Pelargonium tulipformet

Geranium tulipan - beskrivelse af planten med fotos, dyrkning og pleje derhjemme

Pelargonium eller geranium tulipformet - dette er en rumblomst, der er elsket for sin skønhed og uhøjtidelighed i plejen. Med hjælp af det pryder balkoner, loggier, vindueskarme, rekreative områder og andre indvendige elementer. Tulipformet pelargonium forbliver ufortjent i skyggen af ​​andre sorter af pelargoner, og det har faktisk utrolige skønhedsblomster og usædvanlige ømfarver.

Hvad er tulipan geranium

Et kendetegn ved tulipanformet pelargonium fra andre arter af geranium er dens blomster. Baseret på navnet har knopperne i denne plante form af en tulipan. Deres længde overstiger ikke en centimeter. Ca. 8 kronblade danner en dobbeltblomst. På en stjerne af geranium tulipformet er der en blomsterstand, der består af omkring 50 knopper. De danner en frodig buket, der kan dekorere ethvert hjørne af dit hjem.

Der er en version, som pelargonium tulipformede optrådte på grund af mutationer af sorter af almindelig geranium. Men opdrættere fra kennel Andrea (USA) afviser det. Den første art af tulipan geranium blev opdrættet i dette planteskole. De blev opkaldt efter kvinder fra opdrætterenes familie: Lillian, Patricia, Emma og andre. Senere blev Red Pandora og Marbacka Tulpan oprettet. Alle arter er kendetegnet ved skuddens højde, kronblade og blade. Rosal pelargonium strækker sig til 70-80 cm. Sammen med dem er der hybrid, dværg sorter, kongelige sorter og andre.

Pelargonium rosebud Rød Pandora har koralrøde blomster. Eksternt knopper er mere som en tulipan og en dronning af blomster - en rose. Der er mange kronblade i blomsten, så knoppen ikke åbner helt. Til dato er der mange sorter af rosebuds, men Pelargon Red Pandora tager et værdigt sted blandt dem i rangordningen af ​​blomsterhandlere.

Herman Pelargonium har spektakulære rød-orange knopper. Værdien af ​​denne sort ligger i blomstenes blomstrende og lange blomstring. Knopper på anlægget holdes fra april til september inklusive. De har et luksuriøst udseende. Valget af en sådan tulipanformet pelargonium vil ikke få dig til at fortryde det. Du kan diversificere din blomsterhave ved hjælp af andre arter af dette husplante.

Fordelene ved denne sort omfatter kompaktiteten af ​​kronens planter. Geranium tulipformet Lilian Andrea brøndebuske, mangler det store mellemrum. Denne pelargonium blomstrer voldsomt og i lang tid. Knopper har en lys crimson farvetone. Kronbladene i Lilian Andrea-sorten har en original form, den er let konisk til toppen. Bladene af denne art af Pelargonium er grønne, lidt fløjlsagtige til berøring.

Sort tulipanformet pelargonium Marbacka Tulpan i de almindelige folk blev kaldt "ukuelig blondine". Alt på grund af de originale hvide tulipaner med en lyserød farvetone. Blomstrer udgør en frodig buket. Pelargonium Marbacka Tulpan lysegrønne blade er runde i form, de ser meget pæne og æstetiske ud. Planten vokser, kræver regelmæssig dannelse af kronen.

Dette er den første sort af zonal pelargonium med blomster der ligner en tulipan, som blev opdrættet af opdrættere i 1966. Kultivaren Patricia Andrea har en klassisk tulipformet knoppform. Blomster har en ædel rød-carmin skygge med sarte pink patches. Geranium Patricia Andrea har grønne blade med en blank overflade og udskårne kanter.

Denne plante er meget stor og kræver den periodiske dannelse af kronen. Med passende pleje og rettidig beskæring bliver blomster fabelagtigt smukke. Sjælden vanding kan dårligt påvirke bladene, de twist, bulge op. Emma fran Bengtsbo er en lyserød sort tulipananium. Kronblade af lyseblå farve har aflang form.

