Pelargonium zonepleje derhjemme

toNature.info

pelargonium zonal pleje derhjemme

Hvad ligegyldigt hvor lyse de forskellige farver, dekorere vindueskarmet, balkon eller mini-blomsterbed? For dem, der endnu ikke er en erfaren gartner, er det værd at vælge en plante, der er let at passe på. Sådanne bekymringer pelargonium zonal pleje derhjemme for hvilket der kræves overholdelse af flere vigtige nuancer, men generelt er meget enkel.

Pelargonium, eller mere sædvanligvis, geranium, er populært blandt elskere af blomstrende flora i huset. Særlige forhold det ikke kræver, det blomstrer meget og lyst, glæder sig med blomstrende i mere end et år, er sjældent udsat for sygdomme og skadedyr, smuk udsmykning af et værelse eller en balkon. Pelargonium zonal har et sådant navn på grund af bladets særlige farve - med en karakteristisk kant langs kanterne, der deler hele overfladen i to forskellige farvede områder. Blomster kan være af forskellige former, terry eller ikke-marmor. Farvning - hvid, rød, lilla, koral, ømt pink, orange og andre. Planten vokser hurtigt og når op til 60 cm i højden.

Grundlæggende om hjemmepleje

Zonal Pelargonium, som allerede nævnt, er uhøjtidelig. Det vigtigste, du skal gøre, er at skabe de nødvendige betingelser for det. Først og fremmest blomstrede det pelargonium zone care Det kræver placeringen af ​​gryden i frisk luft, i varmen, i lyset. Sollys skal være spredt. Placeringen af ​​pelargonium på det østlige vindue vil blive vellykket. Det er muligt og på den sydlige, men ved middagstid nødvendigvis pritenyayte blomst, ellers kan det få forbrændinger. Det er godt at bære pelargonium i haven hele sommeren.

Jord, vanding, gødning

Pelargonium zonal er egnet til en næringsrig blanding. For eksempel, sådan: tørv, havejord, sand (2: 2: 1). Du kan tage en anden: humus, græsareal, tørv, sand, blandet i en andel af 2: 2: 2: 1. I sådanne blandinger er det muligt at plante frø af pelargonium. Glem ikke om god dræning. Med tørv skal du være forsigtig - hvis du tager det for meget, vil jorden blive vandtæt, og det vil skade vores plante. Til pelargonium vil det være nyttigt at løsne jorden fra tid til anden, så mere luft kommer ind i rødderne.

Vandpelargonium zonal er rigeligt nok i blomstringsperioden - i forår og sommer flere gange om ugen, men for vintervanding reduceres. Blomsten behøver ikke at sprøjte bladene, da det selv er i stand til at opsamle fugt.

Pelargonium skal fodres i forår og sommer, i perioder med vækst og blomstring. Fosfor- eller potashgødninger tilsættes en gang hver anden uge. Det er nyttigt for blomsten at alternativt mineral og økologisk top dressing. Ofte bruges som organisk gødning er kyllingegødning.

Transplantation, beskæring og vigtige øjeblikke af pleje derhjemme

Planten transplanteres hvert andet år eller en gang om året. Vælg en krukke med små størrelser. Når pelargonium zonal når 25-30 cm i højden, behøver det ikke mere en transplantation. Hvis du transplanterer det ofte, kan det forstyrre blomstringen. Hvis du planter Pelargonium buske i en blomsterbed, skal afstanden mellem dem være mindst 20-25 cm.

I foråret skal pelargoniumbusken afskæres - med omkring en tredjedel stimulerer det fremtidig blomstring. I efteråret kan du klippe svage skud. I begyndelsen af ​​marts kan pelargonium plukkes på vækstpunkter, hvilket vil give mere forgrening. Hvis du har købt en stilk, skal dens top knibes, så busken vokser smukt.

