Polymerforstærkning

Anvendelse af plastik og glasfiberarmering

Verden af ​​bygningsteknologi vokser hurtigt. I stedet for traditionelle enheder, der bruges til dusinvis, om ikke hundredvis af år, bliver der skabt nye, baseret på polymerer og kompositter. Selv klassiske jernbeslag er fundet værdig erstatning - glasfiber analog. Og hvis det nye materiale eksisterer, skal bygherrer vide om det så meget som muligt at anvende om nødvendigt.

Generelle oplysninger, GOST

Plastpolymerarmatur er et materiale fra nonmetallic fiber (glas, basalt, carbon), bundet af en sammensat sammensætning. For styrke er bagagerummet. Det repræsenterer et bundt af parallelle tråde dækket med et skede af spiralfibre eller ved sprøjtning, hvis funktion er vedhæftning til beton. Fibrene sår på forskellige måder:

Lægningen af ​​fibre påvirker den relative forlængelse af forstærkningen, og betonens viklingsmodstand afhænger af viklingen.

Materialet dukkede op for mere end 10 år siden, men den første GOST 31938-2012 for ham ved generelle tekniske betingelser begyndte kun at fungere fra 1. januar 2014. Forud for dette var statens produktion ikke reguleret. Siden 1. januar 2015 er der tre andre gældende dokumenter: GOST 32486-2013 / 32487-2013 / 32492-2013. Deres positioner bestemmer holdbarheden, modstanden mod aggressive miljøer, fysiske og mekaniske egenskaber.

Kommentarer fra dem, der begyndte at bruge plastforstærkning for flere år siden, siger, at det er stærkt, ikke korroderet, det kan modstå belastninger godt.

1. Trækstyrke.

Fragile i udseende, den har 3 gange mere trækstyrke end stål. Denne kvalitet gør det muligt at bruge stænger med mindre diameter uden at nedbryde egenskaberne.

2. Korrosionsbestandighed.

En vigtig fordel ved plastforstærkning er manglen på korrosion. Derfor er levetiden for de armerede betonprodukter væsentligt udvidet.

3. Det ydre miljø.

Ethvert aggressivt miljø vil ikke blive en hindring for styling. Armatur er ikke genstand for ødelæggelse i saltsyre, alkaliske og sure opløsninger, derfor anbefales det til strukturer af industrielle bygninger, landbrugsbygninger, kyststrukturer på havet.

4. Kompakt, letvægt.

Vægt er et af de karakteristika, der giver positiv feedback i store mængder. Vægten af ​​en lige så stærk plastanalog vil være 9 gange mindre end en metalstang. Let vægt letter installationsarbejdet og forenkler transporten.

5. Dielektriske egenskaber.

6. Lav varmeledningsevne.

Termisk ledningsevne af glasfiber er lavere end for metal, 100 gange.

7. Radio og magnetisk gennemsigtighed.

I armaturen er der ikke metal, så det beskytter ikke radiobølger. Materialet er derfor egnet til konstruktion af "usynlige" hemmelige genstande.

8. Temperaturområde.

Ventilen kan anvendes i temperaturområdet fra -70 ° C til + 100 ° C.

9. Variation af længde.

Materialet fremstilles i spoler på 50 og 100 m. Teoretisk er det muligt at fremstille en stang af enhver længde.

Materialet anvendes med succes til forstærkning af sådanne strukturer:

 • fundamenter (bælte og plade);
 • blinde område;
 • gulve af industrielle bygninger;
 • lystbådehavne;
 • havnefaciliteter
 • kloak-, drænings- og meliorationssystemer;
 • murværk;
 • vejoverflade.

Derudover er brugen af ​​kompositstænger effektiv i tilfælde af betonforstærkning med et stort antal mineralske og chloridholdige additiver, mens man reparerer strukturer i et aggressivt miljø.

Plast kompositforstærkning til fundamentet er mere rentabel, da der næsten ikke er nogen rester tilbage. Og hvis kommentarerne for 5 år siden er fyldt med censur til en høj pris, er prisen pr. Meter af forstærkning fra glasfiber lavere end stål.

De, der besluttede at købe plastfittings til individuel konstruktion, må vi huske på, at det ikke kan bruges i plader.

Alle har brug for at vide dette for at spare penge!