Dyrkning af tulipan geranium

Blomsterhandlere ved, at den sædvanlige pelargonium er en meget uhøjtidelig plante. Ikke desto mindre er mange bekymret over spørgsmålet om, hvordan tulipanformet geranium opfører sig hjemme og hvordan man skal passe på det? Uanset plantens uhøjtidelighed skal man overholde følgende betingelser for agrotechnics: plantning i en bestemt jordsammensætning, sikring af tilstrækkeligt lys, opretholdelse af en acceptabel temperatur og så videre.

Til dyrkning af tulipelargonium er en universal primer egnet, som sælges i blomsterbutikker eller supermarkeder. Dens sammensætning indeholder en lige stor andel af havejord, tørv og også et lille sand, der tjener som bagepulver. Ved denne opskrift kan du selvstændigt forberede jorden til planter. Et vigtigt punkt er god dræning. Hvis det er helt fraværende, så vil rødderne til sidst rotne. Meget fugtig jord kan føre til stagnation af vand og yderligere død af planten.

Pelargonium har brug for god belysning. I dette tilfælde er det nødvendigt at forhindre direkte sollys, dette kan forårsage forbrændinger på bladene. Belysning påvirker blomstringsperioden direkte. Hvis du giver nok geranium med lys om vinteren, kan Pelargonium blomstre hele året rundt. Hvis du sætter planten på et mørkt sted, bliver det blegt, taber de frodige knopper, forkort blomstringsperioden.

Pelargonium kan ikke lide udkast, skarpe temperaturspring. Rumtemperaturen til dyrkning af denne geraniumart bør opretholdes mellem 21-26 om sommeren og 14-16 om vinteren. Anlægget tolererer ikke varme fra hjemmet varmeapparater. Under optimale belysningsforhold og iagttagelse af temperaturregimet vil geraniumet være langt, blomstrende.

Selvom pelargonium ikke kan lide overdreven fugt, men jordens tørring også kan påvirke plantens tilstand hårdt. Om sommeren skal det vandes op til 4 gange om ugen. Om vinteren er denne mængde reduceret til 1. Hvis bladene har mørke pletter, har planten ikke tilstrækkelig fugtighed. En pot til pelargonium skal nødvendigvis være med en palle, således at overskydende vand ikke stagnerer i jorden.

I foråret skal voksne planter afskæres. Dette giver dig mulighed for at holde frodige blomsterarter, smuk kronform og generelt sundt og attraktivt udseende. For at gøre dette skal du fjerne de gamle og de fleste stilke, på hver af dem forlader mindst 5 nyrer. Flytningsstederne skal behandles med trækul, hvorefter geraniumet skal fodres med specielle gødninger.

Pelargonium tulipwood fodres om sommeren og efteråret 1-2 gange om måneden. Egnede flydende gødningsstoffer med et højt indhold af sporstoffer som fosfor og kalium. Hvis du overdriver med top dressing, vil geranium miste sit æstetiske udseende. Den grønne løv vil udvide sig, og blomstringen vil gå i baggrunden eller forsvinde helt i et stykke tid.

Reproduktion af tulipan geranium

Pelargonium tulipformet formeres af stiklinger. Ved udgangen af ​​sommeren skæres den øverste del af planten og sættes i vand. Rødderne udvikler sig selvstændigt og meget hurtigt uden yderligere vækststimulerende midler. Efter rødning plantes stilken i forberedt jord, og gryden sættes i et godt oplyst rum med et acceptabelt temperaturregime. Denne geraniumart har en god overlevelsesrate.