Betingelser for blomstrende pelargonium zonal - lys og temperatur over 12 grader. Under sådanne forhold kan den blomstre selv om vinteren. Det vil dog være mere nyttigt at give hende en pause og sætte den i en kølig (men ikke skyggelagt!) Sted. Vanding er begrænset.

I foråret og sommeren, fra direkte sollys, bør blomsten kun bevares, hvis den ligger bag glasset. I frisk luft af pelargonium skader de ikke. Anlægget er bange for udkast.

Følg disse enkle tips - og du vil nyde en blomstrende og sund pelargonium zonal, pleje for hvilket det ikke vil skabe vanskeligheder.

Vær venlig at bedømme materialet læses 🙂

(4 estimater, gennemsnitlig score: 9,75 af 10)

Pelargonium - en fantastisk plante, kendt for alle elskere af blomsteravl. Det har mange fordele - fra et dekorativt udseende med en smuk lang blomstring til en række nyttige egenskaber. Pelargonium er egnet til dyrkning ikke kun hjemme, men også på gaden, foran haver, blomsterbed og alpine bakker.

Det oprindelige moderland for Pelargonium er Sydafrika, hvorfra det blev bragt til Holland i begyndelsen af ​​det 17. århundrede. Hun blev placeret i Leiden Botanisk Have. Allerede fra der spredte pelargoniet til Frankrig og England. Snart interesserede blomsten mange blomsterbutikker, botanikere og kunstnere og fik stor popularitet.

I alt er der mere end 250 arter af pelargonium. For at gøre det lettere at klassificere, er de opdelt i følgende grupper:

Zonal Pelargonium. Den mest populære gruppe, oftest dyrket af blomsteravlere. Der er mange sorter af denne art, der er flere tusinde. Det adskiller uhøjtidelighed og rigelig blomstring. Buskene er oprejst, tætte blade. Bladplader dækket med kort fluff fra tæt voksende hår, bølget langs fælgen.

Zone gruppe kan være med enkle, semi-dobbelte og dobbelte blomster. Formen af ​​blomsterstanden er opdelt i:

 • tulipan blomster - blomster er som en tulipans bud
 • kaktus - ligner kronblad af krysantemum - koniske og snoet
 • hybrider Formosa - blomstrer i form af en stjerne, bladklinger er stærkt opdelt i 5 dele;
 • Stellat - Blomster er som femkantede stjerner;
 • rosebuds - blomstrer ligner den lyserøde knopp, der ikke er fuldt åbnet;
 • dikony - en hybrid af efø og zonal geranium, den mest karakteristiske kvalitet er meget rigeligt blomstrende. Farvning af blomster kan være rød, lyserød eller rød. Blomsterne er små, busken er kompakt.

  Zonal pelargonium der er mange sorter af de mest populære er sorten Alice

  Zoneplaner pelargoniums er bi-farvet, tri-farvet, plettet med farvede "fugleæg" - på kronbladene arrangeret pletter af mørkere farver i form af et æg. Største af bøsningerne er opdelt i mikro-miniature planter (mindre end 10 cm i højden), miniature (10-13sm), dværg (13-20sm), normal (25-60sm) og Irene (op til 80 cm). Blandt de zoner Pelargonium, der er mange sorter, den mest spektakulære og elsket Alice omfatter, Angelica, Bev Foster, Bolero, Flamenco, Toscana, Connie, Diane-Louise, Fantasy, Fifi.