Positive og negative sider

Fordelene omfatter sådanne øjeblikke:

 • let vægt;
 • muligheden for selv at udføre installationen
 • bekvemme udgivelsesformer;
 • bred vifte af applikationer;
 • dielektriske egenskaber;
 • ekspansionskoefficient svarende til den termiske udvidelse af beton;
 • høj styrke;
 • kemisk stabilitet.

Det er også vigtigt, at det kan kobles uafhængigt, sæt af fittings (fixatorer) produceres til minimumspriser. De negative momenter iboende i materialet er som følger:

 • Udseendet af irritation på hænderne, når de er i kontakt
 • stor støvværdi ved skæring;
 • utilstrækkelig varmebestandighed af kompositmaterialet (efter + 200 ° C taber styrke), umuligheden af ​​anvendelse under betingelser med høj brandmodstand;
 • lavt elasticitetsmodul (4-6 gange lavere end stål).

De sidste to parametre påvirker ikke brugen i privat konstruktion.

Viskøs beslag og priser

Hver bygherre kan selvstændigt forbinde plastarmaturen i en enkelt ramme ved hjælp af specialbeslag, der sælges sammen med materialet (klemmer og klip). Desuden produceres terninger, afføring, asterisker for at oprette og justere støttens højde. Strikningsteknologien bruges med strikning, men plastiklås ser fortrinsvis ud.

Dem, der besluttede at binde egne hænder, skal du købe tilbehør som klemmer, klip eller kroge med ledning. Hvis plastbeslagene er forbundet til stålet, anvendes en standardmetode (krog og ledning).

Tilbehør til binding og støtte:

Feedback på ansøgning

"Det første plus er den lille vægt af glasarmaturerne. Det viste sig at blive transporteret på det øverste bagagerum af bilen, der straks blev 700 meter (tog i 100 meters bugter). Han lagde forstærkningen i fundamentpladen og kældervæggene. Dernæst vil jeg lægge i en gasbetonvæg. Men pladen blev fremstillet med stålforstærkning. Indtrykket er godt, materialet er praktisk talt ubrugeligt. Fra minuserne - jeg havde en brændende hånd, hvis jeg glemte at lægge på handsker. "

"Jeg kunne godt lide at arbejde med plastfittings: hvis jernstangen er 12 m så meget som muligt, så kan den vikles fra bugten, men alle 100 meter. Det er nemt at passe, tilpasset til at stramme også med kabelbånd - bekvemt og præcist. Den eneste nuance er altid at bære gummierede handsker. "

Roman Leshchenko, Moskva.

"Jeg begynder med minuserne: mine hænder kløe, selvom jeg arbejdede i bomuldshandsker. Armaturen bøjer ikke for at få P eller G-hjørnerne kun at blive skåret og strikket. Fordelene var stadig større: Styrken er meget høj, stangens længde kommer ud, skåret af noget, lys og vil ikke rådne, langvarig. "

Sergey Semenov, Ufa.

"Plastforstærkning er bedre end stål. Og nu, når metallet er dyrt, selv ved en omkostningsbesparelse er. Lys, stærk, behagelig, ikke underlagt aggressive omgivelser - hvad har du mere brug for? Du kan købe en 50 meter ruller eller en 100 meter ruller. For strikning opfinder man alle slags beslag: Sæt stængerne ind i rillerne og tilslut dem uden problemer. Det er skåret af en bulgarsk, jeg brugte skiver til metal. Kun en åndedrætsværn og handsker er et must. "

Bygninger, der har stået i flere årtier, bliver ofte demonteret for at skabe plads til moderne fleretages bygninger.

Ved bygning af bygninger og strukturer anvendes forskellige byggematerialer. Deres valg afhænger ikke mindst.

Moderne byggeteknologier giver dig mulighed for at nå flere mål på én gang. Et af de levende eksempler på denne erklæring.

Kompositbeslag

I lande i udlandet begyndte kompositforstærkning at blive brugt i lang tid, især i områder, hvor der kræves store seismiske modstandskrav på byggepladser.

Basalt-plast kompositforstærkning har en meget stærkere styrkekarakteristik end glasfiber. Men prisen er meget højere.