Du kan købe frø af denne art af geranium. De skal plantes midt om vinteren. Stærkt dybere frøene i jorden er ikke nødvendigt, bare sprøjt let med jorden. Ved hjælp af madfilm skaber taske eller glas en drivhuseffekt. Når de første skud optræder, er det nødvendigt at stoppe (fjern stangen for at stimulere væksten af ​​plantens rodsystem). Efter proceduren skal plantningen plantes igen til samme dybde som frøene. Efter 2 måneder kan planten transplanteres i en gryde.

Sygdomme og skadedyr af geranium tulipformet

Hele familien af ​​zonal geraniumer påvirker de samme sygdomme og skadedyr:

Rust af planter vises på bladene i form af hvide cirkler, med grå skimmel på nederste del af bladene dannes gråpudderede pletter. Derudover kan frysende geraniumer ændre skyggen af ​​blade og skud til rødlig. Hvis du bemærker, at din plante er syg, skal du straks starte behandlingen. Tulipformet pelargonium kræver mere opmærksomhed og pleje end traditionelle geraniumer, men dets oprindelige udseende tiltrækker flere og flere beundrere.

Til hjemmets skønhed glædede dig og dine kære med rigelig blomstring i lang tid, overholder følgende anbefalinger til pleje:

 1. Regelmæssigt prishchipki skyder.
 2. Undersøg busk for sygdomme og skadedyr.
 3. Slippe af med forglemmende og tørre blomster.
 4. Sørg for tilstrækkelig belysning og kontroller temperaturen i rummet.

Hvor kan man købe tulipan geranium

Når du ser denne slags geranium live eller i billedet, vil du gerne købe dig selv denne skønhed. Køb pelargonium tulipformet kan være i specialiserede blomstermarkeder eller online butikker. Prisen for denne type geranium varierer mellem 400-1000 rubler, afhængigt af sorten, dens alder og den voksende region, når det kommer til at levere til din by.

Geranium tulipformet: et foto af eksotiske pelargoner, hvordan man skal passe på det, hvor du kan købe

Geranium findes i to versioner - værelse og have. Begge dage er populære og efterspurgte. Der er næppe et hus, hvor du ikke vil se et værelse geranium på vindueskarmen. Og hvor god er det i blomsterarrangementer!

Med god pleje blomster hele året rundt. Og opdrættere forsøgte og afledte denne kultur, ikke kun med blomster, der har en række farver, men også en fantastisk form. For eksempel har der i mange år været en uforglemmelig glemt geranium tulipformet.

Planteegenskaber og egenskaber

Geranium værelse eller på anden måde - Pelargonium - en repræsentant for familien Geranium. Denne plante er let at pleje og formere sig. Der er flere mest almindelige typer af geranium:

 1. duftende: blomstrer ikke rigeligt, men er karakteriseret ved en stærk lugt, der kommer fra bladene;
 2. Royal: blomstrer med lyse, store blomster, men der er næsten ingen lugt;
 3. zoner: universelle, gode i indendørs kultur og i blomsterbed
 4. plyuschelistnaya: ampel form, dyrket i blomsterpotter;
 5. unik: En lille, men gammeldags gruppe af blomster, som refererer til høje former med lignified stængler;
 6. Pelargonium engel: små planter, der minder om pansies, med duftende blade, vokser "under den åbne himmel."

Geranium tulipformet adskiller sig fra andre familiemedlemmer blomster ligner en ikke-åbning tulipan. Blomsten er ikke stor, kun en centimeter. Separat ville han ikke se så imponerende ud, men på hver stamme er der en fluffy blomsterstand, dannet af 30-50 blomster. Det er som en luksus buket.

Blomster af bud eller rig farve: Fra pink til Bourgogne. Farven på kronens indre overflade er lysere, og på yderste vener er mærkbare. Bladene er ikke almindelige, de er hårde og skinnende. Plantens højde kan variere betydeligt: ​​fra 30 til 70 cm.

Historien om plantens oprindelse er ikke helt almindelig. I Amerika er Boston en børnehave Andrea. I 1966 var der der, at den første tulipformede sort blev opdrættet og præsenteret for offentligheden. En version er en art mutation. På den anden side - resultatet af hybridisering (opnået ved at krydse to forskellige sorter).