 1. Royal Pelargonium. Andre navne - indenlandske, engelsk storblomstrede, ædle, kongelige. Fra de andre arter er det mere lunefuld og krævende i omhu. Royal Pelargonium gruppen er forpligtet til at skabe en vinter hvileperiode ved en temperatur på 10-14 grader. Blomstringen er stor, blomstringen er mere reduceret end i andre grupper. De mest populære sorter: Prinsesse af Wales, Tyrkisk kaffe, 5th Avenue, Christina Bir.
 2. Engle. Gruppens andet navn er voldeligt, da blomsterstanden ligner stærkt pansies. De er en hybrid af krøllet og kongelig pelargonium. Blomstrer hele sommeren og frigiver hængende bløde blomsterblomster. Størrelsen refererer til kompakte arter, der når en højde på ca. 30cm. De mest almindelige sorter er: PAC Angelys Bicolor, Madame Layal, Black Night.
 3. Plyuschlistnye Pelargonium. En ampel gruppe, der danner dangling skyder op til en meter lang. Det er kendetegnet ved små stjerneformede blade af mørkegrøn farve, der ligner ibendeblade. Blomstrer i form af en børste, blomster kan være terry, semi-double, simple og ligner roser. Farve varieret, varierer fra mælkehvid til mørkviolet, næsten sort. De mest berømte sorter er antik, Bernardo, Crokc-o-day, isrosen.

  Blandt de mest populære arter af saftige pelargonium er den vinklede, kødfulde, hunchbacked

  Succulent Pelargonium. Denne gruppe er kendt for tykke, forgrenede stængler bøjet på den mest bizarre måde. De kan se ud som mærkelige fantastiske væsener, miniature baobabs og bruges derfor til dekorative kompositioner. Blandt de mest populære arter er pelargonium vinkel, kødfulde, hunchbacked, regelmæssig, kortuzolistnaya, tyk-stalked og fluffy.

 4. De eneste. Hybrid blanke og kongelige pelargonium, opnået for mere end 150 år siden. De har stærkt dissekerede blade med en krydret aroma. Blomsterne er store, ligner de kongelige. Stærkt dekorativt udseende, som kræver en øget mængde kalium til begyndelsen af ​​blomstringen. Popularitet har erhvervet sådanne sorter som Ashby, Mons Ninon, Mystik.
 5. Duftende pelargonium. Plader er udskåret, stærkt dissekeret i 6-7 dele, så de ligner terry. Denne gruppe blev opkaldt efter en stærk lugt, offentliggjort ved den mindste berøring. Opdrættere bragt sorter med smag af jordbær, mynte, kokos, citron, muskatnød, fyrrenåle, rosa, lilla, citronmelisse, ingefær og kamfer. Blomstrøg er små, violette eller lyserøde i farve. Blandt de sorter fans genvundet diamant (ananas lugt), chokolade mynte, citronella, ingefær (ingefær lugt).

Hvorfor tørres bladtips på nolens indendørs plante? Se svaret på linket.

Så du købte pelargonium og bragte det hjem. Erfarne dyrkere foretrækker først og fremmest planterne for sygdomme og skadedyr. Det anbefales at placere købet et øjeblik i karantæne for ikke at beskadige de allerede tilgængelige blomster, hvis der opstår problemer.

Generelt vokser pelargonium i hjemmet meget godt og glæder os med en lang blomstringstid. For at sikre de mest behagelige forhold er vi imidlertid forpligtet til at overholde visse regler for indholdet.

Skal jeg transplantere en plante efter køb?

For peralgony, let frugtbar jord

Først og fremmest ser vi på blomsternes tilstand. Hvis det er i blomstring, skal du vente til procesens afslutning og transplantere efter 4-5 dage efter færdiggørelsen.

Hvis Pelargonium ikke blomstrer, tager vi en ny gryde af passende størrelse, da planterne sædvanligvis sælger i små forsendelsesbeholdere og transplanterer en blomst ind i den. Også jord er erstattet af en ny, fordi butikkerne primært bruger en midlertidig erstatning, hvor planten ikke fuldt ud kan udvikle sig.

Til pelargonium er en let, frugtbar jord egnet, det er bedst at blande sand, sod og blade og humus i forholdet 1: 2: 2: 2. I bunden af ​​gryden skal lægge et lag af dræning fra ekspanderet ler, brudte mursten, småsten eller andre kystnære småsten. Pelargonium fjernes forsigtigt fra den gamle beholder uden skylning og stærk rystning af rødderne og anbringes i en ny jord. Top med sprinklet jord, forsigtigt at lukke rodsystemet. Ved afslutningen af ​​proceduren vandrer vi planten.