For glasfiber er en ulempe som kapillær hydrodestruktion karakteristisk, det vil sige egenskaben af ​​glasfibre, når to vandluftmedier kombineres for at trække vand på sig selv. Det er denne kvalitet, der begrænser brugen af ​​glasfiberarmering i konstruktion til en vis grad.

Karakteristik af basaltplastikforstærkning

De vigtigste fordele er høj termisk og brandmodstand, der er direkte relateret til en lav grad af termisk ledningsevne.

Basalt plastforstærkning er præget af høje styrkeegenskaber til rivning, bøjning og strækning. Sammenlignet med konventionel stålforstærkning overskrider disse værdier tærskelværdien med næsten 3 gange.

Disse kvaliteter udvider i vid udstrækning vedligeholdelsescyklusen af ​​objektoperationen sammenlignet med konventionelle jernbetonstrukturer.

Den største ulempe, som hæmmer den udbredt anvendelse af basaltplastarmering, er bestemt sin pris. Udgifterne til kompositforstærkning fra basalt og plast er flere gange højere end omkostningerne ved forstærkningsmetal eller glasfiber.

Karakteristik af glasfiberarmering

Glasfiberforstærkning har en tværgående korrugering i form af en spiral.

Dens største fordel er lav vægt og høj grad af styrke. Generelt anvendes glasfiberforstærkning i betonkonstruktioner med ikke-spændt og forspændt forstærkning.

Armaturen af ​​denne type bevarer fuldt ud sine styrkeegenskaber under påvirkning af magnetiske og elektriske felter og radiobølger.

Forarbejdning af forstærkning er ikke svært, den er skåret med en konventionel hacksav, og hvis dens diameter er lille, så kan du gøre med skære tang eller tang.

Manglen på beslag af glasfiber er forholdsvis lav i brandmodstand. Selvom det betragtes som selvslukkende materiale og tilhører gruppen af ​​antændelighed G-1, er dens maksimale arbejdstemperatur i tykkelsen af ​​beton ikke mere end 200 grader. Derfor anvendes glasfiberforstærkning ikke i strukturer, der udsættes for høje temperaturforhold.

Kompositforstærkning bruges til at styrke limede træbjælker, belysningsstænger, isolerende traverser og kraftstøtter.

Polymerforstærkning anvendes i stigende grad i opførelsen af ​​motorveje til konstruktion af belægninger, der er udsat for de ødelæggende virkninger af anti-isreagenser. Det bruges til at styrke reservoirernes banker, til opførelse af bærende konstruktioner af svømmebassiner, til opførelse af dæmninger, til skråninger af veje og til bygning af broer og til agroindustrielle faciliteter.

Plastfittings (komposit)

Bygningsteknologier bliver konstant forbedret. De traditionelle materialer erstattes af nye, som har forbedrede ydeevneegenskaber. Som et resultat af et aktivt samarbejde mellem videnskabelige institutioner og industrielle virksomheder er der udviklet plastfittings, hvilket er et lovende materiale. Anvendelsesområdet er ikke begrænset til brugen til grundlæggelse af bygninger i byggebranchen.

Kompositarmatur konkurrerer sikkert med metalstænger og erstatter dem gradvist, når de løser en række specifikke opgaver. Stålforstærkningsstænger er uhensigtsmæssige til brug inden for vejbygning og brobyggeri, hvor sandsynligheden for deres gradvise ødelæggelse under påvirkning af et aggressivt miljø er højt. Glasfiberstænger anvendes til konstruktion af havne strukturer, offshore strukturer, armering af betonbeholdere.

Glasfiberforstærkning er et byggemateriale skabt på basis af komplekse fibre

Basis er basalt, kulfiber eller glas tråd, hvoraf special teknologi producerer polymerforstærkning. Lad os dvæle på funktionerne i perspektivmaterialet og dets sorter. Overvej egenskaber, produktionsteknologi, anvendelsesområde, samt fordele og ulemper.

Hvad er en sammensat glasfiberforstærkning

Moderne materialer er en nonmetallic stang, hvis basis er forskellige typer fine fibre baseret på:

For at forbedre ydeevnen kan fibrene kombineres. Afhængigt af hvilken type fiber der anvendes, ændres stavens navn. Således kaldes produkter fra en basaltfiber basaltplastik og fra glasfiberglas.