Den første sort med sådanne blomster blev kaldt Patricia Andrea.Om få år blev der identificeret flere sorter, som blev opkaldt efter kvindelige opdrætterfamilier: Patricia, Carmen, Victoria, Lillian og Linea.

Hvor korrekt at passe på en geranium i en rumkultur?

I dag er der mange mennesker, der ønsker at lære sig en interessant plante tættere. Mange mennesker er bekymrede for spørgsmålet: Hvilke forhold kræver en usædvanlig skønhed? Og hvis almindelige pelargoner er ret uhøjtidelige, hvilken slags habitat vil arrangere tulipan geranium?

I sygepleje er hun så ubekymret som den sædvanlige geranium. Det vokser godt, blomstrer og reproducerer. Men nogle betingelser for landbrugsteknologi skal stadig være opfyldt:

jord. Du kan købe en universal blanding eller gøre det selv ved at bruge havejord og tørv i samme proportioner, og tilsæt lidt sand til løshed. Meget vigtigt er god dræning, ellers kan rødderne rodne.

lys. Geranium skal være i et godt oplyst rum, men det kan lide diffust lys. Hvis der er stærkt sollys på bladet, kan der opstå en forbrænding. Hvis du opretter et vinterlys, vil blomster på planten være tilgængelig hele året rundt. Hvis du sætter puljen med kulturen i penumbraen, vil den strække sig ud, blive blek, og blomstringsintervallet vil falde. Nogle knopper vil slet ikke danne sig.

temperatur. Pelargonier kan ikke lide skarpe temperaturændringer. Om sommeren er det nødvendigt at opretholde t = + 21- + 26C, om vinteren t = + 14- + 16C. Disse er optimale betingelser for blomstring. Kultur tolererer ikke træk og varm luft fra varmeapparater.

vanding. Om sommeren udføres vanding med intervaller på 4 gange om ugen, om vinteren, kun en gang om ugen. Selvom geraniumen ikke kan lide overskydende fugt, men tørringen af ​​jordens koma er uønsket. Hvis der forekommer brune pletter på de nederste blade, betyder det at du vandrer din "tuliplikke skønhed" utilstrækkeligt. Under potten skal der være en bakke, hvor overskydende fugt vil strømme.

fodring. Udført i efteråret-sommeren en eller to gange om måneden med flydende gødning med fosfor og kalium. Ved hyppig befrugtning, især kvælstofgødning, vokser den grønne del af planten godt, og blomstringen vil gå i baggrunden.

reproduktion. Den vigtigste måde er stiklinger. De apikale stiklinger skæres i slutningen af ​​sommeren, sættes i vand. Rotsystemet udvikler sig hurtigt uden deltagelse af vækststimulerende midler. Jordblanding anvendes som for voksen kultur. Efter plantning er potten med stiklinger udsat for den tændte side. Overholdelse af stiklinger er god.

Egenskaber af geranium tulipan, som du skal vide om

Hvis du ikke kender omsorgsreglerne, vender den unikke sort tilbage til den oprindelige formular - geranium vulgaris. Blomsterne åbner helt, og blomsten ophører med at være unik. For at undgå dette skal du følge en række regler:

 • pinching skud til at give bushiness og pragt;
 • fjernelse af visne eller blomstrede blomster, i stedet for hvilke nye vil blive vist
 • Hvis blomsterne begynder at udfolde sig, mister du tulipanblikket, fjern dem straks;
 • Prøv at holde planten væk fra kladder eller stærke vinde (hvis Pelargonium blev taget ud om sommeren til gaden).

Undergruppe tulipan pelargonier kompliceret hybridisering (parring sorter), så det er sparsom, er repræsenteret ved 14 sorter og hybrider. Men de adskiller sig i, at halvdelen skiltes blomster er samlet i blomsterstand-flok. Unikke blomster og frodige blomstring - "chip" af denne kultur.