I den efterfølgende transplantation anbefales det at udføre hver forår inden blomstringens begyndelse. Det skal huskes, at Pelargonium ikke kan lide store beholdere.

Belysning og optimal indholdstemperatur

Pelargonium uhøjtidelig plante og stuetemperatur om sommeren inden for 18-25? Det er helt tilfredsstillende. Om vinteren bør pelargonium placeres i køligere omgivelser, med en lufttemperatur på 10-12 °.

Se videoen af ​​denne plante.

For langvarig rigelig blomstring kræver planten meget sollys. Den kan opbevares på østlige, vestlige og endda sydlige vinduer, i sidstnævnte tilfælde skygges om dagen. Skygge og penumbra det vil modstå, men blomster vil ikke behage.

At vandpelargonium om sommeren er nødvendigt ofte, rigeligt og regelmæssigt. Hæld kun vand straks ud af panden og forhind det i at stagnere. Derfor er der brug for et drænlag i potten. Vandet til kunstvanding anvendes blødt, blødt køligt (18-22®). Du kan tage standby, kogte, regn eller smeltet.

For at opretholde høj luftfugtighed er det absolut ikke nødvendigt, og sprøjtning og badning under bruseren kan skade planten.

Økologiske gødninger er strengt forbudt! Især i frisk form. Pelargonium kan fodres i den blomstrende og aktive vegetation periode ved hjælp af mineralske komplekser til smukke blomstrende planter. Gødning applikation udføres en gang hver 12-14 dage. Om vinteren, i resten af ​​perioden, behøver du ikke at fodre.

Reproduktion hjemme

Pelargonium multiplicerer på to måder - frø og stiklinger. Begge metoder er nemme nok og kræver ikke særlig indsats. Men pelargonium fra frø kan kun vokse, hvis det tilhører en zonal gruppe. For alle andre arter er kun udplantning ved stiklinger egnet.

Den nødvendige temperatur til frøudsprøjtning er 20-25

For at spire frøene skal du tage en lille kasse og fylde den med et substrat. Egnet let jord, tørv, sand, perlit, vermikulit eller en blanding deraf. Du kan bruge en universal primer, der sælges i butikker. Frø er sået i kasser på en dybde på 0,5 cm, forsøger at lokalisere dem sjældent.

Underlaget skal hældes og anbringes på et lyst, varmt sted. Den optimale temperatur til frøspiring er 20-25 °. Fugtighed skal konstant opretholdes, fugtning jorden i tide. Frøplanter forekommer afhængigt af sorten efter 7-14 dage.

Om et par uger vises et par første ægte blade på spirerne. På dette tidspunkt plantes kimplanterne i små individuelle potter. Blomstringen sker i 3-4 måneder.

Reproduktion af pelargonium ved stiklinger

Spiringstemperaturen må ikke overstige 22-23

For denne reproduktionsmetode vælges en sund livmoderplante. Det bør ikke være stærkt forgrening, da fra en sådan blomst vil skuddene rotne og ikke frigive rødderne. Ideelt set er det ikke tilladt at forberede en donorplante for at blomstre, straks afbryde de blomstestænger, der dannes.

I marts forbereder de stiklinger, skærer af med egnede skarpe værktøjer. På hvert skud, der er beregnet til reproduktion, skal der være 2-3 internoder, den nederste snit er lavet lige i en vinkel på 90 °. Petioles forlade at ligge for forring i 8-10 timer.

Planteafskåringer i et fugtigt substrat (vermikulit, perlit eller sand), dæk derefter med en glasburk eller en halv plastflaske. Spiringstemperaturen må ikke overstige 22-23 °, ellers vil stiklinger rodne. Fugtigheden af ​​substratet opretholdes konstant. Rooting foregår i 1,5-3 uger.