Det kan opdeles i to dele. Den første er bagagerummet, på grund af hvilken høj materialestyrke opnås

Fiberpakken opsamlet i bundtet imprægneres med en termoplastisk sammensætning baseret på polymerbindemidler og erhverver en passende form under processen med høj temperaturpolymerisering. Efter afkøling dannes et færdigt produkt i form af en stang med høj styrkeegenskaber.

For at øge adhæsionen af ​​produkter til betonmassen er det ydre lag af kompositstænger drysset:

Specielle korrugeringer, spiral eller vinkelret på barens akse, danner en forstærkningsforstærkning, som giver bedre greb.

Kompositbeslag - funktioner

Glasarmaturer til armeringsbetonstrukturer har designfunktioner. I modsætning til metalstænger består polymere forstærkning af to lag:

 • centralt, hvilket sikrer materialets modstand over for virkningerne af tryk- og rivningskræfter. Forøgede styrkeegenskaber af kernen tilvejebringer et bundt af parallelle fibre indlejret i en harpiksbaseret sammensat sammensætning;

Det yderste lag tjener til pålidelig vedhæftning til beton: Dette fibrøse legeme, der vikles rundt bagagerummet i en spiral

 • ekstern, ansvarlig for styrken af ​​adhæsion af det færdige produkt til betonmassen. Det ydre lag er fremstillet i form af fibergrupper anbragt langs en spiralformet linje. Den karakteristiske form af fibrene i det ydre lag øger modstanden mod virkningen af ​​drejningsmoment.

Kompositfiller forbedrer præstationen af ​​polymerstænger sammenlignet med traditionelle metalstænger. features:

 1. Stabilitet for virkningen af ​​trækbelastninger overstiger stål med mere end 2 gange. Dette gør det muligt for en stang med mindre diameter at tilvejebringe den nødvendige styrke.
 2. Modstandsdygtighed over for ætsende processer og neutralitet til aggressive medier.
 3. Reduceret i 5 gange i forhold til metalbjælkernes vægt, letter udførelsen af ​​værker, reducerer omkostningerne til transport.
 4. Reduceret varmeledningsevne øger bygningsstrukturernes varmeffektivitet og forhindrer dannelsen af ​​"koldbroer".
 5. Fraværet af behovet for at udføre svejseprocesser i dannelsen af ​​forstærkende rammer gør det lettere at fastgøre stængerne.

På grund af dets strukturelle og operationelle egenskaber anvendes glashardware til at løse alvorlige byggeproblemer meget oftere end stålstænger.

Der er forskellige variationer af forstærkningsmodellerne, nogle af dem er ganske usædvanlige

Kompositbeslag - sorter

Stængerne med sammensatte fyldstoffer er fremstillet af forskellige typer fibre. Plastfittings er klassificeret som følger:

 • glasfiberforstærket plastik (ABS). Dens grundlag er et glasfiber fyldstof. De tværgående arrangerede spiralrev øger vedhæftningen af ​​glasfiberstænger til beton. Bygherrer installerer fugtighedsbestandige stænger i fundamentet og dækker motorvejene;
 • basalt plast (ABP). Inkluderer fibre fra basalt, som stængerne får en sort farve på. Basaltstænger er eksternt kendetegnet, da glasfiberforstærkning har en lys eller flødefarve. Basalt plaststænger er bedre end glasfiberstænger til trækstyrke, elasticitetsmodul og modstandsdygtighed mod aggressive væsker, hvilket påvirker deres pris;
 • kulstofplastik (UGP). Det er en slags sammensatte forstærkningselementer, der er karakteriseret ved en fin struktur af forstærkende materiale. Basen af ​​carbon-fiber stænger er carbon, som har vist sig i produktionen af ​​kompositbeton. Den øgede pris kompenseres af driftsegenskaberne, det er nemt at arbejde med kulfiberstænger;
 • kombineret (ACC). Det er en polymerstang, der fremstiller glasfiber og basaltfibre. Specialister kalder sådanne barer glas basalt og bruges til at løse særlige problemer.

Moderne producenter tilbyder glasfiber og basalt plastforstærkning

Af alle sorter af polymerstænger er glasarmaturer til byggeri, vej og specialarbejder førende inden for effektiv anvendelse.