Fortrolig med sorter af usædvanlig skønhed: Tillykke med fødselsdagen, fru Charles, Marie-Louise, Marbacka Tulpan, Viktoria Andrea, Carmen Andrea, Patricia Andrea, Emma fran Bengstbo, Rød Pandora, Lyserød Pandora, Conny, Apple Blossom, Herma, Linnea Andrea.

Emma fra Bengstbo

Hvor kan man købe geranium tulipan?

Efter at have kigget på billedet og fået kendskab til plantens egenskaber, vil mange blomsteravlere gerne købe sådanne geranium i deres samlinger. Hvor kan jeg finde den?

Desværre er de smukke og usædvanlige sorter af denne pelargonium i vores land endnu ikke meget almindelige. Men det er let at rette. Du skal kigge efter den slags, der tiltrækker dig, og genopbygge blomsterkollektionen med en lys og fantastisk plante - tulipan geranium. Og så i dit hus vises ikke kun nye farver, men også en positiv aura der altid ledsager denne kultur.

Forfatteren af ​​videokanalen og ejeren af ​​butikken "Flower Town" - Olga Kosenko fortæller om Maria Luiza's cultivar.

Pelargonium tulip-lignende: pleje, beskrivelse, foto

Indtil for nylig voksede kun få fans af indendørs planter til pelargonium. Denne blomst var et af tegnene på "philistinism9raquo; og var ikke særlig populær. Du kunne kun se det i skoler eller børnehaver. I dag bliver pelargonium igen populært og moderigtigt. Der opstod en masse meget forskellige, ofte meget smukke og kræver særlige pleje sorter. De er blandt de sidste og pelargonium tulipformede (Tulipa Pelargonium).

Nogle gange er det ikke for erfarne elskere af indendørs planter at kalde pelargonium geranium, hvilket er helt forkert. Denne blomsters fødested er den sydligste punkt i Afrika - Cape of Good Hope. Det er her et par århundreder siden købte sjøfolk den første pelargonium for europæiske botanikere. Faktisk var denne plante oprindeligt tilskrevet specifikt til pelargoner. Det handler om sin næbformede frugt, som er det vigtigste kendetegn ved denne familie. Men senere delte forskerne del af geranium i to dele. Vinterresistente planter kaldes geranium korrekt, og varme-elskende planter kaldes pelargonium. Udadtil kan sidstnævnte fra den første skelnes af kendetegnene ved blomsternes struktur. Proportionaliteten af ​​knopper er, hvad der skelner mellem geranium. Pelargonium tulip-lignende, såvel som sædvanligt, har blomster med store øvre og små nederste kronblade. På det åbne område kan denne art ikke dvale under forholdene i Rusland.

Faktisk er disse pelargonier tulipanformede, primært til den usædvanlige, meget smukke form for blomster. I princippet har de samme struktur som andre sorter. Blomsterne af pelargoniumtulipformede er dog aldrig helt afsløret. Takket være dette ligner de tulipaner, der blev samlet effektivt i buket.

Hvad er sorterne og hvor skal man købe tulipanargonium

Varianter af denne plante elskere af indendørs blomster dyrket en enorm mængde. Pelargonium knopper kan samles i meget frodige eller beskedne børster, har forskellige størrelser og farver. Der er både almindelige tulipaner, og terry. Formen af ​​knopperne kan være næsten runde eller aflange.

Alle pelargonier dyrket i rumforhold er opdelt i to store grupper: kongelige og zonale. De første er meget raske, sidstnævnte er relativt uhøjtidelige. Derfor kan to pleje teknologier anvendes ved dyrkning af disse farver. Pelargonium zonal tulipformet kræver mindre opmærksomhed end kongelige versioner af pelargoner. Men i dette tilfælde har voksende nogle af dens nuancer. Yderligere i artiklen, i alle detaljer, og forstå, hvordan man korrekt skylder, befrugter, skærer og transplanterer planterne i denne gruppe.