Frøplanterne er plantet i individuelle potter, 12-16 cm i diameter. Hvis de gøres rigtigt, begynder de unge planter at blomstre i samme år.

Trim stammen over interstice, hvilket gør det skråt skåret

Denne procedure udføres for at opnå en mere frodig blomst, forynge planten og danne en smuk buskform. Afgrøde skal dyrkes skud, før de bliver for store, det vil sige at overvåge planten er nødvendig i hele perioden med aktiv udvikling - fra marts til oktober.

Værktøjet er skarpt skærpet og desinficeret. Du kan bruge saks, en farlig barberkniv eller en kniv. Trim stammen over interstice, hvilket gør et skråt skåret. Det er nødvendigt at følge skudets retning. De skal vokse i forskellige retninger, og ikke i midten, for ikke at blande hinanden.

Klemning for at skabe yderligere sideskudd kan gøres ved blot at afskære unødvendige toppe med rene fingre.

De gulvede kanter af bladene af pelargonium kan indikere mangel på næringsstoffer

Gulning af bladklinger. Årsagen kan være udviklingen af ​​rodrot og bakteriesygdomme. Blomsten skal trækkes ud af puljen, tjekke rodsystemet og placere det i en ny jord.

 • Kanten af ​​det nedre løv bliver gul. Utilstrækkelige næringsstoffer, planten er forpligtet til at befrugte med mineralsk gødning.
 • Rotting af stilke, visne blade. Dette indikerer angreb af stamme rot. Reducer vanding, afskær alle beskadigede skud.
 • Pelargonium blomstrer ikke, bliver gul, frigiver ikke knopper. Der kan være flere grunde - meget varm luft, mangel på lys, for meget vanding, høj luftfugtighed.
 • Planten stopper i vækst og udvikling, turgor kan reduceres, blomsten er træg selv efter vanding. Problemet er forårsaget af jordens ukorrekte surhed (mindre end 5,5), mangel på kvælstof, en lille pottestørrelse eller et angreb af skadedyr - hvidfly eller mælkebugs.
 • Se hvorfor de gule spirer kan tørre og tørre. Svaret er her.

  Overdreven vanding af pelargonium kan skade, planten kan udvikle en sygdom med grå rot

  Grå rot. Det er forårsaget af svampe, det er vist af brune pletter på bladene og stænglerne af planten, især i den nederste del. Blomsterne bliver plettet. Alle dele af anlægget er dækket af en grå, tykk belægning. Udviklingen af ​​sygdommen bidrager til for høj luftfugtighed og jord, et stort indhold af nitrogen i jorden. Vanding og top dressing anbefales at reducere, sprøjtning af planten under behandling er strengt forbudt. For at ødelægge patogenet anvendes systemiske fungicide lægemidler - Fundazol, Vitaros, Rovral.

 • Stam og rod rot. Årsagen er parasitssvampen, som forårsager accelereret blødning og død af blomsten. Rotsystemet er dækket af mørke gruber, så ramt de berørte områder, og den jordlige del af planten ligger. Provocateur er fortykkelsen af ​​landinger, et overskud af nitrogen i jorden, pludselige ændringer i luft og jordtemperaturer, varme, stærk luftfugtighed. Til behandling af fungicider med en systemisk virkning - Previcur, Ridomil Gold. Eliminer alle mulige provokerende faktorer, vanding og fugtning stoppes helt.
 • Stamme og rodrod. Det er forårsaget af den parasitiske svamp Phytophthora. Planten begynder at falme og snart omkommer. Rødderne og den nederste del af planten er dækket af pletter, der sidder fast inde. Takakya spotting hurtigt kryber op. Provokatorer er de samme grunde som alle slags rot. Substratet erstattes med en ny, lys og løs med god beluftning. Vanding og top dressing stoppes, planten behandles med fungicider som Previkur, Ridomil, Profit Gold.
 • For at informationen skal være fuldstændig, anbefaler vi, at du gør dig bekendt med videomaterialet om rumplantepelargoniet i denne video. Blomsterhandleren vil udlevere flere tip til pleje og ønsker dig en behagelig visning.