Polymerforstærkning - fremstillingsteknologi

På særlige teknologiske linjer til fremstilling af kompositstænger fremstilles glasarmaturer til forskellige formål. Produktionsteknologien er fuldt automatiseret. Tilbyder følgende fremstillingsstadier:

 1. Indlæsning af polymermassen i matemodulet.
 2. Føde og udligne fibrens spændingskraft i den samlede strømning.
 3. Temperaturbehandling, fjernelse af olieholdige indeslutninger, støv, fugt.
 4. Neddykning af fibrøse garn i en beholder med opvarmede bindemiddelkomponenter.
 5. Strækning af imprægnerede fibre gennem formningshovedet med viklingen.
 6. Polymerisering i en speciel ovn ved forhøjet temperatur.
 7. Afkøling, skæring i emner af den ønskede længde og vikling ind i spolerne.

Basalt plast, kulstofplast, kombineret og glasarmaturer anvendes til forskellige formål:

 • Fremstilling af komposittyper af beton beregnet til montering af monolitiske vægge i boliger og industribygninger;

I dag i privat boligbyggeri bliver plastforstærkning til fundamentet i stigende grad brugt

 • opførelse af fundamenter og fremstilling af fundamentplader;
 • forstærkning af murværk i lavkonstruktion
 • opførelse af havnefaciliteter, strandforstærkningsstrukturer, offshore-faciliteter
 • anlæg af vejflader og styrkelse af skråninger;
 • Opførelse af jernbane- og motorvejsrækninger;
 • Fremstilling af betonprodukter, der kræver forspændt forstærkning (poler, plader, bånd, traverse);
 • montering af overpasser, brokonstruktioner, overkørsler;
 • skabelse af seismisk resistente forstærkningssløjfer af forskellige strukturer.

Glasbeslag til industrielle og specielle anvendelser anvendes i vid udstrækning på grund af en række fordele:

 • Øget styrke. Materialet bevarer dets egenskaber, når det udsættes for trækstyrker på mere end 1100 MPa.
 • Overkommelig pris. Besparelser af penge ressourcer ved anvendelse af polymer armature gør fra 30 op til 50% i forhold til metal.

I deres svar er bygherrer - erfarne og ikke meget - enige om én ting: Til installation af et fundament er plastarmaturer bare perfekte

Glasfiberforstærkninger og andre fyldstoffer har en række ulemper, som lidt begrænser anvendelsesområdet. Minusserne af materialet, der skal overvejes, omfatter:

 • reduceret varmebestandighed. Den begrænsede temperatur, som polymere bindemidler kan modstå, reducerer temperaturintervallet for brugen af ​​plaststænger. Ved høj temperaturopvarmning, der overstiger 200 ° C, reduceres styrkeegenskaberne, brandfare for polymeren øges;

På den anden side gør det ikke uden negative anmeldelser. Sandt at dømme af dem, er disse mangler mere end opvejet af fortjenester

 • reduceret elasticitetsmodul. Anvendelsen af ​​kompositstænger i arrangementet af gulve kræver særlige beregninger, der bekræfter muligheden for at anvende materialet til at styrke de bærende strukturer;
 • ændring i styrkeegenskaber under drift samt ved konstant kontakt med alkalisk medium;
 • umulighed af bøjning. Det er problematisk at give materialet en radial form uden brug af særlige teknologiske metoder.

Plastarmatur modtager høje vurderinger fra bygherrer og designere, der bemærker:

 1. Øget elasticitet.
 2. Stabilitet til deformationer.
 3. Reduceret varmeledningsevne.
 4. Lave anskaffelsesomkostninger.
 5. Ikke at være korrosion.
 6. Neutral til elektromagnetiske felter.
 7. Dielektriske egenskaber.
 8. Manglende screening.

Højpræstationsegenskaber af kompositforstærkning tillader brug af den i forskellige områder. Materialet konkurrerer konkurrencedygtigt med stål takket være et sæt positive kvaliteter. Familiarization med materialets egenskaber, omfang og egenskaber giver dig mulighed for at bestemme dets brug til at løse forskellige problemer.

Vær den første til at kommentere!

© Copyright 2016 - 2017

Kopiering af materiale fra webstedet er kun mulig med tilladelse fra portaladministrationen, og hvis der er et aktivt link til kilden.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

36 − = 30