Hvor kan man købe tulipanformet pelargonium - spørgsmålet er ikke for kompliceret. Disse planter sælges ofte i specialiserede blomsterbutikker. Frø af en usædvanlig sort kan også skrives via internettet. Om, hvordan man dyrker pelargoniumtulipaner fra et sådant plantemateriale, vil vi fortælle nedenfor.

Typer af tulipanformet pelargonium, som allerede nævnt, er der flere. De mest populære blandt fans af indendørs planter er:

Emma fra Bengtsbo.

Meget ofte vokser dyrkere også et attraktivt udvalg af Herma. Når man vælger en bestemt sort, ser elskere af indendørs planter primært på blomstens udseende. Nogen kan lide pink terry "tulipaner" 9raquo;; nogen er rød, nogen er små, og nogen er store. Faktisk er plejen for alle disse sorter næsten den samme. Men nogle sorter kan stadig være lidt mere lunefuld end andre.

Det er en meget kompakt uhøjtidelig art. Populariteten af ​​hans Pelargonium Herma tulipan vandt over et meget kurvede store blomsterstande, der består af spektakulære røde-orange knopper. Værdien af ​​denne sort er ikke kun i luksuriøst udseende, men også i lang blomstring. Knopper på planter holder fra april til september.

Dette er en meget høj plante, der kræver konstant dannelse af kronen. Ved korrekt beskåret tulipan Pelargonium (foto, du kan se nedenfor) Emma fran Bengtsbo er simpelthen fortryllende. Blade hendes grønne-farvet, skinnende, godt tyulpanchiki farver er meget glædeligt at øjet lys rosa nuance og en pæn aflang form. Denne sort noget værre end andre sorter tolererer manglen på vanding. Med en mangel på vand det efterlader krølle opad, og planten mister effektivt.

Det er også en meget effektiv sort. Dens fordele omfatter kronens kompaktitet, evnen til at bush godt, fraværet af store internoder. Lilian Andrea blomstrer en meget lang og rigelig sort. Knopper han har lige en luksuriøs ridserfarvet nuance. I dette tilfælde er blomsterens meget formede meget smukke, da hvert kronblad er lidt spidset ovenfra. Bladene af denne geranium er grønne, lidt fløjlsagtige.

Denne sort, mange elskere af indendørs planter kaldes en ukuelig blondine. "Tulipaner 9raquo; den har hvid, lidt lyserød tinge. I form ligner de et fluffy æg. Runde, lyse grønne blade af denne sort ser meget pænt ud. Som Emma9raquo;, tulipan Pelargonium Marbacka Tulpan - planten vokser og kræver regelmæssig dannelse af kronen.

Denne sort er en af ​​de mest uhøjtidelige, og derfor populær blandt fans af indendørs planter af tulip-lignende sorter. Rød Pandora blade, tulipanformet pelargonium, har klassisk mørkegrøn og blomster - rød med lysårer. Formen af ​​knopperne er ret smuk - lidt afrundet. Sorten af ​​Rød Pandora vokser normalt samtidigt med lyserøde sorter. Sammen ser de udroligt spektakulære ud.

Formen af ​​blomster i denne sort er enkel, pæn, klassisk tulipformet. Bladene er blanke med udskårne kanter. Valgt Pelargonium tulipformet Patricia Andrea elskere af indendørs planter, først og fremmest for en meget spektakulær carmine-rød, vekslende med blidt lyserøde knopper.

Hvad er plejen for tulipanformet pelargonium?

Som allerede nævnt er denne gruppe af indendørs blomster i de fleste tilfælde uhøjtidelige. Men i hvert fald være opmærksom på dens tuliplikke pelargonium har stadig. Pleje af disse planter omfatter følgende procedurer:

Hertil kommer, at for pelargonium er det nødvendigt at vælge det rigtige sted og jord.