  Pelargonium: pleje, reproduktion og transplantation derhjemme

  Pelargonium er en plante af Geranium familien, det er kendt som geranium. En indfødt plante fra Sydafrika, hvor den bor i tørre og blæsende områder.

  Geranium er en herbaceous, semi-busk eller buskende plante. På grund af sin uhøjtidelighed og rigelig blomstring er det meget populært inden for indendørs, balkon og have dyrkning.

  Kærligheden til pelargonium er næret ikke kun af sovjetiske bedstemødre, men også af indbyggerne i Europa, der aktivt dekorerer sine balkoner og loggier. Her skal det bemærkes, at når der dyrkes planter i rummelige badekar, gryder og i "fri" jord i haven, blomstrer det medium.

  Varianter af Pelargonium sorter

  I alt er der omkring 250 arter i slægten Pelargonium, på grundlag af hvilke der igen er mange sorter afledt.

  De mest populære og almindelige typer:

  1. Royal (det er storblomstret) - kendetegnes af store blomster med zonal farvning af kronblade. Mellemen er altid mørkere og fløjlsagtig, og kanterne er meget lette;
  2. Plioclycat (eller skjoldbruskkirtlen) pelargonium skelnes af blanke blade og fløjlblomster af blomster. Stænglerne vokser normalt til 1 meter lange, hvilket gjorde skjoldbruskkirtlen populær til at dekorere altaner og loggier;
  3. Zonal - et karakteristisk træk ved denne art er zonal farvning af bladene, kanterne er altid lidt lettere end midten. Dette er en af ​​de mest almindelige arter og er baseret på mange sorter;
  4. Englen skelnes af duften af ​​sine blade og blomster, der ligner pansies. Den eneste ulempe er det gradvise fald i farver i efteråret;
  5. Duftende pelargonium vokser ret stort og bruges derfor ofte til plantning af haver. Sandt nok skal man være forsigtig, fordi hun har meget skrøbelige stængler, der kan bryde i stærke vinde.

  Hjemmepleje til begyndere

  Af sig selv er pleje af pelargonium enkel, og det er perfekt til begyndere eller dem, der ikke kan lide at rodne med planter. Det vigtigste er at følge et par enkle regler og overvåge tilstanden af ​​pelargoner. Hvis noget går galt, for eksempel glemmer du at vande planten, alt vil være synligt i udseende.

  Pelargonium - lysende plante modstår direkte sollys. Det bedste sted for sin placering er den sydlige, østlige eller vestlige side. Selvom i varmt vejr, kan pelargonium "smide" næsten alle blade, og kun blomster forbliver.

  Derfor er det bedre at fjerne planten fra sydsiden i en region med et varmt klima og midt om sommeren. Du kan gøre det roligt, fordi Bevægelsen påvirker ikke geraniumen.

  Generelt bør belysningen være rigelig, ideelt set en lys dag er 16 timer. Med mangel på lys begynder stænglerne at strække sig og planten mister sit attraktive udseende. Om sommeren er det bedre at tage geranium på en balkon eller en have, så den er direkte under solen.

  Når man vælger et sted og en belysning, er det nødvendigt at tage højde for de enkelte træk ved arten, så det duftende pelargonium foretrækker skyggede steder. Og for den kongelige sort er det uønsket at ramme direkte sollys, så du bør undgå at finde på sydsiden.

  Hvordan slippe af med lugten i køleskabet Du kan finde ud af vores publikation på webstedet.

  Om den rette pleje af cyclamens derhjemme læses i denne artikel.

  Herfra vil du lære at vælge design af fliser på badeværelset.

  Temperatur og fugtighed

  Temperaturregimet for pelargonium er moderat. Hun kan ikke lide forkølelse eller stor varme.

