. Løsningen er at udføre belysningen ved hjælp af kunstige lyslamper.
 • Forkert vanding. Som et underskud på fugt, og overskuddet kan føre til det faktum, at bladene vil tabe en lysegrøn farve, bliver gul og dø. Løsningen er at vandne pelargoniumet, så snart en tør skorpe kommer frem på jorden.
 • Langvarig fravær af transplantation. Hvis blomsten var i samme jord i lang tid, blev gryden lille, så blev gulvningen af ​​løvet fulgt. Udgangen er en overførsel af pelargonium til en større gryde, en jordforandring.
 • Manglende næringsstoffer. Blomsten vil signalere gult løv, hvis der næsten ikke er næringsstoffer tilbage i jorden. Løsningen er regelmæssig fodring, især i løbet af foråret og sommeren blomstringen.
 • Sygdomme, skadedyr, bakterier. Når en sygdom, der er præ-saltet, dør en del af planten. For at forhindre dette sker, bør du konstant overvåge blomsternes helbred og behandle det efter behov med specielle præparater. Hvis sygdommen er startet, er det værd at slippe af med blomsten og gryden, hvor den voksede for at forhindre infektion af andre husdyr.

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 15 = 20