Landet for en sådan plante som tulipanargonium (billederne på siden viser tydeligt, hvor smukt prøverne kan dyrkes ordentligt) vil kun være egnet til frugtbar, sod eller kompost. Afløb i gryder er obligatorisk. Den nemmeste måde er at hælde i blandingen en blanding bestående af sand, torv, humus og komposteret jord i lige store mængder. En sådan primer ville være ideel, især til unge planter. De gamle Pelargonians føler sig godt på blandingen sammensat af kompost, torvsubstrat, nåletræ og humus. Sommerpelargonium tulipformet kan plantes ved siden af ​​huset, i den sædvanlige græsareal.

Det er vigtigt at sikre, at jorden under disse blomster ikke er særlig tæt. For meget tørv i jorden for at tilføje under alle omstændigheder er ikke det værd. Hvis vand stagnerer i blomsterbed eller potter, begynder planternes rødder at rotne.

Sådan vælges en kapacitet til værelse Pelargonium

Ved dyrkning af disse indendørs planter er det vigtigt at vælge ikke kun jordblandingen, men også potterne selv. Lære- eller træbeholdere er bedst til disse blomster. For stor krukke eller kasse under Pelargonium tulipan bør ikke tages. Ellers vil planten ikke blomstre. Plastik og specielt transparente beholdere under Pelargonium til brug er heller ikke anbefalet. En præcis forklaring på dette blev ikke fundet, men blomsterkulturerne bemærkede, at disse planter begynder at blive meget syge i disse potter.

Selvfølgelig bør beholderen ikke være for lille, ellers vil blomsten ikke udvikle sig godt. Den optimale diameter af gryden til en enkelt plante er 12-14 cm. Samtidig skal dens højde være 10-15 cm. Meget ofte i en beholder plantes elskere af indendørs planter 2-3 pelargonium. I dette tilfælde er det bedre at tage en gryde med en diameter på 22-25 cm.

Evnen til at opbevare vand i stilkene er, hvad der skelner fra pelargonium fra tulipan. Pleje hjemme for denne plante kræver derfor overholdelse af nøjagtigheden af ​​vanding. Tulip sorter elsker vand mere end andre pelargonier. Men de kan ikke genstøbes. Fukt jorden under dem, fortrinsvis når dens øverste lag (1,5 cm) tørrer. Vandet skal udføres ikke under roden, men gennem en palle. I sidstnævnte hæld vand. Sæt derefter gryden i bakken i ca. en halv time. Vand til vanding bør tages ved stuetemperatur, der tidligere er kogt eller standby i løbet af dagen.

Om sommeren befugter jorden under pelargoniumtulipliken en gang om dagen eller to om vinteren - ikke mere end en gang om ugen. Tegn på overdreven vanding kan være udseendet af vandpuder på plantens blade. Med mangel på fugt bliver de nederste blade gule.

Gær tulipanformet pelargonium normalt kun i den varme årstid. Samtidig anvendes både mineralske og organiske forbindelser. Det er bedst at fodre disse kageplanter med "Kemira9raquo ;," Zircon 9raquo ;, "Ideal9raquo ;," Mikrassa9raquo; Hvis du ikke vil bruge penge på dem, kan du også bruge organiske organiske gødningsstoffer. Dette kan f.eks. Være æggeskaller, spikte te, nældeinfusion eller overbrødsgødning.

Beholdere med pelargonium installeres altid i de mest lyse rum. Ultraviolet disse planter er meget glad for. Dog må ikke direkte sollys falde på bladene. Ellers kan de blive brændt. Tulpanformet pelargonium, derudover med et overskud af ultraviolet lys, kan "sport ud" 9raquo; Det vil sige, forældrenes gener vil vågne op, og deres blomster vil udfolde sig helt. Selvfølgelig vil pelagoni tulipformet i dette tilfælde miste sin originalitet. Hvis dette sker, skal den sportslige børste blive trimmet. Ellers kan sådanne grene fuldstændigt tilstoppe den tulipformede sort.