  • om sommeren - +20 - +22 grader;
  • om vinteren - 16 grader;
  • nogle arter kan modstå kortkøling (for eksempel kan pelargonium zonal modstå temperaturfaldet til +1).

  Med hensyn til fugtighed er de sædvanlige indikatorer velegnede. Yderligere fugtning (sprøjtning) pelargonium kræver ikke. Det ekstreme tilfælde, dette er meget tør luft under intens varme. Men stærkt fugtig luft kan føre til henfald af stængler og rødder, såvel som til forekomsten af ​​infektioner.

  Også se på luftcirkulationen. Det skal være permanent. I bedøvet stående luft vil planten begynde at smerte. Dette er især vigtigt under overvintring.

  Ved hyppig vanding behøver geranium ikke. Orientering er nødvendig, da jorden tørrer op. Men der er flere regler, om sommeren bør jorden altid forblive fugtig (men ikke våd).

  Den bedste måde at kontrollere tid til vandpelargonium eller ej er at teste jorden til berøring. Det øverste lag skal tørres, men under det (ca. 1 cm dybt) skal jorden allerede være fugtig.

  Efter vanding skal du sørge for at vente på, at vandet løber ned i panden. Efter 10 minutter afløb væsken og vent indtil den helt afløb. Det er bedst at vandre på pallen, og hæld ikke vand direkte under rødderne. Dette er kendt for de mest erfarne gartnere og blomsterproducenter. Men selvom du gør alt ved "normal" - intet forfærdeligt, er det vigtigste at fjerne overskydende væske. Denne regel gælder både vinter og sommer vanding.

  Med top dressing er det endnu nemmere. Det skal introduceres i blomstringsperioden - det er ca. fra det tidlige forår til det sene efterår. En gang hver anden uge tilføjes en opløsning til blomstrende planter. Du kan vælge en hvilken som helst top dressing, der ikke er rig på kvælstof. Se instruktionerne for hver gødning til doseringen.

  I transplantationen behøver pelargonium ikke meget, bortset fra transplantation af forankrede stiklinger, men mere om dette senere. Pelargonium vokser cirka tre år, derfor er det kun at erstatte det øverste jordlag med en ny (blandingen er lavet på samme måde som jorden, hvor planten allerede vokser).

  Afgrøde planten er nødvendig årligt, i begyndelsen af ​​blomstringsperioden, dvs. tidlige forår. Normalt fjernes alle øvre skud (de kan bruges videre til avl). Denne trim giver dig mulighed for at give en lateral vækst af pelargonium og rigelig blomstring.

  Farven af ​​geranium, som allerede angivet, fra tidlig forår til sene efterår. Blomstringsformen er adskillige blomstrende blomstrer. De kan være af helt anden farve (afhængigt af arten og sorten). Blomster varierer også i størrelse (i nogle arter er de store, som i kongelige, i andre mindre).

  Reproduktion hjemme

  Pelargonium husstand kan formere sig på to måder: ved frø og ved hjælp af stiklinger. Den første, når man dyrker et hus, er ikke bredt udbredt, da det er ret vanskeligt.

  Til reproduktion af frø, i foråret er beholderen forberedt og fyldt med let jord. Frøene bliver sået i jorden og vandet regelmæssigt. Første temperatur bør være 20-22 grader.

  I midten af ​​sommeren transplanteres unge planter i en blanding af blade og frø med fosfor og sand. På samme tid observeres komponenterne at blive taget i lige store mængder.

  Til vegetativ formering tages stiklinger en lille krukke (ca. 19 cm i diameter). Til at begynde med lægges dræning på bunden, og derefter hældes en blanding af tørv og sand.

  Stiklinger skal have 3-5 par blade, men ikke mindre end 2. De er afskåret enten ved knuden eller lidt lavere. Afskåret stiklinger fjern det nederste par blade, der efterlader en bare "kolonne".

  Efter forberedelsen af ​​stiklinger er det nødvendigt at lave huller i jorden tættere på kanten af ​​potten. Derefter placeres stiklinger der, så alle bladene ligger over jorden og forsigtigt jord jorden.

  Nu skal du vente et par dage, indtil rødderne "klæber" til jorden. Først efter dette kan du hælde unge skud. Ved midten af ​​sommeren transplanteres pelargonium i større potter.

  Pelargonium, selvom en hårdfør plante, men også nogle gange kan blive syg, skyldes det ofte, at forkert pleje er.

  • grå rot;
  • rust;
  • verticillium vilje;
  • forfald af stammen;
  • andre patogene svampe, på grund af hvilke på blade og petioles der er forskellige pletter.

  Hvis planten begynder at udvikle grå rot, begynder der på sine blade, skud, stilke og lige blomsterblomster at blive grå plakat. Dette skyldes lave temperaturer, luftfugtighed og manglende ventilation, rigelig vanding.

  • Overhold om vinteren det temperaturregime, der er nødvendigt for pelargonium;
  • Ventilér rummet regelmæssigt;
  • sæt ikke planter tæt på hinanden;
  • fjern tørre eller syge blade
  • Vand ikke oftere end en gang hver 10 dage.

  Rust kan detekteres af koncentriske cirkler af brun farve på indersiden af ​​arket. Kun gule cirkler vil være synlige fra ydersiden af ​​pladen.

  Årsager: fugt, utilstrækkelig ventilation.

  Behandling: Det er nødvendigt at afskære alle berørte blade og behandle planten med en opløsning af benzat med en hastighed på 1 g pr. 1 liter.

  Denne sygdom er forårsaget af en svamp, der påvirker det ledende system af pelargonium. Geraniumen falder gradvist og blade bliver gule. Ingen behandling.

  På bunden af ​​stammen begynder at dukke op og øge en sort plet. Gradvist drejer stammen fuldstændigt ved bunden. Behandling - er fraværende. Det maksimale, der kan gøres, er at skære stammen fra toppen og forhindre sygdommen selv. Årsager: For rigelig vanding.

  Insekter, der påvirker pelargonium:

  1. Whitefly er en hvid, meget lille sommerfugl. I stedet kan der stadig være hvide små larver på planten;
  2. Flåter lever på undersiden af ​​bladet, og deres tilstedeværelse kan detekteres af den karakteristiske tynde væv på planten. Når mitten bliver smittet, bliver bladene gradvist marmoreret på grund af tab af næringsstoffer;
  3. Pulverformet morbær - findes ved karakteristiske klumper, der ligner bomuldsuld, i bladets og stilkernes axils.

  Ved køb skal du omhyggeligt kontrollere planten for tilstedeværelsen af ​​en whitefly eller en mælkebøtte. Hvis pludselig fundet tegn på skadedyr eller selv - nægter at købe.

  Mulige problemer og løsninger

  Udover at inficere planter med forskellige sygdomme og skadedyr, er der mindre frygtelige problemer. Normalt opstår de på grund af forkert pleje og behandles ved at eliminere årsagen.

  Problemer og løsninger:

  1. Hvis pelargoniet begynder at rødme blade, så er temperaturen for lav, og du skal indstille det ønskede temperaturregime;
  2. Få blomster, men et stort antal blade - du laver mange gødninger, reducerer mængden, eller bedre midlertidigt stopper fodring;
  3. De nederste blade bliver gule - mangel på fugt og manglende ventilation.

  Hovedforretningen i denne fantastiske plante er at overholde alle enkle regler eller rette situationen i tide. Og resten af ​​planten giver ikke ubehag og glæder øjet med dets blomstring.

  Nogle tips til dannelse af en frodig pylargoniumbusk er i den næste video.

  Jeg skærer rystesten til spiring først, læg dem i et glas vand, så de lader rødderne i vandet. Derefter vil geranium nødvendigvis tage rod, når den plantes i en gryde. I min lejlighed er det den mest uhøjtidelige blomst, der ikke tæller kaktus.


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  6 + 1 =