I den varme årstid er potter med pelargonier normalt taget ud til balkonen. Du kan gøre dette umiddelbart efter at lufttemperaturen på gaden er varmere end 15 grader. Stængler af høje sorter skal installeres med pinde. Ellers kan pelargonium brydes af vind. Om vinteren skal disse planter holdes som muligt i et køligt rum (11-15 grader.). Hvis rummet i den kolde årstid bliver for varmt, kan Pelargonium i sommeren ikke blomstre. På en kort lysdag over planten anbefales det at hænge en fluorescerende lampe.

I for fugtige rum føler disse blomster ikke for godt. Installer Pelargonium skal være i tørre rum. Af samme grund er planten aldrig sprøjtet. Også kan ikke lide pelargonium udkast eller stagnation af luft.

Pelargonium kan laves smukt, frodigt og kompakt på to måder: ved prikning eller beskæring. I det første tilfælde fjernes vækstpunkterne simpelthen. Dette fremkalder udviklingen af ​​unge skud. Pelargonium tulipformet bliver mere forgrenet og frodigt. Tilbring en pin i februar eller marts over 6-8 ark.

Metoden til omskæring anvendes hovedsagelig til voksne planter. Denne metode giver dig mulighed for radikalt at ændre formen af ​​pelargonium. I dette tilfælde skal du blot klippe gamle og for store skud fra busken. Samtidig er der ca. 5 nyrer tilbage på hver stamme. Gør denne behandling i det tidlige forår.

Prishchipku skal gøres med rene hænder og beskæring - gnides med alkoholværktøjer. Alle sår skal behandles med grøn eller kul. Du kan også bruge en slags fungicid. Efter beskæring skal planten fodres.

Således har vi fundet ud af, hvordan den spektakulære plante, som f.eks. Pelargoniumtulipformet, bryr sig om. Som du kan se, er det relativt nemt. Enkelhed adskiller sig og proceduren for reproduktion af disse planter. Som plantemateriale anvendes normalt stiklinger eller frø taget fra moderplanten. I det første tilfælde skæres lodrette skud med to eller tre blade fra planten. Det er bedre at adskille dem fra knuden med det voksende ark. Blomstrer er fjernet fra stiklinger. Landingen udføres et par timer efter skæringen. Stalken dyppes foreløbigt i knust kul. Oftest unge Pelargonium tulip-lignende plantet i plastik kopper. Sidstnævnte er placeret på det sydlige vindue, og rostochki selv lidt pritenyayut. Efter påfyldning af koppen med rodsystemet overføres unge planter til en konstant beholder.

Pelargonium frø er tuliplikt plantet i frøplanter i januar eller februar. De placeres på jordens overflade og sprøjtes let. Dernæst er boksen dækket af glas eller en film. Picks udføres efter udseendet på unge planter med 2-4 blade. Plant Pelargonium, når de transporteres til samme dybde, som de voksede i en kasse. Efter 6-8 uger anbringes planterne i permanente beholdere. I altanboksene er de plantet i en afstand på 20-25 cm afhængigt af sorten.

Pelargonium tulipan - en plante ret hård og uhøjtidelig. Disse indendørs blomster er sjældne. Oftest er Pelargonium påvirket af grå rot eller alternaria. Behandling i begge tilfælde udføres ved anvendelse af systemiske fungicider. Du kan f.eks. Bruge "Fundazol9raquo ;.

Fra insekter kan disse blomster påvirkes af bladlus eller mider. I det første tilfælde behandles pelargoniumtulipformet med sådanne midler som "Akarin9raquo; eller "Decis9raquo; Mod flåter bruger "Zolon9raquo; eller "Ditox9raquo;


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 1 = 7